2011. május 14., szombat

Széthasítva

Ma este egy szuper jó egyetemi buli lesz, tele van a plakátjával  a város! Ez lenne az, itt balra.
Nos, annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem őket, azt azért becsülöm a tudatmanipulációs technikákat alkalmazó PR-osok munkáival kapcsolatban, hogy mindig elég nyíltan megmutatják az igazi céljaikat, ha jobban megnézitek, sohasem leplezik. Az viszont már más kérdés, hogy nem is kell nekik, mert inkább az emberek gondolkodásmódját ferdítették el úgy, hogy azok többé ne legyenek képesek "látni", így aztán nyugodtan dörgölhetik az orruk elé az igazságot, senkinek nem fog leesni a dolog. Senki nem gondolkodik el egy ilyen plakáton, csak nézik, de nem látják képeket, amiket eléjük raknak.

Egy olyan érdekes korban élünk, amikor már senki nem botránkozik meg azon, ha egy DJ mondjuk úgy hívja magát, hogy  "Don Diablo", és ezzel egyszerre azonosítja magát minden létező gonosszal itt a földön (Don = Legfőbb Maffia vezér) és a túlvilágon (Diablo = Ördög). Mert mi is lehetne ennél lazább név, nem?
(A jegyár alatti ördögről nem is beszélve, ott a lángok között.)
No de még csak nem is a sátánizmus volt az a plakáton, ami felkeltette a figyelmemet - azt már teljesen megszoktam, hiszen bárhova nézek, azt látom -, hanem az az arckép a jobb felső sarokban.
Az egész úgy néz ki, mintha egy kreatív grafikus munkája lenne: milyen ügyesen széthasította azt az arcot, jól feldobta vele a plakátot, laza lett tőle, nem?
Nos, el kell áruljak nektek valamit. Ezek a reklámok sokkal többről szólnak, mint arról, hogy eladjanak neked vele egy terméket.

Minden fontos részlet, amit a nagy cégek plakátjain láttok, nagyon konkrét üzenetet közvetít, minden kép meghatározott okból van ott, fontos feladata van. Akik követik a blogot tudják, hogy az illluminátus tervek lényege az oszd meg és uralkodj a világ felett, a megosztáshoz pedig szükséges nekik széthasítaniuk az országokat, a nemzeteket, a vallásokat, mindennemű csoportot, ami valamilyen módon esetleg összetart, no és persze a családokat is. Nap, mint nap láthatjátok az ezzel kapcsolatos propagandáikat, csak be kell kapcsolni azt a szép fekete dobozt (vagy ma már inkább szép fekete lapot), ami a nappaliban figyel, vagy elég nézegetni a reklámplakátjaikat.
Nos, a - számunkra szomorú - helyzet az, hogy a közösségek széthasításában az elmúlt száz év során nagyon komoly eredményeket értek el. Ahogy Ted Gunterson fogalmazott (és ezt már 20 évvel ezelőtt mondta): Terveiket, ha hiszed, ha nem, olyan 90%-ban már mind meg is valósították. A közösségeket szinte teljesen lebontották, nem hogy a nemzetek nem tartanak össze, de még a lakóközösségedben a lakók sem találják meg a közös hangot, legtöbbször nem is ismerik egymást. A családok nem tartják a kapcsolatot, nem támogatják egymást, a baráti és a szerelmi kapcsolatok egyre inkább egymás kihasználására, és nem a kölcsönös szeretet adására épülnek, mint egykor.
Elsöprő sikerükön felbuzdúlva, így hát úgy döntöttek, miért is ne lehetne magát az egyént is széthasítani... Hogy azt nem lehet? Mi sem egyszerűbb ennél, épp erre jók a szintetikus drogok, a szintetikus prüntyögéssel, amit valahogy sikerült "zene" címszó alatt bevezetniük a köztudatba, pedig azzal sem árulnak zsákbamacskát, hiszen úgy is nevezték el: "transz zene" (trance). Szóval ezekkel a kiváló modern eszközökkel neki lehet állni az emberi tudat széthasításának. Nem fizikailag lesz a fejed széthasítva szilánkokra, ahogy a plakáton, az persze csak jelképes. Az emberi tudatot szeretnék szétszabdalni, hogy ne legyen többé egész-séges a gondolkodásod. Ha ez mind  túl elrugaszkodottnak tűnik, olvass utána az MK-Ultra nevű CIA programnak (még az 50-es években indították el), ahol szintetikus drogokkal (eleinte főleg LSD-vel) és egyfajta hipnózissal (akkor még nem állt rendelkezésre ilyen jó transz-zene) akár létre tudtak hozni egy adott emberen belül több különböző személyiséget, melyek nem tudtak egymásról, és melyek között a hipnotizőr kulcsszavakkal tudott váltogatni.
Van itt egy jó videó erről, nemrég töltöttem fel.


És nehogy valaki félreértsen, még csak nem is vagyok ultra-konzervatív ember. Nem gondolom, hogy a bulizás, a szex vagy egy pohár sör erkölcstelen dolog lenne. Semmi rossz nincsen ezekben. A probléma valahol ott kezdődik, amikor a keverőpultnál álló fazont úgy hívják, Ördög, a sörömet úgy, hogy Démon, a lányok a klubban egy olyan tini-sztárra szeretnének hasonlítani, aki náci uniformisban, félig meztelenül korbácsolja az egymást érzékien nyalogató bőrmaszkos fiúkat, és a zenében, amit játszanak nincsenek dallamok, csak annyi a célja, hogy transzba juttasson és lebontsa a tudatodat. Ha erre nem tudod azt mondani, "köszönöm, inkább nem kérem", akkor utána persze, hogy nem fogod tudni megkülönböztetni a valóságot a médiapropagandától.
Szóval amondó vagyok, tartsd nyitva a szemed, és ne engedd, hogy téged is széthasítsanak!

10 megjegyzés:

  1. Tökéletesen megfogalmaztad a jelen generáció legégetőbb problémáját. Azon gondolkodom egy ideje, milyen formában lehetne tálalni az igazságot úgy, hogy ne elmaradott gondolkodású begyepesedett agyúnak tituláljanak.

    Azt mondom, az igazság előbb-utóbb úgyis beborít mindent - a menthetetlennek pedig már oly mindegy lesz, talán jobb is az egészséges társadalomnak nélkülük.

    (Egy egészséges láda gyümölcsből egyébként is kiválogatjuk a romlottat, mert a többi is elrothad tőle.)

    VálaszTörlés
  2. Tökéletesen egyetértek!

    Most ez más téma, de ti is érzitek hogy a bevásárlóközpontokban "van valami a levegőben"?
    Főleg a legnagyobban. Miután nem nézek tévét, nem hallgatok rádiót és "mai zenét", így nagyon érzékeny vagyok rá ha valamilyen módszerrel manipulálni akarnak.
    Sokat segít, ha fülhallgatón (jó) zenét hallgatok, de még akkor is elfáradok akár csak egy óra bevásárlókp látogatástól is.

    Még egy ide nem illő téma (bocs): van valami gyűjtemény hogy milyen zenét lehet hallgatni, hol érdemes a híreket elolvasni, hol mutatnak VALÓDI időjárásjelentést (miért jó az nekik, hogy mindig más időjárást mondanak -és miért nem tűnik fel senkinek?)?

    A zenékből van nekem is gyűjteményem, de összefoghatnánk. Vannak olyanok, amik boldoggá tesznek, feltöltenek energiával, segítenek összeszedni magunkat, hitet adnak. Ilyeneket érdemes hallgatni, némelyik még a tudatalattit is képes pucolni.

    VálaszTörlés
  3. Fényhozó nagyon jókat írsz ezek nekem eszembe jutottak már.
    Tescoban és egyéb plázákban nekem is ugyanez az érzésem.Rendesen érzem, hogy figyelik minden mozdulatom és manipulálnak, hogy vegyek,vegyek,vegyek...a mikrofon is ezt bömböli a hangos zene(kesha...stb.) közepette.Nyomasztó az egész légkör, hiába a csillogás, a tisztaság...stb érzem a terrort a levegőben és a kényszert, olyan fura az egész...kezdenek elszaporodni a robot pénztárak, amik nekem egyáltalán nem nyerték el a tetszésemet, olyan gépies rideg az egész.Egyáltalán nem érzek szeretet, teljesen kihűlt világ, az emberek is egyre gorombábbak és arrogánsabbak.Egyszóval nem érzem jól magam a bevásárló központokban.

    VálaszTörlés
  4. Egy Tesco "körút" én is elfáradok,agyilag és fizikailag is és tele vagyok negatív energiákkal.Szerintem az egész így lett megtervezve.

    VálaszTörlés
  5. Egyáltalán a techno hogy vonulhatott be zeneként a köztudatba nem értem...nem veszik észre az emberek hogy kotyogás meg pattogás kattogás az egész???Eddig úgy tudtam a zene művészet, de mára ezt is sikerült degradálniuk a béka segge alatti szintre...ma már röhögnek az emberek a komolyzenén...:(

    VálaszTörlés
  6. A techno nem más mint zenei pornó. Ezt már jó 15 éve megállapítottam nagy party járóként. Akkoriban szinte minden bulin pornót nyomtak a kivetítőkön. Plázákban és egyébb mű terekben a sok pozitív töltésű ion a ráadásul száraz levegőben, ez okozza a fárasztó légkört: sok elektronika és belső keringetés az oka. Ugyan ezt érzed hatványozottan pl. egy szerverteremben. Lehetne rajta segíteni, de leszarják, tudatosan vagy nem. Mindenesetre jó ötlet lehet, mondnom is TESCO-s manager havernak negatív ionizáljanak + rakjanak be növényeket, csobogó vizet (ilyet már láttam).

    VálaszTörlés
  7. A filmekkel kapcsolatban, apám és az idegesítő húgom jóvoltából végig kellett szenvednem egy plázában, egy 3D mozifilmet a madagaskárt (az új változatát a cirkuszosat). "Nyitott szemmel" néztem és az egyik maki fején egy korona volt, amin egy hegyére állított háromszög, aminek a közepén egy szem volt. Milyen véletlen! Aztán volt benne egy tigris egy háromszöget formált a mancsával és az egyik szemével belenézett. Én "csak" ezt a két illuminati jelet vettem észre, de lehet, hogy más is volt. Aztán a plázában voltak éttermi asztalok, amin egy háromszög volt és nem pont a közepén, de a közelében volt egy kör, ami szerintem egy szemre hasonlított. Ez már tényleg nem lehet vélettlen...

    VálaszTörlés
  8. Hát nem tudom én goa trance-t hallgatok és még sem lettem zombi :)

    Vagy ez most csak a dallamtalan zenéről szól?

    Mondjuk egy dobos-csörgős sámán rigmus romboló hatású lenne?
    Nincs benne más csak a hangok meg a ritmusok, mégis inkább megnyitja a világot, sem mint elszigetelne.

    Vagy ez is egyén függő?

    Ha az, úgy ne jelentsük már ki, hogy a trance zene egyértelműen arról szól, hogy lebontsa a tudatunkat.

    Aki trance-t hallgat azért teszi mert a droghoz amit használ ez a leg megfelelőbb partner.

    Ahogy a sok piához a mulatós zene dukál, úgy egy komolyabb pszichedelikus utazáshoz igenis szükségeltetik nyugtató és kézenfogó zenét hallgatni, máskülönben könnyen rossz irányt vehet az utazás.

    Az lsd is kétélű fegyver lett, ahogy a trance is, ha annak szánták.

    Hisz míg egyik embert egy csirke nyakának elvágása borzalommal tölt el és tán el is veti onnantól a hús evését, úgy egy másik hentesnek is állhat mert belső vágyai erre ösztökélik.

    Annyira nagy és bonyolult ez a világ, hogy gyakorlatilag minden előfordulhat. :)

    pl olyan goa dj is aki épp ezekből a témákból meríti a zenéit:

    http://www.youtube.com/watch?v=wB5fFMci624&feature=related


    béke!

    VálaszTörlés
  9. Én is goát hallgatok (mást is, persze), de ha bulizni megyek, goára megyek. El kell, hogy mondjam, főképp az ragadott meg ebben a közegben, hogy hihetetlenül összetartanak és itt az emberek szeretik egymást és segitenek, ha kell... Mosolyognak egymásra és átölelik egymást, pusztán azért mert én is itt vagyok, te is itt vagy, napfelkelte, természet, boldogság. Nem, nem a drogok miatt. Sokfele jartam mar, kulfoldon is ez az érzés, amit érzek, goával kapcsolatban, ott is előfordul. Elég gyakran. Én hiszem, hogy a zene is képes közösséget kovácsolni, mint ahogy teszi is. Ahogy a hetvenes években közösséget teremtett Woodstock, most ugyanezt teszi a goa, ha csak a ruházatokat nézzük, főképp... Persze a house az más kategoria, a goa trance sokkal dallamosabb. És hogy miért drogoznak a fiatalok? Egyrészt menekülés a való világ problémái elől, másrészt megnyit bennük valamit, sok érdekes gondolat ilyenkor születik, ami a való életben is hasznos lehet! Gondoljunk csak Steve Jobs-ra, aki LSd-zett, és talán ennek köszönhető a nyitott gondolkodása? Az tény, hogy képes az ember ilyenkor úgy tekinteni a világra, hogy képes kilépni a merev gondolkodásból és sablonokból és uj nézopont szerint megvizsgálni...

    Ez a zene lebontja a tudatot talán?

    http://www.youtube.com/watch?v=lujeFUXOXg0&feature=relatedIlyen koncertek is vannak goán, ez a pszichedelika. Nem minden csak a tuctuctucról szól! Kéretik nem skatulyázni :)

    VálaszTörlés
  10. Van egy 13éves lány ismerősöm, olyan mai tipikusan "jaj de szeretem a vámpírokat, meg a valóvilágot" típus. Együtt utaztunk a buszon épp zenét halgattam, amikor kikapja a kezemből, hogy "te mit halgatsz?" bele halgatott, elfintorodott, és azt mondta, hogy ez nem is zene.
    (ez volt az: http://www.youtube.com/watch?v=OV7G76SeUDI&feature=related

    Aztán megkérdeztem tőle, hogy ő mit hallgat, azt mondta, hogy fluort, sp-t meg technot. Hát gratula...

    VálaszTörlés