2012. október 18., csütörtök

Egy kis szinkronicitás

A David Wilcock állandóan posztolja a blogján, hogy amikor belépett, akkor a számláló így meg úgy állt. És asztamindenit!!
Nos. Engem egyáltalán nem szokott foglalkoztatni az ilyesmi, sőt, megmondom őszintén, sokáig "hülyeségnek" tartottam ezt az egészet...
viszont újabban kezdek elgondolkodni én is ezen a "szinkronicitás" dolgon...


A 11-11 egyébként egy nagyon fontos szám az elit szempontjából is, és az úgymond "spirituálisan ébredők" is sok helyen arról számolnak be, hogy mindenfelé felbukkan nekik!
Mintha ez valami mélyen meghatározó száma lenne az univerzumnak, amit az elit megpróbál magának kisajátítani, és aztán ellenünk fordítani... (meglepve mondjuk nem lennék, hiszen mindennel ezt csinálja)

Annyit biztosan tudok, hogy én is sokszor kapom azon magam, hogy ránézek az órára, és pont 11:11 van.
Jóval többször fordul elő ilyen, mint azt a véletlen indokolná...

Másnak nincs hasonló "élménye"?

311 megjegyzés:

  1. Természetesen nekem is van rengetegszer, vannak időintervallumok amikor naponta többször látom (ha késik vagy siet más órája az enyémhez képest, néha azokon is elkapom a 11:11-et), akár heteken keresztül tart. Kb 4-5 éve történik ez velem, előtte nem tapasztaltam ezt a jelenséget, pedig akkor is voltak körülöttem digitális órák. A Tudatom mélyülésével hozom összefüggésbe, pontos jelentését, rám nézve még nem fejtettem meg,bár kutattam sokat a témában. De talán nem is kell mindent annyira kivesézni. Egy határozott egyértelmű Jel, annyi biztos, bárkivel is történik. Melyik oldaltól jön, erre szintén nincs még határozott válaszom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap olvastam ezt a bejegyzést, ma az a jelenség fogadott hogy álmomba SMS-em jött, megnézem a telefont(még álmomba) majd hirtelen felébredek, odanyúlok a telefonhoz (már a valóságba) és 11:11 volt.

      Törlés
  2. Nálam a 22:22 játssza ugyanezt. Nagyon érdekes. De lehet, hogy a többi szám is ugyanilyen sokszor előfordul, csak hamar el is felejted, mert nem különleges számok.
    Egyébként a 2222 nálam máshol is előfordul, nem tudom miért.
    (Az egyik bizonyítványom sorszámának a vége pedig 666, remélem ez véletlen :D)

    VálaszTörlés
  3. hehe. én ma meló közben felfedeztem egy magas falon fehérrel felmázolva egy római XIII-ast két ugyan olyan fehér ablak között. kb 5-10 percet agyaltam h mit jelenthet a két ablak közötti XIII-as mert volt egy különös érzésem velük kapcsolatban, na aztán nem jöttem rá h mi lehet, de amikor rögtön ránéztem az órámra 13.02. volt :D kész vagyok ezektől. az xy.xy. vagy xy.yx. számok az órámon nekem is napi szinten vannak.

    VálaszTörlés
  4. Én valahogy a 18:48-al vagyok így.

    VálaszTörlés
  5. Nálam pont ma fordult elő (nem először) a metrón ez a 11:11-es dolog, agyaltam is rajta h mit jelenthet, de nem nagyon jutottam semmire. Ugyan így vagyok a 20:12-vel is.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Örülök, hogy felvetődött ez a téma. A 11, meg a 11:11 nekem is valahogy nagyon fontos, meg valami jelentősséget tulajdonítok neki, de egyelőre még nem jöttem rá, hogy miért. Persze, ahogy látom, másoknak meg más számok, szóval valószínűsíthető, hogy csak belelátunk dolgokat, de igazából sajnos túl élénk a fantáziám ahoz, hogy ezt elfogadjam: ) Sokkal érdekesebb agyalódni rajta. : ))
    Különben nekem is meg van ez a 22:22-vel is, de valahogy a 11:11 nekem "fontosabb" (??? tudja a fene, fura dolog ez: ) Pozitív viszont nekem a 11:11 mindig, sosincs vele kapcsolatban negatív érzésem... Rengetegszer felbukkan mindenhol. Nem tudom, hogy hogyan és mikor kezdődött ez a bolondéria nálam, de azt tudom, hogy tudatosan akkor kezdtem el a 11-re figyelni, mikor úgy 14-15 éve nagyon magával ragadott a Tool zenéje, náluk is megjelenik többek között ez a szám is, leginkább talán a Jimmy című számukban.
    "Hold your light,
    Eleven. Lead me through each gentle step by step
    By inch by loaded memory
    'till one and one are one, eleven,
    So glow, child, glow." satöbbi. Nagyon sokat olvasom az oldalt(bár most írok először), persze nem láttam az összes kommentet pl., de eddig még nem találkoztam vele, hogy valaki felvetette-e volna a Tool, illetve a Puscifer(bahh! micsoda zenekarnév!: ) Sok érdekes szövegük van, de pl. most így hirtelen a Momma sed, és az Indigo children című dalok szövegei jutnak róla eszembe, hogy vajon Ti, illetve a blog szerzője mit gondol vajon ezekkel kapcsolatban?) dalszövegek témáit. Érdekelne, vannak-e itt olyanok, akiket érdekel a téma, gondolkodtak-e ezeken már satöbbi...
    Nos köszönöm, hogy van hova ezt leírnom!: )
    Minden jót.
    M

    VálaszTörlés
  7. Nekem az a furcsa jelenség fordul elő mindig, hogy akármikor ránézek az órámra, mindig a pontos időt mutatja! Az ész megáll, mindig igazat mond, sosem hazudik. Sőt, még arra sem képes, hogy elállítódik, mindig másodpercpontos, pedig sosem állítom be.
    De hát ezért vettem rádióvezérléses órát...

    VálaszTörlés
  8. Ez még nem feltétlenül szinkronicitás. :-)
    A valódi szinkronicitás az amikor pár nappal - vagy pár órával - később felhív valaki, aki rávezet egy korábban foglalkoztatott problémára, vagy bármi másra. Vagy éppenséggel te hívsz fel valakit, aki közölni fogja veled, hogy éppen rád gondolt egy bizonyos ügy kapcsán.
    Érdekes dolog, hogy ha pl. összefutsz olyan ismerősöddel - de ez lehet egy munkatársad is (vagy osztálytársad, volt tanárod, stb...) - akivel azonos színű az aktuálisan viselt ruházatod egy része az őrajta lévővel, akkor valószínűleg tud egy bizonyos ügyben segíteni neked. Hogy konkrét példát is mondjak: az éjjel foglalkoztat egy bizonyos ügy megoldása, amin már régóta agyalsz. Másnap a munkahelyeden összefutsz egy olyan valakivel, akinek ugyanolyan színű a sála (de lehet más ruhadarab is), mint a tiéd.
    Érdemes erre odafigyelni.

    A kabbalisztikus számolgatást meg hagyjátok, mert belegabalyodtok, mint macska a gombolyagba és esetleg úgy jártok, mint Jim Carrey filmjében a "23-as szám"-ban. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez a film jutott eszembe! De elsőre!
      Amúgy szerintem sem jó dolog belebonyolodni az ilyenfajta számmisztikába.

      Törlés
  9. Nem sokkal 911 után, nagyon sokszor pont 9:11-kor néztem rá az órára, reggel is, de főleg este.

    VálaszTörlés
  10. Volt már veletek olyan, hogy előre megálmodtatok valamit ?

    kb. 13 éves lehettem mikor bementem a szüleim szobájába és láttam, hogy meccset néznek (élő közvetítést) tudtam a végeredményt, h. ki mikor fog gólt lőni stb. félelmetes volt!
    A mai napig előfordul, hogy álmomban jeleneteket látok a másnapból..
    + még egy érdekes dolog, hogy ha lefekszek aludni este 11-kor azzal a tudattal h. pl: reggel 06:13 perckor akarok felkelni biztos, h. 06:13 kor fogok felkelni..xĐ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakori jelenség. Az első az úgynevezett "deja vu" érzés, olyan mintha mar lattad volna az adott jelenetet, talán álomban. Ez az idegpályák egy rövidke zárlatának tulajdonítható ha jól értettem amikor utána néztem. Velem is sokszor előfordul, de azt tapasztalom hogy ahogy időseb leszek ritkulnak ezek a jelenséget.
      A másik pedig...hát úgy tudom hogy a szervezetünknek nagyon jó időérzéke van, valamiféle belső óra. Ez is előfordult már velem, csak sajnos nagyon ritkán.
      G.E.

      Törlés
    2. konkrétan nagyon sokszor előfordul velem is. nem a deja vu érzés, meg lehet külömböztetni azt attól, hogy emlékszem az álmomra és aztán gyakorlatilag előre látom hogy mi fog történni. nem deja vu, mert az a történés pillanatában történik, ez pedig már előtte realizálódik

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Több helyen olvastam, hogy a 11:11 egyfajta "dimenziókapu" az "új, szebb" világba...leginkább ma divatos ezo-izé könyvekben, tudjátok, amik túlságosan is jól hangzanak és túl könnyű szerintük "teljes" életet élni..."csak egy gondoltat és minden a tiéd..." stb... Kicsit, ha jobban belegondolok, eléggé hajaz egy másik "ideológiához". Szóval mintha a 11:11 egy jelzés lenne valami új felé, egy újabb epizód, lépcsőfok felé, ami csak a beavatottak számára nyílik meg...persze ehhez vedd meg a legújabb ultra-spirit-dimensional könyvet akciós áron, ajándék lélekjavító kristálykákkal...és ne halaszd el a következő előadást, ami segít felkészíteni az új rend-szerre.
    De lehet, hogy alapvetően pozitív értelmezése van, mert velem is sokszor előfordul a szám és tök jól néz ki meg minden.
    Ja, a Tool már kiadhatná az új albumát...a Rosetta Stoned egyébként 11 perc, 11 másodperc. Je.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, ilyen dimenziókapus izéket olvastam már én is, de az ajándékfénylélekkristályos sorod mutatja, hogy kb. mit gondolok én is ezzel kapcsolatban. Amúgy nem vagyok egy ezós vagy hogy mondják ezt, nem azért írtam, hogy pozitív nekem, hanem egyszerűen pl. valami nagyon jó ami történt velem 11-én volt stb. stb., meg igen, jól is néz ki.
      Amúgy a Toolnál inkább arra gyanakszom, hogy azért 11:11 pl. a Rosetta Stoned, hogy az olyan kis hülyék mint én, gondolkodjanak azon, ami nincs is, nade, csak jelentős mértékben hozzájárultak az első lemezek a mai gondolkodásmódom kialakulásához, szóval azért jól jöttek. Amúgy én már nem hiszem, hogy lesz több lemez : / Amit bizonyos esetekben nem is bánnék, de legalább valami jó régimódi, nem hakni jellegű koncert lenne európában. Na az jó lenne.
      M.

      Törlés
  13. A tudatalatti programozható. Ha pl. szereted a szóvicceket egy kis gyakorlással ráállíthatod arra a tudatalattid, hogy folyamatosan keresse a szavakban rejlő lehetőségeket. Egy idő után spontán fognak jönni a szóviccek, anélkül, hogy elhatároztad volna elötte, hogy te most tudatosan fogsz ilyenket alkotni. Ugyanez van a különböző jelenésekkel is. Ha egy hívőnek azt mondod, hogy Jézus folyamatosan megmutatkozik bizonyos foltok formájában, akkor az ő tudatalattija folyamatosan ilyen Jézus szerű foltokat fog keresni és találni. Ugyanez igaz a számokra vagy egyéb szimbólumkor is. Kell egy sztori vagy valami kis érdekes, különleges egy számban és hopp az agy már rá is állt, hogy keresse.
    Kétségtelenül vannak jelenségek amiket nem lehet tudományosan magyarázni (egyelőre), de ez a "mindenhol ott van, ez nem lehet véletlen" dolog pont nem ilyen szerintem.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok.Nalam par hete rendszeres a 11.11 minden nap ranezek az orara pont akkor.(Termeszetesen erdekelnek az ilyesmi temak stb...)Eloszor arra gondoltam biztos csak azert tunik fel mert valahol olvastam rola.De az igazsag az mar gyerek korunkban mnikor bejott a kvarc ora (bo 35-eve.azta)mondogattuk hogy ha pont ranezel es ugyanazokat a szamokat latod kivanhatsz valamit.Persze mindig a csajokra gondoltam,most viszont csak lesek hogy mit jelenthet ez az egesz 11.11

    VálaszTörlés
  15. Most nem a 8 a menő? A végtelen beszélgetések?

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok !Nagyon szeretem ezt az oldalt, grat Piros Pirulának, hogy szépen is ír, igaznak vélem a leírásokat, magávalragad mindig ha olvasok innen, elgondolkoztat..stb..

    De ez a téma nagyon lerontja az egész oldal színvonalát. Sokkal magasztosabb témák vannak itt fent, és akkor most meg arról megy a téma, hogy ki hány órakor, milyen gyakran néz az órájára. És akkor győzköditek egymást erről, hogy igen, ez a dimenziókapu, ilyenek. Linkeljetek már be doksit is, amikor ilyet leírtom, mert az egész post kezd egy nagy baromsággá válni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv mindenkinek!
      Sajnos egyet kell, hogy értsek ezzel a hozzászólással.
      Úgy gondolom, hogy a legtöbben azért kezdték el olvasni ezt a blogot, mert mindig a tényeken alapultak felvetései.
      Ez a téma eléggé homályos, és ennél fogva tévútra vezethet.
      Én Piros Pirula blogolójához hasonlóan szintén Jézus tanításai szerint élem az életemet. Én még a hitemet is Benne gyakorlom, mint Isten Fiában. Ennél fogva nem állítom, hogy nem léteznek természetfeletti dolgok. Sőt, állítom, hogy igenis vannak. Csak az a nem mindegy, hogy kitől származnak.
      Van egy mondás, ami így szól: "Ahol a kincsed, ott van a szíved." Hiszem, hogy ez nagyon is így van.
      Az én szívemet például soha nem adnám semmiféle homályos, ezoterikus és ehhez hasonló misztikus teóriáknak, illetve ideológiáknak.
      De ez én vagyok, mindenki maga dönt, hisz szabad akaratunk van. Szerencsére.

      De, hogy mégis a témához szóljak, velem őszintén nem fordult elő túl sűrűn, hogy 11:11-kor néztem az órára. Sokszor nézek rá, és sokféleképpen állnak a számok. Ha valakinek mindennapos ez a 11:11, az is lehet, hogy a szíve már ott van. Vagyis már megragadta ez a misztikum. Sok minden tudja befolyásolni a szívet(gondolkodásmódot), de leginkább a zene. És, mint tudjuk a háttérhatalom (aminek hitem szerint a sátán a feje) pont ezt használja a legsűrűbben eszközül.

      Hát, jó gondolkodást mindenkinek!

      Törlés
    2. Ne haragudj névtelen társam, de szerintem félreértettél valamit... Ketten említettünk dimenziókaput, ironikusan, szerintem. Semmiféle egymás győzködése nem volt...
      M.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. gen és én pont ezért írtam én is az ezokról, mert akikről itt általában szó van, azok használják pont ezt is (a 11.11-et) úgy, hogy a változást te pozitívként éld majd meg. Mert minek butítani, befolyásolni a "tudatlanabbat", (azok már úgy is bégetnek), amikor az igazi "kihívás" a pozitív gondolkodásmód témára jobban figyelőket...mert hát ugye aki gondolkodik, az veszélyesebb és pont a saját fegyverét lehet ellene fordítani, úgy, hogy közben észre sem veszi...talán ezer mondatból csak kettő hamis, de ez már elég is a tévúthoz...remélem értitek, mire gondolok...
      A bejegyzés pedig szerintem "üde színfolt" a blogon, a sok szörnyű és letaglózó hír között egy csipetnyi fellélegzés, játékosság...nem egészséges mindig a negatív hír...aztán a következő úgyis megint megfekszi a gyomrunkat...addig meg itt lazulhatunk.

      Törlés
  17. Piros Pirula!

    Kiegészítésként azért azt hozzátenném előző hozzászólásomhoz, hogy sokat jelent számomra az eddigi munkád, amit köszönök!
    Érdeklődéssel, illetve bizalommal várom további meglátásaidat, cikkeidet!

    VálaszTörlés
  18. Hát nekem az óra: 33 perccel szokott ez lenni.

    VálaszTörlés
  19. Ugy tunhet a kivulallnak hogy itt baromsag folyik.Vagy ki donti el hogy melyik tema magasztos?Amelyik velem tortenik vagy amelyiket ertem, hozza tudok szolni?Megjegyzem napi 1x van 11.11, es ha tobbeknek az jelent valamit hogy pont akkor neznek az orara azt nem neveznem baromsagnak.Nekem a hozzaszolasokbol nem az jott le hogy valaki is komolyan dimenziokapuzik, azt szurtem le hogy valami tortenik.Lehet hogy csak a szaz majom elmelete vagy valami mas...Az oldal szinvonalas, koszonom szepen

    VálaszTörlés
  20. Szerintem is maradni kellene a megalapozott témáknál. Naponta sokan és sokszor néznek az órájukra és ha egy időpontra felhívják a figyelmet blogok, videók, stb... akkor hajlamosak vagyunk megjegyezni és azt gondolni, hogy itt valami "különlegességről" van szó. Ezt el lehetne játszani minden időponttal és ne feledjük, amikor itt 11:11 van, akkor ugyanabban a pillanatban 15 hosszúsági fokkal arrébb 12:11 vagy 10:11 és így tovább az időzónák szerint a megegyezésnek megfelelően és akkor még nem is beszéltünk a téli-nyári időszámítás szerinti eltolásról. Tehát egy szóval: baromság.

    VálaszTörlés
  21. én mindig várom az új bejegyzéseket, kérdés az hogy akikről szól ez az egész azok mennyire várják...

    VálaszTörlés
  22. A 1111 dupla 11-es, tehát abszolút ÚJ KEZDET-et jelent. Ennek örülni kell, mert óriási lehetőség. Az 1-es szám az ébresztő férfienergia. Mindenki azt lát, amire fogékony és úgy értelmezi, ahogy képes rá. A szinkronicitás mást jelent, feltűnő egybeesést.

    VálaszTörlés
  23. A 1111 kicsit olyan, mint a vészvillogó, mindenképpen figyelmeztetés, hogy jó reggelt! :o)

    VálaszTörlés
  24. Nos én a számítógép és a konyhai villanysütő, na meg a mobil telefon órájával vagyok így - de nálam a 9:11 bukkan fel olyan gyakorisággal, hogy már a poszt elolvasása előtt felfigyeltem erre a furcsa jelenségre...

    papirusz

    VálaszTörlés
  25. Már írták, de nálam is a 9:11-en áll az óra mikor rápillantok,elég ijesztő...

    VálaszTörlés
  26. Igen, a helyzet az, hogy a "MÁTRIX" létezik, csak nagyon keveset tudunk róla. Kulönösen, ha valaki a "kék pirulát" választotta és nyelte le.
    A dolgok itt vannak a szemünk előtt, körülveszik a mindennapjainkat, és leginkább csak rajtunk múlik, hogy mit veszünk észre és mi felett siklunk tovább. Az öt klasszikus érzékelésünkkel magát a mátrixot nem tudjuk átlátni, de rendre felbukkannak az empirikusan is érzékelhető tartományban annak bizonyos részei. Ezek pedig JELek, JELzések lehetnek a számunkra, amelyek utalnak valaminek a létére, de a dolgok teljessége (mint a jéghegy víz alatti része) rejtve marad a felületes szemlélő előtt.
    A Bibliában is sok szó esik a JELekről.
    Csak egy-két példa: Jóel 2,30
    És csodaJELeket mutatok az égen és a földön; vért, tüzet és füstoszlopokat.
    Mt,16;1-3. És hozzá menvén a farizeusok és sadduczeusok, kisértvén, kérék őt, hogy mutasson nékik mennyei JELt.
    Ő pedig felelvén, monda nékik: Mikor estveledik, azt mondjátok: Szép idő lesz; mert veres az ég.
    Reggel pedig: Ma zivatar lesz; mert az ég borús és veres. Képmutatók, az ég ábrázatját meg tudjátok ítélni, az idők JELeit pedig nem tudjátok?
    E gonosz és parázna nemzetség JELt kíván; és nem adatik néki JEL, hanemha a Jónás prófétának JELe. És ott hagyván őket, elméne.
    Jn 20,30
    Sok más JELt is mívelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, a melyek nincsenek megírva ebben a könyvben;
    Jn 12,37
    És noha ő ennyi JELt tett vala előttük, mégsem hivének ő benne:
    Jel(enések) 13,18
    Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.
    Nem azt mondja, hogy "itt van a bizonyíték", hanem a bölcsesség, de ahhoz neki kell állni (ülni) számolni, vagyis, alaposabban utánanézni a dolgoknak, kutatni, a szkéné, a díszlet vagy paraván mögé nézni, illetve a dolgok mélyére ásni. A jel csak utalás valamire, aminek a lényege vagy teljessége az mögött van. Kenyérrel sem úgy lakunk jól, hogy az utcán sietve, vagy pláne nem a buszról, autóból ránézünk a péküzlet cégtáblájára, hanem úgy, hogy látva azt, megállunk és kinyitjuk az ajtót (feltéve, hogy nyitva van a számunkra, különben betörésnek minősül és elvisz a rendőr :), tehát bemegyünk és a társadalom írott és íratlan szabályai szerint megvesszük a kenyeret.
    Ennyire pofonegyszerű a képlet.
    Pirula ezen bejegyzése is arról szól, hogy valami feltűnt neki (is), de nem igazán tudja, hogy mi van a dolog hátterében, viszont nagyon "zörög a haraszt". Ezért kérte az értelmes hozzászólásokat, hátha azokból kikristályosodik valami hasznos info -szerintem.

    üdv: R I

    VálaszTörlés
  27. Jézus is tanított a lélekvándorlásról, de úgy tűnik a hüllők jó munkát végeztek mert az emberek általános véleménye kvázi-materialista
    vitatkozzunk=)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dehogy tanított lélekvándorlásról.

      az egész jézusi üzenet minden aspektusában ellentmond a lélekvándorlásnak.

      Törlés
    2. hol mond ellent?:)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. mondjuk aki a 2012blogról azt mondja, hogy bevallottan luciferiánus nézeteket vall, az gondolom bármibe belemagyarázhat akármit:)

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. tehát szerintük Lucifer egyenlő Krisztussal (a felkenttel), ki "megvilágosítja" az emberiséget.

      te milyen más szóval jellemeznéd ezt a hitvallást?

      Törlés
    7. hol mondja hogy lucifer egyenlő a krisztussal?
      ebben a kontextusban lucifer jehovával egyenlő

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. a bűnbeesésnél a Krisztus (a szó jelentése felkent) kígyó képében megjelenik és az embernek elhozza a megvilágosodást (Lucifer jelentése fényhozó).

      és akkor most vizsgáld meg, hogy mi teljesült a kígyó ígéreteiből...

      és akkor még meg sem említettem, hogy Jézus igazolta a tórát máté evangéliumában.

      tehát vagy Mózesnél hazudott, vagy Máté hazudik, vagy Máté igazat mond, és Jézus hazudik.

      az a baj barátom, hogy a hitedet, az istenképedet (jézusképedet) a saját elvárásaidhoz próbálod igazgatni.

      barátsággal mondom, rossz utakon jársz.

      Törlés
    10. valljuk be, ilyen szintű értetlenséggel elég nehéz vitatkozni.

      Törlés
    11. Nah ez volt az a téma, amire tényleg őszintén én is úgy gondoltam, hogy ebből a témából sehogy nem lehet ide kilyukadni :D És tessék...

      Most már én is csak röhögni tudok ezen...

      Úgy gondolom higgyen mindenki azt amit akar. Jah, hogy pokolra kerülök? Az legyen az én bajom főleg azok után, hogy nem is fogadom el a pokol létezését.

      De lássuk be, teljesen mindegy, hogy pokolban hisz az ember vagy reinkarncáióban, mindkettőnek a lényege az, hogy az embert "rákényszerítse" arra, hogy állatias ösztönein felülemelkedve azzá váljon ami, Emberré. Vagyis éljen környezetével és ami fontosabb önmagával békében, harmóniában, szeretetben. Aki meg azt mondja, hogy nem ez a lényeg az hülye.

      Az meg, hogy most ki milyen utat választ ehhez szerintem lényegtelen. Az egyik több félelemre épít mint a másik. Az egyik egy szörnyű hosszú kínszenvedést ígér, de azért valljuk be a reinkarnáció gondolata sem sokkal jobb, újra ideszületni? Sok elmebeteg közzé? Mert azért ne feledjük, hogy bár szép jó és élvezetes az élet, de mégiscsak ki kell menni és kapálni minden nap, aztán 100 év alatt megunja az ember így élete végén sokan gondolják azt, francba szép volt ez az élet, de elég volt ebből ennyi, nem jövök én ide vissza többet.

      Ez persze az én gondolatom, kicsit irónikusan próbáltam írni, viccesen, de azért remélem a mondanivaló átment belőle.

      Az a vita meg, hogy ki a luciferánus meg a gonosz meg ehhez hasonlók, nos erre végtelenül egyszerű a válaszom, ami nem is válasz, hanem abszolút igazság, mondhatnám jó kis fizikusi zsargonnal, axióma.

      A SÖTÉTSÉG A FÉNY HIÁNYA.

      Ennyire egyszerű. Nem több és nem kevesebb és ebben benne van minden. Erről az egy mondatról lehetne könyveket írni. Este, ha hazaérek és felkapcsolom a villanyt nem a sötétség szalad ki, reggel ha felkelek nem azt mondom, hogy kiment a sötétség a szobámból, hanem azt, hogy bejött a fény. Tehát alapvetően érzékeljük, hogy a sötétség jelensége igen létezik, de az valójában nem egy létező dolog, csupán csak egy következmény, mégpedig a fény hiányának a következménye.

      És itt persze lehet akkor ragozni az ellentéteket. Az okosság hiánya a butaság, a szeretet hiánya a gonoszság, a békesség hiánya a háborúskodás, az egység hiánya a kétség.

      És a folyamat nem megfordítható. Ha este kinyitom az ajtót a sötétség nem jön be és zavarja ki a fényt. Tehát ott ahol egyszer fény gyúlt ott addig sötétségnek maradása nincsen, amíg a fény forrása (jobbára mi magunk) úgy nem döntünk, hogy ezt a fényt bezárjuk, eldugjuk, kioltjuk. Merthát este, amikor elmegyek aludni nem arra gondolok, hogy nah most csinálok egy kis sötétséget és belapátolok pár lapáttal a házba kintről, hanem a fényt oltom ki, a fényt kapcsolom le.

      Régen a fény újjászületésének ünnepe ugye a kerecsen vagyis a mai karácsony ünnepe se szólt másról. Nem attól féltek az emberek, hogy hú most mi lesz eljön a gonosz és fú megesz minket a sötétség. Nem ettől féltek, hanem attól, hogy nem születik újjá a fény. És dec. 24.-én a nap - éjj fordulón bizony a családok együtt várták (nem a sötétség végét, hanem) a fény születését, eljövetelét. Azt tudták, hogy a sötétség körbe veszi őket, de azt is tudták, hogy nem ettől kell félniük, hanem attól, hogy nem lesz többet fény.

      Törlés
    12. Nade most az, hogy te azt mondod, hogy mer ez a kis jézus születése. Igen, te így magyarázod tedd úgy. De a lényegen nem változtat, ugyan úgy a fény születését ünnepled.
      Csak mellé te kinézel az ablakon és megjegyzed "nah a büdös sátánista pogány szomszéd má megint a naphoz imádkozik". És közbe észre sem veszed, hogy mindketten ugyan abban hisztek, csak más módon.

      De persze tudom, ez a nézet túlságosan bonyolult és nehéz, mert így akkor nem lehet gyűlölködni. Mert így akkor rájövünk, hogy a luciferánus barátunkat nem gyűlölni kell, hanem tanítani, szeretni, megbocsátani. Mert belőle hiányzik a fény. No persze nem azt mondom, hogy bírka módon akkor bégetni kell, meg fejeket a homokba dugni. Hát ha minden áron pofoszkodni akar és kioltani a fényt, meg lehet azt védeni, de nem mindegy, hogy milyen szemléletmódot választok a küzdelemben. Azt nézem mit pusztíthatok el, vagy azt nézem mit menthetek meg? A kettő ég és föld.

      És hogy ezt miért írtam le? Nos azért, mert két szemléleten vitáztok, aminek a lényege totál ugyan az. Jézus a fény és a megváltó. Hogy most az egyik azt mondja, hogy a (fény) kígyó képében megmenti az embert azzal, hogy tudást odaadja neki, a másik meg azt mondja, hogy nem így volt, olyan lényegtelen, hogy félelmetes.
      Mert a manikeista írásokban bizony a "paradicsom" megépítője nem más mint a sátán. Tehát visszájára fordítva a vádakat, akkor te meg most a sátánt véded és a fény gyermekét, a fény magot ítéled el. Tehát ugyan az a kettő csak pepitában. Ahogy fentebb írtam, te bent a karácsonyfa mellett várod a "fény születését" más meg kimegy és megnézi a napfelkeltét.

      És itt jön az, hogy akkor tessék vagy megérteni először más nézeteit, más gondolkodását, más vallását, vagy inkább maradjunk csöndben. Mert ugye megint egy félreértésből van vita. A 2012blog olvasói közül akik tudják mi a manikeizmus és mi ennek a vallásnak a világnézete az nem értette félre, én sem értettem félre, tudtam miről beszél, mire gondol. Persze aki nem tudja, hogy miről beszél, az azonnal félreértheti és akkor lehet csapkodni az asztalt.

      Törlés
    13. neked kicsit szövegértési problémáid vannak jeromos ami nem meglepő:)
      senki nem mondta hogy lucifer krisztus:D attól mert számodra lucifer hozza a fényt (vágom hogy ezt jelenti a név), attól még másnak nem egy teljesen más teremtés történetet jelenít meg a manicheizmustól a blog, aminek a lényege hogy az a bűnbeesés történet ahogy te mondod nem állja meg a helyét, te mégis rendre összemosod a két világképet mintha az egyik igaz lenne, míg a másikat mi úgy fogadjuk el, hogy nem tudjuk a valóság az amit te mondassz, de sajna csak számodra igaz ez a történet meg annak aki elhiszi érdekes.. Gábriel angyal Mohamednek a sztorit egészen máshogy foglalta össze bár azt is megkell hagyni, az a judeokeresztény vallások következő részébe tartozik

      Törlés
    14. Kedves Hamsa!

      ne haragudj, hogy ezt mondom, de borzasztó felületes vagy.

      kezdve ott, hogy az axióma nem igazságot jelent, hanem egy olyan alapállítást, amit igaznak fogadunk el.
      a könnyebb érthetőség kedvéért én is a fizikából hozok példát.

      a White hole kozmológiai elmélet azon axiómák alapján lehet működőképes, hogy a világegyetemünk határos és a naprendszerünk nagyjából a világegyetem közepén helyezkedik el. de e kettő axióma igazságtartamáról semmi információnk nincs, így mint az elmélet működőképességét fenntartva ezen alapfeltételeket igaznak fogadjuk.

      vagy az ősrobbanás-elméletnél axióma a gravitációs szingularitás. valójában fogalmunk sincs, hogy létezik-e ilyesmi.

      a másik óriási tévedésed, hogy a kereszténységnél az üdvösség feltétele a tízparancsolat betartása, vagy bármiféle emberi megfelelési törekvés.

      a kereszténység szerint az ember képtelen olyan életet élni, hogy megfeleljen Istennek. ezért volt szükség Jézus áldozatára.

      tehát - szemben a reinkarnáció tanával, amely az önmegváltást hirdeti - a kereszténység az üdvözülés lehetőségét Isten ajándékának tekinti, amelyet csak el kell fogadni. könnyen belátható, hogy ha a reinkarnáció tanát vallom, akkor ezt az ajándékot visszautasítom, hisz azt mondom, hogy Isten, te nekem ne tégy semmiféle szívességet, majd én magam elintézem a saját üdvösségemet.

      Ilyen értelemben nem mindegy, hogy melyik úton indulok el, melyiken megyek végig. ilyen értelemben útjaim másfele vezetnek.

      ennek fényében nem is értem, miért állítod, hogy a kereszténység a félelemre alapoz, hisz a kereszténység azt mondja, az üdvösséghez elég elfogadnod, hogy bűneidet Jézus kifizette, míg a reinkarnációnál teljesen bűntelennek (jobban mondva harag, vágyak, érzelmek nélkülinek kell lenned - ami teljes képtelenség) ahhoz, hogy elérd a nirvánát.

      abban a tévképben élsz, hogy az igazságot jogod van kiválasztanod, de ez nemcsak a keresztény felfogásnak, hanem a világnak is ellentmond. ezzel tulajdonképpen azt mondod, hogy az igazság emberi megítélés kérdése. te ezen elv szerint élsz? ha igen, akkor igen sok csalódásban van részed, mert a világ sajna (vagy épp hála Istennek) nem így működik. az igazság mindig csak egyfajta.

      Törlés
    15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    16. Renben, tehát akkor én most elszaladok gyorsan a templomba, megkeresztelkedek és onnantól kezdve lophatok, csalhatok, átverhetek bárkit, hazudhatok, ölhetek, másokon uralkodhatok és senki nem szólhat meg mert én keresztény vagyok és Jézusbá meghalt a bűneimért (amit egyébként már kismilliószor leírtam, hogy soha nem állított és még csak nem is utalt rá). Tehát van itt nekünk egy jófej megváltónk, aki elvette bűneinket és dejónekünk, lehet bűnözni.

      Erre mondtam a papnak, amikor megkérdezte szeretném e, hogy megáldjon és jézus nevében elvegye a bűneimet, hogy köszönöm, de én minden bűnömet szeretném megtartani és majd én egyessével mindegyszálig elszámolok négyszemközt a jóistennel. Mondanom sem kell milyen nagyra nyílt a szeme a meglepetéstől, hogy lát egy élő embert, aki felelősséget mer vállalni a tetteiért.

      Tehát, te azt állítod, hogy bejött egy Jézus nevű pofa a kocsmába és felkiáltott "Ma este én fizetem a sört!", aztán mehet a nagy dínom - dánom míg az ember bírja... fizetni úgysem kell érte.

      Jade erre vannak a törvények. Hoppá, dehát miért kellenek a törvények? Tehát akkor ez a Jézus csak azoknak a sörét fizeti, akik antialkoholisták. Hát ez komolyan eléggé nagy pofátlanság részéről. És persze ez sem paradoxon, merthát ugye a biblia logikus és következetes.

      És ráadásul azok a törvények, amikre te oly bőszen hivatkozol nem csak tettekre vonatkoznak, hanem GONDOLATRA IS! Hopppááá... nem elég, hogy antialkoholista vagy, de ha csak gondolsz is egy fél korsó sörre már fizetned kell érte. Tehát nem elég, hogy Jézus meghív mindenkit sörözni, megtiltja, hogy sört igyál, de még akkor is fizetned kell, hogyha csak a sörre gondolsz.

      Tényleg, hát ez baromi logikus.

      Én meg, a nagy reinkarnációs bemegyek a kocsmába, lehúzom a kupa sörömet és megfizetem tartozásomat. Mert tudod én nem szeretek hitelre inni és mindig elismerem, ha tartozásom van. És nincs bőr a pofámon ahhoz, hogy más költségére iszogassak.

      Remélem átment a metafóra és nem akadunk fen a példán max annak mondanivalóján.

      A reinkarnációt pedig vegyük ketté most akkor itt ebben a helyzetben. Ugyanis úgy látom félreértettél valamit ugyanis a reinkarnáció elvének bizony két ága van.

      Szavaidból úgy veszem ki, hogy te a buddhizmus illetve a hinduizmus vonalát tekinted és csak nekik tulajdonítod ezt. És itt teljes mértékben igazad van, nagyon jól látod a reinkarnáció kérdését. Teljes tisztaság és bűntelenség. Még egy hangyát sem ölhetsz meg egész életedben még egy szúnyogot sem csaphatsz le. Ezért van az, hogy az indiai jógik meg a buddhista szerzetesek egész életükben ülnek és meditálnak és nem csinálnak az égvilágon a nagy büdös semmin kívül mást.

      Viszont a reinkarnációs világnézetnek van egy másik nézete vagy irányzata, ami pont hogy azt mondja ki, hogy te mielőtt megszületsz életedet kiválasztod és előre megírod, hogy milyen főbb eseményeknek kell történnie életedben.
      Itt gondolok arra, hogy ezeket úgy válogatod meg, hogy te kiválasztod milyen tapasztalatokat akarsz megtanulni. Mert lehet már előző életedben megtanultad mi a szegénység, az újban a gazdagságot akarod megtanulni kezelni.
      Tehát ez az előzővel szemben nem egy passzív, hanem aktív életet követel meg. És abban az esetben, hogyha nem a megfelelő utadat járod, nem a saját magadnak szánt utat járod, akkor érnek balesetek, halálos betegségek, depresszió, szörnyű és szenvedés az életed. Mert ez a rendszer úgy épül fel, hogy a saját életedet elronthatod, de a másét nem.

      És ez bizony azt jelenti, hogyha velem szembe jön valaki, akinek pofont kell adnom, akkor annak pofont kell adnom. Nincs mese, meg kell tennem.

      Ezzel azért már picit jobban tudok azonosulni, bár itt meg az a probléma, hogy azt feltételezi ez a nézet, hogy mivel fent az égben tudjuk, hogy nincs halál így a "gonosz" embereket is mi magunk hozzuk létre önmaguk tanulására. Merthát ugye minden mesébe kell egy sárkány.

      Törlés
    17. De ez még mindig nem az a reinkarnáció amiről én beszélek. Ettől a kettőtől jelentősen különbözik. Az amire én utalok azt mondja, igen tanulni jövünk ide a Földre. De nem azért jövünk ide, mert ez a Föld valami baromira különleges hely a világegyetemben. Ami csak részben igaz, mert különleges hely, de csak olyan értelemben, hogy itt a szellem (ami a fizikai testben él) önmagát lekorlátozza és bezárja ide ebbe a fizikai világba, mert itt nem tud olyan nagy kárt tenni a teremtés világegyetemes működésében, ami azt jelentősen befolyásolná, de itt Földi körülmények között a szellem a fizikai sík szintjén megtanulhatja, hogy hogyan képes más emberekkel (más szellemekkel) együtt közösen élni, teremteni és a kívánt állapot eléréséhez hogyan tudja az igényeket közös nevezőre hozni.

      És akkor ugye mondhatjuk, hogy inkább vagyok a pokolban király mint a mennyben rabszolga. De ez nem igaz, mert a mennyben nem rabszolgaság van, hanem közösség, és a közösségben való élést valahol meg kell tanulni, a közös teremtést valahol meg kell tanulni. És te nézheted, hogy a lényeg csak a jó meg a rossz elérése. Nem itt sokkal magasabb dologról van szó mint az, hogy jó lélek vagyok vagy rossz lélek, hogy jó dolgokat teszek vagy rossz dolgokat teszek.

      Törlés
    18. "Renben, tehát akkor én most elszaladok gyorsan a templomba, megkeresztelkedek és onnantól kezdve lophatok, csalhatok, átverhetek bárkit, hazudhatok, ölhetek, másokon uralkodhatok és senki nem szólhat meg mert én keresztény vagyok és Jézusbá meghalt a bűneimért"

      megint ez a felületesség. még mielőtt tollat (klaviatúrát) ragadsz, legalább nézzél utána.
      Jézust elfogadni újjászületés.. új emberként legalább megpróbálsz nem a fenti módon élni. tudom, ezt egy nem kereszténynek nehéz megérteni, hogy valamit nem azért teszek meg, mert félek a büntetéstől, hanem azért, mert megváltozott világképemnek ellentmond. belátom, ez egyfajta fordított logika, de mégis egy keresztény számára ez a természetes (tudom, te ismersz olyat, aki templomba jár, mégis veri a nejét... ilyet látatlanban be lehet dobni, csak konkrétumok nélkül nincs talaja... az a másik, hogy a templombajárás nem egyenlő Jézus áldozatának elfogadásával). de hogy saját tapasztalatimat tolmácsoljam... keményen kábszereztem, mikor rá kellett jöjjek, van Isten... Isten elfogadása után már csak Jézust kellett elfogadnom. Könnyű volt? nem, nem volt az. de hatására leálltam minden szerről (megemlítem, eléggé mélyen benne voltam). És utólag nem is tudom mi volt nehezebb... Jézust elfogadni megváltómnak, vagy nem nyúlni többé kábítószerhez. mondjuk... ezzel kapcsolatban kíváncsi lennék, hány ember mondott le a kábítószerről a reinkarnáció elfogadásának hatására.

      " (amit egyébként már kismilliószor leírtam, hogy soha nem állított és még csak nem is utalt rá). Tehát van itt nekünk egy jófej megváltónk, aki elvette bűneinket és dejónekünk, lehet bűnözni."

      ha kismilliószor írod le, ha nagymilliószór, akkor sem igaz.

      az egész ÚSZ erről szól, az egész ÓSZ erre készül. kértem, értelmezd a beidézett bibliai részt... nem tetted meg. az máshogy nem-igen magyarázható.

      "Erre mondtam a papnak, amikor megkérdezte szeretném e, hogy megáldjon és jézus nevében elvegye a bűneimet, hogy köszönöm, de én minden bűnömet szeretném megtartani és majd én egyessével mindegyszálig elszámolok négyszemközt a jóistennel. Mondanom sem kell milyen nagyra nyílt a szeme a meglepetéstől, hogy lát egy élő embert, aki felelősséget mer vállalni a tetteiért."

      gondolod a pap nincs felkészülve az ilyenre? a reinkarnáció pont nem egy felelősségvállalás, hanem a felelősség kitolása egy olyan életre, amiben a bűn elkövetésének tapasztalatai már teljes mértékben hiányoznak. bűnözök... sebaj, majd a következő életemben ráérek jobbnak lenni. végülis semmi kapcsolat jelen énemmel.
      ugyanakkor ellentmond a ez a reinkarnációnak, hisz a buddhizmusban isten nem egy tudatos lény, hanem a világ igazságossága... ott tulajdonképpen a bűn fogalma is elég homályos... tehát egy olyan lény előtt akarsz felelősséget vállalni, akiben tulajdonképpen nem is hiszel. ez aztán a bátorság.

      Törlés
    19. "Jade erre vannak a törvények. Hoppá, dehát miért kellenek a törvények? Tehát akkor ez a Jézus csak azoknak a sörét fizeti, akik antialkoholisták. Hát ez komolyan eléggé nagy pofátlanság részéről. És persze ez sem paradoxon, merthát ugye a biblia logikus és következetes.

      És ráadásul azok a törvények, amikre te oly bőszen hivatkozol nem csak tettekre vonatkoznak, hanem GONDOLATRA IS! Hopppááá... nem elég, hogy antialkoholista vagy, de ha csak gondolsz is egy fél korsó sörre már fizetned kell érte. Tehát nem elég, hogy Jézus meghív mindenkit sörözni, megtiltja, hogy sört igyál, de még akkor is fizetned kell, hogyha csak a sörre gondolsz."

      mi van?

      teljesen rossz analógia.

      Jézus mindenki meghív egy korsó sörre, de ha elfogadjuk a meghívást akkor tudnunk kell, azt a sört meg kell innunk (mert egyébként nem fogadtuk el a meghívást).

      "Tényleg, hát ez baromi logikus.
      "

      logikai vitát akarsz? abban is benne vagyok... kezdhetjük a dualizmussal.

      "Én meg, a nagy reinkarnációs bemegyek a kocsmába, lehúzom a kupa sörömet és megfizetem tartozásomat. Mert tudod én nem szeretek hitelre inni és mindig elismerem, ha tartozásom van. És nincs bőr a pofámon ahhoz, hogy más költségére iszogassak."

      mert a reinkarnálódott éned te vagy? ugyan már... hitegesd csak magad... semmi közöd hozzá. ilyen alapon megkaphatnád bárki más lelkét, hisz semmi, de semmi tapasztalatod nincs előző életedben elkövetett bűneidről.

      "Remélem átment a metafóra és nem akadunk fen a példán max annak mondanivalóján."

      ez nem metafóra volt, hanem analógia. a metafórát máshol használjuk.

      Törlés
    20. "Viszont a reinkarnációs világnézetnek van egy másik nézete vagy irányzata, ami pont hogy azt mondja ki, hogy te mielőtt megszületsz életedet kiválasztod és előre megírod, hogy milyen főbb eseményeknek kell történnie életedben."

      tehát akkor már születésem előtt determinált vagyok... akkor mivégre a jóra törekvésem?
      akkor ennek nincs semmi értelme., hisz már születésem pillanatában meghatározott utat járok-.
      koharencia... na ez, ami hiányzik.

      "Ezzel azért már picit jobban tudok azonosulni"

      hát ez a baj... (mint már említettem), hogy az igazságot aszerint próbálod megítélni, hogy szerinted mi szimpi... és ha az igazság neked nem szimpi, akkor már az nem is igaz?

      Törlés
    21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    22. "De ez még mindig nem az a reinkarnáció amiről én beszélek. Ettől a kettőtől jelentősen különbözik. Az amire én utalok azt mondja, igen tanulni jövünk ide a Földre. De nem azért jövünk ide, mert ez a Föld valami baromira különleges hely a világegyetemben. Ami csak részben igaz, mert különleges hely, de csak olyan értelemben, hogy itt a szellem (ami a fizikai testben él) önmagát lekorlátozza és bezárja ide ebbe a fizikai világba, mert itt nem tud olyan nagy kárt tenni a teremtés világegyetemes működésében, ami azt jelentősen befolyásolná, de itt Földi körülmények között a szellem a fizikai sík szintjén megtanulhatja, hogy hogyan képes más emberekkel (más szellemekkel) együtt közösen élni, teremteni és a kívánt állapot eléréséhez hogyan tudja az igényeket közös nevezőre hozni."

      és ezt melyik vallás vallja? a hamsaizmus? és erre milyen érveket tudsz hozni? miből következtetsz erre? hm?

      "És akkor ugye mondhatjuk, hogy inkább vagyok a pokolban király mint a mennyben rabszolga."

      ez egy buta, tartalom nélküli frázis... ha olvastad volna a Bibliát (mint ahogy nem tetted), számos helyen írja, hogy minket Isten minek szánt... királynak. vajon Máni, Buddha, vagy esetleg Sátán tett ilyen ígértet?

      én meg inkább vagyok a mennyben rabszolga, mint a pokolban király. mert nem a függetlenség a célom (mert az józan ésszel beláthatóan lehetetlenség), hanem a helyes függés.

      "De ez nem igaz, mert a mennyben nem rabszolgaság van, hanem közösség,"

      és ezt honnan veszed?

      Törlés
    23. Nah jó feladom... má 1x megfogadtam, hogy nem szállok veled vitába, de csak nem bírtam ki mer mondasz olyan félelmetes dolgokat, hogy hujjujj...

      Ismétlem, mindenki abban hisz amiben akar, ott kutatja az igazságot ahol akarja. Merthát, hogy mi igaz és mi nem, azt ránk bízta a jóisten máskülönben nem adott volna szabad akaratot :)

      Azért azt hozzátenném, hogy soha nem írtam le saját igazságot, vagy kitalált igazságot vagy vélt igazságot. Csupán csak figyeltem a környezetemet, sok okos embertől olvastam sok okos gondolatot és ekkor ismertem fel azokat az igazságokat, amiket leírtam, de ezek nem saját találmányok, én előttem már millió ember leírta valamilyen formában vagy népek művészetében megjelent valamilyen formában. Tehát ezeket még véletlenül sem én találom ki, max összegyűjtöm.

      Törlés
    24. ne haragudj, de a hujjujjal nem tudok mit kezdeni - ez az az érvelési szint, hogy de az apukám erősebb.

      a szabad akaratot meg nem azért kaptuk, hogy mi döntsük el az igazságot... nem ártana kicsit gondolkodnod, vagy ha az nem megy, tájékozódnod.

      abban viszont igazad van, hogy mindenki abban hisz, amiben akar... csakhát a következményei nem ugyanazok lesznek.

      Törlés
    25. Tévedsz ismételten :) van érvem kismillió, csak kedvem nincsen tovább vitázni, amit megértettél volna, ha figyelmesen olvasol :)
      Kötöd az ebet a karóhoz és egyébként is mindent a biblia szűrőjén keresztül nézel és félelmetes mennyire nem tudsz tőle elvonatkoztatni, mindent hozzákötsz olyat is amit hiba hozzákötni.
      Ráadásul már úgy érzem, hogy csak azért is dacból ellent mondasz mindennek amit mondok :)

      "abban viszont igazad van, hogy mindenki abban hisz, amiben akar... csakhát a következményei nem ugyanazok lesznek."

      Igen, erre mondtam, hogyha én meg ráadásul nem is fogadom el a pokol létezését, akkor az erre való célozgatás sem hat meg.

      És akkor a keresztény dogmák érvei ki is merültek. Sem ész érvekkel, sem a pokollal való fenyegetéssel nem tud téríteni jön az, hogy "Ez pogány, antiszemita, sátánista mocskos sötét vallás, ki kell irtani" :)

      Nah mindegy, a valláson való vitát befejeztem, ebbe a személyeskedő vitába viszont nem kívánok belefolyni. Viszont úgy tisztességes, hogy felajánlom az utolsó szó jogát, így ezen a vonalon menvén igyekszem tartani magamat ahhoz, hogy ez az utolsó hozzászólásom ebben a témában és meghallgatom (elolvasom) a te utolsó hozzászólásodat és elfogadom bármi is legyen az.

      Békességet ! :)

      Törlés
    26. Hi Jeromos!Mit gondolsz,ne adjuk be uj tudomanyos felfedezésként,hogy rajottunk:igazabol hogyan alakul ki a skrizofénia? Ugyanis ha a reinkarnacioban hivok azt mondjak,hogy ujra leszuletnek egy masik testbe(amit raadasul ok irnak meg elore->"Viszont a reinkarnációs világnézetnek van egy másik nézete vagy irányzata, ami pont hogy azt mondja ki, hogy te mielőtt megszületsz életedet kiválasztod és előre megírod, hogy milyen főbb eseményeknek kell történnie életedben."),akkor abban az egy testben - ,ami mar nyilvan valakié - ,két szemelyiség kell hogy létezzen,vagy akar tobb is,mert ha mondjuk tobb ember hal meg(es a lélek ugye halhatatlan?),mint amennyi uj test szuletik,akkor tobb léleknek kell helye legyen egy testben.Na mit szolsz?
      Egyebkent pedig,akik azt hiszik,hogy halaluk utan majd ott tere-ferélgethetnek Istennel az iteloszék elott,azok semmit sem értenek.Mert hogy Hamsa ezt irta:” Erre mondtam a papnak, amikor megkérdezte szeretném e, hogy megáldjon és jézus nevében elvegye a bűneimet, hogy köszönöm, de én minden bűnömet szeretném megtartani és majd én egyessével mindegyszálig elszámolok négyszemközt a jóistennel. “ Vagy még a foldi életében, - tehat halala elott - elfogadja valaki Jezus Krisztus megvalto muvét,vagy soha! Na es a reinkarnacio hivoknek azt sem artana tudniuk,hogy Isten a Bibliaban azt jelenti ki nekunk,hogy:”Es amikepen elvégzett dolog,hogy az emberek EGYSZER(es nem tobbszor) meghaljanak,azutan az itélet:azonképen Krisztus is egyszer aldoztatott fel…”(Zsido levél 9:27).

      Ria

      Törlés
    27. Arról nem is beszélve hogy eleddig még egy reinkarnácóban hívőnek sem sikerül meggyőző választ adni arra, hogy a nővény milyen lelki fejlődésen megy át, hogy álattá reinkarnálódjon, hogy az állat hogyan képes olyan életet élni, hogy későbbi életében ember legyen. vagy csak az emberi lélek reinkarnálódik? akkor miért vagyunk egyre többen?

      sok itt a homályos folt.

      és kedves Hamsa, az nem gesztus, hogy nem válaszolsz, hanem megfutamodás. gesztus az lenne, ha érvelnél és nem hujujuznál.

      Törlés
    28. A gesztus az volt, hogy megadtam az utolsó szó jogát :)

      Az oka meg, hogy befejezem a beszélgetést, nagyon jól látszik abból is, ahogy látod még ezt az apróságot is. Te megfutamodásnak látod én meg értelmetlen vitának.

      Nekem nem állt sosem szándékomban, hogy meggyőzzelek bármiről is, vagy hogy elvegyem a hitedet. Én csupán csak meg akartam mutatni, hogy a világra lehet más szemmel is tekinteni nem csak a biblia szemellenzőin keresztül.

      Aztán belebonyolódtunk egy olyan vitába, aminek semmi értelme, hisz mi egymást meggyőzni nem tudjuk, mást meg nem érdekel, ráadásul a fő témától is erősen elüt.

      A reinkarnációra írtam neked választ, de a végeredmény több mint 13.000 karakter lett (ez 3 üzenetben fért volna ide), ezt sikerült leredukálnom 7700 karakterre, ami 2 üzenet ide, de akkor meg megint jönnek a félreértések. Ez baromi sok, szóval úgy döntöttem tartom magam az elhatározásomhoz és inkább nem offolom tovább a témát.

      Ria, már megbocsáss, de az amit írtál rettentő nevetséges. Látszik, hogy félinformációkból táplálkozik a tudásod és akkor még a megértéstől félelmetesen messze állsz. Pocskondiázol és kinevetsz egy vallást, amit meg sem értesz, tudod ez nagy tiszteletlenség. Hol marad az a Jézusi tanítás, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess? Vagy az, hogy tiszteld más hitét és vallását?

      Azt hiszed, hogyha ez ekkora "baromság" lenne, akkor több millió ember hinne benne? Mert ezek szerint te feltételezed, hogy több millió barom él a világon és te milyen rettentő okos és éles elméjű vagy. Holott csak azt nem veszed észre, hogy a te tudásod hiányos, de jelentősen, és éppen ezért önmagadat teszed nevetség tárgyává.

      Törlés
    29. Nyilvan azert nem tudnak meggyozo valaszt adni,mert ok maguk sem ertik azt,amit bizonygatni probalnak.At sem gondoljak a dolgok logikajat,ezert marad a hujjuj.Megelégszenek azzal,hogy valaki(k)azt mondta(k),miközben arra törekszenek,hogy minden vagyat megöljenek magukban,hogy a következo ujraszületésükkor,mar egy fokkal elorébb jussanak itt a földön,es végül elérkezzenek a nirvanaba.De mikor lesz ez? Hanyadik ujraszületés utan? Mennyi erofeszitést kell még megtenniük? Ezt senki sem tudja.
      Ok nem talaljak meg a megvaltast,mert amit csinalnak,az önmegvaltas.Ilyen pedig nincs.Jezus azonban igy szol:En tettem érted valamit,es ez az üdvösség utja.
      Nemcsak az evangélium tud az ember bunösségérol,hanem valamennyi vallas is.De egyetlen vallas sem ad végérvényes valaszt arra a kérdésre:Mi lesz a buneimmel?

      Ria

      Törlés
    30. Értem én, mert a biblia sokkal következetesebb és értelmesebb...

      Van ez az Ádám meg Éva. Ezeknek lesz két gyermeke, Káin és Ábel. Erre Káin kinyírja Ábelt.

      Nem vagyok egy nagy matematika professzor, de a bibliád szerint, ekkor összvissz 3 ember él a Földön. Erre Káin elmegy és családot alapít...

      HOGY MICSINÁL?

      Családot alapít... oszt kivel? Egy szép kecskével?

      Nah jó, hát ez végül is csak a teremtés történet, régen vót, lehet igaz se vót.
      Jön az özönvíz. Csak Noé és a kiscsaládja élte túl. Nah várjál, de akkor ezek, hogy szaporodtak tovább? Testvérházasság útján? Az igen érdekes...

      Jahogynem, hanem ezek is elvándorolnak és családot alapítanak mindenfelé, de hogy hogyan szaporodnak senki se tudja, bizonyára klónozták önmagukat.

      Nah ehhez kell a hit. Hogy elhidd, hogy ez így volt. Egyszer már azt hiszem itt megfogalmaztam, hogy a vallás és a hit nem ugyan az. A vallás az tudást jelent, hiszen csak azt vallhatod, amiről tudsz, viszont amiről tudsz abban már nem kell hinned. Ugyanakkor amiről lila halvány gőzöd sincsen, hogy micsoda, meg hogy miért úgy van, nah oda kell sziklaszilárd hit. És akkor megy a templomba a versengés, kinek erősebb a hite. És én erre mondtam azt, hogy bocs, de engem ne hitegessenek, hanem mondják meg kerek perec, mi az igazság és onnantól kezdve azt vallom (vállalom), mert csak az igazságot érdemes vállalni (vallani).

      Namost ezek után neked van merszed elítélni egy másik vallást nézetei miatt, csak azért mert vannak benne általuk kitalált csúsztatások.

      Mint mondtam reinkarnációról nem akarok röviden írni, mert csak félreértenéd, hosszan meg nincs kedvem.

      Bűn meg olyan formában nem létezik, ahogy te gondolod. Egyetlen bűn van a megbocsátásra képtelenség. És itt két dolgot kell megbocsátanod. Önmagadnak és mindenki másnak mindent!

      Ez a te imádban van benne kedves Ria:

      "...És bocsásd meg vétkeinket,
      Miképpen mi is megbocsátunk
      az ellenünk vétkezőknek..."

      Jézus tanított a szeretetről persze, de ha jobban megfigyeled többet említette a megbocsátást mint a szeretetet. Mert nagyon bölcs volt tudta, hogy nem tud szeretni addig az-az ember aki nem bocsátott meg mindent önmagának és nem bocsátott meg mindent mindenki másnak.

      Még a keresztre feszítésénél is mit mond jézus? "Bocsáss meg nekik atyám, nem tudják, hogy mit cselekszenek". Még ott abban a pillanatban is a megbocsátás hatalmáról tanít.

      És akkor ma mennek a nagy ezoterikus guruk és "csak a szeretet" és nyáladzódva csöpög meg enyeleg ezen, hogy "csak a szeretet", de közbe meg ez is hülye, az is hülye, meg világvége, meg a sok vak barom, stbstb. Megy az ítélkezés meg az anyázás és észre sem veszik milyen messze járnak a szeretettől.

      És nehogy azt hidd, hogy a templomban nem ez megy. Én voltam hitgyüliben sokszor, ugyan ez megy. Így meg úgy szeretjük egymást, de a szomszéd, nah az egy nagy rohadék. O.o

      Nem állítom, hogy mindenki ilyen, mert vannak rendes emberek is ott, de ritka mint a fehér holló.
      És azzal, hogy becsmérled és kineveted ezeket az embereket azért, amiben hisznek (ugyan úgy, ahogy te is csak hiszel valamiben amiről igazából fogalmad sincs), azzal önmagadat ítéled el.

      Törlés
    31. "Ezeknek lesz két gyermeke, Káin és Ábel."

      Ádámnak és Évának több gyermeke volt. Néztél volna utána.

      Törlés
    32. Jaj édes istenem, de látod pontosan ezért mondom, hogy teljesen felesleges vitáznunk, mert már megint olyan balfaszságon akadsz fent, ami nincs is ott. Már megbocsáss, de tudom, hogy volt több gyerekük is, de a mondandóm szempontjából teljes mértékben független, hogy hány millió gyerekük született utána.

      És akkor megint nem a lényeggel foglalkozunk, hanem valami totálisan lényegtelen vélt baromsággal.

      Ezért mondtam, hogy fejezzük be, mert képtelen vagyok objektíven elolvasni még azt is, amit írok, nemhogy ezt a szerencsétlen könyvet.

      Megmondtam, higgy amiben akarsz félelmetesen nem érdekel. Én csupán rávilágítottam, hogy minden érmének két oldala van.
      Erre jössz azzal, hogy "hátde az érmének van éle is". Totál lényegtelen...

      Az meg, hogy "néztél volna utána" kismilliószor a fejedhez vághattam volna, mert jelentősen kitűnik, hogy a bibliát kivéve rettentő felszínes a világlátásod. És mily vicces, pont te vádoltál azzal, hogy én vagyok felszínes... Nah hogy is van ez? Mindenki magából indul ki?

      Törlés
    33. "Ezért mondtam, hogy fejezzük be, mert képtelen vagyok objektíven elolvasni még azt is, amit írok, nemhogy ezt a szerencsétlen könyvet."

      Javítom:

      Ezért mondtam, hogy fejezzük be, mert képtelen VAGY objektíven elolvasni még azt is, amit írok, nemhogy ezt a szerencsétlen könyvet.

      Törlés
    34. Hamsa,mit volna olyan nehéz azon megérteni,hogy a reinkarnacio tana egy olyan képtelenséget hirdet,hogy a személyiség egy következo születés kedvéért megszünjön,es egyik “összetevoje”,a lélek (mondjuk) beleolvadjon egy masik személyiségébe? Ha ez lehetséges volna,akkor nem beszélhetunk valojaban az ember személyiségérol,sem egyediségérol a maga nemében.
      A lélekvandorlas,ujraszületes eszméje az egységszemlélet,illetve a panteizmus,a ciklikus gondolkodas tanaval függ össze.Eppen ez az elmélet vilagosan megmutatja,hogy eme alapallas szerint nincs biztositva az emberi személy függetlensége,méltosaga,sérthetetlensége,es ugyanigy nincs biztositva annak az isntenségnek a magasabb – abszolut – isteni mivolta sem,akibe az alsobbrendu testeket megjart lélek szinte ugyanugy olvad bele,mint ahogyan lakoja volt egy giliszta vagy egy tehén testének.Ezert a panteista lélekvandorlasi”eszménnyel”szemben a ker. hivok azt valljak,hogy a lelkünk nem része egy minden ember fölött allo es mindnyajunkban közös valaminek,hanem lényegesen önallo valosag(substantia),amely azonban csak a testtel együtt tud önalloan muködni.Eppen ezert nincs értelme annak az emberi allitasnak sem,hogy Isten es a vilag EGY,mert az azt jelentené,hogy O is (a nem- teremtett) benne lenne a teremtettben,sot igy akkor es o is a bun atka alatt volna.Isten kivul all a teremtettségen.Ha pedig Isten vilaga az O egyedüli,kizarolagos muve,akkor az egyedüli tulajdona,joga van szabadon rendelkezni vele.
      A szabad akarattal pedig kizarolag azert ruhazta fel Isten az embert,hogy donteni tudjon a jo(Isten),es a gonosz(Satan) között,es igy valasztani tudja a jot.Nem pedig azert,hogy a(bunös) ember döntse el,mi igaz es mi nem.Hogy mi az igaz,azt mar Isten kijelentette nekunk a Szentirasban.
      A vilagmindenség torténelme tehat:egymassal szembenallo hatalmak(szellemi hatalmassagok)oriasi mérkozése.Gigantikus küzdelem a jo es a gonosz,a vilagossag es a sötétség,a Satan es Isten között!
      Ha pedig a fentieket megértetted,akkor azt is megertheted,hogy a ker.hivok semmiképpen nem tisztelhetnek mas vallasokat(Isten sem mondott ilyet sehol),mivel azok ellenkeznek Isten akarataval es kijelentéseivel,igy sérti az O szentségét.
      A sátán előszeretettel használja a "ne ítélj,hogy ne ítéltess" mondatot(Maté 7:1) és ezzel gyakorlatilag lehetetlenné teszi,hogy a bűnt meglehessen ítélni az embernek önmagában vagy másban..... Lényeg végül is és látó embernek egyértelmű,hogy minden Bibliából idézett mondat,amelyik szólása eredményeként a bűn marad(sőt a szólással olyan fejbeverés történik rendszerint,hogy továbbá érinthetetlenné is válik a bűn!) az a "szólás" biztos,hogy nem Istentől van!
      Ebben az igeversben,a masok feletti itélkezésrol es masok elitélésérol(karhoztatas) van szo.A bunt es az Isten ellenes dolgokat igenis,hogy meg kell,sot kötelessége egy ker.hivonek megitelni.(Itélet es megitélés kozott egyébként oriasi kulonbség van).
      “A szellemi(Krisztusban ujjaszületett(es nem ujraszületett) ker.hivo) ember azonban mindent megitél,de o senkitol sem itéltetik meg”(1 Korinthus 2:15).
      Az emberiség mélyre zuhant.Istenhit nélkül csak a felületesek es tudatlanok tudnak derült bizalommal a jövobe tekinteni.

      Törlés
    35. A bibliai teremtéstörténet egyreszt:nem ir arrol,hogy amint Kain elerte a ferfikort,azonnal feleséget keresett volna maganak,masrészt:akkoriban még nem volt tiltott a rokoni,vagy testvérhazassag.A teremtes utan csak 430 evvel késobb adatott a torveny,az is csak Izraelnek.Adam életkora 930 év volt,amikor meghalt,ezalatt boven volt ideje Kainnak meg a sokadik leanytestvérei kozul is feleséget venni.

      Törlés
    36. nagyon szépen összefoglaltad Névtelen.

      Törlés
    37. Hamsa!

      Ha tisztában vagy azzal, hogy Ádámnak és Évának számos gyermeke volt, akkor mivégre azon kijelentésed, miszerint
      "ekkor összvissz 3 ember él a Földön".

      olyan szinten vagy következetlen, hogy az már fájdalmas.

      tulajdonképpen ezzel próbáltad kétségbe vonni a Biblia hitelességét, s mikor bebizonyosodott tudatlanságod, próbálsz terelni másfelé, hogy nem ez a lényeg, meg hogy én vagyok értetlen.

      folytatva:

      "És azzal, hogy becsmérled és kineveted ezeket az embereket azért, amiben hisznek (ugyan úgy, ahogy te is csak hiszel valamiben amiről igazából fogalmad sincs), azzal önmagadat ítéled el."

      mi az, hogy fogalmam sincs? honnan veszed ezt? honnan tudod hogy jutottam el Istenhez... elmondom... gondolkodtam.

      nézzük meg mit mond Pál a rómaiakhoz írt levélben:
      " 19Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. "

      na, pont ezt tettem. racionálisan belenéztem a világba és minden kétségem eltűnt afelől, hogy Isten létezik. innen kezdve már csak egy dolgom volt. Megnézni mely világkép (vallás - bár a szó nem szerencsés) felel meg ennek a világ működéséből leszűrhető istenképnek. ilyet csak egyet találtam. Nézd! én progmatot végeztem, 3 évig tanultam fizikát, jelenleg programozóként dolgozom, tehát a logika napi gyakorlatom része. ha úgy tetszik, logikusan gondolkodva nincs más lehetőségem, mint Isten létét elfogadni. úgyhogy nekem ne mondd, hogy igazából fogalmam sincs.

      továbbá...

      szintén Páltól:

      "A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés."

      érted? meggyőződés... nem vakhit, hanem tapasztalati tény.

      és még...

      a szeretet, a megbocsátás nem egyenlő a toleranciával, az elfogadással. vajon szeretem-e a gyerekemet, ha elfogadom, hogy heroint nyom magába?

      Törlés
    38. "Bűn meg olyan formában nem létezik, ahogy te gondolod. Egyetlen bűn van a megbocsátásra képtelenség."

      ez megent micsoda butaság... csipőből tudnék mondani vagy negyven bűnt, aminek nincs köze a megbocsátáshoz.

      "Hol marad az a Jézusi tanítás, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess? Vagy az, hogy tiszteld más hitét és vallását?"

      hol mondott olyat Jézus, hogy tiszteld más vallását? elárulom... sehol. ennek épp az ellenkezőjét tanította...

      "Azt hiszed, hogyha ez ekkora "baromság" lenne, akkor több millió ember hinne benne? Mert ezek szerint te feltételezed, hogy több millió barom él a világon és te milyen rettentő okos és éles elméjű vagy. Holott csak azt nem veszed észre, hogy a te tudásod hiányos, de jelentősen, és éppen ezért önmagadat teszed nevetség tárgyává."

      az igazság nem attól igaz, hogy hányan hisznek benne (a buddhista tanítással ellentétben... sőt... még az sem ezt vallja). és hogy teljesen megzavarjalak: lesz egy olyan vallás, amit szinte az egész emberiség hinni fog és mégsem az igazság lesz.

      Törlés
    39. Bocs Jeromos,az utolso két hsz-om ala nem irtam oda a "Ria"-t,ezert kellett igy irnod:"Nagyon szépen osszefoglaltad Nevtelen":)."De mindezeket egy es ugyanaz a Szellem cselekszi,osztogatvan mindenkinek kulon,amint akarja"(1Kor 12:11).

      Udv neked.

      Törlés
    40. Nah szép kis csapat gyűlt már össze :D Tényleg ez nem jutott eszembe, hogy sok lúd disznót győz, rég használtam már ezt a taktikát :D Szép volt ! :)

      Persze én semmit sem akarok, csak békében élni, egy kis földet művelni és azt, hogy mindenki hagyjon békén, főleg a bibliával. Dehát ugye élnek ilyen emberek a világban, akik azt hiszik joguk van másokat elítélni és elpusztítani azért mert nincs szükségük az értelmes élethez a bibliára és annak sötét dogmáira.

      Jade tudom, akkor a pokolra fogok kerülni és nem leszek megváltva :)
      Nade ez miért nem lehet az én személyes problémám? Miért kell akkor azt mondani, hogy ebben az esetben még azt a 70 néhány évet sem hagyjuk, hogy leéld, megdöglesz most.
      Most akkor döntsük már el, hogy a félelmünkre épít ez a vallás vagy nem a félelmünkre épít? :D Mert én úgy vélem, hogy ami félelemre épül az nem lehet igaz. Ez rettentő egyszerű és logikus...

      Ami fél - elem - ből van, az nem lehet egész - (s)ég - es, és nem származhat az egy - (s)ég - ből, mert az Egy nem teremt csak felet. Olyan lehet, hogy kettévesz egyet, de annak mindkét fele megtalálható, hisz a férfinak a nő a másik fele, ezért fele-(s)ég és csak egy - üt képesek gyermeket csinálni, külön - külön nem, hisz ezt már fentebb írtam is, az nem egész - (s)ég - es.

      Persze ilyen dolgok a bibliában csak kódolva vannak és jól elrejtve, nesze neked kánon, különben azonnal letennéd a könyvet és nem vennéd fel többet, nem járnál templomba és még a papra sem lenne szükséged, hogy istennek tetsző életet élj, ja és ami a legfontosabb nem lehetne a nyájat terelgetni.

      A fentebb írtak miatt én a reinkarnáció indiai és buddhista filozófiáját sem fogadom el, mert az is félelemre épül és ennek logikáját már levezettem.

      És ha nincs semmilyen vallás, amit követnék, csak éldegélek a saját kis földemen, nevelem az állataimat, művelem a földemet és vigyázok a fáimra, akkor sokkal tetszetősebb életem lenne istennek mint bármelyik buzgó vallásosnak. És igen féltékeny is voltam már, irigy is, dühös is és utálkozó is, elítélő is és uralkodni vágyás is felmerült bennem, de végül mégis mindig MAGAMTÓL a jó utat választottam, nem kellett ehhez semmiféle vallás. Tudtam azt, amit Jézus is mondott, "ne tedd mással azt, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek meg". És erre mondtam, ezzel az igazsággal egy nem hívő is élhet a nélkül, hogy tudna arról, hogy ezt Jézus mondta.

      És ez az isten, ha valóban szeret és tényleg megbocsátó és nem pedig utálkozó, megsemmisítő, bíráló, elítélő, akkor bizony nem azt nézi, hogy mennyi "pogányt" öltél le, nem azt nézi, hogy mennyi sort magoltál be a bibliából vagy, hogy mennyiszer imádkoztál, hanem azt, hogy az isteni igazságokból mennyit tartottál meg, függetlenül a vallási felkezetedtől.

      Jah és akkor jön a Káini felfogás. "Dehát a bűnözők"... miért kell egyből a rosszat feltételezni? Odajön lopni? Vigye! Sőt még adok is neki.
      És őseink is így éltek, hogy egyetlen vagyonuk a családjuk volt, háborúban, ha elvesztettek valamit, nem sajnálták, mert tudták isten 10x annyit fog nekik adni.
      Jah és akkor jézus mit tanít? Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Ha ellopják a pénzed felét, add oda a másikat is. Kitől nem lehet lopni? Akinek nincsen semmije, aki nem birtokol, aki tudja, hogy bármire is pecsételi rá a nevét soha nem lesz igazán az övé, mert ha meghal üres kézzel megy a tulvilágra, még a magyar mondás is úgy tartja, "halottnak ruháján nincsen zseb".

      És csak két dolgot védtek őseink, de azt elszántan. Családjaikat és a földet, amit istentől kaptak. Nem hódítottak őseink.

      Törlés
    41. De tudom ez is ki lesz dumálva, hogy miért nem így van, ha nem más, akkor jön az, hogy "azért nem igaz, mert ez a te vélt igazságod, nem pedig egy 1600 éve élt ismeretlen ember igazsága". Már bocs, de te bibliádba van írva:
      1 Kor 16-17 "Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek? Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Istent. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti."
      Zsolt 82:6 "Én mondottam: Istenek vagytok ti és Felségesnek fiai ti mindnyájan."

      Tehát ez egyszerre válasz is kedves névtelennek! Ha bennem van isten, bennem él, sőt én vagyok maga az isten, akkor miért ne lehetne a saját vélt igazságom is igaz? Hisz, ha imádkozom és isten felé fordulok és 1 lépést teszek felé ő 10 tesz én felém, akkor az isteni igazságok bennem vannak, csupán csak oda kell figyelnem arra, hogy mit súg nekem isten.
      Tehát milyen érdekes biblia azt mondja ki, van biblia nélkül is élet és elérhető az igazság nélküle is. Ráadásul az isten miért büntetné meg önmagát?

      Névtelennek még egy megjegyzés. A bibliában is benne van, hogy isten lelke lebegett a semmiségben, mikor aztán gondolt egyet és azt mondta legyen és lett. Namost akárhogy is vakarom a fejem, még a létezés is csak istenből származhat, hiszen önmagából kellett mindent megteremtenie. És ha nem más, akkor is csak élettelent (anyagot) tudott volna teremteni, élőt csak úgy tud, ha ő magából ad életet, tehát még ha az anyag különb is mint ő, a benne lévő élet, élő szellem, az már egy vele.

      Tehát isten nem tapasztalhatja meg önmagát, de azért megbünteti :D Ez aztán a logika...

      Törlés
    42. Hat,a helyzet megsem ugy all Hamsa,mintha a sok lud megtudta volna gyozni a disznot.A diszno tovabbra is ugyanazon kerdesekben erthetetlenkedik,mintha még nem kapott volna eleg vilagos magyarazatot azokra.
      Jobb is igy,hogy törölted,vagy töröltetted azt a hsz-odat,amire most ezt a valaszt adom,es amit ennek ellenére mégis meg kell,hogy tegyek,mert akkora tévhitben mégsem hagyhatlak,hogy azt kepzeld magadrol/magatokrol,hogy “istenek vagytok”.A Zsoltarok 82:6-ra,amire a törlött hsz-odban hivatkoztal,azt nagyon csunyan kiemelted a szövegkörnyezetébol,hallod-e? Ott ugyanis az altalad kiemelt szöveg környezete igy néz ki:
      ”Isten ott all az isteni közösségben,itéletet tart az istenek fölött:Meddig itélkeztek alnokul,partjukat fogva a bunösöknek?!Védelmezzétek a nincstelennek es arvanak jogat,szolgaltassatok igazsagot a nyomorultnak es szukölködönek!Mentsétek meg a nincstelent es szegényt,ragadjatok ki a bunösök kezébol!Nem tudnak es nem értenek semmit,sötétségben jarnak,a föld alapjai mind ingadoznak.AZT MONDTAM UGYAN,ISTENEK VAGYTOK,A FELSEGES FIAI MINDNYAJAN,mégis meg fogtok halni,mint a közemberek,es elhullotok,mint barmelyik foember”.
      A Bibliaban azok a szellemi lények,mint amilyenek a kerubok,szerafok es altalaban Isten minden alarendeltje,akik az O udvartartasahoz,az O kornyezetéhez tartoztak,Isten fiainak neveztettek,ezekrol az 1Mozes 6:2,Job 1:6 es a Zsolt 82:1-igeversekben olvashatunk.Es roluk mondja a Zsoltarok 82:6,hogy Isten fiai,nem pedig a minden emberrol.A zsoltar egy latomassal kezdodik:a költo az égi birosag jelenlétét latja,amint Isten felelosségre vonja alarendeltjeit,a tobbi isteneket,mert nem kielégitoen töltöttek be feladatukat az emberek birajaként.

      Ugyanigy nem minden ember teste a Szent Lélek temploma,csak azoké,akik elfogadtak Jezus Krisztust Uruknak es Megvaltojuknak,hiszen ahol ezt az igeverset olvassuk,(1Korinthus 8:19)ott azt Pal apostol egy Istenhez mar megtert hivo gyulekezetnek irja,nem pedig minden embernek.
      En az elozo hsz-omban,azt irtam,hogy Isten nem resze,- nem darabja,ha ugy erthetobb - az altala teremtett vilaganak.Azzal,hogy O életet lehelt az ember orraba,azzal meg nem valt a részévé az embernek,es az ember sem Isten részévé.Az “életnek lehelete”kifejezésben az élet héber eredetije”KHAJ”,es tobbesszamban van.Ez arra a tényre utal,hogy Isten életének belehelése nyoman,kettos élet tamadt:lelki es szellemi.Mikor Isten lehelete beköltözött az emberbe,az ember szellemévé lett;mikor a szellem érintkezésbe lépett a testtel,eloallott a lélek.Fel kell azonban ismernunk,hogy ez a szellem nem azonos Isten tulajdon életével.Ezt ugy kell elkepzelni,mint a modern technikaban az infomacio-feldolgozo rendszert.Az összes elolény programvezerlésu:Isten az ado,mi pedig a vevok.Az ado nem lehet resze a vevonek es forditva…elkepzelheted,mi lenne akkor,ha ugy volna.Az inforrmacio pedig szellemi mennyiség.

      Ahhoz kepest,hogy azt irtad a törlött irasodban,hogy hagyjanak téged békén a bibliaval,elég szépen idézgetsz belole a magad védelmére.
      Na de,gyozkodni en semmikepp nem akarlak,(nem eroszak a disznotor) kulonosen,hogy tisztaban vagyok a következo ige jelentésével:”Senki sem jöhet én hozazzam(Jezushoz),hanemha az Atya vonja azt,aki elküldött engem,es én feltamasztom azt,az utolso napon”(Janos evang.6:44).

      Ria

      Törlés
    43. Most hirtelen ujra megjelent az az irasod Hamsa,amire a fenti -nem mindenre kiterjedo -valaszomat adtam.Milyen érdekes ez...
      Ahol az 1Korinthus 8:19-et ideztem,az téves,az1Korintus 6:19 a helyes,es egy uttal teged is kijavitalak,mert az altalad idezett igevers az az 1Korinthus 3:16,es nem az 1Korinthus 16:17.

      Törlés
    44. Mondtam, hogy úgyis lesz válasz :D

      Nade én mostmár tényleg befejezem, mert ezeket a válaszokat már hallottam egyszer - kétszer, ki milyen formában mesélte el, egyik sem győzött meg, ahogy ez sem.
      És a magyarázkodások ismét egy jelentős tényre mutatnak rám, amit kifejtettem már. Felet nem teremt az Egy. És ami hiányos, meg magyarázkodásra szorul, az nem Egy.

      Kedves Ria azért a bibliával védekezek, mert te nem vagy hajlandó felnézni belőle. Mindenre abban keresed a választ, és az vagy téves vagy rossz indulatú vagy nincs is benne. Én bármilyen más külső (értsd a biblián kívüli) magyarázatot hozok neked, te azt élből elutasítod.

      Egyetlen egy dolog van a bibliában, ami igaz, ez csak és kizárólag Jézus példabeszédei és isteni igazságai.
      De, ha ezt kigyűjtöm a bibliából kapok max egy 15 oldalas könyvet.

      És ha szeretnék egy saját bibliát írni, akkor bajban lennék, mert nem lenne kiadó, aki kiadná, mert összvissz 1 mondat lenne az egész.

      A sötétség a fény hiánya.

      És ebbe minden benne van és baromira nem tudsz belekötni. Ez mindenre választ ad mégis tömör és lényegre törő. Olyan mint maga az isten, egyszerű és nem bonyolult és mindent tartalmaz önmagában.

      És innen ismerhető fel az isteni igazság. Megkérdőjelezhetetlenül igaz. Ilyenből baromi kevés van, de nem is kell sok. Miért kellene sok? Az egyszerű jobb mint a bonyolult.

      Ez ugyan az, hogy Zen buddhistáktól kérdezte az Amerikai kutató, hogy mi szerintük az élet. A szerzetes azt válaszolta

      "Fát vágni, vizet hordani"

      Ettől a csávó úgy kiakadt, hogy 10 év alatt 8 vagy 10 könyvet írt erről az 1 mondatról, hogy mit jelenthet, de még ma sem érti.

      És ez is isteni igazság, ugyan attól az istentől. És nekem jöhetsz azzal, hogy de ők nem hisznek egy élő istenben. Hagyjuk ezt, mert egyrészről te is elkezdesz magyarázkodni, amiből hülyeség születik, a másik, hogy ő is magyarázza az istenét, tehát már nem mondhat igazat.

      Minden amit meg kell magyarázni, az nem isten vagy istentől származó. Isten baromi egyszerű. Azt vagy érted vagy nem, de soha az életben nem kell magyarázni, hogy most akkor miért így van miért nem úgy. Egyszerűen nem tudsz belekötni és kész.

      Ezért mondtam, hogy értelmetlen a szellemi csatánk, mert mindketten/hárman magyarázkodunk (bár én inkább igyekszem csupán kérdéseket feltenni és hiányosságokra rámutatni, de mégis beleesem a magyarázkodás csapdájába) és ezért folyton bele tudunk kötni egymás mondandójába :)
      (Hopsz miért is nem lelki csatánk, ha a lélek vagyok én? :D )

      Törlés
    45. Ha már így kiemelted a hibámat, ami nem más mint egy egyszerű elütés, de azért köszönöm.

      1 Kor. 3: 16-17 vers. Ezt akartam írni, csak a 3-as lemaradt ^^
      Remélem meg tudsz ezért bocsátani, de azért csak megtaláltad, de hogy ne érje szó a ház elejét, bocsánatot kérek az apró hibáért :)

      Törlés
    46. Jeromos, előre szólok, hogy ha véletlenül a nézeteid valamely pontjában meginogsz, az még nem azt jelenti hogy vissza kell állnod a drogokra. Azt észrevettem, hogy itt a PPP-n régóta beszélgettek Jézusról a posztok alatt, de nem tudom, hogy a következő kérdéseket feltette-e valaki. Leszögezném hogy én nem Őt vagy a tanításait vonom kétségbe. Amiről velem vitatkozhatsz, az elsősorban az hogy vajon valóban a tökéletes igazságot látjuk-e 2000 év távlatából, vagy netán vannak olyan véletlen és szándékos torzulások, amik elfedik előlünk azt.

      Egyik fő kérdés a judeo-keresztény vonal. Én is azok közé tartozom, akiknek valami nagyon bűzlik itt. Nem mennék bele a konkrét miértekbe, inkább próbálom más szemszögből megvilágítani mint a többiek: ha olyan nagyon egyértelmű folyománya az ÚSZ az ÓSZ-nek ahogy állítod, akkor hogy a fenébe létezik még mindig a zsidó vallás?? Továbbmegyek: hogyan lehetséges, hogy igen jelentős hányaduk a mai napig izzó gyűlölettel gondol rá?? Máriát miért kurvázzák le? Satöbbi... Ahelyett hogy mind lelkesen követték volna a kezdetektől fogva az Xezer éve beígért Messiásukat?

      Másik eléggé egyszerű érv amellett hogy nem volt zsidó, az hogy Mária nem volt az, és mivel ugye szeplőtelen fogantatás.. miről beszélünk. Kedvencem pedig János 8. rész. Ezt sem sikerült rendesen meghamisítani, és egyértelműen benne van hogy elkülöníti magát a zsidóktól, és Ábrahámtól. Mellesleg ha már Ábrahámnál tartunk, sokkal jogosabb lenne Ibrahimról beszélni, a 15 millió zsidót és a másfél(?) milliárd arabot tekintve. Ezt is a birtokba vett kereszténységnek köszönhetik, így sikerült a másik kétmilliárd agyába beoltani a különben teljesen érdektelen, és egyáltalán nem egyedi őstörténetüket. Ami sok elemében megint csak gyanús hogy nem (csak) az övék, de ezt most hagyjuk.

      Az ÚSZ továbbá szentesíti a világ egyik legnagyobb átverését, az ún. "13. apostol"-ként Saul-Pált, akivel kapcsolatban a Napnál világosabb, hogy egy undorító féreg volt ezeknek a gyűlölködő szemeteknek a legocsmányabb gyilkos fajtájából. Eleve életében nem is talákozott Jézussal, hogy a ménkűbe lehete Apostol, ráadásként kínozta és megölte a keresztényeket, egészen a "megvilágosodásáig", amiről icipici ésszel már be lehet látni, hogy nem volt más, mint az a pillanat, amikor rájött, hogy a terjedő vallást már nem lehet erőszakkal megfékezni, ezért egyszerűen lenyúlta, beépült. Ennek egyenes ágon folyománya az amit ma Katolikus Anyaszentegyháznak nevezünk, élén a további központosítást szorgalmazó hitlerjugend-taggal.

      A reinkarnációval kapcsolatban jutott eszembe, bár ez most nem érv akar lenni, csak egy újabb kérdés: hogy is van azokkal az emberekkel ez az üdvözülés-téma, akik Jézus előtt éltek, vagy ugyan utána, de mondjuk életükben nem is hallottak róla, vagy ha hallottak is, de egy olyan környezetben éltek hogy eleve kizárt volt a "megtérés"?
      +1 ide: egy csecsemő NEM bűnös, micsoda elvetemült primitív gondolat ezt feltételezni. Hacsak nem az előző életeinek vannak következményei? Lehet hogy ezt is sikerült teljesen kifacsarni az ismert agyafúrt, nyakatekert "logikával"...

      Törlés
    47. "Jeromos, előre szólok, hogy ha véletlenül a nézeteid valamely pontjában meginogsz, az még nem azt jelenti hogy vissza kell állnod a drogokra."

      hogy erre miért volt szükség? meglehetősen pitiáner megjegyzésnek tartom.

      " Amiről velem vitatkozhatsz, az elsősorban az hogy vajon valóban a tökéletes igazságot látjuk-e 2000 év távlatából, vagy netán vannak olyan véletlen és szándékos torzulások, amik elfedik előlünk azt."

      tételezzük fel, van egy tökéletes Isten, aki üzenni akar az embereknek. elég naiv elképzelésnek tartom, hogy ez a tökéletesség ne tudta volna átadni és megőrizni igéjét minden változtatás nélkül. amúgy a Biblia a tudomány által is a leghitelesebbnek tartott ókori irat. a régészet sorra igazolja a Biblia azon részeit, melyeket eddig képtelenségnek tartottak.

      "ha olyan nagyon egyértelmű folyománya az ÚSZ az ÓSZ-nek ahogy állítod, akkor hogy a fenébe létezik még mindig a zsidó vallás??"

      ezt nem kereszténytől kéne kérdezned, hanem egy zsidótól. bár megemlítem, hogy egy isteni kontinuitást emberi reakciókból próbálsz lemérni. nem kompatibilis a mércéd. az emberek mennek a fejük után... megadatott a választás lehetősége, így a rossz választásának a lehetősége is adott. ilyen megközelítésben értelmetlen a kérdésed.

      "Másik eléggé egyszerű érv amellett hogy nem volt zsidó, az hogy Mária nem volt az"

      hát ezt meg honnan veszed? Avatara mondta? vagy Pap Gábor?

      gondolom nem említette forrásod Lukács alábbi sorait:

      "30Az angyal ezt mondta neki: "Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél! 31Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak. 32Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, 33ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége." 34Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" 35Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. 36Íme, a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak,"

      Mária rokona: Erzsébet, bizony zsidó volt - Áron lánya. Áron testvére: Mózes pedig zsidó főpap. Ha Jézus nem lett volna zsidó, be se mehetett volna a zsinagógába.

      "Mellesleg ha már Ábrahámnál tartunk, sokkal jogosabb lenne Ibrahimról beszélni, a 15 millió zsidót és a másfél(?) milliárd arabot tekintve."

      ez aztán a nagy probléma... egy névváltozaton rugózol? egy arabnak nem probléma, neked miért az?

      "Ezt is a birtokba vett kereszténységnek köszönhetik, így sikerült a másik kétmilliárd agyába beoltani a különben teljesen érdektelen, és egyáltalán nem egyedi őstörténetüket."

      most komolyan... szempont, hogy egyedi legyen? akkor az az igaz, amit valaki egy elképesztő képtelenséget kibuggyantott a buksijából, mert oh!, milyen kedvesen egyedi?

      "Ami sok elemében megint csak gyanús hogy nem (csak) az övék, de ezt most hagyjuk."

      semmi gyanús nincs ebben. ez csak arra utal, hogy valójában a legtöbb vallás egy tőről ered, csak kisebb-nagyobb torzulásokon ment át.

      Törlés
    48. "Az ÚSZ továbbá szentesíti a világ egyik legnagyobb átverését, az ún. "13. apostol"-ként Saul-Pált, akivel kapcsolatban a Napnál világosabb, hogy egy undorító féreg volt ezeknek a gyűlölködő szemeteknek a legocsmányabb gyilkos fajtájából."

      visszhangzod a judeokeresztényezők véleményét, de úgy, hogy arra sem vetted a fáradságot, hogy elolvasd Pál leveleit. továbbá nem vagy tisztában a kereszténység tanaival. Jézusban újjászületni annyit jelent, új embernek lenni. Saul keresztényüldöző volt, lett belőle Pál, az új ember, Krisztus szolgája.

      Ha nem lett volna Pál, ma nem beszélhetnénk kereszténységről.

      "Eleve életében nem is talákozott Jézussal, hogy a ménkűbe lehete Apostol, "

      apostol jelentése: küldött. na, ez talán Pálra illik leginkább.

      "amiről icipici ésszel már be lehet látni, hogy nem volt más, mint az a pillanat, amikor rájött, hogy a terjedő vallást már nem lehet erőszakkal megfékezni, ezért egyszerűen lenyúlta, beépült."

      aha, majd vértanúhalált halt - de csak azért, mert olyan jó beépültnek lenni.

      "Ennek egyenes ágon folyománya az amit ma Katolikus Anyaszentegyháznak nevezünk, élén a további központosítást szorgalmazó hitlerjugend-taggal."

      a katolikus egyház inkább Pétert tekinti egyházalapítónak.

      a katolikus egyház nem azonos a kereszténységgel

      a katolikus egyház nem azonos a Pápával

      a katolikus hívő nem azonos Vatikánnal, sem a Pápával.

      egy kis irodalmi érdekesség... a meggyőződésesen katolikus Dante az Isteni színjátékban az akkori Pápát simán a pokolba teszi.

      "A reinkarnációval kapcsolatban jutott eszembe, bár ez most nem érv akar lenni, csak egy újabb kérdés: hogy is van azokkal az emberekkel ez az üdvözülés-téma, akik Jézus előtt éltek, vagy ugyan utána, de mondjuk életükben nem is hallottak róla, vagy ha hallottak is, de egy olyan környezetben éltek hogy eleve kizárt volt a "megtérés"?"

      ha elolvastad volna Pál leveleit (mint ahogy nem tetted, csak fentebb látatlanban vagdalkoztál), akkor erre világos választ kaptál volna. előtted a lehetőség... ha nem megy, csak szólj és segítek.

      "+1 ide: egy csecsemő NEM bűnös, micsoda elvetemült primitív gondolat ezt feltételezni."

      ez egy érzelmi megközelítés. mondhatni, egy vélemény.

      először is tisztázni kell a bűn fogalmát.
      a bűn eredeti jelentése: céltévesztés.
      ha kicsit tovább boncolgatjuk, akkor bűnnek lehet nevezni minden olyan cselekedetet, gondolatot, amelyben az önös érdekeinket helyezzük másokkal (keresztény megközelítésben Istennel) szemben.

      nem tudom, van-e gyereked, de egy csecsemő minden tette önös - olyannyira, hogy önmagán kívül nem is létezik más.

      Törlés
    49. Talan azt remelted Hamsa,hogy nem lesz valasz?Azt elhiszem,hogy szamodra ugy volna kellemetes,ha bizonyos nézeteltéréseket oly modon lehetne tisztazni a beszelgeto partnereddel,hogy csak te beszelsz,mig a masik,toled mindent igazsagnak elfogadva csak rabologatna arra.Na de,sorry,barmennyire is szeretned,hogy ez igy legyen,az eletben nem igy mukodnek am a dolgok,az olyan esetekben meg foleg nem,amikor te olyan igaztalan ragalmakat szorsz a masikra,hogy az amit allit,” az vagy téves vagy rossz indulatú vagy nincs is benne”,anelkul,hogy azokat bizonyitani is tudnad.Ha pedig en teljes bizonyossaggal megvagyok gyozodve afelol,hogy a Biblia minden szava igazsag,AZ maga az Igazsag,akkor logikus,hogy ennek az igazsagnak alapjan adhatok magyarazatot minden eletszükségre valo dologban.Es mivel a te bibliaismereted egyenlo a nullaval,nincs semmi jogalapod arra,hogy felul birald az en bibliaismeretemet.Ezideig, még minden egyes altalad idezett bibliai igehely jelentését kulon el kellett magyarazzam neked,ami nem baj,de ne te probalj okoskodni es abbol idezgetni eppen nekem,es te meghatarozni Isten ki,vagy mibenlétét,aki azt mondja,hogy mindenki hagyja ot beken , “fokepp a Bibliaval”…
      Isten kizarolag csak a Bibliaban adott kijelentest magarol ,az Oszovetsegben a profétai altal,az Ujszovetsegben pedig az O Fia es annak tanitvanyai es apostolai altal.
      Es ha mar oly nagy eloszeretettel hangoztatod,hogy a”sotetseg a fény hianya”,akkor miert nem alkalmazod magadra? Ha Jezus Krisztus a vilag vilagossaga,akkor miert nem engeded,hogy o legyen életed vilagossaga? Mert, ha te azt allitod,hogy”Egyetlen egy dolog van a bibliában, ami igaz, ez csak és kizárólag Jézus példabeszédei és isteni igazságai”,akkor azt nem kigyujtogetni kell,hanem engedni,hogy az életté legyen benned.”Aki hisz enbennem,amint az iras mondotta, élo viznek folyamai omlenek annak belsejébol”(Janos evang.7:38).Ezt irod: “Ez mindenre választ ad mégis tömör és lényegre törő.” Megkerdezném:mire adott ez neked valaszt? A reinkarnacio tanra?
      Mi pedig Jeromossal semmiféle magyarazkodast nem vartunk el toled,egyszeruen csak felhivtuk a figyelmedet arra,hogy amiben te hiszel az nem igaz,az nem létezik,es eppen ezert ne hirdesd azt,mert felrevezethetsz olyanokat,akik meg nem dontottek az Igazsag mellett.De ne is probalj vilagi(nem Isten igazsaga szerinti)magyarazatokat adni,mert a vilag sötétségben él,amibol semmi jo nem szarmazhat.
      ”En vagyok az Ut az Igazsag es az Elet”.Ismered Jezus e mondasat? Ha jo uton akarsz jarni,akkor ezen az uton jarj,Jezus legyen az egyeduli igazsagod,es életed!

      Ria

      Törlés
    50. De visszacseng nekem az a vád, hogy "hamsa milyen felületes vagy" lol. Hát igen, megint kiderült, mindenki magából indul ki.
      Hazudtál azzal kapcsolatban, hogy te objektíven és mélyrehatóan megvizsgáltad azt, amit Pap Gábor és társai mondanak és tanítanak, mert ha ismernéd mélységében és megértetted volna nem mondanál ilyen hülyeséget.

      *
      "Másik eléggé egyszerű érv amellett hogy nem volt zsidó, az hogy Mária nem volt az"
      **
      hát ezt meg honnan veszed? Avatara mondta? vagy Pap Gábor?

      Magát Avatara-t nem ismerem, láttam már 1-2 előadását, de mélységében nem tudom, hogy mit gondol vagy mit tanít.

      Viszont Pap Gábor pont azt mondja, hogy Jézus zsidó volt, és ezt sose tagadta egy percig sem. Sőt, ő maga sorakoztatja fel a bizonyítékokat, hogy VÉR szerint zsidó volt. Egyik ezek közül az, amit te is mondtál, mert különben nem fogadták volna el, főleg ezért is született királyi vérvonalba, hogy szavának még nagyobb súlya legyen.
      A másik érv, hogy egy megváltónak nem oda kell születnie, ahol isteni igazságok dolgoznak, mert megszületik >felnő > körbenéz > és levonja a következtetést, hogy teljesen feleslegesen születtem meg, mert itt minden a legnagyobb rendben van.

      De ez nem így volt. Bizony Jézus egy olyan nép közzé született, aki olyan távol volt az istentől, hogy még azt sem vették észre, hogy megszületett a megváltójuk. Holott királyi vérvonalba született.

      Ha tényleg olyan nagy istenfélők és tényleg olyan közel álltak az istenhez, akkor miért nem tudtak arról, hogy megjött? Sőt, amikor megtudták a három KELETI bölcstől, hogy megszületett, azonnal minden csecsemőt levágtak. Hát tényleg, ez aztán teljesen igaz istenhívő nép lehetett.

      Ennek fényében alapvetően reng meg az OSz igazságtartalma.

      Amit maga Pap Gábor és társai hangoztatnak nem az, hogy VÉR szerint Zsidó volt e vagy sem. Ez csak téged érdekel anyagba ragadt embert. Azt hangoztatják, hogy lelkületében volt Szkíta vagy max. Pártus (Jézus a pártus herceg), és ezt a lelkületet a Magyarság őrizte meg legtovább a történelem során. Innen jön az, hogy Jézus magyar volt, nem onnan, hogy vér szerint ki volt az anyja. Mert a szkíták és egyben a Magyarok is kétféle nemzettséget követtek. Lelki és vér szerintit. És a lelki az előbbre való volt nemzettség szempontjából mint a vér szerinti.
      És éppen ezért a Szkíta sosem mondta azt, hogyha te zsidó vagy sose lehetsz közénk való. Azt mondta, ha a szellemiséged, ha a lelkületed olyan és el tudod fogadni az igaz istent, akkor közénk tartozhatsz. Hoppá > és akkor itt jön mit jelent a szent lélek, meg a keresztelés. Mert a keresztelésnek is csak egy olyan kultúrában van értelme, ahol a lélek szerinti nemzettségi hovatartozást számon tartják. Így például, ha már megkeresztelkedett az adott ember, akkor az adott nemzettséghez tartozott azonnal. Innen jön a "MEGTÉRÉS" eszménye is.

      És egy olyan kultúrában, ami alapvetően csak a vérvonalat veszi figyelembe, nem igen értem, hogy lehetséges a megtérés. Mert te hiába veszed fel a Zsidó vallást, soha az életben nem fognak megilletni 100%-ig ugyan azok a jogok, mint egy tiszta vérűt.

      Törlés
    51. "Ami sok elemében megint csak gyanús hogy nem (csak) az övék, de ezt most hagyjuk."
      **
      "semmi gyanús nincs ebben. ez csak arra utal, hogy valójában a legtöbb vallás egy tőről ered, csak kisebb-nagyobb torzulásokon ment át."

      Hát hogy is mondjam, nekem még dereng erről a kijelentésről valami... jaaaaa igen, ezt még a "vitánk" kezdete elején mondtam, hogy kutatásaim alapján egyértelművé vált, hogy kezdetben egy közös ősvallás létezett. És akkor te kategórikusan kijelentetted, hogy ilyen nem történt soha, minden népnek saját kialakult vallása van. (És azt nem mondhatod, hogy mondjuk egy zen buddhizmus az OSZ-ből torzult azzá, ami).

      Ennek a logikának a követésével, miért pont a szent biblia ne torzult volna? Főleg azok után, hogy ismert maga a Kánon ténye. Ezzel ellentétben még egy zsidó vallás is nagyobb eséllyel pályázhat a tisztaságra vagy eredetiségre, főleg azok után, hogy
      1, nem engedik lefordítani más nyelvre, tudják nagyon jól, hogy NEM LEHET.
      2, ha csak egy vesszőt is rosszul írnak a bibliájukba (másolás esetén), akkor az egész könyvet bezúzzák és megsemmisítik, meg sem kísérlik javítani. Az a könyv már hitük alapján beszennyeződött, ezért eshetett benne hiba.

      Ezek után hogy mondhatod, hogy nem torzult. Ráadásul ennél még a Manicheizmus is következetesebb volt, mert Manike tudta, hogy nem lehet közvetlenül fordítani, de hitte, hogy minden nép kultúrájában, mivel egy tőről fakad, megtalálható az út, hogy hogyan lehet úgy elmagyarázni a kultúrájukon keresztül a kereszténységet, hogy annak mondanivalója és lelkülete ne sérüljön.

      Vatikáni válasz: Kiírtani még az emlékét is!

      Törlés
    52. "Ezideig, még minden egyes altalad idezett bibliai igehely jelentését kulon el kellett magyarazzam neked" by Ria

      Hát pont ez az, magyarázni kell mindent, merthát semmit sem úgy kell érteni a bibliában, ahogyan az oda van írva.

      Azt meg nem jelentheted ki, hogy 0 a biblia ismeretem, mert ez nem igaz. Ami 0 az a magyarázkodások ismerete, ami nincs benne a bibliában :)
      Hogy várod el, hogy tudjak olyat, ami nincs is ott?
      Ez ugyan az, hogy a kígyó nem hazudott és nem haltak meg azon a napon Ádám és Éva, erre a magyarázkodás, mert ez sem más, mint magyarázkodás, hogy "hátde istennek 1 nap olyan mint embernek 1000 év". És ez megint nincs benne a bibliában, ez is apokrif iratokból származó magyarázat, akár csak a magyarázatok 90%-a.
      Aminek igen jellemző tulajdonsága, hogy főleg a bíborosok juthatnak hozzá, de másolni biztos nem lehet. Mert ha már abba kötnék bele, akkor nem lenne hol keresni a "magyarázatokat" :D

      Erről beszéltem, hogy lehet valami egész, ami magyarázatra szorul? :)

      És hidd el, jézust követem ^^ pont azzal, hogy megkérdőjelezek mindent magam körül. Jézus mulatozott a szombat napon és megszegte annak szentségét, erre a rabbi megszaggatta ruháját és kijelentette, hogy bitóra való. Erre jézus felteszi a nagy kérdést: Én vagyok a szombatért vagy a szombat van én értem?
      Egy több ezer éves hagyományt és legszentebb ünnepet kérdőjelez meg. Ha ő az út, akkor egyik lépés ezen az úton, hogy amit a legszentebbnek állítanak be megkérdőjelezem.

      Az a kijelentésed pedig, hogy ne terjesszem a "hülyeséget" mert félrevezetek még igaz utat kereső embereket :D Háhh, igen ez lenne a legkönnyebb. A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jók nem tesznek semmit sem :D
      Ráadásul nézz tükörbe és mond el ugyan ezt magadnak is és hoppá, rájösz, hogy az én szemszögemből meg pont a szent térítők azok akik megbolondítják az embereket.

      Ráadásul nekem az lenne kényelmes (véleményed szerint), hogy ne válaszolj. És tessék neked is pont ugyan ez lenne kényelmes és akkor megint ismétlem önmagamat: Mindenki magából indul ki :D

      Erről a reinkarnációról meg kattanj le, mert látom, hogy nem értesz hozzá, ráadásul már egyszer én is kijelentettem, hogy nem ezt az irányzatot követem erre ezzel próbálsz sértegetni ^^

      A sértegetéseket pedig és ezt a fajta "hangvételt" sürgősen fejezd be, mert ennek eredménye az lesz, hogy válaszra sem méltatlak. Én nem sértegettelek, szóval ha már annyira kereszténykedünk "ne tégy olyat, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek". Ha te úgy véled, hogy én mégis megsértettelek, azért elnézésed kérem, bennem ilyen szándék nem fordult meg, valószínűleg te vettél magadra olyan dolgot, amit nem kellett volna. Bocsánat.
      Viszont a te hozzászólásaidból ez erősen kitűnik.

      Jeromos
      Amit a gyermekekről tettél kijelentést, az ... uristen, én totál nem tudom felfogni, hogy vagy képes ilyenben hinni. Igen nekem nincs gyerekem, de ezek szerint neked sincs. Vagy te ekkora utálattal nézel a saját gyerekedre? Ezzel a gondolattal fogadtad a házadba, hogy ez egy bűnös sátántól való? Ne nevettes már!
      Ráadásul a gyermekek tisztaságáról és szentségéről vitázni NEM LEHET, mert ez annyira egyértelmű. Édesanyám az óvodában dolgozott szóval eléggé sok gyerekkel találkoztam életemben, rettentő különböző egyéniséggel. De egy mindre igaz volt. Istenhez senki nem áll közelebb náluk.

      Ha nem hiszed a gyermek szentségét, akkor olvass Molnár V. Józsefet, vagy lehet még youtube videói is vannak a gyerekekről. És ott még azt is elmagyarázza neked, hogy honnan ered a kereszténység :)

      És még mielőtt kiejelentenéd, hogy nincs gyerekem akkor az egyenlő azzal, hogy nem értek hozzá. Jézus mondá: Amíg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lehet tiétek a mennyek országa. Nabumm... milyennek kell akkor most lennem?

      Még mielőtt félreértenéd én gyerek alatt születésétől kezdve > 12 éves koráig értem.

      Törlés
    53. "Hazudtál azzal kapcsolatban, hogy te objektíven és mélyrehatóan megvizsgáltad azt, amit Pap Gábor és társai mondanak és tanítanak, mert ha ismernéd mélységében és megértetted volna nem mondanál ilyen hülyeséget."

      a hazugság vádja felett méltósággal túllépve:

      Szántay Lajos (ugye őt Pap Gábor és társai közé sorolhatjuk):

      "sokkal keményebb és biztosabb adatokkal lehet megtámasztani azt, hogy bizony itt van egy pártus származási vonulat"

      "Jézus származásának vonalán problémák vannak."

      továbbá Badinyit végig ajnározza.

      de hogy te is meghallgasd (ha még nem tetted): http://www.youtube.com/watch?v=8V0DBaee7ho&feature=related

      Pap Gábor a Krisztus apokalipszisének ezen sorait értelmezve:
      "13és a gyertyatartók között az Emberfiához hasonlót: hosszú palástba volt öltözve, mellén aranyövvel körülövezve; "
      egyenesen Szent Lászlóval azonosította az Emberfiát, mert ott van, hogy hasonló és László mennyire hasonlít Jézusra.

      "Viszont Pap Gábor pont azt mondja, hogy Jézus zsidó volt, és ezt sose tagadta egy percig sem. Sőt, ő maga sorakoztatja fel a bizonyítékokat, hogy VÉR szerint zsidó volt."

      forrás?

      "A másik érv, hogy egy megváltónak nem oda kell születnie, ahol isteni igazságok dolgoznak, mert megszületik >felnő > körbenéz > és levonja a következtetést, hogy teljesen feleslegesen születtem meg, mert itt minden a legnagyobb rendben van."

      ezzel nagyjából egyet is értünk.

      "Hát hogy is mondjam, nekem még dereng erről a kijelentésről valami... jaaaaa igen, ezt még a "vitánk" kezdete elején mondtam, hogy kutatásaim alapján egyértelművé vált, hogy kezdetben egy közös ősvallás létezett. És akkor te kategórikusan kijelentetted, hogy ilyen nem történt soha, minden népnek saját kialakult vallása van."

      te vagy másvalakire emlékszel, vagy egészen egyszerűen megcsal a memóriád, de ilyet én sosem állítottam.

      "(És azt nem mondhatod, hogy mondjuk egy zen buddhizmus az OSZ-ből torzult azzá, ami)."

      akkor most volt egy ősvallás és abból született minden, vagy sem, de hogy egy szintagmán belül ilyen szépen ellentmondj magadnak, az már eredmény.

      ha kíváncsi vagy, hogy melyik vallás származik melyikből, szívesen leírom.

      "Ennek a logikának a követésével, miért pont a szent biblia ne torzult volna?"

      mert - szavaiddal élve - az az axiómám, hogy Isten képes arra, hogy üzenetét az egész emberiség történelme alatt megőrizze.

      "Főleg azok után, hogy ismert maga a Kánon ténye. "

      hozzáférhető a kanonizálás jegyzőkönyve... olvastad?

      ezfelett a korai egyházatyák idézetei (ez tízezres nagyságrend) a jelen Bibliát igazolják.

      "Ezzel ellentétben még egy zsidó vallás is nagyobb eséllyel pályázhat a tisztaságra vagy eredetiségre, főleg azok után, hogy
      1, nem engedik lefordítani más nyelvre, tudják nagyon jól, hogy NEM LEHET."

      a Biblia olvasható eredeti nyelven is... nagyon jó fordítóprogramok vannak.

      azt nekem ne magyarázd, hogy egy üzenetet nem lehet egyik nyelvről átvinni a másikra, mert akkor a műfordítás létjogosultságát vonod kétségbe.

      fordítottál már bármit is? verset? novellát? regényt? tanulmányt? cikket? szakszöveget? bármit? hidd el, átadható... még egy többszinten megírt mű is.
      tudod, a magyar nyelv alkalmas erre - ha már a teremtés nyelvének tartod.

      "2, ha csak egy vesszőt is rosszul írnak a bibliájukba (másolás esetén), akkor az egész könyvet bezúzzák és megsemmisítik, meg sem kísérlik javítani. Az a könyv már hitük alapján beszennyeződött, ezért eshetett benne hiba."

      ez inkább a múltban volt így... a Biblia hitelességének épp ez az egyik érve.

      "Ezek után hogy mondhatod, hogy nem torzult."

      és pont ezek után mondom, nem torzult... hisz két sorral fentebb írtad, hogy kidobták az egészet, ha csak egy hiba került bele... te érted is, amit írsz?

      "Ráadásul ennél még a Manicheizmus is következetesebb volt, mert Manike tudta, hogy nem lehet közvetlenül fordítani"

      tehát a magyar mégsem MAG-ar... az a fránya konzekvencia.

      Törlés
    54. "hátde istennek 1 nap olyan mint embernek 1000 év". És ez megint nincs benne a bibliában, ez is apokrif iratokból származó magyarázat, "

      ezzel szemben:

      Péter2_8 Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap.

      Törlés
    55. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    56. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    57. "akkor most volt egy ősvallás és abból született minden, vagy sem, de hogy egy szintagmán belül ilyen szépen ellentmondj magadnak, az már eredmény."

      És ismét ugyan oda jukadtunk ki -.- Megint kiemelsz a szövegkörnyezetből egy részt, és úgy veszed, hogy azt én önmagában írtam. Holott, ha szövegkörnyezetet megfigyeljük teljesen más lesz a jelentése.

      A bibliából azért lehet szövegrészletet kiemelni mert te is ismered a szövegkörnyezetet meg én is ismerem, akár mennyire próbáljátok beállítani, hogy nem.

      És mivel ismét visszaértük alap problémákhoz megint csak azon kell észrevennem magam, hogy semmi máson nem megy itt a téma, még kedves Ria is beszállt a buliba, hogy le legyek járatva és akkor ezzel önigazolást nyer mindaz amit írsz/gondolsz.

      Egész egyszerűen lehetnétek őszinték is és kijelenthetnétek egyértelműen, hogy részetekről én egy sötét, olvasni nem tudó, szellemi fogyatékos, vadbarom vagyok. Még ez is tisztességesebb mint kiforgatni a szavaimat és hülyének beállítani. Jah csak akkor nem lehet azt mondani, hogy "mosom kezeimet".

      Nade mindegy, én megbocsátok nektek, ti csupán védeni próbáljátok a saját kis világotokat. És egyre durvábban.
      Nekem meg nem célom, hogy bárkit is akár csak megrengessek hitében, vagy megpróbáljam azt elvenni, szóval úgymond "visszavonulót fújok".

      Meggyőzni ugyan nem tudtatok, megrengetni sem a hitemben, de könyveljétek el a győzelmet, legyen nektek igazatok.

      És még mielőtt ezt úgy állítanád be jeromos, hogy megfutamodok, jusson eszedbe, hogy a Magyarokról is mindig azt hitték, hogy megfutamodnak a harc elől, aztán győzelem mámorban belerohantak a nyílzáporba. Amit sosem a támadó seregre lőttek ki, hanem eléjük. Tehát minden elesett katona önmaga sorsát pecsételte meg.

      Így kérlek téged, ne próbálkozz semmivel, amivel "utánam jöhetsz", fogadd el, hogy békességben visszavonulok. Köszönöm.

      Pont egy bűnben hívő embernek kellene legjobban odafigyelnie arra, hogy kit és milyen módon sért meg.
      És bár elhiszem, hogy az számodra/számotokra a legnagyobb sértés, hogy megkérdőjelezem a biblia szentségét, én mégis úgy vélem csupán csak más szemszögből néztem rá ugyan arra a dologra.

      És igen, mondtam olyat, hogy "hazudtál", és ezzel megvádoltalak, ezt is vehetted sértésnek. De ettől még a tény az tény marad, hogy bizony te jelentetted ki, hogy nem egy közös ősvallásból erednek a maiak. Megnyilvánulásom esetleges sértő hangvétele pedig abból ered, hogy ekkor is én lettem hülyének beállítva, aztán pont tőled látom ugyan ezt az érvet vissza.

      Szóval az utolsó 3 hozzászólásomban esetlegesen fellelhető sértésért/sértésekért bocsánatot kérek. Ugyanakkor fenntartom, hogy előtte nem tettem sem nyíltan sem burkoltan személyedre vonatkozó sértést.

      És tekinthetsz túlérzékenynek meg túlságosan büszke embernek, ez vagyok én ezen nem tudok és nem is akarok változtatni. Én a békességben hiszek és ez alapvető minden megnyilvánulásomban, bár tény, hogy olykor hibázom.

      Nameg ott van a téma totális szétoffolásának ténye.

      Törlés
    58. Ez az ezer éves dolog igazad van, én magam ezt amikor először olvastam egy apokrif iratról szóló tanulmányban olvastam. A teremtés történetet boncolgatta, ott lett ez megemlítve, (mármint maga az 1000 év), ezért kapcsoltam az apokrif iratokhoz ennek a ténynek az ismeretét.

      Magát a bibliát kb. 4 éve olvastam el teljesen, nem emlékeztem hirtelen.

      Node tekintsd ezt önigazolásnak, hogy én vagyok a hülye, mert ahogy előző hszben is írtam úgyis ez a lényeg. Már nem igazán érdekel.

      A Manike az senki, elírtam, simán Mani-t akartam írni, de a Maniche szó volt a fejemben valszeg. Mindegy. Mani a manicheizmus megalapítója, bár azért feltételezem, hogy ezt te magad is tudod.

      És tessék ^^ miért ne szóljon az ember mérgében hozzá semmihez. Máris hibázik, amiből jönnek a félreértések. De ettől függetlenül ezeken kívül a többit tartom.

      A gyerekekről mint mondtam, nekem nincsen gyerekem, de tartom azt, hogy több száz gyerek megismerése után és több évnyi velük folytatott beszélgetés és játék során OBJEKTÍVEN meg tudtam ítélni azt, hogy milyenek a gyerekek.
      Az amiről te beszélsz, hogy te 2 gyerek után mennyire rettentő ismered őket az bocs, de eleve szubjektív, és erősen függ a te nevelési irányelveidtől, ráadásul a saját gyermekére senki sem úgy tekint mint máséra.
      Ezért mondtam, hogy lényegtelen, hogy nincs még gyerekem, mivel nem nevelési kérdésről van szó.
      Abban teljes mértékben igazad van, hogy nevelési szempontból nem tudok semmit sem. Nyílván teljesen másabb felnevelni 2 gyereket mint vigyázni rájuk napi 2 órát.
      De ez nem adja magából, hogy akkor jobban ismersz minden gyereket vagy magát a gyermeki lelkületet.

      Nade látod megint elkezdtem érvelni, de mindegy is hagyjuk... biztos neked van igazad egyikünk igazát sem lehet megint konkrétan bizonyítani, mindenki vagy tapasztalja vagy nem. Én így tapasztaltam te úgy. Ennyi.

      Jajdenehéz befejezni egy ilyen témát :D Tényleg az kéne, hogy nem írok többet és kész, aztán hagyni had szenvedjen mindenki azon miért maradok csöndben :D

      Törlés
    59. "hogy erre miért volt szükség? meglehetősen pitiáner megjegyzésnek tartom."

      Nem bántásból mondtam. Statisztikailag az a legvalószínűbb, hogy számodra a saját magad által választott rendszer egy olyan fogódzkodó, aminek a segítségével ki tudtál keveredni a korábbi bűnös életből. Varázsütésre nem változik meg az ember gyökeresen pozitív irányba, ilyen NINCS (erre Saullal kapcsolatban még visszatérünk). Lassú, keserves fejlődés van, maximum. De legtöbbször még az se. Ez többmilliárdnyi ember hétköznapi tapasztalata. Aminek születtél, aminek nevelődtél, nagyjából az maradsz halálodig. Csak azt akartam jelezni, hogy ha netán egy pici hajszálrepedést beismersz a Bibliában, az még nem azt jelenti hogy az egész egy nagy hazugság és ki kell dobni a kukába, és ezzel együtt neked is újra szét kell zuhannod. Mert közben te is megerősödtél remélhetőleg.

      "tételezzük fel,...melyeket eddig képtelenségnek tartottak."

      Erről már korábban ejtettek szót mások ha jól emlékszem: a probléma ott van hogy a tudomány által is hitelesített NAGYON SOK irat, amelyek ilyen szempontból TELJESEN egyenrangúak a kanonizáltakkal, egyszerűen ki lettek hagyva. És ezt emberek döntötték el, nem a Szentlélek csipegette össze galamb formájában. Természetesen ezekből óriási ellentmondások származnak, de a hamisítás szándéka még így is tetten érhető a válogatásban, mert a hazugság mindig tökéletlenséget és ezzel kétséget, kérdéseket szül.

      "ezt nem kereszténytől...értelmetlen a kérdésed."

      Azért próbáljunk olyan megközelítést választani ahol van értelme. Ez pedig az hogy ha egy nép több ezer éven át kétségbeesetten sóvárog valami után, ez lebeg a szemük előtt megállás nélkül, akkor amikor megkapják, nem hogy nem ismerik fel, de szinte kollektíven gyűlölik? Ez kapásból WTF?! lenne, de persze összeáll a kép, ha ideilleszted a kirakósnak azokat a darabjait amit pl lentebb írsz arról hogy közös tőről fakad minden, plusz Ibrahim:Ábrahám utódainak aránya, őstörténet; mert ezekből kijön a logikus válasz: az a rabbinikus és farizeus mellékág, elfajzás ami sokkal korábban kezdődött, talán valahol Izsák után nem sokkal, amikor eljött a más népek parazita leigázásának majd a jogos ellenreakció miatt bosszú címén történő kiírtásának a korszaka. Ezek még ma is azt a nem félisten hanem hús-vér ember megváltójukat várják, akivel az élen övék lesz az egész Föld, hiszen meg lett ígérve, ugyebár. Látod, így máris nem offoljuk az oldalt ;) Na ezért nem lehet Jézust és a zsidó ÓSZ-et összekötni, a belőle megmutatkozó démonnal, aki az "ördög atyátok".

      "hát ezt meg honnan veszed? Avatara mondta? vagy Pap Gábor?"

      Azt hiszem, itt kénytelen leszek egy linket ajánlani:
      mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4078&rovat=
      Hosszú, de érdemes. Lukács, rokonság != vérrokonság, családfa, zsinagógába menés, és a végén egy hozzászóló pont erre a kérdésre kap felvilágosítást.

      Törlés
    60. Saulhoz a fenti ígért kiegészítés: ha valakinek nincsenek hátsó szándékai, és feltételezzük azt a valóban isteni csodát hogy ocsmány emberkínzó gyilkosból (amit leredukáltak arra az irodalmian finoman szólva eufemisztikus kifejezésre hogy "börtönbe vetette őket") megtér és "új ember" lesz belőle - de mint mondtam ilyen nem nagyon létezik -, ebben az állapotában nem kezd el önjelölt módon vezető szerepet játszani, leveleket írogatni, hanem mondjuk elvonul a sivatagba és a saját ürülékét majszolgatja szárítva. Ilyen szintű következmény jogos amikor valaki ennyire mélyen van de meghasonul önmagával. Például Júdás öngyilkossága tökéletesen érthető. Saul meg elkezdi osztani az észt, és hős lesz, na persze.
      Azt ugye érted, hogy azért kifogásolom az őrá ruházott címet, mert még a legnaivabb hozzáállással is nagyságrendekkel jelentéktelenebb szerepet kellene neki tulajdonítani mint a Jézus által személyesen kiválasztott 12-nek, mégis túlnyomórészt a rabbi intelmeivel van tele minden templom de még a szekták jó része is, lásd hitgyüli. Nyilván ez abból következik hogy az A.Cs. több mint a fele róla szól, de pont ez az eredeti baj: egy több mint gyanúsan túlbuzgó önjelölt térítő tevékenységének az eredménye.

      "Ha nem lett volna Pál, ma nem beszélhetnénk kereszténységről."

      Na ez még tőled is meredek. Persze olyan értelemben tökéletesen igazad van, hogy nélküle a hamisításokkal teli verzió nem létezne.

      Vértanúságról:
      szerintem nagyon is jól tudod, hogy ez még a jámbor, hithű, Pált is tisztelő keresztények egy része számára sem vitathatatlanul egyértelmű kérdés. Mondjuk nézzük ezt: romaikor.hu/romai_elet/vallas/az_elso_romai_keresztenyuldozes/szent_pal_halala

      A találgatások mellé simán odafér sokadik lehetőségként az is mint klasszikus összeesküvés-elmélet, hogy szándékosan tűnt el a színről, és a további életében már csak a háttérből (vagy sehogy sem) irányította a dolgok alakulását. De az is megfér a többi mellett hogy őt magát is kellemetlen meglepetésként érte a hirtelen kirobbanó néroi keresztényüldözés, és vagy tényleg eltették láb alól, vagy pont emiatt hagyta el az eleinte működőnek tűnő felfutóban lévő "szekta" vezéri szerepét.

      Kat. Egyh.: amiket írtál, nem ellenérvek az állításomra.

      "ha elolvastad volna..."

      Elolvastam. Bevallom: nem hagyott mély nyomot. Ami megmaradt, az a sok ÓSZ-ezés (fentebb kivesézve), a bűnösség emlegetése lépten-nyomon, meg körülmetélkedés :D és még a nőgyűlölet is nyomokban. Látszik hogy az "új" ember nem tudta leplezni a régit. Ez bőven elegendő hogy kritizáljam, ami a te olvasatodban "vagdalkozás".
      Ha arra a részre gondolsz amikor a szívekbe írt törvény követése a téma, az meglepő módon eléggé rendben is van. Kellett a mézesmadzag a pogányoknak, ez világos. A problémám nekem viszont az volt hogy korábban te azt írtad "az üdvösséghez elég elfogadnod, hogy bűneidet Jézus kifizette".

      "Érzelmi megközelítés"

      Nem az. Színtiszta, hideg logikával látható be, hogy az újszülőtt vagy egy gyerek semmilyen formában nem lehet önző (abban egyetértek hogy a bűn=önzés), ugyanis még nincs a birtokában az a magasabb rendű elvont fogalomrendszer, amiben ez a szó értelmezhető. Nem hiszem hogy nagy meglepetést okozok, de kezdetben még ön- vagy én-tudata sincs, ennek híján önösnek nevezni a "tetteit"... Atyaég... Megint magyarázni próbálsz egy embertelen dogmát.
      Igen, bűntelennek és tökéletesnek születtek (már ha nem betegnek, mert ebből is származhat a bűnre való hajlam). Aztán később jönnek a kísértések, amiknek csak elenyészően kevesen tudnak ellenállni.

      Törlés
  28. Vannak, akik meglehetősen túlreagálták ezt a néhány soros posztot.
    Egy dologban biztos vagyok: tudat alatt mindent látunk. Az idővel is tisztában vagyunk, hiába nem az órát nézzük. Pontosabban nem az idővel vagyunk tisztában, hanem hogy melyik óra mennyit mutat. Mert akár lehetne délben is 24:00 és reggel hétkor 19:00, csak mi találtuk ki, hogy úgy legyen, ahogy, ez nem valami abszolút érték. Ha magunkba mélyen elültetjük azt az utasítást, hogy minden nap 14:52 -kor nézz az órádra akkor meg fog történni minden egyes nap.
    Szóval az biztos, hogy tudatalatti késztetésre nézünk rá 11:11kor az órára. Néhány évvel ezelőtt, amíg nem hallottam róla nem történt meg velem, hogy minden nap 11:11 kor ránézzek.

    Ettől függetlenül lehet olyan eset is, hogy nem egy a tudatalattiba elültetett gondolat váltja ki, hanem valami felsőbb dolog, hogy jelezzen valamiről. A két esetet viszont nehéz különválasztani.

    VálaszTörlés
  29. Még egy érdekességet hozzáfűznék az előzőhöz.

    Egy hosszabb külföldi tartózkodásom során alkalmam volt meghallgatni egy figyelemre méltó előadást, ahol az előadó a Mózes első könyvében Ádámtól Noéig szereplő személyek neveit behelyettesítette azoknak az eredeti héber szöveg karakterei szerinti számértékeivel, majd egyszerű matematikai műveletekkel (összeadás, szorzás stb) egyiket a másik után viszonyította egymáshoz, és az eredmény minden esetben potosan kiadta a Bibliában szereplő összes jelentős eseménynek az időpontját, beleértve Jézus születésének, halálának és feltámadásának Biblia szerinti dátumát is.
    Azután tovább variálta a neveket és utalásokat azok számértékeivel oda és vissza, amiből voltaképpen igen egyszerű, mondhatni elemi iskolás szintű műveletek következetes (és egyáltalán nem bonyolult vagy elvont) konvertálásával minden művelet szépen sorjában kiadta Biblia későbbi könyveiben szereplő összes lényeges személy és esemény nevét és leírását, Ábrahámtól kezdve a királyokon és prófétákon át egészen a Názáreti Jézusig. És ez még csak a Biblia első könyve, első hét fejezetének a részleges elemzése volt.
    Ha pedig tovább alkalmazzuk ezen szisztémákat a többi szóra és kifejezésre, ebben a hét fejezetban, akkor mégtöbb döbbenetes egyezést találunk oda és vissza, nem beszélve a Szentírás többi könyvének elemzéséről.
    Tehát az egész Biblia úgy néz ki, mint egy elképesztő tudással megszerkesztett "szupermátrix", amibe mérhetetlenül több információ van belekódolva, mint amit mi egyáltalán felfoghatnánk. Voltaképpen benne van az egész emberiség történelme, a Te életedet és sorsodat is beleértve. Van is erre konkrét utalás a Bibliában, de itt nincs elég hely és mód mindennek az ismertetésére.
    Viszont így már érthető, hogy miért tilos elvenni belőle, vagy hozzátenni, valamint, hogy miért mondta Jézus, hogy az írás fel nem bontható, és hogy abból egyetlen betű vagy pontocska sincs ott véletlenül, és az ég és a föld előbb elmúlik, mintsem abból elveszne akár egy vessző vagy pontocska is, mígnem minden beteljesedik.

    Igen, keresztény vagyok, és ha már itt tartunk a számoknál és jeleknél, hadd mondjam el azt is, hogy az ún. "újjászületésem" napja éppen szeptember tizenegyedikére esett, tehát 9/11.
    Az említett előadás egy keresztény gyülekezetben hangzott el, ahol ez után az előadás után megkérdeztem a pásztort, hogy szerinte lehet-e annak valami jelentősége, hogy éppen 9. hó 11. én van a "szellemi születésnapom", és (utóbb vettem észre, hogy) éppen 9. hó 11.-e volt, amikor megérkeztem ebbe az országba, és most is éppen ez a dátum van, amikor is egy ilyen előadást hallottunk.
    Az ember elkomolyodott, és azt mondta, hogy ő bizony nem tudja megmondani, hogy mit jelenthet ez, de valami lehet benne, főleg, hogy annak idején ő is éppen szeptember tizenegyedikén érkezett oda. Két évvel később pedig a WTC lerombolása révén világszerte ismertté vált ez a dátum.

    Ezek után, ugye érthető, ha engem is komolyan érdekel, hogy mit jelenthetnek ezek a számok, mit csinálnak a "mátrixban", de VIGYÁZAT! ez veszélyes játék.
    A számmisztikában eltévedve sokan bebolondultak már.
    Ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni, viszont az is meg van írva, hogy ennek a világkorszaknak a végén "sokan tudakozzák majd az írásokat, és nagyobbá lesz a tudás".
    Sok titok, ami el volt rejtve az emberek elől a történelem során, ezekben az időkben kijelenttetik.

    Várjuk tehát a kérdésekre a korrekt válaszokat.
    Mt 7,7
    Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

    R I

    VálaszTörlés
  30. Nincs ebben semmi különös. Ha az embernek rááll az agya, ilyeneket észrevesz. Én pl. a 9:11-et és a 13:37-et :)
    Még szerencse, hogy nincs 6:66, mert abba is belemagyaráznátok mindenfélét. ×.×

    VálaszTörlés
  31. * 2012.12.21. 11:11 Greenwich Mean Time (GMT) - Téli Napforduló (átmegy az olimpia területén)

    * Maják: 13.0.0.0.0. baktun = 12.12.21. 11:11 GMT

    Hogy "rejtjelezi" ezt az Illuminátus/kőműves háttérelit?
    Például így:

    * EGYDOLLÁROS bankjegy (FED)
    http://kepfeltoltes.hu/120911/img_one-dollar_illuminati_1776_2012_1666_666_13_mason_monas2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    - A négy sarokban: 1-1-1-1
    - Római és latin betűkkel rejtve 2x-er az "1776" (=21 -> 21-21 -> 12.21.)
    - a pontosan 169 darab betűvel a bankjegyen pedig az évet is megadják: 20/12=1.66 -> 169 ... de ez egy hosszabb történet: http://paranormal.hu/comment.php?comment.news.682

    * Párizsi (korábbi) meridián - ARAGO - Rózsa-vonal (őszirózsa 21 szirom; Rózsakeresztesek -> Georgia Guidstones - "ROSE"=12)
    121 darab 12 centiméter átmérőjű érme Párizson keresztül (121 = 11x11)

    * az "ILLUMINATI" szó gemátriai értéke = 120; IlluMI MInati (a fényt aláaknázók) összevonásából -> IM=999/666; Az angol gyakorlatilag egy mesterségesen létrehozott kódnyelv amit előszeretettel használnak, ahogy ezt leírtam már többször.
    A rend hivatalos alapítása: 1776. május 1. -> 1776=21 (1776 láb magas lesz a ONE WTC; 1776= 2 x 888; 888=IESOUS / Jézus görög gemátriai értéke)
    Május 1. = a 121. nap az évben ("MAY 1"=12 és 1)

    * Olimpia 2012: Wenlock -> W -> angolul kiejtve: "double U", dupla U, UU, U2 -> U=21.; 21-21 -> 12.21 (átírva "ABBA"), a "W" pedig a 23. helyre került a rendszerben. IDŐ -> óra -> 23 óra = 11 pm.

    * 22 betűs héber ábécé -> 11-11 (a karakterképek egy bonyolult térbeli szakrális geometriai folyamat síkvetületei (22 fázis; Bindu), amely összefüggésben lehet az időciklusokkal elvégre egy fraktális-önhasonló világban élünk: "Mint fent, úgy lent"...)

    * Sport: futball -> 11:11 játékos a pályán (9-9 a kispadon; 9/11-11/9...) és egy 20-12 tagolású C60-as szén óriásmolekulát rugdosnak (Szén=12.elem, 6-6-6 proton... "FIFA" ->6961 alakulása: 1863.10.26. Freemason's Tavern, London -> 999/666; kapuelőtér mínusz kapuszélesség (18.32m - 7.23m) = 11.09 méter... stb)

    * Szabadság szobor, New York -> 111 láb és 1 hüvelyk magas -> 11:11...

    * Mértékegység: 11 láb = 0.1666 lánc (ch, Ramsden) - a Gizai nagypiramis - Egyiptom - csúcskő magassága) -> 20/12=1.66...

    * FEMA (The Department of Homeland Security; szárny + csillagokba rejtve számmal, 22=V - 11:11; 13 ...)

    * a VolksWagen autómárka emblémája

    * a Japán katasztrófa ideje: (20)11.3.11. 14:55 - Órabeállítás az illuminati card game-en! 55 -> 11; 2 és 3 közé -> 23=11 óra, 11-11...


    * A FÍ (aranymetszés (Au=196g/mol... -> 169 -> 2012; olvadáspont: 1948 F -> ZION; 11/6.sor...); 1:1.618 -> 169 -> 1.66 = 20/12) amit kint látunk az M1 logójaként. A görögben a 21. és az oroszban pedig a 22. "véletlenül" (11:11)

    * 1111 binárisan = 15 = 6/9 (69: "véletlenül" ez átírva a MaSoN szó, illetve a 99=11x9 -> 9/11...; 66=11x6 -> arany-Au...; továbbá a görögben az O - Omicron 15. és az angol/latinban szintén. -> Eye=I=9=ÉN, "a mindent látó szem", SZeM-SZáM-MáS...)

    * 1 hosszúsági fok a FÖLD egyenlítőjénél 111.1 kilométer és a Föld forgási sebessége pedig 1666.6 km/óra (1.666 -> 20/12) ...mintha ezt valaki szándékosan így kalibrálta volna (!)... s rengeteg ilyen anomália van a Naprendszerben.

    * ...

    A felsorolt néhány példából is leszűrhető, hogy itt minimum valami RENDSZER sejlik fel, s hogy OKKAL tarthatja fontosnak a világ "működésében" erősen jártas háttérelit ezt a dátumot is jelölő számpárt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtrükkösebb és legtömörebb módot, szimbólumot amit eddig találtam erre el is feledtem:

      Ezt a két angol/latin "M" (13.) és "W" (23., UU...) betűből lehet összerakni ha egymásba toljuk őket (ezek voltak az olimpiai a kabalafigurák fején - Man-devil-le - Wen-lock; divat -> csokornyakkendő; Playboy nyúl, Rabbit, XXX...)... s mit ad Isten RÓMAI számmal pont benne van a 2012 és a ZION is, az utalás az Aranyra, meg a 6. elem rovásírás ligatúrája is ez... Berakom a korábbi képeket:

      * http://kepfeltoltes.hu/120704/img_szusz_5-1-elem-rendszer_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      * http://kepfeltoltes.hu/120704/img_szusz_5-1-elem-rendszer_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
  32. Sziasztok ! Én vagyok ,aki legelőször negatív kritikát írtam a postra.(Névtelen2012. október 18. 13:53) Végülis tök mind1.

    Nem azt írtam hogy ez nem illik ide, vagy hogy nem színvonalas az oldal.
    Mégegyszer :rendszeres olvasó vagyok, szeretek itt olvasgatni, de ez a post nem illik ide !!!!!!!!!!!!!!! :)

    Sőt, meggyőződésem hogy aki örömmel vitatja itt azt hogy ő hány órakor néz az órájára, stb...az értelmileg nincs is ott hogy megértse az ennél magasztosabb témákat !
    Lehet hogy Pirulának ez valami kis statisztikai felmérő, hogy lássa mennyire értelmes az olvasótábora !

    VálaszTörlés
  33. Tudom nem ide való, amit most írok, de: a mai nap böngésztem a neten, ráadásul oda nem illő oldalon (poénos oldal) és azt veszem észre, hogy valami vírusos hirdetés jelent meg. Hát utánanéztem. Ez az Armageddon (furcsa) nevű vírus. 5 év alatt kipusztíthatja az emberiséget. Valószínű,hogy hamarosan a híradóban is kezdik mondani, hogy globális vírus terjedt el, itt meg ott meghalt egy ember. Na most, ugye ez megint egy népirtó akció. Ezért kedves PPP kéne csinálnotok 1 posztot erről a globális "járványról". Az emberek figyelmét fel kellene hívni, hogy a "védőoltást" semmiképpen ne adassák be maguknak (mert tuti az lesz az "ellenszer"). Nem ijesztegetésből csak még az oltás elkerülése végett hamar el kellene terjeszteni, hogy itt ami öl az nem más mint az oltás. Majd a híradóban mondogatni fogják, hogy kevés van belőle, és lehet,hogy később fizetni kéne érte és még gyorsan szerezzük meg az oltást. Szóval minél előbb az emberek tudtára kéne adni , hogy ez az Armageddon nevű vírus egy globális népirtó illuminátus, sátánista akció.( mármint az oltás az) köszönöm

    VálaszTörlés
  34. 111
    -Figyeljük meg jól gondolatainkat, és vigyázzunk, hogy csakis arra gondoljunk, amit szeretnénk, és ne arra, amit nem szeretnénk. Ez a számsor azt mutatja, hogy megnyílik előttünk a lehetőségek kapuja, és gondolataink rekord sebességgel manifesztálódnak a formák világában.
    Az 111 olyan, mint a vaku felvillanó fénye. Azt jelenti, hogy az Univerzum lefényképezte gondolatainkat és most formában megjeleníti őket. Elégedettek vagyunk azzal, amilyen gondolatokat az Univerzum lefényképezett bennünk? Ha nem, javítsuk ki gondolatainkat (kérjünk ebben segítséget az Angyalainktól, ha nehezen tudjuk kontrollálni, vagy megfigyelni gondolatainkat).

    VálaszTörlés
  35. Szerintem csak mi magunk vagyunk azok, akik "észrevesszük" ezeket a dolgokat. Egy időben kitaláltuk haverommal, hogy az óra és perc egyezése (pl. 12:12, vagy 13:13) milyen jól néz ki és ha pont akkor tudunk ránézni, akkor az mekkora szerencse és utána biztos szerencsénk lesz. Eleinte ritkán kaptam el egyező időpontot, de aztán egyre sűrűbben és a mai napig is, reggel ha korán kell kelnem, akkor 06:06-kor kelek, vagy este a lefekvés is ilyen időpontokra jön ki. Érdekesnek találtam ezt a jelenséget, dehát alapvetően minden emberben él az úgynevezett időérzék. Merthát idő ugye voltaképpen nem létezik, csupán csak két ismétlődő esemény közt eltelt változást nevezzük időnek.

    Emlékszem láttam egyszer egy műsort a tv-ben, ahol egy francia kutató azt vizsgálta, hogyha kiiktatja az általunk ismert periódikusan ismétlődő eseményeket, akkor vajon megszűnik e az ember "időérzéke".
    Ezért egy sötét barlangba elvonult, ahol a külső világ zaját nem hallotta, nem jutott be egy apró természetes fény sem, szóval nem tudhatta nappal vagy éjjel van e.
    Hetekig lent volt és mindig jelezte a fentieknek, hogyha eszik, lefekszik, felébred még a mellékhelyiségbe való eljárását is feljegyezték.
    Az eredmény érdekes volt, nem szűnt meg az időérzéke, ugyan egy folyamatos 4 órás eltolódás mutatkozott, ami azt mutatta, hogy pár naponta 4 órával arrébb tolódik az "időérzék". De idővel visszatért a normális állapotba. Ezt ugye betudhatjuk a biológiai ritmusnak is. A további érdekesség az volt, hogy az étkezések, reggeli, ebéd, vacsora között továbbra is egyenlő idő közök teltek el és az alvás is átlagosan 8 órán át tartottak +- 1 óra.

    Tehát maga a test bioritmusa is egy alapvető "óra", ha pedig ehhez hozzájön a környezetünk változó, de ugyanakkor sokszor ismétlődő eseményei, akkor az agy biztos tud alkalmazkodni hozzá és ennek köszönhető, hogy mindig ilyen "különleges" időpontokban nézünk az órára. Mert ez érdekel minket és az agy így is cselekszik.
    Én például sokáig nem értettem, hogy hogyan lehetséges az, hogy valaki a napra néz és tudja, hogy mennyi az idő, mihez képest viszonyít? Meg amúgy is a nap olyan nagy és fényes, hogy lehet azzal pontosan mérni? Aztán azóta már én is figyelem a napot, hogy bizonyos időpontokban a környezethez képest hogyan áll és érdekes, ma már a napra nézve is meg tudom határozni az órát, noha a percekkel még gondom van :D

    VálaszTörlés
  36. Csak érdekességként a további kutatáshoz: http://www.youtube.com/watch?v=NKES-x9bexs (angol)
    Sok sikert Pirula!

    VálaszTörlés
  37. megmondom őszintén én is egy kicsit gyermekinek érzem ezt a rácsodálkozást végülis természetes jelenségekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. emberfüggő, szerintem egy benszülött is rácsodálkozik a modern találmányokra, vagy egy városi ember a tanyasi hétköznapok eseményeire. én mondjuk tulajdonítanék neki szerepet, de rendezném önmagammal gondolván azt, hogy ez az üzenet nekem szól és nem másnak

      Törlés
  38. Hali! Nekem is feltűnt, elég sokszor jelenik meg mostanában a 11-es, sokszor 9-essel kísérve. Konkrétan már feltűnt, hogy "na ne, már megint?" De teljesen random események kapcsán. Pl autó rendszáma 911 vagy elnézek jobbra, egy plakáton látok egy 9-est, aztán jön szembe a 11-es busz :D vagy egy random yt videó 11 lájk 9 dislike, de órán is megtörtént már többször a 11:11; 9:11
    A legszebb benne, hogy valahol olvastam már erről, és már azelőtt is feltűnt, de most, hogy még itt is erről írnak... érdekes :)

    Egyébként nem nagyon ide kapcsolódik, de az egészhez igen:
    http://www.youtube.com/watch?v=kmXEiX_3p_Q

    VálaszTörlés
  39. "A tízes szám a teljesség szimbóluma, az Isten, mint a Mindenek Végcélja szimbóluma, ennek megfelelően a 9-es szám a „mennybemenetelt”, a teljesség kapuját jelképezi, sokszor jelenik meg 999 formájában is.

    A 11 viszont a teljesség megbontásának abszurd formulája, a 11-es számot az Isten fölé kerekedés, helyének elfoglalása, trónjáról letaszításának szimbólumaként használják az Irányítók. A 9-11 számkombináció a legárulkodóbb, hiszen itt a 10-es számot gyakorlatilag átugorják, 9 után mindjárt 11 következik, így a mennybemenetel helyett a mennyek megostromlásának szimbóluma. A 9-11 számpáros tehát nem 2001. szeptemberében született, hanem már régebben is használták az Irányítók, sok XX. századi amerikai filmben meg is jelenik ez a két szám egymás mellett, és sokan azt hiszik, ez a WTC elleni önterrorra való rejtett utalás, előzetes figyelmeztetés.

    A 11-es számból következik a 3*11, vagyis 33 is, amely a szabadkőművességben lépten-nyomon előforduló szám, mint a teljes szellemi-lelki-testi istentagadás szimbóluma."

    Forrás: Szabadkőműves és egyéb okkult szimbólumok hétköznapjainkban
    http://www.szkosz.com/node/1366

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hihihh... a lap alján a dátum: szeptember 11 :)

      Törlés
  40. Én nem tudom, hogy pirula pusztán próbaképpen tette fel ezt ide, látván, hogy mennyire elrugaszkodott az olvasók képzelete, vagy tényleg komolyan gondolja, annyi viszont bizonyos, hogy már vagy 10 éve nálam is rendszeres az, hogy 11:11kor nézek az órámra, vagy épp 22:22kor.
    Suliban mi is azt beszéltük hogy szerencsés lesz az ember ha ránéz, de azóta le se szarom, nagyon nem is hiszek benne hogy efféle dolgok miatt lehetne szerencsém, ám ettől függetlenül nálam is rendre szerepel ez a két szám.

    Azt hittem egyedi jelenség, ami csak az egyénre vonatkozik a nagy számmisztika világában, de úgy látom nem csak velem fordul elő ez a hülyeség.

    Nem akarok semmi gondolni belőle, mindenesetre érdekes, mert végül is nem csöcsökről vagy vörös hajú nőkről van szó amit minden férfiember megtekint ha módja van rá, hanem számokról.

    Érdekes na... érdekes.

    Éljen soká a pirula :)

    VálaszTörlés
  41. Most akkor a profi fociban a bajnokságokban a végeredmények, tabellák állása, stb. sem véletlen? Ki lehetne számolni előre valahogyan?

    VálaszTörlés
  42. Jó az Ubuntu linux :)

    VálaszTörlés
  43. Piros Pirula!

    A youtube csatornával kapcsolatban, hogy tudnálak elérni?

    VálaszTörlés
  44. Hopp egy érdekesség a képen látható Ubuntu linux is 11.04-es.

    VálaszTörlés
  45. :-)
    a 11 mesterszám
    A 11 vagy másképp I I... egy kapu,
    ... két oszlop (ismerős?)de lehet torony is.
    Ez mágia. Ja!? Gyermekes és komolytalan?
    AZOK, nem így gondolják eddig is erről volt itt szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Pupa2012. október 20. 3:03: "...Ez mágia. Ja!? Gyermekes és komolytalan?
      AZOK, nem így gondolják eddig is erről volt itt szó."

      Mate-mati-kai (gör. "Máti"=SZeM -SZáM...-, Eye ;-) szabályrendszerek, rezonanciák szerint működik a világunk, a tér-idő (...) úgyhogy azt gondolom bőven lehet ezek mögött ráció. Más szemszögből látják a világot.

      A 11-et említed, meg fentebb más is, ezt kiegészíteném még egy-két izgalmas adalékkal. A 11-es szám megjelölésére szolgáló szó angolul az "ELEVEN" (5+12+5+22+5+14) betűinek számértéke 9. 11/9-9/11

      Az angol/latin ábécében pedig van egy rejtett utalás amelyet már többször említettem azthiszem:

      ..."H"-Age=8., "I"=Eye-(én)=9., "J"=10.=IO=X, "K"=Key...

      "A Szem korához a J a kulcs."

      MIT akartak ezzel üzenni?

      "Véletlenül" ezt láthatjuk ma IO (10=X, Fi-aranymetszés...) formában a M1 logójában (zIOn) amiről már írt itt PirosPirula augusztusban.

      Amit beraktam legutóbb ábrákat érdemes ránézni és akár továbbgondolni, mert ez van elrejtve az ősi ROVÁSÍRÁSunkba is - s nyilván nyomós OKKAL. (A rovásírásról annyit dióhéjban, hogy ezek a jelek különféle rezgéseknek a metszeti képei és 38 betűből - 12+12 msh., 7+7 mgh. - áll a rendszer:

      - Szőke Lajos: Az emberiség égi eredetű ABC jelrendszere: http://www.scribd.com/doc/42981937/Sz%C5%91ke-Lajos-Az-emberiseg-egi-eredet%C5%B1-ABC-jelrendszere
      - Rumi Tamás: http://kepfeltoltes.hu/120313/rumi-tamas_szam-neveink-het-napjai1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg - http://kepfeltoltes.hu/120313/rumi-tamas_szam-neveink-uzenete2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg )

      IO=10=X -> az "X" a 24. betű az angolnak nevezett mesterséges kódmátrixban (~1500 éves múltja van): X=24=6+6+6+6 -> 6*6*6*6 = 1296(0) év - Ez pedig egy fél Világéves ciklust jelöl, s ugyanez rajta van a Magyar Szent Korona pantokrátor képén is amit nemrégig csak egy tucat személy láthatott. (Precessziós kód: http://nagyonjo.com/rumitamas/phpfusion/readarticle.php?article_id=4 - 8x162 = 1296(0) év; 8x162x4 = 5184 év (1 Maja korszak); 8x162x4x5 = 25920 év (1 Világév))

      Ez hosszan boncolgatható még, de rátérve a lényegre, 3 darab DÁTUMOT találtam amely rengeteg illuminátus/szabadkőműves épületben, jel-képben, sportjátékban, mértékegységben, stb. előjön. Ezek a következők:

      1.) 2001.9.11. (WTC - a két torony (II=11=eleven...) ledöntésével indult a felvonás, amit meggyőződésem már az építésekor a 60-as években - 1969 - erre terveztek ami a GPS koordinátákból is látható...)

      2.) 2012.11.9. (szűk 3 hét; hogy történni fog e vmi azt nem tudom, de hogy töménytelen helyen el van ez a dátum rejtve valamiért az biztos, s hogy nem csak én látom bele, ezt példák sokaságával tudom bizonyítani.)

      3.) 2012.12.21. 11:11 GMT (Maják: 13.0.0.0.0. baktun)

      Ezt a 3 időpontot (+ZION, stb) tartalmazza az az összevont jel (ligatúra; a csokornyakkendő forma; elforgatva: homokÓRA...) amit fentebb linkeltem. Visszaolvasva a 11:11 talán nem egyértelmű hogyan kerekedik ki ebből. 1-szerűen! Az "M" és "W" betűként használt alakzat, két szembefordított 1-esből áll: M -> 1-1 ... (meg aztán ezt más oldalról is alá lehet támasztani hogy akaratlagos...)

      ...az "M" (13.) és "W" (23.) helyzetében pedig ott a "szignó" is az alkotó(k)tól. Görögben egyébként a 90 fokkal elforgatott "M" a SIGMA jele, szumma - mind-en, végtelen, fekvő 8-as, bindu, MoNaS (MaSoN), és a 18.=6-6-6..., tehát 13+23=36 (6x6; 69-Tejút-"Milky Way" (=119); MaSoN, 99=11x9...) = 9. = I = EYE, "a mindent látó szem"...

      ---> >> >>>

      Törlés
    2. --->>> >> >

      * * *

      Akad még pár dolog ami közben eszembe jutott.

      Az egyik hogy a WTC elleni akciót úgy időzítették hogy ott is megjelenjen a 11:11. 2001.9.11. -> A 254. napon történt, s az évből ekkor még 111. nap volt hátra: (200)1 - 111, s W-T-C névválasztás sem véletlen de ezeket már korábban leírtam.)

      A másik, hogy a szabadkőművesség legfőbb szimbólumában is ott van ez a szemünk elé tolva:
      http://www.google.hu/images?q=mason+logo

      KÖRZŐ - VONALZÓ - "G"
      (God, Geometry, Great Architect, Gaia, Genezis, GOLD-Arany...)

      Elvonatkoztatva szemlélve, két I-I alakzatból áll össze a körző és a vonalzó -> II:II - 11:11, s számokká alakítva (G=7.) ezt kapjuk, ami kizárt hogy nem szándékos:

      II=2
      tehát: (2x7) a négyzeten = 196, a G mint Gold-Arany-Au (latinul "Aurum"=11; a gyök és négyzetre emelés jele is ez a matematikában: V - ^) atomtömege PONT EZ: 196 g/mol (11/6. sor a periódusos rendszerben; 1948-as olvadáspont -> Izrael alapítása; ZION; 24 (X -> IO) karát=0.169 uncia=4.8 gramm; Arany=Nap=Ra, jele a körben a pont/forrás = ami fekete LYuk jele is... tehát szépen ki lehet bontani az információs tartalmat, s arra is ügyeltek többszörösen megerősítsék: 60-90 fok és G=7/1 -> 169 - 196 -> 20/12=1.66...; Au:196.966..g/mol; 1969-ben indul a WTC építése; a Gaia-Föld forgási sebessége: 1666.6..km/h; Arany-metszés...stb.

      "Aki nem hiszi, járjon utána..." ;-)

      Törlés
    3. 2.) 2012.11.9. (szűk 3 hét; hogy történni fog e vmi azt nem tudom, de hogy töménytelen helyen el van ez a dátum rejtve valamiért az biztos, s hogy nem csak én látom bele, ezt példák sokaságával tudom bizonyítani.)

      Nos, erre kíváncsi lennék... valahol már olvastam erről a dátumról... Egy néhány példát említhetnél, hogy miért gondolod úgy, hogy akkor történni fog valami...

      Törlés
    4. Vándor ezek a levezetések valami elképsztőek,komolyan cak nézek és bámulok:OOOHonnan szeded ezeket???:OOO

      Törlés
    5. @luxbeci!

      Aki keres az talál... - Jórészt saját fel-ismerések amiket igyekszem megosztani.

      MINTÁKAT, KÖZÖS pontokat és analógiákat keresek hobbiból, s úgy tűnik sokszor telibe kaptam valamiféle mesterséges rendszert, de még csak "tapogatózok". Érdemes másnak is ezt tennie, mert több szem többet lát.

      A kérdés az, hogy KIK állnak emögött és MIÉRT teszik amit...?

      Mert a római számokat, a régi mértékegységeket (...) nem ma alkották, s világosan látható bennük egyfajta tendencia. Ugyanaz az információs tartalom bukkan elő újra és újra. Ezekre álltam rá, s biztos vagyok benne tudatosság van mögötte, mert azt is megfigyeltem időközben hogy az informatikában szokványos egyszerű algoritmusokat használnak hogy megerősítsék a "kódolt adatokat".

      A ~3000 éves Tórában (Mózes 5 könyve) például minden 49. betűt (=13) összeolvasva ezt kapjuk ha sértetlen (!) a szöveg: J-H-V-H (=9=I=Eye...; Checksum) Hasonlót alkalmaznak a szabadkőműves jelképek esetében is, illetve egyszerű megnevezéseknél, tulajdonneveknél: "W-T-C", stb.

      * Vajon véletlen e hogy az új világ szimbóluma a "Szabadság"-szobor New Yorkban 111.1 láb magasra készült (párizsi szabadkőművesek ajándéka; Isis) és egy 11 ágú csillagon áll...?
      * Vagy hogy NEW YORK nevének gemátriai értéke 111? (New=42=6 (ford. w(H)en-mikor), York=69 -> 666, I=9/6 -> III=111...; 69=MaSoN=Milky Way-Tejút képjele...)
      * Miért szerepel a New Yorki-i WTC toronydöntésnél szintén ez a 111? (111.nap; OR-ion-övcsillag szerinti elrendezés mint Egyiptomban; GPS koordináták - ONE WTC - 1776 láb: 40.713, -74.013 = -33.300 fok; Heraldika-címertan: "OR" (33, 3x3..)= az Arany külön francia megnevezése; R=18=9=6+6+6=Eye-Szem=orosz já-"R"-én=33.- Omega -> Alfa, 1.=ONE-VAN="I"=én... ... ... NEW YORK palota: Bp-7.ker (->G)., Erzsébet körút 9-11.)

      * A 11 angol számnév - ELEVEN (élő...) értéke MIÉRT "9"?
      * A 11. hónap Novem-ber, MIÉRT tartalmazza latinul szintén a 9-et...? (novem=9; bar/ber - fény, világosság; nove=új - ember...)
      * A 11 mértékegységben MIÉRT adja a 2012-t is? (11 láb = 0.1666 lánc -> 20/12)
      * A 11. "K" betűt MIÉRT úgy ejtik angolul hogy KEY-KULCS? Csak véletlenül alakult így...? Age-H; Eye-I; J=10=X..; K-Key...?

      (J=10.=IO=rovásírás "1"; X=24.=6x4 -> 6ˇ4-en =6+6+6+6 -> 1296(0) éves ciklus; TeN-TíZ-TűZ-gyök10 -> 3.16 - "egyiptomi Pi" -> Tachion-Tűz -> a 10 aTYa aki teremtik folyton folyvást a világunk és más párhuzamos "dimenziókat" (-> ki-terjedés) ahogyan a Ki-terjed gömbszerűen (időfizika)... ezeket azért említem dióhéjban, mert komoly szakrális geometriai, filozófiai töltés van emögött, tehát kőkemény LOGIKA amiért így rendezték és úgy néznek ki a betűk ahogyan és ott szerepelnek ahol. Ez egy KÓD, ahogyan a rovásírásunk, vagy a héber is az.)

      ---> >> >>>

      Törlés
    6. --->>> >> >

      * A GOLD és az AURUM (arany) neve miért redukálható 11-re? (meg ez egy fontos közös pont; a 11. oszlop a periódusos rendszerben; "AuAg" - Denver Airport ...)
      * Washington D.C. (District of Columbia) zászlajában MIÉRT van benne ugyanez? (1776.7.4. Függetlenségi nyilatkozat; 33 aláíró és ebből 13 kőműves; 1776=21; 7.4 -> 11...; "U-S-A": 2(00)1.9.11; (20)12.11.9... Elnökválasztás 2012: 11.6.)
      * Vagy római számmal a 11=XI MIÉRT foglalja magában egyúttal a 9-et is? Illetve komplett RENDSZERT (!) amiről már beraktam egy beszédes ábrát. (2012; Eye-I-Én (eGo); Halak Világhónap; ZION; SZUSZ-6.elem-megnyilvánulatlan; 9-11/11-9; Nyilas-Archer csillagkép; 11:11; Idő, 69=Milky Way-Tejút=119...)

      S ilyen kérdésekből még legalább 100-at fel lehet sorolni...

      Az egész NYITJA az szerintem, hogy jól megkomponált "forgatókönyv" lehet a háttérben. Valakiknek messzire elér a keze. Olyannyira hogy képesek a civilizációnk minden területére hatással lenni.

      Azt is meg merem kockáztatni hogy még csak nem is erről a "létsíkról" operálnak, bár minden bizonnyal komoly rejtett apparátussal, strómanokkal rendelkeznek. A "mindent látó szem" LEBEG a piramis felett, s nem része az alatt lévő struktúrának; Great Seal - Nagy pecsét, s ilyet találtak már több 10.000 éveset is egy Ecuadori bánya mélyén, rajta az Orion csillagképpel a 13 lépcsővel, és egy nem emberi szemmel ami világít a sötétben...

      Törlés
    7. @Névtelen 2012. október 22. 1:33

      "2.) 2012.11.9. (szűk 3 hét; hogy történni fog e vmi azt nem tudom, de hogy töménytelen helyen el van ez a dátum rejtve valamiért az biztos, s hogy nem csak én látom bele, ezt példák sokaságával tudom bizonyítani.)

      Nos, erre kíváncsi lennék... valahol már olvastam erről a dátumról... Egy néhány példát említhetnél, hogy miért gondolod úgy, hogy akkor történni fog valami..."

      Valamiért fontosnak tartják ezt a 11.6-9-et az már leesett régen, de a továbbiak már csak spekulációk, találgatások, amik akár közel is lehetnek az igazsághoz. Valamiféle kozmikus esemény képe rajzolódik ki, aminek a ciklusideje 6*6*6*6 -> 12960 év. Ez mindig előjön "függőlegesben" akár egy keresztrejtvénynél.

      Rengeteg példát lehetne felsorolni, de precízen kellene ahogy csillag megy az égen, mert csak úgy érdemes. De dióhéjban: ott volt ez az olimpiával összefüggésben a kabalaállatok nevébe rejtve római számokkal, vagy a Georgiai határkövek mellett a gránitlapon is fontosnak tartották az állító Rózsakeresztesek ezt közölni egyszeres kódolásban (az építmény súlya átváltva amerikai tonnára). Sportokat, mértékegységek átváltási arányait már említettem - a foci, golf szabályrendszere...

      1666 font = 119 stone (20/12=1.666); 1948 köbcenti = 119 köbhüvelyk (48=12; 1948-ZION-Izrael; 64 éve=X; 6^4-en=6*6*6*6...; London - Templom hegy: 1948 tengeri mérföld...); 1948 uncia (folyadék, UK) = 116.9 pint (USA); 1948 pint (UK) = 1.1069 köbméter...

      Az USA DOLLÁR fizetőeszköz szimbólumában a ciklus képe/ideje elforgatva, az időpont. I-S=1-19, ezek héberül két betűt is jelölnek az "I"-szeg-stake-VAV=6 és "S"-kígyó-serpent-TET -> 69 -> ahogy írtam már fentebb ez a Nyilas (SgrA csillag) központú Tejút a spirálgalaxisunk a "Milky Way" jele, ami "véletlenül" 119 értékű, de ez a "MaSoN" szó is számokra váltva ami szintén ott Dollár bankjegyen - a pentagram 5 sarka - Novus Ordo Seclorum...

      Most gondolkozom hogy korábban összefoglaló gyanánt írtam pár sort erre a kérdésre egy másik blogon. ...megtaláltam: ~2-300 oldal született már ezügyben:

      http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/08/ujabb-tobb-szaz-chemtrail-csik.html?showComment=1345743882708#c7087116446980718466

      Törlés
  46. Én a 19:47 el vagyok így!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -> http://maga-a-valosag.hu/?page_id=522

      "(...) Richard C. Hoagland (NASA kutató és tanácsadó) észrevette, hogy bármely űrhajó kilövése, vagy landolása kötődik egy-egy csillagegyüttálláshoz, ráadásul ezek a csillagegyüttállások kísértetiesen kötődnek a régi egyiptomi mitológiához.

      Hoagland modellje szerint, ha egy gömb formájú bolygó, a saját tengelye körül forog, akkor bizonyos dinamikus erők jönnek létre a bolygó belsejében. Ezek az erők a bolygó felszínén ott észlelhetők, ahol két, a gömbbe írt tetraéder metszi a gömböt. Ez a 19,47 (19,5) -es északi és déli szélességnél van, ekkor a magasság szöge 33 fok (hiperdimenzionális térelmélet) ..."

      A nemrég a MARS felszínén landolt Curiosity marsjárót is ehhez hangolták "rejtett kezek", ahogy az összes korábbi űr eseményt. De az oroszok is...

      Az emberi AURA is ezen elvek szerint "működik" ahogy az egy számmal nagyobb "kabátban" lévő Föld esetében. "Mint fent, úgy lent..."

      Au olvadáspont: 1947.5 Fahrenheit (~1948 F);
      Roswelli baleset 1947-ben, a 33. szélességi fokon;
      33 fok = 2012.9 tengeri mérföld (-> 11.9...) ...

      Törlés
    2. Én miért talalálkozom mindig ezzel a számmal? Már nagyon durván jön elő az életemben! Van egy óra a szobámban ami 19:47 kor állt meg! Az milyen?

      Törlés
    3. @Névtelen2012. október 20. 10:06: "Én miért talalálkozom mindig ezzel a számmal? Már nagyon durván jön elő az életemben! Van egy óra a szobámban ami 19:47 kor állt meg! Az milyen?"

      Erre csak tippeim vannak. Ha nincs különösebb előzménye, tehát nem foglalkoztál, olvastál valahol kimondottan erről, akkor lehet ez valamiféle "tudatalatti" üzenet is.

      Analógiában például köze van ahhoz a csillagtetraéder geometriájú örvénylő mezőhöz ami mindannyiunk körül ott "fortyog" láthatatlanul. http://img125.imageshack.us/img125/1521/startetradavinciif0.jpg Talán foglalkozni kellene ilyesmikkel ha eddig nem tetted, vagy figyelj egyszerűen befelé...

      Szinkronicitás -> http://www.google.hu/search?q=szinkronicitás

      Törlés
  47. A Mózes 1-en reggelente a tüsi hajú bemondócsaj is Reptilian,vagy csak én látom hülyén a szemeit?Nem véletlen hogy már telefonokon is tolják az állami cion csatornát......Mit szóltok?

    VálaszTörlés
  48. Valójában csak 9 szám van meg a 0. Mivel azokat nem lehet tovább "egyszerűsíteni". A két- és többjegyű számokat viszont lehet. Azokat egyenként összeadva le is szoktuk redukálni. Addig amíg egy-számjegyű számot nem kapunk. Ettől függetlenül persze a többjegyű számoknak is lehet külön megjelenített "jelentése". pl.: 23/DNS - 42/szivárvány foka stb. És akkor még a gemátriáról - az ABC betűinek számokkal való behelyettesítéséről még nem is beszéltünk. Pl.: angol ABBA/1221 - magyar ABBA/1331, FA/111. A 10=1, a 11=2. Bármelyik 2-tornyú templom, de a wtc is az 1 és 1, azaz a 11 - illetve az 1 + 1, azaz a 2 vagyis 2-ŐSség/dualitás megjelenítése. Vannak 4-tornyú templomok is - pl. a pécsi dóm - az nyilvánvalóan a 11:11 megjelenítése. Mivel a végső/omega-stáció a Nap/10/ és a kezdeti/alfa-stáció a Plútó/1/ a zodiákusban: 10+1=11 - újjászületés egy magasabb szinten - mégpedig a 10 és 1 = "101-es szobában". Lásd a Mátrix-című filmben Neo/Noe/One "101-es szülő-szobáját". Minden a számokról szól - illetve rájuk vezethető vissza. A 11:11 egyfajta - az URALT 2-ŐSségünket EGYként hordozó, tudat alatt megjelenő "CSILLAG-KAPU" - BENNÜNK. Amin át már szabadon "közlekedhetünk" - persze ha a már megfelelő mértékű a rezgés-intenzitásunk "kinyitotta".
    Sanyi

    VálaszTörlés
  49. Minden napra jut gemátria a hírekben, ezért ne is menjünk messzire, egy friss mai:

    ""A 23 éves, Calum Sherwood egy workingtoni..""
    23 -> DNS
    C. S. -> 3+19=22=2x11
    Workington W -> 23

    kész is az Ouroborosz


    http://borsonline.hu/20121020_rejtelyes_egi_jelenseg_borzolta_fel_a_kedelyeket__foto_

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "http://borsonline.hu/20121020_rejtelyes_egi_jelenseg_borzolta_fel_a_kedelyeket__foto_"

      ez osztán hiteles forrás.

      Törlés
  50. Kovács Kokó István 42 évesen lefutotta a maratont.

    K. I. -> 11:9
    Kokó K K -> 11:11
    42 -> szivárvány, Zeusz, Jupiter
    maratoni táv -> 42

    ez is a saját farkába harapott

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 42 évesen idén júniusban vettem meg a hatodik autómat.

      4+2=6

      június, az hatodik hónap... hatodik autó.

      tehát 666

      én vagyok maga az antikrisztus

      Törlés
    2. nem is beszélve a nevedről

      jeromos -> járomos -> aki igába hajtja a sok marha fejét

      tehát nem megváltó hanem rabláncra tevő szerep a Tiéd, így egyértelműen bizonyított hogy Te valóban az vagy, akinek mondod magad. :D

      Törlés
    3. Elvis Presley és Zámbó Jimmy is 42 évesen halt meg - hirtelen. A 666 valójában a C-atom 6 protonjának, 6 neutronjának és 6 elektronjának a megjelenítése. Vagyis - áttételesen - a Szén-alapú földi élővilágnak. A "jel" tehát mindannyiunkon rajtunk van - hacsak már át nem kristályosodtunk Szilícium-alapúvá - ami folyamatban van. Éppen ez a korszakváltás lényege - a szívbéli szellem-tudati "visszafelé/az egybe való" átalakulás. Természetesen a szeretet-elvűségen alapuló belső rezgés-növekedésünk okán - annak mértékében. A bibliai kitaláció: "antikrisztus-sátán-fenevad stb." valójában nem létezik - ez egy biblikus félelemkeltő megjelenítés a tudatlan emberek megvezetése céljából. A "rossz" bennünk van és nekünk is kell azt - nem legyőzni - hanem felül-emelkedvén rajta - URALNI. Ahogyan a Kígyótartó is kézben tartja a kígyót - ami persze mást is jelent. Egyébként a 666=18=9 ! - értelemszerűen leredukálva. A bibliai "153 hal" = 9-es Halak-korszakbeli - önMAGát a tengerből/a 7 milliárd közül - kiHALászó felemelkedő ember volna a gonosz ? Na ne már. Ebből csak annyi igaz hogy a felemelkedő ember tuti hogy megjárta a földi poklot. Egyébként nem tudna felemelkedni. A 42 a szivárvány foka/szöge. A szivárvány - mivel szóösszetétel - van egy "rejtett" másik jelentése is: szív-árván. Magyarán a Teremtőhöz/Fel a Mennybe a szívünk földi árván-lévőségével és persze sok-sok szer-etettel szer-elmésen lehet eljutni. A mindennapos "jelentés" szerint a szivárvány a fehér fény spektruma. A színkavalkádból persze vissza is lehet jutni az EGYbe - amelyből lett. Meg kell tapasztalni a szivárvány minden "színét" hogy viszzatérhessünk a Fehér Fénybe/az ÉG/Y/be.

      Törlés
    4. (Nem szerencsés "Névtelen"-ül írni, keveredés van.)

      Mindkettő Király volt. Elvis Tupelo-ban (34°15′35″N 88°43′33″W) született, egy éves volt amikor az USA történetének legpusztítóbb, 230 áldozatot szedő tornádóját élte túl. (153,88,42,33,23)

      Jimmy 17 évesen szerez ORI engedélyt, 1977-ben nősül először, fia születik, Krisztián, 1988-ban tér vissza Magyarországra. 11 évvel 2012 előtt, 42 évesen hal meg. (11,17,42,77,88)

      "" A bibliai "153 hal" = 9-es Halak-korszakbeli"" 153 nappal 12-21 (11:11) előtt, 17 év munka után szakít a Boros-Bochkor páros.
      A 17 a 153 háromszögszáma, 17+16+ ...2+1=153
      Boros-Bochkor BB -> 22 = 11:11

      Szivárvány csak akkor látható az égen ha a Nap 42 fokos szög alatt süt, tehát csak reggel és este. Régen szokás volt a kelő és a lenyugvó Napba való nézés, mintegy megtisztulásképpen. A "halo effektus" is egyfajta szivárvány, 22 fokos (11:11) gyűrűként látható a Nap és a Hold körül.




      Törlés
    5. "Szivárvány csak akkor látható az égen ha a Nap 42 fokos szög alatt süt, tehát csak reggel és este."

      azért ez egy meglehetősen pontatlan megállapítás

      Törlés
    6. A Boros-Bocchkor-páros 17-esként ? Ez valami olyan mint Sarka Kata SÁNTA KATA-ként, azaz Szíriusz-ként - egy eléggé erőltetett vakoló-megjelenítés. A 17-es az úgymond szíriuszi-orioni halászat/ember-kiválasztás száma. Erre még a Biblia is utal: 1+2+3...+17!=153=9X/SZER17! Tehát a 9 és a 17 ! Két igen gyakran megjelenített szám. A 17=8/Vénusz/ - ami Jézus "halászatánál" arra is utal hogy a 8-as "Est-Hajnal-csillag-emberből" lesz a Merkúr-i 9-es kihalászott - a Nap-ba/10/-menetel során. Ami kissé rejtetten a 153 hallal lett megjelenítve - a Jézus feltámadása utáni bibliai történetben. A nov-ember/új-ember utal erre a "partra vetett" 9-es HALak-korszakbeli-emberre. A dec-ember aztán a 10-es ember, a Centa-úr/Kenta-úr vagyis a valódi magyar Nyilas. Aki a Napban/10/ és a Plútóban/1/ születik újjá - a "101-es szobában mint Neo-ember/Noé-ember/One1-ember. "A berlini Pergamon-múzeumban őrzött ominózus ősszkíta/sumér pecséthengeren a Teremtő/k/ mellett ott van a Kentaur is hasonló méretben ábrázolva. Feltartott kezei a "szárnyas bolygóhoz" csatlakoznak, mellette a kutyája stb. Ez az eredeti sokezer éves ábrázolás nyilvánvalóvá teszi a magyar kentaur különleges és kivételezett viszonyát a Teremtőhöz/Teremtéshez. Ami nyilvánvalóan a táltossá/avatárrá válásra való képességében van. Puszilgatják is a lányok a körbe zárt kentaúrt idehaza a RossMann plakátokon. Mely cégnév alig burkoltan - amolyan vakoló-módra - a Magyar Kentaur RossMann/RosszEmber voltára utalna. Aminek persze pontosan az ellenkezője az igaz - vagyis a valódi magyar GutMann/JóEmber. A rajtunk élősködő, minket megszálló "kiválasztottak" szerint viszont a magyarok rossz emberek. Ez a fajta megjelenítés - önmaguk tulajdonságainak a magyarokra való kivetítése - már egy nagyon régi bevett gyakorlat. Mindezt Fél-Elem-ből teszik.

      Törlés
    7. A BB páros szerepe olyan amilyen, de lebecsülni senkit sem szabad.

      Lance Armstrong 121 nappal a napforduló (12-21-11:11) előtt megkapta a selyemzsinórt, egy éjszakát hánykolódott, majd bejelentette hogy nem küzd tovább a vádak ellen. A hír bombaként hatott a világsajtóban.
      L.A.->121=11x11


      Törlés
    8. Armstrongot az UCI (Nemzetközi Kerékpáros szövetség) örökre eltiltotta a kerékpársporttól. Most 12 millió szponzori pénzt követel tőle vissza az SCA.

      UCI-> 21 3 9 -> 21-12 azaz dec 21 angolszász sorrendben.
      SCA-> 19 3 1 -> 23 - DNS

      "Az Armstrongtól elvett hét Tour de France-elsőséget nagy valószínűséggel senki nem kapja meg, ugyanis az UCI szerint akkoriban rendkívül doppingfertőzött volt a sportág."

      Na mi látszik ebből? Hogy gyakorlatilag nem is a doppingolókkal van baj, hanem Armstrong személyével..

      Törlés
  51. üdv!
    az életemben jelen van a 11 11 11!
    11 11 születési hónapom és napom!
    11 szám alatt élek!
    és??? agyalhattok rajta!amíg keresed, pláne a saját igazságod addig körbe körbe körbe...az idő múlik ami nincs!
    számok nincsennek, az hogy mögötte mi búvik és ők milyen értelmet adtak neki az nem ugyanaz!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében...

      Törlés
    2. mindenre van "Vészforgatókönyv" az egész az ami körül vesz!észre sem veszed és lépsz egyikből a másikba!

      Törlés
    3. ...én megértelek téged is, még akár igazat is adok neked, mindenben összeesküvést látni már beteges.De.
      Számok nincsenek?...megmosolyogtatsz.
      Akkor szerinted ez itt 3,1415926535 8979323846 2643383279 50 nem jelent semmit úgy-e. És az sem hogy ezt öt ezer évvel ezelőtt elrejtették egy Védikus zsoltárban, nem, nem a számokat, hanem olyan zsoltárt fogalmaztak meg amit, ha visszafejtesz hindu numerólógiával, akkor pontosan ezt kapod.
      Azért kérdéses dolog, hogy ki az agyhalott, az aki tájékozatlanul ítélkezik, becsmérel, vagy aki ha a nagy képet nem is látja de próbálkozik megismerni.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Kedves Azrael!

      a természet nem ismer számokat. nem tudsz hozni nekem egy négyest, se nem pít, se másmilyen számot.

      a számok arra valók, hogy a világ eseményeit, mennyiségeit mi emberek valahogy kezelni tudjuk.

      és ha már itt tartunk, kérlek valami forrást nevezz meg erről a védikus zsoltárról.

      bár itt megjegyezném, a zsoltár, mint kifejezés kizárólag zsidó, majd később keresztény fogalom. nem tudom hogy lehet köze a védákhoz.

      Törlés
    6. Eredetileg semmi sem zsidó és judeo-keresztény. Hanem mint JeruZsálem/UruSolyma is magyar. Még a ZsoltÁr is - ami egy összetett szó. Ami eredetileg azt jelenthette hogy: ZSOLT-ból kiÁRadó ének. Az univerzumi eredetű ősmagyar nyelv minden szótaga ÉrtElmés volt.

      Törlés
  52. Amúgy ehhez a posthoz mit lehet mondani, én pl a legtöbbször 19:44 kor nézek az órára, fel is tűnt, még poénból d.u. háromnegyed nyolcat el is neveztem a panzer órának, mert a számokból akaratlanul is a második világháborúra asszociálok. De ezentúl semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok a dolognak.
    Persze ettől még van értelme a számoknak, így a 11-nek is, csak nem hinném, hogy ilyen szinten kéne keresni az értelmét :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számok vagy számjegyek?:))) a kettő nem u.a.

      Beszéltek itt két torony meg egyéb istenharagjáról amit a 11 jelenthet. Elárulom: 10+1 et jelent, vagy 22 felét, esetleg 33/3-at, vagy 1011:et). Régen nem ezek a számjegyek voltak használatosak mint ma. Csak vonal és pont számokat használtak az emberek a kőkorban. Milyen véletlen, a 20. sz. elején erdélyi sóbányában használt számolás szinte u.a. a jel és kódrendszerre épül mint a dél amerikai, stb. kőkori barlangokban talált rajzokon. Ez rejtély, nem pedig az arabok által elstilizált és kódolásában teljesen átírt számrendszer 11 mintázatú grafikája!

      hunsabre

      Törlés
    2. Miért milyen "szinten" kell értelmezni a számokat, a 11-et ? Olyan hogy "istenharagja" nincs - a Teremtő magasan felette áll ilyesminek. Az hogy arab számokat használunk a lényegen nem változtat. Az alkotó-részecskék megszámlálhatóak. A tényleges számuk pedig fontos - mert például a higanyt is az aranytól nagyon kevés választja el. A "részecske-kezelő" - az már Teremtő/egy TŐröl fakadó TÉRrezonancia-EMelő.

      Törlés
    3. Akkor megint nekifutok, A japán/kínai 11-et úgy rajzolják hogy köze nincs a 2 toronyhoz, meg egyéb mendemondához. De a régi római "XI"-se utal ilyenre, sőt a kőkori "I." sem. 10-es számrendszerben 11, de 2-2sne 1011, 16 osban meg "B", mind ugyanazt a mennyiséget jelenti, de másként írják.

      Számok és írásmódjuk nem u.a. ezért felesleges a az írásmódból bármit is levonni.

      hunsabre

      Törlés
    4. Főleg időpont számírásokból felesleges levonni bármit, mert azok relatívak!!!! Milyen időrendszerben 11:11??? Téli vagy nyári idő szerint??

      hunsabre

      Törlés
  53. Ennek semmi értelmi.Mi van ha én percenként nézem az órát?
    Akkor mindig mást kapok.Ez nagyon lerontja az oldal színvonalát.Kezd olyan üldözési mániám van mindentől lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha direkt nézed az órát, ha direkt jelenítesz meg valamit - az tényleg semmit sem jelent. Ha viszont spontán teszed mindezt az már jelenthet valamit.

      Törlés
  54. hirhatter.org Ezzel az oldallal miért nem foglalkozik egyik tényfeltáró oldal sem? Miért mondják, ha szóba jön, hogy ők nem ismerik Molnár F. Árpádot?(Jó lehet személyesen tényleg nem...)Elvileg ők is a jó oldalon állnak. Vagy ki tudja, ki áll a jó oldalon...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmilyen "oldalon" nem kell állni. Hanem - felül kell állni mindenen - önMAGad középpontjában.

      Törlés
  55. Áááááááá.

    A hozzászólásokat olvasgattam, kb. a felénél jártam, amikor valamiért ránéztem a Windows órájára - 23:23.

    Kicsit beszartam :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne tedd - a fél-elem a legrosszabb...

      Törlés
  56. AZ ÜZENET:

    http://szabotazs.blog.hu/2012/10/22/a_tv2_titkos_lazadasa_a_kormany_ellen

    VálaszTörlés
  57. Jéézusom...kicsit félelmetes, ami itt megy...ezek a bibliai idézetek tonnaszámra, meg minden egyes esemény lebontva számokra...lehet, hogy biztonságosabb lenne robotként, mint sok sok vallásfanatikus és összeesküvő közt...amúgy nem gond ez, de inkább már muris, mintsem komoly, hogy mindenki jön itt az elméleteivel, idézeteivel...lassan már folytathatnánk ezt valami közösségi portálon is...
    "Boszorkány 11:11 megosztotta legújabb elméletét, miszerint 11 szőrszál van a nemesebbik felén...ha tetszik lájkold és oszd meg..." Ja és persze valami idézet a kép alatt, persze hogy a Bibliából! Csak így tovább!!

    VálaszTörlés
  58. Ha már a mindenütt felbukkanó dolgokról van szó... Láttátok Gyurcsány mai beszédjét? Egy igazi klasszikus, amit előadott. :D :D :D Kicsit kreatívabbnak képzeltem a magyar politikusokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=Z6XORDw5RIU#t=12m50s

      Törlés
  59. adhatunk több értelmet neki!!!az még nem az igazság!!!a magadét bizonygatod v. keresed a mentest???bárhogy is legyen,jól lefoglaljuk magunkat...van mindig min csámcsogni...majd jön a nem egyetértés, a kinek van igaza, veszekedés és lehet fokozni és meg is teszitek!!!itt a többség közelebb van a felismeréshez mint azt gondolná...végig kéne ültetni titeket majd egy jó adag "miért-el" felpofozni!!!

    VálaszTörlés
  60. Hsz első része

    Komolyan mondom, sírni kell egyik-másik hozzászólás értelmi színvonalán.
    Kb, mint a régi anekdotában a paraszt: "Hát, értem én, hogy gőzgép, nade mi

    hajcsa?"
    "Számok? Ugyan már! Azok csak számok."
    Ja, mint ahogyan a DVD-lemezen is, meg a wichestereden is, meg a genetikai

    kódodban is és a bankszámládon is., oszt' mégse mindegy, hogy milyen számok, nemde?
    Könyörgök, gondolkodjunk már egy kicsit, mielőtt mondunk valami baromságot!
    A "parasztnak" a CD- vagy DVD-lemez csak egy kerek tükör, ami ráadásul kissé

    homályos és színjátszó, tehát még az ő borotválkozó tükrénél is "sz@rabb"

    minőségű.
    De, ha már meg tudja nézni mikroszkóp alatt, akkor meg azt látja, hogy

    körkörösen ki van luggatva rajta az ezüstfilm réteg, de mi a ló**sznak,

    hiszen épp attól nem olyan tiszta benne a kép, mint egy velencei tükörben.
    És teljes meggyőződéssel hiszi és állítja, hogy neki igaza van, hiszen bárki láthatja, hogy a DVD-lemez nem olyan jó tükör, mint a fürdőszobai.

    Ha pedig még tájékozottabb, akkor már azt is tudja, hogy azok a lyukak

    egyesek és nullák lineárisan szerkesztett hosszú sorát képezik, amit az

    ember hiába bámul a mikroszkóppal, a büdös életben nem fejti meg, hogy mi

    van kódolva azon a lemezen (márpedig egyáltalán nem véletlenül vannak ott

    azok a "lukak", és egyáltalán nem véletlenül vannak olyan sorrendben),
    tehát azt mondja, hogy ez egy "értelmetlen baromság, aki meg azzal

    foglalkozik, hogy utánanézzen, hogy mit jelentenek ezek a SZÁMOK, az meg úgy

    hülye, ahogy van."
    Közben meg ott van a tévéje alatt a DVD lejátszó, amit a fia vett a Teszkóban akciósan, és éppen előző este egy ilyen bináris számsorral

    kódolt filmet nézett meg, ami jelentős pszichés befolyást gyakorolt az

    elméjére, a film készítőinek szándékai szerint. És az egészből nem ért

    semmit, és nem vesz észre semmit abból, hogy tudtán kívül, szép lassan

    biorobotot csinálnak belőle és a családjából. (Egyik hozzászóló szerint ez utóbbi talán még jobb is, mint gondolkodni, és tenni valamit ellene.)

    A káosz kutatásával foglalkozó tudósok már régen felfedezték, hogy az egész világegyetem és a benne lezajló események matematikailag is leírhatók és modellezhetők.
    Már a hetvenes években felfedezték, hogy ha csinálunk egy nagyon egyszerű "káosz-játékot", igen meglepő eredményre jutunk. (írd be a gugliba, hogy: Julia halmazok)
    A képlet úgy szól, hogy: Vegyünk egy számítógépet grafikus monitorral és véletlenszám-generátorral felszerelve. De, ha egy papírlapot és ceruzát, valamint egy pénzérmét használunk, az is teljesen megfelel, csak utóbbi sokkal lassabban fog dolgozni. Válasszunk ki a papíron tetszőleges helyen egy kezdőpontot, majd adjunk meg 2, azaz kettő egyszerű szabályt. Ez a két szabály rögzíti, hogy hová rakjuk a többi pontot egymás után. A szabály, mondjuk úgy szól, hogy "menj öt centiméternyit északkeletre" vagy menj 25 % -nyival közelebb a középponthoz". Ezek után elkezdjük dobálni a pénzérmét, és ha "fej" jött ki, akkor az egyik, ha "írás" jött ki, akkor a másik szabály szerint helyezünk el egy újabb pontot a papírlapon.
    Az első ötven dobás után már látni fogjuk, hogy ez a káosz-játék egyáltalán nem véletlenszerű pontmezőt ad, hanem valamilyen szabályos alakzatot, ami egyre élesebben rajzolódik ki, amint előrehaladunk a játékban, például egy szabályos páfránylevél képét. Az újabb és újabb pontok teljesen véletlenszarűen "esnek le", mégis egy tökéletesen szabályos alakzat jön létre. Az egészhez szükséges információk mind benne vannak két egyszerű képletben. (James Gleick: Káosz, 266. oldal)

    http://teamlabor.inf.elte.hu/logosecsetvonasok/erdekesseg7.html

    1. rész vége...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te az eltére jársz?Csak azért kérdem,mert az unokatesóm professzorként tanít informatikát ott,esetleg ismerheted.

      Törlés
  61. Hsz. második fele

    Ez a genetikai kód lényege is.

    Ez adja a képletet, a többi már a rendszerbe véletlenszerűen betáplálva is,

    mindig ugyanazt a struktúrát fogja létrehozni. A keletkező struktúra

    egyszerre determinisztikus és véletlen folyamatok eredménye, ami az

    euklidészi geometrián szocializálódott tudósokat igencsak meglepte, és amint

    itt is látjuk a hozzászólásokból, sokan el sem tudják képzelni, hogy

    bizonyos információk milyen determinisztikus rendszereket

    szabályoz/-hat/-nak.
    "Odafent" viszont, nagyon is tisztában vannak sokan ezeknek a jelentőségével

    és működésével, ezért nekik éppen az a jó, ha mi teljesen kuka laikusok

    maradjunk, hogy ők nyugodtan modellezhessenek rajtunk.

    Odáig mindenki egyetért, hogy a feleségem és az én genetikai kódom

    (determinisztikus elem) fogja elsősorban meghatározni, hogy a közös

    gyermekünk hogyan fog kinézni, nem pedig az, hogy mit eszik a feleségem a

    terhesség alatt (véletlenszerű elem), vagy éppen mennyit napozik. Értve

    ezalatt, hogy ha sok csokoládét eszik, és sokat napozik, akkor sem Fekete

    Pákóra fog hasonlítani, hanem az apja és az anyja imázsára alakul.
    De, amint megfordítjuk a képletet, és a matematikai, geometriai és genetikai

    oldaláról közelítünk meg egy rendszert, az emberek többsége egyből kiakad,

    mint a kakukkosóra: "Ugyanmár! Számok, meg kódok?! Ez mind hülyeség és

    humbug!"
    Pedig nem muszáj ám ilyen oldalakat látogatni, pláne nem hozzászólni, hiszen

    ott vannak a konvencionális tévécsatornák, úgymint Parlament tv, hírtv,

    ZoneRomantica és ezer más. Ott nem kell gondolkodni.

    R I

    VálaszTörlés
  62. Lám, a példa feljebb mutatja, hogy a windóz jegyzettömb, a PPP-től eltérő kódolása milyen elcseszettre formázta a szöveget.
    Természetesen, a winchester helyett "wichester" az tájping miszték. :)

    RI

    VálaszTörlés
  63. Kezdenek a hozzászólások hasonlítani a magukat igen magasröptűnek gondoló közben atom baromságokat összehordó de azért persze sok jó és igaz gondolatokkal is rendelkezők által kommentelt világhelyzete-bloghoz...szerintem ez az oldal azért színvonalasabb annál, hogy itt dobálózzunk egymással.

    VálaszTörlés
  64. A 11 állítólag (a számmisztikában) a mester szám, bár mások másképpen gondolják...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyesbítek: nem A mesterszám, hanem az egyik. Úgy mint a 22, 33, 44 stb...

      Törlés
  65. Kedves PPP!

    Egyik kedves ismerősömnek hasonló tapasztalatai vannak, mint neked.
    Ez a film jutott eszembe erről a postról:
    11.11.11

    http://www.youtube.com/watch?v=AWkAxlF01CA

    Üdv

    VálaszTörlés
  66. Itt van még pár:
    http://www.youtube.com/watch?v=dpY14AEW5TU
    http://www.youtube.com/watch?v=CN76G53clwU

    VálaszTörlés
  67. http://www.filmuniverzum.com/?p=11607

    VálaszTörlés
  68. Érdekes, hogy most már a kormányfők is beismerik a világbirodalom kialakításának tényét: Okt. 23-i beszéd

    Orbán másik fontos gondolata az volt, hogy párhuzamot vont a szovjet diktatúra és a kapitalista világrend között. A szovjet típusú diktatúra alatt nyögő Magyarországról ezt mondta: „Kiderült, hogy nem a saját lábán, nem a nép akaratán áll, hanem egy világbirodalom zsinórján függ.” A 2008 előtti világról pedig ezt: „Kiderült, hogy a nyugati világ gazdasága – amelyhez immár mi is tartozunk – nem a saját lábán áll. Nem a saját lábán, vagyis nem a becsületes munka alapján áll, hanem egy pénz-világbirodalom hitelzsinórján függ.”

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már Orbán szóba került, tessenek rá jobban odafigyelni, mert úgy kéthavonta elereszt egy-egy fontosabb mondatot:

      """"Reméljük a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni (!!), de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek" - mondta Orbán Viktor

      A jóléti állam Nyugat-Európába sem fog visszatérni, mert nem versenyképes, helyette a munka alapú társadalmat kell kiépíteni "Fel kell készíteni közösségeinket a jövőre. Félreértés az, hogy a válság elhárítása után folytatódhat az az európai élet, ami azelőtt volt. A válság után semmi nem lesz olyan, mint amilyen volt ... a helyes gazdaságpolitikák megvalósítását nem lehet technokratákra bízni. Csak a józan ész, a gazdasági racionalitás nem lesz elég. Európának be kell látnia, hogy a versenytársai használnak lelki felhajtóerőket is, spirituális, ha úgy tetszik vallási felhajtó erőket, lelkileg jobb állapotban vannak, mint mi vagyunk."

      Ópusztaszer – "Új törvények világa közeledik Európa felé. A formálódó új világ első parancsolata: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak"

      Aki tud olvasni a jelekből, láthatja: új törvények világa közeledik Európa felé. A formálódó új világ első parancsolata: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak. Kívánom minden magyarnak: legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből - mondta Orbán Viktor,""

      Törlés
    2. Viktor beavatott...igaz a többiek is, de Ő spirituálisan is.

      Az nem világos, hogy ezt csak megjátsza az igazi változást követelők megnyerésére, vagy komolyan gondolja.
      Politikusnál soha sem tudhatod. Viszont sokat beszél kifelé, elenged 1-2 mondatot. Elődeire ez nem volt jellemző. De az "erősek egyesülnek-gyengék széthullanak" hallatán a függetlenségi törekvéseinknek nem sok jót jósolok. Bentebb megyünk bégetni a nagy EU barakba. Mérlegel(t) ők is, próbálkoztak leválni de kaptunk az orrunkra. Az a baj, hogy sok ember azt látja itt egy őrült gazdasági unortodox politikusi elit aki rombadönti az országot, pedig NEEEM. Csak a rendszert, a MÁTRIXOT akarták kijátszani de nem jött össze. B terv lépett a helyébe: beállunk a sorba....

      hunsabre

      Törlés
    3. Erősek egyesülnek - egyesült királyságok? Lehet hogy úgy leszünk függetlenek hogy tőlünk függenek? Képtelenül hangzik? Épp azért lehetséges!

      Új vallási felhajtóerő.. valami igen-igen nagy durranás kell ahhoz milliárdok térjenek meg egy új vallás égisze alatt. Kétezer éve egy új csillag jelent meg az égen, most sokkal nagyobb kell. Ha a Teremtő Isten a meglévő Napon keresztül néz a világunkba, akkor az Istenfiúnak kell egy új Nap, melynek ragyogása alatt egybegyűlhet a nyáj. Mennyei és földi királyság váthatja csak le a jelen világrendet.

      Láttad a hattyús plakátot ugye?

      http://www.youtube.com/watch?v=lrvWLdyG4Uw

      http://media.tumblr.com/tumblr_m0ubgr9koI1qi4nyc.png





      Törlés
    4. Láttam a plakátot, de dekódolva ez mi lenne?
      Hattyú csillagképben lesz egy szupernova robbanás, amit 2. napnak is láthatunk?
      Vagy jön valami brwon dwarf égitest (nibiru) és ionizálja a Nap, amely miatt világítani fog? ez utóbbit kizárom, csillagászok szerint egy ilyen méretű és sebességű égitestet, még ha a Nap takarásában közelít, már akkor is látni kellene amatőr távcsövekkel augusztustól, sőt ősztől már szabad szemmel is!! De nincsenek ilyen jelek szerencsére.

      hunsabre

      Törlés
    5. 2 SUNS 2011 PHENOMENON // AWESOME FOOTAGES !

      http://www.youtube.com/watch?v=iIRk0CuNP5A&feature=g-hist

      Törlés
    6. Látom nem az a kétséges hogy két napról szólnak a rejtett üzenetek, hanem az hogy mi, hol, és mikor. Az hogy "csillagászok szerint" az egy dolog, többet ér ha magadra hagyatkozol.

      A Nap takarásában nem lehet folyamatosan egy spontán pályán keringő égitest, ugyanis a mi szemszögünkből napról-napra más szeletét takarja ki az univerzumnak a Nap. Egy mesterséges pályán lévő objektum az már más, az simán elbújhat a Nap mögött, mint a Nagy Durranás végén a helikopter.

      ""Hattyú csillagképben lesz egy szupernova robbanás"" ez is könnyen meglehet.

      A hattyú Zeusz jelkép (hattyú képében csábította el Lédát), Zeusz -> Jupiter. Esetünkben nem a főisten, hanem az óriásbolygó (bár nagy az átfedés). Hajszálnyira leledzik a csillag állapottól. Bármikor lendíthet rajta valami. A plakáton a hattyú Y-ként van ábrázolva. A 2010 űrodüsszeia c filmben csupa Y szimbolika süt a képekről, ez az a film amelyben egy földönkívüli hatalom begyújtja a Jupitert, az az addig háborúskodó vad és erőszakos Földön kitör a világbéke az új nap alatt. Mellesleg egy nagy Y a Juno űrszonda is, csak hogy nehogy eltévedjünk..
      http://static1.origos.hu/i/1107/20110712juno.jpg

      Közben a "csillagászok szerint" is nagy és gyors változásokon megy át a Jupiter
      http://endtimesnews.wordpress.com/2012/10/19/jupiter-undergoing-massive-rapid-changes/

      Legyen egy magyar vonatkozás is, 84 nappal a téli napforduló (11:11) előtt az IO.. tévén (m1) a Fábry-ban Lovasi András énekel a Kiscsillag (sic) együttes frontembereként. Rakd össze!

      Végezetül egy képrejtvény, a Melancholia c film nyitójelenetéből egy kocka:
      http://cdn-3.cinemaparadiso.co.uk/clp/162489-92260-clp-720.jpg

      Ha valami nem klappol, segítek szivesen. Bárkinek, persze csak a saját elképzelésemről, amelynek a valósággal való esetleges egyezése kizárólagosan a véletlen műve lehet.






      Törlés
    7. Kösz.

      Project Lucifer = Jupiter begyújtása = Két Nap

      hunsabre

      Törlés
  69. 1456 + 500 = 1956 + 56 = 2012 ! - a Maja/illúzió-naptár vége.
    Ebben a spontán induló - majd direktben folytatott szabadkőműves megjelenítésben az 56 3x is szerepel.
    56:56:56 - vagyis - 11:11:11. Tehát ezekkel a történelmi eseményekkel itt egy úgymond belső "csillagkapu-állítás" lett megjelenítve. Rájátszva arra hogy ez a "dimenzió-kapu-nyitás" amúgy is megtörténik - mármint "Teremtés-ügyileg". Vagyis hogy a valódi magyarok 2012 végére felébrednek, megvilágosodnak és fel is emelkednek. És természetesen már ezután ők lesznek "zsinór-mérték" a Földön az Aranykorba vezető átmeneti időszak most következő 2. felében - nem pedig az eddigi "kiválasztottak".
    Az illumináti-kabbalisták az 1456-os nándorfehérvári diadalunkat pontosan 500 évre negligálták - amolyan szabadkőműves egyensúlyozással - az 1956-os budapesti vereséggel. A pontosan 500 éves időintervallumra azért volt szükség mert az tudvalevően a FŐNIX száma. Így próbálták akkor megakadályozni hogy a magyarok később majd a pokoli-tűzből Főnix-madárként/magyarként szülessenek újjá. Volt még egy elvetélt próbálkozás 2006-ban is pontosan 50 évre 1956-től. Ekkor már nem sikerült a magyarokat egy vesztes forradalomba belerángatni. Október 23.-a egyébként az egyik nándorfehérvári győző - Kapisztrán Szent János - halálának is az évfordulója. Egyesek azt gondolhatták akkor hogy ez az 500 évvel ezelőtti gyászos nap a forradalomra is gyászos hatású lesz. Sajnos jól gondolták. Hogy a vaskor-végi sötét hatalom háttérben ügyködő valamint helyi freemason csicskáinál mennyire számít a megjelenítés meg a számmisztika arra jó példa a 2010-es - úgymond "fülkeforradalom" időzítése. Ezt a "választási" napot ugyanis pontosan a magyarok számára gyászos emlékű Muhi-csata évfordulójára április 11.-ére időzítették - nem véletlenül. Gondolván hogy majd ez is vereséget hoz nekünk - nekik viszont viktóriát/győzelmet.
    Notabene mindenféle "ördögi" praktikával próbálják megakadályozni a valódi magyarok megtáltosodását. Eközben betelepülve, magyarbőrbe bújva, ál-magyarként az úgymond "kiválasztottak" is megpróbálnak úgymond "avatárosodni". Többek között egy már előzőleg "szálasista-karlengetőként" ismertté tett/felfuttatott "avatarával". A Nyilas csillagképet, a szíriuszi Árpád-sávos lobogót, a Turul-madarat/magyart szinte naponta gyalázzák - helyezik negatív kontextusba. Nos számukra ez az "avatárosodás" nem fog menni - ez nyilvánvaló. Ugyanis számos oka van annak hogy ők erre miért nem képesek. Mint ahogyan annak is számos oka van hogy a valódi magyarok meg miért képesek erre a metamorfózisra. Mármint a Dec-Emberként/10-es-Emberként/Nyilas/KentaÚr/Nő/-ként való újjászületésre.

    VálaszTörlés
  70. Rengeteg élményem fűződik a 11-hez. de a barátaimnak is. Egyikük mesélte, hogy mindig a változással van kapcsolatban nála a szám, épp azelőtt hogy egy fantasztikus lehetőséget kapott volna, megjelent előtte ez a szám. 11, illetve 111. Mindenhol azt látta. A kocsmában a pohár sör 111 Ft. Felébred éjjel és 1:11 volt. Vett új autót, a rendszáma 111 volt. Végül felhivta valaki, akinek a telefonszáma 111-re végződött, és elhivta vidékre hogy beszéljenek meg egy fontos projektet, aminek a vezetője lenne. Tudta, hogy ezért jöttek a számok... Ezt készitették elő. Elment, és körbejárták a helyet, beszélgettek, közben megálltak cigizni az egyik pajta előtt, egy vaskapu előtt... a vaskapun egy szám: 111. És pont akkor, amikor a barátom ezt a történetet mesélte, pontosan 111 km-re voltunk Pesttől, becsült hátralevő idő: 1 óra 11 perc (Gps szerint)
    7 éve után ez a projekt véget ért, és újat inditottunk immár közösen (közösségi célokat szolgál majd, önfenntartó életmód kialakitása azokkal, akik csatlakoznak),a facebook oldalunk létrehozásának dátuma 2011.11.11, 11 óra...
    Én nagyon nagy jelentőséget tulajdonitok a 11-nek. 11:11 --> nem úgy hangzik, mint egy ébresztő? Az álmodást megszakító csörgés.

    VálaszTörlés
  71. Tisztelt Pirula Szerkesztők!Reptilian az M1-en reggelente!Írnátok róla valamit vagy csak 'rémeket látok?Vagy súlyos a téma?Hozzászólók?Tudtok erről valamit?

    VálaszTörlés
  72. A 42-es a Jupiter unikódja. Nézzük a 42-es számot leírva a kettes számrendszerben:
    1 db 32-es, 0db 16-os, 1db 8-as, 0db 4-es, 1db 2-es, 0db 1-es. Összegezve:
    101010 ismerős? Ez három darab arab tizes. Mint a harmincadik nyári olimpia. Római számokkal: XXX ..
    Vagy az X faktor három hatalmas piros X-e,
    Az X-be én belelátok robban(t)ást is. Az X jelképezheti az X-plosion tartalmat is. Mondjuk egy hatalmas, világmegváltó robbanást, akár szimbolikus, akár valós (kozmikus) értelemben.

    X X X folyik a csapból is, mint egy elkerülhetetlen faktor..
    Itt van a bal sarokban a tripla X és egy jó nagy X a két K között, tehát "robbanás" 11:11-kor?
    http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/2/_/karikatura_1220519_9509.jpg

    Na igen és ejtsünk szót a másik kertévéről is, A Frizbi díszletébel is évek óta ott virít két K betű 11:11. Meg egy körben egy nagy kereszt, egy körkereszt piros színnel kiemelve.
    http://media.port-network.com/picture/instance_2/240822_2.jpg
    http://www.civishir.hu/upload/news/81/_20120507113237.jpg
    google: körkereszt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig kell nézni a napi tartalmat is, hírek, tévé, rádió, a számok folyamtosan jönnek:

      "" - A szerda este 11 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen - A pénzügyőrök 153 teherautót vizsgáltak át. A NAV adórevizorai 42 helyszíni ellenőrzést kezdeményeztek. - több mint 9 tonna burgonya, - A kiszabott bírság várható összege több mint 2 millió 300 ezer forint. - ""

      Kell összegezni, vagy ezt már mindenki érti...?

      http://index.hu/gazdasag/2012/10/25/negy_tonna_zoldseg_ment_a_levesbe/

      Törlés
    2. "" -ritkán látott fotókat, amik a 79-es Nyolcadik utas: a Halál forgatásán készültek, és többnyire a 218 centis (7ft 2in), huszonéves nigériai diák, Bolaji Badejo próbált rajta pihenni a banánfejű idegen milliókba kerülő, kényelmetlen jelmezében.-"" -> 11, 22, 72 ...

      http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/10/26/ritka_foto_a_79-es_alien_forgatasarol/#

      Törlés
  73. Az "X" nem csak a római 10-es szám jele hanem a szorzás jele is ami voltaképp a magyar "SZER" - az egyik legfontosabb szavunk/szótagunk. SzerElem - SzerEtet - SzerSzám - SzerZőDés - SzerTelen stb. Az "X" a görög gemátriában a 6-osra vezethető vissza. Így az X-faktor=6-os-faktor. Az XXX=666 voltaképp a C-ionok-3x6-számára utal, negatív kontextusban az úgymond "sátán/fenevad" bélyege/jele. Persze ez valójában az "átkristályosodás" előtti mostani szén-alapú földi testfelépítésünk. A 111 a magyar gemátriában: FA/életfa/világfa. A pozitív dolgokat megjelenítő ABBA-énekesnő AGnetha FAltskog éppen AGFA/EzüstFa a nevében is. Volt egy ilyen nevű német cég is. Az ABBA sem véletlen "betűjáték" - ugyanis a maja naptár végére utal az angol gemátria-szerint - a 1221-re. A "K"-betű a teljes latin-betűs magyar gemátriában a 18. betű. Így a KK/99 - ami egy dupla felemelkedő/merkuriánus mesterszám. Mivel a Merkúr a 9-es stációjú ÉgiTest a NapRendSzer-ben. Észre kell venni hogy minden mindennel összefügg. A magyarok egyre inkább tisztában vannak az összefüggésekkel. Már nem lehet őket "beetetni", nem lehet többé hülyére venni őket - sőt. A Jupiter az 5-ös stációjú égitest - pontosan középen a Plútó/1/ és a Nap/10/ között. Ezért a Naprendszer úgymond szívcsakrája - és mint Zeusz - egyben a beavatás/5/ hordozója. William és Kate freemason esküvőjén a nyitott cabrió egyedi-betűs rendszámában az "S"-t helyettesítették a "beavató" 5-össel: JU5T WEDDING. A 13. baktum-végi 2012.12.21.-es dátum/időpont azért lényeges mert ez egy vízválasztó. A korszakváltás átmeneti időszakának a felezőpontja - egyfajta Zéró Pont/Origó. Már csak 2 hónap és a magyarok "jönnek". Persze szépen fokozatosan - szinte láthatatlanul. Azért ettől függetlenül gyors és látványos lesz a változás. Mivel az elektromágneses-térrezonancia emelkedése - rezgés-ügyileg - mindent magával húz a Földön. Amit már könnyen lehet hogy nem mindenki tud abszolválni. Ténylegesen is külön válik az ocsú a búzától. Sánta Kata arat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen, képrejtvényhez van kedved? (több is van)

      http://musicalinfo.hu/admin/fajlok/rendezveny/hattyudal.jpg

      Törlés
    2. Névtelen! Úgy látom képben vagy:) A "Kostérítő avagy a birkanyáj nyomában" c. könyvet érdemes megvenni, Mármint ami a különféle népek/csillagképek/állat totemek összefüggéseit boncolgatva...

      hunsabre

      Törlés
  74. Off topic, de érdekes ennek az új The Carbonfools számnak a szövege.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ih_VUstT5Xg

    VálaszTörlés
  75. Nekem a 23 ilyen szám, időnként rámjön a számolhatnék és az első számot amit meglátok prímtényezőire bontom, 10-ből legalább 9szer benne van a 23. És sokszor XY:23 kor nézek az órámra.

    VálaszTörlés
  76. "Ópusztaszer – "Új törvények világa közeledik Európa felé. A formálódó új világ első parancsolata: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak""

    A valódi erősek segítik a gyengéket, hogy ők is erősekké válhassanak!
    Remélem, hogy az az erő, amiről Viktor beszél, hamarosan távozik a Földről!

    z

    VálaszTörlés
  77. AZ ÜZENET:

    „Fideszes körökben az a vélemény alakult ki, nem biztos, hogy Mesterházy Attilával rosszabb eredményt érne el a baloldal, mint Bajnai Gordonnal, hiszen a fiatal pártelnök mögött nincs vitatott kormányzati teljesítmény vagy „kétes privatizációs ügyek”, azaz szerintük jóval kevésbé támadható, mint a Gyurcsány-kormány volt gazdasági minisztere.– Az MSZP ráadásul szervezett, most egyben van, erőt tud felmutatni. Ezzel szemben vajon milyen erőt képvisel a másik három civil egyesület? – vetette fel a Fidesz-elnökség egy tagja”
    http://szabotazs.blog.hu/2012/10/26/a_fidesz_elnoksege_az_mszp-re_szavazna_a_valasztason


    Szerencsére egyre többünk szeméről esik le a hályog...

    VálaszTörlés
  78. Kedves Pirula!
    Szamomra teljesen erthetetlen miert foglalkozol azzal, hogy mi all egy olyan hazug dezinformator blogjaban, mint David Wilcock. Wilcock azt allitja magarol, hogy o Edgar Cayce reinkarnacioja! Komoly mi? Ez az ember a New Age egyik terjeszoje, annak minden hulyesegevel egyutt. Azon munkalkodik, hogy minnel tobb emberrel elfogadtassa a NWO uj vallasat. Informacioit channelezi egy sokak szamara ismeros nevu szellemi lenytol, gondolom hallottak mar rola, a neve RA! Pirula, a helyedben azert ilyen emberekkel nem foglalkoznek!
    http://www.youtube.com/watch?v=2Gq9cICUKdM

    VálaszTörlés
  79. Én állandóan ezt látom. Már nem is csodálkozom.

    VálaszTörlés