2012. december 10., hétfő

A kommunista ügynök techno-reneszánsza

Van egy mondás, miszerint a halnak nem lehet elmagyarázni a vizet.

Ez alatt ugye azt értik, hogy valamit, ami születésed óta körülvesz, azt nagyon nehéz egyáltalán észrevenned, nemhogy mélyebben megértened...
De hiszen annyira természetessé, hétköznapivá vált... Mindig is ott volt körülötted, és mindig is ott is lesz. Egyáltalán miért is foglalkoznál vele... Nem igaz?

Nos, azért mi most mégis megkíséreljük a lehetetlent. És mégis megpróbáljuk elmagyarázni a halnak a vizet.
Következzék hát a Mission Impossible!
Szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.

Elnézést ha ezúttal végig tegeződni fogok, de ez inkább a fiatalabb korosztálynak fog szólni. A kicsit idősebbeknek, akiknek volt "szerencséjük" még élni szocializmusban, lehet, hogy egyébként is evidensnek fognak tűnni ezek a dolgok (bár ki tudja, lehet hogy még közülük is sokakat sikerült megtréfálniuk...
de ez perceken belül ki fog derülni, lássunk is akkor neki!

Ha valakinek félúton elfogyna a türelme,
az utolsó részt azért, kérem mindenképpen fussa át!

ELSŐ RÉSZ: Mi jön a dobozból


Ki szokott nézni Hekksönt?
Illetve pontosítanék, most már úgy hívják "Hekksön újratöltve"!

Hát nem csodás? Hogy idén második éve, hogy már nekünk is van saját terrorelhárítós tévésorozatunk!
Eddig csak az amcsiknak volt nyolcvanféle ügynökséges sorozatuk, mint az NCIS, CSI, és ki tudja még hány... mert én már ezeknél abbahagytam a számolást, de nem számít, hiszen annyira egyforma mind, hogy ha egyet láttál, gyakorlatilag az összeset láttad...
(De az ilyen Csont-Doktorok is ide tartoznak, egy percre ne tévesszen meg, ha halottkémnek álcázzák, attól az ő szerepköre még semmiben sem különbözik a másik tucat ügynökétől. Csak kicsit meg kell már néha variálni a dolgot, mikor a hatvanezredik ilyen sorozattal jössz ki... különben hamar csömöre lenne tőle a nagyérdeműnek.)
A lényeg az ugye ezeknél mindig ugyanaz, hogy talpraesett ügynökök egy kis csoportja valamilyen három vagy négybetűs szervezetnél kinyomoznak mindenféle nyakatekert ügyet, és rácsok mögé dugnak minden csúnya rossz embert. Ezek az ügynökök természetesen mindig jó fejek, a hangulat az ügynökségen mindig roppant kellemes és barátságos, mondhatni már-már CSALÁDIAS, - a csúnya rossz emberek pedig retteghetnek, nekik esélyük nincs, hogy megússzák szárazon gonosz tetteiket, ügynökeink eszén ugyanis soha nem lehet túljárni! Ők mindenben a legképzettebbek, a legjobbak.


Na aztán ott volt ez a Bauer ügynök, akit ugye teljesen egyidőben indítottak a szeptember 11-et követő "terror elleni háborúval". És ő aztán 10 éven keresztül végigüldözött minden gonosz terroristát a képernyőkön, legyen az arab, orosz, vagy éppen lokálpatrióta... Szétlőtte őket, leverte őket, betörte az orrukat, egyik alkalommal (véletlenül sajnos épp nézem ezt a részt) előkapott egy kézifűrészt és saját kezűleg fejezett le (!) egy gyanúsítottat (aki ellen egyébként nem volt semmi kézzelfogható bizonyíték), csak azért, hogy ezzel bevágódjon az állítólagos terroristák között, és lehetőleg elvezessék őt az állítólagos nagyfőnökükhöz.
Bauer ügynök nyilván még ma is teljes vállszélességgel támogatná Guantanamo-t, hiszen mottója, néha kimondva, néha kimondatlanul, de mindig is a "cél szentesíti az eszközt" volt. (Érdemes lesz ezt a szlogent fejben tartanunk, mert ez a mottó még elég sokszor vissza fog köszönni a kutatásaink során.)

Megjegyzem, a "24"-et néhány héttel a szeptember 11-dikei tragédia után kezdték el sugározni Amerikában. Ez azt jelenti, hogy az első évad már készen kellett pihenjen, valahol egy fiókban, várva hogy képernyőre kerülhessen, amikor a "nagy tragédia" megtörtént (mert ugye mindenki tudja, hogy nem néhány hétig tart leforgatni és megvágni egy ilyen 24 órás filmet)!
Mintha valakik tudták volna jó előre, hogy most egy ilyen terrorelhárítós sorozatra lesz "igény", ahol arab terroristák nukleáris bombákkal a hátukra erősítve próbálják majd megzavarni Amerika nyugalmát. Akik ellen talpraesett CTU ügynökökre (Counter Terrorism Unit -Terror Elhárító Osztag) és villámújjú hekkerekre lesz szüksége az államnak, hogy felvehesse a harcot.
Milyen érdekes...

No de most már kérem ebben sem kell többé irigykednünk a nyugatra, mert immáron (20 évvel a Macdonalds után) végre nekünk is van már saját terrorelhárítós sorozatunk!
Kálomista Gábor, nagyszerű hazai filmproducer jóvoltából.

Nemhiába, hogy miniszterelnökünk már többször is hangsúlyozta a hazai filmgyártás felfejlesztésének fontosságát! Azt hiszem ezen a területen sikerült is komoly eredményeket felmutatnunk a kormányváltás óta. Egyre jobbak és jobbak a filmjeink! Le a kalappal, de őszintén!
Még azt is sikerült elérni hogy maga Vajna mester is hazaköltözzön ennek a nemes ügynek (a hazai filmipar fellendítésének) az érdekében. Ott szokta szürcsölni a kis kávéját Robert de Niro pesti éttermében... Nem tudom, lehet hogy még autogramot is ad, ha kérsz tőle.

Apropó! Gondolkodtál már azon, hogy miért tartja fontosnak egy kormány (de kiemelten fontosnak) a filmipar felzárkóztatását?
Jó jó, értem én, hogy minden iparágat jó dolog fejleszteni, de az ilyesmiket, mint a "szórakoztatás" általában a magán szektorra szokták hagyni. A "közszféra" jellemzően ugye "közügyekkel" szokott foglalkozni, amik úgymond "közérdekek"...
Persze hogy hasznos törődnie egy kormánynak minden egyes szektorral, ezt itt senki nem vitatja, de vajon miért tartja KIEMELTEN fontosnak pont a filmipar fejlesztését?
Miért nem mondjuk a cukoripart, vagy a növényolajipart veszi erőfeszítéseinek fókuszába? Ezeknek éppenséggel komoly hagyományuk van itthon, világszínvonalúak voltunk bennük hosszú-hosszú ideig, és húzóágazatok voltak, (már amíg ugye teljesen le nem bontották alólunk ezeket az ágazatokat).
Vajon mi teszi KIEMELTEN fontossá pont a filmipart egy kormányzat szempontjából, hogy külön kormánybiztost kelljen kinevezni hozzá?


Ja, és még valami!
Feltűnt, hogy a Hekksön-beli "Infrastruktúra Védelmi Osztag" (IVO) logója szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint a TEK logója? Néha mutatják a háttérben, a falon, azzal a nagy "sassal" a körben, kis ötágú csillagok társaságában, tisztára mint a FEMA vagy a TEK logója...
És ezek az IVO-s barátaink is mindenféle internetes terroristákat hajszolnak, mint ahogy a TEK-nek is, ugyebár, a hivatalos hatáskörébe tartozik az Európai Uniós direktívák alapján "az internetes terrorizmus elleni küzdelem".

És hát nem pont akkortájt jelent meg ez a csodálatos sorozat a magyar filmporondon, ez a mi kis Hekksön-ünk, amikor megalakult a TEK, és a terror-elhárítás fogalma elkezdett beáramlani a köztudatba? Nem szinte ezzel teljesen szinkronban történt?

Most akkor a tévé követi le a valóságot, vagy a valóság követi le a tévét?
No csak azért kérdezem, mert mintha nem lenne mindig annyira egyértelmű a dolog...

No de ezek után már csak egyetlen kérdésem maradt:
Mit kell értenünk ebben a mai világban "internetes terrorizmus" alatt?
Kerestem, de kézzelfogható, pontos definíciót még sehol nem sikerült találnom az ez ellen küzdő hatóságok közzétett anyagaiban.
Vajon ki számít ebben a mai világban "internetes terroristának"?
Kik ellen kell küzdenie ennek a milliárdos költségvetésű TEK-nek?

Nos, ma ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fogjuk próbálni megtalálni a választ.
De azt hiszem, hogy egy kicsit előreszaladtam!
Valahol nagyon az elején szerettem volna elkezdeni. Mert ez is valahol sokkal, de sokkal régebben kezdődött...

Tudjátok, hogy mi a "második legősibb mesterség"?

* * *

A következő rész William Cooper kutatásai alapján lett összeállítva -
Bővebb információkhoz hozzájuthat az "Hour of the Time" c. előadássorozatból.


MÁSODIK RÉSZ: A második legősibb mesterség


"Az Úr 1092-dik évében járunk...
Két alakot látunk kirajzolódni a homályban, amint azok egymással szemben állnak egy középkori stílusú várkastély egyik bástyáján. Az erődítményt úgy hívják, a "Sasfészek", és a perzsa hegyvidék egyik legmagasabb csúcsára építették. Egyikük a kettő közül a császár küldöttje, a másikuk arcát viszont nem látjuk jól az őt sejtelmesen fedő kapucnis csuhától, de ő azt állítja magáról, hogy nem más, mint Isten földi megtestesülése.

Hasszán az, Szabah fia, "a hegy öreg embere", az Asszaszinok vezetője, aki ekkor megszólal:
- Látod ott azt a követőmet a másik bástyán? - és kezével hanyagul oldalra mutat. - Akkor most jól figyelj!
Kezével jelt ad, mire a fehér csuhás alak hirtelen magasba emeli mindkét karját, majd arcán teljes odaadással leveti magát a több mint ezer méteres mélységbe.

- Hetvenezer emberem van szerte Ázsiában, és ezek mindegyike csak arra vár, hogy megtehesse azt, amit én parancsolok neki. A te nagy császárod, Malek Shah, talán képes erre?
És hogy még ÉN hódoljak be ŐNEKI??
Megkaptad hát válaszomat. Most pedig távozz!
"



Nos, az iménti jelenet kiválóan illene a legújabb PS3 videojáték fonalába, vagy akár egy nagy költségvetésű hollywoodi produkcióba is...
Pedig a fenti történet egyáltalán nem a képzelet szülötte, hanem egy jól dokumentált történelmi tény!
Az egyetlen túlzás, amit az esetet lerögzítő írnok talán vétett, hogy Hasszán-nak valószínűleg csak negyvenezer fanatikus követője volt ekkortájt, nem pedig hetven.

Amikor a mongol horda hatalmas túlerejével végül elsöpörte az addig legyőzhetetlennek hitt perzsákat, és bevették az Asszaszinok erődítményét, nagyon érdekes dokumentumokat találtak ott, amik alapján később a mongol történészeknek sikerült összeraknia, hogy miként működött ez a szekta, és hogy hogyan volt képes rettegés alatt tartani egész Szíriát hosszú évszázadokon keresztül.


A szekta alapító vezére, Haszán-i-Szabah, az iratok szerint egész életében összesen kétszer hagyta el a hegyi magaslatra épült erődítményét (!!), mégis, gyakorlatilag uralma alatt tartotta szinte egész Észak-Szíriát a 11. század második fele alatt.
Az általa alapított szekta utána még évszázadokon keresztül meghatározó jelentőségű volt a világtörténelmi események szempontjából. Az Asszaszinok végig meghatározó harci erőt jelentettek a keresztes hadjáratok alatt. Hol a Templomosok mellett, hol azok ellen harcoltak, attól függően, mikor épp kivel sikerült jobb üzletet kötni...

Az "asszaszin" szó egyébként mind a mai napig fennmaradt, és orgyilkost, bérgyilkost jelent. Eredete természetesen ehhez a siíta harcos szektához vezethető vissza, akikről most szó van. Az asszaszinok ugyanis rendre tettek el láb alól uralkodókat, magas rangú egyházi személyeket, vagy bárkit, aki útjukban volt, vagy akinek megöléséért valaki jó pénzt ajánlott fel nekik. Állítólag még Oroszlánszívű Richárd is a megbízóik között volt.
Specialitásuk az álcázás, a beépülés volt, bárkinek a közelébe tudtak férkőzni, hogy a megfelelő pillanatban egy tőr szúródhasson a szívébe...
Mikor például Malek Shah, az akkori császár megpróbálta elpusztítani őket, hogy megtorolja apja, az előző császár halálát (aki szintén egy asszaszin nyilától halt meg), szóval mikor már teljes seregével körbevette az erődjüket, és készen állt, hogy elindítsa a megsemmisítő csapást...
a csatára virradó reggelen arra ébredt, hogy egy üzenet van az ágya melletti sátorcölöpre tűzve. Az üzenetet egy mérgezett hegyű nyíllal tűzték oda. Az üzeneten pedig az állt, hogy azonnal hagyjon fel az erőd ostromával, különben hamar halálát leli.
A Shah itt természetesen értett a jó szóból, és soha többet nem zaklatta az asszaszinokat, inkább egy hosszú távú kölcsönös meg nem támadási egyezséget kötött velük.



Hogy mi volt a titka az Asszaszin harcosoknak? Hogy mitől voltak ilyen "hatékonyak" és rettegettek? Miért nem lehetett ezt a szektát évszázadokon keresztül elpusztítani? Nos, a válasz egy elég komplex módszerben rejlik, melyet Hasszán-i-Szabah maga, személyesen dolgozott ki.

Azt tudni kell, hogy sok vallási irányzat működött már akkoriban, melyek mind azt tanították, hogy ha az adott felekezet parancsait teljesíted, akkor a halálod után a mennybe kerülsz.
Hasszán azonban úgy döntött, hogy ezt nem elég MONDANI, hanem célszerű MEG IS MUTATNI nekik! Így hát ő pontosan így is tett...

Rendszeresen tartott amolyan "nyílt napokat", amiken potenciális új növendékek is érkeztek a kastélyba, akiknek ott ilyenkor hosszas vallási prédikációkat tartott.
Az ilyen eseményeket mindig nagy lakoma követte, ezek alatt pedig titokban hasist kevert az ételbe.

A drogtól megbódult és átmenetileg teljesen kiütött delikvenseket ezután elszállíttatta egy eldugott völgybe, mely mélyen a hegyek között volt található, teljesen rejtve a világ elől. Senki más nem tudott róla Hasszán bizalmas emberein kívül, mindössze egyetlen egy bejárata volt, és azt az ő katonái őriztek.
Ezt a völgyet pedig, költségeket nem kímélve, berendezte egy csodálatos édenkertnek!

Voltak ott kérem mindenféle gyümölcsfák, arannyal ékesített paloták, tejet, mézet fakasztó szökőkutak, minden ami csak a szem szájnak ingere... A völgy lakói pedig gyönyörű fiatal hölgyek voltak, akik énekeltek, táncoltak, és minden pillanatban csak a bódult fiatal kívánságait lesték.

Miután a delikvens itt eltöltött egy előre meghatározott időt, akkor ismét bedrogozták őt és visszaszállították a Sasfészekbe, ahol Hasszán ekkor felébresztette, és ezt mondta neki:
- Amit az imént láttál, az a paradicsom volt, fiam!
Ha csakis engem szolgálsz, és az én parancsaim teljesítése közben halsz meg, akkor én elintézem neked, hogy halálod után oda kerülj.
Amint azt láthattad, csakis egyedül én döntöm el, hogy ki és mikor léphet be oda...

Nos. Talán így már nem is annyira meglepő, hogyan lehetséges, hogy Hasszán követői nem hogy nem féltek a halálól, de totális fanatizmussal indultak el akár olyan akciókra is, melyekről tudni lehetett, hogy onnan nem jönnek vissza élve.
De hisz ők alig várták már azt a pillanatot, hogy mesterükért végre meghalhassanak!

A szektáról rövid videó anyag itt: (link)
Az "Asszaszinok" egy híresen kegyetlen szekta voltak a közép-korban, akiknek fanatikus követői egyfajta totális elme-kontroll alatt álltak, melyet vezérük drogok, bűvész trükkök és vallási tanítások kombinált használatával tartott fenn. Lényegében ez az egyik legrégebbi, jól dokumentált alkalmazása volt az emberi elme feletti totális uralomnak. Nevüket, hogy "asszaszin", a "hashashin" szóból kapták, ami hasis fogyasztót, hasis függő jelent.



Érdekes a tény, hogy az asszaszinok darabszámra ugyan sokkal kevesebben voltak mint mondjuk a császári seregek, és csupán egyetlen, relatíve kicsi bázisuk volt, mégis nagyobb erejük és befolyásuk volt akkoriban, mint bármelyik császárnak. Ez hogyan lehetséges?

Mindez annak volt köszönhető, hogy ők egy egészen más harcmodort képviseltek. Egy olyan harcmodort, ami nagyon hatékonynak bizonyult bármilyen szervezett csoport vagy haderő ellen.
Ők ugyanis nem annyira a kardforgatásban, és nem a szemtől szembeni hadviselésben voltak mesterek, pontosabban nem CSAK abban...
De azt is kitanulták hogyan kell álcázni magukat, és hogyan kell beépülni a köznép közé. Ezek adott esetben akár évekig is eléltek egy adott telepes közösségben, teljesen átlagos embereknek álcázva, és várva a pillanatot, hogy megkapják mesterük parancsát, hogy mit kell tenni, mondjuk kit kell megölni... és ha jött a titkos parancs, abban a pillanatban szó nélkül teljesítették. Ha pedig elfogták őket, örömmel és mosolyogva haltak, akár keservesen fájdalmas kínhalált is, anélkül hogy bármit is elmondtak volna a kihallgatásuk közben. Végig csak az lebegett szemeik elött, micsoda gyönyörök várják majd őket a túlvilágon.

Darabszámra tehát, még egyszer, relatíve kevesen voltak (legalábbis egy hadsereghez képest), mégis mindenhová elért a kezük, és minden uralkodó rettegett tőlük, lévén hogy mindenhová be voltak épülve. Ez volt az ő specialitásuk.
Az Asszaszinok voltak kérem az első jól dokumentált mindenre kiképzett titkos ügynökök!



A dologgal kapcsolatban talán még annyit érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen asszaszin "ügynök" létrehozásához akkoriban két dologra volt szükség:

- Egyrészt az erkölcsök teljes lebontására a jelöltben. (a feladatok jellegét tekintve ez talán nem meglepő)
Amivel nem is volt gond, hiszen a szekta tagjai csakis a vezért szolgálták, nekik Ő volt maga az Isten, az ő parancsa volt AZ erkölcs, nekik többé nem volt önálló mérlegelésük, hogy mi helyes és mi nem. Teljesen robotikus katonáivá váltak a vezérüknek. Egyetlen szóra öltek, vagy ölték meg akár önmagukat is.

- A másik dolog pedig, hogy megfelelő technikai eszközökben (mérgek, nyilak, stb) részesüljenek és kitanulják a tökéletes álcázás és beépülés mesterségét.
Persze ez utóbbi sem jelentett gondot. Az ügynökök hadi célokra történő bérbeadásából (például uralkodók számára) jócskán jött be a pénz és vagyon, ez pedig bőségesen finanszírozta a további ügynökök kiképzését.
Ha már vannak ilyen vakon engedelmeskedő, bárhová beépülni tudó katonáid, miért is ne adnád őket kölcsön - persze jó pénzért - kémkedéshez, bérgyilkosságokhoz, és egyéb kényes munkákhoz, amihez speciális emberre van szükség...

Nos, azóta eltelt vagy ezer év és mindenféle elektronikus kütyüjeink lettek...
de sokan megfeledkeznek róla, hogy a hadviselés alapelvei ettől még lényegében semmit nem változtak!

* * *

 

 HARMADIK RÉSZ: A modern ügynök

 


Néhány hete moziban voltam. Megnéztem ezt a filmet.
Nem mintha szeretném az ilyen filmeket. (Sőt, fogalmazhatnánk úgy is, hogy kifejezetten nem szeretem az ilyen filmeket, és azzal valószínűleg még közelebb lennénk a igazsághoz...)
Most mégis elmentem, és mégis megnéztem, mert valakitől fél füllel azt hallottam, hogy "Bond meghal az új Bond filmben", és ezt viszont feltétlenül látnom kellett!

Na most, hogy megérthesd a hátterét az egésznek, és hogy miért lehet ezzel engem becsábítani egy filmszínházba, annyit el kell árulnom, hogy az utóbbi évek Bond filmjei alatt én végig, az első perctől az utolsóig, igazából ez ellen a Bond pofa ELLEN szurkoltam.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez nyilván sok fülnek szokatlanul hangzik, és az is felettébb valószínű, hogy teljesen egyedül vagyok ezzel bárhol, bármelyik vetítőteremben, de én akkor is minden alkalommal, amikor Bond megöl valakit a vásznon, én kifejezetten sajnálom azt a szerencsétlen flótást, még akkor is ha az valami gonoszra sminkelt arab pofa volt, vagy valami oroszul vartyogó fegyverkereskedő... Én minden filmjében azoknak szurkolok, aki épp őrá lövöldöznek, hogy valaki találja már végre el azt a nyomorultat... hogy valaki vessen már végre véget ennek az angol királynőért folytatott, de most már évtizedek óta tartó fanatikus gyilkolássorozatnak!!

Na most, ezek után talán már jobban érthető, hogy miért örültem meg annyira, amikor ebben a részben, valamikor a tizedik perc tájékán azt látom, hogy valaki telibe találja Bond-ot, és az holtan, mint egy babzsák, hullik bele a tengerbe több száz méteres magasságból... No, innen aztán nem jön vissza! - gondolod magadban. És még azt is mutatják, ahogy jó mélyen elmerül, tehát tényleg minden ok megvolt az ünneplésre...

Nos. Ha láttátok, láttátok,
de ha nem, gondolom már akkor is kitaláltátok a folytatást...
Hát persze hogy még a halálból is valahogy visszajött ez a (ezek szerint most már golyó- és 1000 méterig vízálló) szuper-ügynök!

No de kérem, még véletlenül sem sajnáltatni akarom magam. Csalódottságom persze egyáltalán nem volt annyira lesújtó. Hisz volt már rá alkalom bőven, hogy megszokjam, hogy minden ilyen jellegű film után rendre csalódottan kell elhagynia a vetítőtermet egy magam fajta, "nem eléggé agyamosott" fickónak...

Gondolom mindenki megszokta már az elmúlt évtizedek alatt, hogy nem csak hogy mindegyik filmjét rendre túléli ez a pofa, de minden egyes alkalommal megszerzi magának az összes jó nőt, kipróbálja az összes jó autót, kifosztja a kaszinókat, lenyomja a szkanderbajnokokat, asztal alá issza az ivóbajnokokat... gyakorlatilag az egész világ a lábai előtt hever ennek az embernek. (Talán még Chuck Norris is megijedne tőle, ha szembe jönne vele!)
És mindez miért?
Hát mert ő a "007-es ügynök" kérem! Az angol királynő titkosszolgálatának, az MI6-nak a mindenre kiképzett speciális ügynöke.



Nem tudom, mennyire érzed... De miközben megy ez a sok verekedés, rohangálás, lövöldözés...
autós, motoros, vagy éppen vonatos üldözés ott a vásznon, az üzenet, ami megy bele, a kobakon át, de nyílegyenesen bele a tudatalattidba, az elég tömör és elég velős:
Titkos ügynöknek lenni baromi menő dolog! És pont.

A legjobb vágású öltönyök, a legjobb skót whiskey, másfél milliót érő rolex óra... olyan autók, amiket csak majd jövőre fognak elkezdeni gyártani... gyönyörű hölgyek, néha köldökig érő dekoltázzsal...
ezeket a dolgokat mind-mind hozzá társítja egy ilyen film ehhez az egész titkos-ügynöki karrierhez... nem igaz?

És akkor itt most álljunk meg egy rövid pillanatra.
És hadd térjünk ki erre a dologra egy kicsit konkrétabban, mert nagyon fontos, és csak most veszem észre, hogy még nem is foglalkoztunk vele közelebbről:
pedig ez az úgynevezett "asszociáció" a legegyszerűbb, de egyben leghatékonyabb módja az emberi tudat, pontosabban a tudatalatti programozásának.
Lényegében 6 alapvető pszichológiai effektus van, amiket a leggyakrabban használ a média az emberek viselkedésének megváltoztatására (ezt egy középhaladó média kurzuson, persze mind meg is tanítják neked).
Ráadásul a hat közül pont ez a legerősebb! Még egyszer, egyszerűen úgy hívjuk: "asszociáció".

Példa: Ha elég sokszor mutatnak valakinek képeket egy piros Ferrari-ról, aminek motorháztetején kacéran mosolygó formás bikinis hölgyek ülnek, akkor idővel a piros Ferrari és a bikinis hölgyek között az illető agya (és itt most értelemszerűen jó esetben egy hímnemű illetőre gondolok) egy asszociatív kapcsolatot hoz létre. Olyannyira, hogy egy idő után már maga a piros Ferrari is kívánatos lesz az adott személy számára.

Itt egy olyan asszociatív kapcsolatot kell elképzelni, ami idegpályák, neuronhálók szintjén valósul meg, tehát permanensen bevésődik, egyszer és mindenkorra rögzíti az agyi funkciókat.
Ennek az embernek akár fizikai erekciót is lehet okozni innentől kezdve egy piros Ferrari megmutatásával!! Már nem is kell mellé csinos hölgyeket tenni, már önmagában is kívánatos lesz az a termék.
No de éppen ez a lényeg, így működnek általában a reklámok. Felülírható benned, hogy milyen reakciót váltson ki belőled egy termék, azzal hogy erősen és sűrűn hozzá-asszociálnak, hozzá-társítanak más, lehetőleg számodra pozitív, kívánatos dolgokat.
Ha a vodafone hozzá tudja magát asszociálni a vizilabda csapathoz (akiket szeretünk), akkor őt is szeretni fogjuk!

Erről egyébként, szinte biztos vagyok benne, hogy már az olvasó is hallott korábban, csak talán nem pont ebben a kontextusban...
Általában állatokkal szokták ismertetni ezt a kísérletet, és Pavlov kutyája rá az úgymond tankönyv példa.

Volt ugye ez az orosz tudós, aki azt csinálta a kutyájával, hogy minden nap, amikor hozta neki az aznapi elemózsiát, előtte csengetett hozzá egyet egy csengővel. Ezt megcsinálta egy jó pár alkalommal, amitől egy idő után az történt, hogy ha bármikor megcsengette a csengőt, a kutyának attól megindult a nyálelválasztása... (műszerrel is mérték).
Egy idő után akkor is megindult a nyálelválasztása, ha nem hozott semmi kaját, csak megcsengette azt a csengőt! A két dolog között permanens asszociatív kapcsolat jött létre ennek a jószágnak az agyában.

Valahogy nem tulajdonítunk sokat ennek a kísérletnek, amikor megtanítják nekünk az iskolában, pedig talán az egyik legnagyobb horderejű felfedezés a pszichológiában, amit azóta is, mind a mai napig előszeretettel alkalmaznak az elménk manipulálására. Természetesen egyáltalán nem kutyák programozására irányult ez a kísérlet (hiszen annak nincsen komolyabb anyagi vonzata), hanem miránk, emberek programozására. Viszont tény, hogy ez az apró részlet általában elsikkad a szakirodalomból.



No de visszatérve főhősünkhöz... Ugye elég jól látható, hogy ez a film (és a többi hozzá hasonló produkció) készítői mennyire igyekeznek masszívan hozzá-asszociálni az MI6-os titkos ügynök karakterét, mindenhez, ami jó és kívánatos lehet egy átlag férfi ember számára.
Pedig ez bizony nyilvánvalóan maradandó asszociatív kapcsolatokat fog eredményezni a nézőben (ez tudományosan igazolt), és az egész ahhoz vezet, hogy a "titkos ügynök"-ről alkotott képünk jelentősen fog torzulni (persze pozitív irányba) az ilyen filmek gyakori nézegetésének hatására.
Egyik konkrét eredménye lesz például, hogy minden fiatal srác mostantól nem tűzoltó vagy űrhajós akar majd lenni, hanem titkos ügynök (de ha mást nem, tudat alatti vágyai biztos lesznek erre, hogy ő is olyan menő legyen, mint Bond), másrészt pedig a lakosság nagy része szimpatizálni fog a titkos ügynök sztereotipizált karakterével, és ezáltal pozitívan fog hozzáállni a világban működő különböző titkosszolgálatokhoz.
Kialakul benne ez az érzés, mintha a titkos ügynökök úgy általában a világ megmentéséért küzdenének... valamiféle szuperhősök lennének, akik az emberiség oldalán küzdenek a gonosz terroristákkal szemben... stb.

Hajaj.... pedig ha tudná a néző az igazi valóságot a titkos ügynökökről.... és nem egy ilyen csili-vili mézes-madzagot kapna az egészről...
még az is lehet, hogy velem együtt szurkolna a moziban, és nem lennék többet egyedül a szamárpadban!

És most félreértés ne essék, nem állítom, hogy minden titkos ügynök rossz ember. Sőt, épp ellenkezőleg.
Nyilván nagyon sok titkos ügynök van, aki úgy indul neki a dolognak, hogy mondjuk szolgálni szeretné a hazáját. Dehát ugye épp erre ment ki ez a sok hollywoodi film is, hogy már gyermekkorodban elhitessék veled, hogy titkos ügynöknek lenni az nem csak hogy laza dolog, de szolgálja a hazádat! Mégis mi lehetne ennél hazafiasabb?!

A gond ezzel persze csak az, hogy ez a szakma a leges leg-kom-part-men-ta-lizáltabb szakma mind közül (pedig valamilyen szinten, ha megnézed, minden szakma az), értsd: a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal, minden ügynök csak egy kis szeletét látja a nagyobb képnek, és épp csak annyi információt kap, amennyi "a küldetése" elvégzéséhez, ehhez az általában elemi, jól behatárolt feladathoz szükséges.

És hányszor de hányszor láttad már...
Ahogy autósüldözés közben kinyitja a borítékot, van benne valami ultra-futurisztikus dvd lejátszós zsebtévés kütyü, amin elmondják neki a küldetést, hogy ki a célpont, mi a célpont, hová kell menni, mit kell csinálni, és persze hogy az üzenet négy másodperc múlva megsemmisíti magát...
Ez az egész persze a szokásos hollywoodi túldramatizálása a dolgoknak, de azt nagyon jól illusztrálja (és biztosítalak, hogy ez is vele a célja) hogy ezek a "küldetések" mennyire szigorúan titkosak, és hogy milyen kevés információra (nagyjából egy négymondatos briefing-re) van szüksége egy ügynöknek, hogy az alapján elvégezze a "feladatát".


Na most, akkor azt javaslom, felejtsük el egy pillanatra Hollywood-ot, és vegyük egy pillanatra a valódi életet, és egy sokkal életszagúbb, valódi hús-vér titkos-ügynököt.
Legyen most ez egy jóindulatú, jólelkű ügynök, aki teljes szívéből a hazát szolgálja (mert legyünk ma jóhiszeműek!)...
És  mondjuk tegyük fel, hogy egyik nap talál az íróasztalán egy dossziét, amiben az áll, hogy van egy úgynevezett "Piros Pirula Projekt", amit a
Pakisztáni Néppárt pénzel, és céljuk, hogy aláássák vele Magyarország demokratikus államberendezkedését, lejárassák a közigazgatását, stb stb... felmorzsolják a lakosságot, hogy aztán a  pakisztáni szélsőjobbosok a háttérből átvehessék az ország erőforrásai feletti irányítást...
Szóval tegyük fel, hogy kap egy ilyen aktát, és  megkapja feladatául, hogy mostantól folyamatosan kövesse nyomon (és szükség esetén terminálja) ezt a "szervezetet"...

Szóval tegyük fel, hogy egy ilyen aktát talál az asztalán Hétfőn 9-kor, amikor beér az irodájába.
Akkor ebben az esetben ennek az ügynöknek vajon dolga mérlegelni, ítélkezni, vagy nyomozni az irányban, hogy ezek az állítások mennyire felelnek meg a valóságnak? Természetesen nem. Ő nem egy igazság-kutató, nem arra szerződtették, kérem, hogy ilyeneken gondolkozzon, hanem egy ügynök!! Annyi a dolga, hogy végrehajtsa azt, ami abban az aktában le van neki írva!
A másik dolga, hogy minden információt, amit kapott az ügyben, szigorúan titokban tartson, "nemzetbiztonsági érdekekre" hivatkozva!

Kezded már érezni, hova vezet ez az egész?

Létrejön egy intézmény, ami állítólag a hazát, a magyar nemzetet szolgálja, de közben szupertitkos, ebből kifolyólag egyetlen magyar ember nem nézheti
meg, mivel foglalkozik éppen, min dolgoznak az ügynökei éppen.
Kapnak rengeteg pénzt meg mindenféle ultramodern felszerelést az államtól... jogokat emberek lehallgatására, megfigyelésekre, mondván, hogy "védeni
kell a hazát" de közben a "haza" lakossága semmilyen szinten nem lát bele a tevékenységükbe, és még ők maguk, a saját ügynökeik sem látják át mit csinálnak, mert mindegyik csak éppenhogy annyi információt kap, amennyi épp elégséges neki ahhoz, hogy elvégezze az aktuális kis elemi feladatát...
Ugye látható, hogy egy ilyen rendszer gyakorlatilag tálcán kínálja magát a visszaélésekre és a hatalom totalitárius eszközökkel történő központosítására!

Még ha nem is létezik háttérhatalom - mert tegyük fel, nem hiszünk benne - akkor is aggódnunk kellene, hogy nem fogja-e valaki később megkaparintani egy ilyen szervezet irányítását. Hiszen nincs semmi rálátásunk, ugyan mivel akadályozhatnánk meg, hogy ezeket az ügynökeit ellenünk fordítsa?
Függetlenül attól, ki hogyan gondolkodik a világot mozgató erőkről, azzal talán mind egyet kellene értenünk, hogy ezekkel a dolgokkal foglalkozni kellene. Legalább beszélnünk kellene róla.

NO DE...Mi történik MINDEZZEL PÁRHUZAMOSAN?
Azért, hogy ezen és hasonló kérdéseken ne sokat agyaljál...
Szó szerint ELÁRASZTANAK téged mindenféle és fajta kémfilmekkel, amikben minden ügynök csakis a jó ügyért küzd (persze mindig a legnagyobb titokban). Telenyomják a fejedet mindenféle kémfilmekkel, hogy milyen ultramenő dolog kémnek lenni, de olyan szinten, hogy az valami elképesztő!
Szinte második-harmadik mozifilm valamilyen titkos ügynökökről szól!
És hogy biztosan senki ne maradjon ki a célközönségből, ontják rád az ügynököket fehér kivitelben...


fekete kivitelben...

sárga kivitelben...

(ezek tetszőleges kombinációjában)





férfi kivitelben...



női kivitelben...


páros kivitelben...


GYEREK kivitelben...


(Megmentik neked a világot 2D-ben... 3D-ben... - de ha akarod akár 4D-ben is!!)


De annyira, hogy egyszer csak már ott tartunk, hogy kutya és macska ügynökök is léteznek, felszerelve a legultramodernebb titkosszolgálati eszközökkel!



No de még ezzel sincs vége! Néhány éve odáig fajult a dolog - és ha nem a saját szememmel látom, nem is hittem volna el - hogy egy tengerimalacokból álló speciális titkos ügynök különítményt fedeztem fel az egyik moziban egy (nem is kis költségvetésű) animációs akciófilm formájában.
Az ég szerelmére! Vajon mi jöhet még??


Nem folytatom...
Aki tud mondani egyetlen olyan híres színészt, aki még nem alakított szuper-titkos, szuper-ügynököt, valamikor a karrierje során, az valószínűleg téved, vagy csak még nem látta az illető összes filmjét...

Valami olyan MÉRTÉKŰ hipnózis alatt állunk az "ügynök" betöltött szerepéről a társadalomban, amit már szinte lehetetlen megértetni az átlagemberrel, ugyanis olyan mélyen vésték bele a pszichéjébe ezt a nyilvánvalóan valótlan ügynök-képet a világmegváltó ultra laza ügynökről a sok kis szuper kütyüjével, amivel minden feladatot megold... és mindezt olyan fiatal korban kezdik - de hisz még a gyerekrajzfilmek is TELE VANNAK ügynökökkel!!

INSPECTOR GADGET: A jóságos ballonkabátos...


Van erre egy mondás: Azt mondják, a halnak nem lehet elmagyarázni a vizet.

Valamit, ami születésed óta folyamatosan körülvesz, azt nagyon nehéz észrevenned, megértened...

No hát ez a célja ennek a hatalmas kémfilm dömpingnek.Hogy ne alakulhasson ki egy valós, torzítatlan képed, és még csak ne is tegyél fel
kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen... a VALÓSÁGBAN...
mi is egy ügynök dolga??
Mit csinál egy igazi titkos-ügynök valójában?

* * *

 

NEGYEDIK RÉSZ: ÁVO-tól az IVO-ig

 

Megmondom őszintén, nem nagyon értem a dolgot...
Azt még igen, hogy a fiatalok élvezettel nézik ezeket az akciódús kémfilmeket, mert ők már ebbe születtek. Nekik már ugye ez a "víz".
De a kicsit idősebbeknek, hogyhogy nem szorul görcsbe a gyomruk az olyan filmektől, amikben az államvédelmi ügynök játssza el a világmegmentő hős szerepét?
Ők azért még láttak igazi államvédelmi ügynököt. Talán még a saját két szemükkel is.
(Meg is fagyott a levegő bárhol, ahol megállt egy nagy fekete autó.)

Az amerikai nagyközönség persze mint a szivacs szívja magába ezt a sok kémfilmet, mert nekik fogalmuk nincs mit csinál egy igazi kém. De mi miért nézzük?
Itt a vasfüggöny keleti oldalán pontosan tudjuk, mit csinálnak az ügynökök. Elég mély nyomokat kellett volna hogy hagyjon a kollektív tudatunkban. Csak ki kéne kapcsolni azt a fránya televíziót egy pillanatra, és befogni helyette az igazságot ami itt rezeg a levegőben...

Lenne egy javaslatom!
Ha lehet, megkérném a fiatalabbakat, hogy az egyik esti ilyen nyomozós ügynökséges hullaboncolós tévésorozat helyett, üljenek le a konyhában apuval, anyuval (esetleg nagyszülőkkel) és kérdezzék meg tőlük: Apa, mi az az ÁVÓ ügynök?
Szülők, nagyszülők minden bizonnyal szívesen mesélnek majd. Hidd el, még érdekesebb is lesz, mint a sorozat!

Volt ugyanis nekünk egy ilyen hivatalunk, amit anno "Állam Védelemnek" hívtak. Ez az ügynökség, ugye, ami az "államot volt hivatott védeni"... Eddig jól hangzik, ugye? Nyilván ember első gondolata, hogy az Állam az lényegében én vagyok. Tehát akkor engem is véd, ugye?
Na látod, ezért fog kelleni az a bizonyos beszélgetés a konyhában...
hogy helyükre tedd ezeket a dolgokat.

vagy látogass el ide.


Ha nem sikerül kifaggatni a szülőket,
akkor alternatív megoldásként kezdd mondjuk azzal, hogy megnézed ezt a prezentációt ezzel a volt KGB ügynökkel, akitől mindjárt megtudod, hogy egy kém/ügynök feladata 85%-ban mindig felforgatás-ból áll (azt is meg fogod érteni mi az), és csak 15%-ban kémkedés!!

És amikor kémkedésről van szó, akkor sem feltétlenül ellenséges lopakodóbombázó tervrajzának a megszerzésére kell gondolni,
sorozatlövő golyóstollat és beszélő sportkocsit használva közben...
Hanem sokkal jellemzőbb az, amikor a saját lakosságot kell megfigyelni, és róluk kell mindenféle adatot gyűjteni meg jelentéseket írni!

Az egyik rutin munka például, ami 30-40 évvel ezelőtt mondjuk egy államvédelmi ügynök mindennapi feladatkörébe tartozott, hogy információkat gyűjtsön mindenkiről, aki az ő körzetében gyanús tevékenységet folytat...
Gyanús tevékenység alatt értsd például azt, hogy kettőnél több ember találkozik egy lakótelepi lakásban!

Mert ugye ki tudja, hogy miről beszélgetnek ott!
Lehet, hogy az Állam ellen szervezkednek!
Lehet, hogy a jól működő kommunizmus eszmerendszere ellen lázítják egymást!
Sose lehet tudni! Az a biztos tehát, ha körbemegyünk minden nap az egész kerületben, és minden házmestertől megkérdezzük, hogy "tessék mondani, kinél voltak ma látogatók"... és erről az egészről egy részletes jegyzőkönyvet vezetünk! Mert ugye "védeni kell az Államot" - például ezektől az emberektől! (Szülők, nagyszülők, mondom, majd mesélnek róla részletesebben.)

Na most, mi történt mára? Hát az történt, ugye, hogy az ÁVO meg a 3/3-mas szekció hivatalosan megszűnt. Nincsenek már többé ügynökök, ugye, akik felírogatnák, ki jött hozzád aznap este látogatóba. Akik jelentést írnának róla, hogy mi az érdeklődési köröd, milyen eszmékkel azonosulsz...

No de mit gondolsz miért?
Azért mert már nem érdekelnek senkit sem ezek az adatok?
Ezek az adatok mára már teljesen értéktelenné váltak?

Vagy esetleg azért, mert teljesen felesleges embereket alkalmazni olyan adatok begyűjtésére, amiket te ma már jól idomított módon, önként pötyögsz be valami "szociális háló"-nak nevezett számítógépes alkalmazásba. Ja, és még a társasági életedet is azon keresztül szervezed, tehát ott van a pontos "jegyzőkönyv" archivált formában, hogy mikor kivel találkoztál, és miről beszélgettél vele, anélkül, hogy erre egyetlen embert ki kellett volna képezni!
Ha pedig netán nem adtad volna meg minden szükséges adatodat, akkor meg egy rutinos államvédelmis hekker majd három másodperc alatt távolról belép a gépedre (igen! ahogy a tévébe mutatják!) és megnézi, amit akar...
A technológia kérem csodákra képes!

És láss csodát a kommunista ügynök, aki eddig évtizedeken át közutálatnak örvendett, és teljes titokban kellett tartani még a kilétét is, hogy nehogy fellógassák őt az első villanypóznára...
az most világsztárrá lett, mindenki kedvencévé, a fiatalok példaképévé,
a világ megmentőjévé avanzsált!
Az ÁVO ügynök, akit kapákkal, kaszákkal kergettek át a megyén, mikor kimentek az orosz tankok... az most IVO ügynökként visszatér, csak már nem szürke ballonkabátot, hanem farmert és divatos szemüveget hord, és házkutatás helyett inkább a számítógépedre hekkel be, hogy megszerezze rólad a szükséges információkat! De most már senki nem kergeti meg, hanem mindenki imádja.

"No nem! Az én adataim teljes biztonságban vannak! - mondod -
Senki nem férhet hozzá jogosulatlanul. Erre jogszabályok vannak!"
Igen, érthető, hogy ezt gondolod, mert normális körülmények között ez pontosan így lenne az "elvárható"... hogy csakis mindenféle ügyészi engedéllyel vagy házkutatási paranccsal lehessen ilyesmihez hozzáférni!

Ezzel szemben a valóság sajnos az, hogy 9/11 óta egy sor új törvény született meg világszerte, mind annak az eszmeiségnek a jegyében, hogy az "állambiztonság", vagy az "anyaföld biztonsága" (merre hogy hívják) fontosabb mint az adatvédelmi jog! Tehát ha terrorizmus gyanúja merül fel valakivel kapcsolatban, akkor gyakorlatilag bármelyik hárombetűs intézménynek a jogában áll lehívni rólad bármilyen adatot! De hisz lehet, hogy csak így tudja megakadályozni, hogy valamit felrobbants, és sok-sok ártatlan embert ölj meg... Nincs idő holmi ügyészi engedélyeket beszerezni kérem! Ki tudja, lehet hogy csúnya rossz terrorista vagy, aki bármelyik percben robban!

Javaslom nézd meg az ide vonatkozó hatályos szabályozást, ami már nálunk is szinkronba van hozva az EU-s irányelvekkel, melyek értelmében ma ahhoz, hogy az összes személyes adatod láthatóvá váljon a jelenlegi "állam védelmi intézmények" számára, annyi kell, hogy valamilyen módon terrorizmus gyanúja merüljön fel a személyeddel kapcsolatban.
A gond ugye már csak, hogy ki dönti el, mi számít terrorizmus gyanúnak? És ezzel visszaértünk az egymillió forintos kérdéshez!
Hogy mit kell érteni "internetes terrorizmus" alatt?
Ezt pedig ki dönti el? Hát mivel paragrafusban nincsen lerögzítve, így valami intézmény, ami a legnagyobb titokban működik, és semmi rálátásod nincs arra, mit és miért csinál...
Ezzel pedig a kutya visszaharapott a farkába. Nem veszélyes így egy kicsit ez az egész felállás?

Az emberiségnek, úgy tűnik, egy nagyon fontos kérdésben kell döntenie, méghozzá elég sürgősen!
Mit tart fontosabbnak a kettő közül: a "biztonságot", abban az értelemben, hogy mint valami gondoskodó kéz, az állam bácsi mindig óvja őt, és ennek érdekében bármilyen adathoz hozzáférhessen bárkiről...
vagy a szabadságot és az adatvédelmet, hogy senki ne nyúlhasson bele egy magánszemély adataiba, és ne élhessen vissza, semmilyen ürügyre hivatkozva...

A kérdés ugye itt lebeg a levegőben. Mindenkinek le kellene tennie a voksát valamelyik oldalon!
És én azt hiszem, hogy nem kérdéses, hogy a filmipar (amit az állam itt kis hazánkban is kiemelten fontosként kezel, és erőteljesen támogat) melyik oldalon tette le a voksát ebben a kérdésben...

Hisz folyamatosan zúdítja ránk ezeket a filmeket és sorozatokat (most már hazai gyártásban is), ahol az ügynökök kis talpraesett csapata, aki legjobb hekkerekből és a legprofibb ügynökökből áll, természetesen mindig a jó ügy érdekében, "a cél szenesíti az eszközt" bárki gépére behekkel, de persze csak azért, hogy ezzel felgöngyölítsen egy internetes pedofil szatírt, vagy drogterjesztő hálózatot, és rács mögé dugja mindenféle nemkívánatos elemét a társadalomnak.
Folyamatosan sulykolva beléd ezt az érzést, hogy a bűnözés elleni harcnak szükségszerű része az, hogy az adatvédelmi jogokat rendszeresen áthágják... (persze csakis a közjó érdekében!!)

Hétről-hétre minden alkalommal a legkülönfélébb nyakatekert bűncselekményeket göngyölítik fel, amikből jó ha húszévente előfordul EGY a valóságos statisztikában. Egyáltalán nem életszerűek, vagy reprezentatívak a valódi élet veszélyeinek a bemutatására - de ez persze nem gond! Ilyen kacifántos történekkel még jobban meg lehet fogni az agyat, és elültetni benne ezt az érzést, hogy mindenhol bűnözők leselkednek rád, és nem vagy addig biztonságban, amíg egy kis csapat valahol egy főhadiszálláson nem kap hozzá jogokat és felhatalmazást, hogy bárki gépét meghekkelhesse...

Ezek a filmek kérem elsősorban azért készülnek, hogy meggyőzzenek róla, hogy ezeknek az intézményeknek van létjogosultsága, és elfogadd, hogy az adatvédelmi jogokat "szükség esetén" meg lehet szegni.
Ha ezt így elfogadod, az már bőven elég, mert utána már, hogy mi számít "szükség esetének" abba már úgysem lesz belelátásod. És a cél majd úgyis szentesíti az eszközt!

No de mi a cél? Ezt persze senki (még maga az ügynök sem) tudja...

* * *

ÖTÖDIK RÉSZ: Már megint a szimbólumok

 



Nem ez az első alkalom hogy lekommunistázom ezt a Bond-ot. Talán úgy tűnhet, mintha pikkelnék rá valamiért. Pedig nem erről van szó.
Bár meg kell hagyni, ennek a legújabb Bond-nak valóban nagyon unszimpatikus az ábrázata (persze szándékosan, hogy szokd ezeket a gonosz pofákat), de én nem ezért mondom rá, hogy kommunista. Hanem azért, mert egyszerűen az!

Na jó, azt hiszem, ez egy kicsit bővebb kifejtésre szorul.
Amikor huszonegynéhány évvel ezelőtt leomlott az a bizonyos vasfüggöny, és az egész világ örömmámorban ünnepelt... (vannak, akik még emlékeznek)
Nos, akkor még kevesen tudták közben, hogy a vasfüggönyt nem azért lehetett lebontani, mert a keleti, az úgymond kommunista oldal "összeomlott" volna...

Hanem azért, mert a nyugati oldal, ekkorra már éppen annyira kommunista volt mint a keleti. És így már nem volt szükség falra a kettő közé!!

Ez így elég viccesen hangzik, de sajnos akkor is ez az igazság. Erről bárki maga is  meggyőződhet, ha összeveti a jelenlegi amerikai vagy európai uniós államigazgatási rendszert mondjuk Marx eredeti tanításaival (központi bankról, központi irányításról, és a többi). A jelenlegi nyugati rendszer ugyanis minden egyes feltételt kielégít abból, amiket Marx támasztott a kommunista államberendezkedés felé.

Az, hogy a nyugati oldalon "kapitalizmussal" valósították meg a kommunizmust, a keleti oldalon pedig "szocializmussal", az már csak egy részlet kérdés, attól még sok berendezkedésbeli különbség nincs a kettő között.
Hogy mi?? Kapitalizmussal megvalósított kommunizmus?? Ekkora marhaságot még én se mondhatok, ugye? Akkor vegyük ezt át még egyszer.

A kommunizmus végül is egy olyan államforma - és minden ilyet nyugodtan hívhatunk kommunizmusnak - ahol egy nagyon szűk elit kezében van az irányítás, a többi ember, a 99.9% pedig "kollektivizálva" van. Egyformára van gyúrva, nincs termelő eszköze, nincs szuverenitása, és nincs beleszólása a dolgok menetébe.
E felé a keleti oldalon, mint nálunk is, államosítás segítségével haladtak, a nyugati oldalon viszont egy kapitalizmusnak tűnő valamivel, ami a valóságban természetesen nem kapitalizmus, mert az úgynevezett "szabad piac", ami papíron olyan szépen hangzik, a valóságban sehol nem található...
Oligarchák vannak, akik szakszóval úgynevezett oligopóluimot működtetnek (néhány szereplő összejátszva működteti az egész gazdaságot, és nem enged új játékosokat belépni az ún. "szabad piacra", amire egy "szabad gazdaság" épülne ugye elvileg...)

A kommunista központosított hatalmat keleten az államhatalom, a nyugati oldalon viszont a multicégeken keresztül központosított deregulalizált gazdasági hatalom valósította meg. Azért csinálnak mindig látszólag kétféle megoldást, hogy ezzel a választási lehetőségek illúzióját keltsék, és aztán a kettőből lehessen szintetizálni egy végső megoldást (ezt hívják "Hegeli dialektiká"-nak). Nos, ez a végső megoldás kezd most éppen alakot ölteni, ahogy a szocialista oldalon "kapitalizálnak" (értsd: "összeomlasztották" a szocializmust és beengedték szabadrabolni a multicégeket), Amerikában pedig eközben Obama éppen "szocializálja" az ottani kapitalizmust (államosítja az egészségügyet, állami segélyezi a bankokat, stb...)
A végcél természetes egy lényegében egységes, de kommunista berendezkedésű globális állam. Amiben az országok csak amolyan közigazgatási egységek az ENSZ felügyelete alatt.

Nem akarok mindig a szimbólumokkal jönni, de nekem ez annyira szépen illusztrálja az egészet:
Ahogy most ezt a modern nyugati világ legnagyobb titkosügynökét együtt promótálják felénk ezzel a "kapitalista" világ egyik legnagyobb brend-jével... ami véletlenül egy a nagy "kommunista" vörös csillaggal van díszítve...
(A filmben is ott szorongatja a kezében. Ráadásul ki sem volt írva előre, hogy a műsor beágyazott termék megjelenítést tartalmazhat! - node mindegy, bárcsak ez lenne a legnagyobb problémánk...)

Nem kérem, természetesen ez sem nem véletlen! Sőt, ez volna a lényege az egésznek, szimbólumokkal, vagy azok nélkül, de erről szól a dolog. Az, amit eddig Kádár kényszerített rád az államhatalommal, azt most a 2.0-ás változatban már magadtól kéred a Vodafon-tól és a Heinken-től...




Apropó! Az egyik leggyakoribb kérdés, amit hallok olyanoktól, akik próbálják megérteni a dolgokat, hogy minek ez a sok szimbólum az arcunkba?
A legtöbben azt kérdezik, miért van erre szükség. Hisz ezek nélkül is tökéletesen ki lehetne építeni a rendszert, ezek nem lennének szükségesek hozzá. És ez tény!
Ráadásul ezzel, hogy folyamatosan megmutogatják magukat, kockáztatják valamelyest a terveik megvalósulását. Minek kockáztatni, ha kockázat nélkül is menne a dolog??

Erre természetesen a válasz az, hogy az új világban imádni is kell az ördögöt. Nem elég a termékeit fogyasztani kérem, imádni is kell közben. Aki nem imádja, azt egyébként nem is akarják átengedni ebbe az új világba!
Mindenhol sátánista szimbólumok lesznek (még hogy lesznek- már most vannak!) és azzal, ahogy élvezed, szereted ezeket a termékeket (amikre egyébként gyakorlatilag semmi szükséged nincsen, csak arra jók, hogy elnyomjanak és elpusztítsák a testedet és lelkedet) közben az imádat energiáidat belesugárzod ebbe az egész sátánista rendszerbe és a szimbólumokon keresztül táplálod az egészet energiával.
Végül is mindegy, hogy te miben hiszel, ők mindenesetre abban hisznek, hogy ezekkel a szimbólumokkal befolyásolhatnak téged, és mindenféle átkokat is rakhatnak rád.

De hogy jön mindez a titkos-ügynökhöz? Már megint elkalandoztam volna?
Nem, nem. Nagyon is a témánál vagyunk még mindig,
ugyanis az MI6-os titkos-ügynök ennek a sátánista rendszernek a kiemelt jelentőségű speciális katonája! (Aki mellesleg egyben megtestesít magában minden olyan tulajdonságot, amit a sátánista piramis-rendszer a benne lévő egyedektől megkíván.)

John Dee
Aki azt hiszi már megint egy paranoiás blogger összeesküvés-elméleteit olvasgatja, annak ajánlok egy gyors könyvtár túrát, és hogy nézzen utána I. Erzsébetnek, aki meghatározó alak volt a jelenlegi brit világbirodalom formát öltésében (a 16. század végén járunk).
Kutatása közben nézzen utána ennek a fickónak, aki a királynő jobb keze volt, és akit úgy hívtak John Dee.
Nagyon érdekes dolgokat fog találni erről a John Dee-ről, aki mélyen járatos volt az okkultban, szellemeket idézett, és mindent amit ezekben a körökben szokás, és mindemellett a királynő első számú titkos-ügynökeként kémkedett a brit birodalom számára a legkülönbözőbb országokban.

Na most, találjátok ki, mi volt a fedőneve ennek a figurának? (A királynőnek írt jelentéseit hogy írta alá) Nem fogjátok elhinni nekem, ha nem néztek utána. Ezért is mondom, hogy nézzetek utána!
A fedőneve az volt, hogy "007".

No ennyit Bond-ról, meg az egész sátánista MI6-ról. Aki még ezek után is azt hiszi én vagyok begolyózva, azon tényleg nem tudok segíteni.

MI5 logó (piramissal, csúcskővel, szemmel)

A sátánista világpiramis rendszer, avagy világkommunizmus, avagy internacionálé, teljesen mindegy hogyan nevezzük, a lényegen nem sokat változtat (hisz volt már szó róla, hogy a vörös csillag a sátánizmus szimbóluma),
szóval ennek a rendszernek az egyik kulcs figurája a "titkos-ügynök".
Mint ahogy az ÁVO ügynök is kulcs figurája volt az itteni kommunista államhatalomnak, a Bond félék is kulcs figurái a rendszernek. Méghozzá a globális rendszernek, mert a brit birodalomból ma már az egész világot irányítják.

Nem véletlenül szenteltem egy egész fejezetet Haszán-i-Szabah-nak és az asszaszinok-nak. Szerettem volna bemutatni, hogyan tudott uralni egyetlen központból, egyetlen ember egy egészen hatalmas területet, úgy hogy még csak el sem kellett hagynia az erődítményét.
Mindenre elszánt, speciálisan képzett titkos-ügynökök hálózatának a segítségével.
És az kérem ezer évvel ezelőtt volt! Mit lehet akkor elérni a mai technológiával?!

A párhuzam egyébként még szorosabb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.
Hasszán hasissal kezelte az ügynökeit. És ma is használnak mindenféle drogokat, de már önmagukban ezek a filmek is épp elég agymosást jelentenek ahhoz, hogy a fiatalokban kialakuljon ez a varázslatos érzés az ügynöki munkával kapcsolatban, mintha az valami fantasztikus munka lenne. Szabályosan be vannak kábítva.
A mérgezett nyíl helyett ma már persze sokkal kifinomultabb eszközök vannak. Mint ez az ultrahangos pisztoly, amitől megáll a szíve annak, akire ráirányítják (a diagnózis szívinfarktus). Vagy ott vannak a vírusok, amik röpke egy hónap alatt elviszik rákban azt, akinek beadják valahogy (szegény Aaron Russo). Tehát az eszköztár az ma már nagyon kibővült a 21. században.

És persze ezek a különböző titkos-ügynökségek nem csak a lakosságot irtják, hanem egymást is. Folyamatos konfliktusban vannak egymással, de még egy adott országon is belül is!
PETRAEUS
Nézd meg ezt a Petraeus ügyet, ami néhány hete bontakozott ki az USA-ban! Az embereknek lassan kezd kinyílni a szeme, amikor azt hallják, hogy az FBI évek óta lehallgatta a CIA igazgatóját.
A CIA igazgatóját!!!
Milyen már, hogy a CIA igazgatója nem képes úgy letitkosítani a levelezését a szeretőjével, hogy ne bukjon le?! - Persze nem ezért kellett mennie, mindenki tudja, hogy az csak ürügy volt. De akkor is! A CIA igazgatója állandó lehallgatás alatt??
Szerinted akkor rólad nem tudnak megtudni bármit, amit akarnak?

Mindenki mindenkit keresztbe lehallgat, azok meg visszahallgatják azokat, akik őket lehallgatják... És folyamatosan megy az egymásnak feszülés a különböző ügynökségek között. Miközben persze az egész egyetlen nagy hálózatot alkot, és az egészet egyetlen pontból, a csúcsból irányítják.
Hogy akkor miért kell egymást is kikezdeniük? Hát mert oszd meg és uralkodj! A belharcra mindig szükség van, hogy fentről lehessen uralkodni. Ha egymást folyamatosan megfigyelik az ügynökségek, akkor az tök jó, mert azzal mindenki meg van figyelve. És bárki próbáljon kilépni a piramisból, mindig lesz valaki aki bemószerolja, vagy eltegye láb alól.

A folyamatos belharcból és egymás megfigyelgetéséből aztán felépülhet ez a piramis, ahol a csúcsból végre egy "mindent látó szem" tényleg mindent láthat!
Istenem, ha egyszer végre felébrednének ezek az ügynökök, és rájönnének, hogy az állandó egymás lehallgatásával nem lehet a hazát szolgálni (de másik hazát sem), azzal csak a piramist lehet építgetni és fenntartani, akkor egy csapásra összeomlana a rendszer, mert nem lenne, aki fenntartsa. Lucifer bácsi maga nem ér rá azzal foglalkozni, hogy ő maga mindenkit megfigyeljen...hamar pakolhatna és mehetne haza.


Ebben a piramisban persze nem csak titkos-ügynökökre van szükség, hanem sok minden másra is, de mint említettem magára a "titkos-ügynök mentalitásra", a titkos ügynök által képviselt személyiségi jegyekre  - hogy hajlandó vagy jelenteni a másikra, hogy hajlandó vagy elvégezni feladatokat akkor is, ha nem tudod mi célt szolgálnak, nem foglalkozol a "miért"-ekkel, mindig hatalmi hierarchiában gondolkodsz, gondolkodás nélkül teljesíted a parancsot, ha az fentről jön, stb... - ezekre a jegyekre mindenhol, minden állásban vagy pozícióban szüksége van tőled a rendszernek. Ezért is annyira fontos nyomni a titkos ügynököket minden formában, minden csatornán. Ha nem is vagy titkos-ügynök (mert legtöbbünk nem az), akkor is kiválóan "tanítja" neked a szükséges hozzáállást a dolgokhoz, az élet bármelyik területén is dolgozzál.

Ez segíti, hogy ebben a piramisban teljesen megfordulhasson aztán az erkölcs. Ezért látod manapság azt, hogy szinte minden a feje tetejére áll.
Ennek egy kiváló mozgatórugója az, amikor a sátánista ügynökből lesz a sztár, akinek az a feladata hogy kémkedjen, jelentsen másokról, vagy adott esetben bérgyilkoljon. Ő a menő. Ő a követendő minta. A sátánista mintakép.
Ezért nyomatják neked ezt a karakter jellemet fiúkkal, lányokkal, kutyákkal, macskákkal, gyerekekkel, pockokkal vagy amit épp nem restek kitalálni aznapra...
Nem baj az, ha nem leszel pont ügynök tőle, elég az, ha minél több viselkedési mintát átveszel ebből az "ügynök hozzáállásból" és már az is kész nyerő. Bármi is legyen az állásod, majd ezt ott "kamatoztatod" nekik.

* * *

HATODIK RÉSZ:  Információs aszimmetria


Köszönöm mindenkinek, akinek volt türelme és az egészet sikerült végigolvasnia.
Igen, ismét hosszú lett, de ez egy nagyon fontos kérdés volt, sőt az egyik legfontosabb kérdés, amivel a jelen kor emberi társadalmának szembe kell néznie. És amiben sürgősen irányt kell változtatnia, ha azt akarja, hogy létezzen még emberi szabadság, és olyan hogy "szabad akarat" a következő generációk számára.

Akinek nem volt ideje végigolvasni, annak is megpróbálnám így zárásul egyetlen rövid részben összefoglalni a helyzetet (mert össze lehet) és vázolni a lehetséges kiutat, mert a probléma is, és a megoldás is végeredményben egyszerű (mint mindig), ha már felismertük a problémát.

Az utóbbi 50-100 év során a technológia roham léptékű fejlődésen ment át, és úgy néz ki ez a fejlődés még mindig egyre tovább gyorsul. A fejlődés egyik fő vonala az információs társadalom kialakulásában történt, amit meghatározóan formált a személyi számítógépek és az internet megjelenése.
Az információ azonban időtlen idők óta, mint tudjuk, mindig is a legnagyobb fegyver volt!
Az akinél gyors és pontos információ összpontosul, az hatalmas előnyben van minden téren, azokhoz képest akinél pontatlan, vagy későn beérkező információ áll csak rendelkezésre. Ezt a "nagyok" mindig is tudták, és pontosan tudják ma is.

Már volt szó például róla, hogy a Rothschild dinasztia gyakorlatilag egész vagyonát annak köszönheti, hogy egy teljes nappal előbb értesültek Napóleon vereségéről, mint bárki más Angliában. Így ügyes tőzsdemanipulációval megszerezték maguknak gyakorlatilag Anglia összes vagyonát.
Természetesen nem véletlen, hogy előbb kapták meg a hírt, ugyanis már akkor övék volt a legkiterjedtebb és legmegbízhatóbb informátor hálózat a világon. Pontosan tudták, hogy akinél az információ, annál a hatalom.

Ez persze ma sincs másként. És nem csak pénzügyi hatalomra kell gondolni, de minden másra, politikai, stb hatalomra...
Ismét a Petraeus ügy a legfrissebb példa! Jól látszik, akinél ott az információ összegyűjtve mindenkiről, az bárkikor el tud távolítani másokat a hatalomból, stb. Ha én tudok rólad mindent, de te nem tudsz rólam semmit, óriási hatalmam van feletted...

Na most a fő problémája korunknak - és igazából ez okozza, hogy egyre jobban veszítjük el a szabadságjogainkat.. aminek hatására meg egyre kevésbé tudjuk megállítani ezt a folyamatot, tehát 22-es csapdája! -
szóval a fő probléma az, amit  úgy hívnak "információs aszimmetria".
Az, hogy a technológia fejlődése, ebben a jelenlegi mederben, amiben halad, folyamatosan azt eredményezi, hogy egyre aszimmetrikusabb lesz az információhoz való hozzájutás lehetősége. Fenn egyre több, míg lenn egyre kevesebb információhoz jutnak hozzá.

Kialakulnak ezek a nagy információs gócpontok, mint a Google...
vagy ilyen az összes telekommunikációs cég is, aminek a tulajdonában van ugye sok-sok millió ember összes telefonbeszélgetése! (És sokan még mindig nem értik, miért azoknak a logóiban van a legtöbb sátánista szimbólum...)
Ezekben a gócpontokban óriási mennyiségű információ gyűlik össze, amivel azok rendelkezhetnek, akik ehhez hozzáférhetnek. Míg MINDEKÖZBEN az átlag ember számára sorra igyekeznek elvonni minden információ elérhetőségének a lehetőségét.

Ez hozza létre az információ egyre aszimmetrikusabb elosztását. Aminek pedig természetes velejárója a hatalmunk elvesztése - mert ugye az információ = hatalom.

Klasszikus példa: Fel akarom venni az intézkedő rendőrt videóra, mert úgy vélem jogtalanul jár el, erre rámförmednek, vagy egyenesen kiveszik a kezemből a kamerámat. Azt mondják itt nem filmezhetek...
Aha. Nem filmezhetek. De körülnézek, és engem legalább négy kamera vesz ebben a pillanatban.
Bárhol járok a városban, valahonnan kamera vesz, senki nem kérdezte meg, hogy hozzájárulok-e, hogy felvegyenek, ők úgy látszik bármikor és bárhol felvehetnek engem, de nekem azt mondják, ugyanezen a helyen én nem filmezhetem le őket.
Na ez az információs aszimmetria és ezek azok, amik ellen minden áron és minden területen küzdenünk kell! Ez a "amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek" az, aminek minden megnyilvánulása ellen fel kell lépnünk, de határozottan és egységesen!
Ha engem vehet ötven a kamera, bárhol, bármilyen közterületen, akkor igenis lehessen felvenni a rendőri intézkedést is, bárhol bármilyen közterületen! Nem engedni, hogy ők gyűjthessenek információt korlátlanul rólam (adóbevallás, népszámlálás, közösségi hálók lehallgatása, és ki tudja még mi) de közben te ne rendelkezzél semmilyen információval róluk.

Most például folyik ez a cirkusz, hogy számba lehet-e venni kinek van kettős állampolgársága a parlamentben...
Az összes fizetett aktivista teljesen fel van háborodva, hogy hogyan lehet ilyesmit egyáltalán szóba hozni, hogy listát vezetni róla, kinek van másmilyen állampolgársága a parlamentben! Mert ez ugyebár teljesen felháborító!

Nos, ezzel a kérdéssel kapcsolatban mielőtt állást foglalnál, azt azért el kell mondanom, hogy ebben a mai információs társadalomban a titkosszolgálatoknak nem hogy arról van információja minden egyes polgár tekintetében, hogy van-e kettős állampolgársága, de még arról is négy másodperc alatt lehívhatók az adatok, hogy mit szoktál enni, mit szoktál megnézni az interneten és milyen dezodort használsz...
Ezt azért fontos érteni, mert ezek a "tüntetők" azzal jönnek ugye, hogy egy ilyen lista az sérti a jogait a képviselőknek, hogy ehhez senkinek semmi köze. Hát ezzel csak az a probléma, hogy

ad 1: Mint mondtam, mindenkiről pillanatok kérdése lehívni valamennyi adatait, tehát ilyesmi, hogy kicsoda kettős állampolgár, a titkosszolgálatoknál három billentyű leütéssel lehívható.
A kérdés tehát nem az, hogy titokban maradhat-e ez az információ, mert a titkosszolgálat úgyis tudja. A kérdés itt csak az, hogy TE tudhassad-e! És ugye megint az aszimmetria működik, mert azt akarják, hogy te aztán lehetőleg ne tudjál semmit. Ezek az adatok csak nekik legyenek eltéve, szükség esetére...

ad 2: Az egy dolog, hogy egy alap emberi jog, hogy egy hétköznapi ember ne legyen köteles nyilatkozni világnézetéről, politikai nézetéről, ha nem akar. No de kérem: A parlamenti képviselő az nem egy átlag állampolgár. Az egy olyan fickó, akit több millió ember felruház azzal a hatalommal, hogy az ő nevében döntsön, milliárdos hiteleket vegyen fel, vagy akár háborút indítson! Itt az aszimmetriának épp az ellenkező irányban kellene működnie! Ha  már ott ül ez az ember és engem, és még millió más embert képvisel ilyen kritikus ügyekben, akkor nem tudom, te hogy vagy vele, de én MINDENT tudni akarok róla!
Ha szed nyugtatókat, tudni akarom, ha magán pszichológushoz jár, tudni akarom miért, ha van egy norvég állampolgársága, tudni akarok róla! Hogy a fenébe is bízhatnám rá az egész ország ügyeit, ha nem tudom, kivel van dolgom... Tehát itt pont hogy a mi irányunkba kellene, hogy kibillenjen az információs aszimmetria, de nem, itt is azt erőltetik, hogy mi ne tudjunk róluk semmit. Ők azért majd megfigyelnek téged, meg küldenek neked népszámlálási kérdőívet, hogy nyilatkozz róla, hány éve élsz együtt a barátnőddel, meg hogy milyen vallású vagy...

Ez kulcsfontosságú kérem!
Nem szabad engedni, hogy az információs korban minden információt magukhoz gyűjtsenek.
Tessék megkövetelni, hogy mi is filmezhessük a rendőrt, legyen rajta azonosítószám, és fel lehessen tenni a youtube-ra, hogy mindenki lássa mit csinált.
És igen, lehessen tudni mindent arról a parlamenti képviselőről. Vagy egye fene, ne lehessen tudni, de akkor mostantól a mi adatainkat se gyűjthessék. Legyen kiegyensúlyozott a helyzet, különben csak egyre tehetetlenebb és tehetetlenebb helyzetbe fognak szorítani minket.

199 megjegyzés:

  1. Nagyon jó!.. kösz!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, szuper lett ismét !!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves PPP!

    Nagyon örülnék, ha az Assassin's Creed nevű játékra vetnétek egy behatóbb pillantást, mert tele van illuminátus szimbólumokkal, meg érdekes dolgokkal (pl. dec. 21. is szóba jött már benne), amikről nekem csak elképzeléseim vannak, hogy mit is jelenthetnek valójában. Nagyon szeretném végre tisztábban látni a dolgokat, ezért lenne jó, ha valami profibb írást kapnánk róla. Nagyon hálás lennék, ha viszont úgy gondoljátok, hogy nem éri meg róla írni, azt is megmondhatjátok, csak valami visszajelzést adjatok.

    Köszönöm!

    Egyébként eddig nagyon jó az írás, még nem jutottam a végére, úgyhogy most olvasok is tovább. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó lenne mivelhogy most nagyon nagy ez az Assassins creed "őrület". Rengeteg embert látok hogy ezzel játszanak folyamatosan.

      Törlés
    2. Írjatok egy cikket csak az orgyilkosokról a valódiakról és a játékbeliről is.

      Törlés
  4. Ütős, nívós cikk Pirula! Kicsit olyan az érzésem, mintha utolsó bejegyzésemre lenne ez válasz. Persze, kizárt 1 nap alatt ezt összedobni:)

    u.i.: kiváncsi vok rólam/rólunk milyen profiluk van az agency-nek. Mit lát a főnök? Óh, ejnye bejnye kis elégedetlenek....rajtatok tajtom a szemem.


    hunsabre

    VálaszTörlés
  5. Köszi Pirula! Jó,hogy most gyakrabban írsz. Mindig örömmel olvasom írásaidat.

    VálaszTörlés
  6. Már megint Hatalmas voltál Pirula!

    VálaszTörlés
  7. Igen, az Assasins Creeddel szerintem is lehetne mélyebben foglalkozni. Lehet, hogy több, mint egy játék. Aki esetleg nem tudná, a játék főhőse egy fiatal srác, aki egy gép segítségével újra tudja élni elődei életét, akik asszasszinok voltak. Az alap konfliktus az Asszasszinok és a Templomos lovagok közötti viszály, illetve egy nagy titok, melytől a világ sorsa függ. A játék ráadásul amennyire lehet a történelmi tényekre alapoz. Így az első részben például ugyanazok a személyek szerepelnek, mint akikről a cikkben is olvashatunk. A most megjelent 3. részben már az amerikai függetlenségi háború időszakába csöppenünk bele. Érdekes, hogy ebben a részben a szabad kőműves szimbólumok mellett a sokat emlegetett dec. 21.-ei dátum is megjelenik. Szóval lenne mit vesézgetni a sorozaton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bocs lusta vagyok jobban utána nézni de te biztos tudod, a játékmenet során melyik a pozitívabb oldal?

      Törlés
  8. Állat ez a cikk, nagyon ott van, szépen összefoglaltál mindent. Elejétől végéig egyet értek mindennel, már régóta vártam egy ilyen cikket, mert erről a témáról úgy vélem mindig minden cikkedben találkozhattunk, de így ilyen összefoglaltan nem volt még megtalálható.

    ***

    Egyszer valamelyik cikk alatt írtam én is. Amit azt hiszem te is így gondolsz, csak máshogy fogalmaztad meg.

    NE ADJUNK HATALMAT

    Ez az egyetlen megoldás. Ha nem adunk hatalmat nem is lesz felettünk hatalmuk.
    Ráadásul érdekes, hogy felhoztad a szavazást itt a végén. Én mióta 18 éves lettem mindig azt hangoztatom, hogy a szavazás legyen nyílt szavazás, hogy bárki láthassa, hogy ki kire szavazott.

    Ennek nem az az oka, hogy én lássam, hogy a szomszéd Jóska a másik pártra szavaz és ezért kinyomjam a szemét, hanem azért, hogy lássam, hogy a politikusok nem csalnak. Tuti, hogy csaltak minden választáson! De hát ezt nem lehet ellenőrizni mert csak egy "statisztikát" kapunk, meg név nélküli eredményeket.

    Köszönöm, köszönjük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Létezik köztes megoldás is, ez a jeligés szavazás. Így mindenki le tudja ellenőrizni a saját szavazatát, hogy jól rögzítették, de nem lehet tudni, hogy melyik jelige kit takar.

      Törlés
    2. a legegyszerűbb az átláthatóság lenne
      miért van hogy az összes problémára a megoldás az nwo vagy az nwo?

      Törlés
  9. Kedves PPP!

    Szuper összefoglaló cikk lett.

    Viszont... szerintem a téma miatt érdemes lett volna pár dolgot még megemlíteni. Pl. azt, hogy (talán egy kis túlzással) az egész Brit titkosszolgálat valóban egy sátánista szervezet, amelynek egyik igen fontos tagja volt a szintén ügynök Crowley, aki az 1900-as évek egyik legnagyobb (nyiltan) sátánistája volt.
    Vajon miféle szervezet az, amelyik ilyen "ügynököket" alkalmaz, közvetlenül az uralkodónő alatt?

    Illetve Crowley rengeteg fontos tanulmányt írt az "uralkodóknak", az elitnek.
    Például arról, hogyan és milyen eszközökkel lehet a fiatalok elméjét megnyitni a démoni világnak... hangos, ütemes és ismétlődő zenékkel, drogokkal. Többek közt. Nem is sokkal később megszületett a techno, a metál mindenféle szélsőséges irányzata (Valóban egy kis garázsbanda találta ki, hogy fordított keresztekkel, pentagrammákkal és a sátánt imádó dalszövegekkel lesznek népszerűek, vagy akár indítanak el a semmiből egy teljesen új, később már rendkívül népszerű irányzatot? - Megjegyzem, ma már egy Kesha klipben annyi fordított kereszt van, hogy már-már elbizonytalanodom: nem egy black metál zenekar dalát nézem a tévében?)? Nem fura?

    Szóval lehet, a titkos ügynökök kicsit fontosabbak, mint az hinnénk, illetve jobban benne vannak a mindent körülölelő trutyi megteremtésében, mint azt mi gondolnánk.

    Üdv,
    Gavri'el

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://cdn.rickey.org/wp-content/uploads/2012/08/10k-Marathon-Finish.png

      Törlés
    2. Sok mindent meg lehetett volna még említeni. Csak már így is elég hosszú lett.

      Törlés
    3. Nem baj! Akkor kérnénk egy második részt is! Lécci-lécci...

      Törlés
  10. Igazán nem rossz, sőt.
    De kérdezném, mikor lesz feltöltve a 7 órás David Icke előadás magyar felirattal?

    VálaszTörlés
  11. Olyanok voltak mint a feudális Japánban a Nindzsák, ők is hivatásos gyilkosok voltak és értettek a "varázslatokhoz" mágiához,akrobatikus ugró-mozgásokhoz.Sokat olvastam róluk gyerekkoromban és sok filmet is láttam.Csak akkor öltek,amikor okuk volt rá vagy megbízták őket, a rejtőszködés mesterei voltak és hihetetlen halkan mozogtak.Az öt érzéket rendkívül magas szintre fejlesztették,nem beszélve a hatodik érzékről.Ez is sátáni 5ös és 6os,talán nem véletlen...A nindzsákat valóságos ördögöknek is hívták.Egy törpe nindzsa képes volt egy feudális uralkodó árnyékszékébe is belemerülni és az ürülékben elrejtőzve,egy lándzsával átszúrva meg tudta ölni az akkor gyanútlanul "nagy dolgát" végző uraságot,aki ugye igen nagy fájdalmakat érezhetetett mit sem sejtvén.Bizonyára nem számított,hogy onnan lentről is érheti őt támadás,merénylet....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De egyenes nindzsa kard(un. ninjato) sosem létezett. Az csak egy buta Hollywoodi kitaláció.

      Törlés
  12. És így már világos miért akarja a teljes politikai maffia Gyöngyösi Márton vérét... Meg akarja tudni, hogy a minket képviselő emberek képviselnek-e más államot is, esetleg olyat ami halomra öli az ártatlan embereket? FASISZTA!

    VálaszTörlés
  13. Gratulálok tényleg jó cikk lett. Csak így tovább, megosztom akivel tudom.

    VálaszTörlés
  14. Korrektúra 1.
    "Hogy idén második éve, hogy már nekünk is van saját terrorelhárítós tévésorozatunk!"
    Nem egészen igaz. Hacktionnak volt egy előzménysorozata, a Tűzvonalban. (2007-2010)
    http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zvonalban
    Olyan volt, mint a 24, egy kicsit sárga, egy kicsit savanyú, de a miénk.
    A főszereplőjét, Stohl Andrást az egyik médiablog még el is nevezte Buci Bauernak.

    VálaszTörlés
  15. Korrektúra 2
    "Eddig csak az amcsiknak volt nyolcvanféle ügynökséges sorozatuk, mint az NCIS, CSI, és ki tudja még hány..."
    Na itt van az összes 2-3-4-5 betűs szervezet:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_federal_agencies
    A többségükről még nem készült film :-)

    Persze vitatkozhatunk arról, hogy mi volt először: a tyúk vagy a tojás, azaz az igénytelen nézők vagy az igénytelen TV-sek, de izgalmas filmet mégsem lehet készíteni a mérlegképes könyvelők életéből:
    - Jack, rossz rublikába könyvelted az amortizációt.
    - A fenébe, Bob, kösz, hogy szóltál.

    VálaszTörlés
  16. Korrektúra 3
    "Ez azt jelenti, hogy az első évad már készen kellett pihenjen, valahol egy fiókban, várva hogy képernyőre kerülhessen, amikor a "nagy tragédia" megtörtént (mert ugye mindenki tudja, hogy nem három hétig tart leforgatni és megvágni egy ilyen 24 órás filmet)!"

    Te tudod, hogy egyáltalán hogyan készülnek a filmsorozatok. Azt hiszed, hogy leforgatnak 20-25 részt egyben és rásózzák a csatornákra? Van forgatókönyvkészítés, van pilot és akár 13 rész után is kaszát kaphat egy sorozat. Bizonyára van pár hónapos előrartás, de hogy mind a 24 rész készen lett volna a TV-s szerzon őszi nyitányára? Kétlem. Egyébként az egyik médiablog szerint a világ röhögött volna a 13 részes 24 esetén, ha szezon közben leállítják a sorozatot, amire volt némi esély.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem volt készen az összes rész 2011. őszére. Na azért ott sem látatlanban vették meg a TV-sek, kellettek hozzá a nézők is:-) Hacsak nem hazudik a sátánista Wikipédia.

      "The pilot of the series was well received by critics, and was signed on for an initial thirteen episodes. Production began in July 2001, and the premiere was planned for October 30, but because of the September 11 attacks, delayed until November 6. After the first three episodes, Fox greenlit the remaining filmed 11 episodes and following Kiefer Sutherland's Golden Globe win, Fox ordered the second half of the season."
      http://en.wikipedia.org/wiki/24_(TV_series)

      Törlés
  17. Korrektúra 4
    "Mintha valakik tudták volna jó előre, hogy most egy ilyen terrorelhárítós sorozatra lesz "igény", ahol arab terroristák nukleáris bombákkal a hátukra erősítve próbálják majd megzavarni Amerika nyugalmát"
    Az 1. évad 2001. őszétől ment 2002. tavaszig, de az első évadban nem volt olyan nagyszabású dolog, mint amit te emlegetsz (se arabok, se atombombák). Szerb "terroristák" maceráltak egy elnökjelöltet és Jack családját.

    Amire te gondolsz, az a 2. évad, de az már 2001. után volt. És nem mond nekem, hogy nem tudsz több tucat A, B, C D és Zs kategóriás filmet vagy sorozatot felsorolni, amiben ne lenne "terrorista+atombomba". Szóval ebben semmi különleges nincs.
    SPOILER: ráadásul a végén kiderül, hogy az arabok csak végrehajtói voltak az akciónak, a hátuk mögött amerikai üzletemberek álltak.

    VálaszTörlés
  18. "Akik ellen talpraesett CTU ügynökökre (Counter Terrorism Unit -Terror Elhárító Osztag) és villámújjú hekkerekre lesz szüksége az államnak, hogy felvehesse a harcot."

    Inkább a CTU és a TEK logóját hasonlítsd össze.

    VálaszTörlés
  19. "És hát nem pont akkortájt jelent meg ez a csodálatos sorozat a magyar filmporondon, ez a mi kis Hekksön-ünk, amikor megalakult a TEK, és a terror-elhárítás fogalma elkezdett beáramlani a köztudatba? Nem szinte ezzel teljesen szinkronban történt?"
    Lásd: Tűzvonalos megjegyzés

    VálaszTörlés
  20. "Még ha nem is létezik háttérhatalom - mert tegyük fel, nem hiszünk benne - akkor is aggódnunk kellene, hogy nem fogja-e valaki később megkaparintani egy ilyen szervezet irányítását. Hiszen nincs semmi rálátásunk, ugyan mivel akadályozhatnánk meg, hogy ezeket az ügynökeit ellenünk fordítsa?"

    Ez már többezer éves kérdés, hogy ki őrzi az őrzőket.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Who_guards_the_guardians%3F

    A titkosszolgálatok és a szerzett bűnözés kapcsolatára vannak nyilvános források is:
    http://en.wikipedia.org/wiki/CIA_and_Contras_cocaine_trafficking_in_the_US

    VálaszTörlés
  21. "No de még ezzel sincs vége! Néhány éve odáig fajult a dolog - és ha nem a saját szememmel látom, nem is hittem volna el - hogy egy tengerimalacokból álló speciális titkos ügynök különítményt fedeztem fel az egyik moziban egy (nem is kis költségvetésű) animációs akciófilm formájában.
    Az ég szerelmére! Vajon mi jöhet még??"

    A Csipet-csapat? Ők már 20 éve itt vannak :-)
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Csipet_csapat

    VálaszTörlés
  22. "Volt ugyanis nekünk egy ilyen hivatalunk, amit anno "Állam Védelemnek" hívtak."

    Nem mellesleg megjegyezném, hogy a Nemzetbiztosági Hivatal fideszes neve (német mintára) Alkotmányvédelmi Hivatal, aminek a rendes rövidítése ugyebár AVH lenne és nem AH :-)
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkotm%C3%A1nyv%C3%A9delmi_Hivatal

    VálaszTörlés
  23. "Az ÁVO ügynök, akit kapákkal, kaszákkal kergettek át a megyén, mikor kimentek az orosz tankok..."

    Te tényleg Magyarországról beszélsz? Történt itt ilyesmi egyáltalán? Talán Romániában a szekusokkal, de itt aztán nem. Senkit semmiféle bántódás nem ért, még börtönbe sem kerültek. Nevüket nyilvánosságra sem lehet hozni, hiszen (állítólag) elvesztek a listák, meg különben is személyiségvédelmi okok, stb. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. '56-ról hallottál-e már?

      Törlés
    2. És arról hallotál-e már, hogy 56-ban nem kimentek, hanem bejöttek az orosz tankok?

      PPP nem az 1956-os forradalomról ír, hanem a rendszerváltásról, mert évtizedeket emleget. 1945 és 1956 között nem teltek el évtizedek.

      Törlés
    3. ÁVO nem létezett a rendszerváltás idején márrééég AVH-nak hívták. Nézz utána.

      Csakúgy, mint az 56-os forradalom történetének. Október 28-án gyakorlatilag győzött a forradalom -még a wiki szerint is- és 30-ra a szovjet csapatok elhagyták -ha nem is az országot- de Budapestet és a nagyobb városokat.

      Kiskunmajsán például azt a faszit aki az ún. padlás-lesöpréseket vezette, az embereket meg legelni küldte a rétre, ha éhesek - szóval ezt a faszit konkrétan beletaposták a földbe, a macskakövek közé - teszem hozzá nagyon helyesen! Ma is ezt kellene jónéhányukkal tenni.

      Sajnos azonban abban igazad van, hogy a mai magyaroknak már nincs helyén a tökük, mint az 56-osoknak.

      Törlés
    4. "Az ÁVO ügynök, akit kapákkal, kaszákkal kergettek át a megyén, mikor kimentek az orosz tankok... az most IVO ügynökként visszatér"

      PPP szimbolikus értelemben emlegeti az ÁVO-t, mint elnyomó hatalmat és úgy érzem, hogy nem konkrétan kell értelmezni azt, hogy ÁVO ügynökből lett IVO ügynök. Aki már 56-ban is szolgált, abból biztos marha jó hekker lenne 2012-ben :-)

      "ÁVO nem létezett a rendszerváltás idején márrééég AVH-nak hívták. Nézz utána."
      Az ÁVH már 1953-ban formailag megszűnt. Nézz utána te.

      "Szovjet ösztönzésre a minisztertanács 1953. július 17-i ülésén előírta az ÁVH mint önálló szerv megszüntetését és a BM-mel történő összevonását... 1963-tól az állambiztonsági szervek már a belügyminisztérium részeként működtek."
      http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81VH

      Törlés
    5. Ne beszélj, tényleg?! Akkor már végképp nem értem, miféle AVO/AVH ügynököket kellett volna elkergetni a rendszerváltáskor.
      Ha pedig szimbolikus értelemben kell érteni -ahogy szerintem is- akkor pláne nem értem mit kell rugózni a rendszerváltós elkergetésen?

      Törlés
  24. "A kommunizmus végül is egy olyan államforma - és minden ilyet nyugodtan hívhatunk kommunizmusnak - ahol egy nagyon szűk elit kezében van az irányítás, a többi ember, a 99.9% pedig "kollektivizálva" van"

    Nem akarom védeni a kommunizmust, de amit te írsz, az nem a bolsevizmus?

    VálaszTörlés
  25. De ha már mindenképpen összeköttetést kívánunk tenni 9/11 és a média között, akkor az már ne legyen a 24, mert azzal semmiképpen se jön össze, akárhogy is próbálkozol. (Mint már említettem, a 2011-es évadban nem voltak se arabok, se atombombák. A 2. évad viszont már az események UTÁN volt, ráadásul szerintem az arab+terrorista+atombomba elég elcsépelt forgatókönyv, amiből már 11 egy tucat.)

    De adok egy tippet, hogy milyen film ment le a TV-ben 9/11 ELŐTT:
    "The pilot episode depicted a plane being flown into the New York World Trade Center; it originally aired six months before 9/11. Foreshadowing a number of conspiracy theories which would arise in the wake of the September 11, 2001 attacks, the plot of the March 4, 2001 episode depicts a secret faction within the US government plotting to hijack a Boeing 727 and fly it into the World Trade Center by remote control. The stated motive was to increase the military defense budget by blaming the attack on foreign interests. In the episode, the plot is foiled by the protagonists, who board the doomed plane and deactivate the malicious autopilot system just seconds before the plane would have reached the World Trade Center."
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lone_Gunmen_(TV_series)

    VálaszTörlés
  26. "Talán dünnyögj egy új mesét,
    fasiszta kommunizmusét -
    mivelhogy rend kell a világba,
    a rend pedig arravaló,
    ne legyen a gyerek hiába
    s ne legyen szabad, ami jó."

    (József Attila: Világosítsd föl 1936 - részlet)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó, hogy ezt a versszakot ideidézted, mert alkalmat ad rá, hogy megjegyezzem: terminológiájában, vagy ha tetszik, szóhasználatában (ami nem mellékes dolog), már-már zavaró mértékben jobbra húz ez a blog, mint valami rosszul beállított kormánymű; ama konstellációk leleplezénél, amin a ppp is ügyködik, a fasisztán legalább annyira hangsúly van (kellene legyen), mint a kommunistán...

      ez nem politikai bal-jobbozás, ami nagy ívben lesz@rható, hanem AGYFÉLTEKEI - utóbbi már egyáltalán nem látszat-ellentét, hanem melegvérű fajtánk talán legmélyebb önmagának feszülése, ahol az egyensúly megtalálása, épp ezért, szinte létkérdés

      Törlés
  27. "MI5 logó (piramissal, csúcskővel, szemmel)"

    Ez mikori logó? Ugyanis a mostani nem így néz ki.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mi5
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mi5_crest_and_logotype.svg
    Bár a mostani is elég rejtélyes: csillagok (pentagrammák?), ötágú "lóherék" és még mi minden...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. íme egy rövid leírás, bár ez sem túl kielégítő!
      http://www.eyespymag.com/crestdoc.pdf

      Törlés
    2. Ja, én is néztem hogy teljesen más a logója

      Törlés
  28. Ajánlanám többszöri olvasatra (!) a watchmen c. 12 részes képregényt, amit három kötetben magyarul is kiadtak. Világvége-összeesküvés során létrejövő világszövetségtől elkezdve titkosügynök-gyilkosságon át minden van, ami szem szájnak ingere.


    http://hu.wikipedia.org/wiki/Watchmen

    VálaszTörlés
  29. Egy történetet szeretnék elmesélni nektek, ami egy ismerős ismerősének az ismerősével történt - tudjátok, hogy van ez...
    Kicsit talán hosszú lesz a sztori, de mindenkinek ajánlom elolvasásra, hozzászólásra. Az eset még múlt héten történt, de az új poszt olvasása után még inkább úgy érzem, hogy meg kell osztanom veletek.

    Elöljáróban annyit, hogy lassan egy éve követem a blogot. Az összes bejegyzést, a fórumot (a szándékosan kihagyott kommenteket leszámítva - bocsika), mindent elolvastam, megnéztem és amennyire a lustaságom engedi utána is járok a dolgoknak. Úgy látom itt egy közösség van kialakulóban, aminek én is a része vagyok. Jó lenne, ha a szőrözés, széthúzás helyett inkább egy irányba mozdulnánk (legalább a szavak szintjén), hiszen a cél adott. Úgy gondolom, hogy a személyes tapasztalatok megosztásával közelebb kerülhetünk egymáshoz. Ezért bíztatok mindenkit, hogy ha van ilyen, akkor ossza meg a saját tapasztalatait a közösséggel!

    Dec. 6., Gárdony, KékTó vendéglő este kb. 11ó (ha magára ismerne az illető Károly 41) - egy jó barátommal betértünk inni egyet. Már indulni készültünk, amikor az említett (K.), - vadidegen pofa oda ült hozzánk egy üveg borral és szóba elegyedett velünk (leginkább velem próbált kommunikálni, mert a cimbi igen csak illuminált állapotban volt már, én meg egyáltalán nem). Elkezdi, hogy igyunk! Pénz nem számít, most költözött a környékre és szeretne helyi emberekkel megismerkedni. Eddig ugye rendben is van a dolog... Aztán elkezdte ecsetelni, hogy nekem milyen fantasztikus kisugárzásom van, ő kiszagolja az ilyet, biztosan értékes ember vagyok, hogy micsoda erő lakozik bennem, és született vezető vagyok, ő ismeri a jövőt, stb.! Csak most még túl sok kérdés kavarog bennem, de hamarosan dönteni fogok, és pár év múlva a magángépünkön kortyoljuk a pezsgőt... Mondom jó ég! Nomen est omen, ez az ember a fejembe lát, úgy éreztem, mindent tud rólam, bár többször is leszögezte, hogy semmit nem tud rólam (csak hát kiszagolja...) Na most én 28 éves vagyok és László. Ez a fajta magasztalás és közvetlenség igencsak félreérthető és zavarba ejtő... Egy ideig nem is értettem most vajon mit is akarhat tőlem?! - de ki akartam deríteni...

    A beszélgetés előre haladtával aztán elejtettem neki egy ilyen forma kérdést: szóval te is a túlélésre játszol? Nos igen, ő is arra játszik, sőt kimondottan jó feltételekkel vág neki a szűkös időknek - ecsetelte is nekem a saját energiaellátást, a több éves tüzelő és élelmiszer-készleteket... Na itt szakadt le a pofám...

    Persze tudjuk, hogy a messziről jött ember azt mond, amit akar. De vajon ki ő és mit akar tőlem? És ki lehetek én, hogy ilyen értékes legyek? Pénzem, hatalmam, kapcsolataim nincsenek. Gyakorlatilag egy senki vagyok!
    Természetesen amikor konkrétabb kérdéseket próbáltam feltenni, rendre kitérő választ kaptam (meglehet igen sok volt a zavaró tényező - akkor már 6an voltunk), de menjünk át mindannyian a szupi kis kérójába ott majd folytatjuk az eszmecserét... Egész kis társaság indult hát neki úgy hajnali 3kor - mert ugye ott voltunk mi meg a másik 4 fő, a "csőcselék"...
    Na ekkor mi a pajtival szépen elzúztunk hazafelé, az új ismerősök meg ki tudja hová...

    Azóta sem látom tisztán a történteket. Mi volt ez az egész? Mert ugye véletlenek nincsenek. Az egész városban kb 10 ember élt és mozgott akkor este, de azok mind egy helyen jöttek össze végül. Na jó ezt még betudhatjuk a vendéglátó egységnek. De ez a fickó (K.) hogyan talált meg? Mi célt szolgált ez a beszélgetés? Csupán két nagy szellem találkozásáról lenne szó?
    Kétlem a dolgot... Már ott a helyszínen azt éreztem, hogy nagyon óvatosnak kell lennem, ugyanakkor csábító gondolatokat hallottam és minél többet meg kell tudnom...
    Felettébb gyanús jelen körülmények között minden kérdésre azt a felkészült választ kapni, amit hallani akar az ember. Mi volt hát mégis ez az egész?! Beszervező showműsor, netán olyasmi, amire gondolni sem merek, vagy az egésznek nincs is semmi értelme, jelentősége? Nekem nem úgy festett. Éreztem...

    BL

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatot. Nagyon kíváncsi vagyok az ezoterikában jártasabb olvasók hozzászólásaira. A személyes meggyőződésem az, hogy a helyes választ csak ki kell választani benned megfogalmazódó lehetőségek közül, pusztán az alapján melyik áll hozzád legközelebb.
      Én is tapasztaltam, hogy hozzám közel álló és vadidegen emberek közül egyesek úgy viszonyulnak hozzám mintha látnák a jövőmet és meglepő módon pontosabban ismerik a saját indíttatásaimat, félelmeimet és döntéseim hátterét mint saját magam.

      Az én példám: Pár éve egy harmónikusan induló párkapcsolatom egyik napról a másikra váratlanul véget ért. Ilyenkor az ember pusztán az önérzete megnyugtatása végett is tisztázni akarja a szituációt. A kapcsolat jó maradt és egy későbbi (akkor üres süketelésnek tűnő levélben) a következő indoklást kaptam: "Túl sok és túl fontos döntések előtt állsz az életben ahhoz, hogy miattam áldozatokat hozz"

      Nos, egy jobb párkapcsolati szakértő biztosan aztmondaná, hogy ez a vállogatott szakítós dumák rolls royce-a, míg egy pszichológus feltehetően az adott életciklus sajátosságaival hozná összefüggésbe, de amikor a közelmúltban véletlenül újra a kezembe került a levél, akkor egyértelműen az az érzésem támadt, hogy a lány sokkal nagyobb rálátással van az emberi életre, mint amekorával én valaha is fogok rendelkezni.

      Remélem a saját (talán túl személyes) történetem nem untatott, pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy szerintem a a Károllyal való találkozásodnak feltehetően célja volt. Kíváncsi vagyok, hogy a következő hozzászólók, hogy látják a hasonló eseteket.

      Péter

      Törlés
  30. Desszertnek itt egy kis csemege, az eredetit mindenki ismeri:

    http://www.youtube.com/watch?v=YV4oYkIeGJc

    De vajon miért egy démoni alak menti meg az emberiséget?! És ugye milyen ismerősek a katonák egy bizonyos repülőtérről? ;)


    Várok minden hozzászólást és észrevételt. Mindenkinek válaszolni fogok - ha kapok, ha megkapom (nálam a bejegyzések és a kommentek kb 9 órás késéssel jelennek meg - nem tudom ez normális dolognak számít-e, de nyugtassatok meg).

    Ja és Karesz, ha olvasod ez neked is szól ;) Így vagy úgy de találkozunk még...

    BL

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "nálam a bejegyzések és a kommentek kb 9 órás késéssel jelennek meg - nem tudom ez normális dolognak számít-e, de nyugtassatok meg"

      Nem, a blogmotor órája ketyeg rosszul csak, te valószínűleg jól kapod meg.

      Törlés
    2. Kedves BL, szerintem is a Táborszki-féle verzió a "talált, sűllyed" válasz. :)
      A saját magánrepülőn kortyolgatott pezsgőnél lóg ki nagyon a lóláb. Ne hagyd magad palira venni!

      üdv. R.I.

      Törlés
    3. Hát majd kiderül :) Mindenesetre köszi a hozzászólásokat.

      BL

      Törlés
  31. Hmm.. G-force?
    https://www.youtube.com/watch?v=yxl_cBeyIos

    VálaszTörlés
  32. Az olimpiai megnyitón is volt titkosügynök a királynő szolgálatában.

    VálaszTörlés
  33. Eddig majdnem mindennel egyet értettem kedves PPP (kivéve az m1 logót).

    De amit a 24-ről írtál, vagy javítsd át, vagy szégyelld egy kicsit el magad, mert rossz infókat írtál.

    1., Jack Bauer mottója, hogy a cél NEM szentesíti az eszközt.
    Rengeteg részben még le is ordítja az elnököt, hogy "MAGA SZERINTE A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT??"
    Igen az a bizonyos rész (ha jól tudom 2. évad 1, vagy 2. része) tényleg fura volt. Ezt aláírom.

    2., Az utolsó 12 részt az első évadban 3 HÉT alatt készítették el. Olvass utána, nézz meg dok filmeket a 24-ről, elég sokat meséltek, hogy milyen nehéz volt, mivel 3 hetük volt, hogy közben folyamatosan, készen mehessen a TV-ben.

    3., Talán éppen a 911-es katasztrófa ihlette meg a készítőket, ezért kezdték el sugározni 3 héttel a 911 után (megjegyzem próbaidőre csak 12 résszel voltak még készen). Továbbá a legelső részek valamelyikében, amelyik végén felrobban egy repülő, megemlékeznek a 911-re. Nem lehet hogy erre gondolsz PPP?

    Csak ennyit szerettem volna, hogy tisztázzam egy kicsit a dolgokat. Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 24-gyel (valamint még sok minden mással) kapcsolatban már én is írtam némi kiegészítést.

      Lassan a korrektúra hosszabb lesz, mint a gigaposzt :-)

      Törlés
  34. Lehet egyedül vagyok vele, de nekem sokkal jobban tetszenek Pirula 'giga-posztjai'. Jól kifejti a gondolatait és a terjedelme ellenére is élvezetes marad a sok részletbe hajló írás. Így vagyok most ezzel a posztal kapcsolatban is. Kissrác korom óta szeretem a tikosügynökös filmeket (ezek szerint én is hal vagyok vagy mégsem?). Örülök, hogy ennyire foglalkozik most ezekkel a kém/ügynök témákkal, mert a Bond filmeket és a Mission:Impossible filmeket kifejezetten szeretem a maguk abszurdításaikkal együtt. Én is játszom az Assasin Creed-el és a témához kapcsolódoan szerintem nagy hanyagság, hogy Pirula kihagyta a felsorlásból az utóbbi idők egyik legkeményebb titkosügynök-bérgyilkos történetét, amely immár sokadik felvonásban és feldolgozásban kerüt bemutatásra a mozikban. A Bourne regények ill. filmek szerintem tökéletesen lefedik mindazt amiről Pirula ebben a posztban írt. Az első részben megismerünk egy amnéziás-sebesült amerikai vagy brit állampolgárt akiről késöbb a cselekmény előrehaladtával kiderül, hogy egy titkosügynök, akit szintén egy három betűs szervezet, egy titkos részlegének még titkosabb, félkatonai programjának keretében kiképeznek különféle feladatok, küldetések megvalósítására... A történet pedig tovább bonyolódik, ahogyan lassan felszínre törnek az emlékek ennek az amnéziás titkosügynöknek az elméjében, flashback formájában. De amiért hiányolom Pirula írásából ezt a történetet, arról csak a trilógia befejező részében esik szó. Ebben a történetben van minden, amiről Pirula oldalán olvashatunk. Hollywood maga is bemutatja a valóságot egy feltúrbózott, szándékosan eltúlzott és felgyorsított, az átlag számára fogyasztható változatban. Hozzá kell tennem, hogy az utobbi években a filmesek sportot űznek az ingerküszöb határainak kiszélesítésében, mind a képi ábrázolást, mind a témaválasztást illetően... a Bourne filmek is ide tartoznak. A másik ilyen történet ami tökéletesen ide illik és szintén hiányzik Pirula írásából az a Madzsúriai jelölt című regény, amiből szintén készült több filmfeldolgozás is. A témával érdeklődöknek kötelező darab mindkét regény olvasása, ill. a film(ek) megtekintése.

    Az asszociációval és a kollektív tudatalatti manipulációval kapcsolatban pedig csak annyi kiegészítést tennék, hogy filmtörténeti tény, hogy a 1986-os Top Gun c. film bemutatását követő években a vadászpilótáknak jelentkező fiatalok száma kimagagaslóan megnőtt. A készítők bevallása szerint a film előkészültetinek során a vadászpilóták ábrázolását, főként a főszerepet játszó Tom Cruise karakterét kifejezetten menőre vagy machora írták. A szándékosság meghozta gyümölcsét, de az amerikai légierő is profitált a filmből. Talán nem véletlen, hogy az Amerikai Hadsereg a mai napig szívesen segíti a Hollywood-i filmeseket a harctéri jelenetek leforgatásában, ha a filmben bemutatott amerikai haderőt pozitív színben tüntetik fel. És ha jobban belegondolok, akkor 99,9%-ban valóban mindig nagyon heroikus képben mutatják be az amrikai haderőt a Hollywood-i filmesek. Elvégre ők is csak a hazát védik, mint ahogyan a titkosügynökök is a hazárt teszik mindazt amiről hisszük, hogy teszik.

    Mindazonáltal gratula Pirulának és köszönet is egyben a remek írásért.

    VálaszTörlés
  35. Nagyon jó! Hozta az utóbbi giga-cikk színvonalát!

    VálaszTörlés
  36. "Amerikában pedig eközben Obama éppen "szocializálja" az ottani kapitalizmust (államosítja az egészségügyet, állami segélyezi a bankokat, stb...)"
    Ez azt jelenti, hogy te ellenzed a szegények, munkanélküliek ingyenes egészségügyi ellátását?

    Az állam tényleg adott segítséget (nem segélyt, hanem hitelt, mert vissza kellett fizetni) a 2008-as gazdasági katasztrófa közepén, de azt az összeget a bankok már vissza is fizették.
    "In 2008-9 the U.S. Treasury and the Federal Reserve System bailed out numerous very large banks and insurance companies, as well as General Motors and Chrysler. Congress at the urgent request of President George W. Bush passed the Troubled Asset Relief Program or "TARP", funded at $700 billion. The banks have largely repaid the money and the net cost of TARP may eventually be in the range of $30 billion."
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bailout

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van aki szerint ezt ezt inkabb fasizmusnak hivjak.
      Mussolini szerint legalabbis ez az vagy korporatizmus:
      Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power.
      /Mussolini/

      A Fasizmus pontosabban Korporatismus mert az allami es vallalati hatalomat egyesiti.

      Törlés
  37. "egyik alkalommal (véletlenül sajnos épp nézem ezt a részt) saját késével fejezett le (!) egy gyanúsítottat (aki ellen egyébként nem volt semmi kézzelfogható bizonyíték), csak azért, hogy ezzel bevágódjon az állítólagos terroristák között, és lehetőleg elvezessék őt az állítólagos nagyfőnökükhöz."

    Helyesebben: PPP által érzékletesen leírt jelenet nem is látható a filmben, mert ott, hogy "Hozzanak egy fűrészt", már le is zárul. Ha jól rémlik, a következő egy helikopteres rész, ahol Dzsekk már úton van és akkor még fogalmunk sincs, mi van a hátizsákjában...
    "One scene in the premiere of Season Two has become regarded as one of the most memorable and shocking in the entire series. The scene involves Jack Bauer bringing a child molester (named 'Marshal Goren') into the CTU offices and shooting him dead. Jack Bauer then crouches down and begins inspecting his head. Bauer then tells his boss, "I'm going to need a hacksaw". The hacksaw line was subsequently parodied in an episode of House."
    http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_reaction_to_24_(TV_series)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bauer volt anno a "vörös cégéresek" neve is.

      Meyer Amschel Bauer -> Meyer Amschel Rothschild

      http://www.google.hu/search?q=bauer+rothschild
      http://www.google.hu/images?q=rothschild+red+sign

      Nálunk is van "hagyománya" ennek a névnek: "a körmös Bauer" az ÁVH alezredese, aki a volt SZDSZ-es Bauer Tamás országgyűlési képviselő apja, s most Gyurcsány(i) mellett tolja a szekeret a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben.

      http://www.google.hu/images?q=Bauer+Tamás

      Törlés
    2. De akkor két megoldási lehetőség van:

      1. A forgatókönyvírók kerestek egy könnyen kiejthető rövid nevet, anélkül, hogy tudomásuk lett volna róla, hogy mit jelent angolul. (Vagy pedig tudták, hogy szimplán csak az jelenti, hogy Paraszt vagy Földműves.) Kíváncsi lennék, hogy az osztrák vagy német nézők poénnak vették-e, hogy egy überfasza főhőst Parasztnak hívnak :-)

      Nem mellesleg, elég sok akcióhős B-betűs: Bond, Bauer, Bourne. (Ráadásul J-s keresztnévvel: James, Jack, Jason) Mi ez, ha nem maga a tömény JB összeesküvés?

      2. Ha Bauer tényleg zsidó és ilyen gonoszságokat művel, mint amit PPP elmond, akkor a 24 tulajdonképpen látens antiszemita film?

      Törlés
  38. Muse - Assassin:
    http://www.youtube.com/watch?v=MFH_u7rDFBw

    VálaszTörlés
  39. Srácok. Ezt olvastátok már?

    http://hvg.hu/kultura/20121210_9_nap_a_vilagvegeig_kovesse_el_a_7_fobenj

    Ennél nagyobb kinyilatkoztatást rég olvastam már a mainstream médiában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhhh, jó, hogy mondod. Nagyon durva...

      Törlés
    2. Jah, fényképeztem múltkor az egyik újságárusnál. :D Így is elég nyíltak, bár legközelebb talán már nyílatbban - persze kevésbé fantáziadúsan - azt írják majd meg, hogy "Egy szem MINDENT lát". :)

      Törlés
  40. A Piros Pirula Projektben is ha a PPP-t feje tetejére állítjuk, az 666. De ez biztos teljesen véletlen, és tök hülyeség, mert a feje tetejére állított P az nem is 6, hanem inkább b. És különben is, miért lenne benne a 666?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 666 az a sátán száma nem? Mondjuk itt fejjel lefelé van, ez azt akarja jelezni, hogy felforgatod a munkáját? Vagy ennél azért többről van szó? De miért van benne a 666? Mondjuk a Vodafone logóban(ahol ki van írva ez egész szó, hogy vodafone) is a harmadik szám az 9-es, de miért?

      Törlés
    2. Nem felforgatni, hanem a 666 ellenértékeit képviselni.
      Ha megfordítod az egy dolláros piramisát, máris a nép lesz felül.

      Mellesleg helyes, hogy így kiszúrtad.

      Törlés
    3. " Mert ez egy embernek a száma"

      „Woe to You Oh Earth and Sea
      for the Devil sends the beast with wrath
      because he knows the time is short
      Let him who hath understanding
      reckon the number of the beast
      for it is a human number
      its number is six hundred and sixty six.”

      ...666 AZ EMBER SZÁMA ...pontosabban a 6-os
      a jelenések könyvét értetik szándékosan félre: ember képében fog megjelenni ...melynek száma nem hatszázhatvanhat hanem hat, hat , hat .... mintha a tanksapka is így számolna ;-)

      de az is lehet, hogy az egész full átverés, mert csak az egyház ismeri az eredeti biblikus anyagokat...

      Törlés
    4. Az nem azt jelenti, hogy az ember száma, hanem hogy emberi szám.

      Törlés
  41. Repülős merényletért sem kell a szomszédba menni, úgyhogy nem kellene vádolni a 1990-es évek végi akciófilmeket, mert:

    mi is van Tom Clancy 1994-es regényében?

    "However, an embittered Japan Air Lines pilot—driven mad by the deaths of his son and brother during the previous conflict—flies his Boeing 747 directly into the U.S. Capitol. Nearly the entire presidential line of succession is eliminated; Ryan, who had just been confirmed as vice-president moments before, narrowly escapes the attack and is immediately sworn in as president....
    n the aftermath of the 9/11 terrorist attacks, Tom Clancy commented on CNN about the very close similarity between the events in the novel and those attacks"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Debt_of_Honor

    Tom Clancy, 1991
    Na, mi van benne vajon? Arabok, palesztinok, terroristák, atombomba
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sum_of_All_Fears

    Nem kell azt hinni, hogy a langyos vizet is a 24-gyel találták fel :-)

    VálaszTörlés
  42. Nagyon korrekt post, csak annyit tennék hozzá, hogy az információt arra kellene használni, hogy az egyén teljesen független lehessen.
    A THRIVE mutatja be ezt részletesen, de mindenki megértheti a fontossági sorrend alapján:

    1. ENERGIA (mindenre használható, ennek előállítási, hozzáférési módjai a legfontosabb információk, az ún. szabadenergia előállítása ma még betiltott információ)

    2. ÉLELMSZER (termelési módjai, az ember számára szükséges anyagok előállítása, annak az információnak a birtoklása, hogy pontosan mik is ezek az anyagok, lásd pl. B17 Vitamin)

    3. EGÉSZSÉGÜGY (ez szorosan kapcsolódik az előzőhöz, de pl. az, hogy az ún. földsugárzást nem tudjuk kimutatni az is okoz eü. problémákat, ez pl. az 1. ponthoz kapcsolódó információhiány)

    4. OKTATÁS (az előző 3 pontban felsorolt információk eljuttatása mindenkihez, se több, se kevesebb. Nem írók, költők, hadvezérek és hasonló semmirekellők születési és elhalálozási dátumai, sem pedig káros tevékenységük tételes felsorolása, sem a meghamisított történelem és fizika "oktatása" az iskolákban, mert az nem oktatás, hanem agymosás. Mindenki tegye fel magának a kérdést: miért azt oktatják, hogy akámelyik költő mikor mit írt, ki volt az aktuális "múzsája", miért nem azt, hogy a Föld, mind rendszer, hogyan működik, mennyi energiára van szüksége az itt lakó emberfajnak, és végül, de nem utolsósorban: mi lesz 100 év múlva. A SCI-FI vajon miért van 100%-ban kitiltva az oktatásból? Még a végén más jövőképe alakulna ki a kis nebulóknak, mint azt szeretnék? A következő generáció teljes átalakítása 20év. (ennyi kell ahhoz, hogy a megszülető humanoid egy teljesen új világképpel induljon neki a nagyvilágnak, most még vannak élő tanúk az 50-60évvel ezelőtti világról, de a f*szbuk generáció sz*rik rá, nem valószínű, hogy éjjel nappal Drábik-ot, Bogár profot, meg pirus-pirulát olvasnak)

    5. Az összes többi a szórakoztatóipar része, az úgynevezett művészetek is, talán csak a zene lóg ki egy kicsit ebből.

    Az információ mindebben a közvetítő, mint a pénz a gazdaságban.

    Volt még egy régi felvetésem, de sehova sem sikerült beírnom, mert azonnal törölték:
    az egyén ma csak akkor lehet viszonylag független, ha kihasználja a rendszer lehetőségeit, vagyis csapatba szerveződik, és mint nemzetközi (offshore) részvénytársaság működik. Nem véletlenül a leggazdagabb falu a világon egy ilyen rendszerben működő közösség, KÍNÁBAN. (igen ott:http://hvg.hu/ingatlan/20111010_felhokarcolo_kinai)
    Ehhez kb. 500-1000 ember kellene hazai viszonyok között, de a teljes vagyonukkal be kellene szállni, ami min. 10millió Ft/fő-t jelent. Saját földterület, kvázi saját miniállam, (lehetne a neve Ewokfalu-2000, vagy utópista-futurista miniállam) azon saját tulajdonú erőmű, kórház, iskola, és mezőgazdaság, hogy ne legyen kiszolgáltatva a stratégiai ágakból, és legyen cserealap, hogy pl. processzort, meg plazmatv-t legyen miből venni. A külsős cégekkel, szolgáltatókkal már mint egyenrangú fél (Zrt) lehetne tárgyalni, messze mari néni-pista bácsi színvonal felett. A részletek még kidolgozás alatt, de mindenki írhatna hozzá, ha van ötlete.

    VálaszTörlés
  43. nemet kell mondani, büntetni kell, sulykolni kell, harcolni kell, továbbá 1 forint=1 szavazat

    VálaszTörlés
  44. ENSZ csúcs: Gyerekeink, mint „klímaváltozási ügynökök”?
    http://jovonk.info/2012/12/11/ensz-csucs-gyerekeink-mint-klimavaltozasi-ugynokok

    VálaszTörlés
  45. http://www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4

    Az Élőlánc és a Váralja Szövetség 2012 májusában petíciót indított a magyar föld védelmében, Dr. Ángyán József programját támogatva. Azt szeretnénk ugyanis, ha a termőföld a gazdálkodó, helyben élő embereké lenne, nem pedig tőkés társaságoké.

    2012-ben magunk sem gondoltuk volna, hogy milyen nehéz küzdelmet kell vállalnunk. Mi azonban nem adjuk fel, tovább harcolunk és mindent megteszünk a föld védelmében.

    Az Élőlánc Magyarországért minden gazdálkodót és városlakót meghív december 16-án, vasárnap 15 órakor a budapesti Kossuth téren "Advent Magyarországért és a magyar földért" címmel tartandó rendezvényére.



    Hölgyeim, vajon csak a kompjúter mögött van nagy szánk, vagy a popónkat is felemeljük egy szebb jövő érdekében?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mi lesz a program? Aláírásgyűjtés népszavazás kiírására, vagy csak szimpla rommá fagyás a hidegben?

      Törlés
    2. Teljesen jó idő van. Gondolom, mint minden hasonló kaliberű tüntetésen: beszédek, hazaszeretet, aláírások, tudattágítás, et cetera.

      http://www.elolanc.hu/index.php/videkert/141-beszamolo/10483-elolanc-magyarorszagert-es-a-magyar-foldert

      gondolom nem lesz egy egész napos kaliberű esemény, de ha esetleg közölnek valami infót, akkor azt a linken meg lehet nézni

      Törlés
  46. Én szeretem a Piros Pirulát, és abszolút egyet értek magával a mondanivalóval, de van valami, ami nem hagy nyugodni. Kevés dologhoz értek sajnos behatóbban, és így ezekben a témákban nyilván megvezethető vagyok, viszont abban a néhány témában, amihez viszont értek, azokkal kapcsolatban a Piros Pirulán eddig kivétel nélkül mindig bődületesen nagy baromságokat olvastam. Egyszerűen lerí a magát tájékozottnak beállítani próbáló íróról, hogy fingja sincs róla, miről beszél. Nincs tisztában a valósággal, és valószínűleg a kereskedelmi tévékből veszi az ezirányú információit. Ezek után felmerül bennem a kétely, hogy a többi területen, amikhez én nem értek, de akár el is hihetem az író szavait, hasonló tájékozottsággal rendelkezik. Persze ez nem feltétlenül van így, de ha az előbb leírt tapasztalatból vonok le logikus következtetést, akkor sajnos igaznak kell vélnem.

    Ettől függetlenül magával a mondanivalóval, mint mondtam, egyet értek. Csak a konkrét "tények", amik a mondanivaló alátámasztására hivatottak, azokban nem bízom annyira. A következtetésekkel viszont szerintem sincs baj, az én személyes tapasztalataim is igazolják ezeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anno az RFID-vel kapcsolatos post-ban voltak bizonyos ferdítések, olyan feltételezett képességeket sikerült tulajdonítani a technológiának, amikkel egyszerűen nem rendelkezik. Persze attól még aggályos az egész jelenség, és ahogyan terjed, de egyáltalán nem ad okot akkora paranoiára, mint amit okoz néhány fejben.
      Ebben a posztban konkrétan a "hekkeléssel" kapcsolatban éltél néhány feltételezéssel, amik elég erősen holywood szagúak, és nem sok valóságalapjuk van. Egyáltalán nem olyan egyértelmű, hogy egy titkosszolgálati szuperhacker csak úgy bejut egy internetszolgáltató NAT hálózata mögött csücsülő otthoni r=1 felhasználó gépére. Ma már azért még egy szar windows-nak is vannak olyan biztonsági funkciói, amik ezt nagyon megnehezítik. Persze nem mondom, hogy teljesen kizárt, de azért nem így megy ez, ahogy azt leírtad.

      Persze nincs azzal semmi baj, hogyha valaki nem ért az informatikához, elvégre emberek vagyunk, és lehet, hogy az összes többi területen, amikhez meg én vagyok hülye, azokhoz tényleg értesz. A fenti megjegyzéssel csak egy, az agyam sötét sarkaiban felmerült kételynek adtam hangot :).

      A Hacktion-nel kapcsolatosan is van néhány észrevételem, de ez már nyilván szubjektív, nem pedig konkrét tényekről van szó. Aki ismeri a Hacktion első két évada írójának munkásságát (Fonyódi Tibor), az legalábbis elég erős fenntartásokkal merné csak kimondani azt, hogy az író a háttérhatalom embere. Persze ebbe is bele lehet magyarázni, hogy csak a háttérhatalom akarja elérni, hogy ezt higgyem, de ezt mindenbe bele lehet magyarázni. A Hacktion első két évadában az író elég erősen pedzegetett olyan "szemnyitogató" témákat, amikről itt a blogon is gyakran van szó. Én nem tartom kizártnak, hogy az volt az egyik fő oka annak, hogy az írót leváltották, és új arculatot adtak a sorozatnak (mellesleg sima szappanoperává degradálva ezzel), hogy ez az ébresztgetés szúrta a szemét bizonyos köröknek.

      Törlés
    2. Látom, értesz hozzá.
      Azt megkérdezhetem, ha virtuális gépen megyek ki az internetre, a számomra fontos információkat viszont a "valódi gépen" tartom és nincsenek a két gép között megosztott könyvtárak, akkor ha esetleg meghekkelik a virtuális gépet, akkor át tudnak jutni a "valódi" gépre is?

      Törlés
    3. A legtöbb infót nem billentyű jockey szemüveges, kockásinges hackerek módszereivel szerzik, hanem social engineeringgel. pl. phising, vagy ügyfél: telefonálhatok egyet, és már kéri is a IT helpdesktől a jelszó resetelést. Vagy hoznak egy új hálózati fénymásolót (ami a scannelt fájlkat másoknak is elküldi), vagy ingyenes, expon osztogatott pendrive-on pici boot program jelentgeti a későbbi tartalmat másnak is. Vagy billentyűzet kábel és a gép közé reggel az áll szerviz szakember betesz egy gólya viszi puffert amit másnap kivesz, munkahelyi internetezésnél XSS kihasználása, stb.

      Ehhez képest őrület mennyit költenek a legritkább, legfeltűnőbb és ezért legnehezebb hack ellen: password bruteforce. a vállalati egzotikus password szabályoktól már hányok, de az elfelejtett jelszóhoz sok helyen elég egy beazonosítás nélküli telefonhívás a rendszergazda felé aki készségesen reseteli passwordre, username, vagy még ki is mondja:)))


      hunsabre

      hunsabre

      Törlés
    4. Soha nem írok le olyat, aminek nem jártam nagyon alaposan utána. Biztosítalak, hogy az RFID mindent tud, amit mondtam (és már 20 ével ezelőtt is tudta, csak fokozatosan akarják bevezetni)

      2)Senki nem mondta, hogy xy rendező vagy producer "a háttérhatalom embere".
      Ez nem így működik, hogy a háttérhatalom megkeres, hogy "szevasz, mi vagyunk a háttérhatalom, akarsz-e nekünk dolgozni?"

      Ez úgy müködik, hogy be van rakva egy ember kulcspozícióba, aki eldönti melyik film kaphat támogatást. Melyik kerülhet képernyőre. Lásd Vajna bácsinál van most a magyar filmek támogatásainak megítrélése és "az utolsó vágás joga" (még a végén, miután elkészül egy film, akár teljesen átvághatja másmilyenre).

      Aztán bejön hatszáz javaslat sorozatokra, filmekre.. és láss csodát az kapja meg a támogatást, amelyik terrorelhárítós, és amelyik hajlandó olyan színben feltűntetni a dolgokat, ahogy szeretnék.

      Én is már kaptam állásajánlatot a médiában.
      Annyi lett volna a feltétel, hogy megmondták milyen témákkal kellene foglalkoznia a produkciónak. Csak én meg azzal a témával nem szerettem volna foglalkozni.
      Gondolom hát megkapta más a lehetőséget...
      A témákkal, amikkel meg én szeretnék foglalkozni, azzal meg ők nem akarnak foglalkozni.
      Úgyhogy marad a youtube... (Illetve lassan már az se, már onnan is kezdik letörölgetni...)

      Törlés
  47. Te jó isten ezt még végiggörgetni is sok(k)!!! :) Most neki állok:)

    VálaszTörlés
  48. Na, most teljesen egyet tudok érteni Pirulával, ami a lényeget illeti. Nagyon fontos, amikor leírja a cikk, hogy ha valaki nem hisz az nwo létezésében a 2001 óta zajló események akkor is zavaróak! Igen! Én, mint tudjátok, nem vagyok az nwo és a hasonló összeesküvés-elméletek híve, és elfogadom, hogy a terrorizmus és a hasonló veszélyek niatt bizonyos szigorításokra szükség van, akár az internet esetében is. Sőt még azt sem gondolnám, hogy a mostani események célja az internetes terrorizmus ürügyén a diktatúra bevezetése lenne, és a szabadságjogok eltörlése. DE! Mi van, ha egyszer valóban olyanok jutnak hatalomra, akiknek a célja nem a mi biztonságunknak a megőrzése, hanem a szabadságunk teljes kiiktatása! Akkor már készen lesz számukra a rendszer ehhez! Meg persze a mostani vezetőket sem tekinthetjük monolit egységnek! Egyrészt ugyebár az amerikai technológiához mondjuk Észak-Korea is hozzájuthat, emellett ugye minden kormány használhatja másra és másra a rendszert, sőt még az alsóbb vezetők is, ha nem kapják el őket! És most is vannak olyan esetek, hogy az ellenzéket hallgatja le a titkosszolgálat!
    Azzal nem értek egyet, hogy a titkosügynökök munkájuk nagy részében saját honfitársaikat hallgatják le: egy jogállam a valóban extrém, tehát a hatalom erőszakos megragadását célzó elemeken, vagy ilyen gyanúba keveredőkön kívül nem hinném, hogy annyira basztatnák a saját népüket (kivéve: a fent említett, kivételes politikai eseteket). Az meg a munkájuk része. Ennyi önkontrollt én feltételezek róluk. Szintén nem hiszem, hogy Magyarországon ma olyan lehetőségeik lennének, mint pl., amiket a Patriotic Act engedélyez Amerikában! Ha van erre bizonyíték, azt örömmel venném (pl. az említett EU-s biszbasz). Érdekes dolog ez is, hogy a titkosszolgálat valóban ellenellenőrizetlen, de, ha meg ellenőriznék, akkor nem lenne értelme, hiszen, ha nyilvános lenne a működése, akkor pl. a terroristák is ismerhetnék a lépéseiket! Éppen ezért fontos, hogy meglegyen a szigorú alkotmányos korlátozásuk! Semmi szükség a Patriotic Act-féle szabályozásra, és nem szabad engedni, hogy ők a fejünkre nőjjenek! Igaza van Pirulának: nem adhatjuk a szabadságot a biztonságért!

    VálaszTörlés
  49. Teljesen jó és logikus dolgokat leírsz az elején. Egy baj van: agyonvágod a vége felé hülyeségekkel. Nem kell mindenhol a sátánistát keresni, az MI6 logója teljesen más, nézz csak utána( nem hiszem hogy most változtatták meg)
    A másik az meg az a véleményed, hogy nagy cirkuszt csaptak ,,fizetett aktivisták". Hát jónéhányat ezek kozül ismerek, egyik sem fizetett, és amire te gondolsz az gondolom gyöngyösi márton felszólalása a parlamentben. Ugyan kimagyarázta magát, de eredetileg azt mondta hogy össze kellene írni hány zsidó származású tag van! Nem egyenlő az állampolgársággal. Hogy kesőbb hogy próbálta meg megmagyarázni, sajnos ebben a helyzetben-egy képviselő felszólalásáról beszélünk- már nem nagyon számít se nem hihető. Emlékszel hogy kezdődött a holokauszt? Na erről kérdezd meg mondjuk a te nagyszüleidet, meséljenek egy kicsit erről! Számbavétellel, listázásokkal. Teljesen egyetértek hogy mostanság mindenkiről ki lehet deríteni gombnyomással hogy milyen állampolgárságú-de ez nem ugyanaz a fogalom hogy zsidó e vagy nem ! Kicsit nézz utàna a dolgoknak. Attól még hogy beirod hogy MI6 logo és a 6 odik találatra kijön a neked tetsző szabikőműves piramis, nem kéne messzemenő következtetéseket levonni. Én érdeklődő vagyok ezen dolgok iránt de meg kell szűrni az összeesküvés elméleteket is. De téged mindig elragad a gépszíj és a szimbólumoknál és a számoknál túlságosan messzire mész, ráadásul a hamis tudat hogy az ,,igazságot nyújtod" teljesen nagyképű stílust kever az írásaidba. Az utolsó ,,összegzést" meg nyugodtan kihagyhattad volna-megnyugtatlak hogy nem hisztériakeltésről volt itt szó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondod kedves Névtelen,h meg kellene szűrni az összeesküvés elméleteket, de hogyan!? Egy idő után ez olyan mint a kirakós, mindenhol a játék darabjait találjuk meg,legalábbis én így látom. Gyöngyösi Márton ha jól tudom Dublinban és Nürnbergben tanult.A hivatalos életrajz szerint: „(Gyöngyösi Márton) 2004 decemberében hazaköltözött Magyarországra. 2005 februárjától adótanácsadóként dolgozott a KPMG magyarországi leányvállalatánál, a budapesti cég banki és pénzügyi részlegén. 2007 augusztusa és 2010 január­ja között az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cégnél volt társasági és nemzetközi adószakértő a cég budapesti irodájának adóosztályán.” Ebben semmi nincs még elrejtve, mondhatnánk! De lehet töprengeni. Érdeklődő lévén kérlek,h olvass bele esetleg Simon W. életrajzába 1 kicsit másképp!
      http://www.scribd.com/doc/100671590/Simon-Wiesenthal-s-Lies
      és lehetne még sorolni,Patton tábornokkal,Kennedyvel,911-el, több amerikai magasrendű politikai tanácsadók kettős állampolgársága, stb....
      Ne érts félre! A számbavételek,listázások voltak és a Gyöngyösi kapcsán elég erősen utaltak is ezekre. De kik és miért akarták mindezt? Képbe illő lenne az "oszd meg és uralkodj" elv itt is?


      Törlés
    2. Gyöngyösi úr szándékosan rosszul fejezte ki magát, direkt mondta az "izraeli állampolgár" helyett, hogy "zsidó" , így legalább hosszú időre lekerül a téma a napirendről, pedig ez tényleg fontos információ lenne a választópolgárok felé. Lehetett tiltakozni, tüntetni, erre figyelt szinte az egész ország. Még most is beszédtéma sok blogon, sőt a mindennapi beszélgetésekben is, pedig valószínűleg csak el akarták terelni valamiről a figyelmet.
      Ügyes, mondaná Kohn bácsi, két legyet egy csapásra.

      Törlés
  50. Ami a WINDOWS biztonságát illeti: már a Win95-ben is találtak több helyen NSA kódokat, ami azt jelenti, hogy bele van építve a hátsó kiskapu (mégiscsak billgéccről beszélünk, tőle meg ez nem meglepő) hogy az National Security Agency (no such agency hahaha) egyszerűen belép a gépedre, ha tetszik, ha nem, szerintem erre profi hekkerek is képesek, láttam már szoftveres tűzfalon, vírusirtón, winXP saját tűzfalán úgy átlépő ál vírusirtó szoftvert, hogy azt még az ügynökség emberei is elismernék. Ami megbízható, az az adatforgalmat jelző LED villogása a routeren, ha pl. semmilyen webböngésző program nem fut, és minden adatforgalmat generáló windowsos szolgáltatás le van tiltva, akkor ott valaki kívülről éppen vizsgálja a gépedet. VPN vagy saját belső háló lenne az ideális, pl. egy kisebb közösség egy saját szerverrel, profi tűzfallal, mint egy nagyobb cég. (megint a Zrt tudja megvédeni magát, az egyén nem)

    VálaszTörlés
  51. Más állampolgárságú egyének egy országban potenciális ügynökök, képzeld el egy hadseregben az ellenség katonáit álruhában. Attól, hogy most nem fegyverekkel folyik a háború, az még folyik, megtévesztéssel, propagandával, megvesztegetéssel, agymosással, sőt szerintem genetikai ügyeskedéssel is, amiről ugyanolyan keveset tudunk, mint az okkult szinten folyó háborúról. (ahhoz ugyanis kevesen értenek, pl. Dr. Lukács Béla elméleti fizikus ért hozzá, de őt nem hívják a kertv-k, hogy az átlagembert felvilágosítsa, meg úgysem hinnének neki. A SCIFI itt jön be a képbe megint, de azt is kevesen olvassák, meg ma már teljesen értékelhetetlen szinvonalú, a tudjukkik átvették teljesen, olvass csak bele egy mai, meg egy 20éves galaktikába. A 2012 blog is sokat tehetne az ügy érdekében, de attól tartok az lesz a végük, mint az EARTGUARD-nak.)

    VálaszTörlés
  52. Nem keresgélem vissza :)
    1. Márton és a kettős állampolgárság.
    Ez egy több mint egy éves dologra való utalás volt.
    http://www.tmrsz.hu/2011/07/18/az-orszaggyulesi-kepviselok-3-a-tartotta-be-a-torvenyt/
    Az hogy hibás szóhasználat, vagy szándékos zsidózás volt, nem tudom megítélni,de mint néha élőszóban is felszólaló tudom, hogy ha szó szerint leír valamit az ember, a beszéd közben főleg, ha nem akar felolvasónak tűnni, hanem előad, eltér a leírt, megfogalmazott szövegtől. (ez alól természetesen kivétel, ha súgógépes kötelező felolvasás van, valószínűleg, mert olyanom még nem volt hála istennek :) )

    2. nem eset szó a megoldásokban az átláthatóságról (transparency) Ha olyan erkölcs-etikai életvitel szerint élsz, ami lehetővé teszi a teljes nyitottságot, felesleges adatot gyűjteni rólad. Én inkább ennek az elérést tűzném ki célnak, ugyanis ebben az esetben a legkisebb titkos adat másról, már biztosítja a fölényt. Ha minden perceddel-gondolatoddal isten és ember előtt el tudsz számolni, legyőzted a gonoszt.

    3. nem láttam a 24-et, nem is fogom megnézni :) (nincsenek benne űrhajók, ha tévednék szóljatok), de a kommentek alapján az jött le, hogy a főszereplő cselekedetei és mondatai nem teljesen fedik egymást. Ilyen esetben érdemes inkább a cselekedeteket nézni.

    4. alienexperiment
    az ewokfaluval teljesen igazad van, csak nem beszélni, hanem csinálni kéne.

    5. a paraszt szó ha jól tudom, csak Magyarországon és csak magyar nyelven pejoratív, és nem is olyan régen, cc 40-50. éve, amióta a kulák meg a paraszt az ostoba, és nem a termelő munkás osztályhoz tartozik, hanem a maga földjén szeretne magának termelni.

    Áldás

    Szakál

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam, hogy a működőképes EWOKFALU-2000-hez (utópista-futurista miniállam) minimum 500-1000 ember kell, lehetőleg olyan, aki ugyanazt akarja, és képes kb. ugyanannyival beszállni. (orvos, atomfizikus, mérnök-feltaláló jöhet csak szaktudással is)
      Én nem tudok beszervezni 1 embert sem, csak az ötlet jött, ehhez már egy németsándor kellene. (ő több 10ezer embert volt képes egy teljesen degenerált, sátánista, cionista szektába beszervezni, akkor egy adómentes, svájci színvonalú, stresszmentes, kifejezetten NEM sátánista miniállamba hányan jelentkeznének?)
      Ha tudod ezt hogyan kellene csinálni, akkor írd meg! (a beszervezést, toborzást, ki/beválogatást! A többiről van elképzelésem, sok scifit néztem/olvastam, az a kisebbik feladat, pl. hippiket, műszaki analfabétákat csak akkor engednék beválogatni, ha van valamilyen más , hasznos tudásuk, pl. orvos, de ma már az is műszaki kérdés, pl. a DaVinci gép jobban műt, mint a világ legügyesebb sebésze. Írók, költők, művészek egyelőre szerintem nem jöhetnének, amíg az alaptevékenységekre nincs meg mindenki, anarchisták, szélsőliberósok, felforgatók, beépülő ügynökök kiszűrésére kellene valami profi módszer.)
      A paraszt nekem azért nem tetszik, mert nem fejleszt (hogy könnyebb legyen a munkája) és nem tudja magát és a földjét megvédeni. (soha nem is tudta, ez csak a vadnyugaton működött egy darabig, de ott meg indiánirtás is volt mellé, de mindenkinek joga volt az önvédelemhez, ugyanolyan fegyverrel, arányosan, nem mint ma, hogy nekem zsebkés/gázpisztoly, a másiknak atombomba meg Raytheon ADS mikrohullámú fegyver)

      Törlés
    2. Remek ötlet, válogasd ki az "elitet" a többi meg had pusztuljon.

      Persze régen ezt a természet elintézte, nekünk nem kellett válogatnunk.

      Csak annyit hozzátennék, hogy a világon két embertípus él. Az okos és a bölcs ember.

      Az okos ember mindig logikus. Csak a logika és az ész érvek döntenek. Minden döntését a "legjobb" megvalósítása motiválja.

      A bölcs ember hasonlatos az okos emberhez. A különbség az, hogy a bölcs ember mindent szeretetből tesz. Így a döntéseit nem a logika és az ész érvek fogják meghatározni, és döntéseinek a hatása nem a "legjobb" megoldást fogják eredményezni. Elsődleges szempontja az egység. Döntéseit az alapján hozza, hogy azzal ne pusztítson, ha az elkerülhető. Amennyiben elkerülhetetlen, megteszi amit kell, de akkor is mérlegeli, hogy mekkora a pusztítás a haszonhoz képest, és szüksége van e a haszonra annyira, hogy pusztítson érte. Ez pedig alapvetően logikátlanná teszi a döntéseit.

      Nah az a "buta" paraszt ember ezért nem fejleszt. Nem azért nem teszi, mert nem tudná megtenni, hanem azért nem teszi, mert többet ártana vele, mint használna. Viszont, ha kitalál olyat, ami nem árt, hanem csak haszonnal jár, akkor azt megvalósítja.

      Az okos ember persze kitalálta az erőgépet, szántsunk azzal. 1000 ember munkáját vette el. Az okos ember kitalálta a műtrágyát. Igaz, hogy mérgezi a földet, a növényt és az ivóvizet vele, de "logikusabb", mert így a "legjobb" a haszon. Persze a növények legyengültek megjelentek a betegségek. Nembaj, az okos ember kitalálta a "növényvédő szert". Persze ez is minket mérgez meg a talajt és az ivóvizet, de nem baj, ez a logikus lépés a "legjobb" haszon érdekében. Aztán már a növényvédő szerek sem voltak elegendőek, kitalálta hát az "okos" ember, hogy majd ő beleszól ebbe az "ostoba" természetbe, és kitalálta a génmódosított növényeket.

      Aztán csodálkozunk, hogy 70 év az átlagéletkor?

      Én azt mondom, maradtunk volna inkább a "buta parsztnál"...

      Törlés
    3. Itt valami tévedés lesz, már a földműves is egy káros valami a vadászó, gyűjtögető emberhez képest, persze lehet ésszel is csinálni, pl. nem az esőerdőket irtom ki, hogy ott termesszek kukoricát meg szóját, hanem a sivatagot teszem termővé, ez utóbbi kicsit nehezebb, de állítólag a majomember felvilágosult, okos állat. (ha nem megy ésszel, akkor sokkal kevesebb ember lesz 100 év múlva)
      A bölcs ember mit fog tenni, amikor megvalósul az NDK egy XXI.sz.-i technológiával? Eleve miért hagyta? Ez nekem csak hippidumának tűnik.
      A mai technológia alkalmas rá, hogy szinte 0 szennyezés mellett eltartson ennyi embert, de az már nem fér bele, hogy mindezen ekkora profit is legyen. Ez is logika. Ha valaki itt jobban akar élni 100 év múlva, mint ma, akkor bele kell kalkulálni, hogy szennyezett környezetben, drága energia árak mellett csak a felső 1%-nak lesz jó. Ezen semmilyen bölcs nem segít. A "maradék" 99%-nak kell észretérni, vagy megy a szemétbe, ahova való. Ha tényleg helyi , bennszülött lenne az irányítás, akkor pl. a legokosabbakból alkotna egy csapatot, és megoldaná a legnagyobb problémákat:
      olcsó, szennyezésmentes energai mindenkinek,
      minőségi , szennyezésmentes élelmiszer mindenkinek, egyformán magasszintű eü. ellátás mindenkinek,
      ugyanez az oktatással.
      Az élcsapat megvan, csak pont nem ezen dolgoznak. (titkos katonak fejlesztése, multicégek fejlesztései, pénzek irányítása bizonyos kutatásokra, látjuk mi az irány.)

      Törlés
  53. az előbb EARTHGUARD-ot akartam írni.

    Kettős ügynök/nemzetbiztonsági kockázat témakörben ajánlott megtekinteni a Katona (The Soldier 1982) c. filmet, ott látszik , hogy izraeli ügynökök milyen szinten vannak beépülve az amerikai hadseregbe, egy atom robbanófejes ICBM irányítása felett átveszik a hatalmat, és ezzel maradnak az 1967 utáni területeken. (a filmben az oroszok akarják őket visszakényszeríteni a 67 határok közé, az amerikaiak is belemennek, de a beépült zsidó ügynökök akcióba kezdenek)
    http://www.youtube.com/watch?v=6QGIuFsPuEk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ez film is tele van lucifer szimbolumaival.Már az elején a kamion felrobbantásnál,látszódik a kerék felnin, az öt ágú kecske fej pentagramma és egész véletlenül ,pont a 2 szarv néz felfelé,ahogy baphomet szokott.Egyik oldalon olvastam szabadkőműves szimbólumokról,hogy ha a pentagramm a 2 lábán áll,mint a szocialista is ,akkor gonosz erőket hívatott megídézni,"segítségül" hívni.Ha viszont felfelé áll,akkor a jó erőket.Ezt nem értem,mert utóbbi esetben pont a baphomet alakzat jön ki a kecske fej,ami a kamion felnin is látható,ami ugyancsak nem mondható jónak...

      Törlés
    2. fordítva van, ha jól tudom: az öt ágú csillag az öt elem rendszert jelképezi, ahol ha a 2 ág lefelé néz (1 pedig felfelé) jelenti az 5. (szellemi) elem győzelmét a 4 anyag fölött, míg fordítva az elemek győzelme a szellemi erő fölött
      __/\__
      \ /
      /_/\_\
      egyébként erről már sok szó esett itt is, de a háttérhatalom a saját negatív jelképeit pozitívként próbálja az emberekre tukmálni(horogkereszt, peacejel), de azt hiszem nem helytelen a feltételezés, hogy mindig figyelnek arra, hogy ne legyen túlságosan pozitív (horogkereszt: jobbra forgatva hindu pozitív jelkép ami szimbolizálja a kaszt-rendszer optimális létét
      vörös csillag: pozitív lenne a felfelé néző pentagramm csak a vörös színnel erőszakossá válik
      peace-jel: lefelé nézve negatív, mivel a föld felé növekszik, ki is alakul belőle egy piramis aminek a tetején ugye egyedül van valaki míg a föld felé eső rész kitágulva sokunkat jelenti
      érdekes, megfordítva: egyetlen pontra épül az összes többi, fel néz, kitárul.. )

      Törlés
    3. A horogkeresztet nagyon nem találtad el.
      http://lmgtfy.com/?q=szvasztika

      Törlés
    4. de te se
      pavritti, nivritti

      Törlés
  54. Azért le a kalappal, hogy egyes "okostojások" mekkora energiákat képesek mozgósitani kedvenc sorozatuk vagy éppen idejétmúlt hitrendszerük védelmében. Akikhez most szólnék néhány keresetlen szót, biztosan magukra ismernek: ad 1) itt lenne az ideje észrevenni, hogy ezen a honlapon a világ legsürgetőbb problémáival foglalkozik mind PPP, mind a felelős hozzászólók, ad 2)ha a problémák feltárásakor egy-egy film, sorozat górcső alá kerül, akkor érdemes elgondolkodni a dolgokon, ahelyett hogy a "szent tehén" védelmében olyan teljes mértékben megalapozatlan kirohanásokat intéznétek PPP ellen, mint például hogy "arrogáns" vagy hogy "mindent tud". ad 3) ha számotokra fontosabb egy gagyi tv-sorozat vagy a saját, különbejáratú, kényelmes kis hitrendszeretek, akkor itt az idő elhúzni az RTL-Klub meg a TV2 elé, úgyis nagy valószinűséggel onnan érkeztetek. ad 4.) esetleg, hogy szembesüljetek a saját kicsinyességetekkel, előtte elolvashatjátok az alábbi linken szereplő irást Csendben készülget az Európai Egyesült Államok cimmel: http://www.origo.hu/nagyvilag/20121213-elozetes-az-europai-tanacs-decemberi-csucstalalkozojahoz-eurovalsag-kozos-bankfelugyelet.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ad.1. A 24-et sem a TV2, sem a Retekklub nem adta le, erről ennyit.

      ad.2. Ez nem személyes dolog, nem neveztem PPP-t sem mindenttudónak, sem arrogánsnak, úgyhogy ezt nem veszem magamra. De ha hibát veszek észre és azt kijavítom, akármilyen apró-cseprő legyen is az a "nagy ügyhöz" képest, légy szíves ne kérj arra, hogy hallgassak róla és egyből azt feltételezed, hogy ez személyes lejárató támadás PPP vagy az "ügy" ellen. Mert ha így van, hogy a hibákat nem "szabad" észrevenni és kussolni kell és bólogatni, akkor ez az "oldal" sem lesz semmivel sem jobb, mint a "külvilág". Erről ennyit.

      A 24-et pedig azért védtük meg, mert nagyon izzadtságszagú belemagyarázás volt PPP részéről, teli tárgyi tévedésekkel. Ez nem jelenti azt, hogy a 24-et szeretni kell. Értem?

      Törlés
    2. A Lone Gunmen filmsorozat WTC-s része sokkal inkább beleillenee PPP elméletébe, mint a 24, merthogy fél évvel korábban benne volt a jelenet.

      Csakhogy PPP nem foglalkozik, vele, nem is ismeri, mert a magyar TV-k nem vették meg ezt a sorozatot.

      Kár, hogy PPP nem nagyon válaszolgat a kommentekre. Már adtam neki egypár tippet (Lone Gunmen filmsorozat, Tom Clancy regények), ami sokkal jobban használható lenne, mint ez a bősz huszonnégyezés.

      Törlés
    3. Nem is fogják, a kedvenc sorozatom, kár, hogy a hekkerek itthon kicsit sem hasonlítanak rájuk. (vannak egyáltalán?)
      A WTC-s rész viszont inkább csak a gondolat elültetése volt, hogy a tornyokba bele fognak csapódni repülőgépek. A legújabb kutatások alapján csak hologramok "csapódtak" be, az épületek lebontása valami teljesen új katonai fejlesztéssel történt: http://www.richplanet.net/rp_genre.php?ref=76&part=1&gen=2
      (a környező utcákban parkoló autók spontán elrozsdásodása vezetett nyomra)
      A feszített acélszerkezetet a repülőgép szárnya soha nem vágná el, pont fordítva történne: rajzfilm fizika. A porrá váló épület nem termittel robbant fel, mint azt a beépülő ügynök Steven Jones (Alex Jones is őt nyomja) propagálja. (nincs meg a leomló sokmillió tonna épület, csak bokáig érő por volt a helyszínen) Ez azoknak van kitalálva, akik a hivatalos mesét nem veszik be, de ettől ez még nem a valóság. Az irányítás többszintű védelmet épített a valóság ellen, aki az elsőn átrágja magát, az csak a következő hazugságot látja meg, valóság sokkal mélyebben van, nem véletlen, hogy 10év információgyűjtés kellett az energiafegyver/hologram elmélet kialakulásához.

      Törlés
  55. Nahát, nahát, milyen érdekes.... Nem jön be a Hour of the time oldalon az Cooper mp3 collection rész. Pedig néhány napja működött. Ezt írja ki: 404 (Page Not Found) Error
    Lehet, hogy valakik kavarnak valamit a háttérben?
    Viszont az is lehet, hogy tévedek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Torrenten fent van! (még)

      Törlés
    2. Nem szükséges. Csak letöltöttem a Mystery babylon sorozat szöveges változatát, és össze akartam vetni a hanganyaggal, hogy a fő címek egyeznek-e. De a hanganyagot már megtaláltam más oldalon.
      Csak azért említettem, hogy milyen "véletlen" hogy nem érhető el. A kérdés csak az, hogy tényleg valami véletlen hiba az oka, vagy valakik tettek róla.
      Ha már így szóba került a cikkben az internet-cenzúra.

      Törlés
  56. Kíváncsi lennék egy posztra a szuperhős mozikról karakterekről, képregényekről... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az X-MEN legutóbbi része (first class) a legjobb: az amerikai/angol-zsidó csapat közös erővel kicsinálja a sokkal kisebb, de sokkal okosabb német(náci) csapatot, és átveszi az irányítást, rögtön utána a zsidó vezetés a saját csapatával ki is válik, és mindenkit ki akar csinálni. (gyakorlatilag a zsidó bosszúállásról/hatalomvágyról szól)

      Törlés
    2. Mások már leleplezték őket.
      http://kotvefuzve.postr.hu/kepregenyes

      Sőt! Még egyszer, mert ez nagyon FONTOS!!!
      http://kotvefuzve.postr.hu/kepregenyes

      Törlés
    3. Érdekes, mondjuk kinézetre az összes szuperhős 100% árja, kampósorrú, görbehátú kopasz, az max. az ellenség lehet. Az egyik kommentelő linkelte be ott, nagyon kemény anyag: CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!!!!!

      http://www.youtube.com/watch?v=lepteZrmY9k&feature=related

      Ennyit a katolikusokról, igaz a zsidók vezetik őket is, tehát nincs min csodálkozni. (mindenhol átvették a kulcspozíciókat, onnan meg már szabad a pálya, a buddhista és sintoista kivételével, még a Nobel-díjakat is úgy osztják ki, hogy egy zsidó, egy nem zsidó, ha tényleg ennyire okosak lennének, nem csak hatalom és pénzéhesek, akkor már régen a Holdra járnánk weekendezni. De a jövőről a jehovás sátánistáknak nagyon más elképzelésük van, nem az utópista-futurista hitech világ az amit szeretnének, hanem valami piramis struktúra, ahol káosz van, de mindeki fizet adót, és a pénz az isten, jehova felirattal és valami zsidó képével. Rotschildéval?

      Törlés
  57. most komolyan a wikipedia-ról linkel itt mindenki? ez vicc, gyerekek:) szerintetek az hiteles forrás?
    mellesleg PPP nem az MI6 logót mutatta meg, hanem az MI5 régi logóját, de ez oda is van írva. Nem őt védem, de amíg nem tanultok meg rendesen olvasni, ne oktassatok ki senkit.
    A heckelésről meg annyit, hogy gimiben az egyik haverom gépét meghekkelte egy "jóakarója", aki féltékeny volt, hogy a srác versenyeket nyer és sikeres. És nem hinném, hogy 18 évesen egy, az informatika oktatásban igencsak gyengélkedő iskolában olyan sok minden tudásra tehetett szert. Jó, nyilván utánaolvasott, hogy kell, de nagyon könnyen ment neki. Minden info-t leszedett a gépéről és olyan smst is tudott küldeni aminél nem jelent meg szám. Ez 8 éve volt. Képzelhetitek mostanra milyen szinten lehet ezt művelni. Kézzelfogható tényeket meg SOSEM fogtok kapni, mert pont arról szól az egész, hogy az interneten minden ömlik rád és nem tudhatok mi igaz és mi nem. Atól, hogy valami közelebb áll a nézeteidhez, még nem biztos, hogy igaz. Ezt jegyezzétek meg. Hinni sok mindent lehet, de elhitetni még annál is többet. Én annak a híve vagyok, hogy elolvasom mindig, amit PPP ír, de nem veszem készpénznek, továbbgondolom és biztos, hogy nem jó irányba, mert az igazságot senki sem tudhatja, csak az Isten és a Sátán. Vagy kételkedünk, de akkor mindenben, vagy elhiszünk valamit és onnantól már megvezethetőek vagyok. Mert bármi lehet hazugság. Amíg nem állsz szemtől szemben valakivel és nem látod a szemét és kisugárzását, nem tudhatod, hogy igazat beszél e. És még akkor is lehet, hogy megvezethet! Szóval csak óvatosan. Ne csak PPP-ben kételkedjetek, hanem a saját józan (?!) ítélőképességetekben is. Mert az ítélőképességeteket a rendszer szocializálta, hiába nyílt ki a szemed. Jól ki lett találva ez az egész, az már biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "MI5 logó (piramissal, csúcskővel, szemmel)"
      Hol van odaírva, hogy RÉGI logó? Még a környező mondatokban sem szerepel.

      A wikipédiáról miért ciki linkelni? Az alapdolgokban nem tud hazudni (ki mikor volt elnök, melyik filmet ki rendezte, mikor született meg az ÁVH, mi a logója az MI5-nak és MI6-nek :-), az persze más kérdés, hogy milyen értelmezési keretbe helyezi vagy milyen magyarázattal látja el.

      Törlés
    2. A wikipédia is pont olyan, mint bármi más, hozzáértéssel kell használni, nem pedig Se Hall, Se Lát Dömötör módra.

      Olyan cikket én sem linkelnék be, ahol azt írnák, hogy VIII. Béla volt az első magyar király :-)

      Törlés
    3. Nem értem a gondotokat:

      https://www.google.hu/search?q=mi5+logo&hl=hu&safe=off&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=rgfLUOG4PMbVsga8l4AI&sqi=2&ved=0CC0QsAQ&biw=1680&bih=925

      Itt van minden.

      Törlés
    4. "Itt van minden."
      Igen, minden igazi és hamis logó...

      Google képkereséssel hogy tudod kideríteni, hogy melyik az igazi logó és melyik a kamu, amit valaki csak viccből felnyomott a netre? És az igaziak közül hogyan tudod kiválasztani azt, hogy melyik mikor volt használatban?

      Ennél azért némileg bonyolultabb ám a problémakör...

      Törlés
    5. http://encycl.opentopia.com/term/MI5

      Törlés
    6. Kedves Sharklady87!

      "most komolyan a wikipedia-ról linkel itt mindenki? ez vicc, gyerekek:) szerintetek az hiteles forrás?"

      Hiába próbáltál más forrást keresni, te is csak visszajutottál a luciferiánus-szabadkőműves elnyomás alatt sínylődő Wikipédiához :-)
      Mert mi is áll az optentopia cikk legvégén, apróbetűvel?

      "From Wikipedia, the Free Encyclopedia. Original article here. Support Wikipedia by contributing or donating.
      All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License See Wikipedia Copyrights for details."

      Némi különbség ugyan van, de egész bekezdések megegyeznek.

      Na jó, a régi logó tényleg nincs meg a Wikipédia szócikkben :-)

      Törlés
  58. elnézést a helyesírási hibákért, kiborít ez a szilikon billentyűzet.....

    VálaszTörlés
  59. Nem ide vág, de ajánlok valamit nektek:
    Rise of the Guardians

    Ez az egész "mese" egy szimbolista történet mesélés. Ha az ember úgy ül oda hogy most mögé lát a filmnek, és nem mint gyerek mese, az álla leszakad.

    A filmet fordítva kell nézni: mi az emberek = szurok, a sok sötét ló azok akiket nem tudnak elzárni a valóságtól.
    Az 5 elem az álomban tartók, akik nem engedik, hogy lássuk amit lehet az igazi ellenségek.

    Röviden ahogy én értelmeztem. Van egy társaság akik a gyerekek állmait védik (ők a rosszak, álomban tartják őket). Lehet látni ahogy az egész világot ellenörzik, a Holdról kapva utasításokat, ezt többször is kiemelik. (Hold: "tegyük fel a kérdést róla tisztelt hallgatóság, Létezik még egy olyan kisbolygó az átalunk ismert univerzumban, ami szinkronikusan mozog forgástengelyén a bolygójával? Vajon mért nem táláltunk még egy ilyet ??? A válasz Önökre vár a kérdést már feltették." Egy harwardi professzor)
    A csoportjuk jele: G ott van a beavató könyvükön, a fő épületükben.
    A szertartásuk olyan mint a szabadkőműveseké, amit két részletben kapunk meg.
    Mikor eltemetik egyik taguk, egy háromszög tetejére helyezik a fényét...
    Sarki fény... Húsvét sziget szimbolisztika.

    Aki éveken át ezzel foglalkozott annak ez az egész egy orgia lesz szimbólumokból. A gyerkőcöknek meg egy agymosás, hogy féljenek azoktól akik látják az igazságot és hogy ne higyjenek benne.

    "Neveld a gyereket, és tiéd lesz örökre."

    VálaszTörlés
  60. A lényeget lehagytam. A konlúzió valami olyasmi lehet, hogy felülkerekednek majd ezen, nem kell félni. Ahogy azt a felébredtek megemlítik "Nem lesz több karácsony (mert már látjuk az igazságot)". Kialszanak a fények, az is roppant érdekes, hogy mutatják a kontinenseket, ahogy kialszanak rajtuk a pontok, mikor visszaszámolva öli le őket. De aztán majd megint visszajönnek.. Figyeljétek hol mutatja a földgömbön az új fényeket..., és minden rendben lesz csak előbb kiiktatnak minket, a feszülő éket.

    Ezzel a filmmel megértettem végleg, miért lényeges ez a szimbolika így mutogatni a dolgaikat, a betanításunk része... zseniális. Lassan azért leszek öngyilkos, mert egyetértek velük, hogy én csak aggatok nekik, és én azt szeretném ami nekik a legjobb...

    VálaszTörlés
  61. ppp kiváló gonzókat irsz "neked irói vénádvan irnod kellene" különben nemis hiszem hogy nemirsz valahol valamilyen formában . hapedig ténylegnemirsz sehol akkor jelentkezz valahová. elismerésem
    köszi éhes nyúl
    ha esetleg válaszolnál megadom a z emailcímemet is csak kérned kell

    VálaszTörlés
  62. Hatalmas pacsi a cikkért, de a többiért is!
    Jól összefoglaltad, nem is volt hosszú! Még!

    VálaszTörlés
  63. Offtopic...
    Megszavazták az EU bankuniót. Magyar részvételről egyelőre nincs hír.
    http://deansdale.blog.hu/2012/12/14/bankeunio

    VálaszTörlés
  64. Szakmai továbbképzés: http://www.youtube.com/watch?v=dxnp2Sz59p8
    Az NSA módszereit ismeri belülről, ha az említett rendszert kiépítik, akkor egy NDK szerű világ lesz, csak XXI.sz.-i technológiával, ahol mindenkiről fognak tudni mindent. Ma már nem kell annyi ügynök, mint az NDK-ban, mindehol kamerák és elektronikus nyomok vannak, bármit csinálsz. Kp használat és biztonsági kamerákon a felismerhetetlen kinézet (sapka napszemüveg) ajánlott, facebook-on pedig valami hihető, de nem valós kép kialakítása javasolt. A kapcsolatokat gráfként több dimenzióban elemzik, ezt nehéz kicselezni, szerencsére az EU-ban erre se pénz, se szakember nincs.

    VálaszTörlés
  65. Egyszerűbb, és nekünk esélyesebb lenne egy új országot alapítani (EWOKFALU-2000), mint ezt a velejéig rothadt vezetést innen kipucolni:
    (ügynökök olyan mélyen beépültek, hogy minden kulcspozíciót kézben tartanak)
    http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=totkokszolgak&MN=Joghalo&LN=Hungarian

    A rendőrség, ha akarna sem tudna tenni semmit, a NSA kiugrott matematikusát sem tudta még kihallgatni sem az FBI, mert nem volt meg a megfelelő szintű engedélyük azokhoz az államtitkokhoz, amikről beszélt. A 3 betűs ügynökségek "istenigazolvánnyal" mozognak a sok gyalog között, még Magyarországon is.

    VálaszTörlés
  66. Ezek nem igazak, nézzetek meg egy MMA-t inkább ott folyik az igazi harc.

    VálaszTörlés
  67. A mostani amerikai iksolai lövöldözés(27 áldozat),pont várható volt,mert most akarják az USA teljesen bedönteni és elvenni az emberek szabadságát.Erre már sokaknak próbáltam felhívni a figyelmét,hogy egyre több iskolai lövöldözés lesz és kisgyerekek lemészárlása,de azt hitték elment az eszem....És most itt van tessék ez a mostani szinte a legdurvább,27 kisgyerek halt meg.Szerintem a 20 éves elkövető,aki az anyjával is végzett még az eset előtt,programozva volt a CIA által.Gondolom a "007es Boond" féle titkos ügynökök már évek óta felkészíthették erre ezt a szerencsétlen srácot kapván egy telefonhívást egy kód szóval ,ami felélesztette második személyiségét és elkezdte bemutatni lucfernek az ember áldozatokat,az a durva,hogy a tudtán kívül...Obama közben "könnyeivel küzdve" jót nevetgél a háttérben Hillary Clintonnal a fehér házban.Nem tudom,de nekem úgy tűnt, a híradóban,mint ha a könnyeivel küszködne,hogy el neröhögje magát,mint Gyurcsány Ferenc tette a Vörös iszap katasztrófánál ha jól emlékszem....
    Obamának,nagyon kapóra jött ez a lövöldözés,amiből amúgy sincs hiány ott,mert így ürügy lesz,hogy elkoboztassa a fegyvereket az emberektől,úgymond teljesen lefegyverezze a militarizmushoz szokott lakosságot,hogy esélyük sem legyen lázadni,,ha jönnek "kötelező" H1N1 oltások és Fema deportálások a haláltáborokba....
    Mi véleményetek erről a újabb mészárlásról?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztán a lefoglalt fegyverek mehetnek izraelbe

      Törlés
    2. Egyértelmű elmeprogramozás volt... Gyurcsány a monori erdőnél történt vonatbalesetnél próbált meghatódni (http://www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg), de nem sok sikerrel. Obama műsírása is hasonló volt, legalább kent volna az ujjára egy kis erős paprikát, úgy hihetőbb lett volna.

      Törlés
    3. Columbo: Gyilkosság telefonhívásra

      http://www.port.hu/columbo:_gyilkossag_telefonhivasra_columbo:_how_to_dial_a_murder/pls/fi/films.film_page?i_film_id=68948

      Törlés
    4. Aki még nem látta volna, hogy sírnak a gyíkemberek...
      http://www.youtube.com/watch?v=FAtUS2Fel08

      Törlés
    5. Az egyesült államokban teljesen ex lex állapot van, már ha lehet egyáltalán törvényekről beszélni. Elgondolkodtam, hogy hol lennék nagyobb biztonságban, az USA-ban vagy egy háborús övezetben? Erősen kérdéses. Lehet, hogy pl a Gázai övezetben nagyobb a biztonság, mint pl New Yorkban.
      Nem tudom, mi lesz, ha ez így folytatódik... Ha tényleg igaz, amit a Jelenések könyvében írnak az utolsó időkről, akkor nagyon nagy bajban leszünk.

      Törlés
  68. Egyértelműen agymosott (az a qurva ügynökség) aki elkövette, de ez még kevés a fegyverviselés betiltásához, most akkor minden héten lesz egy ilyen? Kicsit sem lesz gyanús, hogy mindegyik öngyilkos lesz az akció után? Most még tele van fegyverrel az egész dél, nem lesz könnyű , ha deportálni akarják őket, ez nem európa, ahol málenykíj robotra simán elhajtottak 500ezer embert. Itthon csak a bűnözőknek van fegyvere. (képviselők, maffia tagok, polgármesterek, stb..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj,majd cserélnek.Európa lesz Amerika...már úgy is épül az Európai Egyesült Államok és ott majd felépítik Európát,málenkij robotot,Gulágokat és hasonló bolsevik nyalánkságokat.A lenin fiuk ott felsorakoztak már a Fehér Házban,Obama és Bush haverja már gondoskodtak ezekről...Ott miért ne hajthanának el milliókat,akár 100 milliókat is??Abbyi fema tábor van már ott,hogy az akkori náci németország potenciáját is felülmúlják,pedig azok tényleg nagyon kiépültek tömegével...

      ja ez pont olyan mint a norvég srác aki ugyanígy elkezdett lövöldözni,ő valahogy azért túlélte,nem szólt öngyilkosságra a programja...valamiért az illumianti életben akarta tartani,talán a per miatt vagy nem tudom miért volt ez nekik jó...

      Azt sem értem az anyja mit ártott az illuminatinak??Ez olyan hab a tortán feeling,had higyjék,hogy totál elmeháborodott volt szegény srác,hogy így bekattant?

      Hát igen az USA-ban nagy tüntetések várhatóak az kétségtelen,ha megpróbálják a fegyvereket erőszakkal begyűjteni...sokkal nagyobbak lesznek,mint a magyar egyetemistákéi,bár még ebből is lehet akár forradalom is,ha más szakszervezetek is csatlakoznak...márpedig, 2013 a tüntetések és forradalmak éve lesz van olyan érzésem...

      Törlés
  69. Hahó pont jókor jött ez a post, én a cikkíró helyében utólag beleszerkeszteném az alábbi linket:

    http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=totkokszolgak&LN=Hungarian

    Ez cikk arról szól, hogy hogyan szervezték meg a "magyar" titkosszolgálatok a magyarországi alvilágot. Nagyon ütős!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ennek a fele igaz, az is elég gáz!
      Sajnos nem meglepő, de aggasztó, hogy ez van és olyan emberek is a képletben vannak, akikről nem is gondolnánk!

      Törlés
  70. Bocs, tudom, hogy nem ide tartozik, de Pirula mit fogsz csinálni, ha májusban bevezetik a cenzúrát és törölni akarják a lapodat? Mond, hogy van valami ötleted ellenük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen cenzúrát?
      Le vagyok maradva, pedig állandóan bújom ezeket a témákat.
      Bár nem vagyok meglepődve, várható volt egy ilyen lépés, mert a magunkfajta (akik ilyeneket olvasnak, írnak, stb.) már gerillának számít az új világrend rendszerében.

      Törlés
  71. Miért tötölnék ezt a lapot? Olyan szintent tele van baromsággal, hogy az ilyenekkel nem fog foglalkozni a cenzúra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudnál néhány példát mondani arra, hogy mi a baromság?
      Esetleg le is tudnád vezetni, hogy miért az?

      Elismerem, nincs olyan, aki a teljes és színtiszta igazságot tudja, mindenki téved, de miért lenne tele baromsággal?

      Törlés
    2. Sokmindenben van igaza PPP-nek, de bizonyos helyeken már annyira átesik a ló túloldalára, hogy nem lehet komolyan venni. Pl. a szimbolikánál, aki minden háromszögbe szabadkőműves piramist lát ott már nagyon nagy bajok vannak fejben.

      Törlés
    3. Nyilván, ha meglátok egy háromszöget a szomszéd lakásában, nem fogok ajvékolni, hogy szabadkőműves!!!! De ha egy ismert popsztár klipjében többször megjelenik, az már gyanús. Főleg, hogy a szórakoztatóipar a háttérhatalom kezében van.
      Az a lényeges, hogy hol a szimbólum. Ha bárhogy is kötődik a háttérhatalomhoz, akkor jogosan gondolhatjuk, hogy ők tették oda, ahova.

      Törlés
  72. Ja, ami még eszembe jutott:

    Amerikában egyre növekszenek a fegyveres mészárlások.
    Hogy ezek megrendezettek vagy egyéni bekattanás, azt döntse el ki-ki magában.
    Minden esetre szerintem rövidesen "beszedik" a stukkereket ott.
    Rengeteg filmet nézek és figyelem az esetleges "üzeneteket" bennük és a resident evil legfrissebb részében (lévén hentelős film) is volt egy ezzel kapcsolatos, 1 mondatos "beültetés": "Én tüntettem a szabad fegyvertartás ellen..."

    Nekem erre a mondatra azonnal beugrott, hogy amcsiban be fogják szedni a stukikat!

    Most mondhatja nekem bárki, hogy full hülye vagyok és belemagyarázok én is mindenbe mindent, de szerintem rövidesen ez jön Amcsiban: lefegyverezni a polgárokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nem 2009-ben tervbe volt véve, hogy még abban az évben elkezdik begyűjteni a fegyvereket? Nem tudom miért halasztották el. Szerintem nem olyan könnyű feladat. Nálunk is a II. világháború után rengeteg fegyvert ástak el. Mindig lehet találni kiskapukat. Még ha a fegyverek kétharmadát begyűjtik, akkor is ott marad egy tekintélyes rész. Becslések szerint kb. kétszázmillió polgárnak van lőfegyvere.

      Törlés
    2. http://www.hirado.hu/Hirek/2012/12/18/10/Uj_fegyvertorvenyt_kezdemenyeznek_Newtown_utan.aspx

      jön az új fegyvertörvény amerikában

      Törlés
  73. Lehet hogy nem pont ehhez a témához kapcsolódik de az egy érdekes dolog hogy a T-mobile és a Vodafone annyira fejleszti az internet sebességét. Most megjelent ez a gyors 4g például. A napokban láttam egy T-mobile reklámot azthiszem 1980-tól emlékeznek vissza arra hogy milyen nagyszerűek hogy az aktatáska telefonoktól eljutottak a 4g szuperhálózatig. Aztán rögtön rátér a felhőrendszerre. Aminek a totális kimondott megfigyelés a célja. Ez a felhőrendszer alkalmas arra hogy a kalózkodást véglegesen felszámolja. Mivel a személyi számítógépek átalakulnak és az alapfelhasználó ugyis csak facebvd-ra használja amihez net kell. És persze 4g kell ahhoz hogy egy sima üzenet elmenjen egyik helyről a másikra. Tehát a felhő alapja egy távoli szerver ami gyakorlatilag "végtelen" tárhellyel rendelkezik és te majd itt tudsz magadnak helyet venni talán havidíjjal. A merevlemezek a szupergyors 4g hálózat miatt értelmüket vesztik hiszen 2 felhő rendszer között akármekkora adatot megtudsz osztani pillanatok alatt. Ez eddig jó is de mivel nem te "vigyázol" otthon az adataidra ezért bárki belenyulhat. Már most is olvassák az adataidat de ha majd ezt megcsinálják akkor nem kell még tagadni sem. Akármire hivatlozhatnak. Ami kimaradt a számítógépek úgy alakulnak át hogy képtelenek lesznek a tárolásra az adatokat csak küldeni tudják. A kalózkodás pedig abban a pillanatban megszűnik ha egységes felhőrendszer lesz mivel látják ha nem jogtiszta a programod talán bannolnak. Most lehet mondani hogy persze nem vonják ki a forgalomból a gépeket meg lesznek még merevlemezek egyéb tárólók megy nagy iparág. Nos nem is fog leállni csak épp nem te fogod kapni hanem a felhőrendzser kapja meg és te onnan bérelheted :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valós jövő amit írsz, de a legnagyobb ellenállást nem a facebúkos, csetlúzer fejti ki ellne, hanem a vállalkozások. Több irodai felhő alklamzést azért nem tudnak felfuttatni, mert a cégeknek fontos a BIZALOM és néhány tíz- ill. százezerért havonta erről nem akarnak lemondani. Nem tudom náluk mi lesz a csali? M lesz a probélma-akció-reakció elv 1. lépése? Mert ami a mezei usernél működik az a vállalkozásoknál nem megy.

      hunsabre

      Törlés
  74. Ezért mondom, hogy az átlagembereknek össze kellene állni, hogy mint Zrt működjenek, egyből több jogunk lenne, mint ami most van. (bár én már most is cégként működök) Ha csak a mindennapi legegyszerűbb alapdolgokat nézzük, már összehasonlíthatatlanul jobb egy Zrt nevében venni, vagy dolgozni, mint átlagjózsiként.
    Pl. internet: saját belső háló, ahova csak a tagok léphetnek be, kvázi magánterület, mint egy céges belső háló, oda sem a jogvédők, sem az ügynökségek nem tudnak bepofátlankodni. A mai világ a multicégekre van szabva, ha az átlagjózsi élni akar, akkor neki is ezt kell tennie. (Ewokfalu-2000 előfutára lehetne, itt még nem laknának egy helyen a Zrt tagjai, csak pl. ha venni akarnak valamit, vagy meg akarják magukat védeni, akkor sokkal jobban járnak, ha 1000 emberes Zrt-ként lépnek fel. Az adózást már nem is említem. Ez is elég lenne első lépésként, nem kell ide forradalom. (arra nincs elég tökös és képzett ember)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasván hozzászólásaidat én úgy gondolom, kedves alienexperiment, hogy agyadra ment a sok összeesküvés. És ha elég érett vagy, nem sértődsz meg, hanem helyette tartasz egy kiadós önvizsgálatot.

      Törlés
    2. alienexpert!

      kicsit meredek első hallásra a zrt forma, de hasonlón már én is gondolkodtam (Én is megzakkantam:). De mondjuk egy netes szabad jogállam alapításával lehetne kezdeni (állam az államban, de mégse teljesen, mindjárt kifejtem). Közvetlen módon on-line demokratikus joggyakorlással, szavazással, vitafórummal. Saját elektronikus pénzzel, 3 féle szavazati súllyal a saját pénzben (ami persze saját, nyilvános kibocsájtási és felügyeletei rendszerben kerül be a saját kis mini gazdaságba) befizetett adód mértékében (ebben lenne ZRT hasonlóság, de alsó és felső limittel, azaz az ultra gazdagok nem tudnának a fejünkre nőni és a "csóró-suttyók" se lennének felülreprezentálva). Nem tudom ez jogilag mennyire illeszkedne a jelenlegi jogszabályokba (belső kereskedelem, szolgáltatás ért kért belső elektronikus jel/pénz technikailag nem adóztatható forintban.

      hunsabre

      Törlés
    3. Régóta megvan már az ötlet, és sok trükkös megoldása is lehet: vallási álca, kisebbségi álca (kunok vagyunk, vagy besenyők, vagy akármi, csak legyen jogunk kiválni ebből a sz*rkupacból) Az összes szekta ezt használja ki, de még a krisnások is. (van egy saját falujuk, csak ott senki sem él olyan jól, mint a svájciak) A SCIENTOLÓGUSOKnak meg egy nemzetközi vizeken tartózkodó hajójuk van, ott a központ, ott nincs senkinek fennhatósága. Egyedül az átlagember nem szerveződik semmibe, meg is szivatják mindenhol. (a zsidókat is tekinthetjük egy szektának, elég degenerált, de a működését nézve az: ők a farkasok és a juhok mellett a kergekórságot okozó galandféreg, élősködők, gazdaállat nélkül elpusztulnak, jelenleg az USA és az EU a gazdaállatok)
      Ha Magyarország átalakulna sok-sok ilyen kis Zrt-vé, akkor még az államadósságot is el lehetne felejteni. Az állam névleg megszűnne, de ugyanitt működne tovább pl. 10ezer Zrt egyenként 1000 taggal. Minden a Zrt-k tulajdona lenne, föld , víz, levegő, épületek, az IMF meg perelhetné a megszűnt Magyar Köztársaságot. Utána már mindenki saját magáért lenne felelős, én nem fizetek azért mert feketejános végrehajtotta a gazdái parancsát. Ez lett volna az igazi rendszerváltás. Totális önrendelkezés, az önvédelem jogával, mi nem vagyunk jugoszlávok, hogy lemészároljuk egymást, igazából ez az egy veszélye van, hogy a nagyobb Zrt lemészárolja a kisebbet. (utópiában erre egy nemzetek felett álló szervezet vigyázna, persze itt csak az ENSZ van) Nyilván akinek ez nem tetszik, azok akik ebből a káoszból élnek. (a semmihez sem értő "tanácsadó" együtt az atomfizikussal, meg a putriscigánnyal, és mindenkinek ugyannyit ér a szavazata. Én pl. súlyozva venném fel a tagokat, a fogorvos, meg a mérnök 0Ft-tal is beléphet, az átlagember meg az összvagyonával. Szavazás nem lenne, a legokosabbak (200-as IQ-val rendelkezők nagytanácsa) határoznák meg az irányt, ha tévednek ők is buknak az átlaggal együtt. (nem hinném, hogy lenne bukás, ha a 4 alap megvan, akkor max. az életszínvonalban lennének apróbb különbségek, mint pl. Lichtenstein és Luxemburg között)

      Törlés
    4. idézek egy pro nwo-s remekműből:

      "They knew then as
      they know know, that the biggest threat to their
      success in implementing the new world order, is
      groups of humans bonding together and forming
      de facto states within states."

      Asszem önmagárt beszél.

      hunsabre

      Törlés
  75. Sziasztok!

    Nem tudom ismeritek e a Verge című amerikai tech oldalt de az egyik legjelentősebbek között van és a tulajdonos/alapítóról nem gondolnám, hogy az illuminátusoktól független személy. Ami viszont most érdekes hogy egy ilyen szémítás és elektrotech oldalon lehoztak egy ilyen írást és videót:
    http://www.theverge.com/2012/12/17/3757368/the-end-new-world-order-secret-war-on-america-2012

    Mindenki fenntartásokkal fogadja! A sátán 9x mond igazat, hogy tizedszer becsapjon! Még nem olvastam végig, de várom a véleményeket!

    VálaszTörlés
  76. http://www.youtube.com/playlist?list=PLCED9C361662866BD&feature=mh_lolz

    VálaszTörlés
  77. A Tankcsapdás dologgal kapcsolatban kicsit elgondolkodtam... Ha bárki megnézi az új album szám listáját, máris összefüggésbe hozható a zenekar az illuminatis dolgokkal (1000 Ördög, Biorobot, stb)! Ez a klip pedig tényleg nagyon fura... ennyi híres ember benne + a kézfogás... (sőt ha nagyon akarjuk akkor azt a létrát a háttérben piramisnak is vehetjük)

    Amit még én hozzákombinálnék az az, hogy Cseresznyét (a volt gitárost) pont ezelőtt az album előtt küldték el! (lehet neki nem tetszett az "új" irány?!)
    Mindenesetre mind ettől eltekintve, zeneileg szerintem ütős lett ez a Rockmafia Debrecen!!

    VálaszTörlés
  78. Már nem azért, de nem nagyon történik a világon ezek ellen semmi (érezhető) az utóbbi évtizedekben. Csak beszéln(t)ek róla, és igazából már bezárult a kör. Hisz ma már műholdról is meg lehet állítani valakinek a szívét, vagy agyvérzést okozni bárhol is legyen. Van egyáltalán ennek már jelentősége, hogy beszélgetünk erről? Azt várná az ember, hogy valaki összefog megbízható fizikus hallgatókat szerte az országban és létrehoznak egy végtelen energia forrást és becsúsztatják minden kapu alá. Lehetetlen? vagy csak azt tanították veletek?
    Én azt hiszem jövőre is itt fogunk tartani, csak még kevesebből kell megélni és többet kell dolgozni az egyszerű embereknek.
    Plusz lehet e valakinek már hinni? Az ember hogyan alakítsa magát ha már a körülötte lévőkről sem tudja kik.

    "Ha tiéd az energia, nem kell másra támaszkodj."

    VálaszTörlés
  79. A fegyveres önvédelem egyszerű és legális módja:
    (gárda is működhetne így, nem értem miért nem így működnek)

    8 általános kell hozzá, és a fegyveres biztonsági őr nevű tanfolyam elvégzése.

    Ezek után már csak egy (kamu) megbízás kell, hogy éppen hol és mit biztosítasz (őrzöd az utcát, vagy a házad), a lakhelyeden, vagy ahol éppen jársz, és mindjárt nem okoskodhatnak a (h)éber rend őrei.
    Egy falu fillérekből megoldhatná, hogy a közterületen állandóan rendezvényt tart (papíron) és mindjárt van indok kivezényelni a helyi járőröket, akár fegyverrel, kutyákkal, ha nincs rendőrség, lesz ez.
    A tervezett utópista-futurista hitech miniállamban (EWOKFALU-2000 Tm) természetesen mindenki automatikusan tagja lesz a helyi örző-védő cégnek, és jogosult fegyvertartásra, oda nem lesz érdemes fosztogatni járni a kisebbségnek. (eleve magánterület lesz az egész, ott meg állandó "rendezvények" miatt állandóan fegyveres őrök fogják védeni, vagyis ott lakók)
    Egy kisebb falu meg tudja magát szervezni, de egy város már nem. (ott ugye az emberek nem ismerik egymást)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem egyre inkább kezd hasonlítani az elképzelésed az ősi törzsszövetségekre. A törzsek önrendelkezéssel bírnak, egymás törzsi életébe nincs beleszólásuk. A törzs határozza meg, hogy közösségükben mi a "törvény", ezt mint "szokás jog" ismerjük.

      Ezen törzsek együttes szövetsége alkotja a nemzetet, mely egységesen lép fel minden hódítóval szemben így védik magukat a kisebb egységek, mondván, egységben az erő.

      Nem újdonság ez az ötlet, pár ezer évvel ezelőtt ez egy tökéletesen működő rendszer volt ^^
      Ebben a rendszerben nincs Egyén! Így "önmegvalósítás" sem létezik. A legkisebb egység mindig a család, utána jön a falu közösség, utána a törzs, aztán több törzs szövetsége, végül az összes törzs szövetsége mely nemzetté alakítja őket.

      Arról pedig megegyezés szólt mindig, hogy az adott évben mely törzs fog foglalkozni az ország dolgaival, voltak ugyan országos "törvények", de azok csak abban az évben éltek, és amelyik törzs "szokás jogával" ellenkezett, ott abban a törzsben nem volt érvényes a törvény, úgymond, nem kellett elfogadniuk, ha nem akarták. A hódítók ellen az éppen "hatalmon lévő" törzs katonai vezetői voltak a főparancsnokok.

      Érdekes a rendszer... Görög demokrácia? :D Elbújhat mellette...

      Vagyis csak gondolom, hogy erre gondoltál. De ez mondom már ki van találva, és jól működik, szóval még csak nem is ilyen "zsákbamacska" a dolog, hogy vagy bejön vagy nem :)
      Ráadásul hatalmat max. 1 törzs felett tud szerezni valaki, más törzseket véd az, hogy a szokás jogrend magasabb rendű mint az országos jogrend.

      Törlés
    2. a nomád életmódnál nincs jobb a technológiát pedig nem zárja ki a vándorlás

      Törlés
    3. Nem voltunk nomád nép. Mindig letelepedett, földművelő és állattartó nép voltunk. A vándorlásnak egy rettentő bölcs oka volt. Ha már túl sokan kezdtünk lenni az adott területen, akkor átvándoroltunk egy másik helyre. A kárpát medence volt ez a másik hely. És ott, ahonnan jöttünk már csak az idősek maradtak, akik idővel aztán elmentek és a terület teljes mértékben vissza lett adva a természetnek.

      Úgy is mondhatnánk, nem pusztítottuk le a környezetünket, hanem egész egyszerűen hagytuk, hogy a természet újra regenerálja magát. Amikor a kárpátmedence kezdett lelakott lenni, akkor innen mentünk vissza. Majd úgy 1512 éve újra visszajöttünk, de sajnálatos módon a sok nép miatt, akik beékelődtek közénk és a másik őshazánk közzé nem tudtuk folytatni ezt a "mozgást".

      De nem hülye ember a Magyar, feltaláltuk mi azt, hogyan segítsük a természetet regenerálni és hogyan tegyük a termőföldet tápanyagokban gazdaggá és jó termővé. Nem hiába volt Magyarország Európa éléskamrája. Ma meg már ott tartunk, hogy minden import -.-

      Törlés
    4. Érdekes a hasonlóság, nyilván a "demokrácia" az csak 1%-nak jó, egyéb rendszerek meg mostanában nem rúgnak labdába. A diktatúrákat tekinthetjük elfajzott királyságnak, ahol a diktátor egy átlagember, aki azt hiszi magáról, hogy istenkirály. (pedig most már megvan a technológia hozzá, hogy akár modern nomádok is lehetnénk, igaz ez 7milliárd emberrel nem kivitelezhető, a törzsszövetség-utópista-futurista hitech miniállamok szövetsége viszont igen. Akkor végre mindenki olyan emberek között élhetne, akikkel egyetért, hippi a hippivel, kommunista a kommunistával, futurista a futuristával.)
      Ajánlott irodalom : Jack Williamson: A kiegyenlítő (Galaktika 130) (egy technológiai újítás következtében mindenkinek elérhető az ingyenes energia, és az ezzel a független élet és az önvédelem, nincs központi hatalom, adó, bankrendszer, stb..)

      Törlés
  80. Egyet kell értenem PPP-vel. Ajánlom a V mint vérbosszú című filmet. Na az igazi titkos információkkal teli kavargád! Egy kis könyvet lehetne írni a háttér infokról amik benne vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. V mint Viktória,ez is egy kém film Kathlen Turner főszereplésével...Ki gondolná,hogy ő is szerepelt kém típusú filmben?

      Törlés
    2. A V mint vérbosszú filmet is a Wachowski név fémjelzi.
      Amiket ők csináltak, csinálnak, az mindig valami üzi-kavalkádban végződik!
      Ez sem véletlen!

      Törlés
    3. Akkor szerinted a Mátrix-ot is ők írták?

      Törlés
  81. Na végre az Assassins creedel foglalkozik valaki olvasátok el a játék történetét csak kivonatolva én nem akartam el hinni amikor olvastam

    VálaszTörlés
  82. PPP köszi a fáradságos munkával megírt fantasztikus cikket! Nagyon sokat teszel az információs asszimetria ellen.
    Bármennyi rálátásunk is legyen a valóságra, mindegyikünk hozzájárulhat az igazság irányába való haladásunkhoz. Az önérdekmentes, feltétlen szeretet mindenki részéről gyakorolható, és ebbe az irányba mutat. Természetesen ha bölcsességgel teli a szolgálatunk, az még jobban az igazság felé visz mindenkit, csak azt szeretném sugallni, hogy minden egyes ember; te és te és én is képes tenni a jó ügyért. Bízom benne hogy minél többen rájöttök, hogy érdemes is tenni érte, mindig van jó út, bármi is legyen a későbbi eredmény, az út folytatódik. Folytassuk a keresést és amíg nem találunk jobb megoldásokat, addig cselekedjük az egyéni legjobbunkat!

    Kedves véleményezők! Az összes hozzászólást elolvastam, és úgy érzem néhány segítő megjegyzés mellett a vélemények nagy része terelés, okoskodás vagy felesleges szócséplés. EGO. Ha valaki ír, annak legyen valódi célja. Ha linkel, írja be, hogy miről szól az adott link.
    Jó volna picit több építő megjegyzést és jóval kevesebb félrevezetést olvasni, mert az ember energiái végesek.
    Boldog Ünnepeket Mindnyájatoknak!

    VálaszTörlés
  83. Üdv.
    Azt hiszem túléltük ezt a világvégét is.

    Itt a Karácsony-szigeteken (Kiritimati) már 10 perce december 21. van., és sehol egy más bolygóról származó élőlény, vagy halálos influenza, terror támadás, vagy szokatlan időjárás. Viszont a gazdasági helyzet továbbra is crap, ha ez megnyugtat valakit.

    További szép napot, én gurulok aludni.

    VálaszTörlés
  84. Szerintem korai még az öröm :)

    VálaszTörlés
  85. Az Időkép azt írja 12 óra 11 perckor lesz a Maja naptárforduló. Szóval csak várj :)

    VálaszTörlés
  86. Bázzé, ezt még mndenképp látnotok kell mielőtt ránkszkad az ég! Méghozzá HÁDÉBEN! :
    www.youtube.com/watch?v=92DwUuAL0gE

    A rendszergazdik is így valahogy láthatnak minket. Elmosódott arcú emberekből álló nyűzsgő massza, akik rendezik a szaros kis dolgaikat ebben a mátrix nevű akármiben..

    .. apropó: volt már olyan érzésetek, hogy a capcha kódok üzenni akarnak?

    VálaszTörlés
  87. Sziasztok,
    nem kifejezetten a cikkhez kapcsolódik a kérdésem, de muszáj vagyok feltenni mert már régóta szeretném valakitől megkérdezni: miért gondolják az emberek, hogy ha valaki egyenruhát hord (legyen az rendőr, tűzoltó, katona stb.) az egy "hiteles" ember? Mitől hiteles? Mert ezt a pályát választotta? Egy egyenruhás bármit kijelenthet, azonnal elhiszik az emberek, mert "hiteles" forrásból van az információ. És itt én bármilyen információra gondolok... Van ezzel kapcsolatban másnak is gondja? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hitelesség azért az eléggé régre nyúlik vissza. A katonák vagy ahogy régen mondták, harcosok, mindig is nagy tisztelettel bántak velük, mert azok, akik nem harcoltak, tudták, hogy a katona/harcos, elmegy és harcol az ellenséggel, és meghalhat. De nem csak a saját családjáért harcol és hal meg, hanem mások családjáért és nyugalmáért is küzd. Ez egy önfeláldozás, még akkor is, ha hazatér, hiszen vállalja azt a tettet, hogy helyetted, vagy helyettem embert öl, csak azért, hogy te este nyugodtan aludjál. Ezért mindenki tisztelte a katonát.

      A katonaság egy eléggé speciális terület. A mai modern katonákat ilyen agy mosott harci gépezetté nevelik, hogy gondolkodás nélkül bármilyen erkölcstelenséget megtegyenek. Azért régen nem ez volt a jellemző. A harc régen becsületes volt. A kardforgatáshoz és az íjászathoz sok gyakorlás és ügyesség kellett, aztán kard - ki - kard, győzzön a jobbik. Az elöljárók a sereg előtt vonultak mindig, a fővezérek a harcmezőn irányították a hadsereget, és megfelelő hadi taktikai ismerettel még túlerőt is legyőzhettek. Ez a becsületes harc.

      Ma már az "elöljárók" megkövetelik, hogy ugyan az a rang és tisztesség megillesse őket, amikor féreg módjára elbújnak egy atombunkerben. Nem látott még életében halott embert mégis ezreket küld meghalni a csatamezőre. A harc már nem becsületről szól, hanem a tűzerőről, aki nagyobb pusztításra képes, az győz. Ma már nem az győz, aki becsületesen ügyesebb, hanem aki a legálnokabb és erősebb a bunkerromboló rakétája, meg van neki jó sok pilóta nélküli robotrepülőgépe.

      Ma nem háborút vívunk, én egyszerűen mészárlásnak hívom. A háború nem ez. A háborút katonák vívják katonák ellen, szemtől szemben. Nem civil hazájukat védő kölykök, terrorral élő USArmy-val szemben.

      Tehát a mai "elöljárók" hitelessége nem csak nulla, de egyszerűen nevetséges. Csupán a "hagyomány" miatt követelik meg azt, hogy őket hitelesnek tartsák. Szóval a katonák iránti elfogadásunk egy ősi hagyományból ered, melyet mára már teljesen kifiguráztak, nevetségessé tettek és leköpettek az emberekkel.

      ***

      Rendőrség kb. ugyan ez a szisztéma. Ugye a csendőrségből nőtte ki magát, ami inkább a kisebb falusi közösségekben volt. A csendőrt mindenki ismerte a faluban, még a kisebb városkákban is jóformán a csendőrt mindenki ismerte. A feladata nem az emberek, tisztes polgárok molesztálása volt, hanem a rend és a "csend" fenntartása. Mára már a "Rend - őrség" nem a rendet őrzi, hanem egész egyszerűen az embereket molesztálja. Közúti ellenőrzés, kilakoltatás, igazoltatások, razziák és mindeközben félnek a bűnözőktől. Dehát ez azért van, mert a bűnözőnek több joga van mint a rendőrnek. Meg a bűnöző tudja azon jogait, amiket te nem tudsz és nem ismersz. Ha tudnád és ismernéd, akkor te is tudnád, hogy a "rend - őr" nem nyúlhatna hozzád kb.

      ***

      Tűzoltó hitelességét szerintem nem lehet még ma sem nagyon kétségbe vonni. Miért hazudna? Bemegy a házadba, és azt mondja, hogy "Ég a háza uram jöjjön ki", mit mondanál neki? "Nem megyek, mert maguk mindig hazudnak?" :D Érted, mi az amiben hazudik?

      ***

      A rendőr és a katona a SZEMÉLYI jogaidat ideiglenesen korlátozhatja még akkor is, ha nem tettél semmit. A katona kicsit jobban, még emberi jogaid korlátozására is fel van néha hatalmazva, de csak statárium idejére. Emlékszem, amikor volt a "szemkilövetés", akkor is ott volt a titkos rendőrség, apum mondta, hogy csak azt várják, hogy mikor lő vissza valaki a tömegből. Amint lőtt volna valaki a tömegből, a rendőröket visszahívják, statáriumot kihírdetik és jöttek volna a katonák. Ennyire durván nyomják, és persze senki nem hiszi el, hogy az nem "rendőri túlkapás" volt, hanem egy nyílt provokációja a tömegnek, hogy katonai erőt lehessen bevetni. Megszívták, mert senki nem lőtt vissza...

      Törlés
  88. Hát te nem vagy normális..
    A 24-et 2 HÓNAPPAL a 911 -es katasztrófa után kezdték el sugározni november 6.-án.

    Hogy jött neked ki a 3 hét?

    VálaszTörlés
  89. Nagyon jó a cikk. Egy kis adalék: az amerikai kongresszus minden tagja bevallja, hogy milyen vallású. Minden ciklusban szép grafikonokat készítenek a vallási eloszlásáról, íme a mostani:
    http://www.pewforum.org/Government/Faith-on-the-Hill--The-Religious-Composition-of-the-113th-Congress.aspx
    Mégis az USA nagykövet volt, aki legelőször tiltakozott a hazai zsidólista ellen.

    A 24 sorozatban Bauer koránt sem volt "tipikus" ügynök, ebben sajnos tégedsz (végignéztem 10 évadot, tudom...) Sokszor cselekedett a felettesei parancsai ellenére, számára mindig az igazság kiderítése volt a fontosabb. Egyik évadban az amerikai elnökkel is szembement, lebuktatta a piszkos üzleteit. A kapott parancsokat rendszeresen ellenőriztette kollégáival, és ha gyanús volt valami, nem hajtotta végre. Közel sem volt egy makulátlan 007-es. Régebben alkohol és drogproblémákkal is küzdött, mindig is renitens ügynökként kezelték, aki nem hű a "rendszerhez". Emiatt sosem ismerték el a tetteit, a legvégén is menekülőre kellett fognia.

    VálaszTörlés
  90. A 24 egy USA propaganda, nagyon nagy fenntartással kell megnézni, általában amit magyarországi kanális megvesz, az mindig a legalja színvonal, ha mégsem, akkor éjféli vagy még későbbi sávban adják, hogy az átlag véletlenül se tudja megnézni. (eleve a legnézettebb sáv a 18-22 közötti tartomány, akkor soha nincs olyan , amit érdemes lenne nézni. A TIVO meg nem fog errefelé elterjedni.)
    Inkább az INTERNATIONAL c. filmet kellene megnézni, ott elég sokat elmondanak (ritka az ilyen) a rendszer működéséről: hogyna finanszírozzák a bankok a káoszt a megvehető országokban, hogy az ott található erőforrásokat -ásványkincsek, munkaerő, bármi- olcsón kitermelhessék, hogyan állítják félre aki erről beszél, bérgyilkossal, méreggel (gyanús a sok szívroham, azok között, akik pont készültek a nyilvánosság elé), stb..stb..

    http://www.youtube.com/watch?v=5mDi49Qj1xk

    VálaszTörlés
  91. "24 egy USA propaganda, nagyon nagy fenntartással kell megnézni"

    Na látod, erről az oldalról jogosan lehet kritizálni. Az USA-ban jogvédők, jogászok és politikusok is felszólaltak a tartalma ellen, hogy népszerűsíti a kínvallatást és igazából ezzel ösztönzi az Irakban és Afganisztánban szolgáló amerikai katonákat annak a használatára. Viszont, amikor PPP vaktában lövöldözött (hogy előre elkészült volna az egész sorozat, stb. stb.), az hát eléggé megalapozatlan. Pedig mit is írt PPP az egyik hozzászólásra válaszul: "Soha nem írok le olyat, aminek nem jártam nagyon alaposan utána." Hááát...

    "általában amit magyarországi kanális megvesz, az mindig a legalja színvonal, ha mégsem, akkor éjféli vagy még későbbi sávban adják"
    Bár azt mondják, hogy a csatorna szó híven kifejezi a TV-műsorok tartalmát, de ez így túl általános. Érdekes módon a 24-et semelyik főbb kereskedelmi csatorna nem vetítette, egyrészt a Coolon ment, többnyire este 10 után. Valamint ez első és az utolsó évadokkal az MTV próbálkozott, de szerintem megbukott, mert az MTV idős törzsközönsége nem bírta követni a tempót :-)

    VálaszTörlés
  92. Kedves PPP!

    (BÚÉK!) Olvastad-e az "A CIA emberei" című könyvet? Írta Alan Guérin, megjelent a Kossuth könyvkiadónál 1983-ban(!!!). Rendkívül tanulságos dokumentum. Beszél pl. a jobboldali kommunista internacionáléról is, amikor oda értem, csuklani kezdtem.

    üdv, minden jót, jó munkát

    Peter Munk

    VálaszTörlés
  93. Asszaszin témában hadd ajánljam a német thrash metál egy 86-os gyöngyszemét a stílus kedvelőinek a figyelmébe:

    Assassin - Upcoming terror
    http://www.youtube.com/watch?v=2ouwZWSLqlE

    VálaszTörlés
  94. Nem régen bukkantam rá az oldalra, és csak gratulálni tudok. számítógépek hekkelésével kapcsolatban pedig: a legtöbb program windows alapú, tehát a vírusok, és kémprogramok is azok. De van élet a Win-en túl is, és az a Linux, ami sokkal nehezebben törhető fel, és nem kap vírust. ( 5 éve használom, tűzfalam, irtóm nincs. Vírusom se. ) Mindamellett ingyenes, és kapsz vele mindent. Talán az sem véletlen, hogy Putyin az összes oprendszert erreá cseréltette le az államigazgatásban.
    Info a rendszerről: www.ubuntu.hu
    In







































    VálaszTörlés
  95. Mindez nagyon szép. De egy lyukas garast sem ér, míg csak a monitorforradalmárok szintjén marad. Beleimportálni a többség fejébe, -akik sörtől, a saját szellentésüktől avagy az általuk új/régi uralkodói rétegbe beszavazott paprikajancsik hazugságmaszlagjától elkábulva magasról tesznek az egészre- lehetetlen.
    Kristálytisztán vagy épp csodás fantáziával lehet körbejárni a témát, csillogtatva stílust, s kikacsintani társművészetek produktumaira. Mi végre? Évekig próbáltam ugyanezt, írásban és élőszóban a katedra mögül. S aztán? Felnőtt egy nemzedék, mely teljes egészében zombivá vált, így felhagyva az egésszel csak a fejemet csóválom.
    De azért csak rajta, legyen folytatás, hiszen a léleknek is kell az önkielégítés. Kár, hogy ezek a magok is pocsékba mennek.
    pFa

    VálaszTörlés
  96. Egy ideje már olvasom az oldalt és nagyon sok videót megnéztem.
    Ma hazafelé megnéztem a Ferenciek terén a Belvárosi ferences templomot és mit látok a tetején egy háromszöget benne a mindent látó szem és mögüle meg fény sugárzik ki.
    Jó képet nem találtam róla de ha arra jártok nézzétek meg.
    Úgy vélem aki építette beavatott lehetett és a családja a mai napig őrzi és tudja,h mi folyik itt.
    Neten semmi infót sem találtam, mindazonáltal lehet,h valaki rápörög a témára itt.
    Üdv nektek:
    Csabibácsi

    VálaszTörlés
  97. 1868-ban parlamentünk minden józanságot félredobva megszavazta az Eötvös-féle zsidó emancipációs törvényt, mely a nemzetiségek után immár a Galíciából és mindenünnen tömegesen bevándorló hitsorsosoknak is korlátlan lehetőségeket nyújtott. Pár év alatt számuk a semmiből 800 ezerre emelkedett, s rövidesen megkaparintottak minden kulcspozíciót az iparban, a kereskedelemben, a bankok élén, a sajtóban, a színházakban, az oktatásban és a kulturális életben. Az 1883-as hírhedt tiszaeszlári bűnper végleg megpecsételte sorsunkat; az izraelita gyilkosok felmentése egyértelművé tette, hogy nálunk az történik, amit ők akarnak, mi pedig némán tűrhetjük az orcátlan kisemmizést, vagy mehetünk világgá.

    VálaszTörlés
  98. Helló,
    Én asszony Bella Albert, a privát kölcsön hitelező, aki életet ad időt lehetőséget hitelek. Szüksége van egy hitel sürgősen ki fizeti az adósságait, vagy szüksége van egy kölcsön, hogy fokozza az üzleti? Meg kellett volna utasítani a bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy jelzálog? keres többet, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémák a múlté. Mi pénzt adnak kölcsön az rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, hogy fektessenek be az üzleti egy 2% -os. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi az a megbízható és a kedvezményezett segítséget, és lesz hajlandó felajánlani a hitel. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen:
    (Bellaalbert6@gmail.com)

    VálaszTörlés
  99. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés
  100. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés