2012. március 25., vasárnap

Sárközy javasolja a Gondolat-bűn bevezetését

A francia elnök egy gyökeresen új törvényjavaslattal állt elő Csütörtökön, melynek értelmében börtönbe lehetne zárni azokat, akik szélsőséges oldalakat látogatnak a neten - ez csak egyike annak az új szabályozási csomagnak, mely a lövöldözés sorozat alkonyán született meg.

(Nem szokásom idézni a 100% Rothschild tulajdonú Associated Press-t,
de most az egyszer kivételt teszek. - szerk.)

A javasolt új törvények, melyeket Nicolas Sarkozy hozott nyilvánosságra nem sokkal a fanatikus iszlamista halála után, akit a brutális kivégzés jellegű gyilkosságsorozat kapcsán kőröztek, aggasztja az újságírókat és a jogi szakértőket, akik azt mondják, ezzel a szólás szabadsága is veszélybe kerülhet.

Sarkozy azzal érvelt, hogy eljött az ideje, hogy akik szélsőséges weboldalakat látogatnak, ugyanolyan súlyú büntetésben részesüljenek, mint akik gyermek pornográfiát töltenek le.

 "Mindenki, aki rendszeresen látogat olyan internet oldalakat, melyek terrort, gyűlöletet vagy erőszakot promótálnak, börtönbüntetésre számíthat," mondotta kelet-franciaországi kampány körútján Strasbourg-ban. "Ha a pedofíliát büntethetjük, akkor azokat is büntethetjük, akik terroristának készülnek, és azokat is, akik ezeket az elemeket támogatják."

Hogy hogyan lehet mindezt kivitelezni, az nem tiszta. Mikor rákérdeztek, Sarkozy szóvivője továbbította a kérdést az Igazságügyi Minisztérium felé, ahol egyelőre még nem adtak rá választ.

Az újságírók és a jogászok erős agodalmukat fejezék ki.

"Bűncselekményként értékelni egy weboldal meglátogatását - pusztán azt, hogy valaki meglátogatja az oldalt - ez aránytalanul erősnek tűnik," mondta Lucie Morillon, aki a Reporters Without Borders újságíró szövetség vezetője.

 "Ami különösen aggaszt minket, az az, hogy hogyan fogják megállapítani, hogy ki látogatja az adott oldalt. Ezt a bejelentést úgy kell értenünk, hogy akkor most egy átfogó internet forgalom megfigyelő rendszert telepítenek fel Franciaországban?"

Christophe Bigot, média jogász szintén kétségeit fejezte ki, mondva, bármilyen ilyen törvény - ha beiktatásra kerül - súlyos csorbulását eredményezi egy olyan ország demokratikus inézményének, mely magát eddig az emberi jogok fontos bástyájaként tartotta számon.

"Nem látom, hogyan feltétlezhető valakiről, aki rákapcsolódik (egy szélsőges weboldalra), hogy nem csak hogy osztja az ott olvasható véleményeket, de még cselekedni is fog később azok tükrében," mondta Bigot "Nagyon veszélyes vizeken evezünk, az emberi szabadság szempontjából ez hatalmas visszalépés lenne."

 Bigot azt mondta, nem tiszta számára, hogy Sarkozy mindezt mennyire gondolta komolyan. Az elnök alig egy hónapra van a választásoktól, ahol szoros eredmény várható, és a francia szélsőjobboldal erősen szorongatja, úgyhogy keménynek kell tűnnie.

 A szoros elnökválasztási verseny még jobban kiéleződött a lövöldözés sorozat után, amellyel Mohamed Merah-t, a 23 éves algériai származású francia állampolgárt vádolták meg, aki állítólag megölt három francia ejtőernyőst, három zsidó kisiskolást és egy rabbit, majd meghalt egy heves összecsapásban a Touluse városi rendőrséggel szemben nem sokkal korábban, csütörökön.

(Biztosra mentek, hogy ne lehessen kihallgatni. Húsz golyót kapott. - szerk.)

Merah állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy a terror cselekményeinek célja, "Franciaország térdre kényszerítése", és egy közvélemény kutatási eredmény azt mutatja, hogy Sarkozy politikai tőkét kovácsolhat abból, ha keményen lép fel a szélsőségekkel szemben.

 Morillon azt mondta, megérti az érzelmi oldalát, hogy egy határozott fellépés az online radikalizmussal szemben hasznos lehet egy ilyen attrocitás után.

De azt is mondta, "vigyázni kell, nehogy rossz célpontokat támadjanak vele".

"Ismét az internet a hibás, mintha az lenne minden gonoszság forrása."


forrás: Businessweek/AP

* * *

Kedves olvasó,
Ön gondolkodott már rajta, hogy ön vajon terrosrista-e?
Lehet, hogy ugyan még nem követett el terrorcselekményt, ugyanakkor az interenes history-ja alapján ön hajlamos lehet rá, és lehet, hogy a dolog csak idő kérdése!
Talán jobb lenne önt még most lecsukni, még mielőtt valakit meg találna ölni...

33 megjegyzés:

  1. Örülök a bejegyzésnek...

    Mikor kezembe akadt csütörtökön a köztudottan dezinformációs forrás, a metropol aznapi száma, melyben erről épphogy 2 mondatban említést tettek , már tudtam megint mi történt, fog történni

    VálaszTörlés
  2. következő vajon mi lesz?
    "aki nyíltan támadja szóban vagy írásban a kormányt, hivatalosan is terroristának minősíthető"
    ez alapján le lehetne csukni mindenkit. kivéve ha már most is egy börtönben vagyunk. :O

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen "aggodalmukat fejezték ki" mondatok egy ilyen esetben nagyjából együttműködőek, amit nyilatkozni kéne az az hogy na ennek a félőrültnek most borult el teljesen az elméje.

    VálaszTörlés
  4. az a gáz ebben, hogy be is vezetik. világszerte. csak idő kérdése mindez

    VálaszTörlés
  5. @Chaser: a netszolgáltató attól még naplózza az aktivitásodat és csak egy törvény kell (ha még nincs) és kiadják az adataidat :). A proxy az ellen nem véd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyugi! ha meg akarnak találni meg találnak, torral eggyütt vagy anélkűl, ha meg akarnak találni valamit, vagy valakit a neten, nem engemet és tégedet fogadnak fel hogy a gugliba begépeld és megkeressed, profi hackereket alkalmaznak, akik értenek ehhez..

      Törlés
  6. Mindenesetre az ACTA-t tán már kilúgozták, és kikerül belőle az internetes társadalom. Tán.
    Egyébként Sárközy választás előtti keménykedését erőtlen vergődésnek tartom. És bizonyos, hogy ez az egész megint a tipikus "probléma-reakció-megoldás" szentháromságra utal.

    Másrészt amúgy sem kell különösebben aggódni az ilyeneken, az "újvilágrendet" be fogják vezetni, bár a mai démonkratikus rendszert talán már eleve annak is tekinthetjük.
    Amúgy meg mindenki tegye a dolgát ebben a nagy Játékban, és ennyi. A többi majd alakul. Ne felejtsétek: az Élet utat tör! :)

    VálaszTörlés
  7. Azért érdemes azt is átgondolni, hogy miért történhetnek meg ezek a dolgok. Mindig úgy beszélünk róla, hogy ŐK ezt vagy azt teszik VELÜNK, holott ezt senki más nem teszi lehetővé számukra, mint MI. Amíg MI nem változunk meg, addig az "agendájuk" élni fog és viszik tovább a végsőkig.

    Ehhez nem elég az, hogy átlátunk a szitájukon, de élünk tovább, mint eddig. Nem szabad együttműködni a rendszerrel! Ehhez nem tüntetni kell, meg forradalmárkodni, mert csak rengeteg ártatlan is meghal, ráadásul az erő az ő oldalukon áll és valójában szinte várják, hogy bekövetkezzen. Persze úgy akar mindenki változást, hogy az élete közben valójában továbbra is ugyanabban a mederben folyjon tovább, mint eddig. Autóval járjon, legyen mindig új mobilja, nyaralni menjen, divatos ruhákban járjon, továbbra is gázzal fűtsön, késő éjjelig fent legyen villanyt használva, használja a tévét, a jó sokat fogyasztó mosógépet, mikrosütőt, mosogatógépet, mindenféle kütyüt, fizesse az autópályadíjat, a parkolási díjat, elfogyasszon 300 liter vizet naponta, stb... lehetne a végtelenségig sorolni. Elárulom, amíg az ilyen jellegű dolgokat nem csökkentjük az abszolút minimumra, addig semmiféle esélyünk nincs. Mert csak ez csinálná ki őket.Ha nem vennénk, használnánk semmit, csak kizárólag a legeslegszükségesebb néhány dolgot. Ha ezt felveti valaki bárkinek, az egyszerűen elküldené a fenébe, hogy nem normális, nem fog lemondani ezekről a dolgokról, mert ezek jelentik a "civilizációt", nem fog úgy élni, mint egy ősember. Ezért vagyok szkeptikus a változással kapcsolatban, mert amíg az emberek "vágynak" bármire is, addig ki lehet őket használni, igéretekkel. Ha képesek lennének az emberek lemondani a vágyaikról, akkor jöhetne el valójában a kánaán, de erre biztosan nem képesek. Tulajdonképpen az többségnek az az egyetlen problémája, hogy nincs elég pénze, ha lenne, semmi gondja nem volna ezzel a rendszerrel. Ez az igazi gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a lemondáshoz nem kell pénz:) mivolt amikor nemvolt pénz??
      azért már egyes helyeken vannak ilyen közösségek, még ha nem is e célból, egész más célból, de a lényeg hogy függetlenitették magukat nagy százalékban a társadalomtól, és nekik nem kell pénz, mi a titok nyitja? majd megmondom:)

      Törlés
    2. ösztöke, ez csak egy lehetőség a sok közűl:

      http://szabadgondolat.wordpress.com/2012/01/27/kofalu-kszonban/

      vagy ez:

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5neZ2TOD0_Y#!

      vagy akár ez:

      http://www.youtube.com/watch?v=jxecery8IXU&feature=related

      Törlés
    3. A Kánaán,Jézus eljövetelekor valósul meg ,semmi esetre sem előbb.Az antikrisztusnak előtte, buknia és pusztulnia kell,az összes luciefrista imádójával és pribékjeivel együtt.Egyébként egyetértek veled.

      Törlés
  8. ma volt nállunk az országba Tony Blair, az egyik párt meghivására érkezett ide, (bukarestbe), ma egész nap ezzel volt tele a tévé, de minden egyes hir ami erről szólt azzal kezdődött hogy T.B. kihangsulyozza a New world order fontosságát, és ezt a kifejezést még le se forditották, a bemondó is angolul mondta, most lehet azért mert a helybeliek kevese tud angolul?, vagy nem a tévé nézőknek szánták?
    ha találok rólla klippet majd be teszem valahova....

    VálaszTörlés
  9. az éjjel (kb 0:00) a hiradóban azt mondták hogy a WHO a vegetáriánus életmódot pszihológiai betegségnek akarja nyilvánitani, ami orvosi kezelést igényel.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és aki csak böjti napokon nem eszik húst?

      (hódot lehet akkor is )

      Törlés
    2. jó azért ne keverd a kettőt:) ezzel csak az a céljuk hogy ki iktassák ezt az eddig egészségesnek mondható életmódot, habár vegetáriánusnak se olcsó mulatság lenni, a húshoz képest az árak a duplája, ez hogyha a vegyszerekkel kezelt zöldségeket is ki akarod iktatni, és annak akinek nincsen lehetősége otthon megtermelni
      felőllem egyél hódot:D vagy inkább "kinai kaját" :)az elérhetőbb ;)

      Törlés
    3. listvn103: Melyik csatornán láttad? Nagyon érdekelne, utána néznék, de nem találtam meg.

      Törlés
    4. asszem az rtv-n volt, majd utánna ások

      Törlés
    5. onemoredrinklacikam : ez nem az a hir, de hasonló ahoz amit irtam :

      http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/alkoholizmus/344

      innen már csak egy lépés a vega életmód lejáratására, mondjuk az alkoholért nemkár:)
      még az megjegyezném, hogy lehet sokan tényleg azt mondják , azt hiszik hogy betegség, de a betegségek álatában valamilyen mikroorganizmus által kiváltott tünet eggyüttest neveznek, vagy valami hasonlót, de itt nem beszélhetünk mikro organizmusról, legfelyebb egy lelki , szociális stresszes életmód tüneteinek, érdekes a WHO oldalán megjelenő betegség tipusok között is szerepel(angol)meg még a statikus, és dinamikus elektromágneses, és elektromos erőterek is, de ezek nem mint betegség, hanem mint betegségek kiváltó okainak van feltüntetve, az alkoholizmus is az lenne, betegségek kiváltó oka, de ehelyett egyenesen betegségnek nyilvánitják..érdekes, amugy a WHO oldalán még van egy érdekes dolog, azt akarják ki küszöbölni hogy ne legyen több bejelentetlen szülés, ezt étrik akárhol a földön:)
      valahogy mindent akarnak tudni, jah és még van olyan rész is ahol a kaja adalék anyagokról irnak, hogy mik azok,(nagyvonalakban) és miért kellenek bele...

      Törlés
    6. na itt még eggy:

      http://bhaktijoga.freeblog.hu/archives/2010/08/22/Betegsgg_nyilvntank_a_lustasgot/

      ugyncsak a WHO keze van benne:)

      Törlés
  10. Az a baj ezzel mágikus NWO fogalommal, hogy sosem részletezik, hogy mit is jelent az a gyakorlatban, hogy értsék a zombie-k is, csak mind ismételgetik azt és nem felejtik hozzátenni a fontosságát,....sosincs ott egy értelmes riporter, aki megkérdezne, hogy mi a fenét jelent ez uram? Egy kicsit bővebben legyen szíves.(persze tudom, hogy tilos ilyent kérdezni, az állasodba kerülhet)
    Csak mint ismételgetik mint egy kibaszott mantrát, hogy szokja a paraszt.
    Furcsának tartóm, egyébként, hogy miért nem fordították a "varázs" szócskákat, mert általában pont ez a lényeg, a szóval, szavakkal való megbarátkoztatás, hozzászoktatás, tudatalattiba elhelyezés,...mert ha egyszer kihirdetik, az emberek nem fognak tartani tőle, mondván "ja erről már hallottam, az de valami jó dolog, már rég mondták, hogy ezt akarják csak azok, azok a Fúj! csúnya, fanatikus terroristák nem akarták,hogy béke legyen....Éljen a NWO!...Pisti! Pisti! nem hallottad véletlenül nem akarnak esetleg valami NWO munkaszüneti ünnepnapot, olyan jó lenne még egy szabadnap, nem Pisti?" Munkaszüneti nap, béke,..na az majd lesz dögivel, csak bírják kivárni a zombie-k, ez az agymosót népek sajnos nem tudják, hogy a béke szót nem csak egyféle képen lehet értelmezni és főleg alkalmazni,...majd megtudják hamarosan, de lefogadom, még akkor se fogják érteni, hogy hogyan juthattak el idáig.

    VálaszTörlés
  11. most ez csak véletlen volt? vagy mégsem? vagy tényleg tehnikai hiba? vagy lehet megint nem a tévénézőknek szánták a dolgot...

    http://www.erdon.ro/kellemetlen-bekapcsolt-mikrofon-miatt-tamadjak-obamat/1941620

    VálaszTörlés
  12. http://www.borsonline.hu/news.php?emberi-szoveteket-tartalmazhat-a-pepsi&hid=55304

    VálaszTörlés
  13. Elég sokszor olvastam már ezen az oldalon, hogy az nem feltétlen a teljes (vagy egyáltalán) az igazság, amit elénk tárnak. De akkor honnan tudjuk meg azt? Tudnátok mondani olyan hírportálokat, ahol az igazságot írják le? (ha egyáltalán létezik ilyen..)

    VálaszTörlés
  14. A teljes igazság jelen esetben az, hogy nem elég egy VPN vagy a Tor hálózat, sőt kombinálva sem, ha Chrome-ot, Exporer-t vagy Firefox-ot használsz. Mivel ezek mind küldik a központba az ártalmatlan statisztikát.

    És még nem vettük figyelembe azt, hogy mi lehet beépítve az ablakos operációs rendszeredbe és milyen programok futnak rajta.

    Ez tartja egészben az egész rendszert és viszi az NWO felé, ahogy már sokan megmondták: túl kényelmes ahhoz, hogy kilépj belőle vagy, hogy valóban tegyél ellene valamit.

    VálaszTörlés
  15. Ha utána néztek a Keylogger programoknak amik arra vannak kitalálva, hogy a gépeden mindent megkerülve tűzfal,vírusirtó,Feldatkezelőbe a Folyamatoknál szóval ezeknél semelyik helyen sem jelzi hogy fut a gépen, így hát tudomást se vehetsz róla, a program csak naplóz és vagy e-mailbe vagy egy szervere küldi az információkat úgye keylogger szóval a billentyűzet lenyomásait figyeli, de ezek mellet a törölt karaktereket is elküldi, fényképet küld amit állíthatsz milyen időközönként csináljon és még arról is küld jelentést a saját gépeden mit csinálsz és mit böngészel a világhálón, akkor itt már tényleg jogos a kérdés hogy a Windows oprendszerekbe és a Chrome,Firefox böngészőkbe mennyi e fajta program lehet ?:) és akkor már a Tor se nyújt anonimitást, amúgy meg a Facebook követtet minden felhasználóját mi után kilépet abból :) http://index.hu/tech/biztonsag/2011/09/26/kikapcsolas_utan_is_tovabb_kovet_a_facebook/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyílt forráskódban (pl. Chrome) nem hiszem, hogy rejtve maradna bármi huncutság, sok szem sokat nézi.
      a facebook viszont nem csinál semmi újat: a cookiját keresi a gépeden mert már szinte minden oldalon van facebooker poloska, hogy azonnal hozzá tudjál szólni, megosztani. Hogy akkor is felismer, ha ki vagyok jelentkezve a gépen, az abból ered feltételezi csak az használja a gépet akinek a cookiját megtalálta.

      Törlés
  16. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=r8HjBT5tGps

    csak nektek egy jó szám

    VálaszTörlés
  17. Bocsánat, hogy ide írom, de ez egy blog, így nincs sok lehetőség.

    Az EU csak álcából vitte bíróság elé az ACTA szerződést, hogy lecsillapodjanak a tüntetők(sikerrel jártak, itt sem hallani sokat róla, pedig tartalmazza, hogy bármikor 'lelőhetnek' egy oldalt, ha jogsértőnek találják és ugye Ők döntik el mi a jogsértő).

    Még idén nyáron bevezetik az internetcenzúrát, ez egyenes út az NWO felé!

    VálaszTörlés
  18. Egy kis Hurts...

    1:17-nél jön a lényeg:

    http://www.youtube.com/watch?v=zQ1v1pMdIoQ&feature=relmfu

    Itt egy másik daluk, a címe Illuminated:

    http://www.youtube.com/watch?v=6CvuyaKmLnw&ob=av2e

    We are blinded...

    VálaszTörlés
  19. Ez a blog van bejegyezve a vladimir Bukovski videohoz
    es azt alitja az eu tagokat kinevezik es nem valsztasok utjan van a mandatumuk. ez nem igaz mert valasztasokon kapjak a mandatumukat.

    VálaszTörlés
  20. Hajrá! A puruttya féléket jól el lehetne vinni a süllyesztőbe, a jelen oldalon viszont semmi sincs, ami "terrort, gyűlöletet vagy erőszakot promótálna"... :)

    ""Nem látom, hogyan feltétlezhető valakiről, aki rákapcsolódik (egy szélsőges weboldalra), hogy nem csak hogy osztja az ott olvasható véleményeket, de még cselekedni is fog később azok tükrében," mondta Bigot"

    Hja...! Vagy az ilyen oldalakat ellenőrző ügynökeiket..., izé, na, ...embereket is börtönbe csukják majd? Meglátogatták az oldalt!

    Persze tudom, nem úgy gondolkodnak, mint ahogy én itt, fentebb.

    VálaszTörlés
  21. Tudom, hogy régi a poszt, de csak most fedeztem fel...
    Elolvasgattam nagyjából a többi hozzászólást, és sehol sem találtam a saját véleményemhez/okfejtésemhez hasonlót.
    Valaki írta, hogy egyszer bevezetik ezt a rendeletet... Naná, hogy bevezetik egy nap, hiszen elengedhetetlen lépés lesz. Ha már megengedjük, hogy valakit lecsukjanak, mert ellátogatott egy szélsőséges nézet portáljára, mert "terrorizmus" gyanússá válhat tőle az illető, nem kell hozzá kevés, hogy valamely más nézettel szemben is tilalmakat vezessen be, például vallásokkal kapcsolatban is (így hirtelen - sajnos a már jól megalapozott tudatmódosítási kísérlet eredményeképp - az iszlám jutott eszembe, ami már így ateista szemszögből "alig különbözik" a kereszténységtől). Ezen meg persze ismételten felesleges csodálkozni, hiszen a Bibliában a keresztények üldözése az Üzenet c. filmben tárgyaltakhoz hasonlóan szintén meg van írva. Ha a terror cselekményeket a nagyközönség előtt ilyen szoros kapcsolatba tudták hozni az iszlámmal, (aminek egyébként csak az egyik legkisebb, és legvadabb elágazása az iszlámnak) nem lesz nehéz előrángatni a múltból egy - két nem túl helyes cselekedetét a Katolikus Egyháznak (pl.: keresztesháború, inkvizíció) és máris megvan az ok arra, hogy ezt is "betiltsák", mint az ókori Római Birodalomban Néro császár idején. Akkoriban is mi történt? A kissé beteg császár felgyújtatott egy egész városrészt és a keresztényekre mutogatott. A World Trade Center tragédia után kikre mutogattunk? az iszlám arabokra ... a képlet kész..
    miden csak idő kérdése.. :S

    VálaszTörlés