2013. december 20., péntek

Előtted a jövő



ELSŐ RÉSZ: Tűzrókak, hulló csillagok és még mindig 2012


Újra beköszöntött a karácsony. Ismét fényárban úszik az Andrássy út, Jingle Bells szól a Tescok hangszóróiból, vásárlásra buzdító plakátok amerre csak a szem ellát, és persze mindenhol azok a csillagok, azok a csodásan ragyogó szép színes lefelé álló ötágú csillagok...
A karácsony szívmelengető szimbólumai, nemdebár?



Tisztán emlékszem, néhány éve, amikor először töltötték meg az egyik ilyen nagy bevásárlóközpont csarnokait lefelé álló ötágú csillagokkal, gondolom valamilyen dekorációs csapat munkatársai, alig hittem a szememnek. Ott álltam egy bevásárló központban körös-körül lefelé álló ötágú csillagokkal, nem ám össze-vissza álló csillagokkal, mert ugye ha csak fellógatok csillagokat madzagokra, ahogy épp esik, mert a főnök mondjuk azt kérte, akkor ugyebár kicsi a valószínűsége, hogy pont úgy jöjjön ki a lépés, hogy majdnem mindegyik pontosan lefelé mutasson...

De ha már itt tartunk, érdemes ellátogatni a Tchibo honlapjára. És gyönyörködni ott is egyet a margó dekorban.
Ó azok a szépséges lefelé mutató vörös csillagok, milyen szépek, és milyen karácsonyiak tudnak lenni... nem igaz? (A Tchibo-val kapcsolatban még tarozom nektek. Tudom. És nem lett elfelejtve.)

Persze aki az ilyen csillagokban valami összefüggést vél felfedezni, az nyilvánvalóan megbolondult. Ne tessék már az olyannal foglalkozni! Beteg annak az elméje, én mondom. Tessék csak kerülni az olyan embert jó nagy ívben.
Mert ugye ott vannak például ezek a Piros Pirulások, akik például mindenbe mindent belelátnak. Nahhát az egy rémes társaság, kérem. Állandójan ijesztegetik az embert. Mindenféle hülyeséggel.

Múltkor is példál azt mondották, hogy Balázs az ördög!
Igen kérem, ezek azt mondották, hogy a Balázs az maga az ördög. Az index meg is írta kérem, hogy milyen buták! Biztos egyébként titokban a Vodafonnak dolgoznak, mert a sok ember mind megnézte utána a reklámjukat.

Aztat mondjuk már nem értem, hogy akkor utána miért vették le olyan gyorsan Balázst a műsorról, és miért változtatták meg a reklámszlogenjüket valami teljesen másra (amit még csak  nem is értek, mert még csak nem is magyarul van), mert ugye ha olyan jó reklám volt ez nekik, akkor miért kellett ilyen gyorsan megszabadulni tőle?
No de nem baj, inkább nem is gondolkodom annyit, mert még megfájdul tőle a fejem. Inkább megyek és nézek egy kis barátok köztöt, vagy megyek veszek valamit, hiszen karácsony van, a vásárlás ünnepe! Fel is megyek a Vodafone honlapjára. És megnézem, hogy vannak azok az édes kis vörös ördögök, akik úgy szeretnek fürdeni a pénzben.


Hogy mit? Ördögöt mondtam? Jaj, ne tessék már haragudni! Mobiltelefont akartam mondani, megyek megnézem, hogy vannak azok az édes kis vörös mobiltelefonok, akiknek két szarva van... jajj istenkém, megint miket beszélek, hát persze hogy nem szarvuk van nekik, antennájuk. Antennájuk van nekik!
Teccenek látni, milyen butaságokat beszélek már. Ezek a Piros Pirulások teljesen összezavarták az agyamat. Ezek az édes kis piros mobiltelefonokat, akartam mondani, akiknek mindeggyiknek kettő piros antennája van a kis feje búbján.
És hogy imádnak a gyönyörtől megrészegülten fürödni a mindenféle földi kincsekben!
Hát nem édesek?


klikk a képre az eredeti oldalra visz


No de... Elnézés a közjátékért.
Először is Kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
Igen. Egy kicsit régen találkoztunk. És tudom, nem rajtatok múlott.

A hosszabb távollétnek a mi oldalunkról több komplex oka is van. Melyek önmagukban is megérnének egy-egy cikket... és lehet egyszer sort is kerítünk ezekre.

Tudom. Igazból minden héten lehetne írni egy-egy új reklámplakátról, ülhetnénk itt minden kedden, és kielemezhetnénk a legújabb szimbólumokat. De többek között úgy éreztem, nem jutnánk vele sokkal előbbre, ezért mostanában inkább olyan dolgokra fordítom azt a nagyon kevés rendelkezésre álló időmet, amik tényleges változásokat hozhatnak a világban, ahelyett, hogy heti szinten ezeket az elemzéseket készíteném. Remélem, hogy az olvasók megértik...

Ezúttal azonban kivételt kell tennem, mert újabban egy nagyon érdekes plakát borítja be a metrók falait, és úgy nagyjából szinte az egész országot.

Amikor arról beszéltem, hogy a reklámszövegeknek kettő vagy több párhuzamos jelentése van, akkor valamiért mindenki jót nevetett, hogy ez milyen hülyeség. Pedig a művészetekben például ez teljesen természetes. Egy költeménynek, egy festménynek szinte mindig rétegezett a jelentése, a hasonlatok a metaforák meghatározó elemei minden alkotásnak, miért épp a reklámok lennének kivételek. Az is csak egy médium, nem?

Mert ha megnézed például ezt a reklámszöveget, ennek például már kapásból kettő jelentése van, mert értheted úgy, hogy "előtted a jövő", értsd: fiatal vagy még, a jövő előtted áll, vagy értheted úgy, hogy "előtted a jövő", mert ha ránézel erre a képre, ott van a jövő, mármint ott a képen, ott van előtted.
Ugye nincs ebben semmi ördöngősség. Jól látszik hogy két jelentés lazán megfér egymás mellett. Persze kell egy kis kreativitás a reklám készítője részéről, hogy egy ilyet kitaláljon, de hát nyilván nem véletlenül kapnak milliókat egy-egy szlogen vagy arculat kitalálásáért, valamit azért biztos csak tudnak ezek a magasan fizetett szakemberek.

No de ha kettő jelentés ilyen könnyen megfér egymás mellett, akkor miért lenne olyan butaság arra gondolni, hogy lehet ezek mögött még további jelentés is? Miért tűnik ez annyira hihetetlennek? Kérdem én.



Persze, tudom, nehéz elfogadni,  hogy egy "vacak" reklám más célt is szolgálhat, mint hogy eladjon neked valami "vacak" terméket, és hogy a nagy multiknak esetleg más életcélja is lehet, mint hogy neked otthon hiperszuper gyors interneted és mindenféle elektronikus kütyüjeid legyenek...
de próbálj meg a kedvemért eljátszani egy pillanatra a gondolattal. Csak egy pillanatra, hogy megnézzük, mi sül ki belőle. Rendben?

Ugye azt mondja a plakát, "Előtted a jövő", és a képen ott látok egy nagyon okos telefont, és egy nagyon okos új operációs rendszert, amit FirefoxOS-re kereszteltek, és aminek kabalája egy tűzróka.


Mi az a tűróka, kérdezed.
Nos. Hát tulajdonképpen én sem tudom. Mondjuk, hogy egy róka, aminek farok helyett egy tűzcsóvája van ott a hátsó fertályán, egyelőre ennyit tudunk megállapítani róla. Ide-oda mászkál, és amerre csak jár, mindent körülölel a tűzcsóva-farkával...
Mindenesetre látványos.

(Blaze your own path, azt jelenti: Égesd ki a saját utadat.)


A kabalafigurát, a plakátokat, és az egész arculatot a Firefox termékek részére egyébként Wollf Olins tervezte.
Ha netán ismerősen cseng a neve, akkor elképzelhető hogy azért, mert mi már korábban is foglalkoztunk az úrral. Ő tervezte ugyanis az elhíresült London 2012 logót, emlékeztek, ami az irániak, és egyes összeesküvés elmélet hívő körök sokkal inkább olvasnak ZION-nak, mint 2012-nek. És a legnagyobb multicégek kábé felének is még ő tervezte a logóját. Elég keresett szakember, nyilván tud valamit...

Szóval itt van ez a "tűzróka", Wollf Olins-tól, és a plakátokon azt látom, ahogy nagyon néz valamerre, vagy legtöbbször csak egyszerűen jön.
Ezen a kiállítson például nagyon jön!




Nagyon jön valahonnan ide a Földre, és közben húzza maga után ezt a tűzcsóvát, mert ugye neki az adatott farok helyett. De hisz ugye ezért "tűzróka", ezt már megbeszéltük.
Szóval jön ide a Földre, és amikor ideér mit csinál?




Hát nem tudom onnan, ahol te állsz, neked minek tűnik, de nekem innen egész úgy tűnik, mintha próbálná bekebelezni azt.
Szépen körbeveszi, körbefonja, szinte beborítja a dús, lángoló farkával, és a pici mancsával egyre csak szorongatja azt. Szóljatok nyugodtan rám, ha valamit nagyon "belelátok", ami nincs ott. De szerintem csak arról beszéltem, ami a képeken van.






No de most kezd igazán érdekes lenni a dolog!
Mert épp most mondják nekem a szemfülesebbek, hogy egy ehhez hasonló illusztrációt, mintha mi már láttunk volna itt az oldalon valahol.
Van aki még emlékszik rá?



Bizony kérem, ez itt a képen az oroboris (vagy ouroboros, ha úgy jobban tetszik), a saját farkába harapó sárkánykígyó, aki nagyon hasonlóan tekergeti magát körbe-körbe. Neki ugyan nincs tűzfarka, és róka pofája se annyira, de azért a hasonlóság a kettő között letagadhatatlan.

Nos. Létezik, hogy a kettőnek köze lehet egymáshoz?
És vajon létezik, hogy az egésznek köze lehet azokhoz a bizonyos lefelé mutató csillagokhoz?



Szóval, amin szeretném, ha elgondolkoznának a kedves olvasók a következő cikkig, az az, hogy mi van akkor HA...
szóval mi van ha a szöveg, hogy "előtted a jövő" nem feltétlenül, és nem csak és kizárólag arra a nagyon okos telefonra vonatkozik ott a képen...
Na persze arra is vonatkozik, ezt egy percig nem vitatom, az okostelefonoké a jövő, ez nem vitás, és nyilván a FirefoxOS operációs rendszer is nagy sikerekre számíthat (pláne ha ilyen támogatók vannak mögötte!)
De szóval mi van ha az az "Előtted a jövő" egy másik értelemében magára a tűzrókára vonatkozik, ami ott van előtted a képen?
(nagyításhoz klikk a képre)
És most nem tűzrókára, mint a FirefoxOS logójára gondolok. Hanem a tűzrókára, aki körbe tekergi, és beborítja a Földet. Mi van ha az előtted a jövő őrá vonatkozik, és mindarra amit szimbolizál?

Én azt hiszem ezen mindenképp érdemes egy kicsit elgondolkodni.

Különösen azért, mert ha jobban megnézed a plakátokat, azt fogod találni, hogy az idő mindig ugyanannyit mutat az összes látható okostelefonon.
Az összes plakáton itt Magyarországon, de az összes plakáton Németországban, és Franciaországban is, és az összes többi országban...

Véletlenül az idő mindig pontosan ugyanannyit mutat, és ez az idő 12:21.




MÁSODIK RÉSZ: Akarod látni a jövőt?


Eltelt 2012. Lassan már 2013 is. És nem történt semmi.
Nem jött az özönvíz. Nem jött a meteor. Nem hasadt ketté a Föld. Még egy vacak pólusváltás sem volt.
Szóval semmi említésre méltó, nem igaz?

De legalább ezek az összeesküvés elmélet hívők most mind jól leégették magukat.
Hát ennyit a mindenféle katasztrófa elméleteikről, meg világvégéről. Ebből is látszik, hogy mind hülyeség amit mondanak, nem?
De legalább nem fognak az emberek soha többet ilyen oldalakat olvasgatni... ennyi előnye legalább volt. Nem?

Na. Hát akkor egy apróságra azért hadd hívjuk a figyelmet.
Ezen az oldalon senki nem állította, hogy 2012 december 21-én valamilyen formában vége lesz a világnak!
Igen, kitettünk egy szavazást ide a jobb oldalra, hogy ki mit gondol, szerinte lesz-e valami, és ha igen, micsoda. Ez egy játékos közvélemény kutatás volt. De mi semmi olyat nem állítottunk, hogy valami világégésre kellene számítani.
Persze volt aki így szavazott, de MI ilyet sosem állítottunk.

Azok egyébként, akik vették maguknak a fáradságot, és egy kicsit jobban utánaolvastak a 2012 körüli parának, és nem csak megnéztek róla egy vagy két katasztrófajós videót, hanem mondjuk utánanéztek konkrétan magának az ominózus maja proféciának, amire az egész "hájp" alapult, azok azt találhatták, hogy a maja naptár vége a maják részéről semmiképpen sem a világvégét vetítette előre.
Hanem csupán csak egy korszak végét jelezte. És persze egy ezzel egyidejűleg érelemszerűen egy új korszak kezdetét.
A maják kérem, nem mást, mint egy "új világ kezdetét" jósolták 2012 december 21-re!


És akkor kérdem én, ennek tükrében nem felettébb érdekes-e egy olyan plakát, amin az áll, hogy "előtted a jövő" és az óra pontosan 12:21-et mutat. Nem lehet-e, hogy ennek mélyebb mondanivalója van...


Persze persze, már előre hallom, hogy megint előszedtünk egy véletlen óraállást, és próbálunk belemagyarázni valamit. Nem bánom.
Csak annyit kérünk, hogy aki véletlennek gondolja a 12:21 óraállást a plakátokon, az látogasson vissza hozzánk egy-két hét múlva, mert januárban olyan további helyeket fogunk mutatni, ahol szintén előkerül a 12:21, méghozzá még ennél is érdekesebb kontextusban. Olyan információt fogunk bemutatni, ami nagyban segíteni fog mindenkinek megérteni, hogy miről szól ez a dátum valójában!

Bevallom egy évvel ezelőtt még nekem sem volt tiszta, de a jelenlegi események teljesen kitisztítják a jelentését. Bővebben erről, mint mondom legközelebb. Most inkább ne ragadjunk le a dátumnál, mert még két további reklámot szerettem volna megmutatni, és nem szeretnék kifutni a rendelkezésre álló időből.

Szóval az előbbi plakát azt mondta, Előtted a jövő.
És ehhez ide nagyon kapcsolódik egy másik reklám, amit itt mindenképpen érdemesnek tartanék megnézni.

A Telenor 2012-es reklámfilmjében az első mondat így szól: "Látni akarom a jövőt!", kapcsolódik, nem?
Javaslom nézze meg mindenki, egyszer-kétszer mielőtt jobban belemennénk.
Könnyen lehet, hogy nem is nagyon kell majd kommentálnom.

A videó megtekintéséhez kattintson ide:


Szóval azt mondja, azzal kezdi: "Látni akarom a jövőt!"
De amikor ezt kimondja, és nagyon lényeges, hogy pontosan ebben a pillanatban, amikor kimondja, nézd vissza nyugodtan többször, ha nem hiszed! Szóval ahogy kimondja "Látni akarom a jövőt!" abban a szekundumban teljesen elsötétedik a Föld.

Én is visszapörgettem sokszor, és igen, lehet hogy valahogy így tud kinézni a föld bizonyos szatellit képen éjszaka, mert igen, a lakott területek ki vannak világítva, de ez a kép amit itt látunk, bennem például sokkal inkább kelt rossz érzést, mint egy nyugodt éjszakai kép hatását az alvó bolygóról.
Bennem valahogy sokkal inkább kelti egy sötét bolygó érzetét, ami parázslik, mintha égne. És amikor ezek a benyomások bennem megszülettek (egyébként köszönet az olvasónak, aki tavaly elküldte a reklámot nekünk), szóval amikor ezek a benyomások megszülettek, ez a tűzrókás dolog, az előtted a jövővel, meg a földet körülölelő tűzrókával még nem volt sehol!

A reklámot most nem fogom részletesen kielemezni, hisz annyira direktek az utalások, hogy szerintem aki idejár a blogra, annak már egyértelmű benne minden... a vágás a piramis formájú hegyre, majd rögtön a szemre. Aztán jöhetnek az egoista sikerhajhász sportolói hozzászólások, pont ahogy már megszoktuk.
Szóval azt mondta, "Látni akarja a jövőt!".
Úgy érti ez lenne az?

No de ugorjunk máris a harmadik reklámra, ha már így lendületben vagyunk, amit mutatni szeretettem volna.
Erről viszont esett már szó korábban. A NOKIA Lumia reklámot röviden megmutattam akkor, amikor a megvilágosodásról volt szó. És meg is állítottam a képet például a látványos G betűn, a "koponya és csontok" tojásos reggelin, és a fekete fickó frizuráján, ami nagyon frappánsan egy felgyúló villanykörtét ábrázol. És ugye megint, milyen zseniálisan van beágyazva a bújtatott jelentés. A fekete fickó "sötét" fején a villanykörte, ami megvilágosodást, ebben a kontextusban, ott a fején, egyértelműen szellemi megvilágosodást szimbolizál... persze csak ha akarom érteni.

Ha nem akarom érteni, akkor csak egy frizurát látok egy fekete fickó fején. Az emberek 98% nem fogja érteni ezeket a mélyebb jelentéseket. Nyilván azt sem tudja, hogy a "Lumia" a fényből, Lux, Lumis, a megvilágosodásból, Il-luminatis-ból jön. És nyilván soha nem olvasta el, és nem is fogja elolvasni James Billington-nak, az amerikai kongresszus fő könyvtárosának történelmi könyvét, mely a "forradalmi" eszmék elterjedését (értsd: kommunizmus) a világon elemzi ki nagyon részletesen, persze történelmi tényekkel, és nem mendemondákkal alátámasztva.

De erről már mind esett szó korábban, aki fel szeretné frissíteni, nézze meg újra ezt a videót.
Amiről viszont eddig nem esett szó, és most lesz igazán érdekes a dolog,
az az a bizonyos róka, aki jön felénk a videó legvégén. Méghozzá nagyon jön felénk, szalad.



A reklám megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

Lehet, hogy a FirefoxOS-re akarnak asszociálni a készítők, és már előre gondolkodtak? (A reklám már több mint egy éves.) Ki tudja.
De mindenesetre az se kerülje el a figyelmünket, hogy a felénk nyargaló róka mögött, egész véletlenül világító reflektorok sugároznak felénk. Tehát fényárban vágtat felénk ez a róka.
A reflektorokat persze már meg-megszoktuk, mert ugye a sötét Rihanna karakter is minden esetben erős reflektorok fényében mutatkozott. 

Ez a NOKIA reklám nagyon-nagyon érdekes, és mindeninek aki teheti, és aki érdeklődik ezen témák után, azt tudom ajánlani, hogy üljön le és elemezze ki, de jelenetről jelenetre, mert nagyon úgy tűnik, hogy a reklám egy történetet mesél el. És milyen meglepő, nem egy új történetet, hanem egy olyat, amit már többször is láttunk, persze nem mindig ezekkel a szereplőkkel...
A róka megérkezése a reflektorfényben pedig csak az utolsó, záró momentuma ennek az egész történetnek, előtte még sok minden történik, ha jobban megnézitek.

A teljesség igénye nélkül:
- A szürke hétköznapokban az emberek güriznek, mondhatnám "gályáznak". És tényleg az egyik képen pont gályázást imitálnak.
- De a hétköznapok fokozatosan megszínesednek, szivárvány, színes dolgok.
- Az egyik fickó például visszafelé fut, ő ugye nem a normál úton jár. Úgy is mondhatnánk, "kiégette a saját útját". Szóval ő most már saját törvényei szerint cselekszik.
- Aztán sürgés-forgás, bevillan Einstein (emlékeztek, a tudomány!). Hamar megvilágosodás a sötét fejekben. És itt lesz igazán érdekes a vége felé!
- Egy kis mini-tornádó, vagy hurrikán szó szerint felkavarja a dolgokat. (jelen esetben az avart)
- Majd rögtön a következő snittben, egy vörös ruhás fickó kivasalja a ruháit.

Aki nem látta, vagy nem értette az Üzenet c. filmet, annak ez most biztos nem mond az égegyadta világon semmit.
Pedig az a kis tornádó, nagyon olyan mint egy kis káosz, ami megkavarja a dolgokat, amire rögtön utána snitt, és a vasalás, kiegyengetés... ha érted a csíziót, elég sokatmondó...
pláne hogy a fickó erősen vörös ruhában van. Ugye sejtitek, hogy ki(k) fogják kiegyengetni a helyzetet.

- És itt ugye rögtön mutatnak ezernyi kis lámpást. (Megint fontos momentum)
- Majd megjön a róka. És szalad felénk. Hátulról fényárban megvilágítva.

Szóval mi ez a róka? Kezd most már összeállni valami kép?
Mindenhol ez a róka...
Lehet, hogy több ez, mint egy operációs rendszer logója?

Talán megszoktátok, hogy fel szoktam hozni a számmisztikát. Engem kiscserkész becsület szavamra nem hoz túlzottan lázba dolog. Tényleg nem azért szoktam beszélni róla. Én csak azt szeretném, ha megértenétek, hogy másokat viszont igen. Vannak, akiknek ezek a betűk és számok borzasztóan fontos szerepet játszanak.

Nos. Az ő szemükben az angol ábécé betűinek például számok felelnek, és ezeket úgy kapjuk  meg, hogy vesszük, mondjuk az F-et, ami a hatodik betű, tehát hozzá világos, hogy a hatos tarotzik.
Az O az a 15 betű, a hozzá tartozó számjegyet úgy kapjuk meg, hogy 15 az 1+5, ami ugye megint csak hatos. Az X pedig, ha megnézed a 24. betű. Minő véletlen, hozzá is a 2+4 azaz hatos tartozik. És mielőtt azt hinnétek, hogy ez olyan gyakori a betűknél. Számoljatok utána! Mert csakis ez a három betű ad 6-os értéket az angol ábécében, az F, az O, és az X.
Tehát a "FOX" az egyetlen olyan angol szó, ami számmisztikában pontosan 666-ot ad.
A FOX azt jelenti róka.




Bízom benne, hogy ezzel az információval a tűzrókánk egy egész új értelmezést kap.
Talán ezért tűnik fel olyan gyakran, és jön olyan erővel a Föld felé...
És talán az sem véletlen, hogy az egyik legnagyobb médiaóriást is róla nevezték el Amerikában.


Ez egy olyan média konzorcium, ami napi szinten tolja az elmékbe a sátánista életfilozófiát, és a hazug híreket a világról. És azt kell mondjam, az emberek sajnos veszik, mint a cukrot, és csak úgy özönlenek a mozikba és a TV-k képernyői elé...



No de legközelebb pontosan ezen a vonalon fogunk tovább haladni,
viszont még ennél is megdöbbentőbb felismerésekkel.
Aki teheti, maradjon velünk!

126 megjegyzés:

  1. Jó újra az írásaidat olvasni PP! Csak csináld tovább, gyűlnek köréd az emberek!

    VálaszTörlés
  2. Az elején kicsit elszállósnak és elnyújtottnak éreztem a cikket aztán a végére szépen kikerekedett a konkrétumokkal. Miért ez nem durva (egyszer már belinkeltem): http://www.youtube.com/watch?v=VB8DTd5Di3E Le lehet ellenőrizni a republikánus fejesek minden magyarázat nélkül valóban megfordította a csillagokat a pártlógón. Akit ez sem győz meg nem tudom, hogy mivel érhetné még be... Jó P.P-t újból a fedélzeten látni, alig várom már a cikk folytatását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsiságból megnéztem a párt honlapját, a volunteer today menüpont mögötti képen úgy van "elforgatva" az amerikai zászló is, hogy a csillagok fejjel lefele álljanak. :-)

      Törlés
  3. Nagyon megörültem, amikor ma késő este megláttam, hogy új cikket raktál fel! Jó újra az írásodat olvasni, Pirula!

    Köszönöm ezt az újfent nagyszerű és elgondolkoztató cikket. Az utóbbi időben sokat gondolkoztam rajta, mi történhetett veled. Eszembe jutott, hogy a legtöbb ember sajnos olyan, ha nincs aki időnként emlékeztesse őket a világ helyzetére, jelenlegi gonosz, manipulatív mivoltjára, hajlamosak visszaesni a vonzásába. Ezért külön köszönöm az újabb emlékeztetőt!

    Részemről viszont megerősítést jelentett! Ugyanis éppen ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem az utóbbi hónapokban. Csak éppen nem tudtam annyi konkrétumhoz kötni, mint ahogy azt te a cikkedben megtetted. Olvasás közben többször "csaptam a homlokomhoz". Egyébként ez a különösen nagy felhajtással kezelt ISON nevű üstökös sem volt véletlenül olyan felkapott gyakorlatilag minden sajtóban...

    Még egyszer nagyon köszönöm a cikket, várom a folytatást, és csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem a karácsonyi ajándék! Köszönöm szépen PP, és Boldog Karácsonyt!

    ui: Jó újra olvasni,már azt hittem hogy, elvittek a rosszak...

    VálaszTörlés
  5. Azért, hogy az év leghosszabb éjszakáján ne csak a sötétségről olvassunk, hagy linkeljem be az országos szintű FÉNYLÁNC honlapját is:
    http://fenylanc.uw.hu/2013/

    Mindamellett, ez az ünnep is, bár a sötétség elűzéséről szól természetes módon a teremtett világunkban, és az élet megindulásáról (asztrológia, stb.), ugyanakkor ha a Sátán szemével nézzük a dolghokat, ilyenkor pont ő az, aki december 21.-én a sötétségre válaszul ehozza a fényt.... És gyanítom, a következő bejegyzésben lesz erről is értekezés... Ha nem, legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen én ezen a dolgon sokat gondolkodtam miért is most van?! mikor a történelmi bizonyítékok tán tavaszi? születést mondanak... akkor miért most a leghosszabb éjszakák egyikén ünnepeljük a fényt..jaa, mert valaki elhozza nekünk a sötétbe? persze ezek csak az én para gondolataim

      Törlés
  6. Ami a tchibo-t illeti, az már valamennyire ki lett mondva, és körvonalazódni látszik, hogy a Firefox (Tűz666) OS is ide kapcsolódik, mint ahogy a kávészem (O) és a gőz (S), meg mint az AlfaRómeonál, vagy az Erste Banknál, meg egyéb máshol a Megkoronázott Kígyó... Ha az egyértelműnél kicsit többet mondasz róla, örülni fogok neki, mert van még mit felfognunk a dolgokból az összkép értéséhez, amihez valljuk meg, még 10 év múlva sem leszünk teljes tudásúak, még ha hatalmas megvilágosodásnak is éljük meg azt, amin itt a pirulán, vagy másutt keresztülmegyünk. Hatlmas különbségek vannak eddigi alvó létünk tudatához képest, de attól még Nem ébredtünk fel...

    VálaszTörlés
  7. Beküldtem a cikket Posta Imre webolalára is, és lehozták:
    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=6169

    VálaszTörlés
  8. Amúgy vicces, hogy "elismerőleg" ecseteled, hogy az Index milyen helyesen megmondta, hogy megmondtad, hogy Balázs a Sátán, mert amúgy ugyanezt Al Pacino-ról is "megmondtad". Tehát 2 Sátán is "maga A" Sátán. Logikus, nem? Ja vagy hogy mindkettő színész csupán, azonos szerepben? Ja, erre gondolni sem mertem volna... Index-színvonal, jó kis színvonal-index...

    VálaszTörlés
  9. CSAK MA! SZAVAZZATOK a blogol.hu-n a Nap képére! ;)

    http://blogol.hu/index.php?w=napkepe&id=2415995

    (A megtekintése után magától értetődő lesz, hogy miért... :))

    VálaszTörlés
  10. Végre újra körünkben Pirulabácsi ;). A cikkért köszönet, sok érdekességet fedtél fel megint. Lehet,hogy kicsit furán értelmezem és nem is mondtad ezt az írásodban, de nem lehet, hogy a róka (FOX=666), aki körbeöleli, bekebelezi a bolygót,az a sátán jelképe? Vagyis ő akarja a Földet elfoglalni.

    Egyébként tényleg visszavonulsz, és valaki más veszi át a helyed, Pirula?

    VálaszTörlés
  11. Lehet, hogy másodlagos-harmadlagos értelemben van összefüggés, hogy a Nokia Lumia reklámban róka van, de az elsődleges (kereskedelmi szinten) abszolút értelmetlen, mert a róka a Firefox jelképe és a Nokia konkurenciája. A Nokia végül is nem is a Firefox-szal állt össze, hanem a Microsofttal.

    A Fox hálózat alapítója pedig egy magyarországi születésű zsidó volt, Wilhelm Fried, aki felvette az anyja nevét (Fuchs= róka németül) és végül az egészet angolosította (William Fox).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és ő találta ki a 20 century FOX-ot , és a FOX News csatornát, a Fox river vasúttársaságot? Majd Fox Mulder kinyomozza az igazságot!

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=EUJ5lbKggEo

      Törlés
  12. Lassan 300 millióan kérdezik, a róka, védő angyaluk mit is mondhat:
    http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

    További érdekesség a nagy sikernek örvendő Naruto sorozat, a kilencfarkú (tűz)róka kölyökről, mely már 1999 óta létezik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt mondja a róka -> http://youtu.be/OQIjGh9s4eg?t=45s

      Törlés
    2. basszus ez a klip nekem félelmetes inkább mint szórakoztató

      Törlés
  13. Az előbb rossz helyre tettem ezt a linket, pedig ide tartozik:

    http://www.deichmann.com/HU/hu/shop/home-sale/home-sale-50sale/00008001177533/Hossz%C3%BA*sz%C3%A1r%C3%BA*motoroscsizma.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=home-sale/home-sale-50sale

    VálaszTörlés
  14. En ma direkt neztem a telefon reklamokat de mind mast mutatott mint 12 21 et

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És Vodafone reklámok voltak?

      Törlés
    2. Pl itt se:

      http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/aktualis-ajanlatok/akcio/feltoltokartyas-telefonok?ecmp=ppc-OMYX178-OMYX9999&gclid=COv87Mezx7sCFUNe3godnksAIw#lg-optimus-l3-ii

      kis ordogog vannak de 12 21 nem igen

      Törlés
    3. Bocs, nem számít, hiszen Firefox telefonról volt szó, csak nem szoktam még hozzá, hogy van ilyen ezért Vodafonera állt a kezem. Szóval ha találsz Firefox telefonos reklámot amin nem 12:21 az idő kérlek másold be. Bár az értékes napjaid te tudod mire akarod tölteni.

      https://www.google.hu/search?q=firefox+telefon&client=firefox-a&hs=2kX&rls=org.mozilla:hu:official&tbm=isch&source=iu&imgil=JkvYBOFwEmIMXM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn0.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRsbb4K9uWd7Naxj5dMj1FsF48HVXjvR7H_crTeY_fLg4vi-Puz%253B500%253B324%253BZvt1Nd3_C7LEgM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.mon.hu%25252Ffirefox-telefont-mutatott-be-a-mozilla%25252F2174320&sa=X&ei=qMm5Uo2xLLCIyAORsYHQDA&ved=0CE8Q9QEwAw&biw=1280&bih=921#facrc=_&imgrc=JkvYBOFwEmIMXM%3A%3BZvt1Nd3_C7LEgM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn1.mon.hu%252F2013%252F01%252Ffirefox-telefon.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mon.hu%252Ffirefox-telefont-mutatott-be-a-mozilla%252F2174320%3B500%3B324

      Törlés
    4. http://www.winwinmedia.com.tw/wp-content/uploads/firefox-OS-924x613.png

      Törlés
    5. Nyertél egy mosógépet :)

      Törlés
    6. http://mobilarena.hu/dl/cnt/2013-07/99725/ss2_s.png

      Törlés
  15. Üdv. Ha már a rókánál tartunk ezt se hagyjuk ki!
    http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Your fur is red, so beautiful
      Like an angel in disguise
      But if you meet a friendly horse...
      ...
      The secret of the fox, ancient mystery
      Somewhere deep in the woods I know you’re hiding
      What is your sound? Will we ever know?
      Will always be a mystery, what do you say?
      You’re my guardian angel, hiding in the woods
      What is your sound?

      I want to know!

      Törlés
    2. az eszes / megvilágosodott/ róka találkozik a lóval..azaz a Ló évébe lépünk...

      Törlés
    3. azta milyen dalszöveg..és erre táncolnak önfeledten az emberek? megvilágosodottak :) jaa, teljesen

      Törlés
  16. Nagyszerű, hogy ismét hallani rólad Pirula! Köszönjük az eddigi útmutatókat és értelmezéseket, nagyon tanulságosak voltak!!

    VálaszTörlés
  17. Szia PP !

    Örülök az írásodnak, már nagyon vártam valami "izgit" !!
    Csak arra kérlek, ne várass minket légyszi fél évekkel ! :)

    VálaszTörlés
  18. vén róka:
    http://31.media.tumblr.com/c64d2e25937260f7147d2490064105de/tumblr_mxum3aXrg81qh7k5ko1_1280.jpg

    VálaszTörlés
  19. Szia PPP ! Föltámadtál ? Remélem a Krisztusban. Jó újra látni, hogy mozdulsz, élsz, írsz. Sokan nem tudták mi történt itt. Kisebb összeesküvés elméletek fonódtak a Kásler Árpád cikkel kapcsolatban. :-) Sok sikert az ébresztéshez ! Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ES MIRE EBRESZTGET EZ A PIRULA, HA MEG SZABAD KERDEZNEM?

      Törlés
    2. Hogy vegyük észre, ami folyik körülöttünk. Hogy egy kisebb emberi közösség manipulálja és irányítja a többit embert, hogy kizsákmányolja és rabszolgaként tartja az emberi társadalmakat. Hogy tervez valamit, globálisan az egész világ ellen. Hogy beismerten népirtást akar végrehajtani, hogy a világ népessége lecsökkenjen egy sokkal kezelhetőbb és irányíthatóbb mennyiségűre, kb. 500 millióra.

      És hogy ezek a tervek már nem csak tervek, a megvalósításuk régóta folyamatban van.

      Nagyon összefoglalva ezzel kapcsolatban ébresztgetnek minket a fiúk.

      Törlés
    3. Aha. És mi fog történni amikor már elegen fel lesztek ébredve?

      Törlés
    4. Szokásos kávé, cigi. :)

      Törlés
  20. Ja és örvendetes újra olvasni a finom kis iróniádat. Jó a cikk ahogy régen. Tudod Kedves Pirula, könnyű dolgod lesz a jövőt illetően, lesz anyag bőven. :-) Főleg ha ismered és hiszed a Jelenések könyvét (is) ! Sok sikert és áldást a munkádhoz ! Hajrá ! És békés, boldog karácsonyt is (persze módjával) kívánok, különös tekintettel a főszereplőjével való megbékélésre és kapcsolatépítésre. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "És békés, boldog karácsonyt is (persze módjával) kívánok, különös tekintettel a főszereplőjével való megbékélésre és kapcsolatépítésre. :-)" Ez az utolsó mondat minek szólt...? Én soha a legkisebb "Jézus ellenességet" sem véltem felfedezni Pirula írásaiban. Éppen ellenkezőleg, Ő - kimondatlanul vagy direkt utalás nélkül is - érezhetően egy Krisztus-i jellem. Nem marxista alapokról bírálja a Pápaságot az elhajlásai miatt, mint ahogy a katharok sem voltak ateisták meg leininsták anno. Így nem értem a Karácsony főszereplőjével való megbékélési javaslatot.

      Törlés
    2. Szia arpiel rég láttalak :) Az események tényleg sűrűsödnek, nézd meg a masodikeljovetel.hu lapot. Reméljük, mielőbb :)) ott lehetünk és hűségünk próbáját kiálljuk! Máté 9.38

      Törlés
  21. Jó újra olvasni,már kezdtem lemondani de szerencsére itt vagy.Osztottam is a posztot,csak tudják minél többen,hogy létezel.Kellemes Ünnepeket.
    Viszlát mihamarabb...

    VálaszTörlés
  22. Kár, hogy nem nyílt már a fórum, lenne pár érdekes történetem nekem is. Azért kissé fura, hogy ilyen kevés itt a téma manapság.
    Vicces dolog ez, mikor rájön az ember, hogy nem lehet ez ellen mit tenni. Már fel se veszem ezeket a világban. Csak mindig a fájdalom marad, a sajt már olyan drága, hogy le kell mondanom róla :/ A házi tejből készítésűeknek meg esélyük sincs az ízfokozókkal ellátott sajtok mellett, azokat nem is bírom megenni...

    VálaszTörlés
  23. még bele sem olvastam, csak elmondanám, nagyon örülök az új postnak! Nagyon vártam! :) köszi

    VálaszTörlés
  24. A pentagrammokról egy kis gyűjtemény:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.610226732369979&type=3

    Akinek még nem esett le a karácsony:
    http://sagasd.com/photos/_SaturnaliaC.jpg

    A tüzes rókának van bibliai értelme is, aki ismeri Sámson történetét, nos ha ezt veszem alapul akkor a tüzes farkú róka a pusztítást jelképezi. Egyértelműen az ellenségek elpusztításának a szimbóluma

    VálaszTörlés
  25. Kedves Piros Pirula. Örülök, hogy ismét "munkába vagy", és segíteni akarok. Nagyon sok dolgot találtam a templomos lovagokról, és ezt a tudást nektek is átakarom adni. Hova küldjem, hogy más is lássa?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv ! Indítottunk egy internetes enciklopédiát (egyfajta wikipédiát) a háttérhatalomról. Van egy Templomos Lovagrend szócikkünk ami nagyon hiányos.Ha elküldenéd nekem, annak nagyon örülnénk.
      cím:
      hunbeton kukac gmail pont com

      Törlés
    2. Őszintén nem akarok pofátlan lenni, de mielőtt elküldöm neked, megnézhetném az oldalt? Csak azért, mert kíváncsi vagyok.

      Törlés
    3. A névben szerepelt az url, ímhol külön:

      http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Ir%C3%A1ny%C3%ADt%C3%B3k-wiki

      http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Irányítók-wiki

      Törlés
    4. Üdv. Bővítettem a Templomos Lovagrend szócikket, valamennyit felhasználtam a munkádból ha nem baj...a szócikk folyamatosan fog frissülni

      http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Ordo_Templi_Orientis

      Törlés
  26. Pirula azt hittem meghaltál,hogy megölt az illuminati mint Paul-t a halálos iramból...örülök hogy élsz igazán:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Béla Lukovszki ez igaz? :OO
      Miért nyírt volna ki egy színészt az Illuminati? Lehet,hogy hülye kérdés, de ő mit árthatott a felső hatalmi köröknek?

      Törlés
    2. Addig is míg Béla válasza megérkezik:
      http://vilaghelyzete.blogspot.hu/
      Itt elég jól összeszedik, hogy miért kellett meghalnia Paulnak .Elég sok az érdekes részlet.

      Törlés
  27. Isteni ajandek vagy,Kellemes Karacsonyt mindenkinek....

    VálaszTörlés
  28. Elgondolkodtam ezen a rókás dolgon. Szerintetek ez a szám is hasonló lehet http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE (Mit mond a róka?) És ha így nézzük az utolsó versszakot? A róka titka ősi rejtély.
    Tudom, hogy ott bujkálsz valahol az erdő mélyén.
    Mit mondasz? Megtudjuk valaha? Vagy ősi rejtély marad amit mondasz?
    Te vagy a védő angyalom, az erdőben bujkálva.
    Mit mondasz? Megtudjuk vala?
    Szeretném, szeretném, szeretném tudni!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erdő(vana) - [nir-vana=kiszabadulás az erdőből] - az erdő a földi lét + a földön élők elkülönültségének illúziója - vagyis, az erdőben bujkáló róka, az emberek között "lappang". Meg a védő angyaláról asszociálhatunk arra a bizonyos fekete esernyőre.

      Amúgy nem értem igazán, hogy mi ez az aberrált videó, de a fordításodból én ezt olvastam.

      Törlés
  29. a ROLEX rekám óráján 10.10 van , de a telefon menüjén is van egy kerek óra, azon is 10.10

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a 10.10 időpont az óráknak egy általános fotóbeállítása. ezt az óraállást azért találták ki, mert így a mutatók által nincs takarva sem a márka, sem az esetleges stopper/másodperc.

      ezt még egy vaterán árusító (ha kicsit gyakorlott) is figyelembe veszi.

      http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/egyeb_ferfi_karora/divatos_ferfi_ora_karora_d_time_1ft_rol_1844179391.html

      http://www.grando.hu/winner-ferfi-ora-karora-1558075797

      http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/egyeb_ferfi_karora/igenyes_karakteres_ferfi_ora_karora_1ft_rol_1844177276.html

      http://www.grando.hu/d-g-cherokee-dw0183-dolce-gabbana-ferfi-ora-kiarusitas-felaron-1513496019

      Törlés
  30. http://www.tchibo.hu/ni-brszijas-karora-viragminta-karcallo-p400033018.html
    ezen az órán is 10.10

    VálaszTörlés
  31. http://www.thepetitionsite.com/576/357/913/planetary-liberation-now/
    kérlek figyeljen mindenki erre az eseményre, mert amikor megvan az összes aláírás, "újraindítják a pénzügyi rendszert"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem beszélek angolul, elmagyaráznád, hogy mit is akar közölni ez a weboldal? 144.000 alírás után mi történik? "újraindítják a pénzügyi rendszer" : hogy érted ezt? kérlek írd le kicsit pontosabban :)

      Törlés
    2. Egyik kereszténynek sem tűnik fel a 144.000? Gratulálok újfent...

      Törlés
    3. nagyon is feltűnt, mivel a Sátán egy utánzó álisten, mindenben utánozza a Mindenható Istent. Még próféciái is vannak...Lásd a reklámok, filmek részleteiben elrejtett infók sokaságát. ő is üzenni akar az ő népének.
      Az új pénzügyi rendszerben, nem lesz készpénz( legfeljebb egy darabig, ameddig bevezetik a "fenevad" bélyegét.) ő is megpróbál egy új világot (rendet!!!) adni az ő követőinek, természetesen ő is kizárólagos imádatot követel - lásd akik nem imádják a fenevad képét-...

      Törlés
    4. Az új pénzügyi rendszer szorosan összefügg az Eseménnyel:
      http://felemelkedes.blogspot.hu/2013/06/az-esemeny.html

      Törlés
    5. "Mostantól kezdve tarts 2 hétre elég plusz élelmiszert! Győződj meg róla, hogy neked és szeretteidnek naprakész kínálat álljon gyógyszerekből rendelkezésre, melyekre szükség lehet! Tarts plusz pénzt elrejtve az otthonodban! Tankold fel a járművedet, amikor a tank félig üres! Maradj kapcsolatban a honlappal a frissítések miatt!""

      Az Esemény után"

      1. Nap - A pénzügyi rendszer újbóli beállításának megkezdése

      Mint minden jelentős változás, az első napok mindig a leginkább zavarba ejtők. Mivel minden TV hálózat, az újságok és rádióállomások minőségi információt fognak közvetíteni az Eseményről, arra számíthatsz, hogy egyre kényelmesebbé válik a nap előrehaladtával.
      Az 1. napon minden bank ideiglenesen be fog zárni. Minden hitelkártya és ATM átmenetileg használhatatlan lesz. Ennek az az oka, hogy el legyen vágva a világ központi bankjai illegális tulajdonosainak, vagyis az úgynevezett összeesküvésnek az alapokhoz való hozzáférése.
      A vállalkozások többsége arra lesz ösztönözve, hogy tartsanak nyitva, és továbbra is fogadják el a készpénzt és a csekkeket, ahogy azt normál üzletmenetben tennék. A csekkek törlésre kerülnek, amint a bankok újra kinyitnak. (1-2 HÉTTEL ???!!!! az Esemény után.)

      LÁSD A TELJES CIKKET:
      http://www.fenyorveny.hu/2013/07/cobra-csoportok-penzugy.html

      Törlés
    6. HASONLÓ CIKK:
      http://szepjovot.blogspot.hu/2013_07_01_archive.html

      Törlés
  32. Az ora nem 12:21 et mutat, es a Fold szerintem nem sotetedik el a videoban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elsötétedést én sem láttam, talán mert azt vártam, hogy az egész egyszerre sötét lesz a világosból. Aztán megnéztem kockánként és ahogy forog úgy lesz egyre sötétebb, és ez a folyamat valóban akkor kezdődik, amikor a manus beszélni kezd.

      Az órát pedig a foxos plakátokra és reklámokra írta, nem erre a kisfilmre.
      De azért jó, ha résen vagyunk és figyelünk mindenre.

      Törlés
  33. Egyebkent a Nokia reklamban en az elejen a tojasokban es a szalonnaban egy halalfejet latok. Az egesz reklam nagyon furcsa, es rossz hanulatot kelt...

    VálaszTörlés
  34. Látszik, hogy egyesek mennyire nem figyelnek a részletekre, és hülyeségeket irkálnak, pedig ebben az esetben találó a mondás, miszerint "az ördög a részletekben rejlik". Szóval olvassátok már el drágáim figyelmesen mit írt Pirula az órával kapcsolatban, nem azt írta, hogy a világ összes órája ami valahol meghirdetődik, az mind 12:21-et mutat, hanem a plakátokon, azaz a Firefox OS rendszerű telefonokat hirdető plakátokon áll így az óra. Na, ha esetleg nem hiszitek, csak írjátok be a gugliba, hogy Firefox OS, és a képeket amit kidob, és a reklámanyagról készült kép, azon mind annyit mutat. Továbbá a kerek óra amit emleget itt valaki, az nem egy funkcionáló óra, ami jár, hanem egy ikon a telefon menüjében, az tuti mindig ugyanazt mutataja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 12 21 jelentesen lehet ertekezni viszont ,hogy ugyazt mutatja mindenhol, az nem nagy szam, nyilvan egy kozponti helyen legyartjak a promo anyagokat, oszt abbol dolgozik mindenki.
      Franchise...

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  35. A cikkben levo telefonokon levo ora nem 12:21 et mutat erre ertettem. Persze, hogy a menuben az csak egy ikon es mindig azt mutatja, de az nem 12:21. Ennyi.

    VálaszTörlés
  36. http://kepfeltoltes.hu/131226/441307287fox_www.kepfeltoltes.hu_.png
    2009es :)

    VálaszTörlés
  37. Köszönjük a cikket Pirula! Jó, hogy újra írtál, várjuk a folytatást.

    Akit esetleg érdekelne a cikkben említett könyv, annak el tudom küldeni, meg van pdf formátumban. Letöltést nem igazán találtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖSZI A FELAJÁNLÁST!

      engem érdekel.

      konya.jeromos@gmail.com

      előre is egymillió köszönet

      Törlés
    2. Elküldtem. Jelezd, hogy megkaptad-e.

      Törlés
    3. Hello!
      Ha kérhetném nekem is el tudnád küldeni??


      Köszönöm! attila.riho@gmail.com

      Törlés
  38. Remélem, hogy senki sem veszi komolyan a fentebb említett "eseményt", melyet egy, vagy több névtelen posztolt. Arra a bizonyos 144.000-es szavazásra se ajánlom, hogy bárki leadja a voksát, aki egyetért Pirula írásaival, de az se, aki valóban hisz Krisztusban!
    Ez az egész spiritualista, ezoterikus felemelkedés elmélet éppen az illuminati által fenntartott és táplált nézet. Látszólag maguk ellen fordulnak, de valójában csak egy nagy show műsor beharangozója/promóciója. Éppen azt lovagolják meg, hogy az emberek már sok mindent sejtenek a háttérhatalom dolgairól. Odadobnak egy csontot, hogy megnyugodjanak, és azt higgyék majd, minden rendben van, a gonosz le lett győzve. Valójában viszont épp az ellenkezője történik. Mindenkit szolgává tesz szépen csendben. Persze már most is azok szellemi módon, de még van esély a szabadulásra/ébredésre.
    Így arra kérek mindenkit, hogy előbb mérjen meg mindent az eddig tanultakkal. Jómagam az Isten Igéjével is megmérek mindent. És a Jelenések könyve valóban sok mindenre rávilágít. Ha valaki hittel olvassa, gyakorlatilag tökéletesen megértheti a mai eseményeket, és azt is, hogy hol lapul a hazugság a különböző nézetek és vallások mögött!
    Legyetek józanok, mert manapság minden eddiginél több hazugság van a világban!

    VálaszTörlés
  39. Egy kis kiegészítést még szerettem volna tenni az előző posztomhoz, a fentebb említett spiritualista nézetekkel kapcsolatban.
    Részigazságokat kevernek a nézeteikbe, hogy az emberek elhiggyék a sok zöldséget. Ilyen részigazság, hogy a Biblia szerint is lesz egy bizonyos esemény, amit elragadtatásnak hív. Ott is megjelenik a 144.000-es szám, mely az elragadtatás után bír majd jelentőséggel. (Ha valakit részletesebben érdekel a téma, olvassa el a Bibliában Pál levelét a Thessalonikabeliekhez, illetve a Jelenések könyvét.) És, amit maga a sátán bele akar magyarázni majd ebbe, hogy ez nem más mint egy felemelkedés, amit az ufóknak, vagyis valami idegen spirituálisan fejlettebb lényeknek köszönhetünk.
    Szóval szerintem a következő időkben nagyon legyünk résen!

    VálaszTörlés
  40. PPP! Írod: "Először is Kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
    Igen. Egy kicsit régen találkoztunk. És tudom, nem rajtatok múlott."

    Aztán hadd kérdezzem meg tőled, igen éleslátású ünneplő barátom, hogy honnan a c(s)udából ered ez a c(s)odálatos Karácsonyi ünnep?


    Qel-Jorr! Jól beszélsz testvérem. Ugyan erről egy kicsit bővebben(angolul értőknek) http://www.youtube.com/watch?v=pHJakCDo_44 (csak akkor van esélyed megérteni, ha végig hallgatod)
    Talán ebből azt is megértik egyesek, hogy miért mainstream-esednek el az összeesküvési elméletek manapság (Bilderberg, Chemtrails, Ed Snowden "botrány" stb.) illetve azt is, hogy megbízhatóak e egyáltalán az ilyen és hasonló ébresztőoldalak.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így igaz! Mainstreem lett az összeesküvés elméletből. Mindenki ismeri beszél róla, de utána éli az életét legyint rá. Úgy se fog történni semmi.. Amit megmutatnak nekünk ezek az elemzések az jó és szép, de nem igazán ad alternatívát, hogy mit is kell csinálnunk.Valami van. A jelek egyértelműek kezdenek lenni, de teret engednek a másik oldalnak is akik figyelmeztetnek! Mikor meghallgatjuk mindkét oldalt nekünk kell döntenünk, hogy mit csináljunk hová álljunk! Erről szól ez talán. Hogy melyik pirulát nyeljük le.

      Törlés
    2. Szeretném ezt kiegészíteni (nem ártó szándékból):
      Az én mesterem ezt mondta: "Nem tehetem meg, hogy hallgassak akárkire. Először mindenki meg kell hallgatni, el kell olvasni miket ír miről, és hogy. Majd mindent amit láttál, hallottál, és tudsz össze kell gyűjteni egybe. És végül neked kell összeraknod, mint egy kirakós játékot. Ha minden darabot, a helyére illesztesz, akkor megkapod a választ mindenre."
      Igaza van sok embernek abban, hogy kevés az idő, és a megoldást kell keresni, de annyit szeretnék csak leírni, hogy a megoldáshoz nem csak ezek kellenek, és főleg nem UFÓ-PUFÓ hit. Mindenhol van segítség, és információ, csak ki kell szűrni.

      Utóirat: Ezt nem neked írtam Alex Zewodoszky, csak picit kiegészítettem, az előző bölcs mondatod.

      Törlés
  41. Oké egyébként egyet értek!

    VálaszTörlés
  42. Na ez remek. Ismét elkezdi írogatni a sok baromságot ez a pp.
    Pedig már azt hittem a zárt osztályon van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mi meg nem csalódtunk bennetek, hogy feltűntök itt is :)

      Törlés
    2. Alex Zewodszky, te kedves jó ember,
      Fogadj el egy jó tanácsot. Próbálj elrugaszkodni ettől a Rákosinak tulajdonított (tévesen) axiómától miszerint "Aki nincs velünk, ellenünk van!", különben továbbra is manipulálható maradsz, és még egyszer sokba kerülhet ez neked.
      Ha még nem vetted volna észre elmondanám, hogy ezzel a céltalan vergődéssel(Pirulához hasonlóan) pont az irányítóknak illetve magatok ellen dolgoztok. Továbbá a sokat hangoztatott (piros-kék vagy édes-egy keserű) lehetőségét sem kéne "benyalni",...bevenni meg pláné nem. Tudod, pont olyan ez mint a több pártrendszer, a Pepsi és Coca-cola és még sorolhatnám felállás, történet.
      Csapdát állítottak nektek és sokan már féllábbal benne is vannak. Elhitettek veletek, és a fősodrású médiának köszönhetően egyre többen hinni fogják, hogy váltózás kell és, hogy ezt ti akarjátok és nem ők(az irányítók). Bár ennél a mainstream-es kérdésnél illene megállni egy pillanatra és elkezdeni gondolkodni egy kicsit, mert van min elgondolkodni. Jusson eszetekbe Pirula Vuk-ról szóló írása-üzenete és próbáljátok ezt az mainstream-es ébresztő történetet is abból a szemszögből megvizsgálni,...esetleg, ha van kedvetek hozzá.
      Folytatnám. Amikor elegen lesztek (ti "ébredezők") akkor fognak igazán beindulni a dolgok, és én itt a különböző súlyos válságokra gondolok, olyanokra mint pl. a katonai, a gazdasági és a vallási krízisek netovábbja. Ezek összhatására még hangosabban, még kétségbeesetten fogtok segítség után kiálltani(no meg ítélkezni is, de ez már egy másik történet). Hiszed vagy sem, de ez fog történni. És akkora fog beérni kérem szépen az a bizonyos várva várt "pozitív váltózás" is. Na onnan már a háttérhatalomnak sima ügye lesz, mert ki az, aki visszautasítja a jónak látszó és jónak érezhető(anyagi) dolgokat? Vagy neked nem úgy tűnik, hogy ma az anyagiak azok amik számítanak, hogy az emberek akkor boldogok, ha anyagi biztonságban élhetnek? Na ugye.
      És igen, a világot mindig is egy vagy több szűk csoport irányította és ez a későbbiekben sem lesz ez másképp, majdnem végig így fog maradni. A kérdés tehát az, képes vagy e a "pirula projekt" mögé látni vagy sem.

      Szia

      redneck



      Törlés
    3. Szerintem az ébredezők többsége (én legalább is) egyáltalán nem akar világot megváltani, változást elindítani, és főleg nem mások által felkínált megoldásokat elfogadni. Itt csak információkat osztunk meg, hogy ki-ki elgondolkozzon rajtuk. Mindenkinek saját magának kell az ébredés útját végigjárni. Szó sincs semminek a "benyalásáról", egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos emberek nem akarnak a nyájjal együtt bégetni. Ilyen egyszerű.
      Arról van szó, hogy aki nem használja a józan eszét, azt félelemben tudják tartani, és manipulálható lesz.
      Aki nem hagyja magát megfélemlíteni, az többé nem tudati rabszolga, hanem szabad ember. És innentől kezdve saját maga fog rájönni a megoldásokra, saját magának kell eldöntenie hogyan akar élni.

      Törlés
    4. Nem vallom azt, hogy ki nincs velünk ellenünk van, bár néha már kezdek lehet parás lenni -ha úgy néz ki sorry - , de ez lehet csak az én lelki állapotom, vagy lehet az elméletek hatásai. Minden esetre néha én is úgy gondolom, hogy egy ilyen elméleteket gyártó oldal egyfajta figyelemelterelés - persze már ez is para - , és igen túl sokat foglalkozunk már ezekkel a dolgokkal így megváltozik a személyiségünk is lehet. Ez egyébként megér egy tanulmányt. A lényeg, hogy azt akartam jelezni kedves névtelen kommentelőnek, hogy az általam elismer cikk íróját nem kellene sértegetni, meg zárt osztályra küldeni. Én sem minősítek másokat mert másképp gondolnak bizonyos dolgokat. Ennyi.

      Törlés
    5. Értem Alex. Fair és őszinte válasz volt, köszönöm.
      Egyébként az a bizonyos véleménynyilvánítás szerintem épp, hogy még belefér. A másik pedig, hogy nem vagyunk egyformák. Pirula meg gondolom már a kezdetektől számolt az ilyenekkel sőt, még ennél durvábbakkal is.

      Törlés
  43. Én először írok ide,úgymond csak háttérből figyeltem már jó ideje a dolgokat. De nekem az ugrott be ezt a bejegyzést olvasva a régebbiekkel összehasonlítva,hogy ez a PP nem az aki volt,nem tudom mitörténik a háttérben,de a Pirula Public fórumoldalon lévő 'viszályt' elnézve valami bűzlik...!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is érzem a szagát.

      Törlés
    2. Mire gondoltok? Mitől más ez az írás mint az eddigiek?

      Törlés
  44. 23-án este megláttam, hogy felraktál egy cikket, de hazautaztam karácsonyra, ott pedig nincs netem. Alig vártam, hogy visszaérjek, és elolvashassam! :) Üdv újra a fedélzeten!

    VálaszTörlés
  45. Azt szeretném kérdezni, hogy miért pont a Mátrix című film kulisszáit választottátok? Hiszen természetesen ezt is ők, az irányítók csinálták. Az az "igazság" amit Neo (antikrisztus) bevesz a piros (Bibliában a gonosz színe) pirulával, az a sátáné, aki az embert bujtogatja Isten ellen. És még ha a "rendes" nézőpont szerit vizsgáljuk, ahol ő tényleg jószándékú megváltó, a film végén akkor is hiábavaló az áldozata, minden marad a régiben. De ezt itt mindenkinek betéve kéne tudnia, pláne Tóth Bálint elemzése után. Szóval ezt az ő jelképrendszerüket választani ébresztgetéshez eléggé szerencsétlen dolog, vagy vakság, vagy picit gyanús.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. +1
      durva, hogy én is pont most (az utolsó két blogbejegyzés közötti hosszú időben) gondolkoztam el ezen

      Törlés
    2. Szerintem azért választotta a Mátrixot, mert az egy elég népszerű film, mely a háttérben munkálkodókról szól, sokan ismerik, és felfigyelhetnek rá. Később ők is rájöhetnek, hogy a Mátrix is valójában nem épp kedves szándékú (a készítők az ihletet Grant Morrison káoszmágus képregényszerző egyik művéből merítették) de addigra már tájékozottak lesznek legalább.

      Törlés
  46. Nagyon jön ez a tűzróka.
    A Lehel-téri metróaluljáróban mindjárt egymás mellett kettő egyforma bazi nagy plakát a Firefox Os telefonnal, mintha egy ilyen hatalmas plakát nem szúrná épp eléggé ki az ember szemét, biztosra mennek... szóval valami nagyon jön, és nagyon közel van, én ezt érzem, de majd Pirula felhomályosít, hogy mire is számítsunk.
    Egyébként a reklámok manapság olyan szinten elhatalmasodtak, hogy az információs környezetszennyezés szinte már elviselhetetlen (legalábbis engem piszkosul idegesít, többek között ezért is nem nézek TV-t, de a net is tele, az utcák is tele, a rádió is, mindenütt telepumpálják az ember arcát a sok reklámmal, hiába no, a fagyasztói társadalomnak pörögni köll...

    VálaszTörlés
  47. Ja és úgy birom, hogy a hozzászólásom úgy jelenik meg itt, mintha egy teljesen más időpontban szóltam volna hozzá (órákkal előbb) :)

    VálaszTörlés
  48. Miért van az hogy lehetsz palesztin-ellenes, magyar-ellenes, bármilyen-ellenes de zsidó-ellenes nem? Ha az egyik nem lehetsz miért nem tiltják be a többit is?

    Valami liberális nem duruzsolná a fülembe, hogy miért nem adjuk meg a lehetőséget mindenkinek hogy szabadon zsidó-ellenes legyen?

    Nem utálom a zsidókat, de zavar hogy nem utálhatnám őket csak úgy. Bocs elnéztem ez 1984 és a gondolatrendőrség megmondja kire szavazzak. Semmi baj.

    VálaszTörlés
  49. http://i1.ytimg.com/vi/r9sZWPjua-4/hqdefault.jpg
    7 evad 12. resz

    VálaszTörlés
  50. Végre egy új poszt! Délután neki is rugaszkodok!
    boldog Új Évet Minden Olvtársnak! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog Új Évet*
      És valóban, most már 9:53 van!

      Törlés
  51. „Mikor gyermek valék, úgy szóltam, úgy értettem, mint gyermek. Minekutána férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat. Most még tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre."

    VálaszTörlés
  52. Szia Dzsingisz batukan! Legközelebb, ha a Bibliából idézel,ird oda azt is, hogy honnan van az idézet. A hivőknél is szigorú szabály, hogy az igeverseket minden esetben meg kell jelölni, mert különben a Bibliát nem ismerők azt hihetik, hogy az valami világi bölcselkedőtől van.

    VálaszTörlés
  53. A műveltebb világi emberek is ezt teszik ilyen esetekben.

    VálaszTörlés
  54. 20th Century FOX
    http://scifimafia.com/wp-content/uploads/2010/04/20thCenturyFox75Poster2.jpg

    VálaszTörlés
  55. Remek írás!!!

    VálaszTörlés
  56. Szeretném megosztani veletek, amit találtam:
    http://admiralblog.blog.hu/2008/04/08/a_beke_jele
    Pirula, neked is ajánlom! Jó, hogy néha írsz! :)

    VálaszTörlés
  57. Egész jó kis dal.
    http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE&feature=c4-overview-vl&list=PLtrr-XW7pnGDOwdZ17JEGSFkOKdwRVQE2

    VálaszTörlés
  58. nagyon jo iras, szuper :)

    VálaszTörlés
  59. Kedves PPP ! Van egy új Vodafone Red reklám a Nagy Viktorral, ahhoz mit szólsz ? A régi Balázsos reklámmal van egy utánérzése az embernek. Üdv http://www.youtube.com/watch?v=AOO7wv2HAqU

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostani vodafonos reklámban is egy fekete hatos van.

      Törlés
  60. Mégis min csodálkozunk? A Vodafone alapból azt jelenti hogy 666 az egész logo erre épül:
    http://www.menphis75.com/images/foto_varie/Vodafone666.jpg

    VálaszTörlés
  61. A rókáról jutott eszembe Lars von Trier filmje, amiben három koldus jelenik meg (három királyok...?) állatok képében. A saját beleit tépő, egyik koldus, a róka mondja:
    http://www.youtube.com/watch?v=AOO7wv2HAqU
    Csak érdekesség képpen. Ha már úgy is olyan sokakat érdekel, hogy mit mond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs ezt mondja: http://www.youtube.com/watch?v=4L2ooG_MX9E

      Törlés
  62. Sziasztok!
    Nagyon tisztelem az oldal szerkesztőit, és nem sértésnek szánom a következő mondandót.
    Furcsának találom, hogy a 666-os számot egyből mindenki a sátánizmussal teszi egyenlővé. Pedig nem az. Úgy ahogy nem csak törpéből volt hét, és sárkányból háromfejű.
    Én ezzel a kommentel elsősorban a szerkesztőknek szeretnék szólni, hogy ha egy forrást félreértelmeznek, akkor Micimackó is lehet Arab terrorista.
    Ismerem a kereszténységet, mert olvastam a bibliát.
    Ismerem a sátánizmust, olvastam a sátáni bibliát.
    Szépen kérem, ne hirdessünk olyat, amiről fogalmunk sincs.
    Köszönöm.
    Tisztelettel
    Viktor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, a pontos indoklás lemaradt:
      A Sátánistának nem célja a világuralom. Nem akar mások felett uralkodni. Saját maga felett akar uralkodni teljes mértékben, és érinthetetlenül. Egy Sátánista nem fog bántani senkit csak azért, mert ránézett. Persze nyilván mindenütt vannak hülyék, de a valódi "hívők" nem tesznek ilyent, mert nem áll érdekükben.
      Konkrétan leszarják, hogy a többi ember mit kezd magával körülöttük, egészen addig amíg a dolgaikba bele nem avatkoznak. Egyetlen valódi Sátánista embernek se jutna eszébe embereket csak úgy népirtásból, vagy az emberiség számnak csökkentése céljából megölni.

      Ismét felhívom a figyelmeteket, hogy kicsit bánjatok ezzel a Sátánista dologgal. Úgy értem a vádaskodással.
      Nézzetek utána mi a különbség a Sátánista, és a Sátánimádó között. Nagyon fontos, mert az egyikre illik amit leírtatok, DE a másikra egyáltalán NEM!
      És úgy gondolom, egy ilyen oldal keretein belül fontos a pontosság, és a naprakészség.
      Megint én voltam.
      Köszönöm.
      Tisztelettel
      Viktor

      Törlés
  63. kérem mondja meg valaki hogy ha róka jön és bekebelezi a földet, de melyiket? a képen levő bolygó lenne a föld? akkor melyik az a földrész ami sötétkék és világos kék a tenger körülötte vagy fordítva melyik az a földrész amelyik világoskék és sötétkék a tenger körülötte? nagyon kiváncsi vagyok erre. vagy ez nem is a föld ? hanem egy másik bolygó?
    amit megvéd a róka? estleg tölünk? vagy minket jelképez hogy elfoglalunk egy másik bolygót ami igynézki?

    VálaszTörlés
  64. Ebben a pillanatban bukkantam rá erre a magyar!!! gitárkészítő-műhely honlapjára.... nem hittem a szememnek, amikor megláttam a logójukat.... ráadásul "A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg." ..... érdemes lenne tőlük megkérdezni, hogy ki készítette a nagyon "szép" logót (mail@amarantguitars.com) .....nézzétek meg ti is: http://amarantguitars.com

    VálaszTörlés
  65. http://itcafe.hu/hir/mozilla_firefox_kiadasi_buli.html
    Előadások felsorolásban utolsó sor...

    A Zinternet kora – Vége az emberiségnek?!

    Egyből a PPP jutott eszembe

    VálaszTörlés
  66. Csak most volt szerencsém ezt a cikket elolvasni, ismét elgondolkodtató adatokhoz juthattam, köszönet érte! Viszont az utolsó videó a You Tube szerint nem létezik... Tudnátok segíteni, hogy mi volt az?

    VálaszTörlés
  67. Ahogy chaser írja. Egyébként én nem nézek reklámokat , és kisvárosban lakok , szóval nem találkoztam még ezzel a plakáttal , de mindenesetre érdekes ez a dolog. Egy kicsit én is megvédeném a firefoxot. Valamivel használni kell az internetet , erre pedig a firefox egy jó választás. Vannak akik nem bíznak egyik ismert böngészőben sem , de ha megnézzük a kevésbé ismert böngészőket (comodo dragon , icedragon , maxthon stb) akkor láthatjuk hogy mind vagy firefox vagy chrome alapra épülnek... ergo nem nagyon van választásunk. Nem is olyan régen létezett egy kiváló böngésző is , hogy hívták hogy opera , de ennek 2013 június 5-én leállították a fejlesztését.

    VálaszTörlés