2012. december 22., szombat

Autokrácia (FRISSÍTVE!!)


Az "Autokrácia" egy magyar rövidfilm, amit a "rendszer" ihletett.
Rendező és producer: Tóth Bálint (a 2012 blog szerkesztője).
A nagyjából negyedórás film megtekinthető a fenti képre kattintva.

27 megjegyzés:

  1. ultraweb? tényleg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért? Mi van az ultrawebbel?

      Törlés
    2. Miért, mert ez számodra "gagyi" színben tünteti fel a filmet? Nem a felületesség számít, hanem a lényegi tartalom, annak leközlésére pedig az uw is megfelelt. Gondolom én, miközben a honlapon is ez olvasható: "Vallom, hogy egy jó ötletnek, mondanivalóval bíró történetnek, akár csak mobiltelefonnal leforgatva, több létjogosultsága van, mint egy "kasszasikernek" (...)". Persze szerencsére a minősége nem mobiltelefonos szintű lett, de attól még ezzel a honlappal sincs szerintem komoly baj. :)

      Törlés
    3. számomra nem, mert egyrészt én nem azon az oldalon találkoztam a filmmel, másrészt tudom, hogy a honlap elkészítéséhez akkor is pontosan ugyanannyi munka kell, mintha .uw.hu helyett 2000 ft-ért vett volna egy .hu domaint egy-két évre

      Törlés
  2. megy valaki rajtam kívül?

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Én majd neten nézem meg, mert - kb. Szolnok távolságra lakom, de nem vagyok szolnoki - bonyolult és költséges lenne eljutnom oda.

      Törlés
  4. Ez valami magyar Mátrix?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem Mátrix. Ahogy a bemutató filmet nézem, ez ilyen pszhio izé. Azt hiszem az autokráciát az elmagányosodás oldaláról mutatják meg.

    Viszont egyáltalán nem ide tartozik, de ide írom, mert itt kevés a hozzászólás.

    Pirula, hogy lássátok nem dolgoztok hiába, már egész szépen kialakult a "paranoiám". Nézzétek meg ezt: My Horse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, lehet akkor tényleg begolyóztam, de szerintem ez a paci egy szubliminális üzenetet hordoz. Így már látszik: paci

      Vagy véletlen? Én nem hiszem.

      Törlés
    2. ez ilyen "Csubakka védelem" ne figyeljetek erre! Fontos, hogy NE!

      Törlés
    3. Szerintem nem. Vannak "zajkeltések", de ez nem az. Ez túl jó!
      Több érv is szól amelett, hogy ez egy szubl. üzenet:

      1. a lónak van egy sajátos szexuális töltete (alkalmasabb az ilyenre, mint mondjuk egy nyúl);
      2. a "bekarikázott rész" éppen a vakfolton van, elsőnek ugyanis a ló fejére nézel;
      3. nincs az a grafikus, aki annyira béna, hogy úgy rakja azt a kerítést, ahogy.


      Törlés
    4. Hé te szabadszellemü, az ott az appstore-ban azon a nyitóképen az egy kanca (Nő ivarú ló) egy keritésoszloppal a háttérben.

      Tovább elemezve a playstore eme nattyon kreativ "applikációjának" megtekinthető képernyőképeit a további képek némelyiken a kanca ló hasából és másikon a szügyéből kandikál elő az a bizonyos szubliminális lúfasz.

      Hogy nincs-é az a béna grafikus aki? DE van. (!)
      Sőt szimplaelméjű , naturalista-fotós, vagy akár úgymond együgyü.

      Nade..Esetleg csupán azt elemzed te szabadszellem, hogy mégis ime egy tképpen bugyuta app miért érhet vajon el valamelyest nagyobbacska letöltés-számot? Mert akkor kevésbbé állíthatnám (én is) hogy te begolyóztál :)

      Törlés
    5. Érzésem szerint te nem foglalkoztál sokat a kérdéssel. Ez a "cáfolat" kb. egy lelkes amatőr szintjét sem képes elérni. De tudásod biztos hiányára stílusod egyértelműen utal.

      Törlés
    6. Való igaz hogy alig foglalkoztam ezzel A kérdéssel. ÖÖöööhmm problematika-tárgykörrel.
      Én mindamellett sok-sok app-ra -mégha a playstore kiemelt helyén is ajánlják-

      nevetséges bugyutaságokként tekintek, és a cihológia szubliminális üzenetekkel foglalkozó ágazatával történő elemzést eleddig kétségtelenül túlzásnak ítéltem meg -valóban- emezekre is alkalmazni. De légy őszinte (illetve ez már olvasható is fentebb), azért te magad is a begolyózottság lehetőségével illettted sejtelmeidet.

      Azt gondolom hogy te is valami nagyon primitiv appnak véled alapszinteken ezt a "lovacskás app"-ot. ÁM amely a magas letöltésszámot és a playstore szerkesztőségi vagymilyen kiemelt ajánlást az általad hmm megvilágított (és piros karikával jelzett) tények szubliminális üzeneteivel éri illetve érte el.


      Egyébiránt az emberi szem és az optikai vakfolt kérdését illetően én például először NEM a legelésző lúúú fejére hanem a hátára, háta, marja ívére és a hátsólába izomzatára (kancácska kisasszony ahogy a Laár-pour lart - Besenyő Ura mondja :) ) vetettem versenylóanalitikus szempillantásomat.

      Emezt csak annyira vedd figyelembe hogy vakfolt így optikailag nem a piroskarikázott karámkerítéslábra esik.

      És naiv véleményem szerint igenis lehetnek vannak "sikerbe"-emeltségük ellenére is "béna" app-gyártók akik nem fotosoppolják (grafikusként operálva) a karámkerítéseket.

      Törlés
  6. http://www.youtube.com/watch?v=e_SG3Hg2Q8c
    A filmekről találtam egy érdekes elemzést. Jópár mainstream movieról van szó benne. Telis tele szimbólumokkal és összekapcsolt dolgokkal.

    VálaszTörlés
  7. Hmm, ez egész jó lenne felirattal :)

    VálaszTörlés
  8. valaki tudja hol lehet megnézni??én nem találtam sehol lol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint a trailerből kiderül, december 21-étől elérhető a YouTube-on. (A DVD már rendelhető.)

      Törlés
  9. Kedves Pirula! Két a közelmúltban velem történt eseményt kívánok megosztani veled, és a blog olvasóival.

    A napokban feltelepítettem egyik kedvenc régi taktikai játékomat, a SWAT 3-mat. A játék 1999-es, és rögtön a második küldetésben szemet szúrt, a "Szuverén Amerika" nevezetű terrorszervezet. Ez a terrorszervezet azt vallja, hogy a kormány része egy "New World Order" összeesküvésnek, melynek célja, hogy elvegye az emberek szabadságát. Ezért robbantgatnak meg egyéb terrorcselekedeteket követnek el. Megmondom őszintén ledöbbentem, hogy már 1999-ben is itt tartottunk. Mit sugall ezzel a játék? Természetesen azt, hogy mindenki, aki ezt gondolja az Terrorista, az állam ellensége, és mint olyan, likvidálandó.

    A másik... a barátnőmmel nemrégiben megnéztem a Detective Conan nevezetű anime 5. mozifilmjét. A címe Countdown to Heaven. Több furcsaság is volt, már az elején feltűnt több sátánista szimbólum is, de aztán egyre jobban eldurvult a dolog. A fiatalság egy japánban található monumentális építményt látogat meg, amik történetesen ikertornyok. Azon kívül, hogy az anime készítői valamiért kiemelt szerepet szántak a 66. emeletnek, az építményben a film vége felé számos robbantás történt, ami mögött egy eléggé sátáni jellemű karakter állt, akinek ráadásul számtalanszor csupán egy szemét látjuk csak(bár ez alapvetően jellemző az anime-k antagonistáira). Ezek után kénytelen voltam utána nézni, hogy mikor is jött ki ez a mozifilm... 2001 áprilisában. NÉHÁNY HÓNAPPAL AZ IKERTORNYOK ELLEN INTÉZETT "TERRORISTA TÁMADÁS" ELŐTT!! Egészen elszomorító, hogy már egy játékkal sem tudok játszani, vagy egy filmet megnézni anélkül, hogy ne röhögne pofán a háttérhatalom.

    VálaszTörlés
  10. Romániai választásokon nyertes 2/3-ot Pont(a) Viktor nyerte. Orban ponta viktor.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Pirula!
    Első alkalom, hogy nem értek egyet Veled, mert véleményem szerint ez a film zagyva. És azért vetítem Rád, mert feltételezem, hogy egyet értesz a filmmel, mert különben nem töltötted volna fel magyar szöveggel.

    Tehát a problémám. A keresztény embereknek tulajdonítja a film a mindenféle Új Nap Egyházakat. Nos a vallásos keresztény emberek nem kreálnak új egyházakat. Mintha nem emlékeznél arra az Általad ajánlott filmre, ahol egy volt KGB-s ügynök valamikor a 80-as évek elején kitálal. Elmondja, hogy a szovjetek hogyan bomlasztották a számukra ellenséges társadalmakat. Emlékeztetlek. Az első pont az volt, hogy létre kell hozni minél több vallást. Mindegy milyet, csak ossza meg az embereket. Emlékeztetlek továbbá, hogy az illuminátusok és szabadkőművesek a keresztényeket tekintik a legnagyobb ellenfelüknek. Ezért is akarják bomlasztani őket. Éppen ez a film idézi Albert Pikét, aki azt írta, hogy a világ többségét ki akarja ábrándítani a kereszténységből, akik "...ettől kezdve iránytű nélkül marad,..."-nak.

    Tehát attól zagyva a film, hogy egyszerre állítja, hogy a keresztények, akik egyrészt nem ismerik fel a körülöttük zajló negatív folyamatokat, másrészt ők maguk tudatosan gerjesztik a negatív folyamatokat. Emellett Albert Pikét idézve éppen a keresztény hitet kell megtörni, hogy az illuminátusi célt elérjék.

    Véleményem szerint a keresztény emberek valóban nem ismerik fel a körülöttük zajló negatív folyamatokat. Pontosan annyira nem ismerik fel, mint az ateisták. Csak van egy különbség. A hívő keresztény ember sohasem ártana intézményesen gonoszul kitervelve, viszont az ateistáról ezt már nem lehet állítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez viszont baromság, szerintem max. forditva. Az ateisták sokkal nyitottabbak a világra, a keresztények, meg a bibliát mantrázzák.

      Törlés
  12. eosphorus: Mondd csak, te melyik filmről beszélsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az új videómról beszél. Fogalmam sincs, miért pont ide írta.

      Törlés
    2. keresztények..

      Törlés