2011. október 27., csütörtök

A pénz fogságában (2)

Egyik nap nézem a tévét, és valami bankszövetséges figura beszél, hogy miért olyan borzasztó rossz az nekem, ha a bankokra mindenféle terheket rónak. Épp arról magyaráz, hogy a bank, ugyebár, az az én betéteimet helyezi ki hitelbe, és akkor az én betéteimnek lesz rossz így meg úgy... és már egy tízperces érvelés közepén tart, melynek az egésze egy teljesen hamis állításból indult el!
Kiváló példája annak, hogyan működik a hazugságrendszer: ne ott keresd a hazugságot, amit éppen mondott. Már az alapfeltételezései hamisak, amikre építi az egész érvelését, és amiket a közoktatás segítségével annyira mélyen beléd nevel, hogy eszedbe ne jusson megkérdőjelezni.

A bank, amit kihitelez, az kérem NEM a betéteseinek a pénze!
Van persze némi kapcsolat, de ez napjainkban már szinte elhanyagolható. Egy banknak a kihelyezett hitelek cirka 8 százalékára kell felmutathasson valamiféle fedezetet, és még ezzel is lehet játszani. A hitel, amit felveszel, a mögött nincsen fedezet!* Már úgy értem, az nem valaki másnak a megtakarítása, ha az lenne, akkor a bankok tevékenysége még akár hasznos is lehetne, összekapcsolná azokat akiknek megtakarításai vannak, azokkal, akiknek forrásokra van szüksége. Persze úgy állítják be, mintha a bank pontosan ezt csinálná... Csakhogy már rég óta nem ez a helyzet!

Amikor bemész a fiókba, és igényelsz 10 millió forint hitelt, akkor ott annyi történik, hogy az alkalmazott az arany kis kezével bepötyögi a számítógépébe, hogy 10 millió forint, és voálá, ott van a számládon. Előtte az a pénz nem létezett!
No de mi ezzel a baj? Kérdezed. Épp most kaptam 10 millió forintot a semmiből, ez marha jó, nem? Különben hogy venném meg a legújabb Seat Cordobát? Azt gondolod, senki nem járt ettől rosszabbul, ugye? Persze, mert a turpisság megint csak mélyen el lett bújtatva, nehogy aztán véletlenül valakinek szemet szúrjon.
Ő "nyomtatott" neked 10 millió forintot, a fedezet mögötte: semmi. Te viszont letétbe odaadtál (mondjuk jelzálog formájában) egy tízmilliós értékű tényleges vagyontárgyat, és aláírtad, hogy mostantól neki szolgálsz.
Szerinted csak ostorral lehet rabszolgát tartani?
De erről majd később...

Térjünk inkább vissza oda, ahol abbahagytuk a múltkor. Templomos lovagok kitalálják, hogy lehet sokkal több cetlit nyomtatni, mint amennyi arany van a széfben, és ezzel hatalmas vagyonra tesznek szert. Rövid időn belül már ők finanszírozzák az európai uralkodóházakat! Az összes háborút ők pénzelik. Ebből is lett aztán az az ominózus perpatvar, amikor Szép Fülöp, francia uralkodó nem akarta visszafizetni a pénzt, és inkább megpróbálta elpusztítani őket. Sokat ki is végeztetett, viszont az aranykészletüket soha nem találta meg! Nyilván elég ügyesen elrejtették. Akik életben maradtak, azokat pedig a szabadkőművesek befogadták, úgyhogy a rendjük szépen beolvadt a szabadkőművességbe, a pénzükkel együtt, és a kettő lassan eggyé vált.

Teljesen biztos lehetsz benne, hogy ez az aranykészlet, ami azóta nyilván megsokszorozódott... a Fort Knox-ból is eltűnt az összes arany, amikor Reagan rákérdezett (csak rákérdezett) hogy hol van, merénylet történt ellene, amibe kis híján meghalt... a World Trade Center pincéjéből is eltűnt az aranykészlet, rengeteg aranyat tartottak a pincéjében, ami mind eltűnt még mielőtt a tornyok összeomlottak... szóval biztos lehetsz benne, hogy ez a mérhetetlen mennyiségű arany valahol megvan!
Szerinted mekkora hatalma van azoknak, akik tudják, hogy hol van?
Nem véletlenül adtam azt a címet ezeknek az írásoknak, hogy a pénz fogságában.
Te csak bemész 9-re dolgozni, és megkapod a kis fizetésedet. A zenész banda arról énekel amire van "kereslet". Hogy mire van "kereslet" azt a lemezkiadó cég mondja meg, akinél a pénz van. Vagyis akinél a pénz van, az mondja meg, hogy miről énekelnek a dalokban, hogy ki mit dolgozik, mivel foglalkozik nap közben, mindent, amit csinálunk. A világ aranykészlete felett pedig egy több száz éves múlttal rendelkező, jobb szó híján "szekta" rendelkezik. Ilyen egyszerű. Összeesküvés elmélet? Nevezd, ahogy akarod. Én jobb szeretem azt a szót, hogy valóság.

Az angol azt mondja erre a "purse strings", a madzagok amikkel a pénztárcákon keresztül mozgatják az embereket. Láthatatlanul! Mert nem gondolod végig ezt az egészet. Fogod aztán elköltöd a fizetésedet, nem gondolkozol rajta, hogy honnan jön az a pénz, te miért is épp azt dolgozod, amit dolgozol, stb... a pénzen keresztül az egész világot lehet madzagon mozgatni, anélkül, hogy ez a többségnek feltűnne.

NO DE... Az az érdekes, hogy mára már arra az aranyra sincs szükségük ahhoz, hogy irányítsák az egészet, mert ma már a pénzRENDSZER az, amin keresztül rabságban tartanak mindannyiunkat. És az ehhez vezető úton a templomosok pénznyomós ötlete nagy lépés volt. Ugye beszéltem arról, hogy pénz bármi lehet, amit kollektíve elfogadunk annak. Csakis annyi a követelmény, hogy mindenki úgy tudja, hogy ezt mások is el fogják fogadni, akkor én is nyugodtan elfogadhatom, hisz tudom, hogy tőlem is el fogják később fogadni. Pénzként funkcionálhatnak apró kagylócskák, egy csokor fapálcika (Angliában sokáig ez volt a pénz, úgy hívták Tally-stick), nemesfém érmék, vagy akár papírcetlik is. Lényegében mindegy lenne mit használunk... Mégsem az!

Ugyanis amíg mondjuk az arany volt az elfogadott csereeszköz, addig ahhoz, hogy hatalmad legyen mások felett, szert kellett tenni nagy mennyiségű aranyra, és az arany mennyisége mégis csak korlátos. Újat bányászni lehet, de hosszadalmas, elvenni a másét meg szintén nem lehetetlen, de körülményes. Amint áttértünk egy papírcetlire, amit valaki nyomtat, onnan kezdve aki nyomtatja a papírcetlit, az bármennyit elő tud állítani belőle. Erre jöttek rá, ugye a Templomos Lovagok is, és kezdték el nagyipari mennyiségben nyomtatni a cetliket. Ettől aztán elég gyorsan meg is gazdagodtak, és óriási hatalomra tettek szert...

Tanulság:
Amikor a csereszközt, amit mindannyian pénzként KELL elfogadjunk, valaki szabadon nyomtathatja az nagyon komoly problémákhoz vezet!


Van esetleg, aki játszott már monopolit? Igen?
Akkor most képzeljétek el, hogy Szombat este lesz nálam egy nagy monopoli parti. Játszani fogunk, de el kell árulnom egy apróságot. Nagyapám a papírgyárban dolgozik, és tud szerezni nekem bármennyit abból a monopoli pénzből, ami a játékban is van, úgyhogy ha úgy alakul, hogy esetleg rosszul állok, akkor mindig kimegyek majd a spájzba, és hozok be magamnak egy nagy köteggel.
Na kinek van kedve jönni Szombaton?
Érted már a problémát?

A probléma ennél egyébként sokkal súlyosabb, mert aki nyomtatja a pénzt, az ki is tudja vonni a forgalomból, tehát ha úgy tartja kedve (érdeke) mesterséges pénzhiányt is tud generálni. Hogy néz ki egy mesterséges pénzhiány? Hát valahogy úgy, hogy körülnézel, és senkinek nincs pénze körülötted, mindenkinek csak nagy adóssága van, de sehol nincsenek álláslehetőségek vagy bármilyen pénzforrások. Nem ismerős a helyzet valahonnan?

Tekints a pénzre úgy, mint a gazdaság vérkeringésére (mert lényegében az). A pénz folyamatosan kering a gazdaságban, és biztosítja, hogy az gördülékenyen működjön. Most képzeld el, hogy van egy szereplő a gazdaságban, aki, ha akar, beinjektálhat új pénzmennyiséget ebbe a gazdaságba, de ki is szívhat bármennyit onnan.
Megvan? Akkor most képzeld el, hogy a doki leveszi tőled a véred felét! Szerinted mi fog történni veled?
Persze, lehet, hogy életben maradsz, de minden szerved tápanyaghiánnyal, oxigénhiánnyal fog küszködni, mert nincs elég vér, és akadozni fog a vérellátás mindenhol.
Ne gondold, hogy ez a hasonlat nagyon elrugaszkodott, mert pontosan ez történt például a 1929-es nagy gazdasági válság idején. A nagy bankárok a színfalak mögött, összehangoltan elkezdték visszahívni a kihelyezett hiteleiket, és mivel a mai gazdaságmodellben maga a hitel a pénz (előbb említettem, hogy azzal születik a pénz, hogy valaki felveszi hitelként) ezáltal az történt, hogy szépen kivonták a gazdaságban keringő pénzmennyiség körülbelül 50%-át. Az eredmény, ami ilyen esetben teljesen jól kiszámítható, hogy bizonyos "szervek" felmondják a szolgálatot, súlyos forráshiány lép fel mindenhol, munkalehetőségek elvesztése, bankcsőd, államcsőd, stb.

Hogy mire volt jó ez az egész akció?
Ez volt a másik nagy mérföldkő az emberiség leigázása felé: a bankrendszer központosítása.
Előtte, csak Amerikában 16 000 különböző bank működött, és ennek nagy része a forráshiányok miatt mind csődbe ment, és így az egész bankrendszer konszolidálódott néhány ember kezében (JP Morgan, Rothschild meg a többiek). Talán észrevetted, hogy ma a bankok száma nem ezres nagyságrendű, de még csak nem is százas nagyságrendű. És amikor különböző bankokat látsz, legtöbbször még azok kis csak látszólag különbözőek. A tulajdonosok könnyen lehet, hogy ugyanazok. Néhány ember, aki jelenleg azzal, hogy a pénzmennyiséget szabályozza, láthatatlan hatalmat gyakorol egész gazdaságok, egész országok felett.

Egy aprócska tény, amiről nem sok szó esik a politikai vitákban (nevezzük inkább őket politikai bohózatoknak),
hogy 2001-ben az országunk aláírta, hogy a Nemzeti Bankja teljesen lemond a pénznyomtatás jogáról. Tehát semmilyen szinten nem kíván beleszólni, hogy mennyi forint kering a gazdaságában, ami ugye az egyetlen szabályozó eszköze lenne a gazdaság esetleges élénkítésére egy válságos helyzetben, mint a mostani.
Szóval önként és dalolva lemondott erről a jogáról, idegen, félhomályból operáló hatalmak részére. (Halkan megjegyzem, érdemes megnézni ki volt a miniszerelnök és a Magyar Nemzeti Bank elnöke ekkor...)

Szóval kialakul egy nagyon szűk bankár réteg (a kezeiden meg tudod számlálni ezeket a családokat), akiknek kezében konszolidálódott majdhogynem az egész világ bankrendszere. Van persze még néhány ország, amelyiknek a bankját nem irányítják, de azokba éppen most "viszik a demokráciát" napalm-mal meg uránba mártott lövedékekkel.

Szóval ezek az emberek akkor nyomtatnak pénzt, amikor akarnak, ők döntik el mikor van pénzbőség (tehát gazdasági fellendülés) és mikor van pénzhiány (tehát recesszió). Ez egy olyan hatalom a kezükben, ami minden más hatalmat überel. Ezért van az, hogy ténylegesen ők irányítják a rendszert és nem pedig a politikusok. Ha a Soros Gyuri akkor dönti be a forintot, amikor akarja, akkor egy adott kormánynak célszerű azt csinálnia, amit mond, különben borul az egész gazdasága, és akkor bizony neki is csomagolnia kell...
És innentől kezdve minden, ami egy parlamenti közvetítésben elhangzik, tényleg nem tudok rá jobb szót: bohózat.

6 megjegyzés:

  1. a legjobb film a témával kapcsolatban:

    http://www.youtu.be/GpHthE8q-XE

    nyomjátok meg a cc gombot a felirat bekapcsolásához!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, ma már álpénz sem kell ahhoz, hogy gazdasági válság legyen. Biztos hallottad már a történetet: a cigány asszony megjósolta valakinek a halála napját. Emberünk a nap közeledtével egyre idegesebb lett, és a jövendölt napon szívinfarktusban elhunyt. Ha nem félt volna, hogy aznap meg kell halnia, semmi baja nem lett volna. Ezt hívják önbeteljesítő jóslatnak. Szóval, elég csak azt kiabálni, hogy válság van. Ha elég hangosan kiabálja egy szerintük hitelesnek tartott ember, akkor a Maunika show-n nevelkedett emberek elhiszik, és ennek megfelelően cselekszenek. Nem véletlenül írják a főokosok, hogy igazából egy W válság van, és az első szárán vagyunk csak túl, majd hamarosan jön a második. Ha elég sokan, elég sokszor írják, tényleg válság lesz. Ez volt egyébként Hitler taktikája is: ha elég sokszor hazudsz valamit, azt az emberek igaznak gondolják, és aszerint cselekszenek.
    Észrevetted, hogy amikor bevezették, még lehetett választani, hogy a jövedelmedet bankszámlára, vagy készpénzben kéred? Ma már nem lehet választani. A banktitok meg olyan, amilyen.

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek benneteket, nagyon jók a filmek. Amit megosztanék veletek az egy kicsit más. Megnéztem egy videót a titkos szimbólumokról, és az emberiség eltitkolt származásáról egy másikat. Az alábbi videóban kb. 10 perctől van egy bejátszás a Tom és Jerryből amiben egy piramis szerepel a mindent látó szemmel, a szereplők egy sisak segítségével a gonosszal kommunikálnak.
    http://www.youtube.com/watch?v=mBGQfZTzJ44&feature=related
    A másik videóban http://www.youtube.com/watch?v=y47sh_iXpik
    szó van egy nagyon érdekes leletről, (az elején elmondja hol találták)ami egy piramis egy mindent látó szemmel, a 7:40 percnél és kb. a 10 perctől megmutatja a leírást a használatáról és a sisakról a "hiányzó" antennával! Csak én látok ezek között összefüggést??

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Már máshol is olvastam, hogy a bankjegyeinket nem itthon nyomtatják, itt is olvasom, hogy "2001-ben az országunk aláírta, hogy a Nemzeti Bankja teljesen lemond a pénznyomtatás jogáról". Ezeket honnan veszitek? (A Pénzjegynyomda nyomtatja tudtommal a bankjegyeinket, bár maga a konkrét nyomtatás nyilván nem ugyanaz, mint a pénznyomtatás jogáról való lemondás.)

    VálaszTörlés
  6. Mi van a "hüllőkkel"?Tele a youtube ilyen 'idegen arcokkal,a Pirula hallgat erről,meg más 'megmondó oldal!Az M1-en is van reptilian csaj bemondóként,senki nem látja?

    VálaszTörlés