2011. december 21., szerda

Valóság és valóság-show

Van abban valami szörnyen kiábrándító, amikor hazaérve a munkádból egy jó fárasztó nap után, ledobod a táskád az előszobában, kiveszel egy túró rudit a hűtőből, elkezded majszolni, leülsz a fotelodba, bekapcsolod a tévét, és abban egy fickó valagát látod, amint épp azzal van elfoglalva, hogy gipszbe önti saját hímtagját, miközben a remek műsor helyszínéül szolgáló villa többi, szintén alacsonyabb létformán megrekedt lakója ezen megszakad a röhögéstől.
Hirtelen feleszmélsz az enyhe sokkból, és egy laza csuklómozdulattal már váltod is a csatornát, majd értetlenül kezded nézegetni a távirányítód elejét, hátulját, hogy mégis mi lehet vele, esetleg kifogyott az elem, vagy mi a gond, ugyan miért nem vált...
Aztán rájössz, hogy váltott az, csak éppen tök ugyanaz megy a másik csatornán, annyi különbséggel, hogy talán a szereplők egy kicsit más színű ruhában vannak.

Nos, ahová a hazai televíziózás eljutott az valami olyan mélység, ahová még magam sem képzeltem volna, hogy el lehet jutni, mondjuk olyan 10 évvel ezelőtt. És ami még rosszabb, hogy nem igazán látni a lejtő alját. Van ennek valahol vajon egy végállomása? Azt kell mondanom, hogy nem biztos. Most már kezdem elhinni, hogy akár ténylegesen el lehet vinni ezt az egészet egészen odáig, ahogy azt Mike Judge utópisztikus filmjében a "Hülyék Paradicsomában" bemutatja, hogy a nem is olyan távoli jövőben a heti mozifilm sláger címe az lesz, hogy "A segg", és ebben másfél órán keresztül mutatnak egyetlen szőrös feneket, a közönség legnagyobb örömére, a tévében pedig minden este a "Jaj a tököm" című műsort adják, melyben a műsor főszereplőjét hétről hétre mindig újabb és újabb módokon rúgják, ütik, harapják tökön (és ezen kívül más nem történik)! No de mint azt már talán észrevettétek, ez nem egy "szapulós blog", úgyhogy próbáljunk meg az ilyen irritáló dolgokhoz is konstruktívan hozzáállni,  és nézzük meg, mi mindent tudunk tanulni belőle!
Meg fogtok lepődni, mert nagyon is sokat!

A valóság-show maga, mint az a nevében is benne van, rengeteget megmutat magából, a való világból. Aki tudja nyitott szemmel nézni, és nem csak azon kacarászni, hogy kinek mennyi fanszőrét tépte le a gipsz, amikor levette a nemi szervéről, az rengeteg dolgot tanulhat meg ezekből a show műsorokból a világunkra nézve.

Kezdjük mindjárt ezzel a ténnyel, hogy leülsz főműsoridőben a tévéd elé, és bármelyik fő csatornára kapcsolsz, ugyanúgy villa-lakók rohangálnak benne félpucéran.
Ez például tökéletesen illusztrálja az úgynevezett "a választék illúziója" nevű manipulációs technikát, azt a furcsa szituációt, amikor prezentálnak feléd bizonyos választási lehetőségeket, amiktől te azt hiszed, hogy itt most akkor TE választasz, miközben a lényeges kérdésekbe semmi de semmi beleszólásod nincsen, csupán századrangú részletkérdésekben kapsz választási lehetőséget. Ismerős?
Igen választhatsz, hogy egy német vagy egy francia tulajdonú csatornán akarod megnézni ugyanazt a műsort, és megválaszthatod, hogy a fekete hajú barna szemű szilikonszájú lányt akarod hisztizni látni, vagy a szőke hajú kék szemű szilikonszájú lányt akarod hisztizni látni. Igen, a választás a tiéd. Csak éppen a választási lehetőségeid között semmi érdemi különbség nincsen. Így működnek a tv csatornák, a parlamenti választások, és az összes többi hasonló szituáció...

De mi ez a "valóság-show", és miért kell nekünk ezt minden nap főműsoridőben nézni?? Persze gondolhatnánk, hogy ezek a műsorok úgy jöttek létre, hogy valamelyik kontinensen a nagy tudású, kreatív tévés elmék gondosan feltérképezték a nézői "igényeket", majd összegyúrták ezek alapján azt a műsort, ami a legtöbb nézői igényt elégíti ki egyszerre, és hogy minél többen élvezhessük az így létrejött "tökéletes műsorkoncepciót", ezért benyomják nekünk főműsoridőbe, egyidejűleg az összes nagy csatornán. Ez a gondolkodásmód azonban erős naivitásról árulkodna a részünkről.

Az első és egyben legfontosabb, amit meg kell ezzel kapcsolatban értenünk, hogy ezeket a műsorokat nem egyszerű "tévés emberek", hanem nagyon magasan képzett pszichológusok dolgozzák ki. (Természetesen nem itt Magyarországon. Ezeket a műsorokat licencelik nemzetközi cégektől, amik kifejezetten ilyen tévés programok kidolgozására szakosodtak.)

Azért kell nekünk ezeket főműsoridőben nézni, mert ezek a pszichológusok aprólékosan kidolgozták számunkra azokat a tv-s programokat (és egy percig ne gondold, hogy véletlenül hívják őket "programoknak"), amik a legjobban alkalmasak a gondolkodásmódunk olyan irányú átformálására, ami a tervezett új világ szempontjából kívánatos.
Miután ezeket a formulákat sikeresen kidolgozták, szeretnék biztosítani, hogy minél több alany nézze végig az "átnevelő programot", ezért lehetőleg a főműsoridőbe teszik az összes csatornán. Pontosan tudják, hogy az emberek 90%-a dolgozik, és csak este 6 és 10 között van lehetősége "kikapcsolódni" illetve "bekapcsolódni" az adásba, úgyhogy amit ebbe az időszeletbe tesznek a műsorba, a lakosság nagy része azt fogja nézni. Ezért van hát, hogy ebben az időszeletben kapjuk a legeslegagybomlasztóbb műsorokat, mint a híradó, a szappanopera vagy a valóságshow.


Térjünk akkor rá erre a "valóságshow"-ra, és hogy ez a "program" pontosan milyen célokat is szolgál. Ez az egész koncepció nagyon aprólékos tervezői munkát feltételez, mert nem egy, hanem több tucat viselkedéstani modifikációs programot sikerült összegyúrniuk egyetlen műsorba, de ez érthető, hiszen mint említettem, elég rövid az az időszelet, amikor szinte az egész lakosság egyszerre ültethető le a TV elé, ezért ebbe a néhány órás blokkba bele kell passzírozni az összes fontos viselkedéstani modifikációs programjukat.

Itt most megpróbáljuk csak a legfontosabb aspektusait összeszedni a valóság-show-nak, mert különben itt ülhetnénk egészen reggelig, ha minden apró részletére ki akarnánk térni ennek a rendkívül komplex agymosásnak.

1. Kezdjük talán a legérdekesebbel, és azzal, ami talán a legkevésbé szúr szemet az átlag néző számára (a többi ehhez képest sokkal nyilvánvalóbb lesz).
Ezt az elsőt úgy fogom hívni, hogy az "elimináció".

Ha megkérdezném, hogy mi az a közös vonás, ami az összes show-műsorban fellelhető, de nem csak a valóság-showk-ban, de az ezekkel erősen rokon "tehetség kutató" showk-ban és hozzá hasonlókban is, akkor biztos lenne olyan, aki jelentkezne, és helyesen rámutatna, hogy az, hogy egyrészt a szereplők együtt laknak egy villában, másrészt pedig az, hogy minden héten "kiesik" közülük valaki.
Nos, ha a legmélyére nézel ezeknek a műsoroknak, hogy mi a fő, meghatározó vonaluk, akkor azt találod, hogy mindig x darab versenyző indul el, és ahogy halad a műsor, minden héten kiejtenek közülük valakit, míg a végén csak egyetlen egy maradhat. Csak EGY maradhat... tudod, mint a Hegylakóban.

És akkor mi van, mondod, ezt hívják versenynek, ugyan mi érdekes van ebben?
Nem, a dolog nem ilyen egyszerű. A "versenyeken", úgy általában, a szereplők együtt vesznek részt, megmérkőznek, és aztán kihirdetik közülük a győztest, de itt, ahogyan azt a szlogenjükben is fennhangon hirdetik, az elimináción van a hangsúly, "itt a lét a tét". Itt minden héten valaki teljesen megsemmisül, legalábbis a show szempontjából. Pakolhat, mehet haza, neki annyi, a karaktere amit a műsorban kapott, megszűnik létezni.
Ez neki nyilván hatalmas dráma, hiszen minden vágya az volt, hogy ott lehessen, és hogy nekünk is az legyen, jöhetnek az érzelmes búcsúzkodások a többiektől, a halk zongorakíséret mellett, stb.

Az emberek hihetetlenül alábecsülik ezeknek a műsoroknak az elménkre gyakorolt hatását. Mert az egy dolog, hogy mondjuk van egy "vicces" vetélkedő, ahol a vesztes lába alatt megnyílik a talaj, és elnyeli a föld, ez így még önmagában nem lenne annyira vészes, de amikor az ember naponta megnéz három-négy olyan show-t, amiben a vesztest rendre eliminálják, akkor egy idő után ez annyira természetessé válik, annyira beleissza magát a hétköznapi gondolkodásmódjába, hogy megszokja, hogy "csakis a győztes maradhat talpon"!

Az élet végül is egy nagy eliminációs játék, nem igaz?
A győztes benn marad, a vesztes kiesik. A vesztest felfalják. A vesztesnek nincs tovább. Ez a dolgok természetes rendje, vagy nem?
Legalábbis ez az, amit az egésszel az agyadba kívánnak vésni, hogy "csak egy maradhat", és hogy ezért meg kell küzdeni.
És ha elég sok ilyen műsort nézel, hidd el nekem, hogy ez komolyan fogja befolyásolni azt, ahogy az élet fontos kérdéseihez és az embertársaidhoz hozzáállsz.

Azért az se kerülje el a figyelmünket, hogy ez pontosan ugyanaz a gondolatvilág, amire a Darwin-féle evolúció elmélet is felépül, a szelekció, hogy csak a "legfittebb maradhat életben". És ha lenne időnk arra, hogy hosszasan visszafejtegessük a fonalakat, akkor bizony azt találnánk, hogy akik ezeket a show műsorokat ma tervezik (ezek a komolyan képzett pszichológusok), lényegében rokoni, leszármazotti kapcsolatban állnak azokkal az emberekkel, akik annak idején az evolúció elméletet is kidolgozták. Charles Darwin és Thomas Huxley ("Darwin buldogja", az UNESCO elnök Julian Huxley, és a "sci-fi" iró Aldous Huxley nagyapja) annak a kornak a nagy pszichológusai voltak - mondhatjuk így is.

Nem, mielőtt nekem estek, nem állítom, hogy nincs evolúció, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az evolúció elmélet az akkori pszichológiai manipulációs célok mentén született meg, és ezeket a manipulációkat erősítik tovább ezzel a sok eliminációs játékkal napjainkban. A lényeg, hogy az egész gondolkodásmódod a másik elpusztítására irányuljon, hogy azt gondold, hogy a siker egyenlő a másik ember kigolyózásával.

Persze ez az egész, úgy ahogy van, egy nagy átverés, mert az élet nem egy zéró összegű játék. Nem csak úgy lehet örömet vagy vagyont szerezni, ha azt valaki mástól elveszed, sőt!
Ha az emberek elkezdenék a kooperatív gondolataikat elővenni a kompetitív hozzáállás helyett, és néha összefognának, azt a furcsa dolgot tapasztalnák, hogy a végén mindenki jobban járna a közösségben, mint a kompetitív, egymást elimináló stratégia mellett maga a győztes.
Ha még nem tűnt volna fel, a rendszer attól fél a legjobban, hogy esetleg összefogunk!
Ezért kell annyira megerősíteni és bevésni a kompetitív viselkedésformákat, hogy eszedbe se jusson összefogni, mindig azt keresd hogyan lehet kifúrni a másikat. Erre a valóság-show pedig tökéletes, hisz az egész erre a taktikázásra épül, hogy ki kit tud megfúrni, mert ugye csakis EGY maradhat! Az visz mindent. A többiek pedig elhullanak.


Fontossági sorrendben a második dolog, amit kiemelnék, az a kukkolás.
A valóság-show lényege ugyebár az, hogy a delikvensek élik a kis életüket a villában, ami teljesen be van kamerázva, te pedig kukkolhatod őket, akár a nap 24 órájában.
Kezdjük ott, hogy a kukkolás már maga egy aberráció, és nem szeretnék itt senkit sem megbántani, de aki másokat szeret kukkolni, az valljuk meg, nem egy egészséges viselkedés. Ezek pedig kifejezetten azt szeretnék, ha a TV segítségével aberrált viselkedésformákat tudnának kialakítani benned. Minél aberráltabbá tudnak tenni, annál jobb (nekik). Egy egészséges pszichén ugyanis sokkal kevésbé lehet "fogást találni", egy olyat sokkal nehezebb belevinni természetellenes, másokat vagy önmagát pusztító dolgokba...

De még csak nem is ez az aberrált magatartásforma a számukra a leglényegesebb, hanem maga a tény, hogy ahogy a szereplők be vannak kamerázva, és te kukkolod őket, azzal ezt az egész viszonyt megszokod, és szépen lassan teljesen elfogadod.
Eltelik pár hónap, és amikor teljesen bekamerázzák az utcádat, az aluljárókat, a buszmegállókat... egyetlen ember nem szól egyetlen szót sem, nem tiltakozik senki, hogy nem igazán tartja jó ötletnek, hogy egy központból figyeljék minden mozdulatát, és még videoszalagra is felvegyék, mikor és hol vakarta meg a fenekét. Egyszerűen megszoktatják veled ezt az egészet, elfogadtatják azáltal, hogy teveled is ugyanúgy kukkoltatnak másokat, ezáltal ez egy idő után már természetessé válik, és nem lesz "idegen", ha téged is kukkolnak valahonnan.

Ha még emlékszel, a legelső ilyen valóság-show-t még úgy is hívták, hogy "Big Brother", a Nagy Testvér-ről, a diktátor rendszerről, aki Orwell könyvében figyeli az emberek minden mozdulatát. És ez a legmeghökkentőbb, hogy még csak nem is kell titkolniuk a céljaikat, mindent nyugodtan lehet a nevén nevezni, még akkor sem látjuk, hogy mire megy ki a játék. (Ezen ők, biztos vagyok benne, hogy hatalmasakat röhögnek otthon esténként.)

Még egyszer hangsúlyozom, Orwell és Huxley könyvei (1984 és Szép Új Világ) nem sci-fik, hanem konkrét tervek az új világ szerkezetére. Mindketten tagjai voltak a Fábián Társaságnak, amely magas rangú elit tudósokat egyesített, akik azt kapták feladatul, hogy dolgozzák ki az ideális társadalmat, ami a vezetői elit réteget legjobban kiszolgálja.
A Big Borther jellegű tv műsorok állandó nézésével lényegében hozzászoktatod magadat a kiépülőben lévő tényleges Big Borther rendszerhez.
A kamerák már ott vannak a valóságban is, és téged is állandó megfigyelés alatt tartanak térfigyelő kamerák és műholdak segítségével. Ha úgy tetszik, te is egy játékos vagy egy sokkal nagyobb valóság-show-ban. És még csak jelentkezned sem kellett!Aztán sorolhatnánk még a pszichológia manipulációkat, amiket pusztán azzal érnek el, hogy milyen jellegű szereplőket választanak be ezekbe a showk-ba, és hogy milyen szituációs gyakorlatokba helyezik őket.
Ha azt gondolod, hogy a szereplőválogatás úgy történik, hogy "nézzük, ki a jó fej", akkor nagyon de nagyon ki kell ábrándítsalak. És ha nekem esetleg nem hinnél, hallgasd meg Olivért a Fábry show-ban, aki kikotyogta, hogy több száz kérdéses pszichológiai tesztet töltetnek ki a jelentkezőkkel, és hogy az ő szavait használjam "nem azért, mert az intellektuel embereket keresik". Azt hiszem, nagyon finoman fogalmazott.

Nem tudom ez kinek nyilvánvaló, kinek nem, de a legtöbb viselkedésformánkat más emberektől vesszük át.
A gyermek elkezdi ismételgetni amit a szüleitől lát, amit a csoporttársaitól lát, amit a környezetében lát, hogy aztán ezekből szintetizálja össze saját személyiségét, saját viselkedési formáit.
A TV korszak előtt főleg a szülők és csoporttársak voltak azok, akikkel sok időt töltött együtt egy fiatal, így az ő személyiségi jegyeik voltak a legmeghatározóbbak a saját személyisége kialakításánál.
Ma azonban már egy átlag fiatal több időt tölt a TV előtt, mint barátaival, vagy akár szüleivel, így a viselkedés formáira is nagyobb hatást fejtenek ki a TV-ben szereplő karakterek.
Ez pedig kiváló lehetőséget ad a pszichológusok számára, hogy miután kiötölték, hogy milyen személyiségi jegyeket szeretnének viszontlátni az új világ egyedeiben, utána már csak annyit kell tenniük, hogy lehetőleg ezekkel rendelkező embereket toboroznak be a tévé műsoraikba, és lehetőleg olyan szituációs gyakorlatokba helyezik őket, amik elősegítik, hogy ezek a jegyek erősen meg is nyilvánuljanak. Hadd szóljon a show, aztán mindenkinek lehet utánozni őket otthon, a magánéletben, tessék csak...


A TV persze csak egy eszköz, lehet használni jóra vagy rosszra, aszerint, hogy kinek a kezében van ez a fegyver.
Képzeld, mennyivel más lenne a légkör, mennyire mások lennének az emberek körülötted, ha nem Benkő-ket, Pákó-kat, meg villalakókat virítanának a képernyőkön egész nap, hanem az értékes magyar embereket, akikre fel lehet nézni, akikről pozitív mintát lehet venni. A legtöbben persze először kiábrándultak lenének, mert nem lenne többé technokol rapid a fogkefén, meg dugi-huzi a toalettben, de aztán hidd el nekem, amikor megszoknák, egy idő után azon lepődnének, hogy voltak képesek ezeket a mostani adásokat végignézni azelőtt...

A TV segítségével szó szerint meg lehet formálni egy társadalmat, be lehet sugározni az emberek fejébe a kívánt viselkedési formákat, és ha elég kitartóan csinálod, akkor szinte már nem is lehet többé "visszaprogramozni" az embereket, mert egy idő után a dolog már annyira természetessé válik számukra, hogy már azt sem fogják érezni, hogy programozva vannak.
Biztos vagyok benne például, hogy sokan vannak, akik totál nem is értik, hogy miket hordok itt most össze...


De ha már így szóba került a szex, nyilván az is egy fontos elme ezeknek a showk-nak. És itt nem is magára az eksön-re tenném a hangsúlyt, hanem erre a mindenki mindenkivel mentalitásra. Ez az amit teljesen be szeretnének vésni a fiatalok agyába, és itt megint csak azt tudom ajánlani, hogy olvassátok el, vagy nézzétek meg a Szép Új Világ-ot, mert szinte szó szerint így van benne leírva, hogy arra programozzák a fiatalokat, hogy bevéssék nekik, hogy "mindenki mindenkié", szó szerint ez a szlogen. És aki túl hosszan létesít szexuális kapcsolatot ugyanazzal a partnerrel, azt ki kell nézni, ki kell közösíteni a társadalomból, elérik, hogy a monogám kapcsolat legyen a természetellenes.

Ne tessék félreérteni, én nem papolni jöttem ide, és még csak azt sem állítom, hogy aki 13 éves korában szexel, abból csúnya rossz ember lesz. Nem erről van szó, hanem pusztán arról, hogy a pszichológiai kutatások világosan kimutatták, hogy ha sikerül elérniük, hogy egy fiatal a pubertás környékén már több partnerrel létesítsen szexuális kapcsolatot, és megszokja a váltogatást, akkor nagyon komoly az esélye, szinte garantált, hogy soha nem lesz képes az életében stabil kapcsolatot kialakítani az ellenkező nemmel.
Hogy ez miért jó, mármint a programozóinknak? Már sokszor beszéltünk róla, hogy a család egy nagyon nemkívánatos dolog az új világban, mint ahogy a nemzetek és a vallások sem. Ezek mind olyan emberi kapcsolatokon alapulnak, amik összetartanak emberi közösségeket. Az új világban az egyetlen közösségi forma az Állam akar lenni, és minden mást le kívánnak bontani, ami az ő szemükben "konkurálhatna" ezzel. Ezért van ez a sok valóság-show és ez a számtalan film, amiben az alkalmi, "csak semmi komoly", "csak szexre kellesz" kapcsolatokra próbálják rászoktatni a fiatalokat.
Még persze lehetne folytatni a sort, de most nem tesszük, mert az írás így is hosszúra sikeredett. Összefoglalva a lényeget, a "valóság-show" nem más, mint ami a nevében is benne van: a valóságról egy show. Modellezi a valóságot, abban a formában, ahogy azt nagyban is szeretnék látni. Azt hogy állandó megfigyelés alatt vagyunk, mint laboratóriumi állatok, az életben egymást marjuk, fúrjuk, elimináljuk a siker érdekében, mindenki mindenkivel szexel, komoly kapcsolat, kötődés nélkül, mindenkinek szilikon szája van, pszichológiailag instabil személyisége...
Kifejezetten szeretik megmutatni nekünk, amit utána megcsinálnak majd velünk, egyrészt hogy szokjuk, és ne nagyon ellenkezzünk a társadalmi változásokkal szemben, másrészt hogy az aberrált gondolkodásukkal minket is átfertőzzenek, és mi is szinte eggyé váljunk velünk. Asszimilálni próbálnak minket.
Persze elég erőszakosan, szinte semmi választási lehetőséget nem hagyva, bárhova kapcsolsz ugyanazt a "programot" fogod kapni, talán egy kicsit más ízesítéssel, de semmi lényeges különbséggel.

Hogy egy kis pozitívat is mondjak, választás azért mindig van, és persze nem is olyan bonyolult rájönni, hogy hogyan. Van a tv-kapcsolódon egy piros gomb is, általában felül valamelyik sarokban, na az az, amitől fekete lesz a képernyő, és nem mossa többet az agyadat. A készüléket pedig fel lehet tenni a vaterára, vagy ha a pénz nem számít, át lehet hívni kisebb társaságot és rituálisan összezúzni, vagy ledobni a Rám-szakadékba, stb... tényleg csak a fantázia szabhat határt!

65 megjegyzés:

 1. Ma van az év legsötétebb napja.
  Ha nem tudtok részt venni valamelyik Fénylánc gyűlésen, akkor legalább gyújtsatok meg egy gyertyát. Hozzunk ma fényt a világba! Nagy szükség van rá.

  VálaszTörlés
 2. Szörnyű ami a TV-ben megy és egyben félelmetes:((Gondoljunk csak bele,csak Maqyarországon hány millió ember nézi naponta??Azt is tegyük hozzá,hogy ezek nem ma ültek le először "varázsdobozt" nézni,hanem születésük óta azon nőttek fel és semmi rosszat nem gondolnak róla,ártalmatlan "tájékoztató hír és szórakoztató forrásnak" tekintik és azzal a tudattal ülnek előtte órákat,hogy majd ettől "képben" lesznek.Meg tudják a "valódi híreket" és mi is a nagy helyzet a nagy világban?Emlékszem Geszti Péterre,még a 90es években egy média műsorban teljesen el volt ájulva,hogy micsoda technológiai szinten vagyunk,ha történik valami akárhol a nagy világban,azonnal megtudjuk még aznap az a reggeli,déli vagy esti hírekben és példának hozta fel a Francia atomkísérleti robbantásokat,hogy azonnal meg tudtuk mi emberek és ez milyen csodálatos,mert semmi nem történik a mi tudtunkon kívül,hála a média "áldozatos" és professzionális,önfeláldozó munkájának.

  M1-en megy egy műsor valami "On Spot" vagy valamim ilyesmi a neve és a riporterek rendszeresen elmondják,micsoda élet veszélynek teszik ki magukat,mert a legveszélyesebb háborús helyeken forgatnak és bármikor eltalálhatja őket egy golyó,vagy felrobbanthatják a stábot...stb.Persze ez is benne van a pakliban,de ahogy elfigyeltem szinte mindig erősen védett helyeken voltak és nem nagyon voltak veszélyben.Szóval ezúttal is beetették az embereket és félrevezették,nem beszélve arról,milyen dezinformációkat nyomattak végig a műsorban.PL. Afganisztánban,hogy az amerikaiak felszabadították az országot és elvitték a demokráciát és a gonosz thálibok mennyire rossz emberek és nagyon rossz a közbiztonság az országban.....Akkora uszító propaganda mint egy ház.Nem is szeretem nézni mert felidegesítem magam, a műsorban folyó hazugság áradattól és manipulációtól.

  Mazsola Én nem ünneplem a karácsonyt már régóta.Mi ennek az értelme emberek milliói haldokolnak és halnak éhen Afrikában és a világ más országaiban és embereket ölnek meg a rezsimiek milíciái,halál brigádjai.Ez megy az év minden napján és akkor az "okosok" kitalálják húúú karácsonykor legyünk jók és szeressük egymást,vegyünk ajándékokat.Aztán elmúlik és mint ha mi sem történt volna.Jézus nem ezt akarta,nem ilyen álszent Sátánista világot akart és még is az ő születését ünneplik világszerte.Sokfelé még karácsonykor sem hallgatnak el a fegyverek.Mehikóban vajon a Zetas karácsonyozik??Én ezt is el tudom képzelni ezekről az emberekről,ezeknek semmi sem szent.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A karácsony olyan szülinapi buli, amire csak az ünnepeltet nem hívják meg. Hogyne! Még rosszallná a mértéktelen zabálásunkat, az értelmetlen költekezésünket, a szenvtelenségünket, amivel tudomásul vesszük mások nélkülözését. Jézus jelenléte csak fokozná a lelkiismeretünket, aminek az elnyomására olyan sokat költöttünk...

   Törlés
 3. Nekem az a véleményem,meg kellene mutatni az embereknek főleg a fiataloknak a valóságot és nem hazug rózsaszín történeteket sulykolni nap mint nap mint amit a média csinál.Napokban találtam ezt a videót a 20adik századi háborúkról és minden igaz benne.Tudom sokkoló és szörnyű jelenetek vannak benne,de talán elvenné az emberek kedvét a hadakozástól annyira valóságosan mutatja be.Sokaknak fogalma sincs a háborúról,hogy egyáltalán mi is az és szeretik a háborút,pedig fogalmuk sincs mi az mert soha át sem élték,de a média megszerettette velük a Hollywood-i háborús és akciós filmek "segítségével".Nem szeretek jósolni, de el fog jönni az idő,amikor a valóság show-kban nem szilikonszájú 10es IQ-s nőcskéket láthatunk,hanem,mint a Római Birodalom Colosseumában fognak küzdeni a "szereplők" életre-halálra.Ilyen film nagyon sok készült már Pl:Menekülő Ember(Arnold Schwarcenegger)....stb.Mint egy előrevetítés,az emberek egy labirintusban menekülnek és ki kell jutniuk,miközben kegyetlen harcosok üldözik őket.Ha sikerül kijutniuk,akkor övék a főnyeremény....Attól tartok ezek a valóság show-k egyre jobban el fognak durvulni és mivel most is a Római Birodalom modern változatában élünk reneszánszukat fogják élni a Gladiátor játékok.Hitler nem véletlenül a Római Birodalom utánzataként építette fel Barna harmadik birodalmát, a zászlókat is ugyanúgy vitték a nácik ,mint Római "elődeik" és teljesen le volt másolva az egész úgy ahogy volt.
  Amerikában már évek óta megy az Amerikai Gladiátorok pankrációs "játék",ahol sokszor igen komoly sérüléseket szenvednek el a versenyzők.

  http://www.heavy-r.com/video/111230/War/

  Ezen az oldalon döbbenetes videók vannak,amik a média soha nem fog leadni.Embereket fejeznek le egy faluban félkatonai alakulatok vallási ellentétek miatt és olyan "nemes" egyszerűséggel teszik,mint ha csak valami konyhai zöldségeket vagdosnának és közben jókat nevetnek.Én nagyon megdöbbentem,hogy itt tart ez a világ,ezek a videók ébresztő filmként is funkcionálnak,mert ebből tényleg látható,hogy a Sátán világában élünk és,hogy valami nagyon de nagyon nincs ebben világban rendben.Nesze neked Amerikai Gladiátorok,Való világok....
  Az M1-en naponta játszanak egy karácsonyi dalt Pélyi Barnabás és társai, egy "Új világról" énekelnek.Ez nekem nagyon szöget ütött a fejembe,hogy mit akar a média ezzel az új világgal és hogy ekkora pénzt fektettek ebbe a dalba.Mert nagyon professzionálisan meg van csinálva a klipp és a legjobb énekeseket vonultatták fel benne és ez a Új Világ szó a dal csúcspontján hangzik el.Ti láttátok a klippet?MI a véleményetek róla?

  VálaszTörlés
 4. luxbeci!
  "a valóság show-kban nem szilikonszájú 10es IQ-s nőcskéket láthatunk,hanem,mint a Római Birodalom Colosseumában fognak küzdeni a "szereplők" életre-halálra"
  sajnos akárhogy nem nézek tévét,a környezetemben sokan beszélik hogy mi történt a valóvilágba meg a mittomén mibe.
  lényeg: a valóvilágban már tényleg egy arénában szó szerint küzdenek. nem életre halálra (hanem a "védettségért"), de már nem sok hiányzik.
  Még egy hírem van. a Római birodalom sosem szűnt meg, csak átalakult, és elrejtőzött. A vatikán a feje, és a pápa a Római (Katolikus Egyház) Birodalom császára. Magyarország pedig csak az egyik provinciája. A Pannónia kora óta a helyzet semmit sem változott.

  VálaszTörlés
 5. Általában, ha ezen az oldalon elkezdek olvasni egy cikket, az elején mindig úgy érzem, hogy túlzás, de végére megértem, hogy nem, ez a valóság.
  Sajnos az a szomorú, hogy én is nézem ezt a szenny műsort. Nem azt mondom, hogy rendszeresen, de hetente kb. 3 részt megnézek, de közben mindig tudom, hogy hibát követek el.

  VálaszTörlés
 6. Luxbeci, ha elfogadsz egy tanácsot, ne vedd a vállaidra a világ összes gondját, mert belerokkansz. Erre egyikünk sem képes, kivéve az Istent. Szerinted neki nincs elég hatalma, hogy egy csapásra megjavítsa a világot? De nem teszi meg, és ez vajon miért van? Ajánlom elgondolkodni ezen: ying és yang.

  A Karácsonyt, azaz a fény születését lehet szépen, csendben, meghitten is megünnepelni, visszahúzódva, elcsendesedve a családunkkal, akikre nincs időnk az év során. Nem kell csinadratta, villogás, bulizás, viszont kell egy kis szembenézés saját lelkünkkel, és bizonyos csatornák kinyitására. Ha ezt itt nem tennénk meg, akkor tényleg befásulunk, és nem lesz elég energiánk a következő évre, a következő nagy menetre.

  Ugyanis a következő nagy menet sorsdöntő lesz, ezt gondolom mindenki a zsigereiben érzi.

  VálaszTörlés
 7. Mazsola, érdekes, mert tényleg mostanában hallom egyre több embertől, hogy a csontjaiban érzi, hogy közeleg valami változás.

  VálaszTörlés
 8. Mostanában hipnózissal , tudatmódosító frekvenciákkal és ritmusokkal foglalkozom,anyám meg nézi a való világot szinte minden este , és én is hallom olyankor a főcímdalt , a lényeg hogy miközben a stúdiót mutatják hallani lehet a zene "hátterében" egy + zajt , egy speciális frekvenciát ami valahogy nagyon nem illik oda.Még csak nem is kell érteni hozzá , hallani lehet az idegesítő sípolást...vajon milyen hatása lehet a nézők agyára...

  VálaszTörlés
 9. Én csak a legelső Big Brothert néztem, és akkor mindig azon gondolkodtam, hogy mi a fenéért hívják valóságshownak. Nem értettem.
  Azokat az embereket meg még mindig nem értem (nem akarok senkit megsérteni), akik képesek megnézni még a 8. valóvilágot meg a 12. megasztárt is, és mindig ugyanúgy várják és szurkolnak valamelyik szereplőnek, szinte istenítik. És már ott tartunk, hogy műveletlen tökfej vagyok, mert nem tudom ki az a VV5 Jóska vagy a Megasztár 4 Tibi.

  Ha addig nem írnék, kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek! :) Jövőre meg meglátjuk milyen menet lesz. Gondolom nem véletlenül vannak készültségben a hadseregek.
  (Személyes véleményem, hogy bármi is lesz meg kellene akadályoznunk, mert csak azért lesz, hogy a szép kis csúcskövet rárakják a már egészen stabil piramisukra.)

  VálaszTörlés
 10. Még valami: aki szeretne segíteni a honlapon amit csináltam az írjon az azigazsagkeresoi@gmail.com címre és adok neki moderátori jogot, hogy írhasson cikkeket meg ilyesmi. :)

  VálaszTörlés
 11. Kedves Senki!
  Ha megnézed a twilight sorozatot, ott is hipnotizálják az embereket. Bár én ezzel nem foglalkozom, de nem egy helyen olvastam, hogy a fiatal lányokat úgy hipnotizálja hogy csak vámpírral vagy a főhőssel akarnak szeretkezni, ezt bizonyítja a rajongók millióinak cselekedetei. Másik pedig, vannak elég furcsa dolgok ebben a sorozatban. Ha jobban megfigyeljük a vámpírok külsejét, jellemét, sokban hasonlítanak a démonokhoz. Plusz a kígyó szimbólum is előkerül a filmben, illetve az is érdekes amikor a főhős vámpír egy fán ülve beszélget a belé szerelmes lányba. Vegyük hozzá még azt, hogy a könyv borítóján egy kéz épp átnyújt az olvasónak egy ízletes piros almát, és lassan kezd összeállni a kép...

  VálaszTörlés
 12. Érdekes :)
  Amúgy a vámpírok alapvetően démonok,Drakula neve is azt jelenti hogy a sárkány fia :)
  és ugye tudjuk ki a nagy csúnya sárkány xd

  VálaszTörlés
 13. amúgy az alma latinul malum ugyanúgy mint a gonosz, véletlen egybeesés :P

  VálaszTörlés
 14. Az a helyzet, hogy ha a fenti megközelítést veszem alapul, akkor filmeket se nézz, számítógépes játékokkal, de még kvarcjátékkal se játssz, mert ezek ugyanúgy hatással lehetnek az elmédre, mint a valóságshow-k. Félre ne érts, szerintem azt kellett volna lelőni, aki kitalálta a valóságshow-t, mint műfajt, nagyjából ugyanabban a másodpercben, amikor ez eszébe jutott.

  Mondanivalóm lényege csak az, hogy ez az érvelés azért veszélyes, mert szinte bármire rá lehet húzni, de bizonyítani nem lehet. Évek óta megy a vita, hogy pl. az FPS-játékok rossz hatással vannak-e a játékosokra, de ez miért nem jutott vkinek az eszébe akkor, amikor a Space Invaders megjelent? Ott is gyilkoni kell, azóta legfeljebb a megjelenítési forma változott, a mondanivaló nem.

  Én azt gondolom, hogy egészséges gondolkodással és elmével a TV-ből megállás nélkül ömlő kultúrszemét ellenére is meg tudod állapítani, mi helyes és mi nem az.

  VálaszTörlés
 15. sh4d0w A helyzet az,hogy ez az egész világunk és ami ebben folyik a történelem történelem kezdetétől a Babiloni koncepció része,azóta tart ez a manipuláció,az emberiség tudatának "gyúrása",orruknál vezetése,beetetése,egymásnak uszítása,ami ugye mindahányszor nagy emberáldozatokba kerülő háborúkba torkollott.Ennek az agymosásnak volt nagyon jó eszköze a katolikus egyház és még nagyon sok vallás,ugye a kereszténységen belül is annyi féle van van,hogy fel sorolni sem tudnám és ezek nagyon alkalmasak voltak az emberek megosztására egymásnak uszítására.Napjainkban a vallások kezdenek kimenni a "divatból" úgymond,mert már lejárták magukat,az emberek már nem hisznek bennük, átlátnak rajtuk.A tudomány lesz az új vallás és technika lesz az új vallás(agymosás),ami ugyancsak igyekszik megosztani és egymásnak uszítani az embereket.A neten látok fórumokat ahol évek óta azon vitatkoznak,hogy melyik a jobb processzor(AMD vs Intel) vagy VGA(ATI vs NVidia) kártya,vagy akár egy rotációs kapálógép(honda vs Briggs & Stratton)...stb.Az ellentét megint csak adott,mint a régi "szép" vallásos időkben(protestánsok vs katolikusok).A valóság showk-ban is egymást "ölik" az emberek,már direkt így kerülnek be és olyan antiszociális beteg lelkű "figurák",akiknek lételeme ,hogy másokat bántsanak,mert csak ebben lelik örömüket.Haragszanak a világra,hogy megszülettek.Ezek ördögi,démoni lelkek ehhez kétség sem fér.A készítők pedig elsőre kiszúrják az ilyen emberkéket és előszeretettel beválogatják a közönség szavazó műsorba.Persze itt nem a telefonos szavazás dönt,az egész előre meg van rendezve,eldöntötték már korábban,ki is kerül be a zárt osztályra emlékeztető Villába.Ott pedig "gyönyörködhetünk" bennük mi nézők a műsor végéig.Nem véletlen lesz közülük kiválogatva,pl. Műsor vezetőnek mint a Majka ő nagyon szép karriert futott be ugye Dopeman oldalán,"baráti" kapcsolatuknak egy nagy összeveszés vetett véget,amin egy cseppet sem lepődtem meg.Mert mind a 2 de főleg a Majka nagyon arrogáns,szemtelen és brutális alak.Meg merem kockáztatni,hogy ő is programozva van,amiket a Karda Beátára is mondott,hogy korporsóban a helye és hasonlók...A Big Brother-es Évinél már más volt a helyzet ő nála pont az ellenkezője alakult,teljesen összeomlott mint Britney egykoron és azóta sincs egészen magánál.Azért kíváncsi lennék,milyen "kezeléseket" alkalmazhattak a szerencsétlenen,hogy idáig jutott.Ahogyan megszokhattuk egy játékos társa sem volt mellette,amikor már mindenki tudta,hogy nagy bajban van,magára hagyták teljesen,amint elfogyott a pénze,senkinek sem kellett többé.Ez a Sátánista világunknak a lényege:"vegyél el mindent másoktól,használd a magad javára,csak magaddal törődj,senkinek ne segíts".Ez szlogen nagyon sok filmben megtalálható és ezáltal átvetítődik a nézőkre.A médiának,rádiónak,oktatásnak,sajtónak és minden más intézménynek óriási szerepe van abban,hogy világunkban szinte teljesen eltűnt a szeretet,becsület és tisztesség,mivel ennek az ellenkezőjére formálják az embereket,menthetetlenül.Tökéletesen beigazolódik az ami az Ébresztőfilmben elhangzott.

  VálaszTörlés
 16. Két TVm is van.Minden nap nézem őket,hogy a költözés után kicsomagoljam-e.Én interneten hülyítem magam.Üdvözlettel :fehercsongor

  VálaszTörlés
 17. Ismét egy csodás cikk! Ha nem a legjobb.. ;-)

  VálaszTörlés
 18. Sziasztok! Számtalan alkalommal figyelek fel szabadkőműves jelképekre a tévében. Pl. az egyik ker. csat. karácsonyi műsorajánlójában egy filmcímekből álló karácsonyfa szerepel, tetején csillaggal, háttérben szikrázó fényáradat. A karácsony az ő olvasatukban magányosan, bódulatban, részegen telik (csuklás, sivár zene, üres lakás), az egész kiégettségbe csak a televízióműsor varázsol életet hollywoodi filmjeivel.
  Én nézem a való világot, és már a múltkor is feltűnt ott egy doboz. Ez üres volt, az egyik szereplő (szerintem a csat. beépített embere), a bevallottan ördögi manipulátor mutatta meg az egyik laza erkölcsű nyafkának intim összebújásuk alkalmával. Végül a "le(h)ányzó" kiesett, és búcsúzóul elmondta az illető ördögi figurának, hogy milyen nagyon szereti, főleg, mióta megmutatta neki a dobozt! "Köszönöm, hogy megmutattad a dobozt!" - hálákodott neki. Rég el is felejtettem a pár nappal korábbi dobozos bugyuta jelenetet, de erre felkaptam a fejemet.
  Tegnap pedig ajándékoztak egymásnak a fa alatt. Az előbbi manipulátor a másik nagy, de még beavatatlan, "magányosfarkas"-szerű manipulátort húzta ki, akivel szövetségben állnak. Láss csodát: ajándéka egy indokolatlanul nagy, fémes színű, szürke doboz volt, benne egy fekete "szemfedővel", amire mindkét szemnél egy-egy arany napban látható szem volt rányomtatva. Az ajándékozó kétszer egymás után is elmondta, amikor átnyújtotta a dobozt: "Az ördög sohasem alszik!" Az ajándékozott hálás és boldog volt!
  Hátborzongató. Más is látta?

  VálaszTörlés
 19. heteske: Igen, én is láttam, és furcsa volt, de nem tudtam, mekkora jelentőséget tulajdonítsak neki. A másik srác (Attila) tetkói is furák voltak már eddig is nekem, és az egész értékrendje, amit képvisel. De az egész VV ilyen, évekre visszamenőleg is, bár én csak a tavalyit és az ideit követem. Az egyik lány pl. folyton azzal büszkélkedik, hogy az ő családjában milyen erkölcsi értékek uralkodnak és milyen erkölcsös ő maga is, miközben tudható, hogy go-go táncosként dolgozott az éjszakában és amikor az egyik VV-s versenyben azt nyerte, hogy egy férfimagazin címoldalán meztelenkedhet, majdnem összecsinálta magát az örömtől. Aztán később bele is mondta a kamerába, hogy hülye lenne bármelyik nő is, aki egy ilyen lehetőségnek nem örül. Hát, ez az értékrend mostanság a televíziós műsorokban.
  Szerintem azzal nincs feltétlenül baj, ha valaki nézi, csak legyen tisztában vele, mit lát. Hogy ez manipuláció, showbiz. A VV-t is lehet úgy nézni, hogy elemzi közben az ember a szituációkat és a médiamanipulációs eszközöket benne, meg úgy is, hogy mintának tekinti a szereplőket. Nagy különbség.

  VálaszTörlés
 20. Nem csak RTL Klub/TV2 és a kikapcsoló gomb létezik. Vannak értékes csatornák, mint Spektrum, Discovery, Nat Geo, meg még egy pár..

  VálaszTörlés
 21. Üdv!

  Előrebocsátom,nem nézek Tv-t elég rég óta (leszámitva,ha Kedvesemnél valamelyik nyomozós sorozaton vagyok kénytelen elaludni,de akkor is él az időzitett TVlekapcs),de régebben is a főzős és a "szabad(foglalkozású)"-kőműves adásokat néztem(gy.k.épitős-szépitős műsorok pl.dekoTV,ami azt hiszem már meg is szűnt azóta)
  TéVézni próbálok (monológ):
  TV bekapcs..
  1. Grilles Medve elvtárs a Felfedezők csatornáján: itt fagyoskodok a tundra közepén,még szerencse,hogy találtam ezt az őzet,valaki lelőtte (?)..cssss
  2. Mars-a vörös bolygó.. cssss..
  3. Szent István királyunk és a kereszténység csss
  4. Ma esti nyerő csss
  5. Itt a lé a csss
  6. csss.7.csss.8.csss.9..10..20..30..50.. 72..

  VálaszTörlés
 22. csizáj: Azért azokkal is légy óvatos! Azoknak egy jelentős része is csak kamu showműsor, ami tudományosnak van beállítva. Nemrég bukott le az egyik csatorna, ahol a vadonban praktikus túlélő trükköket tanító fickóról kiderült, a forgatás alatt orvoscsapat kíséri, luxusszállodában lakik és személyi szakácsa van. De ami durvább: pár napja láttam a Discoveryn egy dokfilmnek feltüntetett propaganda "művet" arról, hogyan ölte meg az USA Osama Bin Laden-t idén május 1-jén. A filmben nulla bizonyíték felmutatása közben folyamatosan szajkózták, hogy mekkora ellenség is ő, és van bizonyíték, van bizonyíték, van bizonyíték. Azokból persze egyet sem mutattak be. Aztán a végén leszögezték, hogy Osamát kétségbevonhatatlanul megölték, a vak is látja. Punktum, más fajta vélemény nem is létezik a világon.
  Szóval csak óvatosan!

  VálaszTörlés
 23. Kedves Pirula! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy valami hasonlóan ütős film, mint Az üzenet, mikor készül el?

  VálaszTörlés
 24. heteske: az az RTL klubos (nyugodtan mondjuk ki a nevét) karácsonyfa nekem is feltűnt, de nem mertem nyíltan kijelenteni, mert attól féltem túlságosan belemagyarázom.
  Most megnéztem a neten azt a Való Világos részt amit írtál és tényleg nagyon komoly. Ha jobban megnézed a szemfedőt akkor az egyik szem alatt nekem valami kis háromszög is feltűnik.

  Itt van, ha esetleg alaki megakarja nézni:
  http://www.valovilag.hu/video/153321
  kb. a 4:12 percnél jól látható.

  VálaszTörlés
 25. Ricsi: Én is újranéztem, és az nem háromszög, hanem egy "A" betű. A két szem, most látom, nem nap, de szerintem így is a szabadkőműves figyelő szemre hajaz (lásd Lady Gaga, vagy a Mechanikus narancs kalapos fazonjának jobb szeme, stb...) Ahogy Péter mondja, hogy az ördög nem alszik, kétszer is egymás után, az ördög szót jól megnyomja. Szánalmas, ahogy ezek mindenkit hülyének néznek, és ahogy kevélyen azt gondolják, nincs Isten, Krisztust meg nyilván csak egy szerencsétlen baleknak mondják, már ha elismerik egyáltalán a létezését. Nem is gondolják, mekkorát fognak koppanni, mert ők azok, akik meg lettek vezetve, nem is akármennyire!
  Egyébként én is ügyelek arra, nehogy mindenbe belemagyarázzam (pl. ebbe:http://media.hazipatika.com/games/picture/game_main_picture_details_94_top_pic.jpg) , mert akkor komplett őrült lennék pár hónapon belül. Viszont nem a jelképet kell elsősorban figyelni annál a reklámnál (az már csak a hab a tortán), hanem azt, amit sugall: karácsonykor rúgjál be és bámuld a tévét! Namaste

  VálaszTörlés
 26. Az tényleg egy A betű. "Az ördög soha nem alszik"-at meg szokták mondani, az tulajdonképpen egy mondás, tehát erre se lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy valamiféle illuminátus dolog.
  Soha nem tudtam elolvasni, hogy mi van írva a szóban forgó karácsonyfába, mert olyan gyorsan elkapják.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én többször is megnéztem a szóban forgó jelenetet és gyanúsan, rámegy a kamera az ezüst színű dobozra és tényleg kétszer is elmondja az ördög nem alszik mondást, hogy mindenki számára érthető legyen. Luxberci viszont paranoiás szerintem, ő mindenbe belelátná.

   Törlés
 27. Ricsi Az egész villa tele van antiktisztus jelképekkel, a videón is jó pár látszik ezekből.1:30-nál a két táskán hat darab fehér dávid csillag, a falon hat darab piros kör alakú karácsonyfa dísz,ezzel meg is van a 666.Vajon csak véletlenül a sors fintorából "alakultak" ezek így,vagy esetleg szánt szándékosság rejlik ebben:?
  Én utóbbira gondolok,mert ebben az esetben szerintem nincsenek véletlenek és ez a ördög nem alszik szöveg,mint ha előre meg lett volna írva a forgatókönyv,mert valljuk be ezekben a valóság showk-ban előre meg vannak tanítva a szerepek, a mondanivalók és szándékos perpatvarok.Aztán ott van az a piros három szög benne a felkiáltó jellel,ez abszolút nem oda való.Akkor a karácsonyfa rajzok 3 darab piramisból állnak ugye,és egy piramisban három darab 60 fokos szög van.Ezek bizony mint Illuminátus munkák a javából.Ja és a szemfedő milyen aktuális ajándék.Nem lepődnék meg ha az Attila egyre gyakrabban az egyiket el kezdené takargatni,hogy csak 1 szem maradjon.Amúgy a szemfedő bal szélén egy fejet látok kirajzolódni 2 szarval.És nem utolsó sorban a Gergő ahogyan tarja a 2 ujját,feje támasztása közben,az ugyanaz az ördög villa,amit Bush,Obama,Clinton és a "díszes kompániája mutogat nekünk nekünk évek óta,na persze nem a TV-ben mert az túl feltűnő lenne egy esti híradásban az ilyesmi.Még valami amikor amikor lehet szavazni a 2 játékosra melyik hagyja el a villát,állandóan a két szélső ujjukat tartják a fejükhöz,mint ha az telefon lenne és így ösztönzik a TV nézőket a telefonálásra.EZ valójában egy sátánista kéz jel és a holdat szimbolizálja.Az egyik királyi családhoz idős hölgy,pontosan ezt mutatja egy fotón.

  VálaszTörlés
 28. -Nekem ez a 2x hat darab Dávid csillag és 6 db piros karácsonyfa már sok. Azért túlzásokba ne essünk. Azt ki tudja, lehet neked van igazad.
  -A háromszög a felkiáltó jellel, na az nekem is feltűnt, de lehet, hogy az is véletlenül került oda.:-)
  -Amikor kicsi voltam és karácsonyfákat rajzoltam, általában én is 3 háromszögből, mert úgy a legegyszerűbb. Tehát ez se eget rengető bizonyíték.
  -Én azt a bizonyos fejet nem tudom kiszúrni a szemfedő oldalán. Körülbelül hol lehet jól látni?
  -Én is hasonlóan szoktam támasztani a fejemet, mint ahogy Gergő. Tehát mindenki, aki így támasztja a fejét az Sátánista?
  -Hát a telefon mutogatás sem meggyőző.Hogy máshogy mutogatnák el azt, hogy rám szavazzanak?

  Ne haragudj, nem védeni akarom ezt a műsort, de szerintem azért mindenben ne lássuk a rosszat.

  VálaszTörlés
 29. tv előfizetést felmondani. nem rinyálni. ennyi.

  VálaszTörlés
 30. http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita

  VálaszTörlés
 31. heteske: ezt nem értem, gondolom nekem szántad, de azt nem tudom miért.

  VálaszTörlés
 32. A TV-s valóságshow-k mellett a másik nagy kukkolásra szoktató felület a facebook. Nem véletlenül azt a közösségi oldalt futtaták fel, ahol a legkönnyebb a magánéletet a "falon" úgy élni, hogy azt az egész világ követheti.

  VálaszTörlés
 33. Ricsi! Nem neked szántam, mert neked erre nincs szükséged. A kis kiflinek szántam, mert úgy tűnik, valami nagyon kimaradt szegénykének...
  A te hozzászólásaidból kitűnik, hogy tiszteletben tartod a másik véleményét, megfontolod a saját és a másik állításait is, hajlandó vagy építő módon hozzászólni a témához! Egy 3 éves szellemi szintűnek ez rinyálás. (Bár nem akartam vele belebonyolódni semmilyen párbeszédbe, de akkor már megragadom az alkalmat és jelzem: szeretek tévét nézni, és Való Világ nélkül nem nagyon múlik el napom! Na, erre varrjál gombot, észkombájn! Csak szerettem volna egy kis fényt vinni a szellemi éjszakába!)
  Hogy magadra vetted, az is téged igazol. Úgyhogy neked inkább boldog új évet kívánok és további építő jellegű, kulturált vitázást! üdv.

  VálaszTörlés
 34. De szépeket írtál, ehhez nem is nagyon tudok mit hozzászólni.:-) De köszönöm szépen és neked is boldog új évet.

  VálaszTörlés
 35. A doboz egyenlő lehet a kockával (szimbolikus értelemben). Péter ajándékának doboza szürke, és sok-sok kis kocka látszik rajta. Azaz: teljesen tudatos Péter, ha őt megismerjük, ízelítőt kapunk, milyen figurák irányítanak a háttérből.
  http://www.youtube.com/watch?v=L1zN_V3F2S0&list=UU5WSNExfZvQmh0YKDFl3lIA&index=7&feature=plcp

  VálaszTörlés
 36. Elkezdtem olvasni a blogot, szerintem rendszeres olvasója leszek, gratulálok a bejegyzésekhez! Nyiladoznak a szemek, egyre többen látják be a jelenlegi liberálkapitalista világrend fenntarthatatlan és abszurd mivoltát.

  VálaszTörlés
 37. Én évek óta nem nézek tévét, és emiatt teljesen elvesztettem a kapcsolatomat a külvilággal. Nem tudom, embertársaim mit miért tesznek, különböző szituációkban hogy fognak viselkedni. Egyelőre védekezésképpen elszigetelődtem a társadalomtól, de ez engem, mint egyént rendkívűl sérülékennyé és könnyen támadhatóvá tett. Újabban egyre gyakrabban gondolok arra, hogy vennem kéne egy tévékészüléket, és bekapcsolódnom a mainstreamba...

  VálaszTörlés
 38. Hát kicsit hosszútávú következtetéseket vontál le, meg a visszavezetés Darwinig kicsit felületes. Mégpedig azért, mert Darwin bizton állítom hogy nem pszichológiai-manipulációs megfontolásokból írta A Fajok Eredetét. Már csak azért sem mert ő sosem mondta hogy csak egy maradhat! Attól hogy az egyik teknős nyaka 2 cm-rel rövidebb a másikénál, nem azt jelenti hogy ő éhen hal. Esetleg hosszabb nyakú fajtársa jobban eléri a táplálékát, jobban táplált lesz, több utódot lépes így világra hozni, a következő generációból az ő utódjai nagyobb arányt fognak képviselni, mint a rövid nyakúak. Még ezt hosszan lehetne taglalni, de a lényeg egy része benne van ebben a példában.
  Szerintem a cégek akik ezeket a műsorokat szerkesztik nem gondolkodnak olyan távlatokban mint Te. Ők egyszerűen nagy nézőszámot akarnak elérni és kihasználják az ember befolyásolhatóságát. Ha nincs nézőszám leveszik a programról. Ez egy folyamat, nem pedig egy összeesküvés elmélet eredménye. Miként Te sem vagy ahogy Én sem egy jól kigondolt terv részeként használjuk az internetet és fórumozást, ahelyett, hogy építő jellegű dolgokkal foglalkoznánk, mint pl. a család! Amúgy sok érdekes dolgot írtál és a helyzetelemzés, hogy milyen hatással van az emberekre, valószínűleg úgy is van!

  VálaszTörlés
 39. Száz évvel ezelőtt már tudták, mit kellene tenni, hogy méltóságteli emberi életet lehessen élni.
  Akik erről beszéltek, azokról nem fogtok soha hallani.
  Megosztok néhányat:
  Kropotkin
  Otto Gross
  Tolsztoj (igen, az író, akinek "különös" nézete volt, de azt mondták rá, hogy megőrült)
  Schmitt Jenő Henrik
  .
  .
  .

  VálaszTörlés
 40. Ricsi Én meg vagyok győződve,amit leírtam az valóban így van,már régóta kutatom ezeket a dolgokat és próbálok minden kis apró részletet megfigyelni.Az Antikrisztusi kor eljövetelét éljük,teljesen természetes,hogy megszaporodnak ezek a jelek ilyen nagy mértékben.Az a kis ördög fej a két szarval a szemfedő bal oldalán van a felső sarokban,kis sárga fejecske és 2 picike kis szarvacska virít rajta.Nekem nagyon jó szemem van ezért tudtam kivenni a képen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyik sarkában van, elmebeteg?

   http://kepfeltoltes.hu/view/131022/attila_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

   Törlés
 41. A Tv2 hajnali adása fura mód egészen 4óráig eltart.3körül kezdődni szokott egy 3d-s rajzfilm vetítés és az egész tér benne tele van 6 lapú hexagrammákkal,piramisok spirálok és még nagyon sok mindent lehet benne látni.Valamiféle háborút vívnak benne ezek a mesefigurák,mint ha valami üzenetet hordoznának a jövő nagy háborúira.

  VálaszTörlés
 42. Kinéz hajnali 3 kor tévét? Miért ekkora teszik be ezt a rajzfilmet? Youtube-on nincs róla video?
  Visszatérve a kis ördög fejre a szemfedő bal oldalán a felső sarokban, szerintem te az alsó sarokra gondolsz, mert ott tényleg van valami, amire én azt hittem, hogy egy háromszög szemmel a közepén, de heteske felvilágosított, hogy az egy A betű.

  VálaszTörlés
 43. Kedves Luxbeci.
  Azok az animációs filmek nagyon mély üzenetet hordoznak. Gyerekkoromban egyszer néztem meg egy olyat, utána évekig gyötörtek, mire megszabadulhattam a démonoktól. Aztán most így visszagondolva azokra a filmekre, nagyon hasonlóak azokhoz a hallucinációs effektusokhoz amit a marihuána okoz az emberrel. Sőt, valószínűleg olyan állapotban lehet igazán hatni vele a tudatra. Nagyon sokszor megfordult már a fejemben, hogy úgy kellene végignézni azokat. De tisztán és józanul majdhogynem értelmezhetetlen.

  VálaszTörlés
 44. Szilveszter este 9-10 óra tájékán bekapcsoltuk a tévét.

  - Való Világ
  - Sas kabaré
  - Sas kabaré
  - "És itt van Horst Fuchs, aki bemutatja..."
  - Sas kabaré
  - "Megbízható jósaink a nap 24 órájában rendelkezésére állnak. Hívja most a 06-90-666-666-os számot!"

  VálaszTörlés
 45. Evolució és agymosás..., akit más szemszögből is érdekel a téma nézze meg az alábbi videót.
  http://www.teremtes.com/media/azevolucioveszelyei.php

  VálaszTörlés
 46. :O prics-pracs rumlibum-rumlibum

  http://mno.hu/kulfold/mit-vetett-magyarorszag-hogy-ezt-erdemli-1042327

  VálaszTörlés
 47. Hogy mit vétett Magyarország?

  Annyi bűnünk van csupán, hogy él itt még néhány magyar szellem, magyar testbe zárva.
  Ez piszkosul nem tetszik Dr. Genyának.

  VálaszTörlés
 48. Kedves blogvezető, szeretném a tudtodra hozni hogy ma este ki akartam posztolni ezt a bejegyzést a Facebookon, és az "oops, something went wrong" hibaüzenettel ezt visszautasította. Ezt követően próbaképp megosztottam más, mihaszna dolgokat (index cikk, bulvár interjú) - ezek egy pillanat alatt kikerültek a falra. De olyan anyagot, ami tartalmazza a blogod linkjét, nem enged kirakni.

  Ebből arra következtetek, hogy "valahol valakik" felfigyeltek arra amit itt közzé teszel, és tiltólistára tették, mert piszkosul nem tetszik nekik.

  VálaszTörlés
 49. Ahogy a Konteo Blogon írják: Megmondjuk a tutit, már ha ŐK engedik. :-\

  VálaszTörlés
 50. Javítanám magam, a linket ki tudtam rakni, azzal a kitétellel hogy nincs benne thumbnail (képecske). Ettől függetlenül járjatok nyitott szemmel, figyeljetek a SOPA és PIPA amerikai törvényekről szóló hírekre (ezek azok, amelyekkel a kormányuk korlátlanul cenzúrázhatja az internetet).

  VálaszTörlés
 51. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 52. (Bocsánat, az előzőt durva helyesírási hiba miatt töröltem)

  A cikk tetszik. Nem is vártam kevesebbet Tőled.

  Érdekes megnézni a szereplőket is. Véletlen minden esetben bekerül 1-2 "idegen" származású, ezek általában békések, már-már szerethetők is. Miközben fajtársaik napi szinten gyilkolnak Magyarországon magyarokat. Időnként hála a Magyar(?) (i)gazságszolgáltatásnak büntetlenül.

  A pofátlanság csúcsa, hogy a "szavazásokon" tesztelik is az agymosás eredményét. Tehát a "nézők" fizetnek azért hogy még hatékonyabban manipulálhassák őket...

  Ha nem is nézed, természetesen akkor is követheted, hisz rendszeresen a "műsorajánlóban" nyomják a képedbe.
  Éljen a nagy piros gomb (érdekes módon ez is egyre kisebb a távirányítókon arányait tekintve).

  VálaszTörlés
 53. TVt a Rám szakadékba?! A többi stimt.

  VálaszTörlés
 54. A fiam megint tévézik...Hol a légpuska?

  VálaszTörlés
 55. Attól még, hogy valaki tévézik, vagy épp összeesküvés valóságokat/ elméleteket néz attól még semmi sem történik.
  Ez is ilyen nyugtatgató dolog.
  Erre is van igény. De semmi komoly szó nem esik a nem összeesküvésekről és arról, hogy a társadalom önmagában véve egy önpusztító mechanizmus. Ehhez nincs szükség semmilyen illuminátusra és korrupt vezetői rétegre.

  Komolyabb dolgokról is lehetne beszélgetni!
  Elemezni lehetne pszichés betegségeket például.
  Meg lehetne nézni kikre írták ezeket valójában!


  VálaszTörlés
 56. Meg lehetne csinálni egy képzeletbeli világot és eljátszani a gondolattal.

  Ja meg nem tudom valaki felfigyelt már a témára, de ismerkedős oldalon hiába írok bármit, ami őszinte és amiben kifejezem magam senki sem szól hozzám. Ezt nem mondják ki de tudom, hogy azért, mert átlátok rajtuk és ők ezt nem szeretnék s inkább negatív jelzőkkel próbálnak lejáratni.

  Amúgy meg éljenek a gyilkosok!
  Ők a legnagyobb lázadók.

  E-mail címem: norbi24eger@gmail.hu

  VálaszTörlés
 57. Picit úgy érzem, hogy itt sincsenek igazán nagy lázadók. Inkább ez is egy kényelmes dolog. Mindenki csak a vonalig lép és tovább már nem.
  Mikor a buszmegállóban, vagy buszon valaki pánikban érzi magát, attól még nem ő a pánikbeteg csupán benne testesül meg a többiek miatti szorongás. Tehát nagyszerű leleplezőjük.

  Ez most amit leírtam lényegében komolyabb információ, mint az oldalon vannak.
  Annál is inkább, mert saját gondolat.
  Annál is inkább, mert van akit sokkal áldott meg az ég.:)

  VálaszTörlés
 58. Nem új cikk ez, de most jutottam idáig.
  A vv és bb műsorokban nekem az is furcsának hatott, hogy állandóan versenyről, meg küzdelemről, meg párbajról beszélnek. És igazából nincs semmiféle küzdelem.
  Nincs semmiféle fizikai, vagy szellemi képesség-összehasonlító verseny. Persze vannak "feladatok" (amikben ki így, ki úgy szerepel), de ezek eredményei nem igazán számítanak a "kiszavazásnál".
  Talán az első helyezett kap még egy hetet. De lényegében vagy telefonos szavazás (haha!) útján, vagy egymás kiszavazásával szabadulnak meg emberektől.
  Aztán még meg is indokoltatják a "versenyzőkkel", hogy miért pont őrá szavazott. Pl.: "Úgy tett, mintha a barátom lenne, pedig nem is, mert hátam mögött kibeszélt..." , " Nincs vele semmi bajom, csak nem vagyunk egy hullámhosszon..." ,
  " Keveset beszélgettünk, nem is ismerem..." Ezek az általános érvek, érted?
  Tehát ezt a "mintát" alapul véve, a cél: nem beszélj senkiről soha senkivel, csak a "titokszobában" a nagy testvérnek, mert azt nem tudják meg a többiek.
  Akit meg nem ismersz, azt ne is akard megismerni, inkább fordulj tőle el, az a biztos. És a legfontosabb, hogy bármilyen apró dologért, ami sérti az egódat, ordítsál, mint egy barom és vesszél össze akár a legjobb szövetségeseddel is.
  Na csak ennyi.

  VálaszTörlés
 59. Végigolvastam a cikket és a hozzászólásokat is.
  Nem nagyon kísértem figyelemmel a VV és egyéb agyszűkítő műsorokat.
  Lényegében nem beszélni kellene ezekről (persze az elején muszáj, csak beszélgetni, ezzel is felnyitni a szemeket :) ), hanem cselekedni, tudatosan. Persze egy ember nem fogja megváltoztatni a világot, főleg, ha egy olyan rendszert akarna megdönteni, ami már sok-sok éve jelen van, és hatalmas erők irányítanak. Hanem tudatosan formálni a saját életedet, és nem a tömeg után menni, azt nézni, hogy milyen új kocsit vett a szomszéd, és ezért azzal stresszelni magad, hogy hogyan szerezz annál jobbat.
  Ma megnéztem a Villanykörte-összeesküvés c. filmet, aminek szintén elég velős mondanivalója van. Egy olyan világban élünk, aminek minden területe manipulálva van bizonyos személyek által. Vegyél, egyél, igyál, szexelj akárkivel-akárhol, dolgozz bénulásig, halj meg fiatalon, nem kell gyerek, mert az teher, ne építs ki kapcsolatokat senkivel se, mert az időt vesz el "fontosabb" dolgoktól... stb.
  Egyébként hozzám se nagyon szoktak szólni, ha valami lényeges gondolatmenetet ecsetelek (pl. Norbi update módszerének pénzügyi és egyéb tudatmódosító módszereit vázolgatom közösségi oldalakon, és más agyromboló hülyeségeket), vagy szép szavakkal elküldenek a náthásba.
  Amúgy ezt a tv2-n hajnalig tartó animációs filmet anno 6-7 évvel ezelőtt láttam pár percig. Sokkot kaptam tőle gyerek fejjel.. Nem tudom milyen mondanivalója van, ha egyáltalán van, vagy egyáltalán kinek/kiknek is szól hajnali 3-kor. Lehet, hogy most felbuzdulva éjjel bekapcsolom a tv-t és analizálom.
  Egyébként a másik érdekesség, amit már előttem leírtak, hogy bizonyos linkeket egyszerűen nem lehet megosztani pl. facebook-on. Ma is kiszerettem volna tenni egy kis gondolat serkentőt- Alan Watt egyik interjúját -, de hatodszori próbálkozásra is letiltotta. Azért ez nem semmi, mivel ha valaki véletlenül rákattint valamilyen vírusra, ami pornót dobál ki az üzenőfalakra, akkor azt nem blokkolja...
  Persze mindenben nem kell a rosszat látni, mert nem biztos, hogy tudatosan kerültek oda háromszögek, vagy dávid csillagok. Mindenki szűrje ki a számára fontos dolgokat, ami meg butító, romboló, azokra próbálja meg felhívni a környezete figyelmét, hátha talál olyat, aki befogadja ezeket a gondolatokat, és felébred.

  VálaszTörlés
 60. Azt hiszem találtam pár ilyen hajnali ideglelős filmecskét :D http://www.youtube.com/watch?v=8b2dmywijGo
  http://www.youtube.com/watch?v=bWCLUqs8CPE
  http://www.youtube.com/watch?v=PTdzCAGH3lU

  VálaszTörlés
 61. Üdv mindenkinek!
  Nem tudom még menyire nézitek ennek az anyagrésznek a hozzászólásait de megosztom az én gondolataimat is.
  Megnéztem az utolsó hozzászólásban lévő első videót.
  Hát az első ár percben amíg a szép tájat és állatokat és embereket mutatta arra gondoltam h mi lehet a probléma és erre egyszer csak vááhhhhhh pedig már nem mondhatom h 6-7éves vagyok és mégis megijedtem.Akkor gondoljunk bele ha egy fiatal kisgyerek lát egy ilyen.Milyen traumát is szerezhet valaki gyerekkorában,de most nem?
  Amúgy már v fél éve nézem a blogot és sok mindent tanultam belőle.Igaz nekem ekkor már volt alapozás ilyen téren sokszor láttam már ilyen műsort stb.
  Aki akar még egyéb fontos dolgokat megtudni pl.Szeptember11;Osama Bin Laden állítólagos megölése;a magyarok történelmének meghamisításáról;a magyar nemzet feladatáról;v arról h miért félnek és pusztítják egyfolytában A Magyar Szent Korona országát;esetleg a távirtásunkról és biológiai fegyverekről;időjárás manipulálásáról pl.erre a tavalyi nagy szárazság; v más fontos dolgokról érdeklődj itt:
  JKrisz90@gmail.com
  vagy csak nézzék rendszerességgel az EchoTV műsorában a Világpanorámát hétfőnként és péntekenként este 21:30kor

  VálaszTörlés
 62. Na azért a Rám-szakadékot (egyáltalán: a természetet tessék megkímélni a szemét belehajigálásától!

  VálaszTörlés