2012. november 16., péntek

Szemkilövetés kormányától a szemfényvesztés kormányáig



Dr. Tóth Zoltán József előadása Pomázon

159 megjegyzés:

  1. Kedves PPP!
    Nem az aktuális bejegyzéshez tartozik, de mivel itt még nincs ezer hozzászólás, szeretném jelezni, hogy a cikkek bármennyire is jók, nehezen olvashatóak a háttér miatt. Nem lehetne egy olyan keretet betenni az írások mögé is, mint ami oldalt is van (vagy itt, a megjegyzéseknél)? Kicsit javítana az olvashatóságon, nem lenne olyan rossz a szemnek.

    Köszönöm,
    Gavri'el

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,

    készítettem egy blogot, ahol nem írok kommenteket, csak fotókat osztok meg. 2-3 nap alatt rettentően sok kép összegyűlt... Mit gondoltok?

    http://kommentnelkul.blogspot.hu/

    (Ezt az üzenetet nem spam-nek szántam, az oldalamon nincs semmilyen lájk-gomb, reklám, sem semmi hasonló. Azért készítettem a blogot, hogy ne kelljen minden ismerősömnek egyesével leírni ugyanazt, és fotókat küldözgetni / mutatni, egyszerűen csak elküldök egy linket, és kész.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsír a blogod. Mondjuk néha odaírhatnád a kép alá, hogy mit is ábrázol pontosan ill. honnan van mert nem mindig egyértelmű. Persze nem a lemezborítókra gondolok.
      Az meg mikor csak fél arcok szerepelnek egy-egy játék- v. filmborítón, az szerintem legtöbbször csak marketingfogás, hogy mennyivel coolabbul néz ki úgy a kép. Legtöbbször nem szándékos az utalás. Bár kitudja..

      Törlés
    2. AZért minden 3szögben és 9 11-ben szimbólumot látni már betegség. Itt különössen a hollywood-os filmre gondolok. Szerintem pl a terminátor 2-ben a 9-11es felirattal a terrordámadásra asszociálni az egyik legdurvább. Aki ezt komolyan gondolja az keressen magának valami társasági elfoglaltságot mert különben tutira megőrül.

      Törlés
    3. Koszonom, koszonom, koszonjuk!!! Most mentettel meg sok-sok-sok ora munkat, kersgelest, letoltest, stb... Remek!

      Törlés
  3. Szerintem is elgondolkodtató, de tényleg nem feltétlenül az összes kép és szimbólum arra a bizonyos háttérhatalomra utal...a háromszög elég elterjedt szimbólum és ahogy az előttem szóló is írta, ezek a dolgok csak simán is jól mutatnak...de ennek ellenére nem vagyok naiv és nem védeni akarom "őket", csak nem biztos, hogy pl minden háromszöges vagy félarcos lemezborító tagjai, esetleg artwork-tervezője az új rend miatt szerkeszt efféle képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma láttam a híradóban, amint romokat takarítanak el a Gázai övezetben. A dolgozó fazon kabátján valamilyen embléma volt, kék háromszöggel a közepén! Akkor úgy tűnik, hogy a kék háromszög valamiféle katasztrófavédelmes jelkép. Én általánosságban ezt gondolom ezekről a szimbólumos belemagyarázásokról. A piramis, a kör, vagy épp a méhkas, stb. valóban jelentéssel bírnak. De nem valamilyen "titkos társaság", hanem a civilizáció egyezményes jelei.A piramis pl. a struktúra, hierarchia, a jel szimbóluma. De nem kell erre gondolni se akár, egyszerűen mivel része az egyiptomi kultúra ismerete a műveltségünknek, így ott van a tudatunkban, és esetenként használjuk is! Tudom, hogy ezzel semmit nem cáfoltam meg, ettől még simán létezhet mindenféle borzalom-társaság, mert többször hangsúlyozva volt, hogy a szimbólumok önmagukban nem jelentenek semmit.

      Törlés
    2. Szerintem is idiótaság mindenbe belemagyarázni ezeket a dolgokat.
      A lakó környezetemben is van egy biztonsági technológiával foglalkozó cég melynek a jele egy piramis benne egy szemmel. Mivel kis városról van szó ismeri mindenki a tulajt. Egy egyszerű földműves családból származik semmi köze semmilyen háttérhatalomhoz. Csak a mindent látó szem ez esetben a vigyázó szemet is jelenti aki rajta tartja a "szemét" az üressen maradt ingatlanon.

      Törlés
  4. akkor hallgassáok a háromszöges témátokat és döntsetek! Emberek vagyunk vagy háromszögek?

    http://www.youtube.com/watch?v=oS6wfWu0JvA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt én is mostanában találtam meg :D
      nagyon nagy

      Törlés
  5. Nem akarok ilyen idióta vitákba keveredni itt a blogon. Mégis úgy érzem fel kell hozzak egy témát. Már legalább öt éve olvasom Molnár f. Árpád oldalát (hirhatter.org). Ő ugyan azokról a dolgokról ír, amikről itt is olvashatunk(és sokkal többről), mégis , amikor erről az oldalról (vagy személyről) van szó,
    az jön, hogy mi nem ismerjük, vagy máshol, hogy ez elmebeteg, sőt a korábbi címen(hirhatter.com)
    sokáig ez állt: BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály 2011. 02. 17-én érkezett felszólítása alapján felfüggesztve.
    Csak egy kérdés: ha mindkét oldal témája ugyanaz, itt miért nem hallani róluk semmit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezert:
      a) hirhatter. com = The connection has timed out
      B) hirhatter. org = Nezettek meg magatok. Vicces modon, Miki maus vido klubbra mutat tovabb egy link, es egyeb helyekre. Az oldal le lett 'gyilkolva'.

      Egyeb erdekesseg:'whois' lekerdezes eredmenye:

      1) A *.com egy USA (gy.k. United States of America) -ban latszolag uzemelo, valojababan nem uzemelo szerverre mutat. Mire gondol ilyenkor egy magunkfajta elmehaborodott? Na mire?

      2) A *.org egy Hong Kongban uzemelo szerver, ami egyenesen agymoso, manipulaitv, minosithetetlen tartalomra iranyit tovabb. Egy nem letezo kereso motorkent uzemel. (Mint a gugli, csak epp hirhatter . org cim alatt.) (Talan parkolt domainrol van szo, de ennek inkabb utananezek, hamar igy belebotlottam.)

      Az egyik 'related' talalt honlapjan ez olvashato: "This is a community funded forum. The contributions of our members help keep this forum ad-free.
      This forum currently has a credit of $0.00. To keep this forum ad-free, $14.95 is still needed for the next month." Ezt azutan tudtam csak elolvasni, hogy bezartam az egyik folotte lebego reklamot. No comment.

      UI: aki nem tudja mi az a 'whois' lekerdezes nezzen utana, nem tartzoik ide, de miylen jol jott most, hogy letezik ilyen. Egyelore nyilvanosan elerheto, de nem tudom meddig, mert vaskosan jogserto lehet...

      Szoval ezert nem olvasgatjuk. Habar latom, hogy egyes kommentek szerint letezett ez az oldal, de azt is latom, hogy meg mukpdese alatt sem voltak vele tul elegedettek.

      Törlés
  6. Egyszer említették már egy lapon a két weblapot(lásd Piros Pirula rólunk írták című cikke). Ennek ellenére itt még egy hivatkozás sincs az említett oldalra, pedig ugyanannyi erővel olvashatnánk nap mint nap azt az oldalt, mint ezt.
    Én tényleg nem az észt akarom osztani, mindenki azt olvas amit akar, egyszerűen csak tudni szeretném a felmerült kérdésekre a választ, amiket máshol úgysem tehetek fel, mert nem tudják miről beszélek.

    VálaszTörlés
  7. Én is olvastam Molnár F-ék oldalát, de megcsömörlöttem tőlük.
    Sok igazsággal, rengeteg megvezetéssel, ocsmánysággal és idegen szavak gyűjteményével fűszerezve, amik arra "predesztinálnak", hogy ne olvassam. Magyarokat aláz, holott a teljes országgyűlésünk ma már csak egy idegen fajból származik, ami nem a magyar, és ide juttatta az országot. 48, trianon, 56 és kár is folytatnom, mert most is ez tart. Szerintem István óta tart ez a folyamat, és ahogy fogytak az irányításból a nem idegen fajúak, úgy romlott az egész világ.

    VálaszTörlés
  8. Csatlakozom az előttem szólóhoz, ez a háttér nem a legjobb egy ilyen oldalhoz. Ehelyett a csend élet helyett Morpheus arcának is jobban örülnék :D

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok,

    Ez itt a helyi ovoda felújításának látványterve. Mit szoltok hozzá?

    http://www.lakitelekma.hu/images/fajlok/2012-03-21.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi!? Már megbocsáss, de ez csak egy kupola...oké, persze, a dizájner-építész egy X-bolygóról származó gyíkember, akinek háromszög-túltengése van és egy félszemű androiddal igázza le majd a torony csúcsából szegény kis ovisokat...

      Törlés
    2. Egy tüsök van a torony tetején. Ebben mi az extra?

      Törlés
    3. Szegényt jól leszóljátok. Nem állított, csak mutatott, bár gondolom nincsen szüksége védelemre, e akkor is...
      Értjük, mire gondolsz, piramis alakú a tető, és van rajta egy antenna.
      Ugyan annyira gyanús, mint minden más, csak azért, mert egy vidéki ovi teteje, nem jelenti, hogy bagatell, de fordítva is igaz lehet.

      Törlés
    4. Nem állítom biztosan, de szerintem Makovecz Imre tervei alapján készül az épület,legalább is nagy a hasonlóság. Neki szerintem nem sok köze volt a hatalomhoz.

      Törlés
    5. Makovecz szabadkőműves volt (Pallas páholy), az általa tervezett templomok hemzsegnek a szabadkőműves - sőt! sátánista szimbólumoktól.

      Törlés
    6. Másutt is vannak ilyen írások, hogy ő szabadkőműves lenne, sőt "sátánista álépítész" (sic!). Minden esetre össze-vissza írogatnak róla a neten, hiteles forrás erre nincsen. A szabadkőművesség meg ugye, mivel a céljait már elérte, és igen sok (mai értelemben) különböző világnézetű ember van a tagjaik között, így én nem hinném, hogy sok vizet zavarnának. Ettől még ellenszenves szervezet, túl titokzatos, és lehet valami saruk, de igazából nem hinném. Tehát ettől még nem lesz valaki rossz ember, vagy hataloméhes, vagy "háttérhatalmas"...

      Törlés
    7. hiteles forrás? nézd meg a templomait, templomterveit...

      a fordított kereszt elég hiteles sátánista jelkép neked?

      akkor itt van a Krisztinavárosi templom terve:

      http://hetivalasz.hu/data/cikk/4/23/84/cikk_42384/Makovecz_scan.jpg

      vagy itt a fekete angyalos naptemloma:

      http://loveandunity.interneteurope.eu/~mimhu/database/photos/big/20011a.jpg

      vagy a baglyot formázó evangélikus templom Siófokon:

      http://www.zenth.dk/research/makovecz/siofok/siofokA.jpg

      Törlés
    8. A fordított kereszt csak azoknak sátánista jelkép, akik a sátánizmusról a hollywoodi horrorokból tájékozódnak! A fordított kereszt valójában a Katolikus Anyaszentegyház egyik jelképe, pontosabban a pápáé: a trónján is ez a jelkép van! Miért? Mert Szent Pétert fordítva feszítették meg, így ez a szimbólum hozzá kötődik. Persze ettől még lehet sátánista IS, de én azt olvastam egy sátánista oldalon, hogy nekik ez nem jelképük (a fordított pentagram igen!). Persze, akik szerint az Egyház is sátánista, pont ezzel bizonyítva ezt, azokkal nem tudok mit kezdeni...
      A bagoly nem is igazán tudom, hogy "nwo"-jelkép-e, ezt csak itt hallottam. A bagoly a bölcsesség, Athén és még sok más jelképe. Itt megint arról van szó, hogy teljesen hétköznapi jelképekbe láttok bele mindenfélét! Nekem kisebb koromban az egyik kedvenc állatom volt a bagoly, és gyűjtöttem a bagolyszobrocskákat, még mindig megvannak a mosókonyhában: húha le nem megyek oda többé:D
      Makovecz eléggé erősen spirituális, mélyen vallásos és tradicionális konzervatív ember volt. Őt szabadkőművességgel vádolni egyszerűen ostobaság, sátánistának mondani ellenben kegyeletsértés!

      Törlés
    9. Az ősszkíta sumérnak mondott pecséthengereken a bagoly Ninhurszag madara - vele van ábrázolva. Míg hitvese Enki a kecskével. Ennek bárhol utána lehet nézni. A "szekta-orientáltak" innen vették ezeket - kisajátítva a maguk jelképének - lejáratás céljából.

      Törlés
    10. Kedves Péter!

      Úgy látszik te az a fajta vagy, hogy bárhány jelet mondanak neked te befogod a füled és lalalázol. A fordított latin kereszt valóban Pétert akarja szimbolizálni, ám itt nem erről van szó. Makovecz tervében olyan kereszt van megfordítva, melyen Krisztus urunk van. Ennek nyilvánvaló üzenete: a megváltás megtagadása. A bagoly lehet akár semleges szimbólum is, ám a keresztény szimbolikának nem része, így templomon való alkalmazása vagy öncélú művészieskedés, vagy blaszfémia... s mint ahogy te is írtad, Makovecz "erősen spirituális" - ennek fényében valószínűsíthető nem véletlenül választotta a templom meghatározó motívumának. és tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy az se véletlen, hogy a magyar katolikus egyház nyíltan visszautasított minden makovecz-féle templomtervet.

      Ha annyira keresztény lett volna, akkor meg kellett volna tagadnia a nyilvánvalóan sátánista gyökerű Waldorf iskola tervezését, ám nem ez történt.

      íme a tervezőirodája által tervezett iskola alaprajza:

      http://1.bp.blogspot.com/_UcYC5y8TUow/TSJP8SSl6FI/AAAAAAAAAEA/Rr9Cs2ig5N8/s1600/bagoly.JPG

      na, megent mi tűnik föl? ismerős?


      Makovecz lehet, hogy mélyen vallásos volt, de kereszténynek semmi esetre sem mondható - ez nyilvánvalóvá válik bármelyik vele készült beszélgetésből. s az, hogy szabadkőműves volt nem feltételezés, hanem tény.

      Törlés
    11. Kedves Jeromos!

      Nincs igazad. Nem arról van szó, hogy ne látnám a "jeleket", csupán arról, hogy az egész struktúrát utasítom el. Már többször is mondtam, hogy szerintem nincsen (ilyen értelemben) "háttérhatalom", se "nwo". Most, ha ezek nincsenek, akkor a jelképeikkel sem pakolászhatják tele a Világot. Tehát én az egész logikát alapból elvetem. Szerintem semmi jelentősége annak, hogy hány bagoly, piramis, háromszög, kör, esernyő, szem, mikiegér, ronaldbohóc, kednerkócos kutyafasza, vagy hasonló van szétszórva a Világon! Ennek ellenére, és pont ezért, megpróbálom megtalálni pl. neked, hogy ezek a jelképek miért lehetnek ott, ahol vannak, mert így helyére kerülnek a dolgok!
      Biztosan volt már itt, de betennéd légy szíves még egyezer a képet a Makovecz-féle fordított keresztről. Ha valóban Jézus van rajta, akkor tényleg minimum bizarr.
      A bagoly használata valóban furcsa egy templom esetében. Ennek ellenére van elég fura kivitelezésű templom, ezen nem kell fennakadni. Tetszik neki a bagoly egyszerűen, az nem lehet? Emellett mondok egy megdöbbentőt: ha a bagoly valamilyen gonosz jelkép lenne, az sem jelentene feltétlenül valamit. A párizsi Notre Dame, és a Mátyás templom homlokzata vízköpő ördögöket, a párai óratorony órajátéka kaszás csontvázakat is ábrázol. Mind középkori, kora újkori alkotások, de Makovecz biztosan nem tervezte egyiket sem. Van ilyen...
      Arra, hogy Makovecz szabadkőműves lenne nincsen semmi bizonyíték.Makovecz katolikus vallású és keresztény értelemben "spirituális": pont ez zárja ki, hogy sátánista, vagy hasonló lenne! Valóban voltak ősmagyaros, sámános hókuszpókusz beütései, de ezt fogjuk föl öregkori érelmeszesedésnek:) Ez egy játék a jobboldalon: felnőtt embereknek indiánosdi, nem kell komolyan venni! Egyébként a baloldalon ugyanez a komolytalan, bugyuta játék a szabadkőművesség.
      Az, hogy a Waldor-iskola sátánista lenne már megint egetverő marhaság! Szakmai szempontból lehet bírálni, de alapvetően egyike a sok, jószándékú alternatív oktatási módszernek, amikre az ab ovo problémás (tehát nem simán komisz, vagy fegyelmezetlen) kölkök miatt nagy szükség van. Nekünk egyetemen, egyik módszertanos órán a tanár eléggé bírálta a Waldorfot, szóval nem szent tehén. De sátánista? Ez olyan, mintha egy rosszul összeállított fitnessz-edzéstervre azt mondanád, hogy akkor ez sátánista:)

      Törlés
    12. Fejjel lefelé állított kereszt nem sátánista jelkép, hanem a sátánista körökben kedvelt jelkép.

      Pétert nem viccből feszítették meg fejjel lefelé. Hanem azért, mert ő kérte ezt, mert még halálában is tagadni akarta Jézust. Éppen ezért a fejjel lefelé fordított kereszt az a Jézus megtagadását jelképezi.

      Namost elgondolkodhatunk azon, hogy vajon miért pont egy ilyen jelképet választ egy egyház magának? Hisz ezt akárhogy is nézzük, mindenképpen a tagadás szimbóluma.

      Ezért kedvelt okkult vagy sátánista körökben, nem pedig ők találták ki vagy alkották meg, éppen ezért nem is tekintik sajátjuknak. Ráadásul csak a tagadás szimbóluma erőt nem hordoz magában. A fordított pentagram viszont hordoz erőt önmagában, nem csak egy szimbólum.

      ***

      Az óvoda és az iskola, mostanában pedig már a bölcsőde is a tömegkontroll legfőbb eszköze. A gyermek első 12 évében a legfogékonyabb és 18 éves koráig pedig a legnaivabb így legmanipulálhatóbb. És ráadásul egy felnőttel szemben legfőbb előnye, hogy nem tud fegyvert ragadni, hogy megvédje önmagát és környezetét.

      Éppen ezért tök feleslegesen vitáztok azon, hogy most ki tervezte az iskolát, óvodát és milyen szimbólumokkal rakta teli, az óvoda eleve egy förmedvény. Egy tök idegen butítja a gyerekeket és ráadásul még ellenőrizni sem lehet, hogy mire vannak oktatva, továbbá szociológusok garmadája írt már arról könyvet, hogy a gyermekek lelki fejlődésében és szellemi fejlődésében mennyire káros az, hogy egy korosztályba vannak összezárva. A legalapvetőbb lenne, hogy vegyes korosztály legyen a csoportban, mivel a kicsi gyermek nem néz fel az óvónénire, de egy pár évvel idősebb gyerekre simán fel tud nézni, és egymástól tanulnak a legtöbbet a gyerekek, az idősebbek mindig tanították a fiatalabbakat. Ezt hívták úgy, hogy "bandázás", ami mára már eléggé negatív hírt és képet kap, mert ugye tudja a hatalom is, hogy az ilyen "vegyes" csoportokban a gyerekek egymástól sok értéket tanulnak meg. Hűség, becsület, tisztesség, vezetői képesség.

      És ami a legviccesebb, a hierarchikus rendszerek, melyek úgyszintén rossznak vannak beállítva, ilyen egyszerű csoportokban is megjelennek, ám ez nem uralkodás a másik felett, hanem szövetség. Elfogadom, hogy az idősebb tapasztaltabb és jobban átlátja a helyzetet, de az idősebb pedig döntéseiért tudja, felelősséget kell vállalnia, mert a fiatalabbak rá hallgatnak. Ezek az NWO szempontjából rettentő veszélyes tapasztalatok, tanulságok, értékek.

      Az ilyen fajta szövetségre épültek fel a törzsszövetségek (emlékszünk a 7 magyar vezérre? És eleve a Magyar törzsszövetségekre? Vagy szkíta törzsi szervezetekre? Attila törzsszövetségei?). És ez rettentően nem összekeverendő a piramis hierarchiával. Csakhát ez a hierarchikus rendszer is nagy veszélyt jelentene az NWO szempontjából.

      Az egy korosztályba összezárt gyerekek egymástól tanulják a hülyeséget és nincs senki, akire felnézzenek, aki rendet rakjon köztük, aki a vitákat eldöntse. Csak a liberálizmus van és semmi más, nameg a tanítónéni aki az örjöngő gyerekek között csak értelmetlen fegyelmezéssel tud szétcsapni, ha már más nincs. Továbbá egész nap 4 fal közzé vannak bezárva, hogy hozzászokjanak a cellához, és persze, ha kimennek az udvarra is szép rácsos vaskerítés veszi őket körbe, hogy azért a börtön hangulat teljesen meglegyen.

      Törlés
    13. És akkor ott vannak a kötelező dolgok, kötelező ének, kötelező testnevelés, kötelező rajzóra, kötelező játékidő, kötelező reggeli, ebéd, kötelező alvás, és a gyerek már idejekorán megtanulja, hogy minden kötelező és minden szabad akaratból tett viselkedés büntetést von maga után.

      Persze az óvodában még csak lelki és szellemi kondicionálás van és eléggé enyhe, aztán jön az általános iskola, még nagyobb börtön, még szigorúbb szabályok és a legkisebb hibát is bírálják, EGYES, leülhetsz. Folyamatos a lelki és pszichikai terror, melyet a gyerekek ellen elkövetnek folyamatosan. De persze középiskola végére, érettségi és az ember már voltaképpen csak látszólag lázad.

      De erre a lázadásra is van megoldásuk, ott a drog, alkohol, sex, zene, filmek (melyek tele vannak droggal, sexel, és értelmetlen erőszakkal). Mind arra való, hogy a valódi értékeket ne vegyék észre a fiatalok, ezek a menők, ezek a trendik. Becsület, igazságosság, igaz mondás!, szorgalom, tisztesség ezek már mind divatjamúlt ócskaságok.

      Péter, azt hiszed, hogy ez a főiskolán nem folytatódik ? A főiskola az önkifejezés és önálló gondolatok utolsó apró csíráit hivatott kiírtani az emberből.

      Ha pedig mégis sikerül valakinek a felszínen maradni, vagy olyan oldalak segítségével mint a piruláé ráébred, hogy mi folyik körülötte, akkor hirtelen egy olyan világban találja magát, ami őt őrültnek tekinti és paranoiásnak. Ráadásul ez a világ telis teli van szimbólumokkal, melyeket eddig észre sem vett.

      Kedves Péter, egyet vegyél figyelembe ^^ ahogy azt David Icke mondja, a rab te vagy és ami a legnagyobb trükk az egészben a börtönőr is te magad vagy. Nálad a kulcs, a te kezedben van. De amikor valaki felébred, ki akar jutni a börtönből, a többi ember börtönőr ként működik. Jelen pillanatban gondolj bele, hogy te most a kételkedéseiddel milyen szerepet is töltesz be :)

      Nem kell ehhez a háttérhatalomnak közvetlenül jelen lennie mindenhol. Ahogyan a Mátrix c. filmben is van, "Mindenki potenciális ügynök" :) Ezt nem véletlenűl mondja. Az ügynök te magad vagy a nélkül, hogy észrevennéd :)

      És ez a legdurvább az egészben.

      Törlés
    14. Kedves Hamsa!
      A Péter-kereszten felesleges rugózni. Az Egyháznak nem ez a jelképe (annak sok van, hivatalos meg nincsen). A pápa trónján van. És azért, mert az „Péter trónja”. Az oviban, ha vödör volt a jeled, akkor a székeden is vödör volt. Ennyi:D
      Amit az első hozzászólásban írsz általában az iskolával az teljesen igaz: nem az iskola külseje a lényeg, hanem, hogy benne mi folyik, és, hogy ez mennyire nem ellenőrizhető. Ez a „többkorosztályos” dolog érdekes, nem igazán tudom mit gondoljak róla, de nem hangzik alapból rossznak.
      Azzal nem értek egyet, hogy ennyire rossz lenne az iskolai fegyelmezés. Nem túl sok, de éppen túl kevés! Azzal, hogy van kötelező tananyag a gyerekeknek azzal semmi baj, pont az lenne a liberalizmus ésszerűtlensége, ha ez nem lenne! A hülyeség az, hogy ebbe a helyi közösségnek és a szülőknek most már semmi beleszólása nincsen! Az oktatás hagyományosan a helyi közösség, a szülők és az egyházak feladata, nem az államé! Azzal viszont, hogy a gyerekkel megtanítják, hogy 1+1=2, és nem állnak le vele erről vitatkozni, illetve, hogy fegyelemre tanítják őket, azzal semmi baj. Azzal sincsen baj, ha a lázadást kiölik belőlük. Most ezen nem azt értem, hogy ne gondolkodjanak, hanem azt, hogy egyrészt úgy ne lázadjanak, hogy szélsőséges eszmék (pl. nácizmus, anarchizmus, kommunizmus), vagy eszközök (pl. terrorizmus, fegyveres csoportok) híveivé ne váljanak. Másrészt azt jelenti, hogy öncélúan ne lázadozzanak: tehát, hogy tiszteletlenek a szülőkkel, tanárokkal, drogoznak, és hasonlók. Mert én pont fordítva látom: ha a tanárok kezében több fegyelmező eszköz lenne, ha a gyerekek rendet tanulnának, akkor nem drogoznának, néznének erőszakos szemetet, stb.! Igen, személyesebbnek és szeretőbbnek kell lennie az iskolának, ott, ahol ez nincs meg. De azt hiszem, hogy elterjedtebb és így nagyobb probléma, hogy sok gyerekből hiányzik a tisztelet, a fegyelem, engedelmesség és hasonlók. És mondom, ez ne azt jelentse, hogy a kártékony korszellemet fogadják el, meg legyenek fogyasztói zombik. De a jó értelemben vett társadalmi normákat, a szüleiket, tanáraikat, és a szabályokat, törvényeket igenis tiszteljék! Amúgy az első hozzászólásod alapján ezzel Te is egyet értesz, csak akkor furcsa, hogy utána látszólag ez ellen tiltakozol.
      Az egyetemekkel kapcsolatban nem értek egyet veled: van javítanivaló, de az egyetem-legalábbis ahova én járok-inkább segíti az ember személyiségének kibontakozását, sőt azt is elvárják, hogy igenis legyen saját véleményem! Persze ez nagyon tanárfüggő: vannak zsarnokok itt is, akik a saját leképzésüket várják el a beadandókban! De a tanszabadság miatt nem lehet „az” egyetemekről beszélni.
      Én a kételkedéseimmel azt a szerepet töltöm be (nem azért, mert azt akarom, hanem, mert így van, hogy segítek az igazság minél teljesebb kiderítésében. Kérdéseket, teszek fel, érvelek, stb. Akkor lennék „börtönőr”, ha sértegetni járnék ide titeket! Ez nem valamit hitkérdés, hanem teljesen racionális igen-nem ténykérdés. Létezik-e az a bizonyos „háttérhatalom”, abban a formában, ahogyan azt itt előadják? Ez olyan, mintha azt állítanátok, hogy a gravitáció nem a Föld mágnesessége miatt van, hanem azért, mert a Föld középpontjában egy óriási bohóc ül:D Ez őrültségnek hangzik, de, ha sikerül bizonyítani, akkor tudományos tény lesz belőle. Ha Ti tudjátok bizonyítani az igazatokat, akkor ebből is az lesz. Ez azonban nem az én feladatom, mert én nem hiszek a bohócban:D

      Törlés
    15. Hehe :) Pont jóba fogtál bele. Műszaki főiskolára jártam. A fizika, matematika, kémia és műszaki tantárgyak eléggé összefüggenek, szorosabban mint más témákban létrehozott szakok.

      Anyagismeret órán feltettem a nagy kérdést. "Tisztelt tanár úr, igaz e, hogy 7000 C fok felett minden fém elveszti mágneses tulajdonságait, így elektromágneses tulajdonságait is". A válasz "Igaz". Rendbmen mondom, akkor azt mondja már meg nekem, ha a magma több millió C fok, akkor az az állítás, hogy a folyékony fém súrlódása hozza létre a mágneses teret, és ez ugyan így igaz a Napra is, mivel magyarázható? Ráadásul se a holdnak, se marsnak nincsen magmája, nincs is mágneses tere, de van gravitációja, csak gyenge. ^^

      Tehát pont egy rossz témába nyúltál bele :P
      De természetesen a tanárom se tudott köpni nyelni sem.

      Nos én ezekre a dolgokra értettem, hogy a gondolkodás csíráit is megpróbálják kiölni az emberből, mert a válasz egyszerűen annyi volt, "Hát ezt az állítást bizonyítani kellene, de nem lehet, tehát hagyjuk" :D Hát igen, ami kínos azt hagyjuk, csak akkor ha ezt nem lehet bizonyítani, akkor azt sem, hogy a vasmag hozza létre a mágneses mezőt és gravitációt. Erre ki lettem zavarva óráról ^^ Pedig én csak kérdeztem... De nem szabad! Ilyet legalább is :)

      A gyermekek nevelés régen a nagyszülők feladata volt. És pont, hogy Magyarországon nem volt jellemző az analfabétizmus. Itt tudtak írni és olvasni az emberek. Mária Terézia vezette be az iskola rendszert, mert rájött, ha a hatalom saját kezébe veszi a jövő nemzedék nevelését, azok olyanok lesznek, amilyennek ők akarják. És ezt ő így ki is jelentette!

      ***

      A pirulát ne keverd össze az itteni hozzászólókkal és a hozzászólók linkjeivel, gondolataival és összeesküvés elméleteivel. Ugyanis pirula, ha megfigyeled a legtöbb videójában igenis megmutatja, hogy a jelek milyen összefüggésben vannak. Nyilván egy háromoszög alakú jelzőtábla nem az illuminátusra utal, vagy egy háztető, melynek teteje piramis alakban épül az illuminátusra utal.

      De fontos, kormány épületek, emlékművek, holly-wood -i(varázs-pálca, milyen érdekes az elnevezés), filmek 80%-a, a tömegeknek gyártott zenék 80%-a, a hírek 80%-a (főleg ami nagytömegekhez eljut), mind erőszakkal, sexel, és ilyen okkult szimbólumokkal van teli. Nem véletlenül. A maradék 20% a kételkedés miatt marad ki, hogy olyan emberek mint te, legyen alapjuk a kételkedésre ^^

      A tudást is hibásan adják oda, lásd fizika, kémia, matematika, minden évben olvashatsz egy "Tudósok megcáfolták xy teóriát és most állítanak helyette egy mégnagyobb marhaságot". A valódi tudást természetesen eldugják, és létrehozzák a szabadalmi hivatalt, ami pedig berakja a polcra a valódi tudást. Vízzel működő autótervek 100 féle van, mágneses erőművekről (nem elfogyó energia), 100 féle terv van (youtube >perendev motor), és akkor lehetne sorolni, hogy micsoda gigászi áttörések voltak már a világban tudomány terén (pl. fúziós reaktor).

      És akkor itt hívnám fel a figyelmedet pirula egyik videójára, amiben Balázs, a vodafone reklámban egy ószövetségi bűnbeesést ábrázol, melyben ő mint a "sátán" képviselője, egy régi telefont odaad a gyereknek (ádám) és előveszi az új okos telefont (mint egy jelezve, nála mindig ott van a tudás, de a régi előtt járva fényévekkel, és olyan technológiákkal, amiket elképzelni sem tudsz).

      Hát gondolj csak bele, hogy Leonardo milyen terveket készített, fogaskerék, ejtőernyő, helikopter, bicikli stb. Bár mondjuk tény, hogy a fogaskereket már koábban is ismerték, ugyanis pl. Eric V. Danican egyik bemutatott ókori lelete pont, hogy egy nagyon precíz fogaskerekekből összeszerelt csillagvizsgáló szerkezet, egy olyan korból, ami állítólag 2000 évvel előzi meg a fogaskerék "feltalálását" :)

      Dehát a történelmet, tudásukat és tényeiket is elhazudják és hamisítják (lásd Nimród, szkíták, Magyarok történelme).

      Tehát nehogy azt hidd, hogy a tudás, amit ma neked odaadnak valódi tudás vagy igaz tudás ^^

      Törlés
    16. Hamsa! ha nem akarod, hogy reagáljak a hsz-eidre, akkor miért szólsz bele? ha reagálok, miért kéred ki magadnak, miért veszed támadásnak?

      Törlés
    17. Kedves Jeromos!
      Hamsa NEKEM válaszolt, szóval nincs okod belekötni.
      Kedves Hamsa!
      Máris válaszolok.

      Törlés
    18. Kedves Péter!

      "Arra, hogy Makovecz szabadkőműves lenne nincsen semmi bizonyíték.Makovecz katolikus vallású és keresztény értelemben "spirituális": pont ez zárja ki, hogy sátánista, vagy hasonló lenne! Valóban voltak ősmagyaros, sámános hókuszpókusz beütései, de ezt fogjuk föl öregkori érelmeszesedésnek:) "

      Ha egy magát kereszténynek deklaráló spirituális ember kacsingat a magyar ősvallás felé, az nem keresztény. egy kereszténynek biztos alapjai vannak. épp az ősmagyaros-sámános beütések zárják ki a kereszténységet. tudod... két istent egyszerre nem imádhatsz. hogy megpróbálod lepöckölni ezen szimbólumok használatát azzal, hogy azt mondod, azért bagoly alakú a templom, mert Makovecz kedvenc állata a bagoly csak ámítod magad. ez nem más mint nem észrevenni az összefüggéseket, a koherenciát.

      én kicsit másképp látom az nwo-t, mint az itt hsz-elők többsége, viszont az nwo már annyira jelen van a köztudatban (sok-sok politikus szájából elhangozván), hogy ezt nem észrevenni egyszerűen vakság.

      "Biztosan volt már itt, de betennéd légy szíves még egyezer a képet a Makovecz-féle fordított keresztről. Ha valóban Jézus van rajta, akkor tényleg minimum bizarr."

      ím:

      http://hetivalasz.hu/data/cikk/4/23/84/cikk_42384/Makovecz_scan.jpg

      tervei szerint lett volna a templomtér és alatta ugyanannak a tükörképe. ha rákeresel a neten, akkor még a munkanév is beszédes.

      "Az, hogy a Waldor-iskola sátánista lenne már megint egetverő marhaság! Szakmai szempontból lehet bírálni, de alapvetően egyike a sok, jószándékú alternatív oktatási módszernek, amikre az ab ovo problémás (tehát nem simán komisz, vagy fegyelmezetlen) kölkök miatt nagy szükség van. Nekünk egyetemen, egyik módszertanos órán a tanár eléggé bírálta a Waldorfot, szóval nem szent tehén. De sátánista? Ez olyan, mintha egy rosszul összeállított fitnessz-edzéstervre azt mondanád, hogy akkor ez sátánista:)"

      na, akkor járjunk utána...

      a waldorf-iskola elveinek kidolgozója Rudolf Steiner volt. ez a kedves filozófus kiválván a teozófiai társaságból (ami nyíltan luciferiánus nézeteket vallott) megalapította az antropozófiai társaságot... nézz ennek utána, de nem wiki-szinten.



      Törlés
    19. Kedves Hamsa!

      Szép:D

      Én nem értek a természettudományokhoz, legalábbis ilyen mélységben nem, EZÉRT fogadom el. Neked viszont nemcsak szabad, de egyenesen kötelességed is erről gondolkodnod, ha megvan a kellő ismereted. A suszter maradjon a kaptafánál: én nem foglalkozom a Föld mágnesességével. Neked viszont ez nem tabu, gondolom nem jött érted fekete autó. Pont ezt mondom: ha írsz erről egy tanulmányt, azzal megváltoztathatod a tudományt! Feltéve, ha tényleg igazad van, mert lehet, hogy valamit kihagytál. Nem tudom, hogy neked megvan-e a kellő ismereted. Azért van tanár és diák hierarchiában, hogy tőle tanuljál, és eleinte ne kérdőjelezd meg a dolgokat. Miután elég ismereted van: onnantól az (is) a dolgod! Ez nem valami gonoszság, hanem a Világ rendje. Nem azért van hierarchia, mert a bácsik féltik az akadémikus fizetésüket a gólyáktól, hanem ezért, mert ők egy kicsit okosabbak. Amint az a gólya felzárkózik (nem feltétlenül a diplomáig se akár: én már most is megkérdőjelezek dolgokat, persze), akkor lehet és kell is kritikusnak lennie.
      Mária Teréziát meg kel védenem. Az otthoni nevelés egy jobbágycsaládnál ritkán jelenthette a valódi oktatást, ami a kiemelkedéshez elegendő lett volna. Mária Terézia célja kimondottan volt hű alattvalók nevelése IS… de emellett a tudás átadása is. Fontos, hogy nem egysíkű állami, hanem főleg egyházi iskolákban tanították a gyerekeket. Úgy értem: kötelezővé tette a taníttatást, de nem írta elő, hogy állami iskolába kell járni, az nem is nagyon volt! Tehát nem centralizált.

      Igen megmutatja a jelek jelentését, csak éppen mindenben belemagyaráz valamit, és bármibe bármit. Ha meglát egy nyamvadt háromszöget, akkor neki az már rögtön „nwo-piramis”!
      A szex, erőszak, stb. elterjedése nem szándékos: ez a korszellem. Már egyre vadabb dolgokat tartanak normálisnak, így az ember egyre jobban mutogatja saját perverziót! Amire nincs igény, az nem lesz! Nevelni kell a népet a jóra, akkor nem lesz ennyi szar műsor! Persze ők is generálják a keresletet, de ez nem hinném, hogy tervezett. Egyszerűen így a legolcsóbb a népet kielégíteni, ha meg ezt szokták meg, akkor az is marad! Másrészt a szex, erőszak, varázslat, ezek minden korban érdekelték a népet. És mindenütt: vajon a Kis Muk és a Kama Szutra is az nwo aknamunkája volt? Ma csak annyi a különbség, hogy mivel a liberalizmus elengedte a gyeplőt, az emberek meg gyatrább anyagból vannak gyúrva, így eltűnt a szépség, és a minőség helyett a mennyiség maradt: lehetőleg a vér és a geci mennyisége!

      Ezt az elméletet a „titkos tudásról” még soha senki nem bizonyította. Ez ilyen népi érzés, mert ugye feltételezni kell, még az internet korában is, hogy a nagyok azok sokkal többet tudnak, mindenben! A szabadalmi hivatalok a szellemi tulajdon védelmére vannak, hogy megérje kitalálni azt az elektromos autót! A tananyag meg nem „hibás”. Egyszerűen arról van szó, hogy az egzakt természettudományok is változnak. Egy 2010-es tankönyvben egy 2011-es kutatási eredmény, vagy cáfolat nem lesz benne! A tudás gyarapszik, a régi tudást felülírja az új. Erről van szó: titkos tudás nem létezik.

      Törlés
    20. "(pl. fúziós reaktor)."

      erre valami cikket, vagy valamit, hogy honnan vetted.

      szerintem a fúziós reaktor egy tudományos mítosz.

      Törlés
    21. "Anyagismeret órán feltettem a nagy kérdést. "Tisztelt tanár úr, igaz e, hogy 7000 C fok felett minden fém elveszti mágneses tulajdonságait, így elektromágneses tulajdonságait is". A válasz "Igaz". Rendbmen mondom, akkor azt mondja már meg nekem, ha a magma több millió C fok, akkor az az állítás, hogy a folyékony fém súrlódása hozza létre a mágneses teret, és ez ugyan így igaz a Napra is, mivel magyarázható? Ráadásul se a holdnak, se marsnak nincsen magmája, nincs is mágneses tere, de van gravitációja, csak gyenge. ^^"

      áruld már el, a Napban milyen fémek fordulnak elő.

      másrészről a nap mágneses tulajdonságait nem a magma, hanem a felszíni folyamatok határozzák meg.

      Törlés
    22. Kedves Jeromos!

      Az ősmagyar vallással kapcsolatban igazad van. Csakhogy attól, hogy valaki kacsingat az ősmagyar vallás felé, ez csak annyit tesz: nem eléggé szilárd a hite, é/vagy tévedésben van. Ettől még nem lesz se rossz ember, se sátánista, de még rossz keresztény sem feltétlenül. Az erős hitet ki kell fejleszteni. Amúgy az ember az nem Isten: botlásai, kételyei mindenkinek vannak. Még Makovecznek is voltak.

      A bagolynál nem nem veszek tudomást a dologról. Egyszerűen csak nem látom a logikát. A bagoly sok mindennek a szimbóluma, de, ha jól tudom, az ősmagyar szimbolikában nincs helye, de okkult jelentését sem tudom, de minimum nem közismert, így nyilván nem is prominens. Ha mégis még akkor sem zárhatsz ki egyéb kötődéseket a bagoly felé, amik nem okkultak. Ehhez Makovecz lelkébe kellene látnod!

      Az nwo-val kapcoslatban fogalmazzunk úgy: az általatok kiemelt „jeleket” és eseményeket látom, de én máshogyan értelmezem: úgy, hogy ezek nem az nwo létét jelzik, hanem más dolgokat.

      A belinkelt képen a templom tükröződése látható, azt hiszem, hogy ez így értelmezendő.

      Ez a Waldorf-táma már megint hisztériakeltés. Miért kell a Steinerhez hasonló embereket lehúzni a sárba? Rásütöd minden forrás és bizonyíték nélkül, hogy luciferiánus, azt kész! Ez undorító karaktergyilkosság! Különben is attól, hogy ő esetleg luciferiánus, attól még a Waldorf-rendszer nem biztosan az, és biztosan nem sátánista, mert a kettő nem ugyanaz! Szerintem Steiner jószándékú és nagy ember volt, csak esetleg kicsit liberálisabb a kelleténél.

      Törlés
    23. "A belinkelt képen a templom tükröződése látható, azt hiszem, hogy ez így értelmezendő."

      nem tükröződés... a templomtér fordítottját akarta megépíttetni a templomtér alatt. kérlek, legközelebb nézz utána mielőtt feltételezgetnél, értelmezgetnél.

      mégegyszer leírom... Makovecz szimbólumrendszere nem értelmezhető keresztény klisékkel, de még ősmagyarnak is nehezen nevezhető. egy szimbólumrendszer van, amely hézag nélkül bepattintható Makovecz művészetébe, az pedig a szabadkőműves szimbolika (bagoly, piramisok, méhkas, fordított kereszt, napkultusz, sólyom (Hórusz) stb, stb.).

      Steiner egy olyan társaságnak volt az oszlopos tagja, amely létrehozott egy mai napig is létező nonprofit szervezetet, amelynek a neve Luci Trust. szerinted a Luci mit jelent? biztos csak véletlen a Luciferrel való egybecsengés... és ha már szimbólumok... egy oldal a Luci Trust honlapjáról:

      http://www.lucistrust.org/en/arcane_school

      háromszög és pentagramm... óóóó, ez is véletlen, nincs is jelentősége.

      és mi az hogy a sátánizmus meg a luciferianizmus nem ugyanaz... ezt tudod kik mondják? azok a sátánisták, akiknek valamiért kényes, hogy tulajdonképpen sátánt imádják... lucifer valahogy jobban hangzik.

      azt értsd meg... ha egy az Isten és nem Őt imádod, akkor értelemszerűen a másik oldalon vagy. Makovecz, Steiner, Blavatsky mellett. a waldorf-rendszer meg magán viseli az ember első megkísértésének minden törekvését. tulajdonképp ugyanazt mondja, mint a kígyó Évának. és a legszörnyűbb, hogy ezt egyfajta álkeresztényi köntösbe csavarják.

      Törlés
    24. Értem. De pont ez az: akart egy "tükör-templomot" is, ez a magyarázat! A gáz az lenne, ha önmagában rakna ki egy fordított Krisztust.
      Amiket leírsz, azokról ismét leírom én is amit én gondolok: ezek nagyon képlékeny dolgok! Amiket leírsz abból következhet az is, hogy ő az egyiptomi kultúra kedvelője. Egyébként a vakolókhoz tudtommal nincsen köze a bagolynak, meg a sólyomnak. A piramis és a napkultusz sem a valódi, hanem az általunk, kívülállók által elképzelt szabadkőműves-szimbolika elemi. Tudniillik egy titkos társaságnak lehet az igazi jelképrendszere is titkos!
      Én nem ismerem Steiert, de komolyan két szótagegyezéssel akarod bizonyítani, hogy luciferánus volt? Lucival kezdődik a Lucius, Lucinda és még egy csosmó név. Ja egyébként a "luci" szó a "fény" ragozott, latin alakja. Tehát utalhat simán csak a világosságra is.
      Nem! A sátánista a sátánt imádja, a patás, lófarkas szörnyet. A luceifeiánus meg hülyeségében őt hiszi istennek, AZ Istent meg a gonosznak, aki rabságban tartja az embert. A sátánista filozófiailag önpusztító elmebeteg, a luciferiánus ellenben egy tévelygő ember, akinek tévképzete van és nem ismeri fel isten jóságát. Tulajdonképpen egy feje tetejére állított keresztény, akit csak egy felkészült hívőnek a talpára kellene állítania! Voltaképpen ilyen szemszögből a szekuláris, vallásellenes liberalizmustól nem sokban különböznek. Ezért mondtam, hogy Steiner lehetett egy sima libkó. Nem mondom, hogy ez rendben van, de azért nem tekintek én legalábbis valakit gonosznak, csak azért, mert nem ismeri fel az igazságot!
      A waldorf iskola annyiról szól, hogy a problémás gyereket ne pofonnal illesszék be a közösségbe, meg, hogy tingli-tangli hippi módszerekkel jobban lehet nevelni. Ez utóbbi hülyeség, de nem kell mindjárt a sátánt bele látni...

      Törlés
    25. "Értem. De pont ez az: akart egy "tükör-templomot" is, ez a magyarázat! A gáz az lenne, ha önmagában rakna ki egy fordított Krisztust."

      úgy látszik nem érted a templom jelentőségét... a templom a hit együttes megélésének a helye. szerinted egy fordított templomban milyen hir-megélés lehetséges? arról nem beszélve, hogy az a tervek szerint a hívőktől el lett volna zárva. akkor meg mi értelme? puszta művészi koncepció?

      " Egyébként a vakolókhoz tudtommal nincsen köze a bagolynak"

      rosszul tudod - még a szabadkőműves szimbólumoktól hemzsegő egydollároson is rajta van.

      amúgy a sötét tudás szimbóluma.

      a sólyomnak is köze van... a mindent látó szem tulajdonképpen Hórusz szeme... Hórusznak sólyomfeje volt.

      "Tudniillik egy titkos társaságnak lehet az igazi jelképrendszere is titkos!"

      figyu! ennek az egész szabadkőműves rendszernek egy célja van... az antikrisztus hatalmának elősegítése. ahhoz, hogy az emberiség elfogadja, a szimbólumait (amiket majd imádni kell) meg kell ismertetni azokat, természetesnek kell vennünk.

      "Én nem ismerem Steiert, de komolyan két szótagegyezéssel akarod bizonyítani, hogy luciferánus volt?"

      dehogy... a Luci Trust önmagát deklarálta luciferiánusnak... egy másodpercig nem csináltak ebből titkot.

      "Nem! A sátánista a sátánt imádja, a patás, lófarkas szörnyet. A luceifeiánus meg hülyeségében őt hiszi istennek, AZ Istent meg a gonosznak, aki rabságban tartja az embert. A sátánista filozófiailag önpusztító elmebeteg, a luciferiánus ellenben egy tévelygő ember, akinek tévképzete van és nem ismeri fel isten jóságát. Tulajdonképpen egy feje tetejére állított keresztény, akit csak egy felkészült hívőnek a talpára kellene állítania! Voltaképpen ilyen szemszögből a szekuláris, vallásellenes liberalizmustól nem sokban különböznek. Ezért mondtam, hogy Steiner lehetett egy sima libkó. Nem mondom, hogy ez rendben van, de azért nem tekintek én legalábbis valakit gonosznak, csak azért, mert nem ismeri fel az igazságot! "

      a megváltás szempontjából édesmindegy... Sátán azt akarja, hogy minél többember essen el a megváltástól... ilyen szempontból mindegy, valaki luciferiánus, avagy sátánista.

      "A waldorf iskola annyiról szól, hogy a problémás gyereket ne pofonnal illesszék be a közösségbe, meg, hogy tingli-tangli hippi módszerekkel jobban lehet nevelni. Ez utóbbi hülyeség, de nem kell mindjárt a sátánt bele látni..."

      rosszul tudod. a waldorf rendszer az egoról szól... az én mindennél előbbre való helyezéséről, hogy te, egyedül, egymagad vagy a kulcsa mindennek.

      nem tudom, találkoztál-e már waldorf tanulóval? én már igen. a lányom osztályába tavalyelőtt jött egy volt waldorfdiák... az, hogy messze alacsonyabb a tudásszintje, még el is fogadható lett volna, de ehhez egy olyan elviselhetetlen pökhendiség párosul, hogy ezzel nem sok barátot szerzett magának (egyet sem).

      Törlés
    26. Igazad van a szimbólumokkal kapcsolatban, hogy néha egyesek mindenbe beleképzelik a dolgokat. Lassan már a nap lesz a legfőbb ellenségünk, mert az egy sátánista jelkép ^^ És hát milyen dolog már, hogy a sátánnak itt a nap az istennek meg se híre se hamva :D

      Persze azt a tényt teljesen figyelmen kívül lehet hagyni, hogy a nap pedig az élethez elengedhetetlen feltétel, legalább is a mi életünkhöz, nembaj akkor is sátánista :)

      Figyelj, a tudásról csak annyit, hogy a tudás mindig keletről nyugatra áramlott. Nyugatról mindig a butaság jött, jön. Ezért New - Gat, New - Age :) mert Nyugatról jön :D

      És a nyugat mit mond? Ami keletről jön az minden sátánista ^^ Na most akkor tedd össze a kettőt és rájössz, hogy mi az igazság :)

      A királyság is keletről jött. Csak ugye ott szakrális királyság volt, mire nyugatra ért, akkorra uralkodás, elnyomás lett a királyságból. Amikor írta jeromos, hogy Nimród volt az első király. Fogtam a fejem, mer eleve nem is az első király volt, volt jó sok előtte, ráadásul szakrális király volt, melynek a jelentésével természetesen nincs tisztában, mert ilyen témákban ő nem tájékozódik, mert az sátánista. És ő a nyugati világból ítéli meg a keleti világot, tehát ha nyugaton a király elnyomó és uralkodó volt, akkor biztos keleten is az volt.

      Természetesen a szakrális királyság is sátánista dolog, persze teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy Jézus is szakrális király volt ^^, ahogy Buddha, Salamon is, de Attila, Szent István, Szent László és minden Magyar király, akinek a fején szent korona volt. Csak hogy a legeslegismertebbeket említsem, de volt jó sok szakrális király a világban főleg Keleten.

      ***

      Igazad van, nincsen TITKOS tudás. Ez hülyeség. Csak ROSSZ ÉRTELMEZÉS létezik. Titkos jelek sem léteznek, csak azok rossz értelmezése vagy jelentésük nem ismerete. Ahogy rossz szimbólumok sincsenek, csak rossz értelmezés. Lerajzolok egy Szvasztikát és te egyből úgy értelmezed, hogy náci vagyok. Aztán az én "titkos" tudásom az lesz, hogy ez egy napforgó. Holott kicsit utána nézel a keleti szimbolikának az én kis "titkom" azonnal kiderül ^^

      Tehát igaz, titkos tudás nincs. Butaság van, de az határtalan :)

      Szvasztika a hímes tojáson, ami húsvétra készül méghozzá Jézus feltámadásának napjára, annak ünneplésére:

      http://elib.kkf.hu/hungary/magyar/pic/image016_0000.jpg

      (Sárga tojás, balra forgó szvasztika, csak mívesen, és természetesen élet-fa-virág.)

      http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/kulhoni_magyarsag/2010/ro/kriza_tarsasag_evkonyv_14/pages/images/008_A_husveti_tojas_clip_image002_0004.jpg

      (újabb szvasztika, hímes tojáson)

      http://erdely.ma/uploaded/images/6601791.jpg

      (És természetesen, hogy azért illuminati se maradjon ki belőle).

      Természetesen a világon ma már mindenki sátánista egyesek szerint. És az ilyen dolgokat, amikor megtalálja az ember, és rossz kezekbe kerülnek (főleg nagyon okos PHD. emberkék kezébe), akkor születnek az olyan elméletek, hogy bizonyára őseink egyfajta őskori pre náci mozgalom követői voltak. És az emberek nem is reagálnak rá, mert ez akkor, de akkora marhaság, hogy azonnal kiveri a biztosítékot és se kép se hang.

      Nah ugyan ilyeneket olvashatsz Jeromostól, aki mindig engem próbál cáfolni, de már nem is reagálok az írásaira, mert feleslges ^^ Én már nem szólok hozzá, mert félig olvassa el és amit elolvas annak is csak a felét érti meg, aztán ezt a negyedet kifordítja önmagából és valami bunkó módon reagál rá.

      Törlés
    27. Mellesleg úgy tartják hogy a kelet azért adományozott a világnak annyi bölcsességet, mert az a dolog amit a föld kundalinijének hívnak india felé emelkedett.

      És azt is mondják, hogy hamarosan ez helyet változtat. Nos, kitudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg...

      Persze nem muszáj elhinni

      Törlés
    28. Kedves Jeromos!
      Mielőtt bármit is mondanék, előrebocsátom, hogy tizenhárom évig jártam Waldorf-iskolába végig ugyanabba az osztályba, elsőtől az érettségiig.
      Nem tudom Te hogy gondolod, hogy egy egész oktatásrendszert minősítesz egyetlen tanuló alapján - legalábbis eddigi hozzászólásaidból nekem ennyi jött le - de akkor most mondom, hogy nagyon rosszul látod a dolgokat. Általános vélekedés a Waldorf-rendszert csak hírből ismerők körében, hogy ez semmi több egy puszta fogyatékosképzőnél. Nos véleményem szerint ennek annyi alapja, hogy:
      1, valóban több hátrányos helyzetű, testi/szellemi fogyatékkal élő gyereket vesznek fől ide, mint más iskolákba, mert itt hajlandóak foglalkozni velük úgy, ahogy az nekik szükséges. Ennek eredménye, hogy ugyanolyan szerves részét képezik az osztályközösségnek, mint bárki más.
      2, reáltárgyak tekintetében sokkal lassabban, emészthetőbb tempóban haladunk, mint másutt - maga az "érdemi" tanulás leginkább csak a gimiben kezdődik el - ráadásul egy ún. epochális rendszerben tanulunk, amit itt most nem fejtenék ki bővebben, hogy mi is (ha mégis érdekelne szólj).
      Ezzel csak annyi a baj, hogy viszonylag gyorsan kell behoznunk az esetleges lemaradást, mivel a felsőoktatásban nincs Waldorf, integrálódnunk kell a hagyományos rendszerbe.
      Mindezek ellenére nekem valahogy sikerült minden érettségimet színötösre teljesítenem és láss csodát, még a BME vegyészkarára is könnyűszerrel bejutottam.(Hozzáteszem, hogy a 32 fős osztályomból 1-2 kivétellel mindenkit fölvettek oda ahova jelentkezett)
      Azonban a legsúlyosabb dezinformációdra még nem reagáltam, amely a következő:"a waldorf rendszer az egoról szól... az én mindennél előbbre való helyezéséről, hogy te, egyedül, egymagad vagy a kulcsa mindennek." Ez olyannyira helytelen, hogy gyakorlatilag a totális ellentettje igaz! Az általános iskola szinte másról se szól, mint a masszív közösségépítés. Szinte mindent együtt csinálunk, tárgyaink építenek erre, kötelező előadásokat csinálni, közös praktikumok és még sorolhatnám. És nem, nem azért, hogy közben telepumpálják az agyunkat sátánista meg luciferánus ideológiával (bár felteszem ezt te sem így gondoltad). Nem véletlen, hogy még most is heti rendszerességgel találkozom a volt osztálytársaimmal, miközben az egyetem is számos új barátot szereztem (a beilleszkedésről tehát ennyit).
      Hogy a szokásos klisével zárjam a mondandómat - amit egyébként Te is előszeretettel hangoztatsz: tájékozódj (legalábbis ennél jobban) mielőtt ítélkezel!
      Üdv.:
      Bence

      Törlés
    29. Uraim! Csak összefogással győzhetünk! Így nehéz lesz...

      Törlés
    30. Kedves Bence!

      ajánlom a figyelmedbe:

      https://btk.ppke.hu/db/0A/54/m00000A54.pdf

      Törlés
    31. Péter Sasvári: a bagoly témához annyit tennék hozzá, hogy Bohemian Grove. Nézz utána nyugodtan. George W Bush is nem titkoltan a tagja.
      Ha nem vagy rest:
      http://konteo.blogrepublik.eu/2012/09/26/a-bohemian-grove/

      Továbbá rengeteg dolgot arra a bizonyos korszellemre fogsz. De azt nem veszed észre, hogy a korszellemet piszok egyszerű irányítani, főleg manapság amikor van TV meg rádió meg internet, de már régen, ezek nélkül is ment.
      Ha ezt nem látod be akkor azt kell hogy mondjam, hogy a homokba dugod a fejed.
      Egy új trendet villámgyorsan el lehet terjeszteni az egész világon.

      Törlés
    32. Hamsa!

      kérlek sértett önérzeted ne személyeskedésben éld ki.

      és csak félve kérdem... e blogban ki szólt kihez?

      várom válaszodat.. szerinted a Napban milyen fémek vannak? hamár sikerült újfent egy ordenáré baromságot ideírnod.

      elevenítsük csak fel... nehogy az a vád érjen, hogy nem értek valamit, vagy hogy szövegkörnyezetből kiragadva részleteken értetlenkedem.

      "Hehe :) Pont jóba fogtál bele. Műszaki főiskolára jártam. A fizika, matematika, kémia és műszaki tantárgyak eléggé összefüggenek, szorosabban mint más témákban létrehozott szakok.

      Anyagismeret órán feltettem a nagy kérdést. "Tisztelt tanár úr, igaz e, hogy 7000 C fok felett minden fém elveszti mágneses tulajdonságait, így elektromágneses tulajdonságait is". A válasz "Igaz". Rendbmen mondom, akkor azt mondja már meg nekem, ha a magma több millió C fok, akkor az az állítás, hogy a folyékony fém súrlódása hozza létre a mágneses teret, és ez ugyan így igaz a Napra is, mivel magyarázható? Ráadásul se a holdnak, se marsnak nincsen magmája, nincs is mágneses tere, de van gravitációja, csak gyenge. ^^"

      továbbá azt is kifejthetnéd, hogy a mágneses térnek mi köze a gravitációhoz. amúgy a Holdnak van mágneses tere (mint ahogy a Marsnak is van) és van magja is.

      Törlés
    33. Kedves Jeromos!

      Köszi a linket, elolvastam, bár a véleményemet nem igen változtatta meg, sőt inkább megerősített benne. Az oktatási metodikában továbbra sem találok kivetnivalót (ennek lényegét a szöveg jól összefoglalja). A mögötte álló szellemiség véleményem szerint más dolog, melyről, bevallom eddig nem sokat tudtam, hiszen sohase tanultunk Steinerről, vagy az antropozófiáról (mint ahogy más iskolákban sem feltétlen tanítják, hogy miért így tanítanak!) Való igaz, hogy a hosszú évek közös munkája nyomán a legkülönfélébb egyéniségek formálódnak meg, melyek együtt egy kiforrott, karakteres osztályt alkotnak - ezt különösen a 12. év végén éreztünk - és ez szerintem nagyon jó! (akkor is ha ezt egyesek okkultizmusnak vagy bármi másnak nevezik) Ellenérzéseid ellenére én azért javaslom, ha módod van rá tekints meg egy órát egy ilyen suliban, talán nem bánod meg.
      Bence

      Törlés
    34. Kedves Kaze! A Bohemian Grooveot nemhogy ismerem, de...tagja vagyok:D Najó, nem, hanem nemcsakhogy ismerem, de az általad ajánlott blog, általad ajánlott irományából ismerem. Ha a dologról leszedjük a legenda-elemeket (kisgyereket áldoznak, stb.), akkor marad, hogy ez egy gőzkiengedő, kapcsolatépítő buli. Emellett a szabadkőművességhez semmi köze. Maximum annyi, hogy szerintem a szabadkőművesség is ilyen exkluzív, kapcsolatépítő klub.
      A korszellemet azért nem olyan könnyű irányítani. Pontosabban manipulálni lehet, de csak minimális mértékben, de ahhoz, hogy valaki gyökeresen megváltoztassa, ahhoz le kell váltania. A korszellemet befolyásolni igazából nem lehet, csak újat alkotni, de ahhoz francia forradalom, vagy bolsevik foradalom kaliberű eseménynek kel bekövetkezni! Miért? Mert maguk az irányítók is foglyai a korszellemnek, ők is abban nevelkedtek. A mai korszellem nagyjából a '68-as események óta, tágabb értelemben a "felvilágosodás" óta dívik.
      Amire amúgy gondolhattál az nem a korszellem. Én nem arra "fogtam rá" dolgokat, hanem az egész civilizációra. Baglyot, vagy éppen piramist ugyanúgy találsz minden harmadik középkori festményen (a társadalom allegórikus ábrázolása pl. mindig piramis alakú), minden második céges szemléltető PPT-n, és minden hatodik 19. századi romantikus festményen. Az európai alapműveltség része az egyiptomi kultúra ismerete, innentől kezdve a zárt struktúrát akarva, vagy akaratlanul mindig piramissal fogjuk ábrázolni. A bagoly is hasonlóképpen magyarázható szerintem.

      Törlés
    35. Péter: Legenda-elemek? Hm... miért zárod ki egyértelműen azt a lehetőséget, hogy vannak olyan beteg állatok, akik gyerekeket áldoznak?
      Gőzkiengedő, kapcsolatépítő buli? Én egy ilyesmit valahogy nem egy sötét erdő mélyén, egy óriás bagoly előtt képzelnék el. Pláne nem tagadnám le, hogy ha valaki azt mondaná, hogy látott egy bulin, mellesleg felvette kamerára. Ja igen, mert hogy ilyen felvétel is van, az illető enyhén zavarba jön, persze van is miért.
      "A korszellemet azért nem olyan könnyű irányítani." - nekem azért úgy tűnik igen jól megy nekik.

      "Mert maguk az irányítók is foglyai a korszellemnek, ők is abban nevelkedtek" -
      Na, szerintem ez az a pont, ahol tévedsz. Vagy valóban nem egyről beszélünk. A lényeg, hogy nem olyan hülyék, hogy a saját csapdájukba essenek. Mellesleg aki nem birka, az nem rabja a korszellemnek, hiába nőtt fel abban. Ők viszont nem is nőnek fel egyik korszellemben sem, mert nem keverednek az "aljanéppel", majdnem külön világban élnek.

      Nem tudom ezt olvastad-e már:
      http://2012.blogol.hu/read?perm=3855140#logdrb

      Ha ezek után azt mondod, hogy ez mind csak a véletlen műve, akkor nem tudok mit kezdeni veled :D Nem akarok én mindenáron meggyőzni senkit sem, de véletlenek nincsenek.

      Törlés
    36. Kaze: Azért zárom ki, mert egyszerűen őrültségnek hangzik! Ha reális esélyű bizonyíték lenne, akkor sem tudnám elképzelni. Egy amerikai normális ember kétféle nevelést kaphat: liberális szekulárist, vagy konzervatív vallásosat. A gyilkosságot, főleg a gyermekek meggyilkolását mind a kettő elítéli, a legnagyobb bűnnek, tabunak számít a gyerekgyilkosság! És én nem tudom elképzelni azt, hogy több ezer vezető pozícióban levő, értelmes ember ezt helyeselné! A gyerekgyilkosságra csak a legbetegebb, klinikailag elmebeteg emberek képesek általában!
      A Bohemian Grooveben a bagoly, meg a maskarák a meséhez, a keretsztorihoz tartoznak, amiben ugye "elégetik a gondjaikat".
      A korszellemmel kapcsolatosan nem érted, amit mondok. A felvilágosodás óta a liberalizmus úgy a korszellem, hogy az mindenkire hat sajnos. Olyan, mint a genetikailag öröklődő tulajdonságok: senki nem menekülhet előlük! Nincs olyan társadalmi réteg, de még személy sem, aki ez alól teljesen kivonnák magukat. A vezető rétegek pedig valószínűleg egyáltalán nem vonják ki magukat, ellenkező esetben már nem lenne liberális világrend, mert akkor a legbefolyásosabb emberek nem lennének liberálisok.
      Az általad linkelt oldal nagyon érdekes. Csakhogy én is könnyen MINDENHOL megtalálhatom a titkos jeleket, ha egyszerűen MINDENT berakok annak...

      Törlés
    37. Igaz, nem kell mindenhol jelet látni, ott is ahol nincs is. Azért Pirula kicsit másképp hívja fel a figyelmet a jelekre. Még itt is megfigyelhető, hogyha mondjuk egy klippet vagy reklámot esetleg filmet elemez, akkor az töménytelenül teli van hozzá kapcsolódó jelekkel és azok egymást követve értelmesen összerakható "történetet" ad ki, mely szimbólikus, de érthető.

      Ez ugyan az, hogy a mondatokat külön álló szavakkal írjuk le, melyek a jelek, de a végén ez a sok kis apró jel egy értelmes mondattá áll össze. Ne gondoljuk, hogy ez a szimbolikában másképp lenne.

      Azért mert egy gyermek baglyot rajzol a fára még nem kell egyből illuminati befolyásoltságot feltételezni. Azért mert egyes jelzőtáblák háromszög alakúak nem azt kell ez alatt érteni, hogy "látjátok, képünkbe nyomják, hogy még az utakat is ők uralják". Szó sincs ilyesmiről.

      Tehát a jelnek mindig meg kell nézni mi a környezete és a környezete milyen értelmet ad számára. Vagy ha több jel is van, akkor a többi jellel milyen közvetlen és/vagy közvetett kapcsolatban van.

      Ha azt mondom, hogy 'SÍR' ez még nem sokat jelent önmagában mint jel. Látom, értem, de ami fontos, nem tudom ÉRTELMEZNI.

      SÍR jel (felirat formájában mondjuk) megjelenhet temetőben, ahova az embereket eltemetik. Igen látjuk és értelmezni tudjuk.

      SÍR jel (mert látom, hogy sír, vagy mert elmondom, hogy mert megverték). Igen látjuk és értelmezni tudjuk a jel környezete alapján magát a jelet is.

      Tehát önmagában a jel nem feltétlenül kell, hogy jelentsen valamit.

      Péter, ugyanakkor azt neked is be kell látnod, hogy ott ahol az ilyen és ehhez hasonló jelek tömegesen jelennek meg, nem csak lehetőség, hanem kötelező együtt értelmezni őket. De ha nem is értelmezed őket együtt, akkor sem tudsz rá racionális okot adni, hogy miért szerepelnek ezek a jelek ilyen nagy mennyiségben ugyan azon környezetben ugyan azon témakörben.

      És nem lehet annyival félresöpörni a dolgot, hogy "ez a kor szelleme". Hol mikor? Menj ki az utcára és kérdezz meg fiatalt, hogy mit tud a pentagramról, vagy a háromszögről elmondani. Vagy a szvasztikáról, a bagolyról, a béke jelről, vagy csak bármilyen vallási utalásról, mit tud elmondani az asztrológiáról, számmisztikáról és lehetne sorolni jó sokáig, hogy mi az amivel nap mint nap találkozik, de fogalma sincs arról, valójában miért látja és miért találkozik vele.

      Ugyanakkor aki ért hozzá látja, hogy nem véletlenül vannak elhelyezve ezek a jelek oda ahova, és nem véletlenül vannak a jelek csoportokban elhelyezve ott, ahol ez így van. Tehát ez evidensen adja magából, hogy a jel használója tudja, hogy a jel mit jelent és azt hogyan lehet használni.

      Nade ez nem a "kor szelleméhez" tartozó "tudás" vagy "ismeret". Egy film forgatókönyvét nem lehet véletlenül úgy megírni, hogy abban a szavak, tettek és szimbólumok véletlenül pont egy egészt adnak ki és utalásokat tartalmaznak. Ráadásul a filmekben nagyon ritkán látunk eredeti helyszínt legtöbbször valami preparált kitalált helyet látunk, és akkor azt hiszed, hogy ott egy újságdarab is csak úgy véletlenül van ott? Természetesen nem, és akkor kijelenti, hogy "nyírjuk ki ezt vagy azt" esetleg "a világ el fog pusztulni" és a háta mögött annak aki ezt mondja ott van a pentagram fejjel lefelé. Semmivel nem tudod racionálisan megmagyarázni. Erre van az a szó, hogy "véletlen", mert ezzel a világon mindent el lehet intézni ^^

      A világ ok - okozati kapcsolatban van. Nincs véletlen. És aki nem látja a jeleket, vagy nem hajlandó őket látni, az nem ismeri az okot és nem fogja ÉRTENI az okozatot (következményt). Viszont aki látja és érti az okot az tudja mi lesz az okozat (következmény) ezért azt el tudja kerülni vagy legalább is érteni fogja, miért történik az a sok rossz dolog az életében, ami épp jelen van.

      És jön a végső kérdés, amire pirula blogján keresi a választ mindenki. Kik azok, akik ezeket a jeleket "használják" és milyen célból.

      Nah ők, a háttérhatalom, akikben te nem hiszel :)

      Törlés
    38. Hamsa: A jelek jelenthetnek valamit, de nem szükségszerű. Pontosabban amit Ti jeleknek tartotok, azok nem biztosan azok. Ilyen lehet a bagoly: az lehet egyszerűen díszítés, az meg nem „jel”(entéssel rendelkező dolog). Szintén a bagolynál tudok olyan példát, amikor egyszerűen kreálják a jelet, akik bele akarnak látni valamit. A dolláron látható „bagoly” lehet polip, lepke, kutyaszar, vagy bármi más. Szerintem egyébként egyszerűen grafikai hiba. Szóval, ha bele akarok látni valamit, akkor először is oda láthatok jelet, másrészt egyszerű illusztrációt beállíthatok valamilyen fontos mondanivalóval rendelkező szimbólumnak. Az sem igaz, hogy ennyi nem lehet véletlen. A fentebb linkelt blog bemutat mondjuk 80-100 olyan logót, amiben feltételezet nwo-jelek vannak. És vajon hány millió lógó létezik a Világon? Na, ezért lehet véletlen. De én mondtam, hogy nem véletlennek, hanem csak teljesen mindennapi dolognak tartok egy szemet, vagy egy piramist. És pont, hogy nincsenek logikus sorban! Össze-vissza vannak, sőt általában egyedül vannak.
      Ha a korszellemről szólva szerinted az utca embere nem ismeri a szimbólumok jelentését, akkor miért feltétezed ezt azok használóiról? Miért kellene egy dizájnernek, vagy menedzsernek otthon lennie egy (szerintem egyébként ráadásul részben fiktív) sátánista szimbolikában otthon lennie? A másik amit korszellemen értettem az az, hogy ezek a szimbólumok jelen vannak, és ez nem okkal van. Úgy értem a háromszög, piramis, stb. velünk él pl. az egyiptomi történelem miatt. Ezt értettem alatta.
      Tulajdonképpen én sem azt mondom, hogy véletlen. Hanem egyrészt azt, hogy ezek az alakzatok amiatt gyakoriak, mert részei a kulturális kódjainknak. A kereszt is az, de a piramis is az. Ezt nem akarta senki, ezt a történelem hozta! A másik amit mondok, hogy ezek kiragadott példák.

      Törlés
    39. "A korszellemmel kapcsolatosan nem érted, amit mondok. A felvilágosodás óta a liberalizmus úgy a korszellem, hogy az mindenkire hat sajnos."
      Igen pontosan ezt mondtam; nem esnek a saját csapdájukba. Ők indították el a "felvilágosodás" hullámot. Ha megnézed az akkori történelmi eseményeket, főleg nyugaton. Nem kell kapásból elhinni amit mondunk, csak a vicc kedvéért feltételezd, hogy igaz, és úgy gondold végig, hogy mik történtek, lásd az összefüggéseket.

      Egyébként gyakran nagyon árulkodó dolgok vannak, ami a rejtett szimbólumokat illeti. A legkönnyebb akkor felismerni őket, amikor nincs értelme annak, hogy ott vannak. Legalábbis látszólag. Tehát egy hozzá abszolút nem értő ember nem tudja, hogy mi az de azt sem tudja megmagyarázni, hogy miért rakták oda vagy miért úgy csinálták, miért ilyen alakja van, azok a modellek miért mindig azt mutatják?

      Van egy jó kis oldal, ahol kiraknak minden hónapban képeket, amik szimbólumokat "rejtenek".

      http://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-of-the-month-0212/

      És erre bizony biztos, hogy semmit nem tudsz mondani, mert erre nem lehet magyarázatot adni, hogy ezek miért nem tartalmaznak semmi gyanúsat vagy sötétet annyira nyilvánvaló a turpisság, ha ezeket egy csokorban nézed.
      És ha jól figyelsz, többnyire mindig ezek a szimbólumok tűnnek fel a legtöbb helyen: klipek, reklámok, borítók, újságok stb.
      Erre nem lehet azt mondani, hogy belemagyarázás meg belelátás, pláne ha végignézel párat ebből a "Symbolic Pics of the Month" cikksorozatból.

      Tévedtem, mégis tudok mit mondani :D

      Törlés
    40. A felvilágosodást nem "ők" indították el. Kik? George Bush, Soros György, vagy valamelyik ilyen mumus, aki még nem is élt akkor? A felvilágosodást nem csinálták, hanem jött! Egy ilyen nagy hatású (még ha, mint most is, negatív!) eszmeáramlatot nem lehet csak úgy "csinálni". A felvilágosodásnak előzményei vannak, ez egy történelmi eseménysor eredménye, és egyben maga is annak a romlási folyamatnak a része, amiről lényegében az emberiség történelme szól az Édenkerttől! Nem akarok kiselőadást tartani, de pl. a reneszánsz, a kapitalizálódás és az ezek ellen (kezdetben) fellépő reformáció vezettek ide. A tudományos érdeklődés kialakulása (jóra és rosszra egyaránt!), az Egyház hatalmának hanyatlása, és hasonlók miatt indult be ez a felvilágosodás. És mivel a felvilágosodás politikai része elpárologtatta a hűséget a régi rendhez, így alakult ki a mai rend(etlenség)!
      A szimbólumokról erre tulajdonképpen már válaszoltam: olvasd el, amit Hamsanak írtam. Röviden: ezek a jelképek minden korban jelen voltak, amikor a mai elitnek még írmagja sem lehetett. Ezek részei a kultúránknak. Másrészt pedig mondjuk benne van 100 cég és intézmény logójában, a Világon létező több százezer cég és intézményből.
      Az általad linkelt oldalra is ez áll. Amúgy érdekes oldal:)

      Törlés
    41. Nagyon jó, de ez nem zh vagy érettségi, én nem azt kértem hogy mondd vissza amit tanítottak, hanem hogy gondold végig.
      Nem, nem Bush meg nem Soros, hanem például az elődeik, talán ha nem is vérvonal szerint, de az eszme ugyanaz.
      Igen előzményei vannak a "felvilágosodásnak", az lett manipulálva, hogy az emberek mit válasszanak kiútnak. Tönkretették a rendszereket, majd maguk ajánlották fel a megoldást. Elkezdték szétszórni a "csodás" liberalizmus magjait. Mindenki egyenlőséget akart. Csak egy bizonyos szintig kell noszogatni a dolgokat utána már terjed magától, mint a futótűz.

      Ja, ezek a szimbólumok benne vannak 100 cég logojában, és ezek VÉLETLENÜL pont a világ leghatalmasabb cégei.
      Szóval akkor 500 évvel ezelőtt is az emberekről olyan képeket festettek, amiken az illető eltakarja az egyik szemét. A mickey egeres meg pillangós monarch programozásra utaló szimbólumok is léteztek már jó régen is, hiszen részei a kultúránknak nem igaz?
      Az illuminátus már az 1700as években is létezett. Az ő elődeik pedig még régebbre vezethetők vissza (a templomos rend). Viszont akkor még nem volt ekkora hatalmuk. A befolyásuk érdekes módon a felvilágosodással kezdett el nőni, ugyebár az uralkodó réteg cserélődött. Idővel pedig eljutottak oda, hogy elkezdhették bátran eltenni azokat láb alól, akik még hatalmon vannak de nem cimborálnak a nézeteikkel.
      Persze ha foggal körömmel ragaszkodsz a hivatalos történelemhez, és számodra az szent és igaz, akkor nyilván hiábavaló minden szavam.
      Hangsúlyoznám, hogy nem akarom ráderöltetni ezt az egészet (annak ugyanolyan rossz hatása lenne), csak annyit mondtam, hogy gondolj bele ezekbe, rakd össze a képet és aztán cáfold meg.
      Sajnos a történelmet a győztesek írják, így nehéz olyan bizonyítékokat mutatni, ami mindenféle szempontból helyt állna, valahol mindig lesz homály.

      Törlés
    42. Kaze: Húúú, hát szép is lenne (az lenne!), ha azt tanítanák az iskolákban, hogy a felvilágosodás az emberiség romlását hozta:) Holott én ezt mondtam "vissza". Én végiggondoltam és erre jutottam. A "hogyan" tekintetében ugyanis szerintem az az igazság, amit tanítanak. Azért a történettudomány eredményeit ne kérdőjelezzük már meg! A bibi nem a "hogyan", hanem a "mi", pontosabban maga a dolog megítélése. Ebben tévedés, amit hirdetnek (szerintem), pontosabban jelenleg a liberális véleményt hirdetik a felvilágosodásról: voltaképpen a saját önértékelésüket és önigazolásukat!
      Hát vérvonal szerint általában biztosan nem. Érdekes lenne, ha Soros mondjuk Voltaire rokona lenne a tengeren túlról:) Eszmeileg igen, ugyanahhoz a liberális brancshoz tartoznak, ez nem titok és nem is összeesküvés!
      Nagyjából abban igazad van, amit a továbbiakban írsz a felvilágosodásról írsz. Annyi, hogy azért (a legtöbb helyen) nem ilyen kitervelt dolog volt, hogy "elrontották a rendszert"! Egyszerűen csak, amikor válságjelenségek mutatkoztak, akkor kihasználták az alkalmat, mert ők ezt tartották a válság megoldásának. Nem működött, de ezt a mai napig nem látja be a többség!
      A Világ leghatalmasabb cégei? Az Alexandra, meg az Unicredit bank? Mert mondjuk van egy rakás mamutcég, akinek a jelében semmi ilyen nincs (Shell, Walmart, CNN, McDonalds, Halliburton, stb.).
      A Micky egeret 80 éve találták ki, azóta része lett a Világnak. Az nem volt, nem is lehetett a régi korokban, de pl. bagoly, vagy piramis igen!
      Ezek a jelek már az ókorban is jelen voltak, akkor meg nem voltak se Illuminátusok (szerintem sose voltak), se templomosok az biztos. De ez is csalás, hogy azt mondom, hogy régen is voltak, erre Te rávágod, hogy azért, mert régen is létezett a háttérhatalom:D A templomosokról olvastam a sok bullshitet, de ők egy keresztes lovagrend volt. Eléggé gusztustalan mindenféle hazugságot terjeszteni róluk! Egyébként évekkel ezelőtt-elvileg nem, mint a régiek jogutódja-újralalault, Jeruzsálem Szegény Lovagjai néven, mint tradicionalista katolikus hitbuzgalmi mozgalom. Állítólag az alakulóülésen valaki felállt, hogy tudja, ki szabadkőműves, távozzanak, vagy feloszlatja a listát. Erre a jelenlévők fele távozott. Pénze nem maradt a szervezetnek, de legalább tiszta maradt. Én ebben sem látok sok igazat, de legalább nyugodt lehetsz: ha nektek van igazatok, ők már akkor is tiszták. Amúgy tagjelölt vagyok a templomosoknál, szóval egyrészt félhetsz tőlem is, másrészt majd elmesélem van-e fejlevágás, meg sátánimádás, ha igen, levágom őket:D
      Én nem ragaszkodom a hivatalos történelemhez. Én magam történészhallgató vagyok, nekem az a feladatom, hogy ne ragaszkodjam hozzá. Többek között máshogyan ítélem meg az egész történelmi fejlődés dolgot, ami szerintem visszafejlődés volt. Csupán azt vitatom, hogy emögött más sötét erők is állnának a Sátánon (mint a bűn szerzője, nem, mint az általatok elképzelt nwo-vezérigazgató) és az emberi hülyeségen kívül...

      Törlés
    43. Ugy latom itt az ideje kedves Peter Sasvari,hogy a szuklatoköruseged “kissé” kiszélesedjen,mert “Kaze”hiaba is keri toled,hogy gondolkodj el azon,amit irt neked,ha azt sem tudod,hogy min is kellene elgondolkodnod.Ezert atkuldok neked itt egy weboldal cimet,amibol megtudhatod,hogy “Kaze” mirol is probal teged felvilagositani:
      http://churchofgod.hu/content.php?act=2012_apokalipszis
      Elozetesen idéznék neked innen par mondatot,hogy kb.tudd,mirol is van szo:
      “A sátáni kinyilatkozások nem csupán az okkultizmus szimbolikus és elrejtett, kódolt üzeneteiben nyilvánulnak meg, de gyakran nyílt "próféciákban" is. Minden idők egyik legjelentősebb sátáni ügynöke és prófétája Albert Pike, amerikai generális és luciferániusi nagymester volt. Albert Pike (1809-1891) a Skót Rítusú Szabadkőművesség déli körzetének 33.-ik fokozatú Szuverén Nagymestere volt. Miután az illuminátus Giuseppe Mazzini beszervezte őt az illuminátus rendbe, odaadó híve lett a világállam és a világkormány elképzelésnek. Pike később az Egyesített Szabadkőművesség Világtanácsának az élére került, a forradalmi stratégiájának álcázására pedig egy új rítusú szabadkőművességet hozott létre, amelyet az „Új és megreformált Palladian rítusnak" nevezett el.
      Pike 1859-1871 között dolgozta ki és prófétálta meg a jövőben kirobbantandó forradalmak, és három nagy világháború katonai menetrendjét. Ez nyílt színvallás egy háttérhatalmi összeesküvésről, ahol a tervezett háborúk megvalósításával kívánták elérni azt, hogy kezükbe vegyék a világ egy központból történő teljes irányítását. A próféciaként is hitelesnek mondható stratégiát a Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Rite of Scottish Freemasonry című munkájában vetette papírra, s ez az alábbi főbb célkitűzéseket foglalta magába:
      I. Lépés: Az Első Világháború. Ennek kirobbantását azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov-dinasztia hatalmát Oroszországban. Ezután Oroszországban be kell vezetni a hatalom monopolizálásának egy általuk kidolgozott új rendszerét is, az ateista és keresztényellenes kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantása a brit és a német birodalom között. A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére, ugyanakkor a kereszténység befolyásának csökkentésére.
      II. Lépés: A Második Világháború. Ennek kirobbantásához az általuk létrehozott fasizmust és a politikai cionizmust kell szembeállítani egymással. Ebben a háborúban kihasználják a fasisztákat, hiszen a zsidók gyilkolása elősegíti magának a fasizmusnak a vereségét, majd a fasizmus, illetve a nácizmus megsemmisítésével létrehozzák Izrael államát Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására, és a kereszténység további bomlasztására.
      III. Lépés: A Harmadik Világháború. Az Albert Pike által hirdetett program szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy kiszélesítse, majd megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.

      Törlés
    44. Az US Nagypecsétje és a maya naptár – az okkult szimbolizációk kapcsolata
      Thomas Horn azon a véleményen van, hogy a 2012-es évvel kapcsolatos legtitkosabb ismeretek úgy voltak elrejtve, hogy közben a szemünk előtt, arcunkba tolva álltak már több mint kétszáz éve, többek között Washingtonban és a Vatikánban is. A titkos társaságok ugyanis számos kódolt információt hagytak ránk, hogy mit várnak ezzel a dátummal kapcsolatban: az istenek visszatérését, és egy luciferi pogány aranykor eljövetelét. Talán a legismertebb és legtöbbet eláruló kódolt szimbólumrendszert az USA egydolláros bankója tartalmazza, beleértve az US Nagypecsétet is.
      Az USA alapító atyái és vezetői között számos illuminátus és szabadkőműves működött, akik rendkívül fontosnak találták azt, hogy a világmegdöntő terveiket kódokban mindenki szeme elé tárják. És ezt nem csupán az USA egydolláros bankója, vagy Washington városterve, architektúrája és azok művészetei illusztrálják. A kevésbé ismert kódolt üzenetek szinte univerzálisan jelen vannak a világ főbb városaiban Washingtontól a Vatikánig.”
      Minden tovabbi reszletet megtalalhatsz a fent jelzett oldalon,ha erdekel.

      Ria

      Törlés
    45. Hát erre nemigen tudok mit válaszolni. Ha valami hamis premisszákból indul ki, ott értelemszerűen hamis következtetés lesz, és ez a maga hamis rendszerében logikus lesz, de a valósághoz semmi köze! Aki ezt a rettenetet leírta arról, hogy miért volt első világháború, meg második, az tanuljon történelmet! Jelesül: az első világháború az európai és gyarmati konfliktusok miatt volt, egyesek szerint, mert a németek újra akarták osztani a gyarmatokat, mások szerint francia édekek miatt, de biztosan nem egy jenki ügyvéd miatt:D Akkora sötétség hogy lehet valakinek a fejében! Persze az illuminátus csinálta a fasizmust ("fasizmus csinálása" aztakurva), de a napsütést, sőt az ebédemet is! Igazából ezek a sátánista szabadkőművesek tök szimpatikus emberek: mindent ők csinálnak, nélkülük nem is igen lenne semmi:D
      Vannak itt logikusan felépített konteók, de ez már az abszolút vicc kategória...

      Törlés
    46. a történelmet nem tanuljuk, hanem tanítják:)
      Albert Pike munkájában szereplő "tervek" a VH-k előtt íródtak. Ezt viszont jó lenne bemutatni/linkelni, mert Én nem találtam (igaz nem olvastam csak belekerestem) meg benne: http://www.gutenberg.org/cache/epub/19447/pg19447.html

      Mert ennek hiányában Pétert nem fogod meggyőzni.

      "mindent ők csinálnak, nélkülük nem is igen lenne semmi"

      Akár hiszed, akár nem elit (értsd beavatott döntéshozók akik a színfalak mögött is mozgatják a szálakat) nélkül a tömegek nem képesek semmire, maximum céltalan rombolásra. Ki ad nekik propagandát, motiváció, pénzt, fegyvert paripát?. Ki ad nekik akármilyen "izmust"? Hát nem maguk fogják demokratikus keretek között kitalálni:)) Ezeket a korszellem elitje által megalkotott világnézetek és megoldások, amelyeket a tömegeken "végigvernek" az irányítók. Mindig is így volt mindig is így lesz, ez a TÖRTÉNELEM.

      hunsabre



      Törlés
    47. Valahol feljebb azt olvastam Péter,hogy te hiszel Istenben.Ha pedig ez igy van,akkor hinned kell a Satanban is,hiszen a Biblia,az elso laptol az utolsoig ir rola,akinek a tenykedese,vegigkiseri az egesz emberiseg tortenelmét,ami egy satani elvet foglal magaba.Es tudjuk,hogy azon munkalkodik,hogy minden embert es nepet megzavarjon.Kezenek munkajat mindenütt felismerjük.Az Edenkertben gyozott Adam felett, es meg van gyozodve rola,hogy maganak igényelheti Adam leszarmazottainak a lelkét.Mindenutt latjuk hatalmat es befolyasat,igy vilagos kellene legyen szamodra,hogy az osszes eddigi haboruk,forradalmak stb.,mind az o iranyitasa alatt voltak,es lesznek a még ezutan kovetkezok.(Termeszetesen Isten engedélyével teheti mindezt).Es mivel ott,ahol te tortenelmet hallgatsz mindezekkel nincsenek tisztaban,nem csoda,hogy nem latod az okot,hanem mar csak az okozatot.Albert Pike harom vilaghaborus terve is eppen egy ilyen… teljesen a Satan tebolyult vezetése alatt.Eppen ezert teljesen mindegy,hogy Albert Pike jenki ugyvéd volt-e vagy sem (amit egyébként nem tudom honnan vettél) hires hadvezer,vagy neves politikus,a lényeg az,hogy ki,es miert hasznalta/hasznalja eszkozul.
      Minden pedig,csak hit kerdese.Ezert en is ugyanugy mondhatom,hogy mindaz csak premissza,amit te valos tortenelmi tényként elhiszel.

      Ria.

      Törlés
    48. Valóban így van, hogy a birkák maguktól képtelenek maguktól bármire! Viszont most pont, hogy nem "új világrend elitje" van, hanem semmilyen rend nincsen, csak demokratikus rendetlenség! Igazi elit sincsen, csak civil és politikai celebek (pontosabban több ember ismeri és utánozza mondjuk Alekoszt, mint akármelyik vezető tudóst, vagy művészt). Szóval a végeredmény ugyanaz, ami szerinted, és a kezdet is (birkák), de az ellenség szerintem nem valamilyen összeesküvés, hanem az emberi hülyeség. Szépen rá kell bízni a vezetést egy becsületes és hozzáértő elitre, valahogy úgy, ahogyan 1944-ig volt!

      Törlés
    49. Okay,itt esetleg elolvashatja Peter,Albert Pike satani tervét:
      http://aranykor.freeblog.hu/archives/2009/03/14/Albert_Pike_harom_vilaghaborus_terve/

      Ria

      Törlés
    50. A Sátánról: Ott hibázol, hogy a Sátán valamiféle nagyvállalatnak, vagy birodalomnak hiszed. Neki nem kellenek bábkormányok és alvállalatok (Illuminatis, szabadkőművesek, stb.), ahhoz, hogy romboljon! Elég, ha ott van az ember szívében és hatalmába keríti. Biztos voltak olyanok, akik vele konkrét szövetséget kötött, de a többség, aki rossz útra tér, egyszerűen csak rosszul dönt, talán nem is tud róla, hogy a Sátán szolgálatába lép! Ne úgy képzeld el, hogy jön a Sátán, megbízza ezt a Pikeot, hogy akkor csináljál háborút! Sokkal inkább úgy, hogy elhinti a vezetők szívében a kapzsiság, a gyűlölködés és az elvakultság magvait, és kész is a háború mindenféle szabadkőművesség és sátáni szerződéskötés, meg pike nélkül...
      (Pike amúgy konföderációs katonatiszt és ügyvéd volt. Híres hadvezér biztosan nem volt, az arról az oldalról Lee tábornok volt egyedül:D)

      Törlés
    51. Ezt a cikket elolvastam. Ez egy mese, bizonyítékok nélkül. Válaszokat keres, egyszerű válaszokat bonyolult kérdésekre. Ezt az elméletet buta emberek találták ki. Olyan, mintha valaki nem ismerné a gravitációt és azt mondaná, hogy azért esik le a kenyér, mert Pike azt akarja:D

      Törlés
    52. Becsuletes es hozzaerto elitre? Hol,es mikor fogsz te olyat talalni?Hat nem eppen par perce irtam meg neked,hogy minden a Satan iranyitasa alatt mukodik? O a vilag fejedelme,amire Istentol hatalmat kapott(egy idore)."Most van e vilag karhoztatasa;most vettetik ki e vilag fejedelme..."(Janos 12:31).

      Törlés
    53. Hol irtam en olyat,hogy azt kepzelem:"jön a Sátán, megbízza ezt a Pikeot, hogy akkor csináljál háborút!"?

      Törlés
    54. De akkor ki irányítson? Vagy legyen anarchia, netán demokrácia (most az van)? Márpedig a leglogikusabb lépés, hogy, ha vezetni kell, akkor becsületes emberek vezessenek minket. Tökéletes úgy se lesz, de ilyen emberek úgy nevelhetők, ha az egyszerre jó képességű és becsületes fiatalokat még jobbra és erkölcsileg is jóra neveljük, és felkészítjük a vezetésre. Erre volt pl. elvileg a nemesség intézménye. Volt is sok derék magyar vezető. Mióta "egyenlőség van", azóta kevesebb...
      Sokféleképpen értelmezhető, hogy a Sátán uralkodik, de egy biztos: harcolni kell ellene!
      Nem írtad sehol, de úgy írod le, mintha a Sátán kb. így tett volna. De akkor konkretizálok: a Sátánnak nem kellenek titkos társaságok, és tervek a világháborúról! Ő máshogyan is képes rombolni, már leírtam, hogyan...

      Törlés
    55. Termeszetesen kell,hogy legyen aki iranyit,csakhogy annak,akit Isten e hatalommal felruhazott,tudnia kell,hogy azt Istentol kapta,es ennelfogva allando szoros kapcsolatot kell tartania az Urral ahhoz,hogy a dolgok jol mukodjenek.
      ”Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak,mert nincs hatalom mastol,mint Istentol,ami hatalom pedig van,az Istentol rendeltetett.Aki tehat ellene szegul a hatalomnak,az az Isten rendelésének all ellen;akik pedig ellenallnak,azok itéletet vonnak magukra”(Roma 13:1). Daniel pedig ezt mondta a 2:21-es igeversben:“Isten neve legyen aldott örökkön örökké,ové a bölcsesség es a hatalom,O szabja meg az idoket es alkalmakat.Kiralyokat taszit el,es kiralyokat tamaszt”.
      Isten tehat olyan kiralyt(politikai vezetot) ad,amit a nép erdemel.Ha a nép szereti,egyben elismeri a Teremtojet a legfelsobb hatalomnak,es engedelmes az ember erdekeben altala megszabott torvenyeinek(mintegy,az életunkhoz adott hasznalati utasitasat),akkor ledonti a kiralyt a tronjarol,ha az nem felel meg az Istentol atruhazott hatalomnak.
      Becsuletes es jo erkolcsu vezeto eppen ezert,csakis kizarolag Istent ismero,szereto,tisztelo maga felett legfelsobb hatalomnak elismero,alazatos ember lehet.
      Es,mint ahogy Isten a profetain es apostolain keresztul inspiracio utjan jelentette ki onmagat,es kuldte el a tanitvanyokat a vilagba,hogy hirdessék az evangéliumot,ugyanigy a Satan,embereket hasznal fel eszkozul,hogy veghez vigye gonosz tervét.

      Törlés
    56. "Mert nem vér es test(ember)ellen van nékünk tusakodasunk,hanem a fejedelemségek ellen,a hatalmassagok ellen,ez élet sötétségének vilagbiroi ellen,a gonoszsag lelkei ellen,melyek a magassagban vannak"(Efézus 6:12).

      Törlés
    57. Nem tudom melyikőtök dolgozott/zik multinál/nagy cégnél vezetőként. De, azok akik igen, biztos tapasztalták már, hogy bármennyire is demokratikus de határozott, modern vezetőt akarsz játszani, "fentről" jönnek indirekt, majd ha nem veszed a lapot egyre direktebb célzások, hogy mit is kéne csinálnod és ezzel szemben mit is kell MUTATNOD!! ami persze véletlenül sem az mit ami az igazi mögöttes szándék. ez a rejtett célokkal, manipulációval való vezetés szerves része a kapitalizmusnak. Miért pont a nagypolitika lenne kivétel ez alól? ergó háttérhatalom létezik--> rejtett célkkal működő elit vezet/kényszerít szerepekbe. Persze van mozgástered, de nem vagy totális kontrol helyzetben.

      Idézem Orwel 1984-ét:

      „Bennünket nem érdekel mások java; kizárólag a hatalom érdekel. Nem a gazdagság, a fényűzés, a hosszú élet vagy a boldogság; csak a hatalom, a tiszta hatalom. Hogy mit jelent a tiszta hatalom, mindjárt meg fogod érteni. Mi a múlt valamennyi oligarchiájától különbözünk abban, hogy tudjuk, mit csinálunk. A többi, még azok is, amelyek hasonlítanak hozzánk, mind gyáva és képmutató volt. A német nácik és az orosz kommunisták nagyon megközelítettek minket módszereikben, de sohasem volt bátorságuk felismerni saját indítékaikat. Azt állították, sőt talán hitték is, hogy nem készakarva ragadták magukhoz a hatalmat, s akkor is csak meghatározott időre, s a következő sarkon már ott van valamiféle paradicsom, amelyben az emberek szabadok és egyenlők lesznek. Mi nem ilyenek vagyunk. Mi tudjuk, hogy soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz; a hatalom cél. Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom.”

      hunsabre

      Törlés
    58. Nagyon jó idézet. Én már meguntam a vitát :D Ez nem is vita, inkább győzködés.

      Törlés
    59. én csak annyit fűznék hozzá hogy a nap keleten kel fel és nyugaton megy le (tudás fénye?)
      gondolom az se véletlen, ha már biblia, hogy Jézus születéséről is "napkeleti" bölcsek voltak naprakészek (meg pásztorok), akik elmondták ezt Heródesnek aki kiirtatott minden gyereket (a történet szerint)
      am érdemes megnézni Kuros és Krisna életét de lehet több ilyen hasonló motívumokból épülő történet is van

      Törlés
  10. Ha egy ovis kisgyerek házat rajzol, akkor az biztos, hogy piramis alakú lesz a teteje. Ha zászlót, vagy antennát tesz rá, akkor nagy eséllyel pont a tetejére teszi, tehát a piramis-alakzatnak is a csúcsára. Most akkor minden kisgyerek gyanús?:)

    VálaszTörlés
  11. Nem akar valaki valamilyen találkozót összehozni? Akárhol. kávézó, mozi, stb..
    Találkozhatnánk, ismerkedhetnénk..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó az ötlet "névtelen" barátom én is támogatom, így névtelenül :)

      Törlés
  12. A videó kicsit hosszú és vontatott, de tartalmát tekintve elég lényeges. A kommenteknélkül blog jónak tűnik, Atyaégnek is van egy videója, ahol jó sok hasonló szimbólumot összegyűjtött.

    VálaszTörlés
  13. Köszi a videót, jöhet még hasonló is.

    A design tényleg lehetne egy csöppet szem barátabb. :)

    Molnár F. Árpád tényleg fura figura, de a stílusa miatt nagyjából maga ellen és ellenünk dolgozik. Én az ő nevére szoktam pizzát rendelni. :D

    Az ovi meg talán akkor lehetne gyanús ha az egész egy bazinagy piramis lenne aminek a tetejéről Szauron vigyáz arra, hogy a balga ovisok el ne ássák egymást a homokozóban.

    A találkozó ötlete nem rossz, de megoldani érdekes lenne.

    Amúgy az Izrael-Gáza konfliktusról lesz valami PPP anyag? Corbett még semmit sem tett közzé :(


    VálaszTörlés
  14. nem mellesleg három napja folyik a háború a közel keleten, itt meg egy árva szó sem esik. az illuminátus faszságot bezzeg követni kell, hagy golyózzon be az ember ha meglát egy gúla alakú háztetőt.
    http://kuruc.info/r/4/104090/

    VálaszTörlés
  15. Azt nem hinném, hogy nem foglalkozik vele PPP vagy akárki más de az egész még eléggé friss, a blog meg nem napilap, a következő cikk valószínűleg erről szól majd, ezt a blogot szabadidőben írja valaki, 8 órázás miegyéb után gondolom, egy videót meg rövid idő beágyazni. Azt hiszem, hogy ez a videó csak csali, hogy majd amikor mindenki jön a kommenteket lesegetni egyszer csak szembetalálja magát egy paralimpia hosszúságú Israel VS Gáza cikkel. Amúgy meg érdemes megnézni, mivel én annak a 20 évnek az elején pelenkába szartam amiről az előadó beszél nekem igencsak helyretett pár embert a magyar politikai ki-kicsodában, hogy ki kinek a barátja.

    VálaszTörlés
  16. Gáza - visszafele magyarul: azáG az életfa egy pusztulóban lévő ága vagy betűcserével a Neo/One/Noe-hoz hasonlóan aGáz /mert tényleg "gáz" van, "gázos"-an apokaliptikus ott a helyzet. Az origo.hu írta is hogy kinyílt a "pokol kapuja" hogy letöressen a palesztin fegyveresek "szarva". Tehát ez az egész konfliktus egy amolyan "cionistás-ördögien-pokoli" bibliai megjelenítés. Ami persze a hátteret illetően a történéseket egyensúlyozgatva - a háborút és békét egyaránt megjelenítő masonic-illuminatira jellemző. Mivel a káoszt előidézve az embereket egy apokaliptikus "armageddonba" igyekeznek terelni a háborúskodásukkal. Hogy aztán a zsidó messiásnak felépíthessék a "megénekelt" templomukat. Aki persze sosem volt, nincs és nem is lesz. Egész egyszerűen azért mert csak magyar szíriuszi eredetű orioni lélek - MessziŐs/MessiÁs van. A Mintaka-i/Delta Orionis 2Ős/3Ős csillag-rendszerbeli Ott-Hon-ból származó Föld-i/Itt-Hon-i. Nyilván nem véletlen magyar maga az összetett szó is. Tehát teljesen egy-értelmű hogy a Földön megtestesült Elsődleges Táltos-Avatár-rá "felkent" Messiás egy valódi magyar - még véletlenül sem zsidó vagy ál-zsidó.
    Kerion

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam egyszer egy kommentet egy torrent oldalon. Annál jobban nem tudnám megfogalmazni azt, hogy ez az álnyelvészkedés mekkora hülyeség:
      "...azért örülök hogy Oláh András "mindenrőlmagyarrafordító mester" neve is előkerült a postokban, ő volt az, aki anno egyik előadásán egy egyiptomi hieroglifát úgy magyarázott ami egy térdeplő és felső testével leboruló imádkozó nőt ábrázolt, hogy: ez a "feszültseggű anyád" ---> ebből ha egy kicsit pár magánhangzót kicserélünk lesz az hogy feszültség meg anód --->na így végigvezette hogy az adott hieroglifa a tranzisztor komplett felépítését ábrázolja.. NE RÖHÖGJETEK, ITT MI RÖHÖGTÜNK ÉS KIZAVARTAK MINKET AZ ELŐADÁSRÓL!!! "

      rég olvastam ennyi hülyeséget, kedves Kerion

      Törlés
    2. Kedves Bálint - azért mert még kissé álomkórosan édesdeden alukáló... és így fogalmad sem lehet semmiről - attól még nem vagy okos. Tanulj azoktól akik nálad előrébb tartanak. Egyébként kit érdekel Oláh András ? Nyugodj bele: a Messi ás az a magyar Messzi ős. Ugyanúgy mint a Menes az Ménes/MénŐs/TáltosŐs - a menóra meg a ménóra/táltos óra - az etióp Lalibela meg Lali és Béla, Axum pedig ÉgSzem - északabbra meg a Nílus az Nyilas. A Szuez a Zeusz-ból, a Roma az Amor-ból, a sumér pedig a Rémus-ból vala megalkotva. Az eleven meg a magyar élő és előbb volt mint az angol 11. A Körös meg Kör Ős - méghozzá sebes-fekete meg fehér a BiHar-ból eredve. A FÁRAÓ meg az életFÁRAjÓ - azért az aki. Ja - Is Ra Él meg Ra is él - magyarán a Nap/Isten/ Él - Etióphia meg a HétJóFia.
      Miután feltartott kézzel megadóan végleg "aláfeküdnénk a kiválasztottaknak" - érdemes előbb gondolkozni. Nem véletlen hogy zsidók mindenáron "magyarrá" akarnak átváltozni - ami persze nem megy. Az egyik nagy forr a dal már "kiválasztottjuk" azért jól meg azt mondta - nem árt: ucsityszja-ucsityszja-ucsityszja...

      Törlés
    3. Én nagyon támogatom, hogy az oktatás a magyar nemzeti büszkeséget hangsúlyozza. Erre jó eszköz lenne, ha tanítanánk nem csak a két vesztes csatáról a kalandozások kapcsán, hanem a számos győztes hadjáratról is! Ez sablon, de nagyon igaz! Csakhogy! Hazudni nem szabad! A nyelvészetnek tudományos módszerei vannak (többek között ezt tanulom!). A szavakat nem csak úgy a saját fejünk után feletetgetjük meg, hanem van ám a Világon szabályos hangmegfelelés! Például a k a h-nek felel meg. Azért, mert kimutatható, hogy a nyelvek ilyen szabályok szerint változtak. Tehát Gázának semmi köze nem lehet "az ág"-hoz.

      Törlés
    4. Kedves Péter még mindig nem érted a lényeget. A "cionisták" az ÉLETFA egyik ÁG-át/AZ ÁG-at akarják úgymond "képletesen" leszakajtani - tehát voltaképp magát a mennybe vezető ÉLETFÁT akarják megcsonkítani. Ez színtiszta fekete-mágia - ezért a gyilkolászós háborús megjelenítés. Egyébként nincs igazad - a "k" csak egyes esetekben felel meg a "h"-nak - főleg a régi szavak esetében. Az újonnan - például a kőművesek által alkotott szavak esetében viszont nem. Egyébként meg a magánhangzók azok amik változhatnak - nem a mássalhangzók.

      Törlés
    5. kedves Névtelen!
      A részletkérdésekben lehet igazad, de a hangmegfeleltetésnek szabályosnak kell lennie. Ezért Gáza nem lehet semmiféle "ág"!
      Képletesen érthetted, csak akkor egyrészt ne keverj bele mindenféle nemlétező nyelvrokonságot:D Másrészt nincs igazad: Izrael nem ágakat tördel, hanem megvédi magát a Hamasz támadásától! Az elmúlt évben a terroristák naponta több tucat rakétát zúdítottak Izraelben civil célpontokra! A türelem eddig tartott.

      Törlés
    6. Ennyire ne vegyük be az atv-s meg hasonló szintű torzításokat. Izrael volt az, aki terrorizálta palesztinát jó sok ideig, öltek ártatlanokat poénból amerikai katona szeme láttára, aki nem tett semmit, dobáltak családokra füstbombákat és hasonlók. Valószínűleg most meg lett mondva palesztinának, hogy visszaüthet.

      Persze ez még mindig nem igaz, mert az "úgy kezdődött hogy visszaütött" magyarázat nem felel meg erkölcsileg a normáknak, de az izraelieknek még így is sokkal több van a rovásukon mint palesztinának.

      távol álljon tőlem sokesetben az ilyen szélsőséges gyűlölködő oldal mint a kurucinfó, de most kivételesen az a majdhogynem egyetlen friss magyar forrás
      http://kuruc.info/r/4/104042/

      Törlés
    7. Izrael követ el bűnöket, de nem ő robbantgat és rakétáz polgári létesítményeket direkt. Ő nem akarja a "térképről is leradírozni" a palesztinokat, helyette a területén élő palesztinoknak egyenlő jogokat biztosít! A háborús bűnök, és a gázai blokád nagy bűnök, de a Hamasz nem ezért harcol, hanem a földért! A támadás közvetlen előzménye és oka az volt, hogy évente több száz rakéta hullott Izraelre, és ez csak fokozódott. Csak a támadás előtti napon 10-20 rakéta csapódott be!

      Törlés
    8. Pedig mégis a palesztin civilek, gyerekek halnak meg több számban amíg izraelben az amerika által pénzelt vaskupola, és biztos óvóhelyek alatt tartják a népet.
      És számomra többet ér a halottak száma mint az a propaganda amit izrael terjeszt a hamaszról legyen az igaz, vagy sem.

      Törlés
    9. Itt csupán arról van szó, hogy a vaskupola miatt jobb a védelmük, és a technológia miatt hatékonyabban tudnak-mit szépítsük-ölni, mint a hamas! Azonban azt vegyük figyelembe, hogy mi a szándék. A Hamasz célzottan polgári létesítményeket támad, Izrael pedig a katonai létesítményeket. Civil áldozatok azért vannak, mert a hamas oda bújik el gyáva módon! De teljesen mindegy: ez nem menthető egyik oldalról sem, de az öldöklést akkor is a hamas kezdte a rakétázásával! Tudjuk megkülönböztetni a hadsereget és a terrorszervezetet!

      Törlés
    10. Abban legalább egyet értünk, hogy az öldöklés nem jó.

      Más nem is kell egyelőre.

      (saját vélemény: Tudjuk megkülönböztetni a hadsereget és a terrorszervezetet! -a hadsereget nyíltan pénzelik)

      Törlés
    11. "Tudjuk megkülönböztetni a hadsereget és a terrorszervezetet!"

      Terrorista - ilyen szó nem létezik
      Terrorizmus - ilyet csak egyik ország egy másik ellen tud elkövetni hadsereg által, civil lakosság ellen.

      Hadsereg és Terrorista közti különbség:
      Katona, ha öl, minél többet öl annál nagyobb vaskeresztet kap, harcának nincsen semmiféle értelme, ha nem saját hazájának szent földjén harcol.

      Terrorista, hazájáért harcoló, sok esetben bosszúvágytól fűtött népi harcos, aki egyrészről civil, másrészről azt szeretné, ha az ellenséges katonák eltakarodnának a földjéről, többnyire azért is áldozza fel életét, mert nincs hova mennie, nem úgy mint az ellenségnek (főleg amcsiknak).

      ***

      A magyarban mássalhangzók hordozzák a jelentést és magánhangzók öltöztetik vagy adnak a szónak hangalakot.

      A mássalhangzóknak hat fő csoportja van. Ezeket a főcsoporton belül lehet cserélni és kettőzni is.

      (1), k,h,g (köhögős)
      (2), m,n,ny (nyámmogós)
      (3), l,r,j (jeles)
      (4), p,f,v (pöfögős)
      (5), t,d,ty (tudós)
      (6), s,z,sz (sziszegős) átmenet a mássalhangzó és a magánhangzó között, mert ezek az egyetlen mássalhangzók, amiket állandóan mondhatok, akárcsak a magánhangzókat, csak ezeket lehet mással hangzósítani is.

      ssss, zzzzz, ssssssz, es, zé, esz...

      A magánhangzók szavainkban úgy jelennek meg, hogy lehet őket akár a mással hangzó elé vagy mögé is tenni, elhagyni vagy hozzáadni. Mássalhangzót lehet kettőzni úgy is, hogy közzé teszek egy magánhangzót.

      Néhány példa is:

      'SZ e R e T e T' < Láttjuk kettőztük az utolsó mássalhangzót

      'SZ á R', 'SZ á LL', 'SZ á R NY', 'SZ i R o M', 'SZ e R e L e M' < R-et lehet cserélni az L-el vagy mindkettőt felhasználni (ugyan azon a helyen) és így már értjük, dalainkban és meséinkben, néphagyományban, a virág és a madár miért a szerelem szimbóluma, szárny, szirom, szerelem egymásból képezhetők.

      'K a R', 'K ö R', 'ö L', 'ö L e L'

      'SZ é L', 'SZ e L', 'SZ e L e L'

      'i S t E N', 'S á T á N', 'ö SZ T ö N', 'ő S T a N'

      'H a L', 'H a L á L', 'H a L á SZ' < Ezért van olyan sok halszimbólum a bibliában, mert a halak korszakot nyitja meg Jézus, melynek mondanivalója, kozmikus tanulsága a halál.

      'T ű Z', 'T i SZ T a', 'T i SZ T í T' < Tűz tulajdonsága

      'V í Z', 'V i SZ', < Víz tulajdonsága

      'M á Z', 'M o Z o G', 'M á SZ i K' < Föld tulajdonsága

      'G ő Z', 'Gy ő Z' < Levegő tulajdonsága

      Alapvető szó mágia :)

      ***

      Namost nyilván ezt mi ismerjük és a zsidó hagyomány nem fogja tudni ilyen formában alkalmazni mindezt, éppen ezért ők inkább visszafelé mondanak sokmindent, vagy a mássalhangzókat kicserélik és ellopják amink van.

      'J e R u ZS á L e M', 'J ó SZ e L L e M', 'J ó R a SZ á L L ó"

      Gáza:

      'G á Z a', 'á G a Z', 'i G á Z' < Szómágia :)

      Nimród teljes mértékben héber elnevezés, igaza volt Jeromosnak jelentése isten ellen lázadó, de valódi neve nagy valószínűséggel nem ez volt, mert semmi értelme nem lenne, hogy fiait meg nem héberül nevezik el ^^

      'H u N o R', 'H o N ő R' < haza és nemzet védelmező
      'M a G o R', 'M a G ő R' < fénymag, vallási és szellemi védelmező

      Góg és Mágóg elnevezés sem magyar eredetű, szóval maradjunk a Hunor és Magornál :)

      Törlés
    12. Táborszki Bálint, amit te beidéztél még az elején, hogy egyiptomi hieroglifát magyarosított valóban hülyeség.

      Eleve a hieroglifák és egyiptomi falfestmények igen jelentős részét azért nem fejtették még meg, mert ezek nem szavakat jelölnek, hanem állapotokat, átmeneteket, és ezeket nem térben, hanem időben ábrázolták. Főleg a korai egyiptomi időkben. A későbbi egyiptomi hieroglifák azok, amik elkezdtek egyfajta képíráshoz hasonlítani mint pl. a rovásírás, bár nem volt olyannyira kifinomult és ekkor sem betűírás volt, hanem szó illetve hang írás. Ezt ugye a rozetti kő segítségével meg tudták fejteni, de mint említettem a korai időszakban keletkezett "írást" nem.

      ***

      Azért még a fentebb leírtakhoz hozzátennék néhány példát, az "áll nyelvészkedést" vádjának megelőzésére.

      Elseserben ezt szeretnem megemletene, hegy bermelyek megenhengezet hesznelem kezereleg, ekker es ertem emet mendenek nekem. Tahat a maganhangzak csak alakat adnak a szavaknak jalantasba nam avatkaznak bala.

      Egy misák édreeksség, hgyoha én öeksszerevm a szkavaban a massálgzókanht és manhgángzókat, de mggyeidnik megvan, és csak az ulsotó és első betű van jó helyen, akkor is ovlasahtó a szó.

      Bár ez minden írott nyelvre jellemző, csak gondoltam, hogy megosztom ezt a kis érdekességet :)

      Törlés
    13. Jah és még ehhez a nagy magyarkodáshoz, mert hát ugye ne kössünk össze nem létező nyelvrokonságot.

      Valóban nincsen nyelvrokonság, csakhogy pártus föld, szkítia nem volt olyan messze Jeruzsálemtől, sőt, eleve pártusok alapították Jeruzsálemet, aztán ez bizonyos okokból el lett hagyva és izráel igen nagy területe, később pedig megtörténtek a népvándorlások. Tehát itt nem nyelvek összekapcsolásáról van szó, hanem arról, hogy a nyelvek egymás mellett éléséről van szó, néha olyan szinten, hogy házszomszédok voltak.

      Rengeteg települést nem héber nyelven neveztek el, ám azt héber nyelvre hitelesítették.

      A héber nyelv egyik jellemzője a mássalhangzó írás, mivel igyekeztek olyan nyelvet alkotni, mint a miénk, mivel rájöttek, hogy bizony a magyar nagyon erős szómágiában (és természetesen szimbólikusban is illetve szertartásosban).

      Aztán később rájöttek, hogy könnyebb valamit eltulajdonítani, mint újra feltalálni. Kimész izráelbe, főleg Jeruzsálembe és, ha megkedvelnek a zsidók magyarul beszélhetsz velük, teljesen tisztán és érthetően.

      Természetesen nem az összes érti, de a rabbik, papság, akik szellemi csoportvezetők mind értik a magyart és értenek a szómágiához. Ezért gazdagok bárhová mennek, bármit meg tudnak maguknak "teremteni".

      A magyar is gazdag volt és virágzott ez az ország. Európa éléskamrája volt, és a legdrágább és legértékesebb gabona a Magyar gabona volt. Persze csak addig, amíg a Magyar értette, hogy mit beszélt, tudta mik a szokásai, tudta mit miért mond és tesz. A magyar nem tud úgy beszélni, hogy az ne utaljon a szómágiára.

      Segíts ég! Milyen érdekes szó. Mondják süllyedő hajón nincsen ateista, milyen igaz :)

      Jelen Lét! Valóban, hátha valaki az isteni jelen rajta van, akkor tudja mit kell tenni, főleg, ha az erős.

      Kilehelte a lelkét! Nem is kommentálom.

      Város = Vírus. Természetesen, értem én ezt, városból még csak buta ember jött és szemét.

      Mind egy! Hát persze, végül is minek válogatni, mind ugyan oda jut :)

      Egy több mint a kettő, mert a kettő az két-ség :) Igen látom és hallom, amit írok és mondok ^^

      És városi ember mondja meg, mi az igaz hit és mi nem. Városi ember mondja meg, hogy a naptisztelet az bálványimádás és ördögtől való. Persze, mer be van zárva a négy falközzé és még csak nem is látja a napot.

      A városi ember mondja, hogy pogány. Teljesen igaza van, főleg, hogy a pogány azt jelenti, hogy falun lakó :D

      Én akkor lennék szomorú, ha valaki urbánusnak hinne és nem tudná rólam, hogy pogány vagyok. Legalább is a szó eredeti jelentésében.

      Természetesen ennek ellenére tisztelem és csodálom a zsidókat, mivel nincs még egy nép, amelyik 2000 év után is még mindig ugyan olyan vallási buzgósággal vallja a szent könyvét és imádja istenét, és nincs még egy nép, amelyiknek ilyen erős és összetartó közössége lenne. Itt Angliában látom, hogy hogyan élnek, egyszerre félelmetes és lenyűgöző ahogy működik a közösségi életük és még egy ilyen messzi országban is ilyen merőben ellentétes kultúrában hű tud maradni önmagához.

      Elsősorban nem lázongania kellene a sok hungaristának a zsidók ellen, hanem tanulni egy kicsit tőlük nemzeti összetartásból. Mert jelenleg a világon ebből a tételből ők vizsgáznak jelesre, a Magyar viszont valahol a sor végén kullog.

      Törlés
    14. A dualitásnak megfelelően a vaskor-végi apokaliptikus káoszt megjelenítő paradigmában, azaz még most a zsidó uralkodik - a vaskor népe. Míg az aranykor-eleji eredeti teremtési/Teremtő-i rendet megjelenítő paradigmában, hamarosan a magyar uralkodik - az aranykor népe. Ilyen egyszerű. A két uralkodás között minőségi különbség van. A zsidó mindenkit maga alá gyűrve - mindenkit alárendeltségi viszonyban tartva uralkodik. A magyar viszont mindenkit maga mellé véve - mindenkivel mellérendeltségi viszonyban uralkodik. Ebben semmi magyarkodás nincs - ezek tények a mai világ történései illetve a régmúlt történései alapján. Most a valódi magyar nem lázong hanem FELÜLEMELKEDIK a rajta élősködőn - meghaladván azt felemelkedve és megtáltosodva. Az álmagyar jóbikot meg az úgymond szálasista hungaristákat ne keverjük már össze a valódi magyarokkal. A valódi magyar szeretetelvű és magasan rezgő - még az életére törő zsidót is hajlandó maga mellé venni/megmenteni adott esetben - lásd JÉZUS. Úgy hogy én inkább megmaradok magyarnak és a Teremtőtől veszem a példát nem a zsidótól.
      Kerion

      Törlés
    15. Én ismerek egy öreg zsidó bácsit. Az nem igazán tűnik olyannak, aki mindenkit maga alá gyűr, hanem inkább egy kedves öregúr.
      Ismerek egy hungaristát. Nos, nem gondolom, hogy ő eltűrné egyenrangú partnerének az összes többi embert, vagy úgy bármelyiket amelyik nem kopasz és fajgyűlölő.

      Szóval inkább ne általánosítsunk, mert abból maximum olyan dolgok születhetnek mint a pszichológia.


      Plusz, én nem értem hogy mi az a valódi magyar. Általában egy nemzet ország polgárát egy kívülálló azzal a viselkedéssel és jellemmel írja körbe, amit az ország lakosságának nagy része mutat. Egy nigériai származású úriember hiába megy el kínába, és kiabálja, hogy ő az igazi kínai, és a többi meg agymosott sárga robot, attól még ez nem lesz igaz.

      Ugyanúgy nem lesz igazi magyar, hanem maximum mű magyar az az ember aki new age tanokat ill. szeretetet prédikál.
      Főleg azért nem, mert a szeretetrezgés, paradigmaváltás soha a büdös életben nem szerepelt az ősmagyar vallásban sem.

      Így a valódi magyar maximum a fotelből emelkedik fel, hogy hozzon egy doboz sört a meccs szünetében.

      No ha én megnézem azt, hogy hány úgynevezett "valódi magyarral" találkozok nap mint nap, nem igazán jön ki nagy szám, pedig a hatalams öntömjénezésről, és egoista felsőbbrendűség-komplexusról könnyen fel lehet ismerni.

      Ezekután a Kerion-féle rasszizmust már végképp nem tudom hová sorolni, a valódi magyar, vagy álmagyar jobbik kategóriába kellene... Elég ködös ez a MAGYARázkodás.

      Plusz még az, hogy az az álnév hogy Kerion nem gondolom hogy sokmindenben tartozik a magyarsághoz, vagy legalábbis ilyen neveket a new age-es alien-reinkarnációk szoktak maguknak adni. Bár lehet hogy megváltozott az ősmagyar hagyomány amíg nem figyeltem.


      Hamsa, én a te érveidet abszolút megértem, és azok még annyira nincsenek is elrugaszkodva a földtől, mint a felettébb elhangzott ezo-tv nyelvészkedés.
      Azoknak szívesebben adok hitelt, mert persze van értelme. De ez például: Gordon/NoDrog már kicsit elrugaszkodott próbálkozás.


      Mellesleg a magyarok annyira próbálják bebizonyítani, hogy Jézus magyar volt, bár kevés sikerrel. Akkor ki is akarja kinek a vallását eltulajdonítani?

      Törlés
    16. "Plusz, én nem értem hogy mi az a valódi magyar." by T. Bálint

      A Magyar ember onnan ismeri fel önmagát, hogyha pofont ad valakinek, akkor az számára jobban fáj, mint akinek adta. Ha valakit véletlenül megbántok, vagy addig provokál, hogy mérgemben megbántom, a 'pofon' kiosztása pillanatában rosszul érzem magam és megbánom. Világ életemben azt hittem, hogy én vagyok rosszul összerakva, mert csak azt láttam, mások milyen könnyedén és jó kedvvel örömködve osztogatják a pofonokat.

      Aztán ott volt a másik jelenség, amikor elkezdtem a "hittel" foglalkozni, hogy baromi sokan aggatnak a nyakukba mindenféle jelképeket. Köveket, kristályokat, keresztet, egyiptomi vagy kelta keresztet. De jó nagyot, feltűnőt, csilivillit, még Jézuska is rajta van szépen kidolgozva szenvedése. Én valahogy sosem vonzódtam az ilyesfajta dolgokhoz. Mikor megtudtam, hogy honfoglaló őseinknek is ott lógott a nyakukban az egyenlő szárú kereszt, és a Jézust (áldást osztva), illetve Máriát (áldást kérve) ábrázoló keresztek. Érdekességük, hogy ezek fából, rézből vasból készültek és még érdekesebb, nem volt túl nagy, feltűnő és ruha alá volt elrejtve.

      Ennek baromi egyszerű a magyarázata. A jelképnek nekem kell, hogy mondjon valamit, nem pedig a külvilágnak. Ma már onnan lehet a legkönnyebben felismerni egy divat hívőt vagy divatezoterikust, hogy minél nagyobb kereszt lóg a nyakában, kocsijában vagy a ház falán annál inkább azt akarja bizonygatni a KÜLVILÁGNAK, hogy ő mekkora hívő. Belül persze semmi, nuku. És ehhez hozzátartozik a folyamatos ezoterikus ömlengés is, hogy minidg mindenben jelet lát, mindig mindennek van mondani valója, és ha nem az istentől származik a jel, akkor természetesen a sátántól.

      Én rájöttem időközben, hogy ezekben az emberekben nincs hit. Mert a 'H i T' az az istenhez vezető 'H í D'. És a magyrság három hidat ismer, réz, vas és arany hidat (Utalás Attila koporsójára? :). Namost Réz és Vas kereszteket találtak, de Arany kereszteket nem. Milyen érdekes. Csak ehhez tudni kell, hogy a Magyarság úgy tartja, az arany isten fényének a megtestesülése és milyen meglepő igen bizony, minden Magyar ember már bólog és tudja, bizony az arany keresztnek bennünk kell meglennie, isten fényének bennünk kell meglennie. A kicsi gyermekben ott az isten fénye, ezért mondjuk rá, hogy ARANY-OS :)

      Namost a Magyar az lelkében Magyar és nem fizikálisan. Nincs olyan, hogy 99%-osan megegyezik a véred a Magyarokéval, mert ilyen nincs. Ilyet a Német, Angol, Francia, Római, Zsidó stb. anyagba ragadt nép meg tud tenni. A Magyar nem tudja megtenni, mert nincs tiszta vérű Magyar csak tiszta lelkű Magyar. És akkor ismét "megvilágosodunk", hogy miért is aggódik az igaz Magyar (többek között én is) azért, hogy kihal a MAGYARSÁG nem pedig a fizikai Magyar. Az valamilyen formában fennmarad, de a MAGYARSÁG már más kérdés. És a lelkület a szellemiség előbbre való az anyagnál és bizony kihalhat a Magyarság a nélkül, hogy maga a "Magyar" mint nemzet vagy népcsoport kihalna.

      A 13 aradi vértanú közt volt olyan, aki nem tudott magyarul, mégis azért halt meg ami Magyar. Senki nem teszi fel a kérdést. Miért?

      ***

      Namost Jézus nem volt Magyar vérszerint. Zsidó anyja és Zsidó apja volt. Ugyanakkor nekem azt senki ne hazudja már, hogy 30 éves koráig valaki asztalokat gyárt és ajtófélfát gyalul, aztán egyszercsak megvilágosodik és 2000 év után is a világ legkiemelkedőbb és legmeghatározóbb tanítójává válik. Azért szeretem a meséket, de csak azt, amelyiknek van is értelme. Természetesen a kor legnagyobb bölcseitől és papjaitól tanult. Pártus bölcstől, Zsidó bölcstől (aki nem más mint apja, Edomita főpap), és Indiai bölcstől.

      Tehát minden vérszerinti hovatartozás lényegtelen. Nem ez a fontos. Főleg nem egy Magyar számára. Ez csak anyagba ragadt embernek számít. Akik fizikailag magukhoz akarják kötni Jézust a szándékuk átlátszó. Nevét és szentségét fel akarják használni, hogy jogot szerezzenek az öldöklésnek.

      Törlés
    17. Hogy őszinte legyek, Hamsa, ez a változat már egy fokkal jobban tetszik. De azért vannak ellenvetéseim.

      Bár ez kicsit olyan, mint ha kisajátítanánk magunknak a jó embereket, a többiről meg nem veszünk tudomást. Én úgy gondolom, hogy az, hogy ha valakit megbántasz, aztán fáj belül a lüktető motor az a legtermészetesebb dolog kellene hogy legyen, nem magyar privilégium.
      Persze kevés ilyen ember van mára azt beismerem.

      Én mellesleg úgy gondolom, hogy a jelképek és szertartások azután jöttek létre, miután az ember képtelenné vált az istennel való közvetlen kapcsolat létrehozására.
      Elolvastam nagyon sok könyvet és beszéltem számtalan vallási vezetővel, de majdhogynem mindegyik vallással vagy az volt a bajom, hogy mindenképp el akarták hinni hogy az ember alsóbbrendű lény, vagy a millió szertartás. De ez akkor tört ki belőlem legvégső formában, amikor azt írták, hogy a nők a kundalinit úgy ébreszthetik fel, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek egy jógival. Ezeknek semmi se szent? Kérdeztem akkor magamban.
      És az összes szertartás egyszerűen bűzlik. Az egyetlen értelmes, amit találtam az az, ahogy a druidák beszélgettek a fákkal. De komolyan mondom, hogy az egyetlen. Hasonló véleménnyel vagyok a jelképekkel is. Bár a szvasztika már bizonyított.

      Illetve az őseinkről úgy zengtek a krónikák, mint akiknek a nyilaik elől megmentést kérnének. Ha csak nem amor nyilai voltak azok, ebben is találok pár kivetnivalót. A magyar azért elég agresszív harcos nép volt akkoriban, aztán ha megtáltosodott szerintem a feltétlen szeretetet otthon hagyta egy időre.

      Jézus számomra egy ember aki bejárta a keletet, ahol megtanulta az ottani filozófia csínját-bínját, és szerette volna tovább adni, de a nyugati ember arra nem (volt) érett.

      (ui.: ha már magyar nyelvészkedésről van szó, én inkább olvasnék arról, hogy miért lett a magyar keresztény pásztort angolul pastornak)

      Törlés
    18. szóval miért mondják a pásztort pastornak, hogy a nyelvtant is csiszoljuk

      Törlés
    19. Tisztelt Bálint. Félre ne értsd, nem kisajátításról van szó, hanem jellemről. Természetesen más népek között is élnek jó emberek, hát csak gondoljunk a görög filozófusokra, vagy ami a leghíresebb az angol Artur legendára. Tehát a jó lélek, vagy erre való igény más népeknél is megtalálható. Ez igény az egész világon.

      Csak az a nem mindegy, hogy milyen ősképet adnak oda neked. Romolus és Rémusz mit ad? Ott is egyik testvér megöli a másikat. Káin és Ábel? Egyik testvér megöli a másikat. Semmi más alapja nincsen a gyilkosságnak csak és kizárólag az irígység. (Itt azért megemlíteném, hogy régen Magyar honban, manapság csak erdélyben a ház egyik falát nem fejezik be. Ennek egyszerű oka, hogy így senki nem irígykedhet a házra, hiszen nincs befejezve, akármilyen szép és nagy és palota, de nincs befejezve, így nem lesznek rá irígyek. Mert az irígység a legveszélyesebb dolog, amit ember elérhet).

      Neked miért van kényelmesebb, neked miért van több, neked miért van szebb, téged miért szeret jobban az isten? És látható, hogy ez a felfogás milyen társadalomhoz vezetett. Kapitalizmus rulez, ami kell azt elveszem, ha kell erővel és, ha valaki veszélyt jelent rám nézve azt még az előtt megölöm, hogy ő ölne meg engem. Mert más programot, más nézőpontot nem ismer sajnos.

      Hunor Magyar nem ezt az ősképet mutatja nekünk. Mongóliában mai napig is él egy hagyományos sport, melyet a Mongolok bevallanak, hogy a Szkítáktól ered és változatlanul megőrizték. Két harcos egymással szembe áll és az győz, aki a másiknak mindkét lábát a föld fölé emeli amíg a közönség elszámol 5-ig 10-ig, faluja válogatja. Kérdezték tőlük, hogy ez a harc miért ilyen? Hát lenyomni a másikat sokkal, de sokkal könnyebb. Igen ám, de elmesélik, hogy az ősök (Szkíták) azért űzték ezt a sportot, mert ez azt jelképezi, hogyha én felállok veled szembe, nem ellened küzdök, hanem érted. És az erősebb, a jobb, a tapasztaltabb emeli fel a gyengébbet, kevésbé jobbat és kevésbé tapasztaltat, de lényeges hova! Maga fölé, felemeli, hogy magasabbra jusson mint ő maga.

      Ez a Hunor Magyar féle testvérküzdelem. Küzdök veled, de nem ellened, hanem érted. Jézus tanításait ez a szellemiség teljes egésszében átjárja és egész viselkedését ez határozza meg. A Mongoloknál maradva, a bajnok, aki mindenkinél erősebb volt bizony egy övet nyer, de ez az öv nem arra van, hogy interjút adjon és pártikra hívják meg, meg megagigaceleb legyen. Akinél az öv, annak egész évben vállalnia kell, hogy minden vitás helyzetben, ami felmerül a faluban ő a főbíró és ő dönt. Mert ő az, aki maga fölé tudja emelni a többieket.
      Természetesen a hozzá tartozó mély tisztelet is vele jár, így például bármelyik házban, jurtában a bajnokot legtisztesebb vendégként tisztelik!

      ***

      A fa egyébként nagyon érdekes élőlény. A Magyarságnak sok istenfája volt, tuja vagy citrusfa illetve a fenyőfa az örökzöld miatt volt az, főleg a fenyő, hiszen azt használjuk karácsonykor is, jól mutatja neve miért, fenyő > fény ő > fény őr > fénylő. Benne van a fény, azért örökzöld így mi mást használnánk karácsonyfának? Ráadásul itt a karácsony elnevezés, ami a kerecsenből ered, kerecsen ünnep pedig a magyar kerecsen sólyom ünnepe, vagyis a fény madara, isten madarának az ünnepe. Kerecsen, fenyő, nap - éjj forduló, nehéz nem észrevenni, hogy őseink kit is tartottak igaz istennek, magát a fénylő istent akiből csak egy van.

      Ráadásul öreg istennek hívjuk, meg öregnek ábrázolják sokszor már a világban is, meg ősznek hosszú szakállasnak. Persze, csak az a baj megint, hogy nekünk van hozzá nyelvünk, ős isten - ősz isten, örök isten - öreg isten. És ez nem ábrázolás csak hasonlat, de sajnos egy angol ezt így nem érti meg.

      És ez sem kisajátítás, meg kitaláció meg erőlködés, hogy most akkor mi mindenképpen meg akarjuk ezeket egymásnak feleltetni és akkor mi vagyunk a jobbak. Szó sincs ilyenről, de ha egyszer van hozzá nyelvünk, van hozzá kultúránk van hozzá ősiségünk miért lenne szégyen használni és élni vele?

      Törlés
    20. Azzal egyet értek veled, hogy baromság az a feltételezés, hogy az ember alsóbb rendű bárminél is.

      A szent könyvében van benne, hogy isten saját képére teremti az embert és a teremtett világban nincsen semminek ilyen formája. Namost ezek után nem tudom, hogy lehet arra a következtetésre jutni, hogy mi alacsonyabb rendűek lennénk :)

      Egyébként a hitéletnek vagy a vallásnak két markánsan elváló ágazatja van. Egyik az élő vallás a másik a halott vagy megkövesedett, rögzült vallás. Az egyiket a falusi más szóval pogány képviseli, a másikat pedig az urbánus a városi vagyis a papság.

      Minden nagy vallás, amelyik könyvekbe van leírva azt mondja, és javíts ki, ha tévednék, hogy az ő könyve a legszentebb, mindenek felett álló, az isten igéje van benne és arra az isten vigyáz és őrzi megtartja minden betűjét, mert ez az élet. És a városi ember erre bólogat ahogy annak rendje és módja szerint kell lennie. Kiáltozza, hogy Ámen (amiről azt sem tudja mit jelent), meg Haleluja (Halelu Jahve).

      Én erre azt mondom vigye ki a pusztába a szent könyvét, tegye le a földre és hagyjuk ott 1 évig. Nap égeti, szél fújja, eső áztatja, föld betakarja. 1 év múlva nem sok marad belőle, max a nyoma. Úgy látszik, az istent nem érdekli, hogy mit mondanak az emberek, számára ez a könyv se nem szent, se nem örök, se nem élet.

      Ellenben, ha a parasztember kivisz a pusztába 2 birkát, érdekes módon az isten eteti, itatja gondoskodik róla, süt rá a nap melytől erős és egészséges lesz (természetesen városi phd. okos ember 20 éves kutatásban ír egy tanulmányt, hogy az állatok igénylik a napfényt. Tényleg ember? Nem mondod hülyén halok meg). Vissza megyünk 1 év mulva a birkákért, és ha nem figyeltünk és egy hím és nőstényt vittünk ki, nem csak a két birkát, hanem lehet 3 másik kicsi birkát is találunk.

      Úgy néz ki, hogy a világ kicsit meg van őrülve egy halott és megkövesedett, szavakba bezárt, írásban rögzített anyagért, matériáért. És minden ami élő, ami szerves, ami istennek tetsző el akar pusztítani.

      A pogány embernek nem volt könyve, sok népnél magas volt az írás és olvasás tudatlanság mégis ismerte az istent. Jahogy mert a meséket, dalokat, verseket, ünnepeket és hozzá tartozó szertartásokat ismerte? Jahogy mert a mindennapjaiban a természetben élt és kapcsolata volt a vízzel, a földdel, a nappal a széllel, ami tanította, formálta, hatott rá?

      ***

      Azért a harc az csak harc, tehát finomkodva nem lehet megölni a másikat. De azért azt is hozzá lehet venni, hogy nem mindegy, hogy mészárolni megyek vagy harcolni. Rabolni megyek vagy megvédeni a hazámat. Egyébként a kalandozásainkról csak annyit, hogy Attila kincseit keresték a harcosok és soha egyetlen állatot még egy csirkét sem loptak a magyarok a helyiektől. A kincsek meg csak a gazdagoknál voltak, amik szkíta kincsek voltak, főleg arany. Bár ami a külföldinek kincs volt az a Magyarnak szakrális vagy vallási erekje.

      De a legfőbb oka a "kalandozásnak" a szent korona keresése volt, melyet Attila hozott a kárpát medencébe, csak később ismeretlen körülmények között eltűnt. Később megtalálták a "kalandozó" magyarok, ezt Lehel és Bulcsu történetéből ismerhetjük. És érdekes módon, amint meglett a szent korona a "kalandozásoknak" azonnal vége lett.

      Természetesen magán a háborún nincs mit szépíteni. Az ember ölés az ember ölés. A háborúra egy szabály igaz: Lehet úgy embert ölni, hogy nincs bűne a megöltnek, és ölhet valaki úgy, hogy nincs büntetése az öldöklőnek.

      Törlés
    21. "szóval miért mondják a pásztort pastornak, hogy a nyelvtant is csiszoljuk."

      Ez mos honnan van? Nem igazán értem, hogy mire gondolsz, kifejtenéd pontosabban vagy bővebben? :D

      "Lehet úgy embert ölni, hogy nincs bűne a megöltnek, és ölhet valaki úgy, hogy nincs büntetése az öldöklőnek."

      Természetesen nem saját okoskodás ^^ Ez egy indián bölcsesség :)

      Törlés
    22. "szóval miért mondják a pásztort pastornak, hogy a nyelvtant is csiszoljuk."

      Már értem, kicsit utánajártam ma. Tényleg érdekes, nem mondod nem is tudok róla ^^

      Azért azt vegyük figyelembe, hogy a sziget sokáig Római uralom alatt volt, ha jól tudom kb. a III.-ik századig. Tehát eleve a lakosság igen nagy része latin nyelvet ismerte. Aztán ott az a tény, hogy VIII.-ik századtól felvették a katolicizmust (ami nem teljesen kereszténység), bár a bibliát forgatták, Latin nyelven.

      Namost a Latin nyelvben a Pastor azt jelenti, hogy "Gondját visel", "Terel", "Lelkész". Angolban is ugyan ezek a jelentései, mert ez igazából nem Angol szó, hanem Latinból átvett jövevényszó.

      A magyar is szeret idegen szavakat átvenni, csak mi más népekkel ellentétben szeretünk Magyarosítani :) Ezért mondjuk azt, hogy Pásztor, ami a Latin, Pastor szó magyarosabb változata.

      A Magyar, a Pásztor helyett, Juhász (vagy régiesebb nevén ihász) elnevezést használta hétköznapi értelemben és bibliai értelemben pedig a Pásztor szót.

      Ráadásul a Magyarban az állatoktól függően más és más nevet viseltek, mert a pásztor csak egy gyűjtőnév mivel ez önmagában csak azt jelenti, hogy állatokat terelgető, állatokra vigyázó.

      Csikós - LóPásztor
      Gulyás - Marhapásztor
      Juhász - Juhpásztor
      Kondás, Kanász - Disznópásztor

      Természetesen van még több is, a teljesség igénye nélkül írtam párat.

      Szóval a Magyar Pásztor és angol Pastor szónak közvetlenül nincs sok köze egymáshoz :D

      Azért nem is ismertem szerintem, mert én itt nem járok templomba, egyébként meg nem használják olyan értelemben a pastor szót mint mi a pásztort :)

      Törlés
  17. "Gáza - visszafele magyarul: azáG az életfa egy pusztulóban lévő ága vagy betűcserével a Neo/One/Noe-hoz hasonlóan aGáz /mert tényleg "gáz" van, "gázos"-an apokaliptikus ott a helyzet"...

    Ezeken annyit tudok mulatni... Figyelj csak! Es mit gondolsz egy ilyen eszmefuttatasnak mi ertelme van???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Gáza/AzÁg ugyanaz mint Roma/Amor, Szuez/Zeusz, Rémus/Sumér, Gordon/NoDrog meg egyéb magyarul vagy más nyelveken - amolyan vakoló módra - nem véletlenül "titkosított" dolgok. A masonic-illumináti ügyeskedéseket a valódi magyaroknak le kell leplezniük - ez nem is kérdés. Ugyanis csak így akadályozható meg hogy az úgymond "kiválasztottak" a matériában is meg tudják valósítani a "spirituális" gazemberségeiket. Tehát a magasabb szintű szintén "spirituális"/gondolati/szellem-tudati LELEPLEZÉS a lényeg. Mivel az már a felsőbb 4. dimenziós szinten is TUD HATNI. Mégpedig arra hogy mi is csapódik le a 3.dimenziós illúziónkban az anyagba. Akkor már régen késő a "macesz-keverők"-el ellentétesen/azaz jó irányban hatni ha már itt vannak a teljes fegyver-arzenáljukkal. Nekünk nincsenek fegyvereink, se pénzünk, se 6almunk. A TEREMTÉS úgy működik hogy a leleplezett és ezért már nem megvalósítható dolgaik helyett mindig újakat kell hogy kitaláljanak - ami viszont időbe kerül. Az IDŐ viszont nem nekik dolgozik. Ezeknek a dolgoknak ez az értelme. PirosPirula is ezért leplezi le ezeket a világuralmista "szekta-orientáltakat" - lásd vodafon-reklám stb. Tetszik nem tetszik - két világ közt folyik a küzdelem...a vaskor-végi és az aranykor-eleji világ között. És persze az ezeket a paradigmákat "megtestesítő" emberek között.

      Törlés
    2. "Figyelj csak! Es mit gondolsz egy ilyen eszmefuttatasnak mi ertelme van???" Ezt kerdeztem amugy.....

      Ez volt a valasz?...


      "Ezeknek a dolgoknak ez az értelme. PirosPirula is ezért leplezi le ezeket a világuralmista "szekta-orientáltakat"

      Ok ezt ertem! De az Azag, Gaza, Gizi stb stb Miert ertelmes. Ok hogy dimenzio :), meg aranykor:)), eletfa... De mi ertelme? Ne keverd mar magad pirulaval! Az leleplezes.. Te meg beteg vagy!


      "A Gáza/AzÁg ugyanaz mint Roma/Amor, Szuez/Zeusz, Rémus/Sumér, Gordon/NoDrog"

      ..... Jezus maria!!!!!!

      Törlés
    3. Te meg sajnos nagyon buta vagy - még sokat kell tanulnod. De persze az is lehet hogy éppen azok küldtek pocskolni a leleplező tudást akik tönkrevágták a Földet és az emberiséget. A kőművesek rejtették el például Zeuszt a Szuezben, Rémust a Sumérban, Amort a Rómában - úgy hogy egész egyszerűen megfordították magát a szót. Tényleg "beteg" lehetsz agyilag ha ezt nem látod.

      Törlés
    4. Szerintem meg az beteg, aki ilyeneket lát:D Gyártok én neked ilyeneket tucatjával:
      -A rassz szóban a szar van elrejtve= az embereket, az összes fajtát kakiból gyúrták.
      -A japán szó valójában pán-ja: tehát ők mind sátánisták, ez ugyanis a Pán istenre való igent mondást jelenti.
      -A láb szóban Baal isten van, így járni pogány dolog.
      -Az anus és a suna szó megfordítva ugyanaz: az ördögi illuminátus el akarja előlünk rejteni, hogy a fenék és a női nemiszerv ugyanaz, pedig, ha ezt tudnánk a férfiak is szülnének, és akkor megszűnne a népességfogyás Magyarországon!
      Így 5 perc alatt ennyi...
      -

      Törlés
    5. Igaz, egyetértek. Szerintem sem minősül nyelvészkedésnek az ilyen fajta buta szókirakó játék. Majd pont úgy fogjuk leleplezni a sz.kőművesek aknamunkáját, hogy effajta szómágiát gyakorlunk.
      Egyébként nem értem, lehet, hogy le vagyok maradva, de miért használják annyira sokan az illuminati szót magyar szövegben? Nincs erre magyar szó? De elárulom, van! Hivatalosan illuminátus rendnek, vagy illuminátusoknak hívják őket. Akkor meg mi a fenének írkálnak masonic illuminati kifejezéseket, mikor van rá magyar szó?

      Törlés
    6. Elismerem, magyar szavak, szógyökök rengeteg nyelvben előfordulnak, de azért nem minden nyelvnek a magyar az őse. Valamint azt se felejtsük már el, hogy a nyelvek a történelem folyamán iszonyúan sokat változtak. Azt is elismerem, hogy a háttérhatalmi erők szeretnek titkosítani, betűket keverni, de könyörgöm, mi köze van Gáza szónak "azág" szóhoz?
      Az életfa ága? Igen, az életfa a zsidó kabbala egyik szimbóluma! Egyébként más írással: Ġazzah Roma Amor?? A Roma szó a rom=ember szóból ered. Köszönőviszonyban sincs a kettő egymással. Pirula munkásságát pedig ne azonosítsuk az ilyen agymenésekkel.

      Törlés
    7. "Te meg sajnos nagyon buta vagy - még sokat kell tanulnod. De persze az is lehet hogy éppen azok küldtek pocskolni a leleplező tudást akik tönkrevágták a Földet és az emberiséget. A kőművesek rejtették el például Zeuszt a Szuezben, Rémust a Sumérban, Amort a Rómában - úgy hogy egész egyszerűen megfordították magát a szót. Tényleg "beteg" lehetsz agyilag ha ezt nem látod"


      Valaszolnal nekem arra a kerdesre hogy ennek mi ertelem??? Tobszor megkerdeztem, de ugy latszik akkora nagy nyelvesz vagy hogy meg sem tudod erteni... Na mindegy! Tudod mit leszek en a buta te meg az okos:))

      Törlés
    8. A nyelvészkedéshez ajánlom: Varga Csaba: Magyar is angol is c. könyvét. Ehhez egy pár oldalas kivonat: http://www.varga.hu/MAGYARANGOL.pdf

      angol szavak százai megvannak a magyarban és vica versa. Pontosabba a magyar Őrzött meg nagyon sokat egy ősi nyelvből, mert németben és finn-ugorban is megvan jó pár. A bizonyítás szikla szilárd!

      LE FOGTOK DÖBBENI!!! GARNATÁLOM...

      hunsabre

      Törlés
    9. Azért Varga Csabát nem emelném az egekig. Eléggé nagy ökörségeket beszél. Még én magam is észrevettem, úgy, hogy nem vagyok nagy nyelvész.

      A csillagösvényen című műsorban láttam először. Akkor kezdett gyanús lenni nekem az amit mond, amikor azt mondta, hogy a "hó" egy ős gyök és azt jelenti, hogy "fed, takar".

      Nem a jelentéssel volt a bajom, hanem az "őseredettel", ugyanis a hó a nyelvújítás óta van szótárainkban, tehát nem lehet ős eredetű, ráadásul régen a hó helyett is azt mondták, hogy "hav", én magam is így hívtam még kicsi koromban, mert nagymamám így tanított rá. Aztán csak később tanultam meg, hogy hó nem hav.

      Ráadásul a többi szót is ebből az "ős" szóból képezzük,

      'hav'azik, 'hav'azás, 'hav'as.

      Tehát fogtam magamat és nem elhittem, amit beszél vakon, hanem utánajártam munkásságának és egészen véletlenül találtam egy videót a nagy keresgetés közben.

      Egy órás videó összeállítás, amiben szépen összefoglalja (bár kicsit idegesen), hogy miért is ferdít Varga Csaba, és valóban megértem a kommentelő "idegességét", mert elég nagy mocsokság, hogy egy olyan nagyon is remek műsor anyagot, mint a Csillagösvényen c. DVD-n is megjelent, Magyarságról szóló dokumentumfilmet, ilyen hazugságokkal teli felsőbbrendűségi kényszerrel megáldva lehúzza a béka segge alá az egész anyagot.

      Később persze maga a srác is igazolja azt a gyanúmat, amit én magam is felfedeztem és elkezdtem kutatni. Ez itt található:

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AuL9v9FjDMM#t=435s

      Akit pedig az elejétől kezdve érdekel, annak itt a sima link:

      http://www.youtube.com/watch?v=AuL9v9FjDMM

      Azért járjunk utána dolgoknak mielőtt elhisszük ^^

      Amit belinkeltél egyébként pdf-et, nagyon érdekes, bár ehhez pedig felcsapod Ír testvéreink történelem könyveit és megnézed honnan indultak, hogyan jutottak el oda, ahol most vannak. Ősi szkíta eredetét a kelták őrizték sokáig. Bár tény, hogy akárhány vallással találkoztak azt mindig felvették, ezt bevallották, ám egy jelképet, egy ősi szkíta jelet sosem hagytak veszni. Ez bizony az egyenlő szárú kereszt. Még a "krisztianizmusnak" sem engedték elveszni ezt a jelet, innen ismerjük a "kelta keresztet".

      http://www.pocketbaby.abbcenter.com/weboldal/pocketbaby/gallery/kelta_kereszt_4..jpg

      Ráadásul azért azt ne felejtsük el, hogy az angolban nem annyira az írás, mint a kiejtés számít, hogy aztán azt hogyan írja le már más kérdés, mivel előbb a beszélt és csak utána az írott nyelv alakul ki.

      Ráadásul eléggé sokat változtatott rajta a latin beütés (Római uralom alatt). Ezen kívül az tudható, hogy alapvetően 3000 szóval gazdálkodnak napi szinten 7000-8000 szó pedig az, ami szükséges a tökéletes megértéshez, hogy sose legyen gondod, és ahhoz képest 500 érdekesebb szó nem nyom sok vizet a latba, főleg olyan szavak, amik nem túl hasznosak (legalább is így első ránézésre).

      Törlés
    10. Leggyakrabban az 'I would like to' kifejezést szoktam használni, boltban például.

      'Áj vud lájk tu' ... Ha te nekem ebből valamit kihozol..., mert ez azt jelenti, hogy
      Én -nak -nek szeret ('to'-t nem is fordítom, mert csak a like után következő igét választja el, tehát jelentésbeli tartalma itt nincs) vmit.

      Vagy azt mondom,
      'I want to buy two beers'.
      Én akarni venni kettő söröket. Ráadásul a 'to' -t le sem tudom fordítani, mert ez csak egy egyszerű angol nyelvtani szabály, hogy két igét (néhány eset kivételével) 'to' -val választok el, ha egymás után következnek közvetlenül.
      Ez angolban úgy hangzik 'Áj vánt tu báj tú bír'.

      És látható egy másik faramuciság, hogy a 'tu' és a 'tú' között hangalakilag nem olyan nagyon-nagy különbség van, ugyanakkor jelentésben ég és föld a kettő egymáshoz képest.

      Namost ez a másik, amit gyakran szoktam még mondani, de ezt sem tudom Magyarból levezetni. Ráadásul ott van a nyelvtani szabályrendszerük, mely baromira rögzített. A fenti mondatból ki is tűnik, hogyha itt egy Angol mondja, hogy 'tu' vagy 'tú', legtöbbször nem is hallatszódik, hogy pontosan milyen hangsúllyal ejtette ki, így csak a mondatban való elhelyezkedése az, ami értelmet ad a szónak. Tehát környezete rettentően meghatározza a szó jelentését. Ilyen pl. a 'do' (szokás) segéd ige, mely egyben 'csinálni' igét is jelenti.

      És ez a pdf-ből van amit linkeltél:

      Does Peter sing? He does.
      Tesz Péter zeng? Hő tesz.

      Ez Varga Csaba megfejtése. De aki tud kicsit is angolul, az tudja, hogy a 'Does' önmagában csak egy JELZŐ és nem IGE, és mint jelző azt jelzi, hogy itt egy szokásos vagy rendszeresen ismétlődő dologról (általában cselekvésről vagyis igéről) van szó.

      Ezért hívják SEGÉD igének, mert az igét segíti annak jelentésbeli tartalmának megértésében.

      Tehát helyes megfejtés:
      Szokott Péter zeng? Hő szokott.

      Ám azért azt meg kell jegyeznünk, hogy ismét egy nyelvtani szabály az, ami megzavar minket és Varga Csaba módszeresen figyelmen kívül hagyja, ugyanis nem azért 'Does' mert az igei alak 3.-ik alakját használjuk (do,did,does), hanem azon nyelvtani szabályról van szó, hogy az Egyes szám / Harmadik személyben lévő alany után (vagy kérdésnél, előtte) álló 'DO' segédige mindig kap egy 'ES' végződést, így lesz 'DOES'.

      Do you sing? Szoktál énekelni?
      Does he sing? Szokott énekelni?

      Namost a 'Does' és 'Szokás' vagy 'Szokott' szónak meg semmi köze egymáshoz. A 'Tesz' megfejtés is lehetne helyes, csakhogy az alap szó a 'Do' és ennek a 'Tesz' szóval semmiféle megegyezés nincs, mert a 'Does' ugyan létezik, de ezt általában úgynevezett folyamatos múltban szoktuk használni, ami már megint egy újabb speciális helyzet és csak ragozni lehet tovább a dolgot.

      Vagy ott van az a tény, hogy a 'DO' múlt ideje a 'DID', ha a 'DOES' a 'TESZ', akkor a 'DID', hogy lesz 'TETT'? Illetve a DOES-t feltételezi alap szónak, és szerinte ebből van levezetve a 'DO' és a 'DID', bár ez pont fordítva van, 'DO' az alap és az van ragozva 'DID' és 'DOES' formában.

      Tehát szépek azok amiket mond, és jó lenne, ha úgy lenne, de nincs úgy, és baromi sok egyébként nagyon is lényeges tény mellett siklik el, miközben feltételezi, hogy az olvasó közönség vagy a tisztelt hallgatóság hülye és elhiszi azt amit ő mond, csakmert ő azt állítja magáról, hogy tudós. Nem az őskorban élünk már, úgy gondolom...

      Törlés
    11. Nem győztél meg, mégse vagyok "hülye". Lehet hogy néhol túlzásba viszi a mondatalkotásoknál, de az alaptézis szerintem ütős, főleg, hogy finn-ugorságot is bizonyítják u.e. módszerrel!

      Nem a betűk, hanem a hangok változtak, néhol díszítőhangokkal kiegészültek. A finn-ugor rokonság is ezzel a módszerrel lett bizonyítva + az is ragacs nyelv. Az angol nem az, ezért is felesleges nyelvtani egyezéseket keresni. De az meglepő, hogy alap szavak (ház, mos, stb.) szabályos hangcserével ugyanazok!

      m-w hangcsere:
      went - ment
      what - mit
      wash - mos
      we - mi
      where -merre

      díszítések (külön választva):
      w arehouse - áruház
      s tor e house - tárház
      necklace - n y aklá n c
      chemney sweeper - kém é ny seprő

      további példák:

      loose - laza
      field - föld
      poor - pór
      shawl - sál
      chunk - csonk
      house - ház
      leak - lék
      pathic - beteg
      noise - nesz
      cheapen - csappan (régies)
      o l d - ód (ódon) (régies)
      c l ot - köt
      wi l d - vad (vá l d - vad: kiejtés a lényeg!)
      add - ad
      .....

      hunsabre

      Törlés
    12. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy miképp alakulnak ki a szavak. Ezek ősrégi rövid szavak, amiket valószínűleg a kezdetek óta használnak, mert háza, földje mindenkinek volt, betegségek is voltak stb.
      Van egy bácsi akit az apukája Michelangelo Naddeonak nevezett el, aki felkutatta azt, hogy a magyarok európa őslakosai. Valószínűleg ő a nyelvbe annyira nem ment bele, én nem néztem meg a munkáit, de ebből az axiómából kiindulva nem nehéz elképzelni azt, hogy ezek az alap angol kifejezések a magyarral összekapcsolhatók.
      Amikor ezek a szavak megjelentek, az az idők kezdetén lehetett, mivel ezekre a szavakra szükségük volt, mint azt már mondtam. Amiután különvált a nép, deformálódtak a szavak, így csak sejteni lehet a hasonlóságot.

      Szvsz

      Törlés
    13. Mint érdekesség valóban nem rossz dolog, el lehet ezen gondolkodni, de olyan kijelentéseket tenni, hogy a Magyar minden nyelv ősnyelve és ebből ered az összes többi ugyan olyan blődség, mint azt mondani, hogy a Magyar az finn-ugor meg más nyelvekből szedte össze a nyelvét.

      A Magyar az egy nagyon is kiforrott és jól működő nyelv, melynek meg vannak a saját tulajdonságai. Nem kell összekeverni más nyelvekkel. Tudom, hogy ez az egyébként magasztos cél, hogy megtaláljuk a közös nyelvet a bábeli történetből ered, mely szerint isten összezavarta a nyelveket, és feltételezzük, hogy ez a közös nyelv a Magyar volt.

      Csakhogy ehhez az ősnyelveket kell összehasonlítani. Hogy a britek, normannok, írek, kelták, skótok milyen hang alakokkal beszéltek és, ha volt írásuk, milyen írásjeleket használtak. Aztán megnézzük, hogy a Magyar milyen hangalakokat használ és milyen írásjeleik voltak, aztán ezeket a szavakat össze lehet hasonlítani.

      Így például nem hiszem, hogy ősanyáink elzavarták ősapáinkat az áruházba, se a tárházba, vagy épp a kéményseprőhöz.

      De természetesen én azt elismerem, hogy vannak érdekes hasonlóságok, nem ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy gőgösen kijelentjük, hogy a Magyar a felsőbbrendű és mindenki tőlünk vette a tudást.

      Még ha így is volt, akkor sem lehet ezzel hencegni. Ha majd a világ elismerését kivívtuk ebben a témában, akkor lehet rá büszkének lenni, de akkor sem lehet olyat mondani vagy állítani, hogy "hejj, látjátok ti eee, ezt is tőlünk kaptátok".

      Ráadásul kb. 500 szóra, aminek a fele sántít, vagy nem is olyan jelentését használják, mint amit talált V.CS. nem igen lehet egy nyelvet építeni.

      Törlés
    14. Én úgy gondolom, hogy ezek a dőre túlzások azért keletkeznek, mert a történelmünk nagy része el van hallgatva, és a magyarság nagy része az esti meséknek hisz. Így hogy nincs egyensúly, az effajta nacionalizmus nagyon kevés emberben tudatosul, és nem tud szétoszlani, így kicsit nagyobb dózisban jön ki. Ebből jönnek a felsőbbrendű gondolatok.

      Mellesleg érdemes belegondolni, hogy páran mondják, Nimród építtette a bábel tornyát. Nimródról pedig már esett szó.

      És bár a magyarok nagyon sokat hozzátettek a fejlődéshez, mégsincs semmi jogunk ezt számon kérni vagy megjegyezni. Sőt, kutya kötelességünk követni az ősök példáját szó és jutalom nélkül. Számomra inkább ez a magyarság.

      Mellesleg a hálát sosem az kapja, aki segít.

      Törlés
    15. Varga Csaba nem mondja hogy a magyar az Ősnyelv, hanem azt mondja volt egy (vagy több) Ősnyelv, amelyből az a nyelv(ek) őriztek meg a legtöbbet, amelyek a legkevésbé fejlődtek, módosultak az idők folyamán. Európában ez pl. a magyar nyelv lehet. Mert egyedüli ragacs nyelv az EU-ban (+ még ilyen a finn asszem) és nem tudta a a nyelvtanja miatt a többi nemzet annyira befolyásolni. + elég régóta itt kell, hogy legyen, hogy az Ősiből sokat merítsen.

      Miért fontos ez?
      NYelv mennyire meghatározza a gondolkodást!
      Nem tudom a magyaron kívül a zsidó és a szankszrit milyen de a legjobb programozók zöme ezekről a nyelvterületekről jönnek. Az absztrakt OOP programozási nyelvek semantikája vagy magyar (VB domain struktútra) vagy zsidó (PHP objektum absztrakció).

      Nyelv=gondolkodás. A pro-NWO-s irodalom remeke (gonosz ellenfél:) is ezt fejtegeti egyik cikkében.
      + orwell újbeszélje...szóval nem véletlenül jött fel ide a topikba a téma.

      hunsabre

      Törlés
    16. Nincsenek véletlenek.

      Érdemes megfigyelni a különféle nyelvcsaládok használóinak viselkedését. Például a latin nyelvcsaládok zöme igen nőies, és ez meglátszik főleg a férfi használóin. Vagy például ha megnézzük az amerikaiak egocentrikus gondolkodását, és hozzávesszük, hogy azt hogy én (i) a mondat bármely részén nagy betűvel írják. Bár lehet, a magyar a logika nyelve, ma mégsem gondolkoznak (főként a fiatalok) logikusan. Miért? Annyi szleng került a magyar nyelvbe főként a nyugati behatás, a zenészek és az internetszlengek miatt, hogy sok esetben alig lehet felismerni, hogy ez is magyar. Így hogy kigyomlálták a nyelv ékességeit, nem maradt már sok kifejezőeszköz, amivel lehetne fejleszteni a gondolkodást.

      Hogy milyen régóta van itt a magyar, arról lehet vitatkozni jó sokat. Bár én még mindig a fentebb említett Naddeo (http://www.michelangelo.cn/) munkásságára támaszkodnék, mivel szerintem nála körültekintőbben és mélyrehatóbban senki nem tanulmányozta a történelmünket.
      http://en.wikipedia.org/wiki/T%C4%83rt%C4%83ria_tablets

      Törlés
    17. Varga Csabáról eddig nem hallottam. Most, hogy így utánaolvastam, inkább folytatom ezt a hagyományt. Nem kerestem, válogattam, csak egy teljesen random írásának egyik bekezdését szeretném bemutatni. Saját véleményem szerint, aki így képes a toldalékokkal bánni, annak nem igazán van beleszólása a nyelvészeti kérdésekbe:
      "Mert ha azt mondjuk, mint azt sajnos Naddeo is átvette, hogy rovásírás = ábécé, akkor jogos szócsere okán a „rovásíró és újságíró” meghatározás ekként módosul: „X. Y. ábécé és újságíró”. Ha pedig netán abbahagyja az újságírást, akkor ennyi marad a névjegy kártyáján: „Kovács Árpád ábécé”. Ez olyan, mintha azt mondaná: Kovács Árpád fogkefe. Csintalan diákok szokták efféle módon gúnynévvel ellátni a tanárokat."
      Forrás: http://www.varga.hu/IRASTORTENET/A%20ROVASIRAS%20SZO%20BUTASAG.htm

      Törlés
    18. háát te valamit nagyon benéztél:D

      Törlés
    19. "Névtelen2012. november 21. 9:53
      Nem győztél meg, mégse vagyok "hülye"

      garden - kert
      party - parti (összejövetel, oda rúg ki a Szamosra)
      full - tele (fulladásig tele vagyok)
      go - gyí
      circle - kör (kóricál -körbejár)
      nose - orr (nózi)
      foot - láb (fut)
      table - asztal (tábla)
      dog - kutya (megint ugat a szomszéd dög)
      cat - macska (kacor király)
      secret - titok (szekrénybe zárva)
      cook - szakács (kukta)
      gate - kapu (gát, gátol)
      valley - völgy
      hump - púp (domb, huppanó, hupli)
      hook - horog
      bottle - butélia
      hair - haj
      pack - csomag (a Nyilas pakkot kapott!)
      bondage - fogság (bandázsba kötik)
      glass - üveg (glazúr -máz)

      ésatöbbi

      Törlés
    20. Egyszerűbb lett volna, ha linkelsz egy ilyet -

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=US_NhQxMo_U

      Remélem azért a humor még belefér ^.^

      Törlés
    21. Belefér, kell is.

      De gyorsan jegyezzük meg hogy az (videóban látott) egyszerű hangzásbéli hasonlóság >szemben< a hangzásbéli-és-tartalmi hasonlósággal egy lapon sem említhető, mert ég és földnyi a különbség.

      Törlés
  18. Mennyi szemet lövettek ki?

    VálaszTörlés
  19. Ez picit off, de kijött az új Tankcsapda klip érdekes dalszöveggel és ismerős szimbólumokkal. Így a Rácz Gergő-Tolvai Renáta klip után már újabb egyértelmű NWO dalt kaptunk. Erről is megérné írni!

    VálaszTörlés
  20. Emlékezzünk csak vissza. Mi is volt annak a szigetecskének a neve ahol Breivik az áldozatait lelőtte ? Utoya - ami persze megint csak egy nem véletlen masonic-illumináti megjelenítés. Csak meg kell "fejteni" a 3 szótagú sziget nevét - magyarul. Ugyanis igen gyakran a magyar ősnyelvet használják a gazemberségeik "titkosított megjelenítésére" freemasonék. Breivik is az volt. Tehát Utoya szótagcserével: "a jó út". Ugye milyen faramuci "véletlen" ? A gyilkolászás/végső soron a 77 ! emberáldozat lenne a jó út ? Nekik lehet - DE NEKÜNK SZERETETELVŰ MAGYAROKNAK NEM.

    VálaszTörlés
  21. A terror/térőr - terrorista/térőrista/teret őrző nevet nem véletlen használják az usraeli kabbalista fekete-mágiával foglalkozó megjelenítők. Ugyanis a Tér Őr-t, a teret őrző magyar KentaÚr-t/CentaÚr-t/10-es Urat - végül is az EGY-et akarják lejáratni. Egyébként nem IsRaÉl/az Élő NapIsten háborúzik hanem a szemita zsidókat maguk alá gyűrő askenázi - nem jászkenéz magyar - kazár és szefárd - nem szavárd magyar ál-zsidók. Akik ellopták és kisajátították az IsRaÉl nevet - mint ahogyan a hexagram világszimbólumot is cirka 150 éve Dávid-csillagként. Tehát lopni, lopni és lopni történelmet, jelképeket, mindent - ez a zsidó/álzsidó verdikt emberemlékezet óta. Sajnos. Ja, egyébként le lett tiltva a Gáza-i övezetbe való behatolás - miután lelepleztük a az ÉLETFÁN "az áG-at/Gáza" tördelő/gyilkoló fekete-mágiás ügyeskedést.

    VálaszTörlés
  22. Szerintem is lényeges, hogy a nyelvészkedés ne menjen át ál-nyelvészkedésbe, mert abból senkinek se lesz haszna, senki nem lesz tájékozottabb attól, hogy bűvészkedünk egy kicsit a szavakkal. Ettől még senki nem fogja tisztábban látni az izraeli palesztin konfliktust.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogyisnem:) Le is irom hogy!

      Az izraeliek nyelve valoban nagyon egyezik a magyareval.... Csak eppen hogy 1 kulombseg van...

      Pl:
      Izrael azt a kijelentest teszi Murszinak (Egyiptomi kormanyfo). Hogy 2 orara amig Gazavarosba latogat felfuggeszti a bombazasokat. Izrael ez alatt azt erti hogy amig Murszi a haborus ovezetbe van, arra 2 orara ugyanazzal az intenzitassal lovi Gaza. A zsidonyelv forditottja a magyarnak. Igy kell megfejteni...

      Törlés
    2. Rendben, de még mindig nem értem hogy például hogyan függ össze a Gáza azág az életfa ágával. A Gáza szó eredetileg teljesen más, arabul: Ġazzah, héberül teljesen máshogy írják, tehát eredeti írásmódjában egyáltalán nem Gáza. Azt sem tudom, hogy a magyar ág szó milyen idős. Az életfa alatt a kabbalisztikus életfát értette?

      Törlés
    3. En se eretettem olvasd el feljebb.... A vegen meg le is hulyezett, meg hogy en szabotalom a nagy leleplezest!!!:)

      Törlés
  23. Azért érdekesek a mostani események...háborúznak az izraeliek és közben ilyen híreket olvasni:
    http://liveinfo.blog.hu/2012/11/19/viztolcser_ausztralia_partjainal?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_19&utm_campaign=index


    meg, hogy

    http://thai.blog.hu/2012/11/19/egy_amerikai_elnok_bangkokban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_19&utm_campaign=index

    érdekes dógok' ezek...

    VálaszTörlés
  24. http://www.youtube.com/watch?v=g36gdTgGyrA

    Na tessék, itt az új világrendes agyrém. Akkor mégse összeesküvés elmélet az egész, hanem valóság.

    Az RFID chipet nemtudom mikor kezdik egy barátok közt szintű agysorvasztóban promotálni, de nem lehet messze az ideje.

    VálaszTörlés
  25. http://index.hu/kulfold/2012/11/17/mind_meghalunk_lezartak_egy_hegyet/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. obamáék ott fognak bújkálni:D.. remélem kapnak valakiktől az űrből egy-egy profin célzott meteort.

      Törlés
  26. Érdekes nevű termék, érdekes fotókkal illusztrálva.

    http://www.wikitech.hu/tesztek/2012/09/17/teszt-samsung-series-9-fekete-magia/

    VálaszTörlés
  27. MArketing waze marketing....

    VálaszTörlés
  28. Valaki találkozott már evvel a hiper-szuper új google játékkal?
    http://mno.hu/digitalis/ingress-amikor-a-valosag-kinyal-a-mobilbol-1119245
    Elég érdekes a témája és a felhasználási lehetőségei is. A nagy testvér részérőll.

    VálaszTörlés
  29. Kedves PP!
    Nekem a videóval kapcsolatban lenne egy kérdésem ,ha lehet, mert látom mást nem igazán izgatott fel a dolog...vagy nem figyeltek. Az előadás 99%-a majdnem okés, de mi van a előadásban elsütött 1% hazugsággal? Mert igazából azon volt a hangsúly meg a zsidózáson(rövid utalások formájában) és nem azon, hogyan lopták szét az országot. A videó időzítésért is külön gratulálok, tényleg nagy szükség volt rá, hadd utálja mindenki a zsidókat. Dr. Tőth Z.József is nagyon odafigyelt, hogy ki ne mondja még véletlenül sem a cionista szót, pedig valójában nagy különbség van egy átlagos zsidó ember és cionista zsidó vagy cionista keresztény, stb. között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, szerintem sincs sok értelme zsidózni, de azért ne felejtsük már el, hogy fogy az emberek türelme. Tucatjával épülnek a lakóparkok, jönnek az éjszakai repülőjáratok, aki nem hiszi, keressen csak rá, hány izraeli lakópark épült, és meg fog döbbenni.
      Erről jut eszembe, ismerősöm mondta, hogy izraeli magyarok döbbenten látták, hogy ki van rakva egy plakát, rajta a lánchíd, alatta egy felirat: ez lesz az új hazánk.
      Tényleg igaz? Nem tud valaki az ügyről részleteket?

      Törlés
  30. mit csinál az éhes nyúl ?2012. november 25. 2:01

    szeretném felvenni a kapcsolatot piros prulával hogyan lehet ezt megtennei? valaki tudja a választ ? az oladalon található információk birtokában én ujra nézném a HARCOSOK KLUBJA című kiváló filmet és ujra értelmezném a látottakat csak megjegyezném hogy ez afilm előtte volt a mátrixnak
    várom a válaszokat a kérdésekre előre is köszönöm éhes nyúl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dark City is a Matrix előtt volt. Azt nézd meg!

      Törlés
  31. Érdekes, amikor Al PAcino azt mondja ez itt a pokol 0:30 körül.

    https://www.youtube.com/watch?v=1tjwM7cSmRg&feature=my_watch_later_videos&list=WLF27651E6C2F38959

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, ez kemény. pontosan 0:28 -0:30 között a kép jobb oldalán a falon!

      De egyesek szerint ez is véletlen:)) Meg vagy 5 tucat Simpson vagy South Park/ stb. jelenetben is hasonlóak. Pedig azokat nem divat "sátánisták" nézik:))) mint a klippeket, hanem gyerekek.

      Megint a vallásra, hitre lyukaduk ki...ba.s za +!

      hunsabre


      Törlés
    2. Nem tudom te hogy vagy vele, de én észrevételem szerint a South Park egy eléggé erős társadalomkritika, ami kőkeményen néha eléggé trágár módon, de az igazságot tolja az ember képébe. Én nem is 18-as, hanem 24-es karikát tennék rá, mert még úgy sem biztos, hogy értenék sokan.

      Így elkezdtem figyelni a jeleket benne, és nekem az jött le, hogy bizony az SP az tudatosan alkalmazza őket, vagyis burkoltan ugyan, de a társadalom marhaságait az ember képébe tolja.

      ***

      Már megint a vallás. Ha nem vennéd észre, nélküle nem lehet élni, főleg Magyarként. Miért nem lehet nélküle élni? Azért barátom mert egyetlen egy bődületesen egyszerű oka van.

      Ha nincs isten, ha nincs teremtő, ha nincs hited, ha nem létezik semmi a halál után, akkor

      félelmetesen NINCS ÉRTELME az ÉLETEDNEK!

      Minek dolgozol? Minek tanulsz? Minek akarsz több lenni?

      Ha meghalsz semmit nem viszel magaddal, és az meg aztán a gilisztákat félelmetesen nem érdekli, hogy most okos voltál vagy buta, gazdag vagy szegény, számukra mindkét hulla ugyan olyan ízletes.

      Tehát megkérdem én, ha már annyira csípi a szemedet. Ha a halál után nincsen semmi, akkor mi értelme az életednek? Ha nincs semmi a halál után, akkor nincs értelme egyetlen cselekedetednek.

      Namost, ha azt mondod, de van értelme, és van élet a halál után is, akkor oké, de nem értem, miért is olyan nagy bűn, hogyha ezzel az emberek foglalkoznak? Csupán csak válaszra vágyik mindenki életében, melyet előbb utóbb úgyis megkap, mert azt mondják semmi sem biztos az életedben csak a halál. Dehát addig is, valami értelmet adni kell az életednek, annak amit teszel.

      Törlés
    3. Nem a hittel van bajom, hanem hogy ez megint idehozza a sátán-jézus, judeo-keresztény stb. vitát. Ami most OFF.

      Ahogy észreveszem emberek millió jól megvannak igazi hit nélkül. Számukra az élet olyan mint az evés. Ha már szükséges adottság az éhségérzet, akkor legalább legyen jóízűen eloltva:)) Kicsit hedoista, mégse esik mindenki az élet területén ilyen élvezetekbe. Büszkén masírozunk -Én is - 9to5. Pedig van alternatíva: halászat/vadászat/földtúrás saját magadnak. Egy házat is kalákában simán felépítenek pár hónap alatt földből és fából. régen ez volt. Ma más, több, modernebb kell, mert ez okoz örömet (elhitették a kapitalisták). Cserébe 30 évre adós rabszolga leszel, 9to5:))) Élvezzétek nagyképernyőn nézve a kiba..szott X faktort.

      hunsabre

      Törlés
    4. Trágárság, erőszak, szexuális aberrációk, stb. humanista álarcban=„társadalomkritika”

      Törlés
  32. köszönöm megnéztem de már láttam nem erre gondoltam a filmel kapcsolatban de nem tudtammeg az elérhetőségét PPPnek

    VálaszTörlés
  33. Ha Magyarorszag vezetoi aszerint jarnanak el,mint Uganda elnoke,a nép sorsa maris jobbra fordulna...semmi miatt nem kellene nyavalyogniuk:

    http://idokjelei.hu/2012/11/uganda-elnoke-isten-bocsanatat-keri-sajat-es-orszaga-buneiert/

    Ria

    VálaszTörlés
  34. Ez az összevissza hablatyoló előadó egy pozícióját vesztett, sértődött fazon. Ez tanít egyetemen? Szégyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sértődött fazon?

      A sértődés kiváltó oka a sértés. Jelen esetben az igazság és az élet alapjainak látható megsértése vezetett oda, hogy egy teljesen normális ember idegessé, össze-zavarodottá, megsértetté váljon.

      Egyébiránt Sólyom köztársasági elnök is ugyanilyen zavarodott, sértődött, és ideges, azzal a különbséggel, hogy az Isteni világrendhez Tóth Doktor alapállása van közelebb.

      http://www.okopolisz.eu/media?m_id=83

      Egyébként nagyon szép V betűkből áll az Ökopolisz logója is. Vajon miért? ;)

      Törlés
    2. "Az, hogy „igazunk van” ma már annyira nem kérdés, hogy szinte szégyen azokra nézve, akik nem kérnek bocsánatot tőlünk, viszont a méltatlan helyzet még nem tett senkit sem boldoggá még akkor sem, ha értette annak okát és szükségszerűségét. Türelem-próba és „őrtorony-munka” volt ez eddig is, viszont józan határokon túl is be kell látnom, hogy időnket meghaladva futottuk le a pályát. Mint kiderült, csodák nincsenek." Posta Imre

      Törlés
    3. Hogy mi a szégyen? Az, hogy egy tönkretett országban az igazságot kimondókat pocskondiázzák. Magyarország szégyenteljes állapotba került.

      Törlés