2012. június 20., szerda

Újságíró tanfolyam indul!


Elveszítette állását a válság miatt, és most nem tud elhelyezkedni?
Gyermekkori álma, hogy újságíró lehessen?
Vagy csak egyszerűen szeretné fontosnak érezni magát?

Ha igennel válaszolt bármelyik fenti kérdésre, jó hírünk van ön számára!
A Piros Pirula Projekt ingyenes újságíró tanfolyamot indít, melyen bárki részt vehet, kortól és nemtől függetlenül. Előképzettség nem szükséges. Tartson velünk!

Könnyebben lehet önből vezető újságíró, mit azt gondolná. Csupán néhány nagyon egyszerű dolgot kell megtanulnia, és máris nyitva állnak ön előtt a legnagyobb lapok hasábjai!



A mai alkalommal azt tanuljuk meg, hogyan kell a háttérhatalomról szóló cikket írni.
Első hallásra talán túl nagy falatnak tűnhet a dolog, de nem kell megijedni. Bár ez a téma valóban mind közül a legkényesebb (ha nem tartjuk be a szigorú szabályokat, pillanatok alatt az utcán találhatjuk magunkat), de ha tudjuk mit várnak el tőlünk, akkor ebben a témában lehet a legkönnyebben, akár több oldalas cikkeket is összedobni, alig több mint röpke fél óra alatt.

Semmi kreatívkodás nem szükségeltetik! Ha van ilyen képességünk, azt tartogassuk a haladóbb témákra, mondjuk amikor minél cinikusabban kell kifiguráznunk az ellentábort, de itt most semmiképpen ne használjuk ezen képességünket, mert az csak problémákat okozhat. Itt csak tartsuk magunkat a szigorú protokollhoz. Így gyorsan végzünk és az állásunk is biztosan megmarad.

Az internet tele van jobbnál jobb forrásokkal, ahol a hátérhatalmat részletesen elemzik, boncolgatják, tehát vegyük észre, a cikket 90%-ban már régen megírták helyettünk. Ne próbáljunk hősködni! Csupán annyi a teendőnk, hogy fogjunk egy jól összeszedett és alaposan kidolgozott írást, és kicsit átpofozzuk a kiadónk számára.



Először is, ha megtalálta a megfelelő forrást, a cikket, amit ki fogunk pofozni, tegye maga elé az asztalra, haladjon szépen sorról sorra, és tegye pontosan azt, amit mondunk:
Ha állító mondatot lát, abba tegye bele az "állítólag" vagy az "egyesek szerint" szavakat.
Utóbbinak előnye, hogy jól lehet variálni: "egyesek szerint", "egyes szélsőséges csoportok szerint", "egyes ...-ok szerint".

Ha hivatkozni kell azokra az emberekre vagy csoportokra, akiktől a cikk származik (akikből az anyagot átemeltük), akkor nagyon fontos a megfelelő szóhasználat! Ez az egy dolog, amire tényleg nagyon figyeljünk oda, mert ezen áll vagy bukik az egész. A titok, mint mindig: a Pszichológia!
De mielőtt megijednének, ne aggódjanak, nem kell ezért beiratkoznunk egy egyetemre, négy vagy öt kulcsszó ismerete tökéletesen elég lesz. Ezeknek a kombinálásával mindig elérhetjük a kívánt hatást és közben még választékosak is lehetünk.

A "szélsőséges" szó a legjobb barátunk. Ez amolyan Jolly Joker, minden kombináció mellé oda lehet biggyeszteni.
Ha az illető, aki írta az eredeti írást jobboldali beállítottságú, akkor a "szélsőjobboldali erők", ha baloldali beállítottságú, akkor a "szélsőbaloldali erők", ha keresztény, akkor a "szélsőséges fundamentalista keresztények", ha változást szeretne, akkor a "szélsőséges radikális elemek", ha mérsékelt, akkor a "szélsőségesen konzervatív elemek".
Mindegy! A "szélsőséges" szót bármihez odaragaszthatjuk, anélkül, hogy ezzel komolyabb feltűnést keltenénk, és máris elhelyeztük az illetőt, vagy az illető csoportot a társadalom perifériáján.
Fontos, hogy az olvasó azt érezze, hogy a mi lapunk olvasói, a mi világképünk van "középen", mi vagyunk a normálisak. Mindenki ettől eltérően gondolkodó, pedig "szélsőséges".
Mindenki szeret normális lenni. Senki nem szeret "szélsőséges" lenni!
Olvasóink megnyugszanak, hogy mi is és ők is normálisak vagyunk, gyakran vissza fognak járni ezért a kellemes érzésért hozzánk, és gyönyörűen elzárkóznak az alternatív nézőpontoktól.

Ha unjuk a "szélsőségest" vagy már feltűnően sokszor használtuk, időnként bevethetjük az antiszemita kártyát is, az mindig nagyon alkalmas a nézetek szélsőségessé tételére: "egyes antiszemita csoportok szerint", vagy "egyes zsidóellenes csoportok szerint", stb... Ha az illető személy vagy csoport egyáltalán nem foglalkozik a zsidóság kérdésével, az nem baj, attól még mondhatjuk, hogy "majd fog" vagy hogy "amikor kommunistát mondott, liberálist mondott, Sztálint vagy gyíklényeket mondott... akkor igazából a zsidókra gondolt". Valami ürüggyel összekapcsolhatjuk a témát az antiszemitizmussal, és az illető ember vagy csoport máris a periférián találta magát, valahol Hitler és Mussolini társaságában.

És ha már az "ellenes"-nél tartunk...
Ezt a szót, hogy "ellenes", nagyon mélyen véssük bele a szótárunkba! Rendkívül sűrűn fogjuk használni, "zsidó"-val vagy "zsidó" nélkül egyaránt. Így is, úgy is nagyon hatásos!
Bármikor, amikor a főáramtól eltérő álláspontról tudósítunk, azt mindig úgy tegyük, hogy azt hangsúlyozzuk, hogy mi "ellenes", és nem pedig azt, hogy mit szeretne elérni, ez ugyanis azt a pszichológiai hatást váltja ki, mintha az illető agresszív, ünneprontó lenne, aki mindig ellenezne dolgokat. Például ne azt mondjuk rá "nemzetállam párti", vagy "köztársasági demokrácia párti", hanem mondjuk rá, hogy "Európa ellenes". Érzik a különbséget? Ugyanarra utal, mégis egész másképp hangzik. Ezt mindig meg tudjuk csinálni, mert minden, ami valami mellett van, az egyúttal valami ellen is van, ez a természet rendje. A psziché mégis idegenkedik azoktól, akik "elleneznek dolgokat", mert ugye mindenki a kedves embereket szereti, akik "támogatnak mindenféle dolgokat".

Ez alól a szabály alól csak egy-két kivétel van, például ha az illető olyan dolgot ellenez, amit szinte mindenki, kivétel nélkül gyűlöl. Ilyenkor például az "adóemelés ellenes" nem lenne nyerő kombináció, azzal nyilvánvaló öngólt rúgnák. Ilyenkor használnunk kell egy kicsit a kreativitásunkat, és ki kell találjunk valami olyan szót a helyére, amiben nincsen benne explicit módon, hogy "ellenes", de kellően pejoratív és eléri a fenti hatást. Kis gyakorlattal, higgyék el, menni fog, improvizáljunk! Fenti esetben javasolt mondjuk a: "populista nézeteket valló" (vagy akár a "szélsőségesen populista nézeteket valló") használata. A lényeg, hogy bárkit, aki józan eszét használva megpróbálja saját érdekeit is szem előtt tartani, erősen ledegradáljunk vele.
Ugye, hogy nem is olyan bonyolult ez az egész?

A következő leckéig mindenki gyakoroljon otthon.
Ha a végeredmény valahogy így néz ki, akkor már jó úton haladnak!
A következő órán azt tanuljuk meg, hogyan lehet 100%-ban igaz állítások egyes részleteinek a kiemelésével folyékonyan hazudni...

20 megjegyzés:

  1. Az a cikk nem feltétlen nevezhető ellenségesnek de mindenképp érdekes.

    VálaszTörlés
  2. A poén az benne, hogy egy csomó dolgot felfed a "normális" ember előtt, aki ezt nem fogja érzékelni miután elolvasta az első két bekezdést.

    VálaszTörlés
  3. A Hit Gyüli vezetőinek ez az állandó náci/szélsőjobb/zsidóellenes/antiszemita paranoiája elég unalmas és szomorú.

    VálaszTörlés
  4. ----=== Rendkívüli közlemény! ===----

    Veszélyben az ország, és a szabad sajtó?

    Nemrég érkezett a hír, hogy a mai napon kora délután
    szélsőségesen Európa ellenes, és vélhetőleg erősen
    antiszemita csoportok indítottak újságíró tanfolyamot.

    Ezután kiben bízhatunk? - merülhet fel a jogos kérdés az olvasóban.
    Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ezek az Interneten
    egymástól részben független sejtekbe szerveződő radikálisok
    nem veszélyeztethetik a komoly médiacsatornákat.
    Így nem kell attól tartani, hogy szélsőséges nézeteik a
    napi sajtóba beszivárognának.

    Szega
    ertéel.indeksz.hir48

    VálaszTörlés
  5. Először is: nagyon jó ez a blogbejegyzésed, Pirula! Szerintem az egyik legjobb eddig.

    Másodszor viszont: én is egy ilyen lejáratós szóhasználatú, az összeesküvéseket csak elméletekké, mítoszokká degradáló, terjesztőit pedig kicikiző cikk alapján találtam rá a PPP-re tavaly ősszel. De rövid időn belül kinyitottad a szemem és el tudtam dönteni, melyik cikknek higyjek, a tiednek vagy az övéknek (vagy még inkább a saját eszemnek). Szóval nem olyan nagy para, szerintem, meg különben is, elég sok mindent leírnak ebben az ATV-s cikkben is, ami tényleg úgy van. Szerintem, akinek még egy picit is működésben van az agya, annak a cikk beleteszi a bogarat a fülébe és elkezd figyelni, vagy utána is jár a Bilderbergnek. Akinek meg már nincs működésben, annak úgyis mindegy.
    Persze ettől még ez az újságírói stílus felháborító, ebben egyetértek. Ha lenne lehetőség kommentelni ott, fel is tenném a kérdést, hogy a Bilderberg csoport létezésének és céljainak mítoszosítása helyett miért nem érzik inkább feladatuknak, hogy sajtóorgánumként azt piszkálgassák, hogy a találkozó falain belül mi zajlik.

    VálaszTörlés
  6. SZevasztok Piruláék! Az újságírós cikketekre reagálnék. Elolvastam az ATV-s cikket is amire hivatkozik. Szerintem nem kellene rögtön leírni azt a cikket, mert egyrészt ok, hogy a világkormány törekvéseket első pillantásra a cím is az összeesküvés-elméletek szintjére süllyeszti és szerepel benne egy párszor az "állítólag" szó stb. , viszont szerintem tartalmazza azokat az információkat (főleg az úton a világkormány felé és a Náci múlt címszó alatt + hogy titkolóznak a világ vezető politikusai), amitől egy gondolkozni akaró ember gyanakodni kezd.

    A másik, amit mondtatok, hogy a "szélsőséges" jelzővel perifériára helyezik azokat, akik kételkednek, viszont azt el kell ismerni, hogy vannak, akik a "felvilágosultak" rendjéről szerzett információkat arra használják fel, hogy az egészet a zsidóság nyakába varrják és az igazságok mellé rágalmakat ragasztanak (én pl. láttam olyan "dokumentumfilmet", ami az elején még egész okésnak tűnt, volt benne sok igazság, de nagyon rafinált módon, ahogy haladtam a vége felé egyre inkább csak a zsidóságot tette a bűnbak helyére, sőt egyenesen azt állította, hogy zsidóság többsége származását tekintve nem is zsidó + tele volt olyan képpel és felvétellel ami semmit sem bizonyít csak a szerkesztő céljainak megfelelő képaláírást tudtak odabökni). Nekem van olyan barátom, aki zsidó és zenei szakmában nem egyszer segített ki teljesen önzetlenül, most miután láttam egy ilyen videót, utáljam meg? Hát nem fogom!!!! Ez a világösszeesküvés nem faji kérdés, mert ha az lenne nem érintené európát, amerikát stb. és a hétköznapi emberek nem gondolkoznának a csipbeültetésről pozitívan (pedig hallják a negatív következményeket és nem érdeklik őket a szabadságjogok). Sokan egyetértenek ezekkel a "vívmányokkal", mert "droidok" akarnak lenni (mindent a emberi faj "fejlődéséért"). Nem értem miért baj ez nektek, hogy ezt beleírták a cikkbe, hogy a zsidó-világösszeesküvés bizonyítékaként használják a szélsőjobboldali értelmiségiek, ezt bele kellett írni, mert ez az IGAZSÁG, ezt mondani kell, addig, ameddig ilyeneket kommenteket írogatnak videókban szereplő zsidó vagy zsidók mellett kiálló emberekre, hogy falhozállítani meg hasonló mocskosságokat.
    A cikk stílusáról pedig az a véleményem, hogy egyik oldalon sem foglal állást, kívülről írja le a dolgokat, ebben nincsen semmi baj szerintem. Én is beszéltem ebben a témában olyan emberrel, aki nyitott meghallgatni és beszélni erről a témáról, de mivel 100% osan nem tudja eldönteni, hogy melyik információ igaz és melyik nem, ezért azt mondaná, hogy "állítólag", ő szószerint ezt mondta: "azért, mert valamiről azt feltételezem, hogy igaz lehet, arról nem mondom rögtön azt, hogy ez az igazság."
    Ebből a cikkből pedig el lehet indulni jobbra is meg ballra is, de engem inkább gyanakvásra indít. Plusz sehol sem tüntette fel pozitív színben a csoportot ezért, amit a végén írtatok, hogy: "A következő órán azt tanuljuk meg, hogyan lehet 100%-ban igaz állítások egyes részleteinek a kiemelésével folyékonyan hazudni... " ez nagyon nem korrekt. A másik én örülök, hogy ez a cikk megjelent, mert nem nagyon jelenik meg semmi erről a témáról könnyen elérhető oldalakon vagy újságokban.
    Amúgy a gyűjtő, szerkesztő munkátokért és videókért már csak a munka és színvonal miatt is RESPECT nagybetűvel, de ez utóbbi szerintem kapufa.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ez is mutatja, hogy a legjobb hazugság az, amit csak egy hajszál választ el az igazságtól. És ez akár abban is megnyilvánulhat, hogy a hangsúlyok, vagy a befogadóban az olvasás után keletkezett következtetések máshova esnek, mint a valóság. A lényeg, hogy az egyenlet legvégén hibás, téves szám áll.

    VálaszTörlés
  8. az ATV-s cikkíró szépen elengedi magát a végére és idézi Rockefeller bácsit hogy milyen jó a világkormány...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Morvay Péter kb. 25 éve Hit-es. Fel kéne fognia, hogy a világkormány feje az antikrisztus lesz.

      Törlés
  9. Úgylátom a héten is megkapták a szimbólum adagjukat a Rihanna rajongók, a bőrszerkóján különösen:
    http://www.youtube.com/watch?v=a2P082Npyz4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek flashmex írd le, hogy mi a címe a zenének, mert már eltávolították a videót =( Előre is köszi

      Törlés
  10. Ha már itt tartunk, ez milyen durva illumináti propaganda:

    http://www.youtube.com/watch?v=4oG71OZlMHk

    A piramisban enyelgők maradhatnak, a többi mind pusztul....
    A számolás 2012-től indul, a babiloni szajha mögött. Nagyon hasonlít a vodás reklám mondanivalójára, csak talán még nyíltabb. A sátánisták meg lesznek védve, minden földi jóval ellátva, amíg a világ pusztul, romokban. Az is érdekes, hogy mindenféle jelek vannak az emberekre festve. (a szöveget is érdemes lenne elemezni) No, igen, mindenki meg van jelölve, csak nem mindegy milyen célból...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A klip végét láttam már valahol:
      http://www.youtube.com/watch?v=Zcps2fJKuAI#t=5m0s
      Gyakran felbukkan ez a piramis alakú béke.

      Törlés
  11. A szövegben előkerül a görög mitológia szatírjai:

    "...beat me, my SATYR, only I've lived longer, and carry the world in my arms like a child and you are a fater in a name alone.... 2:23 (érdekes dolgot mutat a hölgy a lába között egy pillanatra) pictures.. (a lefelé mutató üvegháromszögben is érdekes dolgok történnek) .... cars... paper..
    You wake up one morning (2:40-nél érdekes dolog suhan át a néni mögött)
    Tell me where you were... (2012-es liba, elindul a visszaszámlálás)
    Where were you when love lived on the earth?
    Where were you when I was waiting for one? (vajon ki az az egyetlen akire ezek vártak?)
    When the trees were tall...
    When all boys become men...
    When all boys become men...
    (idő lejárt, nagy bumm, mindenki hulla, kivéve ők)
    And no longer play with race and war do not break the silence into pieces and they will hold the whole world in their hands (ja a kezükben az egész világ)

    stb.

    Ami ehhez tartozik:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Szat%C3%ADrok
    "A szatírok (szatüroszok) görög mitológiai alakok, a FÁK és a hegyek istenei, Hermész fiai."

    "Szatürosz (szatyr) nimfákkal nemzett fiai, erdei szellemek. Minden tekintetben apjukra ütöttek, már ami a félállati külsőt, valamint a bor és a nők élvezetét illeti. Naphosszat dáridóztak a nimfákkal, de szívesen csatlakoztak Dionüszosz féktelen kíséretéhez és a nimfák kartáncát vezető Hermészhez is. "

    A fa motívum jócskán előkerül a viedeóban, van egy sokkezű nőből álló fa (nim-fák?), na meg a szövegben a szatírok és a nőkkel való enyelgés (nimfákkal) dominál. Szóval ezek a sátánisták szatírok bandája, azt hiszik, hogy akik velük együtt szatírkodnak, "fiúból férfivá válnak" és várják az egyet, a főnöküket, azok maradnak életben, hogy tovább szatírkodják tele e-világot....

    VálaszTörlés
  12. Morvay Péter (http://www.origo.hu/itthon/20030522ugynok.html) már a cikk címében is sokat sejtet:
    a Bilderberg MÍTOSZ

    A Bilderberg csoportnak egyesek szerint kevés köze van a MÍTOSZhoz, a Bilderberg csoport tagjai nem hogy istenek, de állítólag Isten ellenesek.
    Morvay Péter cikke - az ügynök múltat vizsgáló átvilágító bírák határozatát visszaigazolva - többek szerint alkalmas a politikai közgondolkodás szélsőséges befolyásolására.

    Mitosz a wiki szerint:
    A mítosz (a görög μυθος=müthosz a.m. beszéd, elbeszélés, üzenet, párbeszéd szóból) eredeti értelmezésben irodalomelméleti, irodalom- és kultúrtörténeti fogalom. Az írással nem rendelkező kultúrákban azokat az általában élőbeszéd formájában és nemegyszer erre szakosodott mesteremberek (énekmondók, lantosok, varázslók és táltosok stb.) által terjesztett történeteket jelentette, amelyek a kultúra, a közösség, a kisebb-nagyobb csoportok számára valamilyen közös jelentést hordoztak, és ezáltal a csoport közös emlékezetének egy fontos részét alkották s az ősök tudását őrizték. Ez a tudás, ez a közös jelentés általában, mivel a tudományos, sőt a racionális gondolkodás általában még nem alakult ki ezen csoportokban, vallásos elemekkel mélyen át volt itatva.

    Mítosz jelentése 'beszéd, elmondás, mese' hősei: istenek, héroszok(félistenek) nem tudományos→képszerű vallásos elem:istenképzet mítoszok összessége:mitológia {a mítoszok alapjául általában valamilyen cselekmény, történet szolgált→epikus jellegűek} témái:-istenek születése˙TEOGÓNIA)

    VálaszTörlés
  13. nehezen de láthato hogy hazudnak.
    Egyébként köszi hogy felhivjátok erre is a figyelmet!

    VálaszTörlés
  14. Ami az elitett illeti.....
    Nos miért is isten ellenesek?
    Mert ök nem emberektöl származnak,a vérvonalukat ha meg nézzük..csak maguk közt házasodnak...
    Hivjuk öket NEFILIM-NEK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem emberektől származnak, az emberek származnak tőlük... épp ma olvstam az annunakikról és a nefilimekről (és a kapcsolatról ami az illuminátushoz fűzi) egy nagyon hosszú levezetést, vérvonallal, egyiptomi fáraók érdekes koponyaformájáról, vízözönről stb... egyelőre még nem tudom hova tenni, mert ez mindent felborít a fejemben, darwintól kezdve a holdraszállásig és a holddal kapcsolatos kamuzásokig...

      Törlés
    2. Szia!
      1.Tény
      Ember ellenesek,
      vajon miért?
      Mert fél ember és....

      2.Tény
      Ha meg nézzük a szemeiket akkor azt látjuk hogy érzéketlenek,közönyösek
      vajon miért?
      Mert fél ember és....

      3.Tény
      Olyan mértékben ember gyülölöek,amire igazi ember nem lenne képes,miért gyülölik enyire az embereket?
      Hisz tetteik,hozzzállásuk,céljuk mit bizonyitanak....?
      vajon miért?
      Mert fél ember és....

      4.Tény
      Ezért örzik a vérvonalukat anyira...
      mert ök felsöbrendü fajnak tartják magukat.
      Valoban többek az embereknél,ami a genetikájukat illeti..

      5.Tény
      Szinészek-Politikusok-Történészek-Tudosok-Énekesek-
      Sztárok-stb,tulnyomo részt egy vérvonalbol vannak,
      az-az a Illuminátusokhoz mindnek köze van, közel vagy távoli családiágon,ezért is tudják nagyon befolyásolni a dolgokat mert nagyon is tisztában vannak az igazságal,és ezért értenek egyet lelkiismeret furdalás nélkül,mind azzal amit tesznek...mert te választhatsz...de ök halálra vannak itélve és ezt tudják!
      Ezért fontos nekik a VÉG CÉL=
      TELSEJ HATALMAT ÉS ELLENÖRZÉST MEGSZEREZNI A VILLÁG FELLET,HA NEM PUSZTULJON MINDENKI
      DE Tudni kell vannak KIVÉTELEK=
      PLD Diana hercegnö...Kennedy...
      Mind meghalt RELYTÉLYES körülmények között,a
      Saját Családtagjaikat is megölik ezzek!

      5.Tény
      Teljes mértékben ISTEN ELLENESEK
      vajon miért?
      ISTEN ELLENESEK
      vajon miért?
      Vajon ök kit szolgálnak,és milyen célal...?
      Ebben a témában mindenki azt gondol amit akar...!
      FÉL EMBER FÉL ANGYAL....
      Ma is léteznek

      Törlés
  15. "Remek" cikk az indexen.
    http://velvet.hu/sztori/2012/07/25/aurora_lovoldozes_osszeeskuves_elmeletek/

    VálaszTörlés