2012. október 3., szerda

Olimpia para után paraolimpia

A tévékészülékek előtt mindenki fellélegzett. Az olimpia alatt nem történt semmiféle terrorcselekmény.
Senki nem robbantotta fel magát. Irán nem lőtt nukleáris rakétát a stadionra. Még vírust sem engedtek a nagyközönség közé. Nem volt az ég egy adta világon semmi!

Már csak azon morfondíroztak az emberek, hogy akkor minek volt ez az egész para az eseménnyel kapcsolatban?
Miért gondolták sokan (és erről ezen a blogon is beszámoltunk), hogy készülnek nekünk valami "különlegességgel" ebből az alkalomból?

Nos, lehet hogy nem fogjuk megtudni miért töltötték fel a tv műsorokat és reklámokat egy romokban álló stadion, vagy egy égő London képeivel, és miért készítettek több oldalas tanulmányokat London evakuálásáról, hosszasan elemezgetve valamiféle "hipotetikus" katasztrófa eseményt.
Lehet, hogy csak le akarták csekkolni, figyelünk-e... Az is lehet, hogy máskor fogják megcsinálni, amikor épp senki nem számít rá. De az is lehet, hogy egyik sem. Ki tudja.

Egy valami viszont biztos.
Az idei olimpia nyitó és záró rendezvényeit most többen látták, mint eddig valaha!
Ha netán ezt akarták elérni, nos, akkor ezt biztos, hogy sikerült...

Ugyan a stadion félig üresen kongott a megnyitón (a másik felét pedig a biztonsági személyzet adta), a tévékészülékek előtt a nézettség rekord magasságokba szökött! A kialakult para az esemény körül, nyilván valamelyest közrejátszhatott benne, hogy ilyen sokan megnézték ezeket a rendezvényeket. Hogy milyen mértékben, azt nehéz megbecsülni, de egyet tudok, én például, személy szerint, még soha nem néztem végig olimpiai ünnepséget, most viszont mind a négyet (a két paralimpiait is) végignéztem elejétől a legvégéig.



Van a bűvészeknél egy szokás, gondolom mindenki ismeri, bevett gyakorlat, hogy miközben csinál valami látványosat a bal kezével, és mindenki arra figyel, addig a jobb kezével csendben megcsinálja a trükköt.
"Csak a kezemet figyeljék, mert csalok", szokta mondani Rodolfo bácsi...

Na most, amíg mi tágra nyílt szemekkel néztük az olimpiai nyitó és záró rendezvényeket, és fürkésztük, hogy ki fogja felrobbantani magán a nukleáris töltetet, vagy hogy mikor jelenik már meg Asthar parancsnok, és mekkora plejád flottával fog leszállni a stadionban... addig valami nagyon érdekes dolog történt.
Egyrészt egyetlen ufo nem landolt a stadionban és semmi bomba nem robbant, ez egy dolog...
de miközben mi ezeket figyeltük, talán nem is vettük észre, hogy mi történik az orrunk előtt, ott lenn a színpadon!
Mert ugye látszólag csak ott táncikáltak jelmezekben, meg énekeltek mindenfélét... hol híres emberek, hol statisztákból álló nagy csapatok. Mindenféle kosztümös jelenetek... Mind látványos, de valljuk meg, azért elég unalmas, nem igaz?

Egy szó mint száz, sok-sok millió ember nézte végig ezeket a rendezvényeket, és hallgatta hozzájuk a színvonalas kommentárt, de közben nagyon de nagyon kevesen értették ténylegesen, hogy pontosan mi is történik odalenn...
És miközben szórakoztak, gyönyörködtek a tűzijátékban, sikongattak vagy épp éltették a királynőt...
gondolom az utolsó, ami valaha eszükbe jutott volna, az az, hogy nekik most épp egy nagyon komoly okkult beavatásban van részük.
Tudjuk egyáltalán, mi az?


Jeruzsálem, paladinok, maszkos félmeztelen táncosok, tűzcsóvák, égő főnixmadár... és ez csak néhány a látványosságok közül, amiket felvonultattak a nagyközönség "szórakoztatására", de vajon volt-e, akinek ebből az egészből összeállt valami... mondjuk egy történet?  Mondjuk egy "üzenet"?

Igen, kedves olvasó, nem véletlenül használom pont EZT a szót, mert ez "Az Üzenet", amiről itt most szó van, pontosan ugyanaz az üzenet, amiről az azonos című film szól, és amivel lényegében ez a blog foglalkozik most már két teljes éve.

Akkor, a film után sokan megvádoltak minket, hogy megpróbálunk belemagyarázni mindenféle ökörségeket egy teljesen hétköznapi reklámba. Sőt! Bizonyos fórumokon egész mozgalmak indultak erre, hogy tréfás kedvű emberek, mondván "ilyet én is tudok", elővették az első filmet, reklámot vagy zenei videoklipet, ami a kezükbe került, és megpróbálták minél erőltetettebben belemagyarázni az első dolgot, amit aznap a híradóban láttak. Már-már szinte verseny alakult ki, kinek sikerül frappánsabban "belelátnia" mondjuk az iráni olajembargót a kockásfülü nyúl legújabb epizódjába, vagy ami épp csak eszükbe jutott...

Akkor mondjuk nem tudtam nevetni ezeken, de ma már teljesen megértem a dolgot, mert profán szemmel nincs különbség a kettő között. Aki egyáltalán nem ismeri az okkult szimbólumokat, és mondjuk nem is hajlandó rászánni pár órát, hogy utána járjon, annak nincs különbség Az Üzenet című film és a paródia "belemagyarázása" között. Az ő szemszögéből a kettő egyformán hülyeség és egyformán nevetséges.

Azoknak viszont, akik érzik, hogy itt valami komolyabbról van szó, és hajlandóak is egy kis időt szánni a dologra, talán feltűnt egy fontos részlet, amiről a paródiák rendre megfeledkeznek:
hogy ez "Az üzenet" nem csak abban a bizonyos reklámban jelent meg, amit hosszasan elemezgettünk, hanem rengeteg produkcióban, és szerte a világon!
Ugyanazt a "marhaságot" még eddig senkinek nem sikerült belemagyaráznia több tucat, látszólag teljesen független alkotásba.
Mikor ugyanaz a motívum köszön vissza mindenhonnan, akkor nagyon nehéz elfogadni, hogy az véletlen, vagy csak idétlen "belemagyarázás". Ezen talán érdemes lenne elgondolkodni...

Hadd illusztráljam egy példával: Kovács bácsinak ötöse van a lottón. Véletlen? Persze, hogy az. Szerencséje volt.
Eltelik pár nap. Következő héten Kovács bácsi megnyeri a kenót. Véletlen?
Ugye itt azért már mindenki érzi, hogy valami nem stimmel...
Na most, tegyük fel, hogy Kovács bácsinak harmadik héten megint ötöse van a lottón.
Ezen a ponton szerintem mindenki egyetért, hogy az eset nem LEHET véletlen, és inkább abba az irányba kellene keresgélni a választ, hogy valami csalás törént a számok húzásánal, érdemes lenne megnézni mondjuk, hogy Kovács bácsinak dolgozik-e rokona a Szerecsejáték Zrt.-nél, stb...

Valami hasonló történik itt is.
Arra kérem az olvasót, akinek esetleg még kétségei vannak "az üzenettel" kapcsolatban, hogy tegye egymás mellé, és hasonlítsa össze a következő három dolgot:
- A Vodafone tavalyi reklámkampányát. (lásd 'Az üzenet' című filmet)
- Az olimpiai megnyitó és záró rendezvényeket. (főleg a két nyitó rendezvényre gondolok)
- És egy régi klasszikust, a "2001 Űrodüsszea" című filmet.

Utóbbi 50 évvel korábban készült, mégis pontosan ugyanaz az üzenet van bemutatva benne, mint az első kettőben. A film végén pedig csak egyetlen űrhajós marad életben, aki transzformálódik, szimbolikusan magzattá válik, és ezzel megszületik az "Új Ember".
A többiek pedig szépen meghalnak, ők nem mehetnek át a jövőbe.

Hányan ismerik ezt a filmművészeti remekművet, melyet Stanley Kubrick, Hollywood egyik magas szintű beavatottja rendezett?
Mely a 60-as évek közepén készült, de benne olyan látványelemek vannak, amiket a mai filmkészítők is megirigyelhetnének.

Azt javaslom, ezen a ponton nézzünk bele egy kicsit a filmbe, és hallgassunk meg a legendás William Cooper rövid, a filmről készült elemzését, amit még a kilencvenes évek elején egy legendás rádiós sorozat keretében osztott meg (címe: 'Hour of the Time').

Tehát most azt kérném, hogy mielőtt továbbmennénk, feltétlenül nézzük meg együtt ezt a három rövid részt, közösen. Segítségükkel ugyanis, minden sokkal érthetőbb lesz.




* Az ember hajnala (1. rész)
* Az ember hajnala (2. rész)
* Az ember hajnala (3. rész)







MÁSODIK RÉSZ:  Az ajándékozó


Hogyan lehetne megfogalmazni, mi az a sátánizmus? Mitől lesz valaki sátánista?
Attól, hogy pentagrammás pólót hord, feketével kihúzza a szemét és egy tucat piercinget rak az arcába?
A múltkor leült mellém egy ilyen társaság a villamoson. A külső jegyeket leszámítva teljesen "normális" fiatalok voltak. Ők lennének azok, akik iskola után szövögetik a terveket az emberiség elpusztítására? Ugye nem valószínű! Attól még hogy valaki ezt a fajta "sötét divatot" követi, még nem lesz rögtön "sátánista". Tény, hogy megtesz bizonyos lépéseket, hogy úgy mondjam: nyit efelé, de ettől még semmiképpen nem lesz az. De akkor mitől lesz az?
Attól, hogy szombatonként elvágja egy kecske torkát és a vérével alakzatokat pingál a földre?
De hiszen vannak, akik nem is tudják, miért csinálják. A rituálékat sokszor gépiesen hajtják végre az emberek.
Tény, hogy a "sátánista szellemiséggel" gyakran együtt járnak bizonyos külső jegyek és rituálék. Azonban ezek közül egyiket sem mondhatnánk az esszenciájának, a meghatározójának ennek a szellemiségnek. Hát akkor mi az?

Az esszenciája az egésznek - és itt most elnézést kérek, amiért össze fogok kicsit mosni luciferizmust, miszticizmust és sátánizmust, tisztában vagyok vele, hogy ezek némileg eltérnek egymástól, de a gyökerüket tekintve azonosak, és én most épp ezt a közös vonalát próbálom kihámozni a dolognak.
Szóval az esszenciája ennek az eszmevilágnak a fentieknél sokkal szimplább, ráadásul semmilyen véráldozatot nem igényel. Ha nagyon röviden, egy tőmondatban szeretnénk összefoglalni, akkor ez lényegében annyi: hogy az ember istenné, sőt, Isten fölé tud emelkedni.
A lényege az, hogy az ember legyőzheti teremtőjét a tudás, az intellektus segítségével.
És ugye kitől kapja meg ezt a tudást... ki az, aki ad neki abból, amitől a rosszindulatú Isten elzárta, pontosabban mondva csak szerette volna elzárni?

Vegyük észre, hogy a hagyományos keresztény világkép szöges ellentétéről, pont a feje tetejére állítottjáról beszélünk, ahol a tiltott tudás jó dolog, az édenkertben élni, harmóniában a természettel, az pedig raboskodás. Talán nem meglepő hát, hogy a sátánizmus előszeretettel használja szimbolikájában a fordított keresztet és állít feje tetejére minden egyéb szimbólumot, jelképezve, hogy a szokványoshoz képest pont fordítva gondolkodik.
Ebben a fordított perspektívában Káin nem bűnt követ el, amikor megöli testvérét, hanem ő csak használja a tudást, amit kapott, és felismeri, hogy neki abból kifejezetten előnye származik, ha Ábel meghal. Döntése teljesen "logikus" az ő szemszögéből, és "megmagyarázható". Hisz előrébb viszi őt, előnyhelyzetbe juttatja. Önzés + tudás = kifejezetten jó ötlet megölni a másik embert és elvenni tőle mindenét amije van. A dolog ebben a perspektívában ilyen egyszerű!
Érdemes észrevenni, hogy az egész "evolúció elmélet" - amit az egyébként sátánista Darwin dolgozott ki - arról szól, hogy a gyilkolás egyenlő szelekció, a szelekció pedig egyenlő fejlődés. Hogy attól halad előre az egész élet folyamat, hogy mi (élőlények) legyilkoljuk egymást, és csak az erősebb, rátermettebb megy a jövőbe, EZ hozza magával a fejlődést. Röviden: gyilkolás egyenlő fejlődés.
Na, ez a világnézet az, amit ma már általános iskolás korában el kell sajátítania mindegyikünknek!

Hitler egyébként semmi mást nem csinált, mint hogy megpróbálta mindennapos gyakorlatba ültetni ezt az egész elméletet, és létre akarta hozni, mesterséges szelekcióval (értsd tömeggyilkossággal) az übermensch-t, a továbbfejlesztett embert. Az egész eugenika, mind a mai napig erről szól, hogy az ember innentől már, köszöni szépen, de kezébe veszi a dolgot, nincs szükség többé sem Istenre, sem evolúcióra, majd ő legyilkolássza a "gyengébb" meg az "alsóbbrendű" egyedeket. (Amikor megérted, hogy pontosan ugyanezek a mentalitású emberek szerveznek ma paralimpiát és beszélnek a fogyatékosok egyenlő jogairól... kicsit sem abszurd a helyzet!)
Mert ha már itt tartunk, természetesen Hitler is luciferánus volt. Csak ők ott, akkor egy másik szimbólumot használtak Luciferre: Odin-t, az (egészen véletlenül, ugye) szintén egy-szemű germán istent!

SS valódi jelentése Satan's Service, SA valódi jelentése Satan's Army... és tele van az egész nácizmus az okkult szimbólumokkal. Nem akarok belemenni, mert önmagában megenné a posztot, de aki azt hiszi, a nácik ereje a tankokban volt, az körülbelül tíz százalékát látja annak, ami a náci birodalmat mozgatta. A többi kilencven  föld alatti mozgalmak, okkult szekták formájában létezett. Érdemes olvasgatni róla, akit érdekel a dolog, mert nagyon jó könyvek jelentek meg a témában... és nem ezekre az agymosós kalandregényekre gondolok, amikből kapsz egy romantikus maszlagot összemosva mindenféle félrevezetésekkel, hanem a történelmi tényekre, amik önmagukban is érdekessebbek, mint bármilyen fikció!

Na most, álljon meg a menet! Ha a hitleristák is luciferánusok voltak, és a kommunisták is luciferánusok voltak (mert erről korábban már esett szó), akkor miért ölték egymást?? Miért harcoltak egymás ellen?
Nos, ez csak látszólagos ellentmondás. A konfliktus közöttük egy percig sem világnézeti volt! (A keresztényeket például, meg lehet nézni, hogy mindketten egyformán vehemensen irtották.)
Nagyjából egyetértettek abban is, hogy strukturálisan hogyan kellene kinéznie a világnak, egy vezető elittel, és egy kollektivizált, egyformára gyúrt "néppel" az alján. Nézeteltérés csak abban volt, hogy ki fogja majd vezetni ezt a gyönyörű Új Világot. Ki lesz a piramis felső szegmensében, közvetlenül a nagyúr alatt. Ezen aztán ölre mentek, és megpróbálták kiirtani egymást.
De hát végül is ez náluk bőven belefér, hiszen a gyilkolászás úgyis csak fejlődést, kiválasztódást hoz, nem igaz?

Érdekes, nem? Itt ez a több ezer éves, ősi babiloni miszticizmus, és valahogy mindig ennek az eszméjét találjuk meg valamennyi pusztító ideológia hátterében, ha csak kicsit is mögé nézünk... A legismertebb modern változatai ennek az eszmeiségnek talán a sátánizmus és a luciferizmus. A fő különbség a két irányzat között pedig, hogy míg a sátánista megidézhető lényként kezeli az "ajándékozót" és tényleges gyűlöletet érez a teremtő Isten irányába, addig a luciferánus tagadja Isten létezését, és úgy gondolkodik hogy Lucifer csak egy szimbólum, az igazi isten, az maga az ember, aki a megszerzett tudását használva, saját erejéből válik istenné. A luciferizmus nem hisz Lucifer létezésében.

A luciferizmus egyébként egy nagyon barátságos világnézet, például abszolút ember központú!
Sőt, ha megnézzük, a luciferizmust és a humanizmust, megállapíthatjuk, hogy a kettő egy és ugyanaz - ez persze elsőre megrázó lehet, de ennél megrázóbb dolgok is ki tudnak derülni, ha kicsit mögébb nézünk a dolgoknak. Nem kellene ezen egyébként túlzottan meglepődni, hiszen ezt még maga Lucifer szájából is hallhattuk, az Al Pacino filmben: "humanista vagyok... talán az utolsó humanista!" (Az Üzenet, 3. rész).


Ha most azt mondom Czeizel Endre luciferánus, akkor biztosan sokan a szívükhöz kapnak, hogy "hogyan merészeli"!
Pedig minden genetikus de facto luciferánus. Mint mondtam, egy luciferánusnak nem is kell hinnie semmilyen Istenben, vagy Sátánban, csak azt a szellemiséget kell magáénak vallania, hogy mi emberek le tudjuk győzni a teremtőt (legyen az Isten vagy akár az evolúció) a technológia segítségével.
És egy genetikus nem pontosan ezt teszi? A tudomány segítségével akarja legyőzni a teremtést. Majd ő belepiszkál, majd ő "megjavítja"...

Ezeket azért tartom fontosnak hangsúlyozni, hogy mindenki értse, hogy amikor luciferizmus vagy sátánizmus kerül szóba, nem kell feltétlenül rögtön átvágott nyakú csecsemőkre gondolni - na persze azok is vannak bőven, erről kétséged ne legyen, például nemrég ástak ki gyermeki csontvázakat az angol királynő birtokán, jelenleg a bíróságon van az ügy... De azt fontos tudatosítani, hogy ezek nem feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy valaki kvalifikáljon a luciferánus eszmerendszerhez.

Most, hogy mindezt tisztáztuk, nyilván sokkal érthetőbbé válik az egész paralimpiai megnyitó ünnepség, amit jóval kevesebben láttak ugyan, pedig ugyanolyan jelentőséggel bírt, mint maga a megnyitó... ha nem többel!
Talán nem véletlen, hogy a királynő ezen is megmutatta magát (ilyenre még nem is volt példa).

Alice Bailey
Na most, Alice A. Bailey, a híres okkult/luciferánus/new age író, aki a még híresebb teozófus Madame Blavatsky követőjének vallotta magát, írt egy könyvet "Externalization of the Hierarchy" címmel (1957-ben jelent meg), mely pontosan arról szól, amit a címe is sugall, hogy a köznépet is be kell most már avatni, most már fel kell jönni a felszínre az okkult (rejtett) hierarchiával, struktúrával... és pontosan ez az, ami ezeken az eseményeken, sok millió ember szeme láttára ilyenkor megtörténik.
Mindannyian, egytől egyig egy luciferánus beavatáson vehettünk részt...


Az ősi időkben minden kultúrában rendszeres volt, hogy nagy össznépi rituálékat tartottak.
Milyen érdekes, hogy ez a bevett gyakorlat szinte semmi nem változott. Változás csak abban történt, hogyan érzékeli mindezt a befogadó oldal.
Ma azt hiszi, szórakozni váltott jegyet.

HARMADIK RÉSZ: A paralimpiai megnyitó elemzése


Jöjjön akkor a paralimpiai megnyitó elemzése! És aki megnézte a 2001 elemzést, fent, ahogy kértem, az sok ismerős motívumra lesz figyelmes.
A bekezdések elején lévő időpont mindenhol egy link lesz, és azokra klikkelve oda lehet ugrani, pontosan arra a részre a felvételben, amiről épp szó van.
Szívesen csináltam volna inkább videót az elemzésből, de sajnos ez szerzői jogokba ütközik, ezért csak így tudjuk megcsinálni, hogy elkészítem külön az elemzést, és az olvasó közben, akár egy másik ablakban a linkek segítségével követheti az eseményt.

06:55 - Az egész rendezvény úgy indult, hogy a nézők megpillantották a Holdat, majd meghallgatták Stephen Hawking robot hangon generált szavait, amelyekkel azt kérdezi, "A civilizáció hajnala óta keresi az ember a világegyetem összefüggéseit, és próbál egy mindent leíró teóriát felállítani. Megfejteni, miért úgy működik, ahogy, és hogy miért létezik egyáltalán.
De ha meg is lesz egy ilyen teória, az csak törvények és egyenletek egy halmaza... Mi az, ami tüzet lehel ezekbe az egyenletekbe? És egyáltalán érdemessé teszi a világot arra, hogy vizsgálat tárgya legyen?"
Értitek... "mi az, ami tüzet lehel az egyenletekbe...", "ami érdemessé teszi a világot..."
Mit gondoltok, mi az? Vagy inkább ki az?
"Ez a központi témája a paralimpiának" mondja a műsorvezető, majd megjegyzi, hogy az esernyő is fontos szimbóluma, és hogy mindenkinél látott ma esernyőt, milyen érdekes! Majd végignézzük, ahogy fentről egy tűzgömb lejön ebbe a hatalmas nagy fekete esernyőbe, amit felállítottak a stadion közepén, begyújtja azt, és ezzel elindul egy folyamat...

08:16 - Sok kis fehér esernyős alak kezd el mozgolódni a nagy fekete esernyő körül, mind serényen sürgölődnek, forgolódnak. Mindegyik bőszen szaladgál ide-oda, mígnem végül szabályos formációba nem rendeződnek.
A fehér (és nem fekete) esernyő a kézben itt többek között azt jelképezi, hogy luciferánus vagy, a sötét nagyurat szolgálod, de nem vagy ennek tudatában. Azt hiszed te most megvilágosodott vagy.
És hány ilyen ember van! A legtöbben úgy szolgálják az ördögi tervet, hogy közben fogalmuk sincs róla. ("A pokolba vezető út, csupa jószándékkal van kikövezve", nem igaz?)
A valóságban nagyon kis százaléka az embereknek az, aki tudatosan és szándékosan áll a sötét oldalra. A többség egyszerűen tudatlan, és beáll az esernyő alá, mert mondjuk az a kényelmesebb megoldás, és közben azt mondogatja magának, hogy ő "az emberiség felemelkedéséért küzd"... "megmenti a bálnákat", vagy a világot a globális felmelegedéstől, vagy tudomisén... Ezzel persze a saját kis lelkét is megnyugtatja, és a publikum felé is kifehérítette magát.
Csak hab a tortán, hogy miközben az esernyőkkel rohangálnak ott lenn, felülről nézve egy óriási szemet formálnak, még a szempillák is megvannak!

09:50 - És persze mi más zenét is választhattak volna ehhez az egészhez, mint Rihanna Esernyő című dalát. Erre mondom én, hogy nem sok egy kicsit a "véletlen"?
"Mikor a nap felragyog, együtt ragyogunk majd. Állj be az esernyőm alá!"
énekli csengő bongó hangján Rihanna, aki nem is titkolja, hogy ő maga már régen beállt az esernyő alá.



"Mikor a nap felragyog" természetesen nem egy új napra értendő, hogy mint Kedd, hanem egy új KORSZAK hajnalát jelenti!
Egy új kort, kérem, egy luciferánus kort, a felvilágosodott ember korát, ahol az ember fölébe tette magát Istennek...
A Rihanna dal szövege pedig (ide feltöltöttem újra), végig arról szól, hogy mennyi szép és jót kapsz Lucifer bácsitól, ha beállsz te is segíteni neki. Megígér neked fűt fát, itt is, és túlvilágon is egyaránt, de nyomatékosan megjegyzem, hogy ebből mi fog teljesülni az már egy másik kérdés! Mindenki, aki elhiszi a luciferánus ígéretet, és sürgölődik itt a piramis építgetésén... aki beveszi, hogy abban a bizonyos világban neki milyen jó dolga lesz, az semmi mást nem csinál, mint a saját maga testi/lelki sírját ássa! Szerintem erre nem csak szívvel, de ésszel is elég hamar rá lehet jönni, elég ha megnézzük a történelmi példákat...

14:02 - Riri dalocskája után a műsor azzal folytatódik, hogy bemutatják nekünk az este főhősét, Mirandát, aki ugyebár a központi karakter lesz az egész este folyamán. A Gyűrűk Urában a Gandalfot is alakító színész (nem ismerem annyira, de arcra megadom neki, hogy harmincvalahanyas szintű szabadkőműves "bölcs") pedig ezt kiabálja neki:
"Miranda! Miranda! Nézz körül a világban! Legyél te mindannyiunk szeme és füle itt a stadionban... és persze szíve. Világítsd rá fényed az emberiség gyönyörű változatosságára!
Nézz föl! Tárd ki a szárnyaidat és repülj! Megtennéd, hogy átéled a kalandot mindannyiunk helyett? Megtennéd, hogy kiszabadítasz minket?"
Miranda erre kedvesen somolyog és bólogat, kezében pedig végig szorongat egy fekete esernyőt.
Azt hiszem, a szövegből elég világosan érthető, hogy Miranda minket, az emberiséget fog szimbolizálni, és az egész emberiség "kalandját" fogja bejárni az este során.

14:58 - Hawking még egyszer elmondja a magáét, hogy tovább dicsőítse a tudományt:
"Egy olyan univerzumban élünk, ami racionális törvények szerint működik. Ezeket fel lehet fedezni, és meg lehet érteni.
Nézz fel a csillagokra és borulj térdre! Próbáld megérteni, amit látsz, és kitalálni, hogy az univerzum mitől létezik!
Légy kíváncsi!"
Fontos mondat, kulcsmondat: "légy kíváncsi"... (Shakespeare-től kölcsönözve)
Utalás ugye, hogy kóstolgass bele dolgokba... mondjuk egy gyümölcsbe...

15:45 - ...ami azonnal meg is érkezik! Ugyanis balról, ebben a pillanatban begurul egy gigantikus alma (rajta egy kerekes székes sportoló - mert valamitől azért mégis csak paralimpiai-nak kell lennie a műsornak, csak úgy nem gurulhat be az az alma), mellette pedig egy nagy könyv gurul. Az alma és a tudás, tehát egyszerre gurul be... csak a gyengébbek kedvéért, hogy tényleg mindenki megértse.
Műsorvezető közben halkan megjegyzi, hogy a díszleteket egy ausztrál cég biztosította, melynek neve "Furcsa gyümölcs".

18:30 - Na, ezt a részt viszont feltétlenül érdemes megnéznie mindenkinek. Az ember háta is kiborsózik tőle!
Ahogy ott vigyázban állva, teljesen átszellemült arccal "ünneplik a tudományt és az emberi előrehaladást" (a műsorfüzetből idézek), és közben azt éneklik "Fényt! Fényt! Fényt!" de a zene hozzá inkább az Ördögűző hangulatát idézi, mintsem Newton szellemiségét, akinek könyvéből a Principia Mathematica-ból vettek ki részeket.

22:30 - Ezek után előjön a királynő és az összes hatvanplecsnis bizottsági tag, hogy a kórus elénekelje nekik, hogy "Isten óvja a királynőt", körülbelül 24-szer. Majd következik a hosszas bevonulás, amit nyugodtan át lehet aludni, mert sok miden nem történik benne. A "kaland" csak utána, órákkal később folytatódik...

2:54:50 - Itt, ezen a ponton a gurulószékes kosárlabda csapat behozza a paralimpia lobogóját, rajta a paralimpia saját emblémájával.
Ez nem része a történetnek, és csak azért említem itt meg, mert érdemes nézegetni kicsit a logót, ami három szaturnusz gyűrűből lett összerakva - emlékeztek, szaturnusz a héberek istene, őt ünnepeljük minden szombaton (saturn-day), na meg persze akkor is, amikor elmegyünk a helyi plázába műszaki cikket venni...

A három szaturnusz gyűrű egyébként ebben valami kos- vagy bikafej szerűséggé van elrendezve (de ha valaki mást lát benne, kérem jelezze).

2:59:55 - Itt vesszük fel újra a történet fonalát. Gandalf ismét megszólal:
"Miranda! A könyvek a változás eszközei, ablakok a világra, magasló világítótornyok az idő tengerén. Társak ők... tanárok... varázslók... az elme kincseinek őrzői... A könyvek maga az emberiség, kinyomtatva."
Közben könyveket hurcolásznak jobbra-balra. Érdekes módon mindegyik egy nagy fekete esernyőnél van kinyílva...
Hirtelen kinyílik egy nagy könyv a kivetítőn, amiből kirepül a szöveg: "SZÉP ÚJ VILÁG".
Ujjé! Köszönjük, hogy végre nevén nevezik a dolgokat. Aki nem tudná, hogy mit jelent ez a kifejezés, "szép új világ", az gyorsan olvassa el a könyvet, mert alapmű!
Ezek után egy operaénekest hallgathatunk, aki elénekli az "Ó, te örök forrása isteni fénynek" című ódát. Hmmm... Vajon kit dicsőít vele?

3:05:30 - "Mennyi isteni lény lehet itt? Minő csodálat az emberiség!
Ó, szép új világ! Amit ilyen emberek laknak..." - idézi Miranda Huxley könyvének egyik kulcsmondatát, csak hogy tudd, hogy tényleg arról a Szép Új Világról van szó, véletlenül sem valami másikról, amit ott, abban a könyvben a szerzője bemutat. Tudod, amelyikben a gyerekek lombikokban születnek, mert a tudomány felfedezte, hogy úgy "sokkal hatékonyabb"...
"Miranda, nézz a fény felé!", mondja Gandalf, majd útjára engedi Mirandát, egy esernyő bárkán, hogy "felfedezhessen új világokat", aki el is indul a tudás tengerén, hullámzó könyvek között csónakázva... (a fény-bálnák és könyv-sirályok közben mindvégig szem formációban követik, egy pillanatra sem bomlik fel az alakzat!)

3:09:40 -nél kezd tüzesedi a hangulat!
Lángoló szoknyás úriember tűzcsóvák között iszlám táncot jár, és valami kék szellemlények dülöngélnek a bárka körül. A néző fantáziájára bízom, miket ábrázolnak...

3:15:42 - "Kezdődhet a ceremónia következő fázisa", mondja a kommentátor hölgy.
És valóban, itt már valami beltane szertartáshoz hasonló jelmezekben jelennek meg a táncosok, és elkezd beerősíteni az alma motívum is. Mindenkinél van egy nagy alma, dobálják egymásnak, játszanak vele. Szóba kerül megint Newton, meg a gravitáció...
Gondolom mostanra már kitaláltátok, hogy Newton is magas szintű bevatott volt, és nem véletlen, hogy nem egy barack, vagy egy kiwi esett a fejére... (mármint a mese szerint, az egész természetesen csak szimbolikus)

3:17:37 - " Miranda! Merülj el a tudományban! És az univerzum csodáiban!" - mondja Gandalf, és ezzel elkezdődik a visszaszámlálás. Mindenki készítse elő az almáját!
Hát, ha hiszitek, ha nem, ezek kiosztottak 65 ezer almát, a 65 ezer nézőnek a stadionban, csak azért, hogy ebben a pillanatban, az est fénypontján mindenki egyszerre haraphasson bele, szimbolikusan, a tudás almájába! Ez azért komoly, nem? Láthatóan igen nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy ebben a mozzanatban minden egyes néző aktívan vehessen részt!
A hangosbemondón keresztül mindenkit arra biztatnak, hogy készítse elő az almáját, és harapjon egy nagyot a tiltott gyümölcsből! Öt.. négy.. három.. kettő.. egy.. HAMM
Kell ennél egyértelműbb üzenet? És amint ez megtörténik, és mindenki harapott, elindul a nagy öröm-feszt, ami leginkább valami paladin földanya-ünnepre vagy pogány fesztiválra hasonlít.
Talán jobb is, ha megszokjátok, mert az Új Világban minden héten ilyeneket fognak tartani...


3:23:08 - Gandalf: "Miranda! A legnagyobb kalandod még hátra van!
Elmerültél a könyvekben. Láttad a szemeddel az emberiség fénylő, végtelen lehetőségeit. Elhajóztál, a fényt keresve, és megtapasztaltad a tudomány csodáit, és az univerzumét... Most pedig hát a következő lépés: Légy önmagad! Légy az, aki valójában vagy! És segíts megváltoztatni a világot... mindannyiunk számára!"
Miranda: "Bolyongtam a labirintusban. Átvészeltem a vihart. Gyerünk. Már csak egyetlen, utolsó lépés van hátra..."
Együtt: "A legnagyobb kaland még előttünk áll!"

3:24:40 - Azt hiszem itt már mindenkinek kezd domesztosz tisztává válni a történet, és hogy ez a kaland, pontosan ugyanaz a kaland, amiről az Űrodüsszeia is szól, de minek hozza be Hawking a Nagy Hadron-ütköztetőt?? Itt robot hangon éppen arról magyaráz, hogy ez meg fogja változtatni a godolkodásunkat a világról. Az egész világnézetünket!
Nem, kérem, ez nem elszólás részéről, és még csak nem is nagyzolás. Ez a száraz, puszta valóság. A Hadron ütköztető ugyanis pontosan azért készült, hogy megváltoztassa a világképünket!
Aki nem ismerné, ez egy úgynevezett "részecske gyorsító", amiben egy nyolcszög (esernyő) keresztmetszetű csőben (biztos ez is csak véletlen) protonokat és elektronokat száguldoztatnak, amiket azután óriási sebességgel egymásnak ütköztetnek.
A projekt egyébként egy kisebb állam negyven éves költségvetésébe kerül, és azt hivatott kutatni, hogy milyen körülmények voltak az ősrobbanás pillanatában. Megjegyzem a Hadron-ütköztető még az Angyalok és Démonok című Dan Brown regényben/filmben is központi szerepet kap.

Na most, az idén, pont az idén, ebben az erősen szimbolikus évben, 2012-ben, amikor annyi minden együtt áll... előállnak vele, hogy MEGVAN! Megtalálták!
Hogy mit? Hát azt, amit már olyan régóta olyan nagyon kerestek. Ezt a valamit, amit úgy hívnak: "Higgs-bozon", vagy frappánsabb nevén az "isteni részecske".
Ezt a láthatatlan valamit, ami jelen van mindenütt a térben, és ami magyarázatot tud adni az eddig megmagyarázhatatlan dolgokra is, mint pl gravitáció, ami ugye egy láthatatlan erő, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő objektumok között, és ezért eddig erősen feladta a leckét a tudománynak.
De miért nevezték el ezt a láthatatlan valamit "isteni részecskének"? Mi köze egy részecskének Istenhez?
Nem mindegy? A lényeg, hogy végre megvan!

No de félre téve a tréfát... attól "isteni" ez a bizonyos részecske, hogy mostantól ez fogja átvenni Isten helyét. Mármint a világképedben... ez a részecske! Ez fogja végérvényesen megcáfolni neked Isten létét.
Ez volt ugyanis az utolsó "hiányzó láncszem". Most, hogy már ez is megvan, Istennek semmi helye nem lesz a világképedben (feltéve, hogy valamilyen tudományos területen dolgozol). Ez is egy üzenet, kérem!
Nesze neked a részecske, ami mindent megmagyaráz. Hogy, mi? Maradt még kérdésed? Az nem lehet! Most már minden meg van magyarázva. A világegyetem egy egyenlet halmaz, ami úgy keletkezett, hogy a semmi felrobbant, és azóta folyamatosan tágul a végtelenbe. Az élet pedig, mint minden, véletlenül jön létre, azzal, hogy atomok bizonyos sorrendben összecsimpaszkodnak.
De hát ezt mindenki tudja, még egy hatéves gyerek is! Csak egy bolond kérdőjelezné meg! Na ugye... úgyhogy ne tudálékoskodj itt feleslegesen, inkább menj vissza az egyenleteid közé!
...vagy hallgasd meg a "Transform our perception!" (Alakítsd át a világnézetünket!) című techno-dalocskát.

3:30:00 - "Miranda, elérkezett az idő! Nézz fel... és repülj! Törd össze az üvegbúrát felettünk... Szabadíts ki minket!"
mondja Gandalf, és Miranda készséggel engedelmeskedik. Leteszi a hangostölcsért, amivel eddig nagy vehemensen a jogaiért tüntetett, és felszáll, hogy összetörje ezt a bizonyos üvegbúrát a fejünk felett, ami Gandalf szerint eddig bezárt minket.
"Ami eddig bezárt minket..." , érted...
mert ugye eddig mind foglyok voltunk... egészen addig, amíg nem haraptunk... amíg nem kaptuk meg ezt a fantasztikus tudást! Ezt a csodálatos képességet (amivel például meg tudjuk ölni egymást)
Előtte ott sínylődtünk tudatlanul, összezárva a tapírokkal, abban a dögunalmas édenkertben.
Szerencsére, ugye, Miranda a kalandja végén darabokra töri ezt a láthatatlan búrát, úgyhogy most már végre szabadok lehetünk!
Mit tört szét? Természetesen Istent törte szét! Szimbolikusan. Remélem most már értitek... Azt törte szét, ami fogva tartott minket...

3:38:00 - És itt, ezen a ponton lényegében a rendezvény végéhez is értünk, már csak annyi volt, hogy behozták a lángot, és megint begyújtották vele a nagy üstöt. (Persze ez a tűz, amivel szaladgálnak, szimbolikusan ugyanaz a tűz, ami az esernyőt is begyújtotta még az elején... talán még emlékeztek.)
Aztán már csak egyetlen, utolsó dal eléneklése volt hátra, mielőtt a paralimpiai játékok ünnepélyesen megnyitottá válhatott volna. Az est záró dalának refrénje pedig így hangzott:
"Vagyok aki vagyok, és nem fogok mentegetőzni..."

A dalt egy új Whitney Houston klón adta elő - úgy tűnik vele akarják Whitey-t helyettesíteni, miután őt februárban rituálisan feláldozták... Emlékeztek talán, ahogy a hotelban ott feküdt holtan a szobája kádjában, 6 órán keresztül, miközben a földszinten lenn ünnepelt az egész Hollywood-i Ki-kicsoda... Lehet, hogy szegény az utóbbi időben túl sokat "tudálékoskodott"?

NEGYEDIK RÉSZ: Lázadás


Nos, ez dal, amivel a rendezvény búcsúzott, végül is tökéletesen illik a paralimpia hangulatába. Nem?
Hisz pont a különböző fogyatékkal élő embereknek szól, hogy ne érezzék már egy percere se rosszul magukat, amiért fogyatékosok. Ez egy nagyon fontos dolog!
"Vagyok, aki vagyok, tessék engem így, ebben a formában elfogadni!" - szól a dal.

Nincs is ezzel semmi baj... leszámítva mondjuk azt, hogy olyan emberek állították össze ezt az egész műsorfüzetet, akik szívük mélyén azt vallják (és ezt mostanában már egyre kevésbé is titkolják!), hogy szerintük a társadalomban a "haszontalan egyedeket" legcélszerűbb lenne elaltatni vagy valami.
Én azt mondom, valószínűsíthetjük, hogy nem azért lett ez a dal a záródal, mert annyira szívükön viselnék a fogyatékosok lelki világát. (Ha netán sikerül kiépíteniük ezt az "Új Világot", egy tollvonással fognak megszabadulni tőlük, erre mérget vehetsz, a múltban ugyanis már bizonyították. Csak most még szükségük van rájuk, mindjárt ki is térünk rá, miért.)

Vajon mit keres itt ez a dal, a rendezvény búcsú dalaként? A végére mindig fontos dolgot szokás hagyni...
A csel természetesen megint abban rejlik, hogy ennek a nótának is, mint minden motívumnak és szimbólumnak, amit használnak, van egy másik, párhuzamos jelentése, amit a belső kör felé közvetít.

Na most, hadd tegyek fel egy kérdést, amire általában nem szokták tudni a választ:
Mi a sátánisták körében minden idők kedvenc dala? Viszonylag kevesen szokták tudni a helyes megfejtést...
Nem, nem Slayer, nem is AC/DC, semmi ilyesmi, sokan azt gondolnák, hogy valami hörgős metál, pedig nem! Minden idők legkedveltebb dala, sátánita körökben, Frank Sinatrá-tól a "My Way".
Ez a kellemes hangulatú kis bariton dalocska. De vajon miért?



Nos, nem fogjuk tudni megérteni, hogy miért, egész addig, amíg nem értjük, hogy ez a dal miről is szól valójában.
Ez a dal arról szól, hogy "én megyek a saját utamon", "csinálom a magam módján". Kéretik nekem nem beleszólni!
Egyfajta lázadás van benne ebben a dalban, lázadás a "szokványos" ellen, lázadás az "elfogadott normák" ellen, lázadás a "rád kényszerített felsőbb akarat" ellen... És ez a lázadás pontosan az a lázadás, ami a sátánizmus esszenciája!
Ez a lázadás igazából egy sokkal mélyebb lázadás, mint aminek elsőre tűnik. Ez a lázadás maga a teremtett rend ellen irányul. Maga a teremtés ellen irányul. Maga Isten ellen irányul!

Hogy is van a Bibliában? Lucifer fellázad Isten akarata ellen, és maga mellé állítja az angyalok harmad részit. Innetől az egész csapat együtt lázad Isten ellen.
Büntetésből, ugye, mind levétetnek a Földre. Mi történik ez után?
A dolgot itt lenn folytatja, és minden erejével azon dolgozik, hogy rávegye az embereket is, hogy ők is minél nagyobb számban lázadjanak Isten ellen!
Na, EZ a lázadás van benne, végül is elénekelve, ebben a kellemes Sinatra slágerben. Tán nem véletlen, hogy ennyire szeretik hallgatni a sátánisták. Ez a "lázadás" a kulcsa ennek az egész szellemiségnek! Lázadás a Teremtő ellen.

Az olvasók egy része, szinte látom is, ahogy már borzolja is a szemöldökét.
"Már megint jön ezzel a vallásos maszlaggal. Ezért nem szeretem a blogját..."

Kérem, nem véletlenül töltök ilyen sok időt ennek a témának a körüljárásával.
Ennek a megértése nélkül nem lehet megérteni mindazt, ami történik ma a világban. Lehetetlen!
Persze, lehet nézni Zeitgeist filmet, lehet beszélni a bankok visszaéléseiről, a cionizmusról, vagy a korrupt politikusokról, de az emberiség problémája ennél mélyebben gyökerezik.

Sokan, úgy veszem észre, félreértenek. Azt hiszik, téríteni próbálok.
Nos, én a vallásszabadságban hiszek. Mindenki abban higgyen, amit jónak lát. Még csak nem is azon ügyködök, hogy meggyőzzek bárkit is, hogy Lucifer így meg úgy... mint említettem, ebben a kérdésben még Lucifer követői között sincsen egyetértés. Sokaknak ez az egész csak egy szimbólum! Én, személy szerint, Jézus tanításai szerint igyekszek élni, de nem tartozom semmilyen vallásos felekezethez, és nem is próbálok terjeszteni semmilyen világnézetet. Egyszerűen információkat osztok meg.
Ha esetenként a "vallásos felhang" abszolút idegen az olvasó számára, az bajnak semmiképpen nem baj, legalább nem fog beállni valamelyik vallásos szektába, ami azzal próbálja beszippantani, hogy ŐK az igazi "felébredtek"...

De ha semmilyen szinten nem érdekel minket a vallás, akkor is szükséges megértenünk, mi mozgatja azokat az embereket, akik jelenleg a világunkat irányítják. A világ működésének szempontjából, kevésbé számít, hogy téged érdekel-e a Lucifer téma,
kevésbé számít az, hogy te miben hiszel, sokkal inkább számít, hogy ők miben hisznek, hiszen (jelenleg) ők vannak abban a pozícióban, hogy meghozhatják a kulcsfontosságú döntéseket!
Ha érteni akarod miért ezeket a döntéseket hozzák, akkor értened kell, miért gondolkodnak úgy, ahogy gondolkodnak, akkor azt kell értened, hogy ŐK miben hisznek..

Már csak azért is fontos megérteni ennek az egész "lázadásnak" az ideológiáját, és hátterét, mert ez a "lázadás dinamika" az, ami megnyilvánul az egész történelemben, és amin keresztül Lucifer követői elérik a társadalmunk fokozatos átformálását, lépésről lépésre, egyre inkább olyanra, amilyenre ők szeretnék. Ez a "lázadás" nem csak valami absztrakt ideológia tehát, vagy egy üres vallásos teológia... nem! Nagyon is gyakorlatias dolog. Teljesen kézzel fogható eredménye van, itt az anyagi világban!

Ezek a háttérből operáló erők bizony különféle lázadásokon keresztül formálják át a társadalmunkat. A megfelelő helyen és időben mindig felhergelik valamivel a közvéleményt, és gondosan előkészített lázadásokat szítanak.
Ezek közül van amelyik fizikai, úgy értem gyújtogatós, kaszabolós lázadás, mint mondjuk a Nagy Francia Forradalom, amikor élelmiszerhiány és forradalmi eszmék segítségével rávették az akkori nincstelen rétegeket, hogy megdöntsék az ottani arisztokrácia uralmát, kiirtsák a teljes nemességüket, hogy aztán ott maradjanak "vezető réteg" nélkül, a teljes káoszban, anarchiában... mert szerencsétlenek azt már nem értik meg, hogy olyan, hogy "abszolút egyenlőség" nem létezhet semmilyen társadalomban. Az "egyenlőség" csak egy buta szlogen, amivel ki lehet irtani mindenkit, akinek többje van, vagy többet tud, mint az átlag.

De nem minden lázadás véres. A legtöbb lázadás vér nélküli, ezek az úgynevezett kulturális lázadások, amik napjainkban is zajlanak a fiatalság körében, de szinte folyamatosan, már a Beatles óta!
Nézz meg egy tetszőleges mai fiatalt! 10-ből kilenc és fél valamilyen formában lázad a szülei ellen, vagy akár az egész világ ellen. Ma azt hisszük, hogy ez a normális, hiszen ma valóban ez a sztenderd, de ha jobban megnézed, ez is egy teljesen mesterségen szított dolog. Régebbi korokban a fiatalok hallgattak a szüleikre. De hisz a szülő az (az esetek többségében), aki leginkább szem előtt tudja tartani a te érdekeidet! Hát nem őbenne kellene leginkább megbízni, az ő tanácsaira kellene leginkább hallgatni? Rengeteg dolgot megélt, megtapasztalt, és tudna segíteni, hogy mit érdemes csinálni, mit nem érdemes csinálni, megvédhet, hogy ne ess bele ugyanazokba a csapdákba... erre mi történik? Elérték (és hogy hogyan, arról talán egy másik alkalommal), hogy a fiatalság egyetemesen lázadjon a szülei ellen. Minden tekinteteben. Öltözködésben, zenében, gondolkodásban... mindenben.

Ezeknek a lázadásoknak, lázításoknak tehát kulcs szerepük van az emberiség átformálásában.
A helyzet iróniája, hogy még csak nem is titkolják! Közvetlenül mielőtt Miranda összetöri a búrát, "ami fogva tartott minket", épp egy nagy tüntetésen vesz rész. Nagy tömegjelenetet látunk, ahogy ott vonulnak a nagy EGYENLŐSÉG tábláikkal, Gandalf-fal az élen, miközben alatta megy ez a "Transform our perception!" (Alakítsd át a világnézetünket!) című diszkó szám. (3:24:40)
Ott van minden, részletesen megmutatva, szinte bele az arcodba.
Lázadnak egyet... fél perccel később pedig, szinte még meleg a hangostölcsér a kezétől, mikor ugyanazzal a lendülettel nekiindul összetörni azt a bizonyos "búrát, ami fogva tartott bennünket"...

ÖTÖDIK RÉSZ: Az utolsó forradalom


E rövid kis bevezető után, akkor térjünk is rá a lényegre!

Mire találták ki az olimpiát?
Jó, jó, tudom, az olimpiát, magát nem most találták ki, az már az ókorban is létezett. Rendben, akkor inkább úgy kérdezem, miért élesztették újjá a 19. század végén ezt az ókori hagyományt, kicsit modernizált köntösben (manapság például már lehet ruha is a versenyzőkön).
Miért szervezte meg az okkultista Pierre de Coubertin az olimpiai játékok újjáélesztését 1894-ben?
Az eszmével természetesen, hogy országok egymással békésen, sportszerűen versenyeznek nincs is semmi gond. De sajnos e mögött is, mint minden ilyen kaliberű "mozgalom" mögött, észrevehetően meghúzódik egy mögöttes cél, egy kis propaganda, amit a látszólag nemes cél frontja mögött be lehet csempészni az emberiség tudatos vagy tudatalatti rétegeibe.
A válasz egyébként egyszerű, ugyanis az utóbbi százötven év okkult programja folyamatosan az integráció, az Egy-Világ-Rend kiépítésének jegyében telik. Az olimpia végül is ugyanarról szól, amiről az internacionálé, vagy a Világbank, hogy összehozni az egész világot egy nagy családdá. A sport csak egy eszköz, ami segít uniformizálni minket. Segít a tudatot szoktatni ehhez a dologhoz, hogy mind egyforma szabályok szerint játszunk, mind egy világot építünk, stb. Pont ahogy az EU-s jog-"harmonizáció" meg az összes hasonló, a cél a különbségek fokozatos eltörlése.

Ez viszonylag nem volt bonyolult.
De vajon mire találták ki a paralimpiát?
Mert ez viszont már tényleg egy újkeletű dolog. Csak 1960 óta vannak rendszeres fogyatékosok számára rendezett sportesemények, és csak 1992 óta létezik a paralimpia ebben a formájában, hogy együtt rendezve magával az olimpiával, néhány héttel elcsúsztatva attól, ugyanabban a stadionban... Ezt a hozzáállást, hogy az esemény gyakorlatilag ugyanakkora publicitást kapjon, mint a rendes olimpia, csak egész mostanában találták ki...

Rendben, akkor nézzük talán egy kicsit utána!
Nos, bárhova lapozol, ahol a paraolimpiáról van szó, ilyen szavakat találsz, mint "egyenlő esélyek", "egyenlő bánásmód". Felmész mondjuk a wikipédiára: "A paralimpikonok küzdenek azért, hogy úgy kezeljék őket, mint az ép olimpikonokat." stb. Úgy tűnik, hogy ennek a rendezvénynek büszkén vállalt, zászlajára tűzött célja, hogy a mozgássérültek, és a különböző fogyatékkal élők mind "egyenlő" tagjai lehessenek a társadalomnak.
"Egyenlő tagjai"... nem tudom, ezen a ponton nincs-e deja vu élménye valakinek?
Ahogy Gandalf áll ott a nagy táblájával, a kis Miranda pedig a hangosbemondójával...

"EGYENLŐSÉG", hát nem ide jutottunk megint?
Most éppen a fogyatékosok akarnak egyenlőek lenni mindenki mással. De persze ezt se maguktól találták ki, hanem tolják alájuk a milliárdokkal pénzelt mozgalmakat, amiken keresztül fűtik ezt az agymosást és lehet megint kürtölni ezeket a szlogeneket bele a nagyvilágba.
Hogyan is lehetne egyenlő valaki, akinek mondjuk nincs lába, azzal, akinek van?? Persze hogy sehogy. De miért akarna? Ez megint csak ugyanaz a buta szlogen. És mielőtt bárki azt hiszi, hogy én nem érzek velük együtt. Hát közlöm, hogy éppen ÉN vagyok az (az elittel ellentétben), aki nagyon is együtt érez velük!
A vak ember sose lesz egyenlő a látóval, éppen ezért kell a vakot udvariasan átsegíteni a lámpánál, a látót meg nem! Mind különbözőek vagyunk, és tekintetbe véve ezeket a különbözőségeket kellene törődnünk egymással. Nem pedig ezt a teljesen üres és értelmetlen "egyenlőség" szlogent nyomni a vakvilágba.

Egész olyan, mintha ugyanazt a technikát látnánk, mint a Nagy Francia Forradalom alatt... Elképzelhető, hogy most is el akarnak érni vele valamit?
Nos. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de nagyon úgy néz ki, hogy igen.
És ezzel el is érkeztünk arra a pontra, ahol össze kell hozunk az összes dolgot, amiről ezidáig szó esett ebben a méretesre sikerült giga-posztban, és mind fel kell használjuk ezeket a végső konklúzió levonásához.

Még a legelején, Mr. Cooper beszélt a babiloni miszticizmusról, annak szimbólumairól és eszmerendszeréről (ugye megnéztétek).
Ott, talán még emlékeztek, feltűntek a méhek, a méhkas, mint szimbólum, és ha kicsit körülnézel, a méhkast még ma is meg fogod találni az angol királyi család címerein, és sok vallási relikviában. Mr Cooper azt is elmondta, hogy a méhkas a társadalmi kohéziót, a társadalmi rendszerben való együtt dolgozást szimbolizálja. Eddig még minden rendben is volna...
A komoly gond ott kezdődik, hogy ezek az elitisták, akik magukhoz ragadták az emberiség irányítását, ezt a méhkast nem csak képletesen, hanem szó szerint értik!
Ha valakinek elképzelhetetlennek hangzik, amiket most mondani fogok, kérem ne meneküljön el az oldalról, hanem nézzen kicsit utána az utóbbi évek tudományos fejlesztéseinek, és látni fogja, hogy mindaz, amiről itt beszélek valóság! Az elit által elképzelt világban, ebben a bizonyos "új világban" mi dolgozó MÉHEK leszünk! Nem, nem képletesen beszélek, hogy güriztetnek minket, hanem szó szerint. Hogy mint a méheknél, lehetőleg még genetikailag is azonosak vagyunk, KLÓNOZVA vagyunk. Dolgozó egyedek vagyunk, önálló akarat és lélek nélkül. Életünk egyetlen célja gyűjteni a mézet a királynőnek... Jó, a "méz" csak képletes, de minden más szó szerint értendő!
Huxley könyve éppen ezt írja le, méghozzá igen aprólékos részletességgel, hogy hogyan lehet egyetlen petesejtből 16 ezer genetikailag azonos dolgozó egyedet "lefejteni", majd azok hogyan kapják meg ugyanazt a "hipnopédiás" agymosást (az oktatás jövője, egyenesen bele az agyba), hogy egy teljesen uniformizált dolgozó kaszt jöjjön létre belőlük...
És bár jelenleg úgy tűnik, hogy a technológia még nem jutott el erre pontra, de Mr Cooper, aki sokáig maga is tagja volt az amerikai hadseregnek, állítja, hogy titokban... TITOKBAN... mindig 50 évvel előrébb járnak, mint ami bekerül a mindennapos használatba. Ezek az úgynevezett "bölcsek" ugyanis csak azokat a fejlesztéseket engedik ki ide közénk, "halandók" közé, amik az ő szemszögükből már elavultak, tehát amik nem veszélyeztetik az ő hatalmon maradásukat.
A fenti bio-technológia, amiről Huxley ír, valószínűleg már akkor létezett (a 60-as években), amikor ő erről elkezdett írogatni! Ma már azt is tudjuk, hogy náci halál-táborok többek között ezeknek a technológiáknak a kifejlesztésére voltak felhasználva.
Ezeket a dolgokat ezek az sci-fi írók általában nem az ujjukból szopják. Ezek az írók ugyanis legtöbbször tagjai ezeknek az okkult szektáknak, és pontosan tudják, mik a legújabb fejlesztések. Az írói munkájuk célja nem más, mint szépen finoman beáramoltatni ezeket az újításokat a hétköznapi ember tudatába, először fiktív történetekbe szőve, nehogy hirtelen kiverje a biztosítékot, aztán szépen fokozatosan elfogadtatva, hogy ezek milyen szuper dolgok, mi mindenre jók...  aztán ha a közvélemény már megfelelően elő van rá készítve, na akkor hirtelen "fel is lehet találni" őket.

Ez a bizonyos "új ember", kérem, amiről annyi szó esik, aki majd ezt a bizonyos "szép új világot" lakni fogja, egyfajta hibridje lesz a mai embernek, és a legújabb bio-technológiai, nano-technológiai és robotikai alkalmazásoknak. Egy génkezelt ember-gép hibrid. Optimalizálva lesz, hogy úgy mondjam. Mármint a célra, nem az emberi értékekre, hanem a célra. Hogy mi a cél, azt meg majd fenn megmondják.

De hogy jön ehhez az egészhez a paralimpia?

Az az érdekes, hogy nincsen olyan sokféle trükkjük. Egy-két bevált trükkjük van csupán, amikkel tudják görgetni a társadalmat a kívánt irányba, de ha valaki megérti ezt az egy-két cselt, akkor onnantól kezdve nem irányítható számukra. Talán ezért is kell mindent ennyire titokban tartaniuk... Ezért lett most első számú prioritás, hogyan lehetne lecenzúrázni az internetet...

Ami a paralimpiával kapcsolatban történik, az csupán egy modern alkalmazása ugyanannak a régi, jól bevált "egyenlőség" technikának. Annak mindössze egy modern, 21. századi változata.

A végcél: hogy az emberek elfogadják, hogy gépi alkatrészeket szereljenek beléjük, elfogadják az ember és gép egyesülését a 21. században, a génmódosításokat és a tudomány beavatkozását mindabba, amit ma "emberinek" tartunk.
Azt is tudják, hogy ha megpróbálnak egészséges embereket megchippelni (most nem a jeladóról, hanem már ennél sokkal komplexebb, az agyba integrálható csipekről beszélek), vagy robotikus végtagokat tenni egészséges emberekre, akkor nem biztos, hogy azok kérni fognak az egészből.
Az ötlet teljesen logikus részükről, hogy a fogyatékosok kell legyenek az elsők, akiknek ezeket el lehet adni.
Ők ugye könnyen hiányosnak érezhetik magukat - pláne ha rásegítünk kicsit egy kis propagandával...
Nyilvánvaló, hogy sokkal előbb fogja a vak elfogadni a thermo-látó szemüveget, a kar nélküli ember a robotkart, a Parkinson-kóros az agyi szabályozó chipet, és így tovább.
Ezeket a fogyatékos embereket tehát addig kell hergelni az egyenlőség szlogenekkel, amíg követelni fogják ezeket az upgrade-eket, hogy ők is EGYENLŐEK lehessenek. Így majd ők fogják kierőszakolni ezt a hibridizációs folyamatot, ami ha már egyszer beindul, akkor már bízhatnak benne, hogy nehéz lesz megállítani, mert egyes technológiák hatékonyabb látást eredményezhetnek, vagy erősebb izomzatot adhatnak, mint a természetes, és így elképzelhető, hogy elkezdik kiszorítani a normál embereket bizonyos munkaterületekről, mint ahogy a szövőszék is kiszorított egy csomó kétkezi munkást (hogy ez jó dolog volt, vagy nem, az már szubjektív).
Ez persze egy hosszabb folyamat lesz, aminek még csak az elején vagyunk, de már most nagyon jól megfigyelhetőek azok a "találmányok", amik igazolják, hogy ez a stratégia lett kidolgozva és implementálva számunkra.

De ezek a fejlesztések a valóságban, még egyszer hangsúlyozom, semmilyen szinten nem azt hivatottak elérni, hogy hű de jó legyen nekünk, hogy javítsanak bizonyos képességeinken (már eleve felmerül a kérdés, miért kellene "javítani" a képességeinken), és nem is azt szolgálják, hogy pótolják a fogyatékosok hiányosságait, hanem azt, hogy transzformálják az emberi fajt egy távirányítóval működő bio-robottá.

Nos, én inkább leszek fogyatékos emberi lény, mint távirányítású biorobot emberi lélek nélkül.
De ez persze csak az én magán véleményem. Szabad akarat van, egyelőre még mindenki dönthet maga.

HATODIK RÉSZ: Teológia és technológia


A hétköznapi embernek a teológia és a technológia valami nagyon távoli dolgok, a spektrum két teljesen ellentétes oldalán állnak. Valaki vagy az egyikkel foglalkozik, és mondjuk egyetemi professzor lesz, vagy a másikkal és akkor papi csuhát húz. A kettőnek semmi köze egymáshoz!
Persze ez is csak egy megnyilvánulása az elménk kompartmentalizálásának. A kettő terület valójában nagyon szorosan összefügg! Ez persze jobb úgy (nekik), ha bennünk nem tudatosodik...

Az imént szóba került az Angyalok és démonok című Dan Brown film, most javaslom nézzünk meg belőle egy fél perces rövid részletet, mert nagyon érdekes: klikk ide!

"Háborúban állunk! Lecsapott ránk egy ősi ellenség. Az Illumináti...
Belülről sújtottak le ránk. Meggyilkolva szentatyánkat!
És fenyegetve, hogy elpusztítanak mindnyájunkat, az új istenük segítségével: a tudománnyal!
Szerintük ez megtorlás. Szerintük ez jogos! Azért, amiket az egyház korábban tett a tudomány embereivel...
És ez igaz. Galileo ideje óta, ez az egyház folyamatosan próbálta lassítani a tudomány töretlen fejlődését..."


A filmrészletben arról beszélnek, hogy az egyház harcban áll ezzel a misztikus Illumináti nevű szervezettel, amiről nem derül ki, hogy pontosan micsoda, de hogy állítólag a tudomány segítségével támadja az egyházat, és el akarja pusztítani azt.
A sztori tele van csupa izgalmas jelenetekkel, akcióval, fordulatokkal... a végén pedig kiderül, hogy az egész csak egy buta fantazmagória volt, amit a kardinális maga próbált beadni a vatikáni papoknak, mert igazából ő maga, személyesen áll a szentatya meggyilkolása mögött. A "magányos gyilkos"...
Konklúzió: A dolog igazából marhaság volt, az egész csak kitaláció.
A film egyébként a CRN földalatti létesítményében, a nagy Hadron-ütköztetőnél kezdődik ... milyen érdekes, ahogyan összekapcsolják benne az angyalok-démonok egyházi világát a tudomány legújabb fejlesztéseivel... nem?

Mindenképpen egy olyan film ez, amit érdemes kritikus szemmel megnézni, és elmélkedni róla. A film gyakorlatilag egyszerre két dolgot is tesz: Egyrészt elhelyezi ezt az Illumináti nevű szervezetet, bármi is legyen az, a "mese birodalmában". Tehát azzal megyünk ki a moziból, hogy ez valami izgi misztikus dolog, természetesen csak kitaláció... Másrészt pedig a mai vatikáni papságot erősen pozitív színben tünteti fel, akik csupa jóság, Isten hű szolgái...


Az utóbbi évtizedben megfigyelhettük egy érdekes jelenséget, ahogy a semmiből egy-két év alatt milliárdos világsztárokká válnak bizonyos írók (mint Dan Brown, J.K.Rowling) vagy bizonyos pop-sztárok (Lady Gaga, Justin Bieber), akik berobbannak, és rögtön meghatározó alakjaivá válnak az adott műfajnak. Nem tudom feltűnt-e... de előtte ilyen azért nem volt! Egy karriert felépíteni nem is olyan rég egy élet munkája volt. Egy Michael Jackson-ból, mire legenda lett, abban egy egész élet munkája benne volt. Gyerekként kellett elkezdened, és érett felnőtt korodra - ha borzasztóan tehetséges és egyedi voltál - akkor világsztár lehettél. Ma egész más a helyzet. Ezek az emberek, akiket említettem egyik nap még sehol sincsenek a köztudatban, két évvel később pedig minden magazin címlapján ők feszítenek, még a csapból is ők folynak, a gázsijukból pedig megveszik fél Angliát.

Lady Gaga: "Tessék elfogadni úgy, ahogy vagyok!"

Nos, akit érdekel hogyan lehetséges ez, hogyan lehet ma ilyen gyorsan berobbanni a köztudatba, azoknak eláruljuk a titkot.
Ezek az emberek, ezek az arcok, akik dedikálják a könyveiket, akik minden nap telt ház előtt koncerteznek, és interjúkban elmondják, mi inspirálja dalaikat, stb... ezek csak front emberek. Nem ők írják a könyvet, és nem ők írják a slágert... Mind csak arcai egy komoly team-nek, mely mögöttük szépen meghúzódik, és mely anyagilag olyan jól finanszírozott, hogy nem okoz problémát benyomni a "terméket" a köztudatba.
A Wachovski fivéreknek annyira tulajdonítható a Mátrix, mint amennyire Zuckerberg igazgatja a Facebook-ot.
Egyszerűen oda kell tenni mindegyik mellé egy arcot, tessék ő a tulajdonos...


 
Az Illumináti természetesen létezik!
Akinek van egy kis esze, az már rájött pusztán abból, hogy milyen vehemensen próbálja tagadni saját létezését. Ha nem léteze, akkor mégis ki fordítana ennyi energiát arra, hogy meggyőzzön minket, hogy nem létezik?
Mint amikor Nyuszika kiszól az oduból, hogy "Nem vagyok itthon!", Micimackó pedig nagy fejtörés előtt áll, hogy "ha nyuszika nincs otthon, akkor ki kiabálta azt, hogy nincs otthon..."

Szóval az Illumináti nagyon is létezik! És minő érdekes, pontosan a tudományt használja az egyház ellen. Pont ahogy a mesefilmben volt. Ki gondolta volna...
A tudomány neki az ő vallása! Mert a tudomány is egy vallás... csak ez kevesekben tudatosodik...
Ne mond, hogy nem így van! Inkább nézz meg egy TED előadást. Aztán hasonlítsd össze egy scientológia kurzussal, vagy más egyházi rendezvénnyel. Figyeld meg a színpadot, a megvilágítást,  az óriás kivetítőn az óriás Bill Gates-t... mind pszichológia.
Hogyan? hogy a tudomány objektív?? Egyáltalán nem vagyok tudomány-ellenes (magam is abból élek) de nézd meg hogyan kezelik ma azt, aki nem "hisz" mondjuk az ősrobbanásban... vagy a globális felmelegedésben tanaiban!
Régen úgy hívták az ilyet "eretnek".
Na igen, ma csak nem kap sehol állást... ki van közösítve.

Szóval az Illumináti küzd az egyház ellen, a tudománnyal, pont mint a filmben.
Vagyis hogy nem egészen... Néhány száz évvel ezelőtt valóban az egyház ellen küzdött. Ma már nem az egyház ellen küzd, hanem a kereszténység ellen küzd. A kettő nagyon nem ugyanaz. Ha nem tűnt volna fel, az egyházat már egy ideje bevette, méghozzá belülről.
Katolikusoktól elnézést kérek, ha ők esetleg másképp gondolják... de amikor egy főpapság a Világbankot és a toleranciát tartja a két legfontosabb dolognak a JELENLEGI helyzetben... no komment.

Az Illumináti ma már csak a kereszény GONDOLKODÁSSAL szemben küzd. Legalábbis az ellen harcol, ami még maradt belőle. Hiszen ez egy olyan gondolkodás, ami ellenállhat ennek a grandiózus globális elbiorobotosító tervnek.
Hogy hogyan lehet küzdeni a keresztény gondolkodással szemben? (lehetőleg észrevétlenül)
Hát például  kis tudatalatti üzenetekkel, reklámokkal, filmekkel stb, amik mind mind igyekeznek, amennyire lehet felülírni a gondolkodásodat.

Vigyázat, reklám következik! (klikk a képre)



Ugye egyrészt odaadja a tudást, egy okostelefon formájában a kisrácnak, Ádámnak, aki nagy örömmel elbattyog vele.
De nézd meg azt is mi van a kissrác kezében! Egy dinoszaurusz!
Nem plüssmackó... nem traktor... egy dinoszaurusz! Tábla csoki jár annak, aki megmondja miért van pont dinoszaurusz a kissrác kezében.

Na jó, adok hozzá egy kis segítséget: Steven Spielberg...

Nos, ez az Illumináti nagymester például abból csinált karriert, hogy elérte, hogyminden hároméves gyereknek már legyen otthon kis dinoszaurusza. Hogy még a Happy Meal menühöz is mindenképpen kiosszanak egyet, csak hogy a dinoszaurusz minél mélyebben legyen jelen minden egyes kisgyermek tudatában! Ha lehet, azzal aludjon el minden este!
Filmjeivel ez a magas szintű szabadkőműves egy globális dinoszaurusz lázat indított el! És hogy ez miért jó neki? Azon kívül persze, hogy degeszre keresi magát vele... De persze még sok más módon is degeszre tudta volna keresni magát... például ők nyomtatják a pénzt... Olyan nagyon nincsenek dinoszauruszokra szorulva a megélhetés érdekében.

Nos az van - és aki nem hiszi nyugodtan menjen fel egy tetszőleges "teista-ateista" vitafórumra, és nézzen ott körül -, hogy a vitákban a legfőbb érv a keresztény gondolkodással szemben mindig is a dinoszaurusz volt!
(Legalábbis az elmúlt két évtizedben biztosan. Mostantól lehet hogy a Higgs-bozon lesz, de azt még mindenképpen meg kell várjuk, míg kitalálják, hogyan lehet Higgs bozon-t adni egy Happy Meal menühöz...)

Szóval a dinoszaurusz akarva-akaratlan egy szimbólumává vált a keresztény világnézet megcáfolásának! Buta keresztények azt hiszik, Isten megteremté Ádámot és Évát, de nem tudnak elszámolni a dinoszauruszokkal! Nem igaz?
Félreértés ne essék, ezt most nem én állítom, egyszerűen csak közlöm, hogy így van benne köztudatban. Márpedig ha így van benne a köztudatban, akkor minél jobban beleírom a dinoszaurusz képét a köztudatba, annál jobban jelen lesz ez a gondolat is a köztudatban, hogy a kereszténység butaság. Egyszerű, nem?

A reklámban ott szorongatja azt a dinoszauruszt, egy percre sem engedi el. Ugye milyen jól illusztrálják vele, hogy sikeresen el lett szakítva Istentől? Aztán megajándékozza egy okostelefonnal... gyönyörű!

Tehát az Illumináti létezik, kérem. És minden erejével küzd minden tradicionális norma ellen, ami valami tartást adhatna az emberiségnek, és meggátolhatná, hogy rövid időn belül biorobottá degradáljuk magunkat.

Az Illumináti 1776-ban alakult meg formálisan. Hangsúlyozni kell, formálisan!
Ami annyit jelent, hogy ezen a néven ezen dátum óta fut.
De attól még az ideológia, ami az Illuminátusokat ma mozgatja ott volt már ennél sokkal régebben, sokkal mélyebben.
Nagyon de nagyon régen....


HETEDIK RÉSZ: A Kubrick csavar


Lassan most már tényleg befejezem, mert félő, elkopik az ujjam. Az olvasónak meg a figyelme is nyilván véges.
De szeretném befejezni valami pozitív gondolattal.

Érdemes végignézni a 2001 című Kubrick filmet, többször is, elejétől a végéig.
Tele van rejtett üzenetekkel, mint ahogy Kubrick többi filmje is. Mindegyik külön-külön egy aranybánya!
Érdekes, és kicsit furcsa volt a fickó: a 2001 elkészítése után például megsemmisített minden anyagot, minden felvételt (a végső mesteren kívül), ezzel gyakorlatilag biztosítva, hogy ne jöhessenek elő később filmjéből mondjuk egy újravágott változattal, ne eszközölhessenek a filmjén semmilyen változtatást.
Nyilván okkal tette. Feltételezem számított rá, ismerve a "bölcsek" stílusát, lévén ő maga is mélyen beavatott volt, hogy bármikor gondolhatnak egyet fenn, és szükség esetén átdolgozhatják a művét, igényeik szerint. Ezt ő nem szerette volna. Mert ő minden egyes képkockát okkal tett oda, ahova! De olyan szinten, hogy a dolgoknak sokszor oda-vissza olvasva jelentése van a filmjeiben, stb.
Meggyőződésem, hogy ez az ember nem csak a belső köröknek próbált üzenni, de kifelé, nekünk is.

(Spoiler ALERT! - Ha nem akarod hallani a sztorit, ne olvasd tovább!)


Az Űrodüsszeia egy űrhajós csapat útjáról szól, de az űrhajó természetesen csak képletes. Mint az esernyő-bárka.
Mindannyiunk útjáról van szó. Az emberiség kalandjáról. Minden csak egy metafora.
És ahogy utaznak ezek az űrhajósok - megjegyzem a legénység nagyobbik része hibernálva van a teljes út közben, tehát végigalussza az egészet (nesze neked, enyhe célzás, a szomszédodra, aki a híradóból tájékozódik)
szóval az út közben történik velük egy elég veszélyes dolog. A technológia, ami a hajón van, ez a csúcstechnológia, ez a mesterséges intelligenciával felruházott szuperszámítógép, ami mindent irányít a fedélzeten, egyszer csak meghibásodik.
Pontosabban szólva, úgy tűnik, meghibásodik, de nem olyan egyértelmű a dolog, inkább nézd meg magad a filmet, és döntsd el te, hogy szerinted meghibásodik-e, vagy pontosan azt csinálja, amire fel lett programozva...
Szóval ez a számítógép megkattan, és úgy dönt kiirtja a legénységet.

Azokat, akik alszanak, egyébként egyetlen másodpercébe kerül kinyírnia, hiszen egyszerűen lekapcsolja az életben tartó funkciókat.
Az ébren levőkkel azért ennél kicsit több dolga van. Mert ezek fel is veszik ellene a harcot, persze.
Megjegyzem nem könnyű egy szuperszámítógép ellen harcolni egy olyan környezetben, ahol minden elektronikusan vezérelt. Minden egyes dolgot a fedélzeten ugyebár HAL irányít....
Apropó "HAL" a neve a szuperszámítógépnek, és aki kicsit kísérletezős kedvében van, és mondjuk eggyel előrébb forgatja az abc-ben a betűket, az épp a legnagyobb számítástechnikai óriáscég nevét kapja, aki ma is ellát mindannyiunkat számítástechnikai alkatrészekkel... nem kezd érdekes lenni a dolog?

HAL ellen tehát nem könnyű harcolni, például mindent lát, mindent hall a fedélzeten, így nem lehet semmilyen formában szervezkedni sem ellene... ráadásul ugye minden elektronikus vezérlést kedvére felülírhat...
Végül aztán, nagy nehezen az egyik talpraesett asztronauta megtalálja azt a hátsó kiskaput, ami nem áll HAL irányítása alatt. - Ez a kapu egyébként talán az egyetlen ilyen dolog a fedélzeten, ahová nem ér el HAL elektronikája. - És amikor azt mondom "hátsó kiskaput", akkor szó szerint értve a dolgot, mert egy hátsó kis ajtóról beszélünk az űrhajó oldalán, amin keresztül asztronautánk, HAL akarata ellenére, be tud jutni a számítógép vezérlőtermébe.
Miután bejut, ott teljesen lekapcsolja HAL minden funkcióját, leszámítva a legszükségesebbeket, amik mondjuk oxigénellátáshoz, motorikához szükségesek, stb... Lekapcsolás közben HAL egyre butább hangon gyerekdalokat énekel, szimbolizálva, hogy a sok "okos" modult, hogyan kapcsolják le róla sorra, míg a végén csak a létfenntartó funkciók maradnak, mindenféle mesterséges intelligencia nélkül.

Végül is megmutatja magát a problémát, és magát a megoldást is szimbolikusan ez a zseniális rendező!

Nem tudom, ti éppen alusztok-e az úton, vagy látjátok a mai tendenciákat, amik a világban történnek?

Másnak is feltűnt, vagy csak nekem, hogy miközben a telefonok napról napra egyre okosabbak lesznek, a használóik hasonló sebességgel butulnak. Mintha lenne valami ész-megmaradás törvénye az univerzumban, hogy amennyivel okosabbak lesznek a telefonok, pontosan annyival kell butábbak legyenek az emberek. Mintha csak átraknák az eszüket egy elektronikus kütyübe.
Vagy észrevettétek, hogy a fiatalok tömege, szerte a világon, és sajnos itt nálunk is, azért rohan haza az iskolából, és hagyja ott szakkörös osztálytársait, hogy otthon felkapcsolódhasson kedvenc közösségi portáljára és azon keresztül chat-elhessen velük? Ugyanazokkal az emberekkel, akiket pár percre faképnél hagyott?!
Ez nem tréfa dolog ám, sokadik ismerőstől hallok erről a jelenségről. Mintha az a személytelen kommunikáció, amit az a weboldal biztosít "jobb" lenne, mint szemtől szemben beszélgetni a barátaiddal... amikor először hallottam, nem hittem el, mikor második forrásból hallottam, kiborsódzott tőle a hátam!

És én most nem csak azon szomorkodok, hogy kivész az életünkből az emberi kontaktus (erről még a 4 szellemben is volt szó valamelyik este, tehát erről még a TV-ben is szabad beszélni - na jó, hétköznap, éjfél után),
hanem azon, hogy beléptünk abba a korba, amikor gyakorlatilag minden kommunikációja számítógépes merevlemezeken, kereshetően van tárolva egy mai fiatalnak. Minden gondolatodról tudnak!
Ha ez téged nem zavar, akkor valószínűleg jó biorobot lesz belőled, tehát nem is kell aggódnod az új világ miatt.
Hosszú életed mondjuk nem lesz, de legalább nem fogod érezni, amikor HAL lekapcsolja az életfunkcióidat. Remélhetőleg fájdalommentesen távozol majd ebből a világból.

Olyan gyönyörűen mutatja be Kubrick ezt az egészet, ami történik, és teszi ezt 50 évvel ezelőtt, hogy megdöbbentő!
Van egy rész, amiben videofonál haza az egyik asztronauta, és arra is lusta, hogy kicsit megemelje a nyakát, inkább utasítja HAL-t, hogy kicsit állítsa feljebb a nyaktámasztót, "jó, még egy kicsit feljebb, most egy kicsit vigyél közelebb a képernyőhöz, még egy kicsit, oké".
Ez a lustaság, ahogy mindent, még a legapróbb dolgokat is előbb utóbb mindneféle technológiai kütyüre kell bíznunk. A kényelem utáni vágy, ami belevisz minket, emberiséget ebbe a helyzetbe, ahol könnyedén kiirthatnak minket...

Ez a kényelem utáni vágy lesz az, kérem, ami bele fog minket vinni abba a szituációba, hogy biorobotokká válunk, lehet hogy teljesen észrevétlenül...
Először csak kicsit okosabb a telefonom, most már ezt is tudja, azt is tudja. Jaj de jó, nem kell megtanulni kézzel írni, úgyis jobban szeretem bepötyögni a képernyőn megjelenő billentyűzeten... Hohó, felfedezték, hogy ha az agyamba teszek egy mikrochip-et, azzal tudom vezérelni a cirkófűtést! Elég ha csak rá gondolok és melegebb lesz a lakásban, hát nem űber frankó!
Hú, akkor már az agyamba ültetem a telefont is, akkor nem tudom otthagyni, satöbbi...
És egyszer csak ott állsz, és biorobot lettél. Nem csak te tudod irányítani a cirkót, hanem téged is tudnak irányítani a központból!

Jut eszembe, azt ígértem, pozitív gondolattal fogok búcsúzni...
Végül is ott van Kubrick filmjében a megoldás is, erre az egész problémára.
Kell majd néhány rátermett, ügyes ember aki megtalálja a hátsó ajtót, és nekik le kell kapcsolniuk az összes "okos" modult, és segíteniük kell a túlélőknek visszatérni az alap, létfenntartó funkciókhoz.
Kell a rossebnek a szociális háló meg a csiripelés meg az összes többi titkosszolgálati eszköz, kell a fenének az a gps-es okostelefon. Mi van, ma már eltévedni sem lehet? Kegyetlen unalmas ám úgy menni A-ból B-be, hogy minden kereszteződésben egy női robot magyarázza nekem pontosan mit csináljak, nem enged egy balkanyart bevenni magamtól, mindent számba kell hogy rágjon.

Persze, vannak hasznos számítástechnikai alkalmazások, melyek ténylegesen az emberiség javát szolgálják. Ezeket kellene megtartani. A többit meg szépen lekapcsolni, és tanulni a dologból, hogy ilyet többet soha...

Abból is gondolom, hogy Kubrick végül is a jó oldalon állt, és próbált nekünk segítgetni, mert utolsó filmjéért az életével fizetett.
A Tágra zárt szemek az Illumiáti sátánista rituáléit mutatja be, de elég közelről. Nem szőrözik ám a fickó, megmutatja, hogy hogy mennek a dolgok.
Szépségkirálynő, kokócsíkok, privát orgia... szépségkirálynő rituális feláldozása... másnapi szalagcím: "A szépségkirálynő túladagolta magát".
Na most, nem tudom emlékeztek-e még szegény első magyar szépségkirálynőre? Többet nem is mondok. Tegyétek össze a dolgokat.

És ez a változat, ami lement a moziban egy erősen vágott verzió volt!!
Feltűnt, hogy milyen szétesett volt a történet, hogy nem találtak benne össze a szálak? Néha teljesen értelmetlen volt, amit egy-egy szereplő mondott! Azért, mert rengeteg fontos jelenetet egyszerűen az utolsó pillanatban kiollóztak.
Mikor Kubrick bemutatta a filmet a Warner Brothers vezetőinek, azok mondták, hogy ejnye-ejnye, felét ki kell vágni, Kubrick nem volt hajlandó vágni, és nála volt az utolsó vágás joga, úgyhogy Kubrick-nak szépen megállt a szíve két nap múlva, és valaki más megvágta helyette a filmet.
Kikerültek belőle fontos részek, mint hogy Nicole Kidman is ott volt az orgián, és csak azért nem emlékszik rá utána, mert elmeprogramozott monarch szex-rabszolga!
Szóval ilyeneket is meg akart mutatni a rendező, de ezt már tényleg sokallották odafenn...

Viszont ennek a filmnek a végére is egy pozitív üzenetet tett!
Kidman valami olyasmit mond a film végén, hogy "Milyen rossz álom volt ez az egész. De jó, hogy végre felébredtünk!" és ezzel zárul a film.
Kubrick tudja, hogy fel fogunk ébredni. És mivel ő elég mélyére látott a dolgoknak, ez azért némileg bíztató...


192 megjegyzés:

  1. A gondolat mint energia, talán ez az amit használnak... A többi csak járulékos veszteség.

    VálaszTörlés
  2. Csak én látok erős párhuzamot a Wall-E (2008) c. mese és a 2001:Űrodüsszeia között?

    VálaszTörlés
  3. Hali,
    Szép kis cikk, az ember agya leolvad, mire a végére ér ...
    Pirula, szerinted miért és mikor pusztultak ki a dinoszauruszok?
    Üdv - k

    VálaszTörlés
  4. Üdv! :-)
    Nem óhajtok okoskodni, de nem Thor a félszemű, hanem apja Odin.
    Ugyanis Odin, mikor a jégóriásokkal harcolt akkor veszítette el az egyik szemét.
    Amúgy szerintem a bejegyzés kicsit vészmadár károgására hasonlít, mert a Sötét Oldal követői elfajzottak ugyan, de nem annyira hülyék, hogy túlságosan is nyilvánossá tegyék magukat és tetteiket. Már azzal reklámot (a negatív reklám is reklám) csinálsz nekik, hogy róluk írsz. Kérlek, ne vedd magadra, mert nem bántásnak szánom! :-) A rosszakkal az a helyzet, hogy csak egyféleképpen győzhetők le, a szeretet - Isten - által. Ha képes vagy tisztán teljes erődből szeretni, már nincs szükség rá, hogy elhidd, hogy Isten létezik. Mert, ha egyszer megtapasztalod a legmagasabb és legtisztább szeretet erejét, akkor bizonyosságot nyerni abban a pillanatban Isten létezéséről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Odin-t akartam írni, már javítottam, csak a Thor képet próbáltam beilleszteni, és elíródott. De igazad van. És a szeretettel kapcsolatban is.
      De felébredni mindenképpen kell, mert amíg a tudatalattidat hagyod programozni a sátánista propagandával, addig nem tudsz tudatosan a szeretet felé fordulni.
      Van akinek ösztönösen megy. Annak valószínűleg nincs szüksége erre a blogra sem...

      Törlés
    2. pp kicsit jobban ismeri a sötét oldalt mint a világost:)

      Törlés
    3. Erre probléma fölvetésre Illyés Gyula is megadta a választ. Amíg csak az ő ,,valóságipari műveiken" keresztül tájékozódsz, addig lehet, hogy ,,eszmélnél, de eszme csak az övé jut eszedbe"

      Máté

      Törlés
    4. Kedves Boglár, teljesen igazad van de ne feledd el azt, hogy amiről itt most szó van az valami olyasmi, mint a Jin Jang jel. Az a jel igazából folyamatos mozgásban van. Ahol jelen van a jó megjelenik a rossz is és fordítva. Ahogy PP írt a rendezőről, hogy a jó oldalnak hagyott üzenetet. Ott is időről időre megjelenik a jó és ők üzennek ahogy a mi soraink közt is megjelenik a rossz. No de amit szerettem volna mondani az az, hogy a szeretet önmagában kevés, mert arról sokan megfeledkeznek, hogy a szeretettel néha az erőszak is együtt jár. Mert ha úgy lesz ahogy körvonalazódik és tényleg polgárháború lesz vagy erőszakkal megpróbálják megcsinálni a központosított hatalmat akkor harcolni kell a szabadságunkért és szeretteinkért. A magyar nép mindig is a szeretetet és a fényt őrizte, de azért ne feledd, hogy a szívemnek oly kedves Pálos szerzetesek hatalmas lelki és spirituális beavatottságuk és tisztaságuk mellett harcedzett, rettegett harcosok voltak és meg is védték sokáig amit kellett. Ez most sem lehet másképp, mert a történelem során sajnos mindig itt állt meg minden mocsok és mindig nekünk kellett kipucolni Európából... Nem ok nélkül...

      Törlés
    5. A szeretet is lehet egy szlogen, amit lehet lobogtatni, úgy hogy közben nem tudod mit is jelent, konkrétan, hogy milyen tettekben nyilvánul meg. Pl. nekem jobban tetszik, ha valaki arról beszél, hogy úgy cselekedj másokkal, ahogy szeretnéd, ha veled cselekednének, vagy legyél irgalmas, adakozó, segítőkész a legkisebbekkel is, senkit ne nézz le, ne ítélkezz, ne nézd mások hibáját, hanem kezd magadon, mint hogy "szeretet, szeretet, szeretet..."

      Törlés
  5. Te nem vagy normális :D Basszus fél nap mire ezt elolvasom. Na neki kezdek. :D

    https://www.youtube.com/watch?v=OhKdiwjK5wY

    VálaszTörlés
  6. Nem hiába ábrázolják a méhkaptárt 6 szögú idomokkal kirakva,mint az iwiw logó is ugye.Egy luciferista koncerten is a három darab hat szögű idom egymásban van helyzve,egyre kisebbedvén:666 ugye és a tömeg vadul tombol és mutogatja a luciferista kéz jeleket,szarvakat.Doktor csont sorozatban ugyanez van,mint egy méhkas.Valójában 666-ot jelent,amit a Biblia megjövendelt,az antichrist jelképeivel mindent meg fog jelölni,az embereket is csak idő kérdése ugye és már pont itt tartunk,csak a sok agyhalott mainsztream médiát bámuló zombie ügyet sem vet az egészre és éli szánalmas kis életét....lehangoló látni ezeket.Iwiw logóban is miért van pont három hatszög??

    VálaszTörlés
  7. Szia! Örülök hogy "vallásos vagy".Az oldalt ismét csak köszi,már rég otta olvasom,sokat tanultam és sokat segitett abban hogy a dolgokat a fejemben helyre tegyem.Igen nem kell sehova sem tartozni,egy felekezetthez sem,Istent saját magad is meg találhatod,ahoz nem kell senki sem,csak keresni-kutattni kell a válaszok után.DE AZT SZERETNÉM KIHANGSUJOZNI HOGY KEVESEN VAGYUNK AKIK IGAZÁN LÁTTUNK.
    SZÉLES UT...KESKENY UT....

    „Aki az Istentől van, figyel az Isten beszédeire” (János 7:16, 17; 8:47).

    Az igazi rabszolga az, aki szabadnak hiszi magát.

    Jeremiás 31:31
    Hanem ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni, ha eljön az ideje - így szól az ÚR -:
    Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be. Én Istenük leszek, ők pedig népem lesznek.
    Jer 33:8 Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg
    az URat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok - így szól az ÚR -, mert megbocsátom
    bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre

    Márk 4:11

    Jézus így szólt hozzájuk: Nektek megadatott az
    Isten országának titka, de a kívülvalóknak
    minden példázatokban adatik hogy akik néznek,
    nézzenek ugyan, de ne lássanak, és akik
    hallanak, halljanak ugyan, de ne értsenek, hogy meg ne térjenek,
    és bűneik meg ne
    bocsáttassanak. (Ézs 6:9-10 )


    Máté 13:45

    Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is,
    aki szép gyöngyöket keres.
    Amikor egy nagyértékű gyöngyre talál, elmegy,
    eladja mindenét, amije van, és
    megvásárolja azt.


    Igazábol nem az a kérdés hogy SEGITESZ, hisz a nagy töbséget nem érdekli,elsem hiszi amiért fáradozol..
    Itt ök vannak tulsujban és mi nagyon kevesen...
    Mégegyszer köszi..csak az a baj hogy szo szerint csak belle botlani lehet,vélettlenül,a hozzánk hasonlokba..!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valójában ez az oldal tripplapé lelki fejlődése és hazatérésének térképe. S ahogy ő fejlődik, erősödik egy lehetséges utat mutat nekünk is, mert mi akik követjük a blogját, számunkra is egy lehetséges ébredési folyamat. Persze van aki más úton halad, de végtére is mind Egy helyre tartunk, még ha különböző irányokból is jöttünk.
      Szóval nem a mennyiség számít hanem a minőség. Tehát ha csak egyetlen ember képes megtisztítani annyira a lelkét, hogy azon átragyoghassanak a valódi szellemi igazságok, az felér 1 millió biorobottal, ezt mindenféle túlzásként merem állítani. És ugye erre példát is találunk az emberiség írott történelmében...
      szóval csak így tovább ppp, remélem tényleg velünk vagy:)

      Törlés
  8. a luciferizmus és a humanizmus "ugyanaz": ez így nem igaz, inkább a transzhumanizmusra(ha a judeochristian mondakörből dolgozol akkor a koránt ajánlom figyelmedbe: iblis nem fogadja el az embert)
    szóval, mindent összevetve ez az írás kevésbé tetszett mint az eddigiek, mert kicsit úgy éreztem mind a vallásos mind a vallástalan embereknek szólt ez pedig alapvető kiindulási pontokban tér el (az egyik olyan axiomákat tartalmaz amit a másik nem és viszont), tehát közös pontokra csak jól megszerkesztett kozmológiával/allegóriával lehet
    ezért azt tanácsolom a blog írójának, hogy vizsgálja meg a manicheizmus tanítását, a fizikai és a nemfizikai teremtés elkülönítését, ezáltal pedig a fizikai és nemfizikai teremtő elkülönítését (többszintű teremtés)
    a manicheizmus alapvető tanítása egyébként: az emberiség teremtője alapvetően rossz indulatú aki tökéletlenre tervezte munkáját, de megjelent a kígyó képében a "krisztus" és teljessé tette az embert, tehát a manicheizmus célja tulajdonképpen legyőzni (szellemi értelemben) a teremtőjét:).. nem véletlen hogy majdnem mindenhol tiltott vallás volt a manicheizmus(mo-n vallási türelem idején persze elfogadott volt:)
    egyébként az hogy életünk "sötét" tervezésű, spritiuális értelemben bizonyítható csak néhány alapvető axiomát kell efogadni(amik igazából nem nehezen elfogadhatóak):
    1.Az ember megtestesült lélek. (materialisták kiestek)
    2."Sötét" dolog megkötni a szellemi dolgokat, fizikai/anyagi szinten.(szinte minden igazi vallás axiomája)
    Ki volt az aki megkötötte a lelket a testben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. háromszor futottam neki hozzászólásodnak, de sajna nem sikerült megértenem. kiváltképp az első fele érthetetlen.

      ha elfogadjuk, hogy Krisztus a paradicsomban kígyó képében jelent meg, ezzel azt is mondjuk, hogy Krisztus hazudott.

      a manicheizmus vallja a lélekvándorlást - ezzel tökéletesen szembehelyezkedik a jézusi üzenettel. ha van lélekvándorlás, akkor üdvösségünk kulcsai mi magunk vagyunk. akkor nincs szükség Megváltóra.

      Törlés
    2. hoppá egy judeokeresztény:) most mondanám hogy fogás van de ezt a halat már kisütötte valaki más:)

      Törlés
    3. látom, érveid nincsenek, de cimkéd már van.

      Törlés
    4. sajnálattal kell közöljem veled, hogy a kereszténység nem vezethető le a buddhizmusból (sem Mániból). egészen eltérő a két vallás.

      a buddhizmus nem hisz személyes Istenben, míg a (judeo)kereszténység igen, így bármiféle egybemosás csupán new-ages szinkretizmus.

      Törlés
    5. én pedig felhívom a figyelmed a cimkézéssel való riogatás után, hogy sem buddhista sem new ages sem keresztény nem vagyok
      mellesleg nem tudom mi mellett kéne érvelni:)

      Törlés
    6. "mellesleg nem tudom mi mellett kéne érvelni:)"

      "megjelent a kígyó képében a "krisztus" és teljessé tette az embert"

      mondjuk azt az ellentmondást feloldani, hogyha a kígyó Krisztus volt, akkor nem mondott igazat.

      vagy ha a manicheizmus vallja Krisztust, ám az önmegváltást tartja igaznak, az a hogy összeegyeztethető.

      de még sorolhatnám a kérdéseimet.

      egyelőre ezekre várom válaszaidat.

      Törlés
    7. várhatod:)

      Törlés
    8. Jeromos, ezt most tényleg teljes békességgel kérdezem tőled, semmiféle gonosz hátsó szándékom nincs.

      Te eléggé jól ismered a bibliát és véded is azt. Pontos idézetet (hivatkozással) tudnál nekem mondani, amikor konkrétan maga Jézus mondja ki, hogy ő megváltani jött az embereket?
      Mert azt sejtem, hogy esetleg valamelyik apostola vagy próféta nevében kimondatják, hogy Jézus megváltani jött, de maga Jézus konkrétan mond e ilyen mondatot?

      Törlés
    9. arról nem is beszélve, hogy ha van is ilyen a bibliában, mármint hogy maga Jézus mondja ki, hogy ő megváltani jött az embereket, az még mindig nem jelent semmit!!!

      Az szerintem minden vitán felül áll, hogy Biblia egy többször átszerkesztett, sőt többször meghamisított valami, így ez alapján elindulni igen bajos.

      Az ószövetség és az újszövetség két teljesen különböző istenről beszél.
      Az ószövetségi isten bosszú álló, kegyetlen és úgy játszadozik a teremtményeivel mint egy rossz gyerek.

      Ezzel szemben az újszövetségi Isten már megbocsájtó, és jó szándékú.

      Az egész probléma körre jó feloldást ad egyébként a 2012 blogon leírt világszemlélet.
      http://2012.blogol.hu/

      Röviden, igen az embert mint fajt egy rossz indulati "isten" teremtette majd magára hagyta.

      De ez egyáltalán nem jogosít fel minket arra, hogy rossz szándékúak legyünk.

      Törlés
    10. kedves hamsa barátom!

      nyilván így nem mondta Jézus, de az egész Újszövetség erről szó, az Ószövetség pedig az Ő várásából... már a bűnbeesésnél megvan az ígéret.

      ez szerinted mit jelent?

      "Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.
      "

      vagy ez:

      "E pohár az új szövetség, az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki."

      elárulom, egy vers szólhat úgy a naplementéről, hogy magában a versben nem szerepel a "naplemente" szó.

      értelmes olvasás a kulcs.

      tudod, a Biblia egy egész, koherens mű - ne próbálkozz úgy megérteni, hogy kikapdosol belőle részeket, mert az úgy nem működik... innen jön az az elképzelés is, hogy az Ószövetség Istene nem azonos az Újszövetségi Istennel. ezt kizárólag olyanok állítják, akik még soha életükben nem olvasták végig a Bibliát (van egy másik ok is, azt inkább ne részletezzük, mert az rád nézve kínosabb). tessék egyszer tisztességesen elolvasni. Jézus több ízben hivatkozik is az Ószövetségre, anélkül az egész Újszövetség értelmét vesztené.

      meg mi az, hogy vitán felül áll, hogy meghamisították? kicsoda? mi erre a bizonyíték? a tények ennek ellentmondanak. a Holt-tengeri tekercsek az egész mai Ószövetséget tartalmazzák. A korai (első századi) egyházatyák idézetei kizárólag a jelen használt ÚSZ-ből idéznek (ez tízezres nagyságrendű). A Biblia egészét a tudomány (pedig nem mondható el róla, hogy biblia-párti lenne) a leghitelesebb ókori műnek tartja.

      a 2012 blog egy neognosztikus (újmanicheista) szellemiségű honlap. saját bevallása szerint luciferiánus nézeteket vallanak (ahol Lucifer a jó, ahol Nimród pozitív szerepet kap)... ha te ezt magadévá teszed, hát lelked rajta.

      Törlés
    11. háh :D az igen :D

      tehát szerinted az igaz, hogy bemegy pár fordító külön cellákba, majd amikor kijönnek több ezer oldal fordítás után pontról pontra ugyan azt írták :D

      Hogy lenne egy egész koherens mű?
      Azt tudod, hogy mit jelent a Biblia neve egyáltalán?
      Hogy lehetne egy koherens egész amikor több száz éven keresztül veszekedtek rajta, hogy mi legyen a része, mit kanonizáljanak, és mi maradjon ki a kánonból?

      a 2012 blogról szóló bekezdésed pedig nonszensz. Akár azt is írhatnád, hogy zöld az ég és kék a fű.

      Törlés
    12. Hát ez az! Én elolvastam mindkettőt, sajnos nekem ordított belőle, hogy nem egy és ugyan az a kettő. Az igaz, hogy hivatkozik jézus az ószövetségre. De mondjuk inkább úgy, hogy csupán csak valaki a szájába adta. Maga a hegyi beszéd is. Maguk a teológusok is bevallják, Jézusnak ez egy rendhagyó "beszéde", mivel itt nem példázatokban beszél, hanem konkrét kijelentéseket tesz és mi adj isten milyen kijelentéseket tesz? Hogy az ó szövetség törvényeit még szigorúbban meg kell tartani.
      És minden ilyen ó szövetségre való utalása jézusnak kicsit skizofrén, mivel egyik énje jézusnak úgy tanít, hogy azok példázatok és tanításainak köze nincsen az ószövetséghez, sőt a szokásokkal és még a törvényekkel is szembe megy (mintha valami ilyesféle viselkedés miatt feszítenék meg, valami ilyen rémlik...), a másik énje pedig hivatkozik az ó szövetségre és azt próbálja megerősíteni. Tehát nem csak két istenség található benne, hanem két Jézus is. De persze, ez már biztos kivágja a biztosítékot ezért nem is említettem ezt eddig.

      És ami a vicces, hogy én ezt 15 éves fejjel felfogtam és észrevettem és ekkor még csak magát a bibliát olvastam el, nem ismertem sem Pap Gábort, sem Szántait sem más egyéb vallást. És akkoriban más forrás hiányában kérdeztem a papot, meg a bibliához "értőket", hogy oldják már fel nekem ezeket a problémákat, mert hát én még ekkor hittem abban, hogy a világ alapvetően jó, és engem nem akarnak átverni, tehát amit a felnőttek mondanak az úgy is van. Én pedig ezt nem igen mertem megkérdőjelezni, hisz hogyan is jövök én ehhez? Csakhogy kijelenthetem, valami nem hagyta bennem nyugodni a kérdéseket és azok a válaszok amik a paptól meg a biblia "szakértőktől" jöttek soha egy fikarcnyit sem voltak kielégítő válaszok. Sokszor kaptam kitérő válaszokat, amit meg aztán végkép nem értettem.
      Aztán rájöttem, hogy mit jelent az, hogy "vakon hinni", hát azt, hogy az ilyen ellentmondásokra egyszerűen "megvakul" az ember és innentől kezdve, teljes mértékben igaz és megmásíthatatlan a biblia.

      Na már most mivel nem adott ezekre senki sem értelmes választ úgy döntöttem, hogy megpróbálom akkor magamtól megkeresni a választ. 15-20 éves koromig sok más vallást a nép kultúráján keresztül igyekeztem megérteni és "tanulmányoztam" a magam módján (könyvek - könyvtárak formájában). Olvastam én kínai, görög, arab, indiai, költőket, matematikusokat, filozófusokat stbstb.

      A lényeg, hogy ez nem oldotta fel az összes kérdést, sokkal inkább, ha megoldott 1 kérdést, 10 lépett a helyébe.

      Aztán kimaradt 2-3 év a kutatásban, fősulin ment a hajtás rendesen, akkor a kérdések felfüggesztve maradtak. Aztán 2 éve teljesen "véletlenül?" ráakadtam tisztelt Pap Gábor nevére és egy írására. Ekkor találtam rá előadásaira és írásaira többek között Varga Tibor, Szántai Lajos, Molnár V. József -nek. És ezek az emberek válaszokkal szolgáltak, ezek az emberek megadták azokat a válaszokat, amiket oly sokáig kerestem és feloldották logikusan és bizonyítva az ellentmondásokat.

      Tehát ezek után nem kell arra célozgatnod, hogy hülye vagyok, mert bár lehet nem értek mindenhez, de pont ez az a téma, amiben igen mélyen éveken át elmerültem, mivel érdekelt. És bár lehet te lenézel engem, mert 25 éves vagyok és te meg a bölcs 50 éves, de felvilágosítanálak, hogy nem igen tartozom az átlag 25 évesek közzé.

      Törlés
    13. És vallom, hogy az a társadalom, amelyikben az idősebb korosztály okosabb mint a fiatalabb korosztály az nem más mint egy elbutuló társadalom (és itt a fiatal alatt 20-30 év között értem). Azt aláírom, hogy az idősebbek tapasztaltabbak, de az idősek dolga az lenne, hogy a tapasztalataikat átadják a fiatalabbaknak a tudás mellé. Mert csak így fejlődik egy társadalom, kultúra.

      E helyett ércelődsz azon, hogy te mennyivel felsőbbrendű vagy, mert te vagy az idősebb és én csak egy fiatal taknyos vagyok, mit tudhatok én a világról és hát persze ez rám nézve roppant kínos.
      A másik, hogy a viták során érveidet mindig arra alapozod, hogy mivel én fiatal vagyok nem tudok semmit sem és nekem sokat kell még tanulnom. Éppen ezért az érveidnek voltaképpen semmiféle mondanivalójuk nincsen, mert nem érvelsz igazából, csak kijelented, hogy "ó hát te ehhez nem értesz, mert csak, tehát fogadd el és kész!"

      Törlés
    14. És még mielőtt azt gondolnád, hogy megsértődtem, ez nem így van, csak tisztáztam egy helyzetet, kijelentvén, egészen nyugodtan kezelhetsz egyenrangúként.

      A manciheizmust pedig szidhatod énfelőlem (és igen, tudom miaz), de Nimródot szerintem ne szidd, mert még a magyar népmeséinkben is Nimród bizony nem más mint Hunor és Magor (hunok és magyarok) édesapja (többek között más nemzeteké is, mert nem csak 2 fia volt, csak ők voltak a két legidősebb).

      És továbbá azt is vallom, hogy egy IGAZ magyar embernek a magyar népmesék egy judeo történelemmel teletömött biblikus íráson messze felette áll. És bármennyire is szeretnék zsidó lenni, Magyarnak születtem, így tetszik - nem tetszik mindent ami Magyar és ŐsMagyar azt elé vagy fölé helyezem minden másnak. Mert vallom azt is, isten nem véletlenül dönt úgy, hogy valaki Magyarnak és valaki Zsidónak vagy Angolnak születik. Mindegyiknek megvan a maga feladata a világban. És Magyarnak zsidó törvényeket követni olyan mint ferráriba trabant motort szerelni. (És ezzel most nem a zsidó vallást akartam minősíteni, csupán csak egy példázat volt, hogy a két gondolkodás mód mennyire messze áll egymástól).
      És minden népnek isten adott egy programot, az adott nép vallásán keresztül. Aztán, hogy ezzel az adott egyén azonosul e vagy sem, már saját döntés. De olyat kijelenteni, hogy csak azért mert valaki azonosul saját népének kultúrájával és vallásával ettől luciferánus, magyarkodó, antiszemita lesz igen nagy badarság, mivel se luciferánus, se magyarkodó, se antiszemita nem vagyok. Tehát valaki téved, de nagyot.

      De te ugye ilyen kijelentést nem tettél, mert Jézust követed, aki meg azt mondta, hogy tessék tiszteletben tartani más vallását és szeresd ellenséged mint felebarátod. Vagyis... ja nem, jah bocs, mer azt mondta, hogy tartsuk meg az ó szövetség törvényeit, az meg azt jelenti ki, hogy aki nincs velem az ellenem van, tehát irtsd ki. Hmm... most akkor kérdés, te melyik szellemiségben válaszolsz nekem / nekünk? Végül is lényegtelen mit válaszolsz, számodra nincs választás, bármit is teszel, vagy Jézust vagy az ó szövetséget mindenképpen megtagadod, pont azt amiben hiszel.

      Törlés
    15. Bár sokaknak bizonyára most ez úgy tűnhet, hogy már megint eltértünk a blogbejegyzés témájától, mert már megint a biblián vitatkozunk és vallási kérdéseket feszegetünk.
      Csakhogy én véleményem szerint a problémát teljesen jól illusztrálja. Van egy biblikus írás telis - teli ellentmondásokkal (főleg ezen ellentmondások végett van oly sok ateista) és ez a "vallás" igyekszik minden más vallási, kultúrális gondolkodást elpusztítani, elnyomni és önmagát mindenek fölé helyezni.
      Hmm, érdekes, nem hasonlít ez a globalizmusra? Elnyomjuk, eltapossuk a nemzeti érzelmeket és mindent egyesítünk.

      Tehát voltaképpen a bibliával foglalkozó viták többsége (legalább is amikben én is részt veszek) főleg arról szólnak én részemről, hogy miért ne tarthatná meg egy nép ősiségét, kultúráját, szokásait, gondolkodását, természetét és akár istenét vagy istenségeit? Miért kell azt elpusztítani, hogyha alapvetően az a kultúra békés természetű?

      Én meglátásom szerint két típusa van a vallásoknak és hitrendszereknek.
      Az egyik erkölcsöt, tisztességet, bölcsességet ad az embereknek a közös együttéléshez.
      A másik okot és FELHATALMAZÁST ad arra, hogy mindent elpusztítsak, ami vagy aki nem ért velem egyet.

      És el lehet gondolkodni azon, hogy melyik vallás melyik típusba tartozik.
      És úgy egyébként Jézusnak még maga a sátán is megmutatta, hogy bizony az ő nevében miféle szörnyűségeket fognak elkövetni.
      És lám - lám, máris feloldottuk a skizofrén jézus problémáját. A szájába adnak (a nevében) olyan mondatokat és tanításokat, amivel igazolhatják és felhatalmazhatják önmagukat a pusztításra.

      Ejj ez a sátán ravasz egy róka, az igazságot hazudja, mert tudja, gonosznak látjuk, s az ember elítélő, így ami gonosz az csak hazudhat, tehát az ellenkezőjében akarunk hinni, és lám megint igazat mondott a sátán... már másodjára?

      khmm... nade nem folytatom, mert ugye ezt a témát feszegetni "kínos".

      Törlés
    16. ha jeromosnak ez jött le a 2012blogról, már nem csodálkozom hogy judeokeresztény:D

      Törlés
    17. kezdjük hátulról...

      "ha jeromosnak ez jött le a 2012blogról, már nem csodálkozom hogy judeokeresztény:D"

      "a 2012 blogról szóló bekezdésed pedig nonszensz. Akár azt is írhatnád, hogy zöld az ég és kék a fű."

      akkor idézzünk az említett blogból:

      "Krisztusra várva, a manichaeizmusban a Ragyogó Krisztus aktív szereplője az eseményeknek a Teremtés kezdetétől. Sőt, éppen ő az, aki kígyó képében kicselezi a sötét erőket, utat talál Ádámhoz és Évához, s felvilágosítja őket, hogy bár a sötétség gyermekei, de legbelül tiszta fényt hordoznak, ez a fény pedig felszabadítható. S ha képesek lesznek a fényt felszabadítani magukból, akkor nem csak ők fognak felszabadulni, de az egész Föld."

      lefordítom: A kígyó (ugye Lucifer, a fényhozó) tulajdonképpen a megváltó, a felkent (Krisztus), aki a gaz zsidók istene alól felszabadít minket, megvilágosítja az elménket.

      mi ez barátaim, ha nem luciferianizmus?

      de idézek mást is... ez ugyan nem közvetlenül nem kepcsolható az ördöghöz, de a honlap komolyságát híven tükrözi... aszongya az emberiség eredetéről, hogy:

      "Lemúria megvetette a harc, a pusztítás, az erõszak minden formáját, egy krisztusihoz hasonló szellemiséggel rendelkeztek, még önvédelembõl sem harcoltak volna soha.

      Lemúria kísérletének a Mesterek zöld utat adtak, átadták nekik a rendszer összes mesterkulcsát, õk pedig elkezdtek berendezkedni; tekintve, hogy kísérletezésrõl van szó, 30-40 olyan bolygót hoztak létre a rendszerben, amelyeknek egymástól nagy részben elkülönített asztrálszférája van, így ha valami nem sikeredik nagyon kerekre az egyik bolygón, nem fogja befolyásolni a másik bolygó folyamatait. Hogy az élet minél nagyobb változatosságát biztosíthassák késõbb, az egyes bolygóknak különbözõ méretet és keringési pályát adtak. A kísérletezés székhelyének és egyúttal saját asztrális (késõbb esetenként fizikai) tartózkodási helyüknek a Földet választották. Annak rendje és módja szerint nekikezdtek elõször a tervezett létformák szellemstruktúráját kiépíteni, többek között az emberét. Beindították az idõjárási ciklust a földön, légkört, tengereket alkottak, késõbb pedig az elsõ, legegyszerûbb növényeknek fizikai létet adtak, és elkezdték néha õk maguk is, komplex humanoid fizikai testeket spontán felöltve, látogatni a Föld fizikai síkját, 5-6 méter magas, négykarú, szárnyas lényekként, megfigyelve, hogy úgymond „belsõ nézetbõl” hogy is néz ki az, amit eddig alkottak.

      Évmilliók után egy másik szellemcsalád jelent meg ebben a rendszerben. Õket nevezzük Atlantisznak. Számûzték õket abból a világból, ahol korábban éltek, és valamiféle különös, kívülállók számára nehezn érthetõ teremtési folyamaton dolgoztak – a Naprendszerbe érkezve felajánlották Lemúriának, hogy segítenek a földi (és késõbb az egész rendszerre kiterjedõ) teremtésben. Atlantisz az övékhez mérhetõ tudással bírt, Lemúriának pedig elkélt a segítõ kéz, így befogadták õket a rendszerbe, és megosztották velük a mesterkulcsok azon részét, amelyek a munkába való aktív bevonásukhoz kellettek."

      majd azt is mondja, hogy Bush tulajdonképpen atlantiszi.

      fiúk... ez komoly? ti ezekben hisztek?

      megemlítem, a 2012 blogon van olyan írás, ami jó, de ha minden cikkük olyan lenne, mint a fenti zagyvaság, nem ültetné be a fejetekbe a lényeget.

      Törlés
    18. "Van egy biblikus írás telis - teli ellentmondásokkal "

      egyáltalán nincs teli ellentmondásokkal, maximum te és azok állítják ezt, akik nem, vagy csak igen felületesen ismerik a Bibliát. az említett különbséget az Ó és az Újszövetség isteni viselkedése közt meg nem lenne nehéz megérteni. nem véletlenül az egyiknek az a neve Ószövetség, míg a másiknak Újszövetség. ez megváltozott kapcsolatra utal... Jézussal új szövetség köttetett. ha nem érted az okait, akkor az egész Bibliából nem fogtál fel semmit... nem értetted meg Isten tervét az emberiség felnevelésére, majd megváltására.

      "főleg ezen ellentmondások végett van oly sok ateista"

      ez a te feltételezésed... valójában nem ez az oka.

      "és ez a "vallás" igyekszik minden más vallási, kultúrális gondolkodást elpusztítani, elnyomni és önmagát mindenek fölé helyezni."

      megint csak az van, hogy nem értesz valamit... van egy hitrendszer, amely azt hiszi, hogy ő vallja az igazságot és ez az igazság az egyetlenegy üdvözítő út, akkor ennek fényében bűnt követ el akkor, ha elzárja másoktól az üdvözítő utat.

      igen, ebben különbözik a többi vallástól, hisz a buddhizmus tulajdonképpen nem vall személyes istent, szerintük nincs abszolút igazság... a hinduizmus meg olyannyira nem egységes, hogy ennél fogva alkalmatlan is erre.

      tudod, az igazság nem tűr meg alternatív igazságokat, mert az ellentmond a józan észnek.

      "Hmm, érdekes, nem hasonlít ez a globalizmusra? Elnyomjuk, eltapossuk a nemzeti érzelmeket és mindent egyesítünk."

      ha olvastad volna a Bibliát, abból nyilvánvaló hogy Isten nemzetekben gondolkodik. most te a katolicizmus törekvéseit akarod egy kalap alá vonni a kereszténység egészével (mondjuk a katolikuséknál sem jellemző a nemzeti jellegek elnyomása).

      és ha már a globalizmusnál tartunk... az első globalista törekvés épp Nimródhoz köthető, hisz ő volt a Föld első uralkodója. Az ő nevéhez fűződik bábel tornya. és hogy értsd, hogy ez a nimródi gondolat mennyire jelen van - íme két kép:

      bábel tornya:

      http://csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/files/images/egyetemes_csill/rezsabeknandor/babel%20tornya.jpg

      eu székház:

      http://4.bp.blogspot.com/-6RpZVhVGD5c/T9pJvbDeEGI/AAAAAAAAA_E/lh8qsDYjgr8/s400/EU-Babel-Tower-1.jpg

      továbbá beírhatnád a keresőbe, hogy kik vallják magukat nimród vérvonalának.

      Törlés
    19. "Magyarnak születtem, így tetszik - nem tetszik mindent ami Magyar és ŐsMagyar azt elé vagy fölé helyezem minden másnak. "

      ezt nevezik érzelmi alapú gondolkodásnak. nem biztos, hogy az igazság megismeréséhez az a helyes út. pont ezért van, hogy oly szimpi neked a 2012, Pap Gábor, Szántai, Avatara, mert szívednek kedveseket mondanak. bárcsak olyan szép lenne a világ, hogy mindaz igaz, mi a szívemnek kedves.

      "És lám - lám, máris feloldottuk a skizofrén jézus problémáját. A szájába adnak (a nevében) olyan mondatokat és tanításokat, amivel igazolhatják és felhatalmazhatják önmagukat a pusztításra.
      "

      és ezért van az, hogy ami nem illik a koncepciódba (hisz koncepciód, hogy a magyar az jó), azt a szájába adták... hogy mi igazolja ezt a feltételezéseden kívül? semmi.

      "Ejj ez a sátán ravasz egy róka, az igazságot hazudja, mert tudja, gonosznak látjuk, s az ember elítélő, így ami gonosz az csak hazudhat, tehát az ellenkezőjében akarunk hinni, és lám megint igazat mondott a sátán... már másodjára?"

      ez is tévedés... Sátán nem hazudik mindig. ha mindig csak hazudna, nem követné senki, de a hazugságról már fentebb írtam.

      nem a teljes képtelenség a hazugság, annak a neve vicc. az a hazugság, ami 99%-ban igaz, viszont az az egy százalék, ami megvezet.

      "És minden népnek isten adott egy programot, az adott nép vallásán keresztül."

      ha gondolkodsz ezen nem stimmöl... ugyanis ha több vallás van, abból az következik, hogy az egyik igaz, a többi nem, vagy egyik sem igaz.

      "De te ugye ilyen kijelentést nem tettél, mert Jézust követed, aki meg azt mondta, hogy tessék tiszteletben tartani más vallását"

      ilyet nem mondott, viszont azt mondta, hogy "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

      "és szeresd ellenséged mint felebarátod."

      ez igaz, ilyet mondott.

      "Végül is lényegtelen mit válaszolsz, számodra nincs választás, bármit is teszel, vagy Jézust vagy az ó szövetséget mindenképpen megtagadod, pont azt amiben hiszel."

      mi van? megint nemértésedből, tájékozatlanságodból fakadó indulatok bugyognak.

      Törlés
    20. "És vallom, hogy az a társadalom, amelyikben az idősebb korosztály okosabb mint a fiatalabb korosztály az nem más mint egy elbutuló társadalom (és itt a fiatal alatt 20-30 év között értem). Azt aláírom, hogy az idősebbek tapasztaltabbak, de az idősek dolga az lenne, hogy a tapasztalataikat átadják a fiatalabbaknak a tudás mellé. Mert csak így fejlődik egy társadalom, kultúra.

      E helyett ércelődsz azon, hogy te mennyivel felsőbbrendű vagy, mert te vagy az idősebb és én csak egy fiatal taknyos vagyok, mit tudhatok én a világról és hát persze ez rám nézve roppant kínos.
      A másik, hogy a viták során érveidet mindig arra alapozod, hogy mivel én fiatal vagyok nem tudok semmit sem és nekem sokat kell még tanulnom. Éppen ezért az érveidnek voltaképpen semmiféle mondanivalójuk nincsen, mert nem érvelsz igazából, csak kijelented, hogy "ó hát te ehhez nem értesz, mert csak, tehát fogadd el és kész!""

      miket zagyválsz itt? fogalmam sem volt hány éves vagy, és láthatóan te sem ismered az életkoromat. sehol sem élcelődtem ilyennel. miért próbálsz számba adni ilyeneket? flusztrál a fiatalságod?

      eddig egy szavam nem utalt a korodra.

      Törlés
    21. "tehát szerinted az igaz, hogy bemegy pár fordító külön cellákba, majd amikor kijönnek több ezer oldal fordítás után pontról pontra ugyan azt írták :D"

      miről beszélsz? a fordítás helyességéről, vagy a Biblia hitelességéről. így el fogunk beszélni egymás mellett.

      a fordítási hibák felderítésére vannak módszerek.

      "Hogy lenne egy egész koherens mű?
      Azt tudod, hogy mit jelent a Biblia neve egyáltalán? "

      a "Biblia" szó jelentéséből következik az, hogy nem koherens? pont az a nagyszerű benne, hogy annak ellenére koherens, hogy embereket, korokat, kultúrákat ível át.

      "Hogy lehetne egy koherens egész amikor több száz éven keresztül veszekedtek rajta, hogy mi legyen a része, mit kanonizáljanak, és mi maradjon ki a kánonból?"

      sajnos nem ismered a ókori történelmet, sajnos nem vagy tisztában a kanonizáció menetével.

      de segítek... ezt hallgasd meg:

      http://www.apologia.hu/teahaz/hogyan_lett_konyvve_az_usz.mp3

      Törlés
    22. Megint vicces elemzés lett ^^ köszönöm. Azért annyival kiegészíteném a mondandódat, hogy sosem éltettem egyet és idéztem a 2012blog-ról. Olvastam, de nem igazán tudtam azonosulni az ott leírtakkal.

      És ne röhögtess már, hogy szégyelnem kelljen a magyarságomat? Nem a magyarság érzett szeretetem miatt tudnak "meggyőzni", mert ha ez így lenne, akkor már réges-régen beálltam volna valamilyen magyarságot éltető mozgalomba, politikai egyesültbe és mennék én is hőbörögni meg zászlót lengetni. Ez pedig nincs így.
      Engem "meggyőzni" ész érvekkel és logikus következtetésekkel lehet, nem pedig hőbörgéssel.

      És egyet már megtanultam a világról. Igen is ember jónak és rossznak, igaznak és hazugnak tudója. Márpedig, ha nekem hazudnak zsigerből érzem, hogy ez az ember hülyének néz. Ha valaki rosszat akar nekem, zsigerből érzem, hogy ez az ember nem a barátom. Ha valaki pedig igazat mond és jót akar nekem, azt is ugyan úgy érzem, hogy nah igen, ez az ember értem van.

      Az érzelmi kötődést aláírom abból a vonatkozásból, hogy én magam a természetben nőttem fel. Fák, kert és állatok közelében. És láttam, az aki összhangban él a természettel boldog. Bocsánat nem láttam, éreztem, tapasztaltam, megtanultam. Így eleve, minden olyan hitrendszert (sámánizmus), mely a természettel való közös együttélést hirdeti vonzottak különösképpen. És amikor megtudtam, hogy őseink is eme szellemiségben éltek, igen megörültem.

      Bár azt hozzá kell tennem, hogy én 18 éves koromig nem igazán szerettem magyarságom, sőt azt inkább le is tagadtam. Mennyivel jobb is lett volna Angolnak születni, vagy Németnek, vagy Kínainak. De nem így van, s mikor egyetemen felnyitották a szememet, hogy mennyi Magyar ember élt a világon, akik eléggé sok tudomány keretein belül komoly mértékben előre vitték a világot, akkor felmerült bennem egy kérdés. Ha eme nép íly nagyszerű, akkor hogy lehet az, hogy bennem az eddig tanultak olyan érzelmet keltettek, hogy utálok magyarnak lenni.

      És akkor elgondolkodva rájöttem, hogy hát én jobban tudom ki az a buddha, ki az az Abraham Linkoln, Churchil, Sztálin, Ábrahám, Noé, Mózes stb.
      És feltettem a kérdést, dehát akkor én honnan származom? Én ki vagyok? Mit jelent az, hogy magyar?

      Az, hogy rájöttem nem véletlenül titkolják magyarságom eredetét csupán ennek a kérdésnek köszönhető. És uram bocsá engedtessék már meg nekem alanyi jogon, hogy saját ősiségemet megismerjem, büszke legyek rá és magamévá tegyem, bármivel szemben. Mert, ha amerikai büszke lehet rá, hogy amerikai és az angol angolságára, vagy zsidó zsidóságára, akkor nekem miért is kellene szégyelnem magyarságomat?

      És igen egyetértek veled abban, hogy Jézus tanításait követni bölcs dolog. De abban már nem értek egyet, hogy ez a biblia lenne a kizárólagos.
      Ugyanis Jézus szellemiségét és tanításait lehet követni a nélkül is, hogy valaki valaha is tudná, hogy létezett egy Jézus nevű ember. Mivel az, hogy szeresd fele barátod, nem mondott nagy dolgot vele. Az, hogy mással azt tedd, amit magaddal tennél ez sem egy nagy duma, mert erre a következtetésre minden jó érzetű ember eljut és még ha nem is fogalmazza meg ilyen pontosan, cselekedeteiben és szavaiban követheti azt.

      Törlés
    23. Ezért is olyan nagyszerű az amit Jézus tanít. Csakhogy, ha én kiveszem Jézus tanításait a bibliából érdekes módon kapok kb. egy 15 oldalas tanítást, melynek fele példabeszéd, s önmagukban is megérthető, sőt állítom önmagukban több értelmük van mint így beleerőszakolva ebbe a zsidó környezetbe. A másik fele viszont nem igazán lesz érthető, mert egy olyan fajta mentalitás kell hozzá, amit csak és kizárólag a világon a zsidó nép képvisel, s ezért van szükség arra, hogy az ó szövetség ott legyen az új mellett, mert enélkül nem lehetne magyarázni azt, amit mond.

      És megint egy érdekes anomália, hogy miért van az, hogy egyik fele tanításainak érthető OSZ nélkül, másik fele meg nem. Tanításainak feléhez bármilyen nemzetiségű, kultúrájú, származású, de jó lelkű ember csatlakozni tud és magáévá tudja azt tenni, másik feléhez viszont minden ami ő le kell tagadnia s, olykor még önmagának ellent mondva, egy másik nép kultúráját, gondolkodását, szemléletmódját követve és alkalmazva teheti magáévá Jézus tanításait.

      Jade tudom, nem szabad kiemelni ezeket, mert csak együtt érthető. Igen ismerem ezt a dogmát. Csakhogy nekem egy egyetemi tanárom adott könyvet, melyet ő írt. Érdekes volt, mert a többi könyv minimum 300 oldalnál kezdődtek az övé meg volt összvisz 35 oldal borítóval, hivatkozással képekkel együtt. Kérdeztem is, mire véljem ezt a rövidséget? Ilyen egyszerű lenne a tantárgy? A válasz az volt: Nem a tantárgy nem egyszerű, ám a hazugságot kell kitalálni az igazság mindig világos, egyszerű és rövid.
      A könyv elolvasása után teljes mértékben egyet tudtam csak érteni, mivel igaz is volt, egyszerű is volt és világos is volt. Ezek után elgondolkodtam azon, hogy a biblia valójában több ezer oldalas írások egyéni válogatása s összemontírozása, és még így sem lett se rövid, se világos tehát akkor igaz sem lehet teljes mértékben, attól függetlenül, hogy tartalmazhat igazságokat. Hisz a többi tankönyv is bár hosszú és rizsázik a semmiről, néha mond igazságokat. De ezek az igazságok kiemelve adnának egy rövidebb könyvet, érthetőbb könyvet és igazabb könyvet, érdekes módon még érthető is lenne.

      Nah ugyan ez a helyzet a bibliával is. Dehát ugye a könyvek könyvét (persze ez sem uralkodásra utal) nem szabad megmásítani.

      A manciheizmusról meg rettentően tévedsz, de abba már nem megyek bele. Te egy olyan oldal alapján ítéled meg a manciheizmust, amit alapvetően hülyeségnek tartasz és azt mondod, minden más írása is butaság. Akkor miért innen veszed a forrásod, hogy megismerj egy hitrendszert vagy gondolkodásmódot ? :)

      És nem, nem vagyok a manicheizmus követője :)

      Törlés
    24. Marhára nem értem Jeromos, hogy miért a Biblia szempontjából próbáltad lefordítani a 2012blogról idézett manicheista nézetet. Mintha egy angol szöveget német szótárral próbálnál fordítani. A kígyó az csak a Biblia szerint egyenlő a sátánnal.

      (Már bocs, hogy belepofázok a vitátokba:D )

      Törlés
  9. Számomra az a felfoghatatlan az egészben, hogy azok a jövendölések, amik az utolsó időkre vonatkoznak mennyire egyértelműek lettek mára. Nagyon sokan itt mégsem látják azt, hogy (HAHÓ!!!): ez itt a végjáték. Miért lett karácsony dec. 24-én (aki még nem tudná annak jó olvasást)? 2012. dec 21. a dátum, amit annyira nyomnak. Aki tisztában van vele, hogy miért akkor van karácsony, az egy kis gondolkodással rájöhet, hogy az ilyen típusú "advent" kinek az eljövetelére is készít fel. Kinek is lesz akkor inkarnációja...

    Nem vagyok pesszimista,( aki Jézust próbálja követni az nem lehet az,) de innentől kezdve senki semmi jóra ne számítson. A Föld vajúdik, világra hozza fejedelmét. Hogy Isten mit tartogat számunkra erre a maradék időre én nem tudom.

    A mai fiatalok (volt osztálytársak, évfolyamtársak), de már az idősebb generáció is egyre szánalmasabb. Ott ülsz mellette, próbálsz beszélgetni, az ujjai, meg a szeme meg hozzátapadtak a csinivini jólmarketingezett iphonejához... Senkinek ne legyenek kétségei,az ilyenekből rengeteg van. Észmegmaradás törvénye :D Jó ezen nevetni, de nagyon igaz

    A blog írójának megköszönök nagyon sok mindent. Főként a rendrakást a fejemben. Segített felcímkézni egy-két dolgot, ami már itt volt egy ideje a kobakomban.

    VálaszTörlés
  10. Az egyik legjobb poszt szerintem, köszi Pirula!

    Nagyon jól összefoglalja az összefüggéseket amik az eseményeket mozgatják. A jelképek és egyebek használata szükséges a nép agyának átmosásához és az okkultizmusba való észrevétlen bevezetéshez.

    Valaki a vallásosságról írt, nem tűnik túl fontosnak az emberek szemében, mégis jó lenne elkülöníteni: A vallás tartalom nélküli forma pl. egy mise ami szép, vagy akármilyen liturgia, de bármi lehet amit valaki csinál, amiben nincs tartalom, vagyis a szíve a résztvevőnek (szelleme) nem kapcsolódik össze Istennel, ami pedig eredetileg az egész célja lett volna.

    Sok ilyen jó posztot még :)
    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Éva!
      A Vallás a kezdetben nem létezet...
      Kezdetben csak ő volt.
      Ma meg sok vallás van mind Istent hirdeti.
      Ha Istent akarja valaki megtalálni akkor Istent kerese ne a VALLÁST..Isten egy van,VALLÁS meg SOK.Istent kell megismerni akkor megtalálható ő,VALLÁS NÉÉLKÜL..
      Apropo a bibliában szereplők melyik VALLÁSHOZ TARTOZNAK? és az ÉG ANGYALAI?
      Mint ahogy Morpheus mondta:A TUDAT NEHEZEN ÁLL ÁT....

      Törlés
    2. Szia!

      Tulajdonképpen csak arra akartam célozni, hogy a bukott angyalok egy része arra specializálódott, hogy a valláson keresztül tartsa fogva az embereket, anélkül, hogy ennek a hívők tudatában lennének. Jahvéval soha nem kerülnek igazi kapcsolatba, elvégzik a ceremóniákat, ezzel eleget is tettek a kötelességüknek, soha nem ismerik meg az Atyát, se Jézust, a Szent Szellemet sem. Viszont kapnak törvénykezést, hitetlenséget, és vallásos szellem általi leuralást, ami miatt bekorlátozzák Istent önmagukban (ezt teheti az Úr, ezt nem teheti - ami képtelenség).
      Tehát összességében a vallásosság = vallásos szellem általi leuralás = ha folyamatosan megteszünk bizonyos dolgokat akkor rendben vagyunk Istennel,ez egy negatív dolog, ennek ellenkezője az élő hit, élő kapcsolat Istennel, és ennek semmi köze felekezetekhez, bizonyára minden felekezetben vannak élő hitűek, és azokon kívül is sokan.
      A kereszténységen kívüli vallásokat a bukott angyalok alapították - meghatározott területi szellemek, így azok működésére más szabályok vonatkoznak, arról most nem beszélek.
      Éva

      Törlés
    3. Szia Éva!
      Ha Tudnád most menyire meglepödtem...!
      Forum igy.. forum ugy...itt is..ott is...
      Se kép se hang..nem értenek..!
      De te lényegében rátapintasz amire sok forumon nem beszélnek,de beszélnek minden félét!Nagyon-Nagyon
      Örülök hogy igy látod a dolgokat!Már azt hittem csak én gondolom csak igy,de látom nem!Nagyon joooo!Te látsz olyat és értesz olyat amit más nem!Nos...
      Aki vallás vagy felekezeti tag,ill az marad annak a szivével is baj van..hid el!
      HA CSAK ÖT KERESED, AKKOR UGYIS SEGIT MEGTALÁLNI AZ IGAZI IGAZSÁGOT(PLD:REJTETT MANÁT)
      Éva..Ha nem haragszol szeretnék veled többet beszélgetni,kérlek adj rá lehetöséget!
      Aláirás:
      Róma 8:16/17/18

      Törlés
    4. Pusztán attól,hogy valaki nem tagja egy felekezetnek sem, még nincs jobb szellemi állapotban, csak azért, mert sehol nem tag. Mindannyian tökéletlenek vagyunk, és ezért tökéletlenek a gyülekezetek is, de ha lenne tökéletes, oda meg minket nem vennének fel :)
      Nincs túl sok időm, de ha beszélgetni akarsz ide írhatsz: eva.dorkas@gmail.com
      Éva

      Törlés
  11. Jó kis elemzés lett ez is! Az jutott eszembe, h ez az alma lehet, h egy program neve - vagyis a tudás megszerzése = sikeres telepítés, programozás, ettől kezdve gyerekjáték a manipuláció. Ez a ceremónia meg gusztustalan volt.
    Ja, és nem hiszek a dinoszauruszokban!!! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az az alma ez az alma:

      http://m.blog.hu/de/dewla/image/apple.jpg

      még az üzenetet is elolvashatod

      Törlés
  12. "Névtelen2012. október 4. 2:34"-nek: amikor még nem nyomták a maja naptár végét, akkor december 23 volt az utolsó nap...
    Ha megnézed a naptáradban ezt a dátumot, akkor rájössz hogy ez a nap PÉNTEK. És ennek van különös jelentősége, mert ez egy TÉLI, pénteki, ráadásul karácsony előtti, amikor mindenki inkább a közeledő ünnepre gondol, mint másra...Ezen az oldalon a jobb szélen, van egy "kötelező olvasmány" mely a fordításkor "Szex és az Új Világrend" címet kapta. Nos ebben leírják hogy az Új Világrendet egy téli és pénteki napon fogják bejelenteni, mert akkor várható a legkisebb ellenállás...

    VálaszTörlés
  13. A tegnapi usa elnökválasztási vita alanyai igencsak kifejező nyakkendőben feszítettek. Mellesleg a mai hírtévés bemondónő is valami piros-kék amulettel a nyakában jelent meg.

    http://extras.mnginteractive.com/live/media/site36/2012/1003/20121003__romney_obama_denver_debate~p1.jpg

    VálaszTörlés
  14. ""3:09:40 -nél kezd tüzesedi a hangulat!
    Lángoló szoknyás úriember tűzcsóvák között iszlám táncot jár, és valami kék szellemlények dülöngélnek a bárka körül. A néző fantáziájára bízom, miket ábrázolnak...""

    Erről a táncoló dervis jut eszembe - erről meg Törökország, ahol éppen ma kezdett "tüzesedni a hangulat" .

    VálaszTörlés
  15. Szaturnusz Szaturnusz Szaturnusz
    6 6 6

    VálaszTörlés
  16. Gratulálok a post-hoz. Évek óta az első igazán elgondolkodtató és megrázó cikk. Az ilyenre mondja a srác a Good Will huntingban hogy "amitől befelé nő a hajam".

    VálaszTörlés
  17. PPP!

    valóban... minden elismerésem.

    VálaszTörlés
  18. Anton Szandor LaVey neve mond valamit ? Sátáni Biblia, A kilenc sátáni kinyilatkoztatás..? A pirula szerinti "sátánizmus" leginkább az ördögimádathoz hasonlít..
    A sátánizmus 1966-óta hivatalos vallás!
    Nincsenek véres áldozatok, rituálék..xĐ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagyis Lővei Sanyi, magyar származású fazon.

      Törlés
    2. Lehet, hogy a halálos ágyán megtért. Plusz egy ateista vallomása.
      https://www.youtube.com/watch?v=5sZcUsrbvfI

      Törlés
  19. jó cikk ;)
    az másnak is beugrott az olimpiai ceremóniából, hogy a piros esernyő sárga fogantyúval és a repkedő könyvek mennyire nyomják bele a tudatalattinkba, hogy a mekibe menjünk enni?

    VálaszTörlés
  20. Ahogy végeztem itt a bejegyzéssel ez várt az origó címlapján fő hírként:http://www.origo.hu/tudomany/20121004-higgs-szuperszimmetria-sotet-anyag-sotet-energia-rolfdieter-heuer.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen engem meg ez a cikk várt az index.hu-n! Hát nem érdekes? Persze mások azt mondanák véletlen, hmm a túl sok véletlen...
      http://index.hu/tech/2012/10/03/porbol_lettunk_geppe_leszunk/

      Törlés
    2. Képaláírás: A Cyberdyne cég dolgozói mutatják be a cég által fejlesztett HAL rendszert. Érdekes ez a HAL - ez az Űrodüsszeiában a rendszer neve, nem?

      Törlés
    3. "Véletlenül" nem Cyberdyne Systems volt annak a vállalatnak a neve, amit a Terminátor 2-ben felrobbantottak? ;

      http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20090525035248/terminator/images/5/53/Cyberdyne_systems234154.JPG

      Törlés
  21. Köszönjük, remek munka :)

    VálaszTörlés
  22. Kivalo elemzes. Koszonet erte.

    1-2 apro gondolat a reszemrol az "Uzenet" c. elemzessel, es az olimpiai megnyitoval kapcsolatosan:
    1. Az Uzenet c. filmben Balazs a fotelben ulve egy jelet mutat fel (a haromszoggel).
    Ezt a jelet nem felenk mutatja, hanem a fotel elfordul, es a jelet az eg fele tartva, az "egieknek" mutatja a felhok fele. Tehat a "jel" azert kerul felmutatasra, hogy az apokalipszis lovasai (the four horseman) beindulhassanak.
    2. Mikozben a jelet Balazs felmutatja, egy piros szinu fotelben ul, melyet rozsak diszitenek. A fotel maga egy tront jelkepez. Voros szine, es rajta a rozsa az angliai rozsakereszteseket szimbolizalja. (Keress ra egyszeruen a neten, a rozsa mint szimbolum a szabadkomuvessegben. Meglepoen az angol uralkodocsaladra fogsz bukkanni).
    3. Amint Balazs elszaguld a motoron, velemenyem szerint nem "elmenekul". Hanem azt mutatja, hogy gyorsan jovok el. Es utanam kozvetlenul jon a 4 lovas. Ez pedig kozvetlenul azutan tortenik, hogy a tronon ulo felmutatta a jelet.
    4. Tehat miert is volt tele a londoni olimpia megnyitoja ilyen szinten szimbolumokkal? (Korabban soha sem lattunk ilyen nyilt es ekkora mennyisegu okkult szimbolikat az olimpiakon!!) Hat pontosan ezert! Nem volt mas, mint maga a jel. Az utolso idok apokaliptikus korszakanak nyitanya. Innentol kezdve mar minden egyes politikai/gazdasagi/vallasi tortenes az apokalipszis fele vezet. A nyitany megvolt. A szinpad pedig ma mar keszen all a kozel-keleten. Elindulhat az elso felvonas. Gog es Magog elso haboruja (Ezekiel 38-39), amely bevonzza az emberiseg egeszet az apokaliptikus korba.
    5. Az olimpiai megnyito vegen emlekszunk, amikor egy csecsemo kepet alkottak meg. A csecsemo szimbolumot, melyet a 2001 Urodusszea vege is megmutat. Es 2001? Miert 2001? 2001-es evvel (a "terrorcselekmenynek" koszonhetoen) indult el a totalis kontroll kiepitese vilagszerte. A "beke es biztonsag" uj korszakanak, az "Uj Vilagrend"-nek a kiepitese. Tornyok (!) lerombolasaval, es emberaldozattal. (Ezsaias 9)
    Ha a tornyok lerombolasaval kapcsolatban latni akarsz igazan megdobbento bibliai tenyeket, akkor ezt ne hagyd ki (20:00-tol) semmikepp:
    http://atv.hu/videotar/20120105_700_as_klub_2011_01_04

    VálaszTörlés
  23. Félénk, kedves szigetlakók voltak ők, akik társtalanul, kirekesztve éltek a tömegtengerben azért, mert nagyon különböztek a többi embertől. Az ilyen megjelöltek, ha sorsuk összehozza őket, felismerik és testvérként üdvözlik egymást.
    by.:szepes mária

    VálaszTörlés
  24. Mi van ha az illumináti meg a hasonlók ugyanazt "játsszák el" nagyban ami a pre-inka agyagpiramisos kultúráknál kicsiben már számtalanszor meg lett jelenítve. Ők ugyanis cirka 400 évente felégettek mindent maguk alatt és mögött. Az agyagpiramis-városok a lángok martalékai lettek. Majd az elpusztult várostól távolabb újra elkezdték felépíteni ugyanazokat a piramisokat - újabb 400 évre. És ezt számtalanszor megismételték - mintegy úgymond a "Teremtő-i tabula rasa-t" utánozva. A majáknál is hasonló történt - de ők "csak" elhagyták a városaikat. Ez az "önbeteljesítés" még a legfőbb "irányítót" az események igazi mozgatóját is érintheti. Oly módon hogy ő is megújul - mondjuk úgy hogy teljesen más személyiséggé klónozza magát. Láttunk már karón varjút. És az összes nagy "leleplező" voltaképp BENNFENTES - még ha esetleg nem is tud róla. Bár ez kissé hihetetlen - inkább úgy lehet igaz hogy valamilyen módon "hipnotizálva" van.

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok!
    Ha már az ilyen nyilvános dolgoknál tartunk:
    1908-Fatima-Portugália
    Több mint 70 000 ember látott valamit--ez tény---Vatikán csodának ismerte el---ez tény---
    Ha igaz nincs miről beszélni,márpedig nem hinném,hogy 70 000 embert manipuláltak volna,ráadásul pont arra vezetve őket,hogy Isteni kinyilatkoztatással van dolguk.Ergo bizonyságot nyert a létezése.Ezen nagyon érdemes elgondolkozni szerintem,és nagyon kiváncsian várom a véleményeteket arról,hogy mi történt ott valójában,hiszen ennek a dolognak még akár olyan szemtanúja is lehet aki még él--igaz nagyon idős lehet.Esetleg nem lehet,hogy ez a dátum egy korszak kezdetét jelentette,és addig tart amíg az utolsó akkor élt ember még életben van?Nagyon sok mindenre adhatna választ az ott történtek ismerete.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten létezése mástól bizonyosság...nem az ún. "fatimai jelenésekről"... a "napcsoda" mely egyike a nagy megtévesztéseinek...70 ezer ember átverése szép nagy szám.
      A fatimai titkokról: Nem az adta a gyerekeknek, akinek mondta magát... van egy tucat árulkodó részlet... kezdjük mondjuk a tartalmukkal... 1. nem mond semmilyen titkot! az ún. titkok dezinformációk (ha titoknak állítják be, akkor jobban terjed! ugyanúgy mint a nagyfigyelmeztes.hu ) 2. a kommunizmus forrása nem Oroszország, hanem a zsidó sátánisták, akik között orosz állampolgárok is voltak ("előfutáruk" Marx is sátánista volt, Luciferhez írt verseket)3. nem Oroszország terjeszti tévtanait, hanem az orosz állampolgár zsidó sátánisták bomlasztottak, ahol amennyire sikerült nekik...
      Aztán nézzük a két Lucia problémáját! Az a hír járja, hogy Lucia 1. az igazi, meghalt még 1949 május 31-én. Aztán helyettesítették Lucia2-vel, aki eljátszotta a
      szerepét. Itt vannak összehasonlítható képek:
      http://www.traditioninaction.org/HotTopics/g12htArt2_TwoSisterLucys.htm
      http://www.traditioninaction.org/HotTopics/g11htTwoSisterLucys_Horvat.htm
      és további linkek a lap alján
      Gyerekkoromban találtam otthon egy háború előtti kiadású könyvet a Fatimai jelenésekről, abban az volt, hogy Lucia addig meg nem halt, amíg a végidő be nem következik. Meghalt, ezért helyettesíteni kellett, aztán a színész is meghalt, s ezzel a faimai "titkokhoz" fűződő további "titokról" senki nem beszél... nyilván hazugság volt. De fenn kellett tartani jó ideig a látszatot (míg élnek az emlékezők), mert az nagy arcvesztés lett volna.

      Törlés
  26. 1917-ben volt,elírtam bocsánat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a vatikán ne mondja meg mi a csoda meg mi nem, mert az egész létezésünk önmagában csoda(ennyi elnyomás után még mindig van esélyünk)

      Törlés
  27. https://www.youtube.com/watch?v=ZQyOzxqUMhA

    VálaszTörlés
  28. hahó. épp most láttam Adele új számának klippjét (s hallottam a zenét)
    ppp! jó volna kielemezni, azt hiszem...
    http://home.adele.tv/

    VálaszTörlés
  29. http://www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/peldaerteku_a_magyar__onfenntarto_falu

    VálaszTörlés
  30. "azt még mindenképpen meg kell várjuk, míg kitalálják, hogyan lehet Higgs bozon-t adni egy Happy Meal menühöz...)" - nagyon egyszerű! Semmi akadálya, hogy csináljanak egy rajzfilmsorozatot 4-7 éveseknek, aminek a főszereplői egy piros meg egy kék golyó, kézzel-lábbal, szemmel, szájjal ellátva. Mondjuk "Hugh & Bastian kalandjai". Ők a Higgs-Bozon társadalom kiváló tagjai, akik mindenütt ott vannak, felügyelik, hogy az élet minden területén rendben menjenek a dolgok, gondoskodnak róla, hogy az úton átsurranó kiscicát ne üsse el a kamion, stb. Ez kapásból megteremti a Higgs-Bozon hitvallás érzelmi alapjait a későbbi iskolai tanuláshoz. Piros és kék figurákat pedig olcsó gumiból fröccsönteni. Sőt, lehet sárga és egyéb mellékszereplőket csinálni vagy két tucatot, így aztán gyűjteni, csereberélni is lehet az oviban.
    Nem nagy dolog.

    VálaszTörlés
  31. Nagyon jó poszt Pirula!

    a film, 2001 Űrodüsszea említésre kerül pro NWO-s körökben is. Nem véletlenül kezdődik egy Nap-Hold-Föld együtt állás (occultation) bemutatásával.

    hunsabre

    VálaszTörlés
  32. Más téma, bocsánat, de nagyon izgat a kérdés! Ha valaki tud, kérem válaszoljon! A mega-post elég jóra sikeredett!
    A boszniai piramisokban székely rovást találtak, amit nem belevéstek, hanem belenyomtak, amikor a "hatalmas tömböket kiöntötték". Piramis van az egy dollároson is. Ugyanaz a "cég"??? Mert én úgy hiszem, hogy a ősidőkben épített piramisok a földön bármik is legyenek, pozitív jelentőséggel bírnak, míg az a bizonyos társulás élükön Luciferrel erősen negatív! Akkor miért használják a piramis szimbólumot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piramis-hegyek burkolására - bosnyák, pilisi, bükki, erdélyi stb. piramisok - SiO2-szemcsés "őskori" betont használtak. Volt amikor maga az egész piramis ebből készült - például a gízai piramisok - ahol a közelben bányászott porrá őrölt kristályszemcsés mészkövet öntöttek ki. Természetesen mindig feljebb és feljebb végezve az öntést ahogyan haladtak az munkával. Az egész építkezést persze a földalatti "tükör-piramissal" kezdték. Így válhatott a piramis óriási rezgő komplexummá. Belül rengeteg járattal - helyiséggel - végső soron a testestül-lelkestül való Felrezgéshez/Egyszemélyes Űrutazáshoz. Mivel már az emberek eredeti BELSŐ rezgési-ntenzitása jócskán megkopott - nem volt elég ahhoz hogy segítség nélkül "elrezegjenek" a Földről.
      Az eredetileg magyar/hun - az égben szárnyaló "madár"-rá/turullá tevő piramisokat - mint minden mást is a későbbiekben - természetesen "lenyúlták" a különböző népek. De főleg a "kiválasztottak" - még jelképként is. Magukat az épített piramisokat persze már nem tudták az eredeti funkciója szerint használni - pusztán szimbólumként.
      A magyar/hun ősnépek "hintették el" a tudást az egész Földkerekségen. Jó példa erre egy az orosz régészek által felvett video a youtube-on: 14000 year old hungarian runic script in Ethiopia - ahol a 7. perctől láthatóak a székely-magyar rovásírásos kövek. Egyébként meg: Etiópia/HétJóFia - Lalibela/Lali és Béla - Axum/ÉgSzem - Nílus/Nyilas - Menes/Mén-es/Táltos Fáraó/életFÁRAjÓ - még a dinasztiák előtti korból. Vagy: itt van a Tejút galaxist az 1 központi maggal és a 6 spirálkarral megjelenítő Menóra/MénÓra/TáltosÓra. Minden le van itt nyúlva szépen - méghozzá tőlünk magyaroktól. És persze a használók által negatív kontextusba is van helyezve a lejáratás céljából. Lucifert nyilván Enki lejáratására találták ki. Ugyanis az ő kedvenc állata volt a kecske - melynek a szarvait aztán sátáni jelképként vették használatba. A szarvakat még az úgymond "ördög" jeleként is mutogatják amúgy "luciferiánusan" nap mint nap. Ninhurszag madarát a baglyot is megpróbálják lejáratni a "koponya és csontok" és más szekták jelképeként.
      Tehát a felemelkedésünket gátló erők a Teremtést a Teremtő Atyát és Anyát - más néven nevezve és megjelenítve, mintegy a maguk "képére" formálva - mindenáron megpróbálják lejáratni és gyűlöletessé tenni. Természetesen azért hogy semmiről sem tudván ne ébredjünk fel, ne világosodjunk meg és aztán ne is emelkedjünk fel. Arról meg persze hallani sem akarnak - hogy esetleg feltámadunk. A bibi csak az hogy már semmit sem tehetnek ellene. Ugyanis egy "elsődlegesen feltámadt" valódi magyar táltos-avatár is bőven elég mindenhez. Hogy elindítsa a "lavinát" - hiszen követője lesz bőségesen.
      Sanyi

      Törlés
    2. "Terítve a Föld: lakni tessék"

      Törlés
    3. Hát persze hogy a magyarok a válsztott nép :))
      Na jó nem sértegetni akarok csak nekem ez az elmélet új és nem tudok róla semmit, tehát furcsa. Boccs ha megsértettem valakit.
      G.E.

      Törlés
    4. Kedves Névtelen2012. október 5. 11:59
      Köszönöm a választ, megnyugtatott és egyben felkeltette az érdeklődésem a rengeteg új információ! Hol tudok erről olvasni bővebben? Még mielőtt gyorsan lecenzúrázzák az egész internetet... :)

      Törlés
  33. Alakul ez... :(
    http://index.hu/gazdasag/2012/persely/2012/10/05/buntetik_a_keszpenzhasznalatot_januartol/

    VálaszTörlés
  34. Jn 3,16 "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

    1Jn 4,9 "Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa."

    Jn 6,38 "Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem."

    Jn 6,39 "Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon."

    Jn 6,40 "Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon."

    VálaszTörlés
  35. "A három szaturnusz gyűrű egyébként ebben valami kos- vagy bikafej szerűséggé van elrendezve (de ha valaki mást lát benne, kérem jelezze)."

    én 666 -ot látom benne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 666 meg a földi szénalapú életre utal atomi szinten. 1 C-atom = 6 proton - 6 neutron - 6 elektron. A többi belemagyarázás. Számmisztikailag meg 666=18=9 - vagyis a "földi poklot" megjárt 9-es mennybe menő ember. Ez ugyanaz mint a bibliai 153 HAL - amely a jobbra/JÓRA kivetett hálóval kihalászattatott a genezáreti tóból a feltámadt JÉZUS által. 153=9-es Halak-korszakbeli EMBER. Az hogy a felemelkedéshez feltétlen szükséges "pokoljárást" is jelképező számot a sötét erők lejárató célzattal arra használják amire - persze nem véletlen.

      Törlés
    2. Zsido ABC-ben nezd meg a v-w jelenteset. W=6
      Tehat WWW = 666 ??? Azaz az altalunk annyira "imadott" vilaghalo?

      Törlés
    3. Mindenki azt vizionálja egy számról magának amit akar. Van akinek a héber gemátria a mérvadó - a valódi magyaroknak NEM.

      Törlés
    4. Apropó, a 6-os megjelenítésére inkább - "leredukálva" - a görög gemátria szerinti "X-et" szokták használni - ami persze a római 10-es is EGYben. Így kapcsolják össze a 6-ost a 10-essel a végső stációval/omegával ami persze egyúttal a kezdet/alfa is mert: 10=1. a 6-ost, a 6. napot/szombatot meg tudjuk hogy kik sajátították ki maguknak. Az X-faktor tehát 6-os faktor - ami 10=1 vagy 10 és 1/az újjászületés "101-es szobája". Lehetne még ragozni.
      Itt van az angol gemátria szerinti betűcserével "rejtett újjászülető magyar BABA", az ABBA/1221 - ami a magyar gemátria szerint persze 1331. Oda-vissza 13. Ez pedig a régi 13 holdhónapos évre is utal. No meg arra is hogy a magyar "BABA" születése egybeesik a 13. maja baktum végével - 2012.12.21.-ével. Az illumináti által "kisajátított" piramis is "13 emeletes". A teljes latin-betűs magyar ábécé egyébként meg 44 betűs. 4X11=44 - vagyis a stilizált kocka azaz a négyzet minden oldala így 11-es. A 11 pedig = újjászületés - már egy magasabb szinten. Négyzet/Kocka = FÖLD. Az élő/ELEVEN szavunk is 11 - az angolban - nem véletlenül. Tehát a magyar nyelv és annak "betű-számozott" gemátriája a KULCS szinte mindenhez. DE a Felemelkedéshez/Mennybe-menetelhez biztos. Ami alatt - természetesen - az Aranykorba való menetelt kell érteni...

      Törlés
  36. Blavatskyt kár belekeverni...nem idevaló. Komolyan nem, olvasd el a többi írását is, ha lehet eredetiben, és meglátod. Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Blavatszy egy rendkívül jól felkészült asszony volt. de ettől még az, ami... sátánista.

      lehet, neked szimpi, de ez nem változtat a tényeken.

      nézd meg, milyen mozgalmak indultak el a hóna alól...

      Törlés
  37. Senkinek sem tűnt fel a yuutuub logoja mellett diszelgő alma??
    G.E.

    VálaszTörlés
  38. Csak ha nem vette volna észre volna valaki, nézze újra:
    Thor egyik szemét Village Roadshow embléma fedné (amelyik a Warner Bros-al csinálta a Matrixot).
    http://i1.ytimg.com/vi/05WAoTgIV6E/mqdefault.jpg

    Esernyő =-> Umbrella Corporation
    http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20091216014327/cybernations/images/e/e7/UmbrellaCorporation.png

    LHC Alice detektor:
    http://m.sg.hu/kep/2010_11/alice.jpg
    Aplopó, jut eszembe, Hogy is hivták a Kaptár (Umbella Corp.) biztonsági főnökét? Segítségnek egy kép.
    http://image.hotdog.hu/user/Kingdomcome/magazin/alice-umbrella.jpg

    A nézőtér fényein gyakran kirajzolódik a fordított kereszt
    A három szaturnusz gyűrű = 666

    Fejlesztések: Aztán a végén mi leszünk a Borg.
    Gamer Játék a végsőkig 2009 Teljes film, érdemes megnézni, főleg kritikus szemmel. COD-ot játszanak nanotechnológiával be-távirányítózott elitéltekkel.
    Ja amúgy a magyarok az élenjárók a grafén fejlesztésben.

    Okos kütyük:
    Ajánlom figyelmetekbe:
    Дискотека Авария ft. Батишта - Лабиринт
    http://www.youtube.com/watch?v=QResbjIEzgw
    1:40-nél a szemtől-szembe kapcsolatok leépüléséről szól.
    Jó ébredést (Matrix utalás :-) mindenkinek!

    szerk:
    Kérjük, bizonyítsd, hogy nem vagy robot
    :-) ez most de mekkora lol.

    VálaszTörlés
  39. Nem tiszta ez a tudás/tiltott tudás eszme. Ha a tudásra törekvés máris sátánista cél, ez a blog vagy a sátánizmust propagálja (hiszen tudást ad át, v.ö. 'fényt hoz') vagy simán hazudik. Félreértek valamit? Esetleg létezik 'jó' és 'rossz' tudás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármilyen jelképet, számot stb. lehet jóra és rosszra is használni. Tehát nem a tudás, a jelkép, a szám a rossz hanem mindig az adott felhasználója "gonoszkodik" vagy "jó-tékonykodik" - ilyen-olyan céllal. Például itt van az IsRaÉl/Élő Nap-Isten "jótékony elnevezés" felhasználása országnévnek - természetesen lejárató célzattal a zsidók által.

      Törlés
  40. Ez kicsit hosszú, és fura lesz :)

    kb fél éve olvasok ilyen "háttérhatalmi" könyveket és nézek filmeket...
    Sohasem voltam hívő (istenben), de hittem vagy inkább reménykedtem, hogy a tudomány lesz a jövő vallása...
    Nem kell ide isten, a matematika és a fizika sokkal emberközelibb.
    Erre kiderül, hogy lehet hogy sátánista (vagy valami ilyesmi) vagyok, a tudom nélkül...
    Most már, nem hiszek semmiben sem...
    Mondhatni, egy világ dőlt össze bennem...

    Olvasgatva ezt az oldalt, lenne egy kérdésem:
    Te biztos, hogy nem vagy a "sötét" oldal szolgája?

    Ezzel az írással (és még sok másikkal is), minden idetévedt "hitetlen" és szimbolikát vagy vallást nem ismerő embernek (pl: nekem), elmagyarázod, hogy mit kell látni az ilyen világ számára előadott színjátékban...

    Felvilágosítod őket! Minket!

    Most már tudják (persze lehet, hogy csak egy forrásból), vagyis, ha elhiszik amit írtál, akkor tudják, hogy mit lehetett látni...
    Lehet, hogy most lesznek hívők! Sátánisták, vagy valami hasonlók...

    Eddig csak hallottam sátánizmusról, most meg a furcsa előadások helyett, már rituálékat látok...
    Lassan, hívő leszek...
    Azt mondod, hogy az egyház, az állam, a bankok és gyakorlatilag minden, a sátánista elit irányítása alatt van. Gyakorlatilag, ők uralkodnak a világon...

    Akkor, miért ne álljak a "győztesek" oldalára?
    Isten semmi hozzájuk képest... Valami trónon csücsül, rohadt rég óta, és riogatja, vagyis a papok az ő nevében riogatják a népeket, hogy ha nem leszel "jó", akkor majd jól szenvedni fog a lelked, amíg világ a világ...
    És ebből, most semmit sem érzel, csak majd a "lelked", egyszer, valamikor, stb...

    És akkor itt van a "gonosz" sátánista elit, és a jelenlegi bűnös, pénzéhez és szexéhes világ...
    Kézzelfogható iPhone-nal és vonagló, szexi, énekes csajokkal...
    Meg a népbutító focival... Fúúúj... Mocskos imperialista, Aston Martinnal járó elit!
    És szerinted ez a rossz!!!

    Szóval, van a túlvilági menyország egy soha sem látott "testrésznek" (lélek), de csak ha meghalok, vagyis ebből én soha semmit sem fogok érezni. Se jót se rosszat...
    Szemben, a földi, kézzelfogható világgal. Sőt! Ez az "esernyő" alatt, maga a paradicsom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked:Névtelen2012. október 6. 4:53

      Ez kicsit hosszú, és fura lesz :)

      Ugy jutsz A-bol B-be ha vannak kérdéseid és azokra keresed a választ,akkor sok mindent megértesz.Aki keres az oda bent is más pld NEO...csak nem tudja a dolgokat öszerakni,de tudja hogy nem stimmel valami a villágal,aki igazán nem illik ide ebbe a villágba az mind keres és kap választ.Nos te is meg vagy váltva de...Keresned-kutattnod kell válaszok után,és...nézd csak..valami nem stimmel..! Én nem vagyok olyan mint ők..! Én gondolkodom..keresek..kutattok.....érdekelnek dolgok..DE ÖKET MEG NEM! A GONOSZ A GONOSZAL NEM HASONLIK MEG..CSAK AZ ELLENTÉTTE:AZ ASZONY MAGVA,MÉGHA KEZDETBEN NEM TUDJA MAGÁROL.
      Már az hogy elvagy keseredve jelzi hogy te hova tarttozol,te GONDOLKODOL,KERESEL VALAMIT VAGY VALAKIT,csak még nem fogadtad el,ezért vagy ösze törve....

      Törlés
    2. Jó meglátás ez is. Pirula is mit sulykol? Ne oltasd be magad, ne vegyél részt a kötelező közösségi munkában stb. Mostanában kezdik felkapni azt a dolgot, hogy az oltás méreg meg ilyesmi, ez is mesterségesen generált folyamat, tehát a globális elitnek az érdeke, akkor mi az igazság? Azzal hogy elmagyarázza, hogy mit kell látnunk a reklámokban, az előadásokban, gyakorlatilag passzív szemlélőkből aktív résztvevővé tesz minket, mert tudjuk hogy mi és miért történik. Megoldást nem kínál, illetve azt mondja, hogy határolódjunk el minden ilyesmitől. Én is elég régóta olvasom ezt az oldalt, van egy számláló is a látogatókról. Emlékszem az elején még arról volt szó, hogyha a számláló eléri az x ezret akkor majd jól lekapcsolják, és ez sem történt meg mint ahogy az olimpián sem történt semmi. Ez az oldal is nagyon sok félinformációra épít a szerző meg hozzáteszi a maga gondolatait. Meg az a szöveg, hogy "Gandalf most hirtelen nem tudom a szinész nevét" Meddig tartott volna utánanézni? Jobban hangzott, hogy Gandalf. Ezek nagyon jól átgondolt, és megszerkesztett cikkek. Whitney Houston meg azért halt meg, mert narkós volt. Én pl. nem tudok semmilyen olyan nyilatkozatáról, ahol bármit is feszegetett volna. Akkor Charlie Sheen miért él még mindig, pedig ő tényleg feszegeti a dolgokat. A lényeg, hogy nem kell mindent készpénznek venni amit pirula ír.

      Törlés
  41. folytatás...

    Persze, az erkölcs...
    Mert a gonosz sátánisták kiírtják a világ 80%-át. Ahogy, a keresztények, zsidók és a muszlimok és stb. is írtották a "felabarájaikat"
    Hol a külöbség? A halál az halál, mindegy minek a nevében történt...
    Aki irányít, az gyilkol. Ez így volt, és ez így is marad...

    Konkulzió: Éljen a sátánizmus és pusztuljon minden más...

    Hiszen, ha a sok "normális" emberből szolga lesz, és én nem akarok az lenni, akkor inkább hívő leszek, és bebújok az "esernyő" alá, és akkor megmenekülök a népirtástól, stb...
    Mint aki azt gondolja, hogy ha minden vasárnap elmegy a templomba, akkor majd a nagy ítélethirdetéskor, vagy a halála után, jól jár, és nem jut a pokolra a lelke. (vagy valamije, valami rossz helyre)
    Lehet, hogy a sátánistáknál elég a templombajárás...

    Remélem, érthető, hogy mit akarok mondani...
    Reklámot csinálsz a "gonosz"-nak, és a hiteveszett, manipulált szegény "párák", a győztes "esernyője" alá állnak...

    Visszatérve arra, hogy melyik oldalon is állsz...
    Már több mint 1 millió látogató volt itt... És még mindig él ez a blog.
    Ha ez a nagy igazság, amit az "elit" nem akar elmondani, akkor miért nem törlik ezt a blogot?
    Lehet, hogy akarják, hogy ez a sok "igazi igazság" eljusson a kételkedőkhöz?
    Vagy amit itt leírsz, az szerinted igaz, de valójában, ez is csak egy hazugság, amit elhitettek veled, hogy igaz.
    Vagy annyira jelentéktelen vagy, hogy kár veled foglalkozni?


    Mindenesetre, ha ez az egész mind igaz, és tényleg jön az "Új világ", ami nem lesz jó nekünk, akkor az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni ellene?
    Lehet egyáltalán érdemben tenni ellene?
    Övék a hatalom, a dicsőség és lehet hogy örökre? Ámen?
    Akkor, mit lehet tenni?
    Csinálni még tíz ilyen blogot?
    Vagy szórólapon reklámozni ezt a blogot?
    Vagy tüntetni a globalizáció ellen?

    És mi van akkor ha sokan "felébrednek"?
    És észreveszik a kék telefon társaság plakátjain a piramis jelképet?
    Vagy elhiszik, hogy a FED az maga a "gonosz"! Mi lesz akkor?
    Attól még ugyan úgy lesz TEK és az EU sem fog megszűnni...

    Egy mondatban: Mit tehetünk ellene?


    Egy hitevesztett, szegény pára...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Járj nyitott szemmel, füllel és főleg gondolkodj.
      Nem attól nem leszel rabszolga, mert beállsz az esernyő alá. Az Új Világban nincsenek egyenlőbbek, csak egyenlőbbnek látszóak. Legalábbis a tervek szerint, én így értelmezem.

      Törlés
    2. ne gondolkozz többes számban...te mit tehetsz azért hogy szabad legyél?
      a többes számban bégető birkák mind az esernyő alá fognak állni , mert nem nőttek még fel az egyéniséggel, és a szabad akarattal járó FEL-ELŐSS-ÉGHEZ

      Törlés
    3. Hihetsz a tudományban és élhetsz is vele. Ez nem bűn önmagában. A bűn az, amit a tudomány nevében tesznek illetve amire használják. Jelenleg a tudomány csak elpusztítja az embert, a természetet, az állatokat és mindent amit csak lehet kihasznál és kizsigerel.

      Holott ennek nem kellene így lennie. Millió más megoldás lenne azon rendszerek helyett, amiket most használunk. Csak azok ugyan nem "egyenlőek", de igazságosak, és a baj velük, hogy akkor nem érzel hiányt, félelmet és nem tudnak vele irányítani.

      Az esernyő alá való beállás nem azt jelenti, hogy akkor te jól fogsz élni. Rettentő tévedésben vagy. Aki beáll az esernyő alá, az ugyan megmenekülhet, de ők lesznek a modern (a jövő) rabszolgái.

      Az esernyő alá való beállás azt jelenti, hogy bizonyos tudományos tények és tévedések felett szemet húnysz. Például a felett, hogy míg te megpróbálsz szelektíven hulladékot gyűjteni, mégis ugyan oda kerül a szemét és nem használják újra. De téged ez már nem érdekel, mert "ohh én megtettem azt ami az én dolgom innentől kezdve mosom kezeimet". Vagy elfogadjuk azt, hogy a jogrendszerünkben a "kiválasztottak" a beavatott elit az bármit megtehet veled. Ha az utcán fejbelő 1000 tanu szeme láttára, akkor is megússza. Mert így van megcsinálva. MÍg te, ha nem fizetsz adót, akkor elveszik mindenedet. Ha nem viselkedsz jól, akkor egyszerűen likvidálva leszel. Ez a modern rabszolga.

      Lehet, hogy 1-2 -nek jó lesz, csak van egy kérdésem. Te mit szólnál hozzá, ha pont az lennél, akivel rosszul bánnak? És nem szólhatsz egy szót sem. Tudod mi lesz? Te fogsz a legjobban hőbörögni, hogy hát de nem ezt ígérték. Tényleg? Már késő, ha nem fogod be kikapcsoljuk a csippedet.

      Törlés
    4. Megértelek. A sátánizmus vagy inkább luciferizmusban csomó jó dolog is van!!! Teljesség igénye nélkül: tudásra, bölcsességre törekvés, önuralom, az élet szeretete és teljes meg/ki élése. Alapvető kérdése mindenre: a Miért?, járj utána a dolgoknak önmagad, ne légy birka csőcselék gondolkodásra nevel. De: másrészt darwinista, versengő, hulljon a férgese, hiszen ez a természet rendje életmódot képvisel: lásd liberális kapitalizmus. DOMINÁNS, ÖNÁLLÓ és versengő embereket nevel

      A keresztény világkép: szintén bölcsességre, de inkább türelemre/megértésre nevel. Nyugodj bele helyzetedbe, kövesd Istent és a végén minden OK lesz. TÁMOGATÓ, EGYÜTTMŰKÖDŐ, nem pedig versengő emberekre nevel.

      Na ezt kell nekünk embereknek valahogy helyretenni, mert szerintem mindkettő viselkedésre szükség van a boldog élethez. De ha bármelyik kisajátítja (és a DOMINÁNS az hajlamos erre) az irányítást az embertelen világhoz vezethet. Ugyanakkor ilyen domináns emberek nélkül a környezeti változásokat nehezen, vagy egyáltalán nem élné túl fajunk (várná a megváltást és imádkozna, de nem cselekedne)

      Tehát vagy paradicsomban élsz tudatlanságban (Ősközösség) és sorsod teljes mértékben Isten kezébe teszed, vagy Lucifer megvilágosít, bűnbe visz a tudás fájának gyümölcsével és beindul a verseny az ember és Isten között (társadalmi hierarchia, iparosodás, isten kidobása/legyőzése).

      hunsabre

      Törlés
    5. Még valami:

      Akkor látok hosszú aranykorra esélyt, ha már megvilágosodtunk, azaz a tudomány elérte végső célját, onnantól kezdve a Támogató, hogy harmonizáló embereknek kell hatalmat/bizalmat szavazni hogy mindannyian paradicsomban érezhessük magunkat az új rendszerben.

      Kérdés az valóban elértük a tudományos megismerés végét?
      Valóban Támogató/harmonizáló politikusok és vezetők kerülnek hatalomra?:)))
      Valóban vége a versenynek, mert beértünk a célba?

      Vagy ez még nem igaz, de ezt akarják Velünk elhitetni???

      hunsabre

      Valóban

      Kérdés az

      Törlés
    6. felfognátok már végre, hogy az nem a "tudás fája" volt.

      és ne gyertek azzal, hogy nincs különbség. a Biblia egy szóval sem mondja, legyél hülye, sőt! gondolkodásra buzdít. A paradicsomban a bűnbe kóstoltunk bele... azt a jogot akartuk magunknak, hogy eldönthessük, mi a rossz, mi a jó. ennek semmi köze a tudáshoz.

      Törlés
    7. Igazad van. elsősorban a szabadságra, a döntés szabadságára utalhat. Galilei, Kopernikus, fogamzás szabályozás, génsebészet, stb min-mind a fennálló világnézeti szabályok ellen valók voltak. Némelyike jogtalan, némelyike nem, ki dönti el a Biblia alapján? Ma néztem a gyerekkel egy mozit, a Sammy kalandjait. Illumination produkció, egyszemű reklám emberkével, stb. Aggódtam is mi lehet benne. A sztori mondanivalója röviden -tengeri állatokkal eljátszva:
      Békés paradicsomi állapot, teknőccsaláddal. Munka csak a fajfenntartásra fordítódik, temérdek idő egymásra, játékra. Ahol azért mindennapi veszélyek vannak jelen (ragadozók, tápláléklánc), köztük a legnagyobb ragadozóval az emberrel. Emberek által Elrabolt állatok gazdag akvárium rabságában vannak bezárva. Tápláléklánc veszélye ott már nem fenyeget, mindenki bőségesen kap élelmet az ember gazdájától, de cserébe szolgák lesznek, be vannak zárva, és egy fura hierarchia alakul ki közöttük. Parancsokat kapnak a főnök haltól és dolgoznia kell a legalsóbb rétegnek a Megmeneküléshez(megvilágosodás/megváltás?). Amikor egy-két egyednek sikerül, akkor azokra azonnal lecsapnak a szabad világ ragadozói. elszoktak a veszélytől. ezért nem mindenki akar már annyira megszökni, főleg a vezetők nem:). A többség még is megszökik végül és kalandokkal tele boldogan visszatér a paradicsomi lakóhelyére, happyend.

      Érdekes megjegyezni, hogy a szökéshez megmérgeztették magukat ("virus"?) és tecHALottak lettek, közülük sajnos néhányan tényleg elhullottak.

      Nem tudom, nem-e az emberiség kálváriája volt bemutatva ebben az ártatlan mesében....De ha ott az ember volt a Gonosz/Lucifer, akkor az ember esetében ki volt aki ezt a szerepet eljátszotta?

      mert hogy valaki csak be kellett, hogy avatkozzon a paradicsomi Ősközösségünkbe!

      hunsabre

      Törlés
  42. Remek írás.
    Bár hozzá kell tenni,amennyiben ennyire részletesen foglalkoztat a téma akkor a legelső és egyben legősibb emberi(igen fejlett)civilizációt miért nem veszed figyelembe?Mert tetszik vagy sem a megoldás alapja abban van és sok esetben a Bibliában.Igaz,ez utóbbi is az említett civilizáció történeteit tálalja csupán kicsit átalakítva,ez leginkább az Ószövetségre vonatkozik.A másik fontos dolog amit nem kellene figyelmen kívül hagyni az nem más mint az arany.Ez is szorosan kapcsolódik mindehhez,a Bibliában is.Talán furcsán hangzik mindez,de bizony az igazság több mint valószínű ilyen irányban is keresendő.Legalábbis ezek nélkül biztosan nem lesz tisztább a kép.

    VálaszTörlés
  43. A 3 szaturnusz gyűrű. Akár lehet egy Dávid csillagnak a csak látható fele is.

    VálaszTörlés
  44. tegye fel a kezét aki imádkozott* ma az országért?



    *tettekre van szükség nem szavakra:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Jön majd egy ember, a második
      millenium után ki felette áll
      minden torzsalkodásnak, Ő lesz az itt,
      ki Pannonföldről Istenhez kiált,
      s Isten meghallgatja imádságait.
      Ő lészen az kinek uralkodása folytán
      Pannonia ismét erős lesz és gazdag,
      nagyobb lesz, mint akármely szultán,
      az ő szavára minden országban adnak,
      s önként kezére bíznak minden hatalmat."

      Törlés
    2. Jómagam is nemzeti érzelmű ember vagyok.
      Ellenben az,hogy majd hazánkból indul el a"világ megváltása"komolytalan gondolatnak tartom.Hiába ez a sok idézet erre lehet várni bőven,és ez véletlenül sem szkeptikus hozzáállás.Tessék körülnézni hazánkban kicsit jobban.Ez közel sem ennyire egyszerű,főleg ami témát illeti,ez a kiválasztott nép mentalitás pedig roppant ismerős.Ne essünk bele ebbe mi is.

      Törlés
    3. Valahunnan csak elindul, nem?! De!
      Olyan ez mint a rulett;
      - komolytalannak tartom a piros 36-os kipörgését!
      Oszt fordul egyet a kerék, és máris kijött. Ha csak fortunára bíznánk, már csak akkor sem lenne lehetelen, de szerencsére nem a szerencsére van ez bízva, hanem sokkal többre. A végzetre.

      Törlés
    4. Valahonnan biztosan,de nem innen,hanem majd„fentről".
      Klasszikus értelembe vett végzet nincs.

      Az oldal témája pedig az igazságot keresi.Ugyan van benne sok igazság,de példának okáért az SS/SA elnevezés"megfejtése"Satan's Service/Satan's Army kicsit vicces.Miért nevezte volna el angol nyelven Hitler az elit alakulatot?De nem is ez a lényeg.

      Először is azt kellene tudni mit vagy kiket nevezett az emberiség a történelme során"gonosznak"?A paradicsomban(Édenkert)mitől is esett bűnbe az a bizonyos pár?A paráznaság által?
      Nem,hiszen ellentmondásos.
      "Szaporodjatok,sokasodjatok!"Ez pedig másképpen nem megy ugye.

      Akkor mégis mitől?

      Törlés
    5. honnan indulna el ha nem innen? hol van másHOL?:P vagy valaki másol?

      Törlés
    6. Nem máshol.Fentről.
      Ez egy igen ősi dolog,amit az ember nem képes uralni azt hogyan akarja megváltoztatni?

      A tudást is kaptuk bizonyos korlátok közé szorítva.A zsiráf 100 ezer év múlva sem lesz képes mondjuk egy Forma 1-es autót tervezni/vezetni.Mert zsiráf marad.
      A darwinizmus pedig már megbukott.Egy mindet teremtő Isten akinek állítólag fia Jézus az nem átkozódik ahogyan az tálalva van az Ószövetségben.Sok minden nem stimmel és ellentmondásos,csupán egyéb aspektusból is vizsgálni kellene az adott témát.

      Törlés
    7. belülről esetleg..

      Törlés
    8. Amennyiben csupán a Biblián keresztül próbálja megérteni az ember az egészet akkor bizony nehéz lesz.Mert eredetileg az alapok(gondolok itt ismételten az Ószövetségre)nem héber eredetűek.
      A piramis és háromszög szimbólumokat is érdemes vizsgálni,ahogy az arany kiemelten fontos szerepét ősidők óta.Mert mindkét dolog fontos ami a témát illeti.De persze ez csupán egy szubjektív tanács.

      Törlés
  45. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  46. Mondjuk ebbe az irányba is lehet keresgélni.
    http://www.viewzone.com/adamscalendar.html
    200 ezer éves.A településen az aranybányászat volt a fő tevékenység.

    A Bibliában is van nyoma bőven(Ószövetség)az aranynak.Fontos szerepe van ott is.Persze lehet csupán véletlen analógia.

    VálaszTörlés
  47. hatszög: Dávid csillag. (szerintem.)
    18 éves vagyok, és eszméletlenül hálás azért, hogy nem vagyok olyan agymosott, mint a korosztályom legtöbb tagja. Ezt részben Édesanyámnak, a bátyáimnak és néhány "felvilágosult" barátomnak köszönhetem.
    Nemrég kezdtem el olvasni a Szép új világot, és már a második résznél úgy éreztem, ezt érdemes megosztanom a családommal is. A bátyám azt mondta, hogy anno, mikor íródott biztosan nagy szám volt, de a mai világban, mivel ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, nem arathat akkora sikert. Édesanyám azt mondta, félelmetes dolognak tartja az elképzelést, miszerint nem hagyományos módon születnek az emberek. Egyikőjük sem akarja elolvasni a könyvet, csak engem érdekel igazán.
    A másik. Nem tudom, a jelen lévők ismerik-e a South Park című rajzfilmet, de érdekesnek tartom például, hogy az egyik epizódban Miley Cirust (amcsi gyorsan-felkapott-énekesnő) teszik meg a következő áldozatnak a termékenységért. (előtte Britney esik áldozatul, nahát.)
    Egy másik részben pedig pont a filmek átdolgozásáról van szó, a négy kissrác próbálja megvédeni a Frigyláda fosztogatói című filmet... A South Park írói zsidók. A legnegatívabb szereplő Cartman, aki rasszista.
    Nagyon tetszett egyébként a poszt, de egy kérdés mindig a fejemben motoszkál. Magam is írok, időnként hasonló "tényfeltárásokat" (vagyvalamihasonlót). Hogy lehetséges az, hogy bár azok kezében van az Internet, akikről most is olvashattunk, mégsem teszik semmissé az efféle írásokat? Pedig abszolút leleplezés.
    Én válasz gyanánt csak azt találtam, amit a hozzászólásokban is olvastam: Mindegy, hogy miért, de ellentéteket szülnek.
    Azt hiszem, nagyon kevesen vagyunk, akik nem a diktált tempó szerint élünk.
    Arról pedig nem is szólva, hogy ha valamit kirakatba teszel, a teljes valójában, senki nem figyel fel rá. Lásd: Mátrix. X éve mikor először láttam nem azt mondtam, hogy basszus, de jó film (persze az), hanem megrökönyödve vettem tudomásul, hogy ha nem lenne alapja, nem is létezne. (Mint ahogy cáfolják az UFO-nauták létezését, mégis határozott képünk van róluk, kivéve az Alien című filmet, ahol egészen egyedi az ábrázolásuk. Mellesleg azon a filmen is érdemes elgondolkodni.)

    Ennyit szerettem volna, nagyon örülök a gondolkodó embereknek.

    Üdv: MagicMeatball

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "hexagram" mindössze cirka 150 éve van kisajátítva a zsidók által - Dávid-csillagnak nevezve. Ez egy nagyon ősi jelkép. Két a csúcsával/hegyével egymásba fordított stilizált piramis - azaz 3szög. Egy lefelé álló Égi és egy felfelé álló Földi Piramisról van szó. Amelyek az ÉG "megtermékenyítő" EGYESÜLÉSÉT jelenítik meg a FÖLDDEL. Ezt a jelképet a zsidók egyrészt azért sajátították ki - hogy hozzájuk legyen köthető az éppen MOST esedékes világmegújító jó dolog. Másrészt meg azért hogy a globális "tevékenységükkel" egyúttal le is járassák a precessziós megtermékenyülés/új világ-születés tényét. A rájuk jellemző tipikusan cionista-illumináti-freemason egyensúlyozással - a FÉNY "táplálásával és pusztításával" is egyszerre.
      Sanyi

      Törlés
  48. Ja, a filmajánlást elfelejtettem: A kilencedik kapu

    MM.

    VálaszTörlés
  49. A saját történetemmel szeretném alátámasztani, PP cikkének dinoszauruszokra vonatkozó részét. Először kb 4-5 éves koromban láttam a Jurassic Parkot egy fővárosi moziban (persze halálra rémültem). Évekkel később lett felvéve videókazettára egy alkalommal amikor az RTL-en vetítették. Innentől kezdve megszámlálhatatlanul sokszor láttam a filmet, úgy gondolom, hogy 35 és 45 között mozog, ez persze csak az első részre vonatkozik, ehhez még jönnek a folytatások is, de azokat sokkal kevesebbszer láttam. A lényeg az hogy már kiskoromban nagyvonalakban felfogtam, a klónozás lényegét, és őszintén szólva le is nyűgözött valamennyire, a kedvenceim közé tartoznak a laboratóriumi jelenetek. Ehhez még jön a második rész képregény változata, ami egy nagyon színvonalas egykötetes filmadaptáció volt, persze rongyosra lapoztam ezt is, bár itt a biotechnológia nem kap semmi szerepet. Egy éve a magyarul is beszereztem az eredeti történetet könyvben és el voltam telve a Crichton tömény tudományos stílusától, ami bárki másnak fárasztó lehet. És akkor amire ki szeretnék lyukadni, hogy sejt és molekuláris biológiát tanulok az egyetemen. És ebben a döntésemben a Jurassic Park talán túl nagy szerepet játszott. Én az a fajta dínó őrült kissrác voltam/vagyok amiről PP ír. Még egy fog kövületet is vettem majdnem eBayen. Ehhez a történethez már csak mellékesen tartozik hozzá, hogy volt egy elég erős transzhumanista és technokrata korszakom, amikor a jövőt nem pont úgy képzeltem el, hogy a társadalmat facebookozó tinik meg szürke nyárspolgároknak kell alkotniuk. Nem akarom ezt az egészet a Jurassic Park számlájára írni, de kitűnő táptalajt biztosított más gondolatok számára, amik hasonló tudományos materialista dogmákat alkalmaznak, mint amikhez most szoktatnak az egyetemen. Köszönöm, hogy elolvastátok!

    Ui: Kedves PP! Úgylátszik van pár háttérinformációd a Tágra zárt szemek című filmről, nagyon felkeltette az érdeklődésemet az utóbbi időben ez a film, de érdemleges infóra nem leltem, ha esetleg időd engedi, megoszthatnád őket! Főleg a film kiollózott tartalmára gondolok. Köszi!

    N.B.

    VálaszTörlés
  50. Én a luciferizmust egyáltalán nem tartom barátságosnak,mi több emberségesnek,humanistának,sőt egy igaz keresztény sem gondolja így,mert az az ami a névnek a jelentése.sátánizmus,luciferizmus,egyik kutya,másik eb,mind a kettőt a gonosz szellem uralja.Csak az egyik héber szó(sátán), a másik pedig latin(lucifer).Ez a kijelentés Jézus tanításaival áll szemben....

    VálaszTörlés
  51. A Tágra zárt szemekkel kapcsolatos kéréshez kapcsolódom: +1

    VálaszTörlés
  52. Kedves Jeromos!

    Először is ajánlanám neked a Jotengritet és a Mennydörgés című könyveket, hogy lásd, keresztény szemszögből is akad ám másféle teremtés történet.

    Kedves Mindenki!

    Kedves mindenki kik Jeromossal vitatkoztok ajánlanám figyelmetek szeretett Piros Pirula barátunk jóvoltából feliratosan elérhető Yuri az ex KGB ügynök előadását majd átgondolni Jeromos miben létét és mellőzni a vitát! :)

    További szép napot nektek kedves Barátaim!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kis aranyos...

      aki nem ért veled egyet, az beépített ember. értem.

      ha már az érvek fogytán, jönnek a vádaskodások... persze mindez névtelenül, mert úgy dukál, úgy az elegáns.

      tanácsolom, fordulj orvoshoz.

      Törlés
    2. fordulj szövegértés feladatokhoz
      nem az első eset, hogy nem érted mit írnak..

      Törlés
    3. vádaskodsz megfelelő információk hiján?

      igen/nem?

      ha nem, akkor kérlek tárd fel rólam az értesüléseidet.

      ha igen, mélyen szállj magadba.

      Törlés
  53. Egészen eddig a bejegyzésig érdeklődve olvastam a blogotokat, bár már előbb is feltűnt, hogy egyre inkább keveritek a szart a fossal. Jó dolog az ébredezés, de ha már közszemlére teszitek az elmefuttatásaitokat, legalább ásnátok a dolgok mélyére. Még mindig csak a felszínt kapirgáljátok, és egyáltalán nem biztos, hogy amit ti gondoltok az a helyes út... Pl. az igazi, eredeti sátánizmusról fogalmatok sincs. Csupa valótlanságot hordtok össze, megtévesztve ezzel az IGAZI igazságkeresőket. Nem is érdemes több szót pocsékolnom rátok, további jó kapirgálást, én nem kérek többet ebből a zagyvaságból. ( És csak remélni tudom, hogy másoknak is kinyílik a szeme, és nem dől be az efféle ál-megmondóknak, mint ez a blog.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na már megint itt egy mindentudó Okoskatörp. Nagyképernyős barátom, hol a TE blogod ahol kurvára a dolgok mélyére ásol?
      A tömegnek egyébként egyelőre BŐVEN ELÉG a felszínt kapargatni, ők ettől is sokkot kapnak.
      Azt meg magasról leszarjuk, hogy a sátánizmusnak melyik változatával állunk szemben, mindegyiket el kell pusztítani. Ez kb olyan mint hogy ilyen vagy olyan drogot lő magának egy hippi: tökmindegy, leszíjazni egy elvonótáborban és kész.

      Törlés
    2. Egyetrétek veled.Jól beszéltél.
      "És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi. (Jelenések 14,9-11)"

      Törlés
    3. Hát ha neked ez így megy, hogy mindegy, hogy ilyen vagy olyan drogot, akkor... najó hagyjuk is:) Szerinted ki találta ki ezt, hogy pl a cannabist ugyanúgy kezeljék mint a laboratóriumi körülmények között előállított LSD-t vagy heroint? Minek jársz erre az oldalra, ha nem használod a maradék eszed? Egyébként pedig akinek válaszoltál, annak is szeretnék üzenni: Most azonnal ki az információkkal, hogy végre ne csak a felszínt kapirgáljuk! Mesélj nekünk kérlek! Egyúttal arra is rámutathatnál, hogy ebben a cikkben hol van "összekeverve a szar a fossal"! Köszönöm

      Törlés
    4. quickey, azért teljesen mindegy hogy cannabis vagy heroin, mert attól szar drogos a szar drogos, hogy nem képes kezelni a valóságot kábító/serkentőszer nélkül, nem pedig attól hogy milyen fokozatot használ éppen. Nem érdekel a "természetes tudatmódosítás"-baromság se, módosítgassák a tudatukat például kőkemény kung-fu edzéssel és meditációval. Ja, ahhoz csírák, bocs.

      Törlés
  54. itt semmi más nem történik mint ami előre kivan találva! kategóriából kategóriba lépünk(platón barlangja)!!!mivel nem akarják hogy előrébb jussunk így pont azt tesszük amit kiróttak ránk!ez egy helyben való toporgás!!!ki kell lépnünk, ahoz hogy meglássuk miben vagyunk benne!!!nem az lényeg kinek van igaza, mert igazándiból senkinek sincs igaza!!!azt hitetnek el amit akarnak velünk, azt kapjuk és látjuk amit akarunk látni!!!minden ami körül vesz amiben létezel NEM LÉTEZIK!!!amíg földhöz ragadtan nézel szét addig nem érted hogy nem érted!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van benne igazsag.
      Albert Pike azt mondta, hogy a vegso haboru (III.V.H.) soran a lakossag bele fog faradni abba a pusztitasba, amit orszagaik teruleten a NIHILISTAK es a FORRADALMAROK fognak vegezni.
      Remelem ezek a forradalmarok nem mi - "megvilagosodottak" leszunk. Bar logikailag a jelenlegi "ebredesbol" talan ez kovetkezik? Nem tudni...

      Törlés
    2. Platón barlangja tanulságos.
      De nem csupán abból az aspektusból szemlélve amelyet személyed a blogban publikus formában tálalja.

      A történelmi/régészeti tényeket sem szabadna figyelmen kívül hagyni.Mert autentikusabbak mint példának okáért a Balázs telefon reklám.
      Véletlenül sem okoskodni szeretnék,mert nagyjából egyetértünk,de én nem ilyen szemlélet mellett keresem az igazat ami feltehetőleg igencsak megdöbbentő.

      Mutasd meg nekik igazat kinevetik,hazudj nekik elhiszik.Ez nagy általánosságban igaz is.De maga a háttérhatalom is erre alapoz,mivel jól ismeri a tömeget.

      Törlés
  55. Hali
    Azt látom,hogy a vodafon reklámot jól megfigyelted.Még tán a zokniuk színéből is levontál valami velős ,vad következtetést,csak azt nem vetted észre,hogy a felnőtt a régi vacak telefonját adja a gyereknek.Talán mert az még nem okos (mármint a telefon)?Vagy talán...?Vagy talán...?Nézd végig még egyszer és ennek tükrében is magyaráz(z bele)d meg.
    Hali

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos az észrevételed addig, hogy ppp nem emelte ki a "félokos telefont". De véleményem szerint azt sugallja a dolog, hogy nem is a teljes tudást kapják meg, az ott marad a "hátsó zsebben".

      Törlés
  56. Nagyon jók a cikkek. És a közösség is kezd azzá válni, bár még vannak személyeskedések, de majd elmúlnak. :-)
    Én más vonalról közelítek a kérdéshez, más elképzelés mentén:
    Isten, ahogy nevezzük, nem egy rajtunk kívülálló személy, hanem Ő benne- és Ő általa létezünk. Mindannyian részei vagyunk. Minőségileg azonos, csak mennyiségileg különböző. Mi is ugyanúgy teremtünk, fenntartunk, elpusztítunk.
    Erről ennyit.

    A sötétségről: a sötétség nem a fény ellentéte, hanem a hiánya. A jó és a rossz harca csak az anyagi világban létezik, mert az anyagi világ kettős, hisz agyunk így képes felfogni. Ez mozgatja. Pozitív-negatív, fekete-fehér, jó-rossz, hideg-meleg, mind mind csak szubjektív megítélés alá eső dolgok.
    (az asztalon áll egy pohár feketekávé, két cukorral. Ez jó, vagy rossz? Csak attól függ, hogy így szereted, vagy nem. Se nem rossz, se nem jó, az csak egy pohár kávé.)

    VálaszTörlés
  57. Az aranykorban (szatja juga) a jó és a rossz külön bolygórendszerben létezik,
    az ezüstkorban (tréta)külön bolygón,
    a bronzkorban (dvápara) azonos bolygón,
    a vaskorban (kali juga) azonos testben. És most a vaskorban élünk. A kihívás nagy, a fejlődés nehézkes.

    VálaszTörlés
  58. A "feketekávé két cukorral" bár szükségtelen, de ártatlan dolog - nem úgy az élősdi démonkratikus politikus/milliárdos. Aki viszont per pillanat éppen azon van hogy közvetett módon ugyan de megsemmisítsen. Ez még akkor is így van ha egy másik verzió szerint meg éppen ő "ébreszt" - persze "halálosan". Mindez ténykérdés - és nem megítélés/ítélkezés kérdése. A vaskor legvégén vagyunk - ez vitathatatlan. A probléma az hogy az emberekben a "káli júga-féle fifti-fifti vegyes-felvágottnak" már vége - egyesekben a rossz dominál - míg másokban a jó. Mégpedig abból kifolyólag hogy valamelyiket egyre inkább kézben tartja az ember. Van aki a jót uralja - van aki a rosszat. Kétség sem férhet hozzá hogy az van - most még - hatalmon aki a jót uralja, megfékezi magában, s így korlátlanul kibontakozhat benne a rossz. Ami aztán mindenfajta gonoszság formájában ki is bontakozik. Az emberiség elsöprő nincstelen és "senki" többsége - aki általában jó - ettől, ezektől az emberektől szenved - remélhetőleg már nem sokáig.

    VálaszTörlés
  59. Itt egy oldal, ezt is olvasgassátok, és valahol a kettő között helyezzétek el a dolgokat. amindenit.blog.hu

    VálaszTörlés
  60. Itt a hozzászólók jó része már annyira fel van ébredve, hogy nem veszik észre, hogy az egyik karámból a másikba terelik. Kritikusan kell szemlélni a világot mint ahogy ezeket a cikkeket is.

    VálaszTörlés
  61. Miután az emberek a Teremtés/Teremtő előtt egyenlőként állnak mint emberek, egyes - nem véletlen mindent összemosó - "spirituálisok" egyenlőségjelet tesznek az egyes emberek nagyon is különböző Földi ténykedései közé is. Ami viszont nonszensz. Mert a Teremtés számára éppen az egyes ember cselekedetei és persze szellem-tudati megnyilvánulásai azok amik egy korszakváltó-mérlegelés tárgyát képezik. Különben minek mérlegelni - különválasztani az ocsút a búzától. A valóságban az emberek között kőkemény különbség/hierarchia van - ami mindig a belső lélek-rezgésszint mértékének megfelelő. Mindezt pedig - pozitív irányban - főként a szeretet-orientált jóakaratúság és persze még sok minden egyéb más is befolyásolja.
    Lehet hogy a fluridos fogkrém, a káliumos konyhasó, a chemtrail, a haarp meg egyebek úgymond káros hatással vannak az emberekre. De már régóta megy ez és nem biztos hogy az a jó - ha a félelemtől eltelve - most aztán nem mosunk fogat, nem fogyasztunk sót vagy ki sem megyünk a szabadba. Dettó az ibolyántúli sugárzással is megy a riogatás - hogy ne napozzunk meg egyebek. Ezekkel a dolgokkal nem kell foglalkozni - éljünk úgy ahogyan eddig is. Kiegészítve azzal hogy mindig vegyük figyelembe a tudatalatti/fensőbb énünkből "fakadó" intuícióinkat és késztetéseinket - de csak azokat. Ha viszont pláne külső hatásra elkezdünk félni és félelemből cselekedni/gondolkodni - na az az ami a legrosszabb. A felemelkedésünknek ugyanis abban a pillanatban lőttek.

    VálaszTörlés
  62. Kedves PPP!

    Ezt írod: "emlékeztek, szaturnusz a héberek istene, őt ünnepeljük minden szombaton (saturn-day)"

    Ez kicsit felületes állítás, amit már máshol is láttam. A héberek nem a szaturnuszt ünneplik szombaton, hanem a hetedik napot, amikor Isten a teremtésben megpihent, a nyugalom napján.(sabbat) I. Móz. 2:2-3 Csak némely nyelvben vannak (és az is a pogányságból örökítve, de ez a többi hét napnevekkel is így van pl. angolban a moon day a hold napja, vagy a Sun day a nap napja.) égitestekről elnevezve a napok, több nyelvben pedig nincsen. (pl. a magyarban a szombat a sabbatból, a vasárnap pedig a vásárnapról van nevezve, de nézhetjük az orosz szubbótát is, ami szintén a héber sabbatról/nyugalom van nevezve)

    Szóval felületes érvelés egy nyelvre (angol) alapozva a hetedik nap ünneplését valami bálványisten ünnepléséhez kötni, ráadásul tudva azt, hogy az eredeti héber nyelvben köze nincs a Sabbatnak a Szaturnuszhoz, de több más nyelvben se. (szerintem ezt valahonnan átvetted felületesen, meggondolatlanul, kérlek korrigáld ez irányú ismereteidet)

    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyjuk már ezt a velejéig hamis héberből való eredeztetést. Vegyük végre tudomásul - a magyar az ősnyelv és nem a héber. Tehát a sabbath a szombatból ered és nem fordítva. Egyébként a HÉT/7 FŐ napja mindig is a HétFő volt. Később degradálták - éppen az úgymond "kiválasztottak" - az első "nem szeretem" munkanappá. S helyette az általuk kisajátított szombat lett a második ünnep. A SZERda meg a "Szer" napja volt ez is evidens. A zsidók mindent az ősmagyaroktól loptak. Még a Tejút-galaxist a központjával és a 6 spirálkarral megjelenítő MenÓrát/MénÓrát azaz a "kiáradással" most "eljövő" TáltosÓrát is. Azt a fáradságot sem véve hogy legalább az eredeti magyar nevet eltorzítsák - mint azt a Jeruzsálem/Hyerosolyma/Sólyomvár esetében tették. Melynek aztán "japán változatát" - Hirosimát Bal-Aton/M/-bombázták.

      Törlés
    2. azért ezt is kezeld fenntartásokkal... ne fogadd el csak azért, mert imponál.

      a szombatot pl. hogy vezeted le a nyelvünkből.

      nem mondom ezzel azt, hogy nyelvünk nem ősi, csak arra akarok rávilágítani, hogy ezek a szófejtőcskék, szócsavargatások öléggé esetlenek. valószínűleg a legtöbb nyelv alkalmas hasonlókra.

      Törlés
    3. Namost, azért én annyira nem kedvelem a sémitákat, de azért nem is gyűlölöm őket. Okos emberek, és bölcsek.
      Nem elpusztítani kell őket, meg tolvajnak nevezni őket, hanem tanulni tőlük.

      Például egy zsidó 200 éve kiment amerikába és ma is zsidó. Egy magyar kiment 20 éve amerikába már le is tagadja, hogy magyar lenne, de ha ő maga nem is, de a gyerekei igen.
      Első és legfontosabb dolog lenne, amit egy sémitától lehet tanulni az az, hogyan tudja megőrizni saját identitását, hitét és kultúráját.

      A másik, hogy ki kitől lop ez igen kérdéses. Mert ha annyira zsidózunk vegyük elő, hogy ők honnan származtatják magukat.

      Kezdjük ugye Noéval. Neki van három fia: Sém vagy Szém(sémiták, zsidók - arabok), Jáfet (jó fa, a zsidók régen őket tartották a pártusoknak), és Kán (Kánaán megteremtője és uralkodója)

      Egyik nap azonban Kán megszégyeníti apját Noét így az elátkozza őt, másik két fiát meg megáldja jó tettükért, hogy megvédték becsületét. Így szól Noé:
      "Legyen átok Kánaánon, legyen a legkisebb szolga testvérei között."
      aztán Sémhez fordul:
      "Áldott legyen az Úr, Sem Istene, és Kánaán legyen a szolgája"
      aztán Jáfethez fordul:
      "Isten adjon tág teret Jáfetnek, lakjék Szem sátraiban, és Kánaán legyen a szolgája."

      Valahol olvastam egy teológia értekezést erről, mely pont azt taglalja. Sém a földi világot kapta meg, és uralkodhat rajta, mindenen. De Jáfet a felső világ titkait kapta meg és ahol Sém uralkodik, ott Jáfet is uralkodó. Kám meg mindkettő szolgája.

      Namost előreugorva a történetben Sém és Jáfet versenyezni kezdenek, hogy ki tud többet uralni a világból, ki jut el az akkor még lakatlan világ legtávolabbi zugába is. Hiszen ugye az özönvíz után vagyunk.
      Ebből születik meg a Szkíta birodalom. Csakhogy rovásírást találunk az amerikai kontinensen is, olyan indiánokat, amelyek olyan barlangokat őriznek, amikben táltos lovas temetkezés volt. És a barlang szent.

      De hozzá kell tenni, hogy Sém nyomai is ott vannak, mert ugyan így van ott ó héber kőtábla meg papírusz, meg olyan helynevek, amikre még az indiánok emlékeznek, amik Sém jelenlétére utal, pl. indiánok legszentebb hegyét úgy nevezik Sion. Mintha hallottam volna már ezt és pedig indián meg sémita állítólag pár ezer évig nem is találkozott.

      Tehát szerintem felesleges magukat a zsidókat szidni, meg tolvajozni stbstb. Ezzel csak a saját minőségedet rontod le. Jézus nem erre tanított, de ha még nem is vagy vallásos, beláthatod, az erőszak erőszakot szül.

      Jézus mondja: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel". "Ha egyik orcádat megütik, tartsd oda a másikat is".
      Nem csak, hogy azt mondja, hogy ne bántsd azt, aki téged bánt, hanem még adj neki. Mert azzal nem oldottál meg semmit sem, hogy azt mondod, jóvan elviselem, hogy bánt, de leszarom. Adj neki, ezt mondta Jézus. És igaza is volt.

      Az meg, hogy szót lehet e lopni szerintem kétséges. Van nekünk olyan szavunk, hogy világháló mégis azt mondjuk internet. Akkor most mi loptuk az angolból ezt a szót? Nem, egyszerűen így ragadt meg. Azt mondom optimális. Ez már a magyarosított változata az optimal angol szónak és azt jelenti, hogy "legjobb". Ezt a szót, akkor most mi loptuk? Megint csak téves a feltételezés, ez ragadt meg.

      Az persze rendben van, hogy azt mondod, ez is magyar szó, az is magyar szó. De nem kell egyből vádaskodni. Aki akarja úgyis észreveszi, hogy átvett szó, aki meg nem akarja észrevenni azt eleve nem is érdekli.

      Ezek a szócsavargatások arra jók, hogy haragot, gyűlöletet, félelmet és háborúskodást szítson ember - ember ellen. Ezt szerintem egy értelmes embernek (főleg pirula olvasónak) élből kellene elutasítania. Mert ha nem, akkor csak szólok, nem a mi oldalunkon állsz :-\

      Törlés
    4. Jaj Istenem - ki a fene akarja őket bántani. Éppen hogy megmenteni szerettük volna/szeretnénk őket. Mint ahogyan Jézus is megpróbálta - eleddig sikertelenül. Az jászkenéz-magyartól - na vajon miért - "eredeztetett" askenázi, valamint a szavárd-magyartól - na vajon miért - "eredeztetett" szefárd ál-zsidók és a valódi sémi-zsidók is - sajnos - még mindig nem látják a fától az erdőt, illetve nem hisznek nekünk - voltaképpeni jóakaróiknak. Még mindig meg vannak részegülve - tisztelet a kivételnek - a 6alomtól és a vagyontól. Amiért aztán mindenre - még a gonoszságra is képesek. Főként az embertársaikkal szemben. DE magával a Földanyával és a Teremtővel szemben is. Egyszerűen képtelenek tudomásul venni hogy egy precessziós-korszakváltás alkalmával hogyan lehet a dolgokat átvészelni: vagyon és 6alom nélkül senkiként - a szeretet-elvűség és jóakaratúság útján. Mint ahogyan azt a VALÓDI MAGYAROK is teszik. Mert csak így emelkedik meg annyira a belső sokak által kigúnyolt szeretet-rezgés ami aztán nem csak szellem-tudatilag hanem testileg is átalakít. Olyannyira hogy például adott esetben mindenestül el-, illetve felrezegtet egy földindulás vagy cunami elől. Még mindig az önpusztító áldozathozatalban hisznek. Amit persze kiprovokálnak, s akik aztán elkövetik ellenük azok felett - mint legyőzöttek felett - uralkod6nak. Ez már nem működik - ugyanis az emberek felébredvén már felül-emelkedtek rajtuk. Magyarán toj.. rájuk nem követnek el ellenük semmit - mondván - egyék csak meg az aranyukat, meg persze a démonkratikus "főzeléket" is amit főztek. Ettől aztán - látnivaló - hogy teljességgel kétségbe is vannak esve. Irán sem akar támadni - a magyarok sem akarnak lázadni - jujj. Látnivaló hogy már szinte csak önmagukkal hadakoznak. Ugyanis már szinte mindenhol ők alkotják a saját ellenzéküket is. Ez már senkit sem téveszt meg. Tehetnének másként is - de inkább mint az ábra is mutatja - felemésztik önmagukat. A Kárpát medencében mindenképp. Sajnos nem hallgatnak a JÓ MAGYAR SZÓRA - így aztán hagyni kell hogy tegyék csak azt amit akarnak. Önpusztítóan 6almaskodjanak, harácsoljanak, gyűlölködjenek stb. - egymás között.
      Sanyi

      Törlés
  63. Kedves PP! :-)
    Rendben, értem javítottad a Thort Odinra, gondoltam, hogy elírás lehetett. :-)

    Van egy módszer ellenük és pontosan az amit ők is használnak és ez az agykontroll. Jobban mondva a José Silva-féle agykontroll, mert mások is írtak könyvet róla, de én a leghitelesebb módszernek ezt tartom. A lényege ennek az hogy minden napodat úgy éled meg, hogy minden mozzanatot, cselekvést, történést, stb... úgy élsz meg, hogy azt folyamatosan tudatosítod magadban. Ez egyfajta meditációs technikának is tekinthető. Az így folyamatosan megélt élethelyzetek nem csak, hogy tudatosan jobbá válnak, de fokozatosan csökkenni fog a hibás döntések és hibás szituációk száma is.

    A szeretet egy olyan jelenség, amivel nem lehet és nem is ajánlott harcolni. Ugyanis a valódi önzetlen szeretetből hiányzik az erőszak. Tehát a szeretet védekezésre való és nem harcra. Egyébként kipróbáltam és tényleg működik. Elérni viszont nagyon nehéz ezt az állapotot, de nem lehetetlen. :-)
    Aki gyakorolja valamelyik harcművészetet és elért már legalább a fekete övig az tudni foglya mit akarok mondani. A harcművészetek nem csak a fizikai harcról szólnak, hanem a szellemi harcról is. Rendet teremteni és tartani önmagadban és a környezetetben csakis megfelelő információval és felkészüléssel tudsz, ha valamelyik hiányzik, akkor nem vagy képes rá.
    Azok a bizonyos másikak hatalma ugyan erős, de koránt sem olyan stabil és végleges, mint azt másokkal el akarják hitetni. Ugyanis ők a félelemmel és a bizonytalansággal spekulálnak, ami igenis kiküszöbölhető az agykontroll által. Azok tökéletesen tisztába vannak ezzel és tartanak is attól, hogy egyre több ember fog rájönni erre.
    Van egy jó hírem: az emberek ébredeznek és bár ezt lassítani tudják, de teljesen megállítani már nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Keszi, a José Silva-féle agykontrollal meg a Robert Bruce-féle asztrál-projekcióval mostanság jó vigyázni. Mert ezek nem spontán-tudatosan történő - hanem az ego szerinti kiprovokált szándékos test-elhagyásos technikák. Tehát nem a tudatalatti Fensőbb Énünk által "univerzálisan" kontrollált, vagyis biztonságos - úgy is mondhatjuk hogy - időnkénti illetve folyamatos megTÁLTOSodások. Azért kell vigyázni mert az illúziónk 3. dimenziós szintjét meghaladó kiterjedésekben nagy a "forgalmi káosz" - egyébként éppen a jelenlegi Földi Korszakváltás miatt. A "kapuk" állandóan nyílnak és zárulnak. Könnyen a testünkön kívül rekedhetünk egy nem kívánt helyen - ki tudja mennyi időre. A hátrahagyott testünk ezalatt lélek-nélkülivé válik. S mivel a működése általunk blokkolt elhal vagy esetleg - még ez is megtörténhet - "megszállja" egy másik kóbor lélek és aktiválja. De az már nem mi vagyunk.
      Sanyi

      Törlés
    2. Bizonyos koncentrálási technikákkal szinkronizálni lehet az Ego és a Fensőbb Én közötti kapcsolatot, olyan szintre is ahol egy egészséges, ám de igen kényes egyensúly jön létre. Az Ego generálta érzelmeket össze kell tudni kapcsolni az úgy nevezett "Józan Ésszel", de ez is már egy magasabb szintű szellemi tudás szükséges. Tehát először is a védekező technikákat kell megtanulni és kiépíteni. Még a látszólag teljesen kaotikus állapotokat is lehetséges kordában tartani, de ahhoz még sokkal magasabb szellemi tudás szükséges. Az agykontroll éppen erről szól. Teljes kontroll alatt tartani és felügyelni azt, amit teszel.

      "(...) 3. dimenziós szintjét meghaladó kiterjedésekben nagy a "forgalmi káosz" - egyébként éppen a jelenlegi Földi Korszakváltás miatt. A "kapuk" állandóan nyílnak és zárulnak. Könnyen a testünkön kívül rekedhetünk egy nem kívánt helyen - ki tudja mennyi időre. A hátrahagyott testünk ezalatt lélek-nélkülivé válik. S mivel a működése általunk blokkolt elhal vagy esetleg - még ez is megtörténhet - "megszállja" egy másik kóbor lélek és aktiválja. De az már nem mi vagyunk."

      Azért ez nem ilyen simán és egyszerűen működik, mint ahogy leírtad. Ez "simán" csak akkor jönne létre, ha ezt én tudatosan is meg akarnám tenni. A test és a szellem-lélek között nagyon szoros és bonyolult kapcsolat működik. Ha én nem akarom, akkor görcsölhet nekem itt bárki napesttől reggelig, akkor sem fogja tudni az irányítása alá vonni a testemet.
      A testet nem lehet "csak úgy" megszállni, csak irányítani lehet, és akkor is csak a testben lévő szellem gondolatait lehet uralni.

      Törlés
  64. „…a dinoszaurusz akarva-akaratlan egy szimbólumává vált a keresztény világnézet megcáfolásának”

    A dinoszauroszok és a Biblia
    http://www.youtube.com/watch?v=NHlCPlqjous

    VálaszTörlés
  65. Nagyon örülök, hogy végre valaki hozzám hasonlóan vélekedik a 2001-ről. Eddig mindenki, akinek meséltem az elméletem (ami szinte teljesen megegyezik a tiéddel és William Cooperével), kiröhögött, mondván belemagyarázás. Tényleg lehet annak gondolni, de Kubrick többi művének árnyékában már egyértelmű. Mint irodalomórán: ahhoz, hogy tudj verset elemezni, ismerned kell a költőt, itt ugyanez a helyzet. A mechanikus narancs és a Dr Strangelove is megérne egy részletesebb elemzést, ráadásul azok sokkal direktebb művek. Kubrickért gyerekkorom óta rajongok pont azokból az okokból, amit William Cooper is említ a videóban. Zseniális! :)

    VálaszTörlés
  66. Remélem tudtok segíteni!! Nagyon de nagyon szeretném megnézni a "Tágra zárt szemek" c.filmet mióta itt olvastam róla,de SEHOL!!! sem találom!!! Se torrent se semmi...:( Minden link törölt. Valaki akinek megvan esetleg áttudná küldeni?? Vagy egy linket tudnátok adni?? nagyon szépen köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Innen le tudod/tudjátok, igaz bő 9Gb, de HD minőség (720p) és rengeteg a seeder, jön teljes gőzzel. Magyar felirat is mellékelve. Harmadik hangsávot kell kiválasztani, az lesz az angol.
      http://wtrns.fr/22a0NRAF2bExXlP

      Törlés
  67. "No de félre téve a tréfát... attól "isteni" ez a bizonyos részecske, hogy mostantól ez fogja átvenni Isten helyét. Mármint a világképedben... ez a részecske! Ez fogja végérvényesen megcáfolni neked Isten létét."

    Az elnevezést sátáni-luciferi összeesküvés nélkül is meg lehet magyarázni. Talán egyszerű bulvárújságírói túlzás, még sok tudósnak sem tetszik.
    This boson is so central to the state of physics today, so crucial to our final understanding of the structure of matter, yet so elusive, that I have given it a nickname: the God Particle. Why God Particle? Two reasons. One, the publisher wouldn't let us call it the Goddamn Particle, though that might be a more appropriate title, given its villainous nature and the expense it is causing. And two, there is a connection, of sorts, to another book, a much older one
    http://en.wikipedia.org/wiki/Higgs_boson

    "Nesze neked a részecske, ami mindent megmagyaráz. Hogy, mi? Maradt még kérdésed? Az nem lehet! Most már minden meg van magyarázva. A világegyetem egy egyenlet halmaz, ami úgy keletkezett, hogy a semmi felrobbant, és azóta folyamatosan tágul a végtelenbe. Az élet pedig, mint minden, véletlenül jön létre, azzal, hogy atomok bizonyos sorrendben összecsimpaszkodnak."
    Nagyon nincsenek még a dolgok megmagyarázva, mégha megtalálják a Higgs-bozont, akkor se. Még össze kell békíteni a gravitációt a kvatumfizikával, tisztázni kell, mi az a sötét anyag és sötét energia, stb.

    "Persze, vannak hasznos számítástechnikai alkalmazások, melyek ténylegesen az emberiség javát szolgálják. Ezeket kellene megtartani. A többit meg szépen lekapcsolni, és tanulni a dologból, hogy ilyet többet soha..."
    Akkor amit te javasolsz, az tulajdonképpen a butleri dzsihad a Dűne című regényből?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Butlerian_Jihad

    VálaszTörlés
  68. Én végig néztem a Star Trek - új generációt, elég sok minden benne van az új korról. A mormonok csináltak egy négy részes végítéletet, abból az 1 részben elég sok minden benne van, az egyik ember 1 óra környékén, magyar gulyáshoz hasonlította az egészet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Star Trek - voyagerben meg az ember harcol a gépiesedés ellen.

      Törlés
  69. Tegnap volt egy Zombie háborús film és elején kiírták szép új világ, a zombie háború és azok legyőzése után,ahol a zombiek rabszolgák lettek az emberek lakásában és gyáraiban és a nyakukra ilyen távirányítós áramüttetős nyakörv került,mint a Dr.Moriou szigete filmben,ha azok lázadnak,akkor nagy fájdalmat lehet okozni,így kordában tartani.Ezek a filmek mind a valós jövőt tárják elénk,csak ott a zombiek mi emberek leszünk RFID-vel bechippelve és szörnyű kísérletek alanyaiDe ezt meg írta Orwell...Látta valaki közületek ezt a filmet?Éjfél után ment elég későn.Teljesen leírta a jövőbeli zombi RFID-s társadalmat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennél eladhatóbb, de u.a. durva dolgot képzelek el:

      Eljön a PARADICSOM minden EMBER számára, de:
      -Az, hogy ki számít embernek az új rendszer definiálja: Az életben maradtak regisztárlt (értsd: csipelt) leszármazottai, mindörökké.
      -Fentiek számára már csak a szabadidőbeosztásos kreativ ill. művészi munka marad.
      - Az irodai és gyári, elosztórendszeri robot melót másokra bízzák. Mivel teljesen ne lehet gépiesíteni, és a gépeket is felügyelni kell, karban kell tartani, bevezetnek egy új fajt: egy génmanipulált ember hibridet. Szolgalelkű lesz, megáldva azokkal a fizikai és szellemi képességekkel mint egy átlag ember, de nem lesz ember tudata. Szolga tudata lesz. erős kontroll alatt lesz születése óta (gén labor, lombik baba gyártósor). Élete csipektől fog függeni, ami bármikor kikapcsolható. Élete értelme az emberek szolgálata lesz. Mint egy jó örző-védő kutya. DURVA..de technikailag már kivitelezhető. De az emberemk érzelmileg, hitviláguk kapcsán nem készek erre. Másrészt, van egy igen jelentős underclass, amely ha felszabadul nem fog kreatívoskodni, hanem bűnözni fog, adott esetben lázadásba kezd a szolgákkal. Na ezt ki kell iktatni mielőtt az új rendszert bevezetik.

      hunsabre

      Törlés
    2. Még egy fontos dolog. forrást nem tudok, de erre konkrét kísérletek, tapastalatok történtek, valahol olvastam meg pszichológia tanárom is megemlítette:

      Minden tulajdonságunk ami emberré tett (beszéd, érzelem, szociális viselkedés), az nem öröklött!! Hanem tanult minta!!!! TANULT minta!!! TANULT Minta!!! TANULT minta!!! TANULT Minta!!!TANULT minta!!! TANULT Minta!!!

      Egy vagy akár több tucat embergyerek, ha nem értelmes, beszédet használó és szocializálódott emberek között nő fel, akkor egy majom szintjén fog viselkedni. És onnan már semmi nem fogja tovább fejleszteni később. DURVA!!!!

      Tehát ha volt is annó égi beavatkozás az emberbe, lehet, hogy a legnagyobb része nem is genetikai hanem vislekedés mintabeli példa volt. Ezt hívják kulturális örökítő anyagnak vagy MÉM-nek.

      hunsabre

      Törlés
    3. hunsabre Csak nem gondolod komolyan.hogy ezek életben hagynak majd bárkit is???Egy ideog lehet,de lucifer,nem fog le állni a gyilkolászással,amíg 1 ember marad a földön,azt az 1et is meg fogja ölni végképp kiirtva.Meg kellene már érteni,hogy a gonosznak ez a lételeme,nem emebrszerető,gyűlöli az embert létezése óta,sosem szerette,ez is nagyban különbözteti meg Istentől.ha elfogynak a rabszolgák,az illuminati elitjei is sorra kerülnek neik sem fog irgalmazni,nem érdekli,hogy őt szolgálják.Ő ember gyilkos és a hazugság atyja.Így mivel ő enneka világnak a fejedelme,itt nem is nagyon létezik igazság,hazugság az egész világ és a történelem...szinte minden.kivéve a Biblia ezzel csínnyán bánik a gonosz,hogy a hamis próféta legnagyobb csalásával elhitesse az embereket és uralma alatt egyesítse a világot.Itt a robotok és biorobot zombiek,androidok...stb.soha nem fogják az embert szolgálni,ezek csak a gonosz eszközei a világállam megteremtéséhez és a totális kontroll bevezetéséhez... semmi több

      Törlés
    4. Áh Béci!

      Parazitának szüksége van a gazda testre!
      Lucifer, Ki is Ő? Ha Isten nem ember, az angyalok micsodák? Hagyjuk már ezt a bibliai értelmezéseket. Nincs forrása...Lucifer majd egyedül fog Isten szemébe vigyorogni a Földön? Az kinek jó? Lucifer átveszi az arany teremető vándorserleget és Isten elveszíti a szponzorait:)))
      Ugyanmár! Félelem manipuláció, egy "mind game" az egész. Enged el magad! Élvezd a napsütést, vagy az arcodon a lecsapodó ködöt, de ne várd a rombolást, mert akit várunk az jön el!

      hunsabre

      Törlés
    5. Én amit leírtam,mind be fog következni.ha nem látnád,már minden összeomlóban van nézz körül...A végén mi fog maradni,csak a Biblia és az abban leírtak Jézus és a sátán harcáról,aminek a végén sátán elhullik Jézus megmarad.Miért akarsz vesztes lenni?Azt gondolod,hogy a te atyád lesz a győztes?Képes lesz legyőzni Jézust?Csak ugyan ezt hiszed?őt is Isten teremtette,mint mindent és mindenki mást..Mi mind Istentől vagyunk és hozzá térünk vissza halálunk után a nagy megítéltetésre...

      Törlés
    6. "Még egy fontos dolog. forrást nem tudok, de erre konkrét kísérletek, tapastalatok történtek, valahol olvastam meg pszichológia tanárom is megemlítette stb."
      Fiamtól kérdezem ki a leckét médiaismeretből lap alján:A média feladata többek között a blablabalblabla,"és a helyes viselkedésminták kialakítása..."Azt hittem lehidalok de a gyerek is rám néz"Apa Rosszul vagy?" azt hittem ott ájulok el a székben! Egy nyolcadikos gyerek tankönyvébe!!!!

      Törlés
  70. Sziasztok. William Coopertől csak az a három rész létezik? Nincs valahol egy bővebb magyarázat a teljes filmről?

    VálaszTörlés
  71. Köszönöm szépen a linket!! :) Tudtam,hogy itt segítséget kapok:))

    VálaszTörlés
  72. PPP, Hogyha már így rákérdeztél, a paralimpia logóban a 666 van beépítve. Csak egy kicsit el kell forgatni. Egyébként nem tudom, rajtam kívül van-e még valaki, aki a teljes posztot végigolvasta videókkal... rengeteg idő! Ezt a nagy témát több bejegyzésben, akár folytatásos formában kellett volna feldolgozni. (Akkoriban sokat nézegettem, hogy mikor lesz új bejegyzés, és csak nem lett...) Így meg rám zúdult a 20 oldalnyi szöveg és a több óra videó. :|

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon hosszú,már napok óta olvasom,de össze vagyok kavarodva,mert mindig részeket olvasgattam és egyszerre nem tudom elolvasni,így van hogy többször újra olvasom.Valóban túl hosszú elolvasni,szerintem is apránként kellett volna,amikor hosszú ideig nem volt újabb poszt,de mindegy is mostmár...

      A liones cég vagy bank is ezt a 666os logót hordozzamint a pannonos luciferista szimbólum.Ez a cég minden plázában finanszírozza a hiteleket,amik majd szépen bedőlnek,mint a svájci frank alapúak...menjetek csak vegyetek fel jó sokat ésa végén még házatok sem marad...Mi a véleményed a 1776os számról,ami 3 felé lehet bontani a római számokat mint piramisok és oldalak és így is kijön a 666?Elképesztő tervezés...

      Megjelent egy könyv,nem ugrik be a címe,valami nagymama szó szerepel a címében és az anthenia netes oldalon lehet megrendelni.Megszámoltam a betűket,és pont kijön a 11 mint a Vodafon szlogen"csak rólad szól",ez is pontosan 11.

      Törlés
  73. Szerintem meg nagyon jól sikerült elemzést olvashattunk, nem tudtam félbe hagyni!
    A paralimpia logóról először a Telenor jele jutott az eszembe, utána, ahogy András írta nekem is a 666 ugrott be!
    Üdvözlettel!
    Király István

    VálaszTörlés
  74. Nem tudom, írta-e vki kommentbe már, de a Paralimpia megnyitóján a Huxley-utalás (Miranda) már a könyben is csak egy idézet, méghozzá Shakespeare A Vihar c. művéből:
    "Miranda:
    Csoda!
    Mennyi jóságos teremtmény van itt!
    Boldog emberiség! Szép új világ,
    ilyen emberek lakják!"

    Érdekes összefüggés, de nyilván nem véletlen, én is úgy érzem, hogy Huxley Szép új világ c. könyvére utaltak.

    VálaszTörlés
  75. Azon gondolkodtatok már mi értelme az u.n. sátánista elit számára a rituáléknak. Egyáltalán egy Isten hívő, de vallást tagadó (szabadkőműves) subcult mi a fenét rituálézik, ha úgy is tudja lófaszt se ér.

    Miért fontos egy tudományos, hiperrealista, valóság hívő elit számára az okult jelképrendszer sulykolása?

    Egy magyarázatot tudok: tudás transzefer és kohézió a csoportjukon belül. Olyan mint a népmese, mondóka szerepe.

    hunsabre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eloszor is azt kell leszogeznunk, hogy természetfeletti letezik. Ebben hisznek a keresztenyek, de a satanistak is. Letezik egy szellemvilag, demonokkal, angyalokkal tele. Ok befolyasolhatjak az emberek eletet. A satanistak a ritualek, magiak altal a termeszetfeletti lenyekkel kerulnek kapcsolatba(bar itt megjegyzem nem csak ok, hanem egy teljesen laikus, ezekben nem hivo ember is kepes lehet erre). Toluk kapnak erot, de ehhez nekik legtobbszor aldozatokat kell bemutatni. Ez lehet ember, allat aldozat, de vannak mas ritualek is. Az Olimpiai nyito es zaro ceremonia is egyfajta rituale volt. Ez a szimbolumok hasznalatabol siman kiveheto. Konkretan szellemeket hivtak be, ezt barki visszanezheti, leellenorizheti a felveteleken. Ezek a pogany ceremoniak nem veletlen lettek millio embernek a media altal kikozvetitve. Erot kapnak a satanistak tole a szellevilagbol. Pl az MTV Dijatado Galai is sokszor jol kielemezheto ritualek, nem kerdeses mi celbol. Veraldozat szimbolikus bemutatasa, satanhoz imatkozas, szabadkomuves beavatas imitalasa...van itt minden.
      http://vigilantcitizen.com/musicbusiness/the-2009-vmas-the-occult-mega-ritual/


      Itt hivnam fel a figyelmed arra, amit a Biblia ir:

      EFEZUS (6:12)
      "Mert nem ver es test ellen van nekunk tusakodasunk, hanem a FEJEDELEMSEGEK ellen, a HATALMASSAGOK ellen, EZ ELET
      SOTETSEGENEK VILAGBIROI ellen, a GONOSZSAG SZELLEMEI
      (vagy gonosz szellemek) ellen, melyek a MAGASSAGBAN (egekben)vannak."

      Törlés
    2. Nekem úgy tűnik nem egy vallás irányzatot szeretnének ők gyakorolni, sőt nem is ez a lényeg. Hanem egy saját világ vallást létrehozni szép fokozatosan, végül saját képükre formált istennekel! De azt sem tartanám kizártnak, hogy ők bírtokában vannak valami olyan tudásnak is amiről mi még nem is tudunk, ha ez valóban így lenne akkor tényleg nagy a baj.

      Törlés
  76. Az a 3 félkör alakú valami az olimpia jele,máshol is fellelhető pl, a REÁL bolt logóján a reklámokban mindig nagyban látható és teljesen ugyanaz.Ezek utalhatnak a három 6osra is.

    VálaszTörlés
  77. Egy parfüm reklámban az emberek végtagjain madzagok vannak és olyan, mint ha felülről mozgatnák őket.Biztos láttátok ti is azt a reklámot.Rejtett utalás,hogy is múködik a világ,politika....stb. valójában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arrol hallottal, hogy Lady Gaga Fame nevu parfumje milyen komponenseket tartalmaz? Ver, ondo, mereg(Bella Donna nevu novenybol). A foladek szine fekete, viszont amikor kifujod, nem latszik semmi szin. Ez meg reklamfogasnak is rossz lenne, ki tudja egyaltalan igaz e, de mi van ha megis....
      http://www.youtube.com/watch?v=az1-oLmxhHQ

      Törlés
    2. Azert a logoban az a lefele forditott szarv sem semmi

      Törlés
  78. " Mintha az a személytelen kommunikáció, amit az a weboldal biztosít "jobb" lenne, mint szemtől szemben beszélgetni a barátaiddal... "
    Most hogy ezt olvasom gyermekkorom egyik Asimov regénye dereng fel előttem...Már nem tudom hogy volt,viszont ez az egy rész most beugrott.
    A bolygón ahol játszódik megölnek valakit.Itt az emberek csak az ún. "látás" segítségével kommunikálnak,és a rendőrnyomozó az egyik embert (?) akit ki akar kérdezni megfenyegeti hogy személyesen megy el hozzá kikérdezni.Erre az berezel és mindent bevall...

    Bár természetesen ez is csak véletlen(Asimovról meg már volt szó valahol)

    VálaszTörlés
  79. Gondolkozott már el valaki azon, hogy miért tud a világ ilyen sokat az illuminátiról, a gonosz rituális sátáninstákról. Miért van annyi jel a szemünk elé téve? Gondolkozzatok! Mert ha leírnám ide, megölnének. Ez kb. olyan hogy a tudós fel akar találni valamit kutatja fejtegeti s a végén rájön hogy egyáltalán nem az lett mint amit kezdettől akart. Bár az alkatrészei külön külön felismerhetőek és működnek, de a gép nem az aminek látszik...sokkolóan sokkal rosszabb.

    VálaszTörlés
  80. Rég olvastam ennyi zagyvaságot egy helyen, de rémesen bődületes nagy hülyeségek, mondhatom...
    Az írója, ha jól értettem, akkor Jézust tartja hitelesnek és másról "rántja le a leplet". De akkor mi a helyzet a Biblia nagy kérdéseivel, mint az apokirff iratok?
    Szóval rosszindulatú szűklátókörüség...
    Jobb lenne ezek helyett olvasni a régieket, mint Platón.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem minden zagyvaság, sok értelmes dolog is van. Attól, hogy valamilyen témában nem vagy járatos, még nem kell zagyvaságnak bélyegezni. Jézusról pedig annyit, hogy nekünk, keresztényeknek igen is van abszolútum. Csak a liberálisok relativizálnak mindent. Mi pedig, köszönjük szépen, nem kérünk a relativizmusból, ami eddig csak felbomlást hozott.

      Törlés
  81. Lenne 1 kérdésem, nem kötekedésből, de: ha pl. a bizonyos afroamerikai énekesnő tényleg a rossz oldalon áll "már régóta", hogy lehet az, hogy szerepet vállalt 1 olyan filmben, mint a Csatahajó? Ez a történet éppenhogy olyan témát dolgoz fel, ami(ha nem is pontosan így) hasonló megpróbáltatások elé fognak állítani minket! Akkor mi volt ezzel a cél? Jószándékú felkészítés? Dezinformálás figyelemeltereléssel? Előre is kösz a választ!

    VálaszTörlés
  82. Először gondolkodni kéne és utána nézni bizonyos dolgoknak nem minden hülyeséget ömlesztve leírni mint itt.

    A cikk író tudja egyáltalán, hogy mi az a bozon?Dobálózik itt az isten-részecske fogalmával ügyesen elrejtve azt a tényt, hogy ezt a nevet a média aggatta rá a Higgs-bozon-ra és nem a tudósok.De ha még ezt nem is vesszük figyelembe, a szerző nem nagyon figyelhetett oda fizika órán mert

    "Ezt a láthatatlan valamit, ami jelen van mindenütt a térben, és ami magyarázatot tud adni az eddig megmagyarázhatatlan dolgokra is, mint pl gravitáció, ami ugye egy láthatatlan erő, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő objektumok között, és ezért eddig erősen feladta a leckét a tudománynak. "

    Láthatatlan erő?Gratulálok a szép jelzőért.Esetleg látta már valaki szabad szemmel a 4 erő közül bármelyiket.
    Továbbá a gravitációt a tömeg okozza és aminek tömege van az hat bármilyen más tömegre is a gravitációs erővel.

    VálaszTörlés
  83. Talán nem pont ideillik, de szerintem megéri elolvasni:
    http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4806&tipus=&kat=&rovat=#hozzaszolasok

    VálaszTörlés
  84. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  85. Off
    Rihanna barbadoszi. Ez az epulet Barbadoszon van. http://www.flickr.com/photos/33535417@N05/6372495733/in/photostream/ A szigeten rengeteg auton latni szabadkomuves szimbolumokkal kapcsolatos matricakat. Persze nem tudom, hogy ezeknek van-e kozuk egymashoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van tobb kepe is az illetonek, belulrol is. Szerintem felelmetes. http://www.flickr.com/photos/33535417@N05/6372474969/in/photostream/

      Jobbra balra lehet lapozni.

      Törlés
  86. Elnézést, de ez az SS=Satan's Army ugye valami vicc?
    Mégis miért akart volna Hitler angol nevet adni a saját elit alakulatának? Ennek semmi értelme...

    Másrészt amit a nácik állítólagos okkult hatalmáról írtak össze, annak a nagyobb része sületlenség. Himmler bohóckodott ilyesmikkel, de Hitler nem. A németek katonai sikerei és későbbi kudarcai jól magyarázhatók mindenféle ezotéria nélkül is.

    VálaszTörlés
  87. Darwin elmélete nem a fejlődésről szól, hanem a folyamatos alkalmazkodásról.
    Az evolúció során nem egyre jobbak lesznek az élőlények, hanem csak változnak.
    Az evolúcióban a fejlődés csak az egyedfejlődés szempontjából értelmezhető.

    "gyilkolás egyenlő szelekció, a szelekció pedig egyenlő fejlődés."

    Ez hülyeség, az is szelekció ha nem születik utóda nem kell hozzá feltétlenül gyilkolás.

    VálaszTörlés
  88. ahogy olvastam a Wall-E animáció jutot eszembe,lehet az is ezeknek a háttér munkája de van legalább benne egy csepp jó is, a vége fele mikor a sok lusta buta ember ráébred és megtudja mi is a (régi) Föld, a földi élet stb stb.
    azért az nem teljesen negatív fikció :)))
    arról mi a véleményed kedves cikk író??

    VálaszTörlés
  89. Mennyi idióta van a világban....

    VálaszTörlés