2011. július 18., hétfő

Zeitgeist-csapda: Transzhumanizmus és Eugenika

Itthon is egyre szélesebb közönsége van a Zeitgeist filmeknek, ami egyik oldalról nagyon biztató jel, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan kezdik észrevenni, hogy valami nem stimmel a hagyományos médiákból érkező információkkal, és egyre inkább kezdik felnyitni a szemeiket, füleiket az "alternatív csatornák felé", ugyanakkor rendkívül veszélyes is ez a helyzet, mert a "kezdőket", úgy értem azokat, akik nemrég kezdtek még csak el "ébredezni" még könnyű csapdába csalni. Egy kis ízelítő az igazságból nagyon jó csali lehet, mert ugye, aki most hall ezekről a dolgokról először, arra az új információ igen intenzív hatást gyakorol. Sokan azonnal megoldások után kezdenek el kutatni, és ha mondasz az ébredezőnek néhány igaz dolgot, hogy elnyerd a bizalmát, aztán készítesz hozzá egy folytatást, amiben már megoldásokat is kínálsz, jó eséllyel tudod beterelni gondolkodását egy általad kívánatos csatornába.



Kérem, hogy senki ne érezze magát itt sértve. A "kezdő" szó itt egyáltalán nem egy negatív jelző. Mindannyian megjárjuk az ébredési folyamat elejét. Én magam is küldözgettem szerteszét a Zeitgeist filmet mindenkinek aki él és mozog. Ez még önmagában nem baj. Egyáltalán nem szégyen, ha a második és harmadik rész alapos elemzése után rájövünk, hogy ismét rászedtek minket, és megint csak az Új Világrend-be akarnak ezekkel beterelni.

Sajnos az ébredéshez nem elég megnézni egy-két filmet, muszáj hogy eltöltsünk egy kis időt a különböző témákkal, megértsük mi is az a transzhumanizmus, mi az eugenika, stb, és hogyan kívánják ezeket úgy eladni nekünk, mint hasznos dolgokat, miközben ezek lesznek (terveik szerint) a kiépítő mechanizmusai az elit által hőn áhított új világrendnek.
Amikor olyan fogalmakat hallunk, mint "Erőforrás Alapú Gazdálkodás", nem ítélkezhetünk abban, hogy ez működőképes megoldás lenne-e, amíg nem értjük, hogy mit is takar a fogalom egészen pontosan, és mondjuk hogyan viszonyul az egész a kommunizmus több évszázados gondolatához.
A dolgok átnevezése mindig is a kedvenc fegyvere volt a rendszerek. Amikor valamilyen ideológiát már nem tudnak "eladni", mert megbuktak vele az emberek szemében, olyankor megfigyelhető, hogy sohasem magán az ideológián változtatnak, ehelyett inkább nevet cserélnek rajta, és intenzív promóciós kampányba kezdenek. Bármilyen patetikus is ez a hozzáállás, sajnos rendszeresen ez történik. Tudtad például, hogy a szó: "PR" azaz Public Relations, csupán a Propaganda szó egyszerű átnevezése, amit Edward Bernays, a 20. század legnagyobb propaganda-szakértője javasolt, amikor a "propaganda" szónak rossz felhangja lett az amerikai lakosság körében a brutális náci propagandakampányok következtében? (Ha érdekel, bővebben itt.)

A most következő rövid (kb. egy órás) filmanyag épp ebben kíván segítséget nyújtani, hogy jobban megismerd mit is képvisel pontosan a Peter Joseph féle Zeitgeist Mozgalom, és a Jacques Fresco féle Vénusz Projekt, és hogy hogy viszonyul mindez az elit által kiagyalt, "Új Világrend" tervéhez.

A film megtekintéséhez klikk ide.
Nagyon leegyszerűsítve a Vénusz Projekt a technológiában látja a megoldást. Azt mondja a technológia fog kivezetni minket ebből az egész kalamajkából, amibe belevittük magunkat. Igen magunkat, ugyanis összeesküvés nincs, és nem a multicégek a hibásak, hiszen mi magunk tesszük tönkre a bolygót! Ezt a harmadik részben, már így konkrétan ki is mondja (1 óra 30 körül, a nyúzott kutya után).
A transzhumanizmus és az eugenika, ami a második részben még csak körvonalazódott, a harmadik részben már elég direkt módon jelenik meg, mint a megoldás kulcsa. Egy felelősségtudatos ember rajzolódik ki, aki tudja, hogy a nemzet fogalma és a család intézménye elavult, mert a felelősség tudatlan ember a múltban csak úgy gyártotta futószalagon a gyerekeket, minden következmény felmérése nélkül. Az új ember mindent optimalizál, szuper-számítógépek segítségével. A városok nem csak-úgy épülnek, hanem minden szempontból tökéletesre vannak tervezve, hogy a lehető legkevesebbet kelljen mozognia egy embernek. Az erőforrásokat, a munkát, az elosztást mindent egy globális (!!) központi számítógép optimalizál. Minden tevékenység automatizált, emberi munkaerőre nincsen többé szükség ebben az új társadalomban. Az embernek semmi "dolga" nincs, csak egyszerűen élveznie az életet, és a szuper képességeit, amit a testébe ültetett különféle elektronikus kiegészítők nyújtanak.

Most megkérem a kedves olvasót, hogy hasonlítsa össze az itt felvázoltakat azzal, amit a globális elit "Új Világrend" címén kíván eladni az emberiségnek. A vallások, nemzetek, családok eltörlésével, az emberek robotizálásával, és mikrochippelésével, a készpénz megszüntetésével, és helyette újfajta, központosított elosztási rendszer bevezetésével. A hasonlóság kísértetiesen erős!




Vajon hol van ebben a Vénusz Projekt által felvázolt új világban az a néhány ezer fős elit, akik jelenleg a világot irányítják a Külkapcsolatok Tanácsa, a Bilderberg-csoport, a Trilaterális Bizottság és az ezekhez kapcsolódó számos titkos földalatti mozgalom segítségével? Róluk természetesen nem esik szó a filmekben (sőt ha valaki megkérdezi, még csak nem is léteznek).
Hát én elárulom nektek, hogy hol van!
A szuperszámítógépek kezelőtermében. Ők azok, akik a kiépített információ alapú társadalom számítógépeit vezérlik, és egy gombnyomással kikapcsolják a chipedet, ha olyasmit mondasz, hogy szerinted nem igazságos az az elosztás, amit az általuk felprogramozott számítógépek határoztak meg....

Néhány olvasó felett most joggal hatalmasodik el egyfajta pánik érzet. Hogy ha még a leleplező videókat is a rendszer gyártja, akkor mi marad nekünk, amibe kapaszkodhatunk? Ennyi erővel, lehet, hogy a Piros Pirula Projekt is egy kormány szponzorálta projekt, ami azért született, hogy összezavarja azokat, akik az igazságot keresik?!
Na, ez már beszéd! Igen, azt kell mondanom, hogy ez a helyes hozzáállás! Egyáltalán nem paranoid dolog mindenhol átverést szimatolni, egy olyan világban, ahol mindenhol átverik az embert. Aki el akarja hitetni, hogy ez egy paranoid hozzáállás, annak bizonyára rejtegetnivalója van. Tessék csak kérem mindent kellő gyanúval kezelni!
De mielőtt a paranoia eluralkodna, fogadjuk meg Jézus tanácsát, már ő is azt tanácsolta, hogy gyümölcséről ismerjük meg a fát. A teremtő adott nekünk egy éles elmét, és aki hajlandó használni azt, és alapos elemzés alá venni, hogy egy adott videó vagy adott "igazmondó" miket állít, és milyen jellegű gondolatokat kíván elültetni, az egy idő után könnyen el tudja választani az igazi igazmondókat a dezinformátoroktól.

Szeretném ezért illusztrálni, hogy az általam kívánatosnak ítélt világ mennyire különbözik a Zeitgeist-féle ember-robot társadalomtól. Az általam megálmodott világban a technológia nem arra lenne használva, hogy mindent automatizáljon és az embereket optimalizált kollektivista városokba gyűjtse, hanem éppen az ellenkezőjére, egy emberközpontú, természetközeli világ kiépítésére.
Ha például sikerülne felszabadítani a fiókba tett találmányokat, pl a Tesla-féle "ingyen" energiaforrásokat, a technológia nyomban lehetőséget adna például a villámgyors közlekedésre és korlátlan környezetbarát energia előállítására, és innentől a nagyvárosokra nem is lenne sok szükség. Egyre többen költözhetnének saját birtokra.
A városok haszna főleg az, hogy abban az emberek közelebb vannak egymáshoz és könnyebben tudnak kommunikálni, ezáltal létrejöhetnek olyan intézmények, vállalkozások, stb, amiktől fejlődik a civilizáció. De ha a technológiának köszönhetően egy idő után a szállítás és utazás csak minimális költségekkel jár és ráadásul villám gyors, onnantól felmerül a kérdés hogy van-e egyáltalán szükség a nagyvárosokra...
Képzeld csak el, mindenkinek lehetne egy nagy birtoka, ahol a természettel harmóniában élhetne, önfenntartó módon, megtermelve mindent, amire szüksége van (ez persze nem igényelne sok fáradozást, mert ebben igenis segíthetnek a gépek). Bármikor, ha valaki társaságra vágyik, szocializálódni akar, csak bepattan a kis transzport kapszulájába (vagy tudomisén), és ZUMMM... 10 másodperc múlva a 200 km-rel odébb lakó ismerősénél van, vagy épp az egyetemen, vagy benn van az egyik szórakoztató központban (nem plázára gondolok, hanem valamilyen létesítményre, ahol az emberek valamilyen értelmes társas tevékenységet végeznek).
Szóval arra akarnék kilyukadni, hogy a technológiát nem csak arra lehet használni, hogy az emberekből biorobotokat csináljon, hanem egy sokkal emberközpontúbb világ is kiépíthető lenne vele. A választás csak rajtunk múlik!

68 megjegyzés:

  1. na ne megnéztem mindhárom filmet, most csalódtam akkor ezek szerint nem elég figyelmesen nesze neked:((

    VálaszTörlés
  2. "Igen magunkat, ugyanis összeesküvés nincs, és nem a multicégek a hibásak, hiszen mi magunk tesszük tönkre a bolygót!"

    Bármennyire is savanyú a szőlő, mi vagyunk 7 milliárdan, ők meg max 100000-en. Lehet rinyálni, hogy jaj, jaj, lehet döngetni a mellkasunk, hogy "mi bezzeg tüntettünk", ezzel annyi eredményt elérve, hogy a bulvárlapoknak évekig van ingyen bevágható képük az újságba a "táblát lóbáló fanatikus" témakörre.

    Végső soron senki nem hibás, mert mindenki a környezeti hatások eredménye, de ez már egy felismerés.

    Aki eddig nem jut el az megreked a pórnép szintjén, aki, - szomorú ezt mondani, - de továbbra is mutogat a cigányokra, a zsidókra, a gazdagokra, a hajléktalanokra, a bűnözőkre, a keresztényekre, a nem keresztényekre, a melegekre, egy szóval mindenkire, akik nem az ő társadalmi klikkjét képviselik.

    Ez az "oszd meg és uralkodj" a gyakorlatban.

    Az eugenika kifejezést pedig javaslom nézd meg a szótárban, mert éppen a Z és a VP az, aminek köze nincs hozzá.

    Ti. az eugenika azt jelenti, hogy az embert 100%-ban a genetika határozza meg. Vagyis ők úgy tartják, hogy születésedkor el van döntve, hogy belőled gyilkos lesz, a másikból diktátor, a harmadikból politikus a negyedikből gyári munkás.

    Ezt a hipotézist bizonyítandó a társadalom klikkekre oszlott, így 1-1 klikkből jóval nehezebb kitörni. Tehát a néger gettóban is a kisgyerek nagyobb eséllyel fog 15 évesen uzival megszórni egy bandát, minthogy belőle legyen a második Martin Luther King.

    De a mai világban nincs is szükség bizonyítékokra, bőven elég, ha bemutatunk 5-10 embert a maga kis személyes véleményével és máris kész akár egy teljesen hiteles(nek tűnő) dokumentumfilm.

    [folyt. köv.]

    VálaszTörlés
  3. "a nemzet fogalma és a család intézménye elavult"

    Ha olyan "nemzetben" születtél volna, ahol azért gyilkolja le egy másik ország a néped nagy részét és összeégett torzók hevernének az utcán, mert nektek van ásványkincsetek, nekik meg nincs, vagy hasonló és te, mint egy a sokmillió állampolgárból nem tehetsz róla, akkor átértékelnéd a kérdést, hogy jó-e ha már az ember determinálása az anyakönyvi kivonattal megkezdődik?

    Az oszd meg és uralkodj elv szerint jó, ugyanis így aki arab arra rá lehet fogni, hogy fanatikus és Allah hívó, aki amerikai arra rá lehet fogni, hogy üresfejű hamburgerzabáló sekélyes ember és így tovább.

    Feszülnek az ellentétek és ez nekik jó.

    A családra ugyanez áll. Mivel egy ember sem tökéletes és minden szülő a saját értékrendjét próbálja átadni a gyerekeinek (a saját gyerekkori traumákat beleértve), ezért ez a modell egészen addig működött, amíg egyházi uralom volt.

    Alkoholista szülők és véresre vert gyerekek?
    Heroinista anyuka és nyilvános WC-be "beleszart" csecsemő?
    Szigorú vallási neveltetésben részesült, anyagi okokból prostituálttá lett anyuka, aki a "belső hang" miatt gyerekét árvaházba adta, gondolván "neki majd jobb lesz".
    Milliomos szülő, aki a gyenge képességű gyerekét idegronccsá teszi azáltal, hogy kényszeríti a 6. diploma megszerzésére is.
    Vagy olyan szülő, aki nem foglalkozik a gyerekével és az kimarad az iskolából és mindenféle illegális dolgot csinál, de kezdetben neki ez jó és csak felnőttkorban fogja fel, hogy már késő.
    Vagy olyan szülő, aki majomszeretettel óvja a gyerekét és nem tud önállósodni, még 40 évesen is az anyján csüng.
    Esetleg olyan szülő, aki szülői tapasztalat híján mindenféle babafejlesztő szart vesz a gyereknek, aztán lesz belőle egy marketingre fogékony zombi, lásd Consuming Kids című film.
    Esetleg még ott van az egészségtudatos szülő, aki a gyerekét ultrahigiénikus környezetben tartja, majd nagyot koppan, amikor egy mindenre allergiás felnőttet kap, akinek nem fejlődött ki az immunrendszere.

    Folytathatnám a sort, ezek a nagyobb kategóriák és ez még többnyire csak az alapokat határozza meg.

    A többi a környezettől is függ, a baráti körtől is függ, a kialakult érdeklődési kör által kialakult új környezettől úgyszintén, az ember ugyanis egész életes során változik (már ha nem nevelték őt intenzíven begyepesedettnek, aki önmaga sem képes megindokolni a hiedelmeit, de foggal-körömmel ragaszkodik hozzá).

    [folyt. köv.]

    VálaszTörlés
  4. "mert a felelősség tudatlan ember a múltban csak úgy gyártotta futószalagon a gyerekeket, minden következmény felmérése nélkül."

    Nem. A múltbéli ember azért gyártotta futószalagon a gyerekeket, mert 10 gyerekből 2 élte meg a felnőttkort. Enélkül kipusztult volna az emberi faj.

    Csak míg mi a civilizációnak köszönhetően részesültünk legalább állami oktatásban és hasonlók, addig az harmadik világ csak gyógyszercsomagot kapott.

    Ergo: Szerintem többségük azt sem tudja mi az az óvszer, vagy hogy hogy kell használni. Egyszerűen szexelnek, a környezetnél fogva egészségesebbek, tehát kevesebb a komplikáció és nagyobb a fogantatás esélye, nálunk ezt mindkét nemnél sok minden befolyásolja.

    A táplálkozás mindkét nemnél, ahogy a környezeti hatások, mint szmog, cigaretta, stb.

    A nőknél a modell alkat, a csípő rendellenes csontosodása fiatal korban.

    És ezen felül még (bár ez inkább magyar sajátosság, Németországban, Franciaországban meg tudják teremteni a gyerekvállaláshoz szükséges feltételeket, mert az állam is segíti) az anyagi körülmények.

    "Az embernek semmi "dolga" nincs, csak egyszerűen élveznie az életet, és a szuper képességeit, amit a testébe ültetett különféle elektronikus kiegészítők nyújtanak."

    Javaslok egy önismereti kísérletet, hogy ne az legyen, hogy az én szavam áll a tiéddel szemben.

    Vegyél ki két hét szabadságot, kapcsold ki a számítógépet, a TV-t, a videót és mindent (egyedül a hűtőszekrény mehet), minden újságot és könyvet tüntess el a lakásból.

    Ülj le egy tetszőleges helyre és maradj úgy.

    Már 1 óra múlva rohadtul fogod unni az egészet és valamit tevékenykednél. Teljesen mindegy, hogy mit.

    Elárulok egy "titkot". Jelenleg nem véletlenül kapta meg az emberiség az internetet és nem véletlenül van TV és minden más média. Nincs benne semmilyen központi összeesküvés.

    Egyszerűen csak mindenki profitál belőle.

    1. A médiumok a nézettségből.
    2. Az rendszer abból, hogy az embernek munka után nem jut ideje gondolkodni, mert minden unalom el van űzve.
    3. Az átlagember, aki késztetést érez, hogy megnézzen egy Mónika Show-t, egy Eszmeraldát és utána a Barátok Közt 238947392472. részét. Mindezt ahelyett, hogy bármi hasznosat csinálna.

    Az internetnek is ez a fő vonala. Nagyon minimális az az embertömeg, aki ilyen oldalakat látogat, hát még, aki tényleg el is gondolkozik és önállóan is képes információkat kutatni, nem csak azt, amit az arcába tol az aktuális blogger a szubjektív nézőpontjával.

    De jóval többen látogatják a Facebookot, a Twittert, a YouTube-on néznek SP és Justin Bieber videókat, vagy chatelnek, Skypeolnak és MSN-eznek.

    [folyt. köv.]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Vegyél ki két hét szabadságot, kapcsold ki a számítógépet, a TV-t, a videót és mindent (egyedül a hűtőszekrény mehet), minden újságot és könyvet tüntess el a lakásból.

      Ülj le egy tetszőleges helyre és maradj úgy.

      Már 1 óra múlva rohadtul fogod unni az egészet és valamit tevékenykednél. Teljesen mindegy, hogy mit."

      esetleg meditálhatsz.......biztos több információt fogsz kapni mint az internetet, és tévét együttvéve....

      Törlés
  5. "Most megkérem a kedves olvasót, hogy hasonlítsa össze az itt felvázoltakat azzal, amit a globális elit "Új Világrend" címén kíván eladni az emberiségnek."

    Én pedig kérlek téged, hogy szánj pár percet arra, hogy egy bevallottan inkább jobboldali bloggernek mi a véleménye a kommunizmusról: http://2012.blogol.hu/read?perm=2457481#logdrb

    Esetleg arra is, hogy mi a véleménye a jobb és a bal oldalról: http://2012.blogol.hu/read?perm=2419617#logdrb

    "Ők azok, akik a kiépített információ alapú társadalom számítógépeit vezérlik, és egy gombnyomással kikapcsolják a chipedet, ha olyasmit mondasz, hogy szerinted nem igazságos az az elosztás, amit az általuk felprogramozott számítógépek határoztak meg...."

    Oké, próbáljuk másképp: Szerinted mennyi köze van ennek a mozgalomnak bármilyen, tőkével rendelkező akárkihez (nem mondtam elitet), amikor 4 év alatt sehová sem haladt, de még csak a média egy eldugott, sokadrangú TV csatornájában sem beszéltek róla, ahogy teszik azt sokan mások?

    Szerinted ha tényleg lenne egy ilyen világot uraló szervezet és ráadásul még VP-t akarnának, akkor nem lennének már rá törekvések?

    Nem vetítenének le ilyen műsorokat a kereskedelmi csatornákon?

    "Egyáltalán nem paranoid dolog mindenhol átverést szimatolni, egy olyan világban, ahol mindenhol átverik az embert."

    Vagy minden lépésed előtt rettegni, hogy vajon ott is van-e gravitáció, vagy ezt is csak a hatalmi elit hazudja és felrepülsz a világűrbe... :D

    A kritikus gondolkodás és a paranoid skizofrénia között van egy árnyalatnyi különbség.

    "hanem éppen az ellenkezőjére, egy emberközpontú, természetközeli világ kiépítésére."

    Meg fogsz lepődni, a VP-nek is pont ez a célja. De nézd meg például a Future by Design című filmet Jacque Fresco-tól. Ott láthatod a terveket és minden mást.

    VálaszTörlés
  6. Penge Vagyis azt mondod ezzel, hogy az Illuminati nem létezik?Nincs összeesküvés?A WTC csak úgy magától összeomlott és Usama van a dolgok mögött?Az Eugenisták jó szándékú, emberbarát orvosok?...etc.Neked vagy totál át van mosva az agyad, vagy pedig a Kormány fizetett ügynöke vagy, akik csak úgy nyüzsögnek a közösségi oldalakon és chateken, hogy bomlasszák a közösséget.

    VálaszTörlés
  7. Penge:
    "mi vagyunk 7 milliárdan, ők meg max 100000-en"
    Ez így van, csak éppen ők vannak az összes döntéshozó pozícióban. Ha úgy döntenének az idei Bilderberg találkozón, hogy mostantól ne legyen környezetszennyezés, akkor onnantól nem lenne!
    De éppen hogy kell nekik a probléma, hogy aztán felkínálhassák rá megoldást, lásd vénusz projekt.

    "eugenika kifejezést pedig javaslom nézd meg a szótárban"
    Nézd meg te is, mert úgy látszik nem tudod mit jelent. Az eugenika az ember "tenyésztését" jelenti, genetikai jegyek alapján. Pl Hitler csinálta. Kiválasztottak szép német fiúkat és lányokat, és "szaporították" őket. Született is vagy 50,000 gyermek, akinek nem is volt neve, csak sorszáma.

    "De a mai világban nincs is szükség bizonyítékokra, bőven elég, ha bemutatunk 5-10 embert a maga kis személyes véleményével és máris kész akár egy teljesen hiteles(nek tűnő) dokumentumfilm."
    Ez most komoly? A filmben maga a Zeitgeist Mozgalom vezetője, és a Vénusz Projekt vezetője beszél. Idézetek vannak a legnagyobb gondolkodóktól (ld Huxley). Az 5-10 kis ember pedig a legnagyobb nevű igazságkutatók ma a területen.
    Mennyi időt töltöttél te eddig a téma kutatásával, ha még őket sem ismered?

    VálaszTörlés
  8. JA, és azt mondod a Zeitgeist mozgalom sehova nem haladt.
    100 millió néző neked a sehova?
    Nagyon összeszedetlenek a hozzászólásaid. Látszik, hogy az elején jársz még nagyon az útnak. Ami nem baj, csak nem kéne oldalakat írni olyasmikről, amikről még nincs elég információd. Inkább töltsd azt az időt kutatással.

    VálaszTörlés
  9. Penge nemhogy az elején nem jár az útnak, teljesen más úton jár... az ő dolga (lenne) ha nem írna egy regényt az oldalra, részletesen megmagyarázva mindent.
    A kérdés csak az, hogy hogyan keveredett ide, és mi a célja itt?
    Mert nyílvánvaló, hogy valamilyen szándékkal érkezett ide, egy ő szerinte elméletileg hülyeségekkel foglalkozó oldalra. Szóval mi a cél... Qui bono? Mégha a "profit" nem is anyagi...

    VálaszTörlés
  10. Találtam egy elemzést erről a filmről: http://realstringer.blog.hu/2011/08/08/gondolatok_egy_filmkritika_menten

    VálaszTörlés
  11. Pengének teljesen igaza van.
    Ezen kívűl érvelni is tud.
    Nálatok viszont látszik, hogy még nagyon az út elején jártok.
    Talán még a bizonyítékok nélküli evolúció elméletet is bekajáljátok.

    Kár, hogy Penge nem ír többet, persze nem csodálkozom rajta, ha fikázzák azért, mert mást mer gondolni, mint ami éppen divatban van.

    VálaszTörlés
  12. Igen, Penge tud érvelni, pont úgy, mint egy bértollnok x) Persze nem azt mondom, hogy az, vagy hogy wmiki az lenne, azt sem mondom, hogy a két személy egy és ugyanaz, mert nem tudhatom x)
    Bár honnan tudhatnád wmiki, hogy nem ír többet Penge? :) Biztos aliast váltott.

    VálaszTörlés
  13. És ha ez a poszt az átverés? Ha már mindenkiben kételkedni kell... ;) Honnan tudsz ennyit (információt vagy dezinformációt)? Megnéztem a Zeitgeistot, és hát..izé..öö..nekem úgy tünt, hogy a lázadás ez ellen a gépiesítés és csiprabszolgaság ellen is szól. És persze fenntartom, hogy talán propagandavideó, de ez a poszt legalább annyira. Tele van ellentmondásokkal. Chip nem kell, de hoppanáló gép igen? Persze értem én az ideológiát, de a paranoia nem megoldás. Mert ha tényleg ez az egyetlen helyes emberi viselkedés, akkor SOHA és SENKIBN nem lehet megbízni. Ez a poszt csak az igazán félelemkeltő propaganda. Még jobban elbizonytalanítani, hogy aztán azt csináljanak a birkákkal, amit akarnak. Igaz, nem feltételezem a rendszerről, hogy ilyen piti blogposzttal nyomulna, de valami bűzlik Dániában. Az ellenálló propaganda szele kap bele az erre éhes paranoid emberek vitorlájába. Ébresztő! A ZG pont ezt mondja, hogy ne egy személy vagy csoport mondja meg, mi az együttélés jó formája. Ez pedig a kollektivizmusban és a bizalomban rejlik. Nem a folyamatos ellenállásban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lijja:
      "... ne egy személy vagy csoport mondja meg, mi az együttélés jó formája. Ez pedig a kollektivizmusban és a bizalomban rejlik."

      Csak azt nem értem, hogy a kollektivizmusban mikor lehetett megbízni? Amikor az emberek statikusan egyesülnek, akkor értelmi és erkölcsi színvonaluk nem emelkedik, hanem sűlyed. Az emberekben, ha
      tömegbe sorakoznak, uralkodókká válnak atavisztikus
      természetűk legősibb és legállandóbb vonásai: a csordaszellem vonásai. A társadalmi haladás és fejlődés tényezői mindigis az elszigetelt elmék voltak, akik a csordamentalitástól távol gondolkoztak. Az egyének szellemi állapota
      gyakran felsőbbrendű, értelmi és erkölcsi szempontból, a környezet átlagos szellemi állapotánál. A kollektivizmus NEM megoldás, helyette célszerűbb az individualizmus és a pozitív célkért történő ideiglenes társulás.

      Törlés
  14. :x

    a logikád alapján akkor te biztosan nem vagy bértollnok, mivel érvelni nem tudsz

    csak személyeskedni, ahogy a fanatikus hívők szoktak....

    egyébként érdekelne, hogy akkor mi a ti javaslatotok, ha a VP annyira szörnyű

    ha a technológia, meg a gépesítés nem jó, akkor mi legyen?
    térjünk vissza a kézi munkához, a kubikoláshoz?
    tűzre a gépekkel, mert az az ördög műve?

    és ha a nemzetek felettiség/kollektivízmus nem jó, akkor mi legyen?
    mindenkinek csak a saját/nemzete érdekeit nézze?
    vagy legyen egy übermens faj (nemzet), és a többiek az alá rendelődjenek? melyik legyen az???

    vagy mi a blog javaslata, ha a VP annyira rettenetes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a helyzet aaz, hogy ismerek olyan helyet ahol ezekből a "gépekből" manapság sincs egy száll se, jó esetleg a telefont megengedték, de csak kizárólag az olyanok számára mint mink, maguk között gondolatátvitellel komunikálnak, és boldogan élnek, a kézimunkájukkal eggyütt, hadlám tudod kikről beszélek?

      Törlés
  15. Ha megnézel egy ilyen dokumentum filmet, ha olvasol egy ilyen blogot,
    a legfontosabb dolog, hogy GONDOLKODJ.
    Ne várj arra, hogy mások mit mondanak, másoknak mi a véleményük, hanem DÖNTSD EL MAGAD!
    TE, ÖNMAGAD.
    Pont ez a lényeg. Hogy gondolkodni kezdj.
    És ha van benned becsület, emberiség, az igazságra való vágy, akkor nagyon nem lőhetsz mellé. Ez a blog sem azt mondja meg, mit gondolj. Csupán iránymutatás, és felhívja a figyelmünket egy két plakátra mondjuk, amiben Te lehet nem vennéd észre a mögöttes tartalmat, vagy Te nem láttad még. Ilyen észrevételeket osztunk meg egymással. Miért rossz ez?
    Láss, ne csak nézz, és hogy még tisztábban LÁSS, HALLGASD meg mások mit MONDANAK. Lehet, hogy egy két baromság is belekeveredik, de neked kell ezeket kiszűrni, neked kell véleményt alkotni. Ahogy mondani szoktam: több szemszögből többet látsz. De szólj, ha nem értesz egyet...
    Még valami: wmiki, mit vársz, ha szerinted "még az evolúció elméletet is bekajáljuk"?
    A blog javaslatát a megoldásra nem tudom, talán ott kellene elkezdeni, hogy megszüntetjük ezt a "gyökér nélküli" világot, és minden ember a saját portáján rak rendet, kezdve önmagával, a saját erkölcsével, azután a családjával, majd a környezetével. Nem feltétlenül (sőt) a nemzetek alá-fölé rendeltségével kellene kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pontosan: gondolkodj, nem mondta senkise hogy 1:1 be elhigyed , csak gondolkozz, ha figyelsz talán megkapod a választ a helyes útra,

      Törlés
  16. ha wmiki nekem válaszoltál, akkor asszem akritikád magadnak szólt, mert abszolute out of kontext válaszoltál nekem, mintha meg sem értetted voln a mondanivalómat. a "láss" tétel nem arról szól, hogy mindenkinek beszólunk keményen, hanem hogy relevánsan értelmezzük a világot, az információt, és relevánsan reagálunk.
    ha nem nekem írtad ( kezdhetnénk az erkölcsös életet a címzéssel is amúgy :D), akkor bocs. ment az éterbe..

    killuminati: amit leírtál abba pont belefér, hogy kifejtsem itt a véleményem, főleg, ha valami nem ment át a szűrőn, nem? ;) vagy akkor kussterror van itt is, mint mindenhol. a kanti kategorikus imperativusz szerint az elveinket nem az üres szavakban tudod kibontakoztatni, hanem a tettben, hogy mindent átitat az elv. ha a független, felvilágosult, nyitott gondolkodás híve a blog és olvasói, akkor szerintem megfontolandó lehet az én hozzászólásom is, persze nem feltétlenül. kicsit ilyen más szemében a szálkát is politika hallik ki ebből a fórumból, miközben ebben is jócskán van gerenda... egyébiránt egyetértek a leírtakkal, mindenkinek belül kéne keresni a megoldásokat és nem kívül.

    VálaszTörlés
  17. Lijja, nincs itt kussterror :) főleg, hogy én nem vagyok szerkesztő, csupán egy kommentelő a többi közül.
    És természetesen megfontolandó a Te hozzászólásod is, pont ezért írtam, hogy "hallgasd meg mások mit mondanak" és hogy "több szemszögből többet látunk". Pont ezért mégegyszer elolvastam a posztot, mert figyeltem arra, hogy mit mondtál az ellentmondásokról benne. És ezért írtam azt, hogy értékeljük magunkban azokat a dolgokat, amiket olvasunk aszerint hogy mi mit gondolunk azokról. Nem támadóállást vettem fel, hanem hozzáfűztem valamit a kommentedhez. Szent a béke? :)

    VálaszTörlés
  18. persze hogy!
    lehet lemaradt pár smiley, amiért keményebbnek tűnhettem.. :) a kása nem ilyen forró. a szellemi nézeteltérés nem háború, csak edzés, és teljesen rendben van, ha mindenki sportszerű :)

    VálaszTörlés
  19. Az a baj, sajnos nem mindenki sportszerű...
    A Zeitgeist például tele van hipno technikákkal.
    Egyszer talán majd erről is írok.
    Egyébként engem nem támogat se ENSZ, se UNICEF, se senki. Az igazság egyik ismertetőjegye, hogy nincs mögötte a WWF támogatása. (Amit ugye a Zeitgeistról nem lehet elmondani.)
    Ettől még nem kell nekem hinni. Csak lásd kik állnak ezek mögött a filmek mögött.

    VálaszTörlés
  20. Penge,
    "Szerinted mennyi köze van ennek a mozgalomnak bármilyen, tőkével rendelkező akárkihez (nem mondtam elitet), amikor 4 év alatt sehová sem haladt,"

    Azt nem tudom, hogy tőkével rendelkező akárkihez mennyi köze van a "mozgalomnak", de azt nem mondanám, hogy sehova se jutott. Maga a film legendává vált és elég ismert már ahhoz, hogy ne kelljen lehozni a tévében (ami akár ronthatná is a hitelét sokak előtt). Vagyis agymasszázs és indoktrináció terén nagyonis megtette a magáét. Sokaknak segített az ébredezésben, de a "tapasztalatlan" frissen ébredezőket már kézenfogva vezeti is el egy másik antiutópiába. Ezt hívják szakszóval hülyítésnek.

    A Zeitgeist-ekben nagyon sok értékes dolog - is - van. Igen érthetően beszél a háttérhatalomról, pénzvilágról stb. Meg rengeteg csúsztatás és kisiklatási kísérlet is. Nekem tkp. már a Nagy Vallásgyalázás is egy kicsit furcsa volt, de igazándiból akkor tudatosult bennem a turpisság, amikor megoldásként előjött a Vénusz-projekt. És a gyönyörűséges számítógépes grafikái, amiket még a jehovista pamfletek is megirigyelhetnének, meg a szupertechnikákon alapuló szép új világ. Az a bajom vele, hogy nem igazán látom a nagy mentális ugrást a mai trágyából a csillogó jövőhöz. Ugyanolyan, csak szebbre van festve. És mindenhol gépek, gépek, gépek. Nem is ás nagyon mélyre, csak a ma is ismert felületi gondokat akarja orvosolni: energiakrízis, éhezés megatöbbi.

    "Most megkérem a kedves olvasót, hogy hasonlítsa össze az itt felvázoltakat azzal, amit a globális elit "Új Világrend" címén kíván eladni az emberiségnek."
    ?!?! Penge, te tényleg nem látod a hasonlóságot?
    -----------
    Amúgy meg kösz a filmért meg az egész blogért!

    VálaszTörlés
  21. Penge írta: "Szerinted ha tényleg lenne egy ilyen világot uraló szervezet és ráadásul még VP-t akarnának, akkor nem lennének már rá törekvések?"

    Te nem ismered a híres Kennedy beszédet a háttérhatalomról? Nem hallottál a Georgiai határkorol, amibe érdekes dolgok vannak belevésve, tobbek kozott a populáció redukálása? Nem hallottad a politikusokat az Új Világrendrol beszélni? Ennyire ne légy már feluletes....

    VálaszTörlés
  22. AllSeeingGuy Túlon túl sok a gyanús dolog.Ennyi véletlen nincs és persze mindent eltagadnak, " granidózus bérhazudozókat" alkalmaznak, fizetnek a médiában és az egész apparátusukban, ezzel is "szellemi rabságban" tartva az embereket, ami a saját fizikai rabságukat is jelenti.Zárt korlátok közt kell élniük és minden döntésüknél, cselekedetüknél, a média programozásnak van kulcsszerepe,mert akkor is az ott elmondottak "csengenek" a fülükben,fejükben.

    Az amerikai nagy városok tele vannak bagoly és egyéb "fenevadak" jelképeivel, ha magasről megfigyeljük őket.Ezek évszázadokkkal,évezredekkel ezelőtt epültek az épületek, amik kirajzolják .Ezek semmi képen sem épülhettek véletlenül,a parkok a házak,meghatározott helyeken és szimemtriában,,hogy ezek az alakzatok láthatók leygenek.

    Kenedy-t a sofőrje lőtte.Látható az eredeti felvételen, hogy a sofőr hátra nyúl egy pisztollyal és elsüti.Nem rég oldották fel a titkosítást, cirka 30-40 évvel később.Vajon miért is???Mert az eddig közismert felvétel retusálva volt és nem ez nem volt látható.Tehát sem Oswald, sem pedig a bokorban kirajzolódó fegyveres volt(Nostradamus filmben ezt bizonygatták a 4soros szerint) a tettes az sűrű homályba vész).20 €.ért meg lehet venni a videót.

    VálaszTörlés
  23. A Zeitgeist film vallási része pedig a legnagyobb hulyeségek tomkelegét sorakoztatja fel. Nem is tudni, egyáltalán mi igaz ebbol a filmbol, annyi benne az error.

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok,
    Leírtam a véleményem itt: http://wp.me/p1S83f-1T

    VálaszTörlés
  25. http://4.bp.blogspot.com/-GuNdemRbUGQ/TiQWpx_0yWI/AAAAAAAAAGo/VoUs95RTc24/s1600/The_Venus_Project_by_SmokesQuantity.jpg ezen a képen is rajta van a szabadkőművesek jelképe, a középső épület piramis formájú, mögötte meg ott van a felkelő nap..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tizenhárom madárkáról már ne is essen szó! :)

      Törlés
  26. levT Ezt a képet nagyon sokszor láttam már, tele van vele a net.A nap szinte minden reklámban "szerepel",A Tesco-s újságok is nap mint napokkal vannak tele...

    VálaszTörlés
  27. Molnár F. árpád itt a Pszichiátria gyilkosságairól beszél.

    http://www.youtube.com/watch?v=_B_zfR7yqe8&feature=related

    Egyébként nem mond hülyeséget,mert van egy videó:
    Pszichiátria mint a halálipar, döbbenetes dolgok vannak rajta.Amerikában Pszichiáterek járják az iskolákat és akárkire ráfoghatják hogy elmebeteg és gyógyszeres "kezeléseknek" kell alávetni...Óriási hatalmat kaptak és rendszeresen teszteket csináltatnak a gyerekekkel.Már rengeteg gyereket öltek így meg.A gyógyszerek nagyon erősek és sokan öngyilkosok lettek, teljesen behülyültek ezek miatt.A gyógyszereket futószalagon gyártják.Ez abból áll, hogy egy bizonyos idő múlva, azt mondják a "gyógyszer" elavult és ekkor összeülnek egy páran és kitalálnak egy új nevű gyógyszert,aminek az összetevője persze nem változott, vagy ha igen még veszélyesebb.A pszichés betegségeket is így "gyártják"...Teszem hozzá ezekre a "betegségekre" semmi de semmi bizonyíték sincs, csak a képzelet szülöttje a pszichiáterek agyában fogant,évente sok 100 újabb betegséget találnak ki és ezekre új gyógyszereket.Ez is népirtás, legalábbis az egyik vonala...

    VálaszTörlés
  28. Pszichiátria:Halálos profitszerzés.

    http://www.youtube.com/watch?v=l1Xa7dXj9BU&feature=results_main&playnext=1&list=PL5E9E9B98823CFAD5

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egybevág a témával, érdemes megnézni:
      http://indavideo.hu/video/simpson_csalad_11_evad_2_resz
      Furcsa, hogy az embereknek így az orruk elé rakják a tényeket, ők meg leszarják. :(

      Törlés
  29. A pszichiátereknek és pszichológusoknak szerintem igen sok közük van az eugenikához.Mai napig az összes gyógyszergyártó cég mögöttük áll és nekik dolgoznak,mint ügynökök az Avontól, csak ők nem illatszereket adnak el, hanem halálos "gyógyszereket".Ezek az emberek hidegvérű elmebeteg eugenista gyilkosok.És ezek döntene arról, hogy ki az elmebeteg....John Lenon jól látta dolgokat...

    VálaszTörlés
  30. A pszichiátereket a gyogysteripar tamogatja nagyon intenziven, kongresszusok, nyaralasok, kituntetesek, bonuszpenzek stb. kepeben. Igy sokan elveszitettek mar minden joerzesuket es isten modjara dontenek az emberek sorsarol. Erdemes olvasgatni ezek a tortenetek kozott, dobbenet hogy milyen konnyen el tudnak intezni valakit, akar egy eletre is.
    http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/pszichiatria-es-horror.htm
    Ha valaki esetleg a rendszer utjaban all, nem igy lehet majd pofonegyszeruen felreallitani?

    VálaszTörlés
  31. Ha mindenben kételkedünk soha nem jutunk el a dolgok gyökeréhez, és akkor semmi értelme az egésznek, mert csak egy mókuskerék.

    VálaszTörlés
  32. Az antidepresszánsokról meg annyit, hogy nem kínálja dolgok megoldását egyszerűen csak leszarod, hogy mi történik körülötted.

    VálaszTörlés
  33. Pont ez a célja a háttérhatalomnak is, csak szépen csendbe fogadják el az emberek az NWO-t.

    VálaszTörlés
  34. 78zordon http://www.youtube.com/watch?v=wxbdtP98LXM&feature=autoplay&list=PL5E9E9B98823CFAD5&lf=results_main&playnext=8

    Évente a pszichiáterek által felírt tudatmódosító szerek, 42000ember halálát okozzák.

    VálaszTörlés
  35. Styx A pszichiátria az inkvizíció utóda,csak leplezett formában.Ők maguk az aberrált elmebeteg pszichopata gyilkosok és ők döntenek erről, kit nyilvánítanak annak,mivel a Illuminati kormányok védik és támogatják őket a lincseléstől és minden egyébtől.És ezekre a "pszichés betegségekre" semmi bizonyíték, nem is léteznek,mivel a pszichiáterek agyszüleményei és még is elfogadják és megbíznak bennük,mert hát ők a szakemberek, egyetemet végzettek.

    VálaszTörlés
  36. 4000-szeresére emelkedett a pszichiáterek által "felfedezett bipoláris" azaz "skizofréniás" diagnózisok száma.Ezzel is drasztikusan növelve a nyugtatók és tudatmódosítók eladási számát és milliárdokat keresvén az üzleten.Ez egy óriási üzlet, óriási profit hozammal és ezért nem is fogják abba hagyni,menni fog tovább a szekerük exponenciálisan töretlenül.

    VálaszTörlés
  37. Nézzétek a risperdal nagyon erős tudatmódosító logóját piramis 3 D-ben.

    http://www.risperdal.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdekes, amikor bejött az oldal szinte rosszúl lettem tőlle, irtózatos energia áramlik belőlle

      Törlés
  38. PSZICHIÁTRIA: Halálipar -- agykárosítás ( lobotomy )
    Olyanok ezek mint Mengelej vagy Hans Barbie és nyugodtan praktizálhatnak.Döbbenetes videó a pszichiáterek gyilkosságairól, emberek millión hajtottak végre lobotómiát és csak utána jöttek rá, hogy káros,ennek következtében lettek elmebeteg és haltak bele rengetegen.Először kifúrták a koponyát és úgy zúzták szét az agyszövetet, később a szemgolyó mellett nyúltak be és zúzták szét az agyszöveteket.

    http://www.youtube.com/watch?v=lqQiQG6kSWE

    VálaszTörlés
  39. Az elmúlt 4 évtizedben,közel 2szer annyi amerikai halt meg állami pszichiátriai kórházakban,mint 1776 óta az összes amerikai háborúban együtt véve.Háborús halott:738000.Pszichiátriai halott:1.1 millió.

    http://www.youtube.com/watch?v=NvNCAY0giok&feature=related

    VálaszTörlés
  40. Ha az antidepresszánsokról írtok a Zeitgeist cikkhez és a mosószódáról a szeptember 11-hez, akkor senki nem fogja olvasni a hozzászólásokat, mert teljesen össze-visszaság lesz.
    Próbáljátok meg egy olyan cikkhez írni, ami a témába vág, vagy ha nincs ilyen, írjatok egyet, és ha jó, szívesen leközlöm. Vagy valaki segísen fellőni egy fórumot, ahol ti indíthattok témákat. De egy kis rendszert vigyetek már bele, végtére ez az egész azért van, hogy segítsen másoknak információhoz jutni. Ahhoz meg valami rendszer kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Piros Pirula, lehet azért mert mosószódával végeznek agymosást:)és a zeitgeisthez meg antidepresszáns kell mire a végéhez érsz:) bocs:)

      Törlés
  41. Örülök, hogy mások is felismerik, hogy a Zeitgeist megtévesztés.
    Penge egyik kommentjéhez pedig annyit mondanék, hogy az egyik Zeitgeist-rendezvényen David de Rothschild tartott előadást...
    Akibe egy cseppnyi tisztesség szorult, az nem áll kapcsolatban Rothschildokkal. A rendezvény hátterében pedig nyilván teljes véletlenségből a Geist betűi szabadkőműves alapszínekből voltak kirakva. De nem is ez a lényeg, a lényeg Rothschild.

    VálaszTörlés
  42. Mi vagy a multicégek? Is-is... De kérdem én: Ha egy társadalomnak vannak vezetői, és ezeket a vezetőket ugyan mi választjuk, de a multicégek lobby-érdekei irányítják, akkor a multik nem súlyozottan felelősek? Szerintem maximálisan azok, és nagyobb mértékben, mint mi... A mi felelősségünk "csak" abban van, hogy végre olyan vezetőket válasszunk magunknak, akik nem hagyják a multi-lobby befolyásolást érvényesülni, sőt, alaposan megrendszabályozzák őket!

    VálaszTörlés
  43. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  44. Egy honapja kezdtem el a témával foglalkozni. Ez a zeitgest vagy mi az elsö filmem volt! Hát nagyon kikészültem rajta!

    Csak egy kérdés azoktol akik a f...át sz..ják:

    Szerintetek 7 milliárd emberböl mennyinek lesz hely ezekbe a szupervárosokba? És kik mehetnek lakni oda? (nyilván chip az kötelezö, de nem erre voltam kiváncsi), szerintetek az aki energiát öl egy ilyen szuper város létrehozásába, jo szemmel fogja nézni hogy ti ott ültök, és nem csináltok semmit, mert nincs dolgotok?

    Lol!

    Amig a nép ökölbe nem szorult kézzel ki nem megy az utszára, és nem lesz egy világszintü forradalom, addig a sorsunk egyre rosszabb! És erre ök is készülnek, már lehet hogy késö, mert ha az emberek felázadnának (idovel fel fognak), lehet hogy szétbombázzák a fél világot atommal.... Buvohelyük meg csak nekik van (a szupervárosok)

    VálaszTörlés
  45. Modern kori rabszolgaság:Nokia Komárom Kft.!
    Én ott dolgoztam Teszt technikus pozícióban,karácsonyra beiglit adtak, a vezetők luxus céges autókat,drága telefonokat és luxus vacsorákat kaptak.Ez már az Új világrend, ami ott folyik.Napi 12 óra éhbérért és minden a feje tetején áll, a Komáromi gyárban sokkal rosszabb a helyzet,mint a Romániai gyárukban.Olyan munkafolyamatot is kitaláltak, a magyar vezetők a gyárban, ami egyik Nokia gyárban sincs bevezetve!!!Ezzel is az a céljuk,még nagyobb legyen a káosz és a munkásoknak az élete még pokolibb legyen.A gyár megjegyzem hemzseg a spicliktől és minden be van kamerázva és poloskázva, még az étkező és a mellette lévő ital automatás rész is.Szerintem a WC-k sem kivételek.
    Olvassátok el egy volt munkás véleményét.Én ugyanezeket tapasztaltam,döbbenetes.

    http://gyor-adyvaros.network.hu/blog/gyor__adyvaros_klub_hirei/modern-rabszolgatartas-nokia-komarom-2-resz

    A managerek pozícióharcai felemésztik a gyárat. Széthúzás, a gondok tologatása, csakis a felső vezetés bűne. Semmit nem tudnak megoldani, erejüket a másik kicsinálására fecsérlik el. Kimutatható eredményt nem tudnak felmutatni, selejt és MFR problémát, blokkolt készletet annál többet. Sokakat érdekelne, hogy ez a lufi mikor pukkad ki. Nem önös érdek, hanem a jelenleg is ott dolgozó sok száz ember sorsa a lényeg.

    Az ébresztőfilmben ugyanerről beszélnek, hogy az emberek egymást jelentik és teszik tönkre.Ez a Nokiánál valóság.Akkor mi folyhat a többi cégnél,ahol még a Nokiánál is rosszabbak a körülmények???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. luxbeci, nem számolsz be új dolgokról. Majdnem minden nagyvállalatnál az folyik, amiről írtál: spiclik, káosz, állandó megfigyelés, pszichoterror, rivalizáció. A Francia Telecomnál néhány év leforgása alatt 97 alkalmazott követett el öngyilkosságot. Sokan közülük munkhelyi pszichoterrorra, állandó terrorizációra panaszkodtak.

      Törlés
  46. levT !

    A linkelt képen még egy észrevétel: véletlenül pont 13 madár fért rá :D

    VálaszTörlés
  47. " Az embernek semmi "dolga" nincs, csak egyszerűen élveznie az életet, és a szuper képességeit, amit a testébe ültetett különféle elektronikus kiegészítők nyújtanak. "

    Ez pontosan melyik Zeitgeist filmben van igy benne?

    Az en meglatasom az hogy a tokesek felfigyeltek a mozgalomra miota ilyen szep nagyra kinotte magat, es lehetoseget latva benne megprobaljak elferditeni az eredeti iranyt. Nem veletlenul valtak szet Jacque Fresco, es Peter Joseph se, penz szagat erzem a hatterben, Ahogy kinez a dolog, Peter befektetoket talalt a mozgalmanak, de ez persze csak az en meglatasom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a háttérhatalom tudatos manipulációjáról van szó! Nem felfigyeltek rá, hanem útnak indították!

      Törlés
  48. Sajnálatosnak tartom, hogy egyes emberek csak akkora intellektuális képességgel rendelkeznek, hogy mindenben csak a hibát látják.
    A Venus Project sem tökéletes - ezt Jacques Fresco sem vitatja - de még így is nagyságrendekkel jobb, mint a mostani minden szinten fenntarthatatlan társadalmunk.

    A Venus Project nem szól sem tarnszhumanizmusról, sem eugenetikáról.
    Aki ilyeneket állít az alaposan elkerülte a project lényegét, azaz hogy hogyan lehet egészségesen, magas szinvonalon élni úgy, hogy közben ne éljük fel a természeti erőforrásokat.

    Ne essünk át a ló túlsó oldalára:
    Ha nem önpusztító egy társadalom, hanem az életet és egészséget támogató, tudományos eredményeket megosztó és felhasználó, akkor már eugenetika és transzhumanizmus?

    Próbáljuk meg az elméletekben a jót és használhatót meglátni és nem mindenben az összeesküvést keresni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "azaz hogy hogyan lehet egészségesen, magas szinvonalon élni úgy, hogy közben ne éljük fel a természeti erőforrásokat."
      azért kaptad azt a 2 kilós dobozt a nyakadra hogy megoldjad :)
      és meg lehet oldani a terészet összhangjával is, van rá példa.... csak keresni kell
      azon esetleg elgondolkoztál mióta van szappan? mosópor? telefon-rádió? tévé, internet? és mit hoztak ezek az "újitások"? szerinted mi volt jobb? amikor az indiánok a tábortűz mellett össze gyűltek, és legendákat meséltek, énekeltek? vagy most, otthon dől a 2x150 pmpo-s hangfaladból a rianna esernyője és közben csettelsz a haverokkal konferenciában?

      Törlés
    2. szappannal jobban lehet ruhát mosni.. ez relativ, anélkűl is mostak ruhát, minden az értékrenden múlik, akkor jó volt ha kiment a szenny belőlle, de ma ha nem patyolat tiszta, és nem lenor szagú, akkor már nemvagy jó:)

      Törlés
    3. én a tábortűzre szavaznék!!!!
      kidobnám a netet a p...ba, ha csak 10 igaz barátom lenne helyette

      Törlés
  49. én Tibetre szavazok! bár, az ő vérüket is szívja a kínai kummunizmus, ha jól tudom.
    nagyon jó a blog, és ha már lehet, kifejteném az én szemszögömből a dolgot, (nyílván lesz mibe belekötni, mivel nem kutattam a témában, és az életkoromból is adódóan tapasztalatlannak mondhatom magam.) remélem, sikerül jól logikáznom, és a visszajelzésekből könnyebben tudok okosodni. :S (ha hülyeségeket beszélek, előre is bocsánat, de sajnos nincs a környezetemben olyan, akivel sikerülne a témában ilyen szintű eszmefuttatást végig vinnem)
    szóval amit eddig leszűrtem:
    - napjainkban hatalmi helyzetben a politikusok és az üzleti emberek állnak (a két csoport között elmosódik a határ. gondolom ez abból adódik, hogy mindkettő a társadalom azonos - értsd: vezetői - rétegéhez tartozik. no mind1.)
    - ha elégedettség van egy társadalomban (az elégedettséget különböző módokon érhetik el), akkor fenn marad a társadalmi berendezkedés
    - ha nincs elégedettség, akkor az elégedettlenség mértékétől és hatáserejétől függően történhet:
    * az elégetlenkedők elnyomása (marad az eredeti társadalmi rend)
    * az elégetlenkedők valamilyen szintű térnyerése (legjobb esetben sikerül valai komprumisszumot kötni, a társadalmi berendezkedés is változik)
    * teljesen megváltozik a társadalmi rendszer
    elégedettlenség szó alatt azt értem, hogy egy személyes probléma már társadalmi szintű gonddá fajul. nyílván ezt lehet manipulálni, hogy a problémák közül tényleg érdemleges gond lesz aktuális, vagy teljesen lényegtelen. (érdemlegesnek mondom azt, amikor a társadalmom nagy részét valóban, életbevágóan érinti.)
    az én személyes (részben családi) problémáim, amit úgy érzek, társadalmi szinten is megjellennek:
    - elváltak a szülők, a család szétszakadt (a család fennmaradó része most kezd újra összekovácsolódni, ami a támogató emberek nélkül nem tudnám elképzelni)
    - többszöri pszichiátriai kezelés (volt) szükséges több családtagnál is. egyéb egészségügyi bajok is kialakultak a szülőknél (mozgásszervi, érrendszeri, anyagcsere zavar, mi egy más)
    - kisebb és életbevágóbb anyagi problémák
    Röviden: a szociális helyzet részben javult, részben romlott, az egészségi állapot egyértelműen romlik a közvetlen környezetemben, és - ha jól tudom - ez nem csak nálunk van így.
    Kérdésem: ez így rendjén van? Állítólag így is lehet boldogan élni. Természetesnek is vehetjük a dolgot, hisz a középkorban mégdurvább dologk lehettek (gondolom, mert anno így tanultam a suliban). Szóval akkor bennem van a hiba? No meg a többi emberben, akikről csak elképzeléseim vannak, mennyien lehetnek? MOst már csak a saját nevemben írok, mert ezek már érzések és indulatok: kiszolgáltatottnak érzem magam, és kapaszkodok mindenben, ami biztonságot nyújthat. szerintem így van ezzel más is.
    inkább újrafogalmazom az előbbi kérdést: létezik olyan társadalmi rendszer, amelyben semelyik ember sem érzi magát kiszolgáltatottnak? Meg hogy van ez, hogy mi kivagyunk szolgáltatva egymásnak, a természeti környezetnek, a természeti környezet nekünk, a technológia is a kezünkben van, a technológia kezében meg mi.
    szóval itt ülök a gép előtt, és gyermeki gondolatok biztonságát felváltotta a káosz érzete. ezzel a tudattal én egyáltalán nem tartom természetellenesnek, hogy a zeitgeist ekkora sikert ért el.
    a legjobbakat!

    VálaszTörlés
  50. Bennem és előjött ez a központi hatalom kérdés a pojectel kapcsolatban, de a lényeg hogy minden rendszer lehet két élű fegyver.Úgy is el lehet sütni hogy kontrollálja az embereket de úgy is hogy csak egyszerűsítse az életet, a lényeg az hogy milyen szándék van a hát térben,ezt kéne ki deríteni.

    VálaszTörlés
  51. A cikked olvasásakor néha azon gondolkodtam vajon megnézted te az általad bírált dokumentumfilmeket.
    "Vajon hol van ebben a Vénusz Projekt által felvázolt új világban az a néhány ezer fős elit, akik jelenleg a világot irányítják a Külkapcsolatok Tanácsa, a Bilderberg-csoport, a Trilaterális Bizottság "
    Ott van benne lásd Zeitgeist movie az egész ezzel foglalkozik kb majdnem az első filmjük az általad említett csoportokkal és az uj venus project filmben is szerepelnek de a zeitgeist mozgalom egy egész estés filmet szánt nekik és az általuk kitalált rendszernek találmányoknak.
    A cikk végén kb full azt irod le amit Jacque Fresco hirdet.
    Had kérdezzem még meg ha szerinted ez is az elit találmánya és ezt akarják lenyomni a torkunkon mért nem folyik még a csapból is ez?
    Nem ellenségeskedni kéne nem akasztani az embereket mert a rendszer ugyanolyan marad.
    Tanuljatok olvassatok társadalomtudományokat és minden hirtelen világossá válik pedig ezek a tudományok (szándékosan) ott megragadtak ahol megszülettek.

    VálaszTörlés
  52. Ha jol tudom a Zeitgeist egy csoport aminek van egy célja. De nekem mindenek előtt egy olyan közösség akik önmagukon is hajlandoak változtatni egy "jobb világ" érdekében. Ez már önmagában is egy nagyszerü dolog, hogy ennyi ilyen ember van. A cikkben az van, hogy az ébredező, ember azonnal megoldásokat kereshet.
    JOL TESZI! Az egész Vénusz project az emberi kreativitásra épül, és azt szorgalmazza. Az elgondolás és a tervek jok, akárki találta is ki őket. De ez sem egy végcél, csak egy jo kezdet ami az emberi lét kibontakoztatása felé egy remek lépés. Remélem hamarosan tettek is elindulnak. Üdv mindenkinek!

    VálaszTörlés
  53. Gondolom az mindenkinek evidencia, hogy Peter Joseph csak a készítő két keresztneve, a családneve a barátok és rokonok védelme érdekében a mai napig ismeretlen.

    VálaszTörlés
  54. Peter Joseph Rotschild

    VálaszTörlés
  55. Számomra mind a Zeitgeist, mind a Vénusz Projekt elsőre hiteltelen és manipulatív szándékú volt. Nem is fordítottam rájuk sok időt. Egy hozzászólásból:

    "Bár a Zeitgeistről negatív véleménnyel vagyok, másrészt pedig egyetértek veled abban, hogy minden rosszban meg kell látni a jót, de a Zeitgeistben ez nem sikerült. Amire emlékszem, az nem a történet, a mondanivaló, hanem a tiltakozás érzése, amit a bevezető képsoroktól, Jézussal kapcsolatos gondolatoktól kezdve éreztem.

    Valamikor régebben foglalkoztak azzal a nemzeti oldal szószólói, hogy nincsen úm. jobboldali média. A helyzet azóta csak annyiban változott, hogy létrejöttek a "mintha" oldalak, amikről elég nehéz eldönteni, kinek a szekerét tolják. Így vagyok ezekkel a felhomályosító sikerfilmekkel is. Van bennük igazság, amire felkapjuk a fejünket és bólintunk, hogy végre ezt is ki lehet mondani. Mellette pedig sorjáznak a csak kicsit módosított igazságok, a csúsztatások, összemosások, amik végül talán nagyobb kárt okoznak, mint amennyi hasznot a leleplezés hozott, mert a féligazságok a tudatunk mélyrétegeibe épülnek be.

    Az igazságot mindenki csak saját maga ismerheti meg, ezért tartom károsnak a gondolkodás helyett való filmnézést, sőt még az olvasást is. Persze, ez nem tiltás, nem tanács csak figyelmeztetés, hogy a gondolkodásnak kell első helyre kerülnie és akkor a válogatásra is van lehetőségünk. Az sem mindegy, hogy szűkre szabott időnket egy másfél-két órás filmnek és 3xA4 oldalnyi mondanivalójának szenteljük, vagy elolvasunk egy ütős írást és a véleményeket."

    VálaszTörlés