2011. május 14., szombat

A Nagy Globális Felmelegedés Svindli

Mi lenne ha a tudomány korában a globális felmelegedés veszélye tudománynak adná ki magát, miközben nem az, hanem propaganda...

Római Klub - Az Első Globális Forradalom (részlet):
"Ahogy kerestük az új ellenségképet, mely egyesítheti az embereket, arra jutottunk, hogy a környezetszennyezés, a globális felmelegedés veszélye, a vízhiány, az éhínség és az ehhez hasonlók tökéletesen megfelelnek minden szempontból. Ezeket a veszélyeket mind az emberi tevékenység okozza, és csak egy teljesen új hozzáállással lehet felülkerekedni rajtuk. Vagyis az új ellenség, maga az ember lehet."

Megtekintés online: klikk a képre!
Letöltés (felirat nélküli): link
Felirat: srt

3 megjegyzés:

  1. Korrekt, tudományosan megalapozott film. Csak ajánlani tudom minden érdeklődőnek.

    Ja, és nem vagyok robot :-)

    VálaszTörlés
  2. Egy ide kapcsolódó jó link, amiből azt is megtudhatjuk, hogy az elégetett boszorkányok évenkénti száma és az átlag hőmérséklet között kimutatható statisztikai kapcsolat van. Ami nem meglepő, hiszen erről (a boszik időjárás változást okozó hatásáról) pápai bulla szólt.

    http://www.kutdiak.hu/dokumentumok/climate200704raczfinal.ppt

    VálaszTörlés
  3. Környezettudomány szakos hallgató vagyok, rengeteget szajkózzák, hogy a globális felmelegedés hogy és mint. Vannak tanáraim, akik egy mondatban megemlítik, hogy azért szerintük nem úgy van ahogy, és ezzel le is zárják a témát. Az viszont nekem is feltűnt, miért olyan "jók" az alternatív energiaforrások, túl erőltetett manapság. Hát akkor emiatt. Remélem készítenek egy olyan filmet is, ami arról szól, hogy a CFC gázok nem is olyan károsak ;)

    VálaszTörlés